Keresés

Részletes keresés

nagypapi Creative Commons License 2016.01.05 -6 1 54535

Nem a párbeszéden múlott. 

Ott vannak neki az MTSZ évtizedes tapasztalattal bíró szakemberei, ott vannak azok a segítők, akik tényleg értenek a túrázáshoz (és esetleg itt vannak a fórumon is, a kettő messze nem zárja ki egymást).

Őket kellett volna meghallgatni, konszenzust keresni (mert sokszor nincs meg az összhang - és ez jó is így), aztán az alapján kidolgoztatni a megvalósíthatósági tanulmányokat és megvalósítani a projekteket.

 

Vagy szerinted most más lenne a projekt, ha Hegylakó, Hegylakó2 nem lesz "elüldöztetve" néhány hozzászólással?

Szerintem aligha.

Már rég megvolt a vezető(k?) fejében, hogy mire is lesz elköltve az a 2,5 milliárd, és ennek csak töredéke az, ami valóban a kéktúrázást, kéktúrázókat szolgálja. A többség legfeljebb ennek lett eladva...

 

Előzmény: Törölt nick (54531)
HEV Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54534

Könnyen letölthető, telepíthető, tehát kész.

Igaz nem működik rajta semmi de nem is irták sehol, ez még javítható apró hiba.

Előzmény: AttHunter (54517)
donjuan1984 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 54533

Akkor tőlünk sem voltál messze, mert szintén Hűvösvölgyből indultunk, csak most a  sárgán a Virágos-nyeregig, aztán"megmásztuk" a

Tök- hegyet, majd felkapaszkodtunk a Csúcs-hegyre, utána Felső-Kecske-hegy, Kecske-hegy következtek.  Klassz volt, mert olyan helyeken sikerült járni 

a Budai-hegységben ahol még eddig nem. Ajánlom neked is a Csúcs-hegy gerincét. Kicsit elhanyagolt ösvény, de azért járható. Talán egyszerűbb 

ott indulni, ahol a kék-zöld jelzések kanyarodnak fel a téglagyár felől, rátérni a zöldre, és látszik is az ösvény. A másik oldal az ismeretlen katona sírjánál indul,

a sárga-kék találkozásánál, de azt nehezebb észrevenni, mert van egy kis szintkülönbség is.

Előzmény: annyi baj legyen (54528)
Pulmy Creative Commons License 2016.01.05 -6 0 54532

Azta,visszafele a 29-es buszon elgondolkodtunk,hogy leszállunk a barlangnál,de elvetettük.Kár.

Előzmény: annyi baj legyen (54528)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54531

"...a topic-ra még az MTSZ is figyelt, igaz, nem "ereszkedett le", bár volt egyszer kivétel, aminek nem is lett jó vége."

 

Többek közt miattad, ugyanis az MTSz vezetője tűrte ameddig tűrni lehetett a minősíthetetlen hozzászólásokat, utána lelépett. Én sem tettem volna másként a helyében!

Aki akkoriban tárgyilagosan követte a fórumot, nem részrehajlóan, az láthatta hogy az értelmes párbeszéd nem Hegylakón múlott és nem is rajta bukott el hanem az értelmes párbeszédre alkalmatlan topiktársakon!!

 

Ha nem a sértettség és a mellőzöttség beszél egyesekből akkor igenis lehetett volna normálisan és konstruktívan is beszélgetni!

 

 

Előzmény: Güsziológus (54526)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54530

Pontosan így van. Engedd el vagy magával ránt.

Ha úgy tetszik kutya ugat karaván halad.

Vagy ha még egy ismert és nagyon hasznos mondással szeretném kifejezni:

 

"Istenem, adj lelki békét, annak elfogadására, amin változtatni nem tudok. Bátorságot, hogy változtassak, amin tudok, és bölcsességet, hogy felismerjem a kettő közötti különbséget."

 

Már régen nem ér annyit az egész mint amennyi szó van róla, csak vannak olyanok is akiknek ez személyes ügy volt, vagy ezért vagy azért, ezért nehezebb elengedniük. Részben érthető.

Előzmény: Arelme (54524)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54529

És ismét tökéletesen egyetértünk!

