Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Én is új vagyok horgolás terén. valamikor általános suliban tanulgattuk, de akkor nem igazán érdekelt a dolog. Most viszont szeretném megtanulni. Jolimama, megkaphatom én is azt a könyvet majd?
Irok par linket, ha esetleg mar tukon ulsz (a szo szoros ertelmeben :), es nem tudod kivarni Jolimama konyvet:
angol http://www.geocities.com/Heartland/Cottage/3606/tutorialpage.html http://www.worldknit.com/howto/howto.html http://www.coatsclark.pt/en/1/howcro.html
angol nyelvu mintak roviditesei http://www.lionbrand.com/cgi-bin/faq-search.cgi?store=/stores/eyarn&dictionaryOfAbbreviations=1
itt videok is vannak http://www.nexstitch.com/v_Tutorials.html
Holgyek (ugy latom, ide ferfi nem tette be labat, - kiderult, hogy az altalam "Sandor"-nak hitt egyetlen ferfitag is no :): tervezem, hogy visszaolvasom a topicot az elejetol, de haaaat az ido... Szoval folyamatosan celoztok egy honlapra, ahova gyujtitek a forumon levo horgolasok mintait, leirasait. Ezt a webcimet szeretnem megkerdezni.
Szia Rozimozi! Üdvözöllek a topikban. Nekem van könyvem, amit beszkennelve el is tudok Neked küldeni. /mail-ben/ A hét második felében küldöm. Biztosan meg tudod tanulni, mert képen látható. Üdv:Jolimama
Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni. Nagyon régi álmom, hogy megtanuljak horgolni, ami ismét felbukkant az életemben és elhatároztam, hogy nem hagyom eltünni. Körbe néztem, de semmi tanfolyam nincs kilátásba, így autodidakta módon szeretném elsajátítani. Ehhez viszont nehéz hozzáfogni. Kérdezni szeretném, hogy tudtok-e olyan könyvet, net oldalt írni nekem, ahol az alapoktól kezdik a leírást, hogy én a tudatlan kezdő meg tudjam tanulni? Köszike.
Margitmama, ez a fekete alsó és fehér felső ez egy ruhadarab? Kaphatnék én erről képet mailben, ott jobban láthanám hogy hogy is áll... nagyon ötletes és eredeti, nagyon tetszik:)
Kedves Jolimama!! Én Budapesti vagyok kérlek mélben ird meg cimedet hogy tudjam küldeni az ujságot vagy találkozni. férjem még mindig élvezi a nyár örömeit a telken én is csak haza szaladtam üdv Ildikó.
szia Marian0 nagyon köszönöm az elismerés de nam szeretnék más tollával ékeskedni. ezt a mintát találtam egy lapon , ha sikerül meg szerzem a mintát is küldöm de bármilyen csillag mintából meglehet horgolni. üdv. margitmama. nemsokára felrakom az én munkáimat is.
Gyönyörűek a munkáid, mindegyik tényleg nagyon szép és nem lehetett egyszerű őket megcsinálni. Én is bevállanám a télen(akkot több időm van), ha megtennéd hogy elküldöd nekem a mintákat vagy a Jolimamán keresztül az emailomra juttatnád. Köszönöm szépen előre is és gratulálok. Marianna
Marianna képe! Kedves Mariann, az a probléma, hogy le kell kicsinyíteni a képet, csak úgy lehet felrakni. Ne veszítsd el a türelmedet, nekem is elég nehezen ment a dolog. Szóval le kell kicsinyíteni.))))))))))))))
Szivesen adok útmutatást hozzá, de csak annyiban tudok segíteni hogy lefényképezem neked a minta mellé a ruha egyes részeit (ujja, nyaka, vállkivágás, stb...) Teljes leírásom nincs, mert én úgy szoktam csinálni hogy ha nem jó valami, visszafejtem, újracsinálom... (az ilyen különleges szabásmintákra gondolok) Ha már nem vagy kezdő horgoló akkor biztosan meg tudod képről is csinálni.
A nap folyamán küldeni fogom mailben a képeket, jó munkát :))
Mariann kérésére továbbítom a levelet, valami technikai probléma adódott, nem tudta feltenni.
