bevallom meg sosem mericskeltem hogy hany volt de Golf topicban azt mondtak hogy ilyen 9,4 korul szokott lenni terheles alatt es többek kozott ezert is szokas lerelezni,( meg azert hogy ne egjen be a kapcsolo)
de ha a szimmetriaerzekemre hagyatkozom akkor pont annak kene a testnek lennie amire a + van kotve, de lenyegtelen hogy melyikre kotod a testet mert mindaket esetben egnie kell ha valoban a kozepso a "valodi test" csak max a refi fog egni, de kiprobalasra jo
kulonben meg1x megjegyzem, hogy a masik oldalon is van egy lampa ... szedd szet es deritsd ki: ranezessel/multimeterrel/kontrolllampaval(gyorsabb mint mi itt barkobazunk)
Jáááj!
Na köszke a tippeket, holnap reggel méricskélni fogok reggeli helyett. Még annyit, hogy pontosan hány Volt feszkót kéne kapnia a lámpának? Kerek 12-t vagy beéri kevesebbel is?
en is tudom mi a kulonbseg megis amikor vizsgaztatni voltam a kocsit richtig a masikat kapcsoltam be mint amit a vizsgabiztos mondott...
erre nezett ram mint vmi dilletansra, csak azt felejtette el hogy
1, eloszor vittem kocsit vizsgara
2, hogy 1/2 oraval azelott elozott meg egy csajszi poloval, aki az elozest kovetoen 1,5 perccel beleszallt egy oszlopba amit kidontott, ami kirantott egy masik oszlopot persze mind a ketto a legkabellel egyutt az uton en ertem oda elsonek(azaz pontosabban meg lattam ahogy dol a masodik oszlop - amikor a fekre leptem 50mre lehettem az oszloptol - ezekutan rossz villagitast kapcsoltam fel :-O)
Tehát, összefoglalva:
Van a tompított pilács amibe töxabvány H4-es izzó megy. Ez alatt van a helyzetjelzô. A refi annyira külön, hogy saját házikója is van.
A töxabvány H4-es ugyis tud refi üzemmódot is de nálam ez nem játszik, ennek ellenére egy 3 vezetékes csati megy rá. A felsô vezetéken jön a delej ami 9.2V akkor is ha le van húzva és akkor is a feldugom neki. A másik két drót közül az egyik megy a refinek (azt nemtom mér mert ugye a refi külön van) a másik drót a test. De melyik? Ha a segge felôl nézzük az izzót akkor a bal vagy a jobb lába a test?
tehat dugd ra ugy a csatit(ha lehet) hogy csak az egyik laban leygen rajta es azon is amelyik a +, majd a masikat eritsd hozza vmi femeshez(pl. motorblokk)
vagy merj egy ellenallast a a kaszni es a lampa testje kozott
+ en meg mernek egy feszt a lampa csatlakozojanal is, meg ha mar nem jutnek semmire egy ellenallast a lampa + csatija kozott es a kozott a pont kozott ahol kijon a bandazsbol/ ezzel alternativ merheto egy fesz a lampa + csatija es pl a motorblokk kozott
A 25-ös mignon csak vicc vót, na!
Szal...nem vagyok sík hülye az autóhoz, eddig mindent magamnak csináltam meg rajta amihez nem kell mûhely, még hûtôt is cseréltem a lakótelepen a ház elôtt (csak kicsit néztek hülyének a szomszédok), szóval egyértelmûen a tompított pilácsról beszélek.
tehat ha kulon akkor az a test amelyik nem a plussz :-O es szabadon felcserelheto, mert tok mindegy melyik iranybol folyik az aram, mert csak izzitania kell
elso vagy hatso? vagynalad kulon van a tompitott izzoja a refitol? mert ha jol tom kombinalt izzonak(refi+tompitott) tul keves a 25W, elso helyzetjelzonek tul sok, hatul meg a helyzetjelzo+tompitott ugyanaz es az van 2xW korul
bocs csak nem birtam kihagyni, kulonben terheles alatt elofordulhat hogycsak ennyi a fesz, de akkor meg egnie kene, tehat megis meg lehet törve, esetleg a test lehet hibas, de akkor meg a refinek sem kene mennie ha minden igaz(ugye 3 laba van a H4 izzonak: sima, refi,test)
na jo még nem volt ilyen gondom, tehat testet is megneznem, biztositekot is aztan meg kabelt, meg persze tudom hogy hulye modszer de megmernem hogy a mukodo lampa milyen fesz-t kap... rogton tobbet tudni
A vezeték nem törött, beleszúrtam 1 tût még jóval a csatlakozó elôtt, kb. ott ahol kijön a gyári bandázsból, ott is 9.2 V-ot mértem. A biztosítékok mind jók, relék szintén. Ha egyébként a biztosíték lenne a hibás akkor egyáltalán nem kapna áramot az a derót.
Az tény, hogy igen sok 50 alatti IQ-val bíró autós van, én nem tartom magam közéjük valónak. Tényleg triviális megoldás az izzócsere de sajnos nem segített. Egyéb 5let?
Ha a fotengely lenne elgörbülve akkor "utne" az exijtarcsa es nem "nem sikban fut"-na ha erted hogy mit akarok mondani
vmi nincs sikban, de attol meg megy a kocsi... max jobban kopik a szij... hamarabb szakad, bar megjavitani sem lehet tul bonyolult szerencses esetben, ha mazlid van egy alatet
mondjuk ha elarulod hogy mennyi hianyzik a sikban futashoz
Sziasztok, villanyhoz ért valaki a topicból? Hogy lehet az, hogy minden lámpa mûx, csak és kizárólag a jobb oldali tompított nem. A vezetékek elvileg nem szakadtak, bár nem 12 V-ot kap hanem 9.2-t, ez mennyire normális vagy nemnormális?
Vízpumpából annyi félét gyártanak hogy az félelmetes, és 1-2 mm különbség van csak némelyik között. Nyilván azért, mer a gyár nem szeretné ha unatkoznánk. :)
Esetleg a generátor/vízpumpa felújítás során nem kellene kifelejteni/kicserélni a tárcsa alól egy-két alátétet. Valszínű nem azért rakott oda vastagabbat a gyártó, mert csak olyan volt raktáron :(
Az ékszíjtárcsa üt, és az ékszíj "nyüszögő" hangot ad ki, valamint az ékszíjat frissen lecseréltük, de már 200 km után látható a kopás (már látszik a szövet). Megvettem az új tárcsát, de azzal sem volt jó. Elvittem esztergájoshoz és megállapította, hogy mind a 2 tárcsa tökéletes. Feltettük a régit. Akkor azt mondták, hogy az az alkatrész (most nem tudom a nevét), amin szintén rajta van az ékszíj nem eredeti és az kicsit beljebb esik, mint ahogy kellene. Így az ékszíj eleve nem egyenesen fut. Ezért van a nyüszögő hang és a kopás. Remélem érthető volt a leírásom.
Abba igazad van, hogy a statisztika alapján inkább a futómű, vagy a bölcső megy el.
De ha esetleg középpen megfog egy nagy követ vagy egy kiálló patkatövet az lazán kiszakíthatja az olajteknőt és megnyomhatja a főtengelyt, igaz ez nem egy tipikus eset.
Nem vagyok nagy ász a témába, inkább csak autók ill alkatrészekkel foglalkozok.
Elvileg meg lehet úgy ütni, hogy nem törik el de eldeformálódik, elég neki egy két tized mm-es deformáció. Amúgy mik a tünetek?