Többször leírtam már és azt hiszem te is hogy mitől is kéktúra nekünk a kéktúra, nos ez a kékkörös idétlen marketinges agymenés már régóta nem az én kéktúrám, és soha nem is lesz az.

Csupán csak két dolog hiányzik belőle:

A történelem és a lélek.

A múlt és Rockenbauer Pál és az ő szellemisége. E kettő nélkül meg nekem nem kell.

Földút meg van mindenhol, itt a környékünkön is pont elég érzelmi töltés nélkül.

 

Így utólag annyira örülök hogy még belecsöppenhettem a régi világba, a dinoszauruszmtszesrégiirodás-PálmaiVenceles-olvashatatlanvasbélyegzős-levállósgumisbélyegzős-morcosverebélyikocsmárosos-hörpölinleírásaalapjánindulós világba!

 

Egy letűnő korszak utolsó pillanatai amelyekben még részünk lehetett.

 

Sorozatklasszikusok: Másfélmillió lépés Magyarországon

Nem krimi, nem is szappanopera, és mégis a Másfélmillió lépés Magyarországon az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar sorozat. 1996-ban Magyar Örökség-díjjal tüntették ki , de születése nem ment könnyen, és a forgatást is hosszú munka előzte meg. Az[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: jzp2107 (54522)
annyi baj legyen Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54528

Pár száz méterrel kerültük akkor el egymást, mi éppen a Pál-völgyi barlangban jártunk :)

Előzmény: Pulmy (54527)
Pulmy Creative Commons License 2016.01.05 -6 2 54527

    Jan.03.-án jártunk az OKT legnépszerűbb,leglátogatottabb szakaszán. Mit írjak róla? Gondban vagyok. Biztos mindnyájatok sokszor járt már itt,nekünk először volt szerencsénk. Kavarog bennem minden,mert a táj gyönyörű,jó vezetésű ösvények,jó tájékoztatás stb. Csak nekem,mint vidéki suttyónak kicsit sok a szemét(még a frekventált helyeken is),sok az ember(kiránduló,futó,bicajos és túrázó no és a hajléktalan szállás félék). A természetjáró ember ugyebár ha találkozik az erdőben üdvözli egymást,ne adj Isten el is beszélgetnek. Hát itt nem szokás a köszönés,ha nem köszöntünk előre,jó ha 20% százalékuk megtette,na ezek voltak a természetjárók,turisták,a többi nekem csak kiránduló,felbuszozik a hegyre ,aztán felsétál valamelyik kilátóhoz,csúcsra oszt jó napot!

     Elnézést,ha valakit megsértettem ezzel a gondolatmenettel.

 

    Egyébként tetszett a táv,csak párás volt az idő ,így a várt panorámák elmaradtak,majd legközelebb. Reggel elég hideg volt(-8,-10) ezért mindjárt egy forralt borral nyitottunk a Hűvösvölgyben az egyik műintézményben. A szemrevaló pultos hölgy a Mulatós nevezetű borból(pancsolmányból) készítette a nedűt,ami az alapanyag ellenére finomra sikeredett.

 

    A Rozália téglagyárnál az őrök befogadtak egy kivert,kóbor nagyon félős kutyát. Mi egy májkrémmel jutalmaztuk meg,amit csak akkor evett meg ,mikor kellő távolságba értünk.Kérlek bennetek ha arra jártok adjatok valami jutalom falatot ennek a szerencsétlen ebnek. Megérdemli,nagyon hányatott sorsa lehetett.

 

 

 A szakasz bejárásának részleteit itt olvashatjátok.

Güsziológus Creative Commons License 2016.01.05 -7 0 54526

Valóban nem tetszik, amit írtál, de ez csak egy vélemény, lehet másnak más.

 

Az alábbit nem értem:

 - Egyszerűbb lenne "elengedni"" -

 

Mit jelent az, hogy "elengedni"?

Ne foglalkozzunk a témával?

Hagyjuk, hogy az, amit sok év munkájával elértünk, menjen a lecsóba?

 

Mi itt azért "alakultunk", hogy segítsük mások túrázását, elég elolvasni a topic alapítójának hozzászólását.

A most TTT fórumként ismert lehetőség is a "mi gyerekünk", a topic egykor igen aktív tagja fejlesztette, és alakult amíg a fejlesztője úgy nem döntött, hogy nem üzemelteti tovább. Akkor "vette át" a TTT.