Kedves Joli mami
Ne haragudj, hogy zavarlak, de okvetlen írnom kellet most már. Olvastam a Háziboszi levelét amit nekem írt, hogy felrakta a képeket a múlt hétvégén. Képzeld azóta nem tudok válaszolni a fórumon mert ahogy megírom a választ és a mehet gombra kattintok mindíg visszadobja. Tehát nem megy el a válasz és engem naon bánt, hogy válasz nélkül hagytam a Háziboszit, pedig olyan kedves. Megkérhetlek arra hogy továbbíts üzimet?: naon köszönöm kedvességét, hogy felrakja a mintákat, majd megpróbálom világosabbra fénymásolni legközelebb. Sajnálom, hogy nem tudtam írni, nem tudom mi a baj. Köszönöm neked is ha továbbítod. Láttam a gyönyörű fehér pulóvert amit unokádnak horgoltál, naon szép. Én is horgoltam egyet a lányomnak, mondtam neki ha másképp nem megy webkamerával próbálja nekem feltenni a fórumra és akkor meg mutatom. A mintát is elküldöm a képpel postán inkább az a biztos, meg még keresek szalaghorgolásos mintákat neked. Vettem most egy új újságot amiben csak horgolt felsők vannak, majd abból is küldök ha nincs meg neked. Diana az újság neve, abban is naon szépek vannak. Bocsi üdv nektek és Háziboszinak jobbulást kívánok Marianna
Gratulálok a családodhoz, de főleg a kishölgy elsőáldozó ruhájához. Nekem is van egy 11 éves lányom, aki nagyon szereti a különleges darabokat. Szeretném neki megmutatni a munkád, de ha jól ismerem (márpedig jól ismerem), kérni fogja, hogy neki is készítsek valami hasonló felsőt. Szeretném elkérni a részletes leírást, és a fotókat, amit már elküldtél az előttem hozzászólóknak. Remélem megtartottad az elküldött e-mailjeidet, és nem okozok vele túl nagy gondot.
Köszönöm, és üdvözlöm a kishölgyeket is: Hachbold Zsuzsa
Szia Dudus! Nagyon örülök minden uj jelentkezőnek. Kiváncsian várjuk a munkáid képeit. Tedd fel bátran, hadd gyönyörködjünk. Tetszik a kabátka, én szoktam aprólékos mintákkal is bíbelődni, de én már nagymama vagyok, így ráérek aprólékos dolgokat is készíteni. Szivesen cserélek én is mintákat Veled, és küldök is Neked az enyéimből. mégegyszer üdvözöllek köreinkben. Jolimama
Szia dudus:)) Isten hozott!! Én csak pótháziasszony vagyok, csak köszönteni akartalak még az igazi nem jön:)
A minta tényleg remekmű...én inkább kerülöm az ilyen darabokból összeállítható munkákat mert nekem ez sok piszmogással jár, de persze ezek sokkal szebbek és értékesebbek:)) Majd képet is kérünk ha készen lesz:)
Régóta olvaslak benneteked,de írni még csak most mertem. Rengeteget horgolok, ezért sok mintám is van. Szívesen csere-berélnék! Íme egy remekmű, amit most kezdek el. Üdv..
KEdves JOLImama Vissza jövök a telekröl és megbeszéljük mélben hogy hogy tudjuk lebonyolitani sajnos én nem tudom használni még a levelezést aférjem meg nincs itthon(Ildikó)
Elkészültem Titti unokám recehorgolású pulcsijával, felteszem, hogy lássátok. A horgolt terítő is most készült el, igaz, nem először. Már karácsonyra is csináltam egyet belőle.
Csajok, remélem még hasznát veszitek ezeknek a mintáknak is. Boccs, pár napja nem voltam fent a fórumon és nem láttam mire van kereslet :))))
Külön minta nincs hozzájuk, annyit ír csak hogy a legjobb ha már egy meglévő és jól passzoló bikini-formát viszünk át papírra, és az alapján horgoljuk.
Én is köszönöm a bikini mintákat, bele is fogtam és ha készen leszek meg fogom mutatni. Csak elég kevés az időm, de a lányom gondoskodik róla, hogy ne felejtsem el az ígéretemet, miszerint még "ezen a nyáron" elkészülök vele.
Most épp itthon vagyok hétvégégre,már a honlapra felraktam a fotóid,de elég sötétek..de sajnos még az ftp-vel nem sikerült feltölteni,így még nem láthatók......amint szerverük bejelentkezik fennt lesznek a neved alatt!! Gratula.)) Gabi
TÖBBIEKNEK!! Igyekszem haza,de nem rajtam függ...már 2 és fél hónap kicsit nekem is sok...sokkk!!))) Azért mindíg visszaolvasok,és nagyon köszi nővérem és geimel hozzáállásást a fórumhoz.)))) Üdv minden újnak,és hozzatok barátokat is.)))))) Remélem rövid idő.és végleg köztetek lehetek,addig mozogjon ez a fórum.)))))) Puszi mindenkinek!!!!!!!)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Tetszik a telefontartó, ügyes vagy, a türelem is megjön idővel, ha rájössz, milyen öröm egy-egy új, szép, "munkás" darab elkészülte. A képet talán a nagysága miatt nem tudtad feltenni. Az elején én sokat próbálkoztam, nekem gabiiiiiiiiii segített ebben.
Ha már így belekontárkodtam a bikini kérésemmel a fórumba, megmutatom az egyik munkámat. A fonal egy szálon van több színre festve (Catania).