 

Sok-sok év "munkájával" elértük, hogy a topic-ra még az MTSZ is figyelt, igaz, nem "ereszkedett le", bár volt egyszer kivétel, aminek nem is lett jó vége.

Ez a topic nem volt, és amíg én élek, nem lesz az MTSZ szócsöve.

 

Szóval mi vagyunk, legalábbis ami engem illet.

Olvasom és írom, időnként örülök, időnként bánatos vagyok, de ameddig tehetem, "itt" leszek, és követem ezt a nyilvános fórumot.

Írok is, bár a "kéken" mostanában nem járok, ez a kék nem az a kék.

 

Lehetne ez az MTSZ fóruma, de az lenne a jó, ha az MTSZ "összedobna" egy fórumot, aki az ottani illetékesekkel akar eszmét cserélni, esetleg ezen a módon szeretne segítséget kérne, tapasztalatait másokkal megosztani, az tegye.

 

Lehet olyan is, hogy valaki üzemeltet egy honlapot, és ott áll azok rendelkezésére, akik úgy gondolják, hogy ez a jó megoldás.

Ez is egy lehetőség.

 

Ez a fórum nem kötődik szervezethez, se személyhez.

És ez így van jól, legalábbis szerintem.

Ha nem lesz senki, aki "erre jár", akkor majd elhal, de én ezt nem szeretném!

 

Előzmény: Arelme (54524)
rozaa Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54525

"Inkább elégek a tűzben, semhogy belefulladjak a szärba."

Előzmény: Arelme (54524)
Arelme Creative Commons License 2016.01.05 0 7 54524

Túl sűrűn nem szólok bele a topik életébe, inkább csak olvasgatom az eszmefuttatásokat. 

Ebbe most itt belekotyognék (ami nem biztos, hogy fog tetszeni...)

 

"És láthatóan beleszólni se igen tudunk semmibe
Egyszerűbb lenne "elengedni""

 

Kiemeltem ezt a rész a gondolataid közül, mert én itt látom egy kicsit a lényeget. Hónapok óta a fórum "kemény magja" többször visszatér témákhoz, mely mindegyike az aktuálisan kialakult helyzet változtatására, jobbítására, helyesbítésére szolgálna. 

 

Én személy szerint bizonyos mértékben csodálni tudlak benneteket, hogy képesek vagytok törpölni olyan témákon, amiknek a helyzetén úgy néz ki, nem tudtok változtatni, bármennyire is akartok. Látom az építő szándékot, de valahogy nekem az jön le eddig, hogy egymással megbeszélitek, valamilyen formában próbáljátok tudatni az nagy magyar Mtsz-el, hogy mit látnátok a fejlődés útjának, aztán kb. kakkantanak a fejetekre. Történnek a dolgok úgy, ahogy az ottani vezetőség kitalálja, aztán kész. Itt aztán persze búslakodtok rajta, vagy épp dühöngtök, vérmérséklet, pillanatnyi hangulat szerint, aztán - valljuk be- ez sem változtat semmin. 

 

És ezért csodállak, hogy néhányan ennyire kitartóak vagytok. Én valószinű el sem kezdtem volna, de hogy ennyi "ideget"/ energiát/ időt fordítsak rá, háááát, biztos beleuntam volna. És inkább elengedem a témát, ahogy meg is fogalmaztad. És nem törném magam olyan kérdésben, amin láthatóan egyszerűen nem tudok segíteni/változtatni. 

 

Persze, ez a hozzáállás se biztos, hogy jó, mert ha mindenki így gondolkodna, akkor nem lenne változás - ettől függetlenül úgy vélem, mintha Don Quijote harcot vívnátok.... 

 

Ez nyilván az én saját véleményem, egy olyan emberkéé, aki nem tagja semmilyen egyesületnek, szervezetnek, társaságnak sem, csak magányos farkasként a párjával járja az országot. 