Ennél nagyobb feladatba eddig még nem fogtam. Láttam, hogy Ti nagyon szépeket alkotattok, de sajnos nekem csak a gyorsan elkészülő munkákhoz van türelmem (egyelőre :)
Jelentkezek végre én is. Ma felvételiztek a nyolcadikosaim matekból - ez volt az ok arra, hogy eddig nem volt időm írni. Ahogy Imelda írta kötök, horgolok, de néha a kötekedés sem áll tőlem távol. Egy kis segítséggel a munkáimból is majd mutatok. Üdvözlet mindenkinek: Saci
Ezeket találtam a bikinit keresőknek. Elküldöm mailben is. Házyboszinak továbbítom, és ha otthon lesz, felteszi a honlapra is. Az anyagra vonatkozóan csak a mintára tudok hagyatkozni, én még nem horgoltam bikinit. Jó munkát Jolimama
Fürdőruhamintának én is örülnék. :) A felsőhöz már van 5letem (1, illetve 2ráhajtásos pálcákból folyamatosan fogyasztanék a háromszögnek megfelelően), de a bugyi részénél tanácstalan vagyok.
Milyen fonalból érdemes készíteni? Úgy tudom, hogy a 100%-os pamut fonal nem melegít. A fonal vastagsága milyen legyen? (Úgy gondoltam - hogy gyorsabban haladjak - a 2-es tűmhöz megfelelő fonalat választok. Hacsak Ti mást nem javasoltok :)
Jó hűsölést kiívánok. A mintákat fogom továbbküldeni Házyboszinak, és amikor hét végére hazaengedik, fel fogja őket tenni. A szalaghorgolásos mintákat pedig szenvedélyesen gyűjtöm, és hihetetlen öröm számomra, ha ismeretlenre találok. Köszönöm, ha tudsz még küldeni.
Örülök hogy végre odaéertek a minták, ha ennyire tetszenek a szalaghorgolásos minták akkor majd még küldök. Örülnék ha a Háziboszinak (neki jobbulást kívánok és mi tartjuk a frontot mond meg neki, aztán mihamarabb csatlakozzon hozzánk) sikerülne feltenni a mintákat legalább mások is láthatják. Köszi előre is, most éppen szabadnapon vagyok így bele tudok nézni az oldalra meg aztán nagyon meleg van, nem lehet kimenni a házból a gép elé is így hamarabb kerülök. További szép napot!
A közepén kezded, körben horgolod csupa félpálcábkól. MIkor eléred a virág közepének a kívánt nagyságot, jönnek a szirmok. Ezeket külön külön horgolom folytatólagosan rá a virágközépre. Mikor megvannak a szirmok, körbe kell horgolni, kicsit felülről beleöltögetve a virágközépbe is, hogy a szirmok szépen kialakuljanak...ennyi:) Jobb vagyok horgolásban mint így megmagyarázásban, boccs...kérdezz még ha gubanc van:)
De nagyon kedves vagy, gondoltam meghorgolom én. Csak pálcákból van meg lsz-ből? És egyben csináltad az egészet vagy részekből és a végén összehorgolásztad?
Nem kell fáradni a postával, ennyi info már elég lesz, aztán próbálkozom. :o)))
Készen hogy hol találsz? Hát azt nem tudom... esetleg küldhetek neked is egyet levélben, úgy könyebb lesz lehorgolnod. Küdj címet és várd a postást:)) Mivel mintám az nincs.
Megkaptam a mintákat, köszönöm szépen. Tetszenek, de legjobban a szalaghorgolások, egyik sincs meg nekem. Majd mail-ben fogok többet írni magamról is. Errefele nagyon meleg van, és Nálatok? Jó munkát kívánok Neked, és mégegyszer köszönöm a mintákat, majd elküldöm házyboszinak, hogy fel tudja tenni ezeket is.
Drága nővérem,és Grimel,látom ti ketten fogjátok azért,tartjátok a fórumot azért))) Mailben írtam nővérkémnek,sőt telefonáltunk is...ha van felrakandó minta a honlapra,akkor küldjétek át a mailcímemere,hetente,vagy 2 hetente néha hazaengednek...remélem,mint most is!!
Sajnos újabb kúrát találtak,tele vagyok nyirokcsomógyulladással,és egyebek...de ezzel nem terhellek benneteket most.. Örülök,ha gyéren is,de él a topic,de a Sacit még mindíg nem látom sehol??))))))) Visszaolvasok ám,figyelek ám ....amikor ide tudok jutni!))))
Mindenkinek jó kézimunkázást,és kellemes phenést kívánok!!! Iparkodnék vissza,de sajnos nem rajtam múlik...csak ne lenne annyi vizsgálat és orvos.((((( Puszilok mindenkit szeretettel.......Gabi "gazditok,és fogadjatok szót Jolimami nővéremnek!))))))))))
Íme, a legújabb művem. Mintát ne kérjetek hozzá, szokás szerint ez is fantáziaszülemény, csupa egyráhajtásos ppálcikákból áll, csak a ruha formájára kell vigyázni.
Az alsó részébe raktam ilyen bővítést, amitől az allja kicsit loknis lett.
Majd ha lesz képem a ruháról viselőjéstől, azt is küldök:)
Köszönöm a segítséget. Én is gondoltam rá, de az unokámnál nem vált be. Lehet, hogy ujra megpróbálom, mivel most már nagyobb, hátha sikerült. Az üzenetet pedig továbbítom az érdeklődőnek. Köszike
:))))) Úgy kell, mint a jobbkezesek, csak tükörfordításban. Ha valahol tud az illető találni horgolásiskola-képeket, tükörfordításban nyomtassa ki és már meg is van a balkezes horgolásiskola.
Én középsulis koromban kötöttem mindkét kézzel, az nem volt nehéz. A horgolás kicsit nehezebben ment, mert olyan *félbalkezes* vagyok csak, vagyis nem mindent tudok csinálni bal kézzel is. De szerintem gyakorlás kérdése... Viszont aki balkezes, annak meg úgy felel meg, csak oktatóanyak kell hozzá. És biztos, hogy a tükörfordítás jó lesz. Na sok szerncsét:))
Már megint én jelentkezem. Egy kérést kaptam emil-ben, egy balkezes szeretne megtanulni horgolni. Ha valakinek van ötlete, segítsen, hát még ha lenne valaki, aki szintén balkeze, még jobb lenne. Várom az ötleteket, hogy segítei tudjak.
Sacinak ó munkát kívánok, remélem, ha végez, jelentkezik. Ha küldenél mintát levélben, megköszönném. Látva könnyebb. Majd viszonzom valamivel. A címemet küldöm mailben
Nincs leírásom hozzá. Középről kezdem, félpálcával haladok körbe-körbe, a virág közepén. A szirmokat külön horgolom rá, azt is félpálcákkal, hogy szép sűrű legyen. Mikor kész mindegyik szirom, körbehorgolom az egészet, közben pedig igyekszem eldolgozni a sok fonalat (minden szirmot ha kezdek-fejezek, van sok fonál ami lóg). A leveleket szintén.
Küldhetek virágot levélben, ha gondolod hogy úgy le tudod koppintani:)
Ja, és elnézést a Sacitól, én itt sürgetem, pedig tudom hogy most nagyon sok munkája van:)
De nagy öröm nekem, ha valaki legalább bejelentkezik. Nagyön tetszik ez a virágkompozíció. Van esetleg azért valami leírásod, vagy esetleg tudsz egyet küldeni, ahogy megcsináltad.
Gabiiiiiiii az is szép munka, ha az ember várat épít a kicsikével. Sok örömet hozzá. Aztán majd jössz Te is, és mutatsz nekünk szépeket.
En nyaron nem kotok,nekem az a sikerelmeny,ha kesz van es masnap fel lehet venni.Ilyenkor sajnalom az idot a szobaban tolteni,kint meg egy 3,5 evessel nem igazan tudok kotogetni,mert pl varat kell epitenem
Alszik a topic?? Meg a Saci sem jelentkezett még be...
Mindegy, majd jöttök ha lesz valamitek megmutatásra:)))
Én tegnap egy rajzról horgoltam le virágaplikációt. Egy barátnőm akarja a farmernadrágjára rávarrni. Most csináltam először ilyet, azt hiszem jól sikerült.
Na legyetek jók és tessék irkálni is, nem csak kukucskálni a topicon:)
Szia! Megírtam mail-ben a cíímemet, és várom a mintákat. Azt írod, hogy előre is köszönöd a mintákat, nem kaptad meg? Akkor küldtem el, amikor a fórumra is írtam. Mindenesetre jelezd, hogy odaért-e?
Köszönöm előre is a mintákat. Azt viszont észrevettem, hogy neked nem okoz gondot a nagyobb munka. Ha nem vennéd zokon és adnál nekem címet ahova fénymásolatban de küldhetnék neked mintákat. Te biztos feltudnád rakni őket az oldalra. Hátha valaki kedvet kapna rá. Én van amit meghorgoltam belőle, de van amit még el se mertem kezdeni. Szépek és időigényesek.
Kedves Marianna! Örülök mindig, ha visszajelzést kapok, hogy olvassátok a lapot, nézegetitek, és még el is készítitek. Most, hogy végre van időd, nagyon jó horgolást kívánok Neked, és küldöm mail-ben a mintákat, hogy legyen is mit. Az én unokáimnak tavaly készült el a sok kis csibe-tyúkocska, még mindig őrizgetik őket. Szóval mennek a minták, és jelezd, hogy megkaptad-e őket. Mégegyszer jó munkát kívánok. Kár, hogy nem tudjuk megnézni a munkáidat, de hátha majd egyszer lesz arra is mód.
Köszönöm a szíves fogadtatást ,sajnos csak most tudtam feljönni, ballagott a lányom hétvégén,sütöttem-főztem a rokonságnak. A képtáradban a 13.(kék) terítő és a 14.(ekrü) terítő leírása nem jeleníthető meg, ha a leírásukat elküldenéd megköszönném, de van egy szalagterítő is ami érdekelne, ezt már kicsit régebben közölted itt a fórumon. Nagyon szépek a munkáid, már én is horgoltam belőlük. A kistyúkok igen helyesek lettek húsvétkor, de én a munkáimat nem tudom felrakni hogy megmutassam őket.