Előzmény: jzp2107 (54522)
kakukKata Creative Commons License 2016.01.05 -6 1 54523

Szerintem egyszerűbb nagy zsákkal végigmenni! A mi verziónk az volt, hogy Boldogkőváraljától mentünk Regécig (Nektek hozzátenni ahhoz a naphoz Gibártot meg se kottyan, csak olyankor menjetek ha az Arka patakban kicsi a víz, különben szívás). Másnap elmentünk Makkoshotykáig, harmadnap Bányi-nyeregig. Ott buszra szálltunk (Rudabányácska) és Bózsván aludtunk 2-t. Így a Hollóháza-Bózsva szakaszt kis zsákkal tudtuk megtenni, másnap pedig Bózsváról visszamentünk Bányi-nyeregig, onnan pedig busszal mentünk volna be Sátoraljaújhelyre a vasútállomásra. Sikerült elnéznem a menetrendet, így még sétáltunk aznap +7 km-t. Makkoshotykán Vilma néninél kaptunk vacsorát, Bózsván pedig a Kőbérc panzióban aludtunk, ahol szintén, így nem kellett sok kaját cipelnünk.

 

Tudom hogy nem ezt kérdezted, de annak idején én sem találtam értelmesebb lehetőséget, a kékről pedig nem akartam nagyon letérni. De majd jön Hobo, ő mostanában annyit járt a Zemplénben, hátha lesz valami ötlete...

Előzmény: annyi baj legyen (54521)
jzp2107 Creative Commons License 2016.01.05 0 8 54522

Függetlenül mindettől, ma reggel -mondhatni véletlenül- pont azon agyaltam, hogy ez egyáltalán a mi kéktúránk még?
Úgy értem ez a propagandaszinten duplapluszjósított, megmarketingelt, okosan kitáblázott "kék kör" ez a miénk? Azért akarjuk állandóan a hibákat javíttatni, ötletelni a jobbá tevésén mert azt hisszük ez még ugyanaz a régi, amit mi kezdtünk, a maga sajátos ízével-romantikájával, Roki örökségével, elmúló fiatalságunkkal :-) stb
Rossz hírem van, szerintem ez már nem az.
És láthatóan beleszólni se igen tudunk semmibe
Egyszerűbb lenne "elengedni"

Nem tudom érthető-e amit írni akarok..
Nyilván az útvonalat nem tudják (mondjuk nem is akarják) tőlünk elvenni, bár jól meg lett variálva de ez más tészta, szóval senki sincs abban akadályozva hogy akár minden évben lejárja az egészet.
De tegye fel a kezét aki ezzel az új érzületű kék körrel azonosulni tud és nem a régi-romantikájút folytatja lélekben

annyi baj legyen Creative Commons License 2016.01.05 0 7 54521

Egy Hollóháza - Gibárt szakaszt egy hét alatt egy, legfeljebb két szálláshellyel és tömegközlekedéssel össze lehet hozni? A Makkoshotyka - Regéc eléggé kifog rajtam, nem nagyon tudom kilogisztikázni melyik településen kellene szállást keresni, hogy reggel eljussunk a túra kezdetéhez, este pedig haza.

csg65 Creative Commons License 2016.01.05 0 5 54520

Igen, ez ma a helyzet. Az össz infó, ami elérhető (jól eldugva a hírek között) az a bizonyos Excel táblázat, amit úgy fest, többünk zaklató levelét követően csak sikerült megszülniük (a leveleimre persze válasz nem érkezett) mintegy karácsonyi ajándékként. Ezen kívül aktuális infó semmi, leszámítva a TTT fórumát.

 

Hát, lefutott a nagy projekt, látványosan átadták párszor (vö. Várkert Bazár), de infó hiányában, aki nulláról kezdené, az gyakorlatilag semmi friss, ropogós cucchoz nem jut hozzá. Így aztán jönnek majd a tömegek...

Előzmény: Pulmy (54519)
Pulmy Creative Commons License 2016.01.05 -6 2 54519

  Mi is így kezdtük  és most is minden szakasz előtt elolvasom Hörpölin leírását a szakaszról,amolyan bibliaként kezelem. A változásokról meg innét a legegyszerűbb tájékozódni,úgyhogy a nagyon tisztelt MTSz honlapot eszemben sincs megnyitni.Ugyanígy járok el más mozgalmak esetében is,csak ott a szerzők mások(pl.Balatoni Körtúra- Hev)

 

Előzmény: donjuan1984 (54516)
Pulmy Creative Commons License 2016.01.05 -7 0 54518

Ha meg magas a vízállás kell bérelni egy ladikost vagy vinni egy kenut,s azzal lejárni a szakaszt. :D  Úgy sem lehet kutya és még talán a kiírás sem tiltja.