Saci gyere közénk, mutasd meg a munkáidat, hogy tanuljunk. Hiszem, hogy talán mi is tudunk Neked örömet szerezni a munkáinkkal. )))))))))) Szóval, csatlakozom az előttem szólóhoz.
Na szóval... van egy barátnőm aki már egy ideje be-bekukucskál ide. Tud horgolni is, meg fantasztikusan köt:) Nem ártana ha végre rászánná magát és regisztrálna hogy a nagyközönség is lássa mire képes:)) Tehát ha egy kis biztatás hiányzik neki, akkor: SACI GYEREEEEEE!!!!!!!
Kedves Marianna! Végre....végre. A goblein nekem is nagyon tetszik, egyik sógornőm gyönyörű dolgokat alkot, de mint sok más, ez is kimarad már. Nagyon jó szem, és sok-sok türelem kell hozzá. Mint már annyiszor írtam is, nekem a horgolás a gyógyszerem, a nyugtatóm. Látod, alkotok is rendesen. Ha van kedved mutasd meg a munkáidat, hadd gyönyörködjünk benne mi is. Szóval örülünk Neked, gyere sokszor.
A vendégkönyvben már rég válaszoltad hogy jöjjek fel a fórumra és itt tudunk mintát cserélni, nem hiszed el csak most sikeredet a regisztrációm, már kezdtem feladni, de végre itt vagyok.
Üdvözlök mindenkit és nagyon örülök a kis csapatnak akik itt össze jönnek és olyan segítőkészek egymáshoz. Mindig bele olvasok ha még eddig nem is sikerült hozzászólnom. Én is imádok kézimunkázni: horgolok, gobelint varrok ha időm engedi. talán több időm lesz mert most befejeztem egy sulit és lassan a nagyobbik gyerekem ballagásán is túl leszek(3gyerekem van) közben teszek veszek, horgolok egy sort, megnézlek benneteket a szép munkáitokat és mondhatom egyik gyönyörűbbet készít mint a másik. Szóval így tovább és további sikereket a kézimunkához.
Szia Mindenkinek! Era, örülök, hogy jelentkeztél, jó Neked, hogy meleg van, sajna, itt bizony még be is kellett fűteni, olyan hideg volt,van. elmentek a vendégeim, üres a lakás, csönd van, és ígéretemhez híven küldöm az elkészült új munkáim képét.
Az az igazsag, hogy , egy darabig beneztem naponta, de sehol- senki, ugyhogy aztan en is csinaltam a magam dolgat. Most nem kotok semmit , jelenteni valom tehat nincsen, viszont ahelyett van rengeteg melo. Itt megjott a nyar teljes erovel, van rohadt meleg, tehat hetvegen inkabb kint vagyunk a csimotakkal. Tulajdonkeppen a gep elott sem voltam mar egy ideje.
De higyjetek el, nem vagytok elfelejtve!
Mindannyiotoknak millio csok , Gaicinak jobbulast, es kellemes , sikeres kotest- horgolast mindenkinek a nyarra!
Üdvözlök mindenkit e pár soro keresztül!! Sajos még mindíg kórházi hétvégi eltávon vagyok,isét 1 hónap után...találtak sok mindent,most próbálnak helyretenni))))) Látom,azért nővérkém nagyon jó klassz házigazda))))) Csak dolgozzatok,mindíg visszaolvasok,amikor tehetem....nem tudom meddig tart még ez a benntfekvés...már 2 hónapja...kúrálnak..igaz 1hónapig semmi nem történt,kezelőorvost váltottam,és most haladunk azért...Drukkoljatok és szorítsatok nekem.))) szeretettel üdvözlöm a fórumos barátasim,és csak így tovább!!!
Előbb utóbb élve,vagy halva,de előkerülök azért néha)))))) Millió puszika nekek!!!!!!! Gabi
Én ezt a tunikát éppen most fejeztem be, gondoltam rögtön lefényképezem és felrakom, mert ha elviszik akkor elfelejtem nektek megmutatni. Nem magamnak csináltam, de nagyon szépre sikerült és azt hiszem majd ha egyszer sor kerül rá, saját részre is összeütök egyet.
A legjobbakat nektek, jó pihenést a pihenőknek, jó munkát a kézimunkázóknak:)
Eszembe jutott, ezeket a toppokat még nem is mutattam:)))
A *nyuszi* hozta a lányoknak és nagyon megörültek nekik mert úgy készítettem őket hogy nem tudtak róla:)
Nagyon egyszerű megcsinálni őket, a nagy lyukak a mintában hétráhajtásos pálcák + két láncszem. Gyorsan kész és a maga módján nagyon egyedi is. Persze ha kicsit a fonál minőségesebb és szines, akkor a hatás még fokozható.
Végre,végre, valaki))))))) Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, remélem, hogy követi a többi levélke is. Gyönyörű ez a kis kabátka. Most lett készen Kincső unokámnak egy kis kardigán, és horgoltam egy kis sapkát is. Hét végén jönnek, lefényképezem, és felteszem. Közben kis terítők és készültek, hétfőn azt is felteszem.Sajnos, én nem sokat utazom, és a kézimunka a gyógyszerem. Puszillak
Itt a tavasz, nyár, mindenki százfelé? Elhiszem, én is így vagyok vele...
Sokat nem vagyok itthon mostanában, de utazgatás közben azért kézimunkázok:) Ezt a bolerót egy kisnagylánynak ballagásra készítettem, fehér ruha lesz alatta. Ha kapok tőle képet, majd azt is megmutatom.
Pussz mindannyiatoknak, jó kézimunkázást:)
Jolimama, arany kezed van, a bébikomplett nagyon szép:)) Puszi:)
Kedves Era! Merre jársz? régen hallottam Rólad. Ígértem rajzot, de hát nem erősségem. Most készült el egy kisbabagarnitura, amit így csináltam. Elküldöm a különbözö fázisokat. No, meg a végeredményt.A kabátnál az eleje és háta közötti résznél l szem fordítottat kötök, mintha varrás lenne. Talán így már érthetőbb)))) A szöveg meg lemaradt, ((((((((( A ruhaminta véletlenül került rá. Hiába, ezt még gyakorolni kell.
Jolimama! Félévenként kezelésre és klímaterápiára kell mennem légzőszervi problémák miatt.
Gabiiií! A 12 évesen horgolt terítő története. A nővérke dagi kislány volt, emiatt nemigen voltak barátnői a kisebbségi érzése miatt. Az apukája különben sem szerette a barátnőzést. Így hát horgolt, horgolt bánatában....
Szia Imola! Végre megint látunk valami szépet. De jó, hogy feltetted. Biztosan kimaradtam valaiből, remélem, hogy nem betegség miatt voltál szanatóriumban. Jól néz ki a poncsó és a top is, a nővérkének gratulálok a szép horgoláshoz. További sok szép munkát.
Házyboszi, Gabcika mindenkit szeretettel üdvözöl, sajnos, még mindig nem jöhet haza. Holnap lesz ujabb vizsgálat, annak eredményéig nem is számíthat hazatérésre. Elnézést kér mindenkitől, de sajnos még hétvégére sem mehet haza, így nem tud a levelekre válaszolni. De ígéri, mindenkinek küld választ. Jó időt és minden jót kíván mindenkinek.
Heni.! ez az a ruha amit emlitettem csa én nem tudtam elküldeni. ezért jolimama, volt olyan aranyos és át küldte. ha tetszik elküldöm email-ben akkor kérem a címed.
Heni! nekem is ez a problémám küldtem a részedre egy mintát de a képet úgy látom nem sikerült át küldeni. ha valaki segitene a két mérete a probléma!nem megy a lekicsinyités. üdvözlet: margitmama.
találtam egy régi fürge ujjakban egy esküvői ruhát megpróbálom elküldeni a képet és ha tetszik elküldöm a leírást is. majd böngészek még a többi fürge ujjakban , talán találo még. üdvözlet: margitmama.
Igazából nem tudom, hogy ide akartál-e írni. Mi kötős-horgolós-varrós csoport vagyunk. Nem tudom, hogy makettezik-e valaki közülünk? Én mindenesetre bekukkantottam a honlapra, mert a családban vannak akik csinálják. Továbbadom Nekik a honlapodat.
Dianából van a minta? Ott láttam hasonlót és már akkor is nagyon tetszett, csak még nem volt időm nekiülni. Nagyon ügyes vagy, főleg ha még csak most kezdted...
SZIASZTOK! Gratulálok a képeken látható munkáitokhoz!Grimmel nagyon szép a lányod elsőáldozási ruhája.Sokkal értékesebb bármely kölcsönzői ruhánál.Én most tanulok horgolni már két pulóvert megcsináltam ha sikerül felteszem a képet.Szeretnék őszre egy báliruhát horgolni az elsőáldozási ruhán felbuzdulva.Tudnátok -e nekem mintát ill . leirást küldeni .Köszönöm és további jó kézimunkázást mindenkinek.Heni
- az ujja igen, egy darab (vagyis egy-egy darab) és hozzá van öltve a ruhához
- a váll kivágásánál kieszeltem egy külön szabásmintát, és fogyasztanom kellett hozzá (ha jól értem mit kérdezel...)
- a nyakánál egy sor díszítő legyezőhorgolás van (az ujjánál, a vállkivágásnál és az alján szintén)(azt hiszem legyezőhorgolásnak hívják...)