Előzmény: csg65 (54501)
AttHunter Creative Commons License 2016.01.05 -6 0 54517

Valakinek sikerült már használni, egyáltalán regisztráció után belépni az OKK online pecsételőfüzet applikációba?

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.delightsolutions.mtszstamp

 

donjuan1984 Creative Commons License 2016.01.05 0 7 54516

Anno az lehetett a szerencsém, hogy szinte rögtön ráakadtam Hörpölin oldalára :) Sőt, én úgy kezdtem el az OKT-t, hogy se térkép, se gps, csak Hörpölin féle túra leírás, és el kell mondjam, hogy alig-alig kavartunk el, amikor igen, akkor is csak azért mert kereszteződésben se jelzés, se semmi. Az igazoló füzetet az MTSZ-nél vettem meg a Károly körúton (illetve az elsőt a barátom vette meg nekem, mert alattuk 2 emelettel dolgozott akkor még). Tény, hogy a kektura.hu-val kezdeni kéne már nagyon valamit. Nem igazán értem, hogy ha már anno Hörpölin leírásai voltak az irányadók, akkor őt miért kellett onnan kitiltani,, a leírásokat pedig törölni...Számít a hozzáértés na...és látszik annak hiánya is sajnos.

Előzmény: annyi baj legyen (54513)
nagypapi Creative Commons License 2016.01.05 -6 0 54515

OFF

Küldtem levelet a publikus címedre.

Előzmény: Czimbály (54514)
Czimbály Creative Commons License 2016.01.05 0 0 54514

Sziasztok,

 

van-e valakinek friss tapasztalata a Börzsönyi Várak mozgalom ügyintézésével kapcsolatban?

Engem konkrétan az érdekelne, hogy hová/kinek lehet postázni a füzetet.

A füzetben és a honlapon van egy hölgy címe, mint kontakt, de ö nem válaszol az e-mailre, ezért nem mertem egyelöre odaküldeni...

 

Köszi!

annyi baj legyen Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54513

Ma elgondolkoztam rajta, hogy a teljesen kezdő kéktúrázó mivel szembesülne, ha a tévében, rádióban, cikkekben, facebookon szembejövő híreknek engedve nekivág a kéktúrának.
Túl sok infója nincsen, beírja a böngészőbe próba-szerencse alapon, hogy kektura.hu, és igen, már ott is a weblap, aminek rögtön a túrainfó elnevezésű oldalán vagyunk. Megy ez, mint a karikacsapás, nézzük meg, hol lehet igazolófüzetet venni:
Első cikk: Tóni találkozása egy világsztárral (Ki az a Tóni??, mindegy, ez nem nyert)
második cikk: Élete legnagyobb kalandjának vágott neki a látássérült túrázó (remek, de ez nem túrainfó)

harmadik cikk: Pásztóra került az 500. AK jelvény (AK? ja, az Alföldi Kék. Könnyű neki, biztos kapott valahonnan füzetet)
negyedik cikk: Kéktúrával ünnepeltek a bajnokok (Videoton, fúúúj, csakis a Fradi/Honvéd/stb)
Itt már sejtheti, hogy nem jó aloldalon van, de azért görgessünk lejjebb
ötödik cikk: 75 éves lett a kultikus sorozat narrátora (sőt, szegény azóta meg is halt, bár az nem olyan fontos információ ezek szerint)

hatodik cikk: Az Országos Kéktúra kiírása
Bakker, megvan, ezt kerestem!
Na, nézzük: Itt már találunk egy linket (http://www.kektura.hu/tanacsok/380-orszagos-kektura-utvonalvazlat-es-igazolofuzet), ahonnan további linkek vezetnek olyan helyekre, ahol megvásárolható. Mivel emberünk nem tag sehol,hétközben nincs ideje személyesen felkeresni egy irodát, ezért a postai megrendelést választja, ahova ez a link vezet http://termeszetjaro.hu/kiadvanyok