- a nyakrész és eleje-háta közötti résznél hány mintát horgoltál? - ezt nem egészen értem (vagy ha értem, akkor a felelet: 2 teljes mintát, most néztem meg:))
- hátul zippes a ruha (zipzár, mi errefelé így mondjuk...) remélem érted:), úgy lehet belebújni. Ha csak felsőnek csinálnám, akkor hagynék hátul kis kivágást (függőlegest) és gombbal zárnám, szerintem az passzolna hozzá. Az anyag amiből én horgoltam, egyáltalán nem rugalmas
Ha nem minden világos amit nem csodálnék, akkor lefényképezem neked az egyes részeket és mailben elküldöm. OK?:)
Csak ismételni tudom magam, hogy nagyon örülök minden új jelentkezőnek, aki közénk jön. Én vidéken lakom, így nem tudok fonalvétel ügyben segíteni, de a levegőszem és láncszem között nincs különbség. Ha megírod, hogy mit tervezel horgolni, írd meg, többen is vagyunk, akik tudunk segíteni. Hajrá!))))))))))))
Kedves Kikke örömmel üdvözöllek, és beszámolok házyboszinak is, hogy még szaporodik is a csoport. Bármi kérdésed van, tedd fel, szívesen segítünk. Grimel, köszönöm a mintát, nekem is nagyon bejött. A nagylány unokám biztos nagyon fog örülni, ha elkészítem. Köszike.)))))))))
Ez alapján csináltam, Fürge ujjak 1998.8.szám, augusztus - itt megtaláljátok *élőben* is:)))
A szabásminta fejből jött, azt hiszem csak gyakorlat meg egy jó adag merészség kell hozzá. De megérte, mert a lányom nagyon meg volt magával elégedve, ilyen ruhája azt mondta *csak neki van meg a mesében*:))))
Elküldöm majd gabianyu e-mailcímére is, ha véletlenül itt nem lehet rendesen látni. Vagy ha valaki kéri, adjon e-mailt és küldöm szivesen:)
Bár még nem írtam a topikba, folyamatosan olvasom. Figyelem és "lopom" az ötleteket. Sajnos sok időm nincs mostanában, de régebben, gyerkőc születése előtt sokat kötöttem, horgoltam, a varrással is próbálkoztam több-kevesebb sikerrel.
De nem hagyhatom szó nélkül ezt a csodaszép ruhát. Ez nagyon-nagyon sikerült. Sőt, lécci-lécci-lécci én is nagyon szépen kérném a mintát. Talán egy szűk hónap alatt el is készülnék vele és akkor pont megfelelő ajándék lenne egy kedves ismerős kislány szülinapjára.......
Szia Grimel! Remélem, most már többet fogunk látni. Gratulálok a ruhához, jó lenne, ha a mintát is megkaphatnánk. Nagyon tetszik. A Kislányodnak pedig boldog, szép életet kívánok, legyen az élete olyan szép és tiszta, mint ezen a napon. Mégegyszer gratulálok. Elmondom majd Gabcikának is, jó lenne, ha már köztünk lenne. Várom ám a mintát.
Szia Margitka! Örömmel köszöntelek közöttünk. Sajnálom, hogy hazyboszi, a háziasszonyunk még mindig kórházban van, de biztosan örömmel fogadja majd, hogy szaporodik a létszám. Tenni semmi különösebb nincsen, figyeld, hogy ki mit ír, nézd meg a feltett mintákat, válogass belőlük. Ha van valami munkád, vagy érdekesség, amit megosztanál velünk, tedd meg.
Ennél van vállvarrás, hú, tényleg van benne varrás, vagyis úgy horgolom össze. Sajnos, az ujjabőség nem igen köthető körkötőtűvel, legalábbis nekem nem sikerül. Sokszor kötök harisnyakötőtűvel, meg lehet szokni. Én szeretem így kötni, az ujja is olyan hosszú lesz, amilyenre szükség van. Holnap próbálok egy rajzot csinálni, hátha érthetőbb lesz. Remélem, legalábbis.
Aha, kicsit bonyolultnak hangzik , de teljesen latom a fantaziat benne. Ennel csak az a jobb , mikor a nyakanal kezded , korben, folyamatosan szaporitasz es ugy le. En ugyan ebbe meg nem mereszkedtem bele, de roppant kecsegtetonek tunik mindket valtozat. ---en is utalok varrni!!!!!
Csak azt latom bajnak vele, es azert hianyolom a vallvarrast, mert igy nincs ami "osszefogja" . igy rendesen megnyulik. Olyannyira, hogy azon gondolkodom, hogy teszek bele legalabb valami szalagot, ami megfogja. Es igy keresztben kotve- kulonosen a mintaval benne-- eleg nehez meghatarozni, hogy hany szemet szedjek fel az ujjanak, kicsit hosszu lett.
En azt az 5 tut nem szeretem meg, azt inkabb kihagyom- en korkototut hasznalok mindenhez- olyannyira, hogy egyenes tum nincs is egy darab sem!
Egy hétig nem voltam itthon, unokáztam. Nagyon nagy a csönd.
Kedves Era, jó ötlet így kötni, én ezt úgy is variáltam, hogy a régebben feltett kapucnis kabátnál is tettem, csak a kapucni van felhorgolva, varrva, a többi egyben kötve. Eleje-háta a hónaljig egyben kötve, ott külön kötöm a hosszáig, fogyasztás karlyuknál nincsen. Ha ez megvan, összevarrom a vállakat, felszedem az ujja szemeit, és öt tűvel körben kötöm, persze, fogyasztom, ahol kell. A végén patenttal fejezem be. Így sehol sincsen varrás. Mint Gabiiiiii, én sem szeretek összevarrni. Mindenkit üdvözlök, és várom a jó ötleteket.