Itt megtalálja a füzetek listáját, de semmi webshopra hasonlító felület, ahol megrendelhetné, hanem csak egy újabb link az elérhetőségekkel: http://termeszetjaro.hu/kapcsolat_-_elerhetosegek

Itt az oldal közepén ráakadhat az info@termeszetjaro.hu címre. Sóhajt egyet, és nekiáll emailt írni. Pár nap múlva talán választ is kap, és talán még a füzet is megérkezik.
Na jó, szóval ezen a héten még nem kékezünk. Addig felkészülünk legalább.
Messze nem utazunk, Piliscsaba - Hűvösvölgy nagyon jó lesz kezdésnek, nézzük mit mond a kektura.hu.
Van egy menüpont: Útvonal (jól hangzik, de már kicsit szkeptikus, hiszen a túrainfó alatt is azt hitte, hogy a túráról kap infót, aztán a Vidi bajnokságáról olvasott).
Na de most: ott egy térkép, ott vannak a szakaszok, királyság!
Piliscsaba - Hűvösvölgy, 13. túra, ez kell nekünk: klikk http://www.kektura.hu/utvonal/14-okt-reszturak/26-13-sz-tura-budai-hegyseg-piliscsaba-h-vosvolgy
Ott a térkép, kis színes ikonokkal, zöld, és kék is, ha rákattintok, kiírja, hogy OKT 131, meg ilyesmi. Nem tudom mire jó, de akkor is, már célegyenesben vagyunk. Még egy link, azzal kecsegtet, hogy a bélyegzőhelyek leírását kapom, hát klikk rá: http://www.kektura.hu/tanacsok/43-belyegzok/322-az-orszagos-kektura-13-sz-turajanak-belyegzoi

Három nevet kapok, mindegyik mellett kék alapon fehér pecsét, jó-jó, de hol kell pecsételni? Klikk a névre:

http://www.kektura.hu/tanacsok/56-belyegzok/12/268-okt-piliscsaba-az-orszagos-kektura-belyegzohelye-piliscsaban

Szép színes ikonok, fénykép, leírás, hogy a vasútállomáson van, hát ez nagyon tuti, minden rossz érzés elmúlt azonnal, reggel indulunk túrázni.
Elzötyög emberünk a csodálatosan felújított tetülassú vonaton Piliscsabáig, aztán elcsodálkozik, hogy a vasútállomás és környéke teljesen másképpen néz ki. Aztán még jobban elcsodálkozik, amikor a kéktúra pecsétet sem találja, mert az már nem a vasútállomáson van. Sőt, még csak nem is fog neki útbaesni.
Ekkor már sejteni fogja, hogy alternatív tájékozódási módokat kell találnia. A túra után némi guglizással rátalál majd hörpölin oldalára, a ttt oldalára, és eszébe nem jut többé a kektura.hu-n információkat keresni, mert tudja, hogyha rajta van, és igaz, akkor jól eldugják, ha pedig nincs eldugva, akkor meg nem igaz.

nagypapi Creative Commons License 2016.01.05 -6 0 54512

Én télen jártam arra, akkor tükörjég volt az utcában némi hó alatt, sikerült is a Kékkör legemlékezetesebb perecelését bemutatnom. :-) 

Előzmény: HEV (54511)
HEV Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54511

Ezbiztató mert én esőben nem túrázom :-)

Előzmény: csg65 (54509)
HEV Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54510

2015.08.21.-én 161 cm  volt. :-(

Előzmény: csg65 (54507)
csg65 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 54509

Nem is a Dunából jött, ez esővíz.

Előzmény: HEV (54508)
HEV Creative Commons License 2016.01.05 0 5 54508

2015.okt.23.-án 222 cm-es volt a Duna Bajánál. Itt porszáraz útnak kellett volna lenni.

Előzmény: AttHunter (54506)
csg65 Creative Commons License 2016.01.05 0 4 54507

Augusztus 21-én is állt itt a víz a három napos eső után, de utána már inkább csak dagonya volt Pörböly felé.

Előzmény: AttHunter (54506)
AttHunter Creative Commons License 2016.01.05 0 6 54506

Október 23-án, miután lementünk a bajai hídról Gemenc felé, a hétvégi házak között komoly gondunk volt:

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!