Merre jar mindenki?????????????nagyon lelassult a topic!
Remelem mindenki rendben van, csak elfoglaltak vagytok ti is - en is eleg regen jartam erre, viszont most akkor szeretnem bemutatni a legujabb elkotast; egy gyors kis pulcsit a lanyomnak. Az egesz egy darabban keszult, ugy, hogy az elejevel kezdtem , az ujjat felszedtem es keresztben kotottem, majd elkotottem es a hatuljaval fejeztem be. Remelem minden latszik a kepen, ha nem, akkor csak kerdezzetek!
Elkészültem egy szalaghorgolásos terítővel. Elküldöm, hogy megmutassam. Küldjetek Ti is a munkáitokról képeket, osszátok meg velünk. Gabiiiiiiii, még mindig nem tudsz feltenni képeket? Várjuk ám)))))))))))
Sajnos Hazyboszi megint kórházban van. Mindenkit üdvözöl, remélem, azért hamarosan itt lesz köztünk. Éljen ez a fórum, biztos, hogy segít Neki ez is talpra állni.
ismét itt vagyok, egy gyönyörü kislány-unokával gazdagabban és nagyon boldogan! Aztán itt a már kevésbé sikerült elsö ¨"müvem", de nagyon örült neki a lányom,3 börönd ruhája van a babának, de kardigán egy se:)). Mielött megkérdi valaki, igen, kétféle fonalat adtak el nekem a boltban, de ez már csak a legvégén derült ki, a szegélynél.Így maradt, nem volt idö bontani.
Boszynak tiszta szívböl kívánok gyors felépülést, a férjének gyógyulást, reménykedni muszáj!
Házyboszi nagyon szépen köszöni az aggódó sorokat, a jókívánságokat, üdvözleteket. Jól van, gyógyulgat, most sajnos számítógép problémája van, amíg megoldódnak a gondok, addig is mindenkit üdvözöl, és jó munkát, egészséget kíván. Erőt ad, ha érzi, hogy Vele vagytok, és újult erővel lehessen velün. Bármi probléma van, írjatok, szívesen válaszolok, én kapcsolatban vagyok Vele.
drága háziboszy ! kivánok neked sok sok eröt kitartást az élet nehézségeihez és bizom ,bizunk abbanhogy sok sok segitö tanácsaid melyre igényt tartunk is segit a mindennapok nehézségeit feledtetni.Hisz tanácsaidra és honlapodra támaszkodva nagyon sokat tanulunk töled és Joli mamátol.Ha nem is lyelentkezünk be örökké .Köszönjük ,és továbra is számitunk rá .
Én is vagyok, de most a kert+kutymókáim jobban lefoglalnak. :o))
Az egyébként mindig jót tesz ilyenkor, ha otthon vagy. Tapasztalatból mondom. :o)) Ha meg gond van, még mindig vissza lehet menni a kórházba. Pihenj sokat!!
Remelem jol dontottel, hogy kijottel es a tobbiek korulotted segiteni fognak! Mint latod, az biztos, hogy innen csak szepet es jot fogsz kapni! Szeretettel kivanok javulast, erot, egeszseget!
Mas : most egy kicsit en sem leszek, de az en indokom kellemsebb; vakaciozni megyunk kis csaladommal holnap. Tehat sziasztok kb egy hetig, mindenkinek millio csok!
Egy ideig még mindig keveset leszek, elsőáldozásra készülök, természetesen a ruha egy részét horgolni akarom:) Majd mutatom a képet ha túl leszek rajta.
Először is nagyon köszike a jókívánságokat........)))))
Külön köszönöm drága nővérkémnek: Jolimamának,hogy kézben" tartja a fórumot,és vigyáz rátok.)))))Csak ritkán jelentkeztek....majd sűrítem a létszámellenőrzést,ha végleg hazakerülök,mert sajnos most csak hétvégére engedtek el egyenlőre.(((
Többek érdeklődésére: azért vagyok kórházban,mert van egy kisebb idegösszeroppanásom.. .Ok: férjem mellhártyarákos,és az ezzel járó herce-hurca kimerítetett nagyon..mivel az állam jóvoltából! betegedett meg! Levelezésben,telefonkapcsolatban állok a honvédelmi minisztériumtól az eü miniszterig mindenkivel! Az eü miniszter kivizsgálta ügyünket,és igazolta,hogy a rákot a honvédségnél szerezte amit ők viszint nem akarnak elismerni...nem ragozom tovább...ismeri mindenki a bürokrácia,lététrt való harc kűzdelmeit!!! Melette sugár,és kemókezelés,amit Kanadából hozattunk,mert ITTHON erre a betegségre még szer sincs..... Kb 2-3 hét és talán végleg itthon lehetek.... Bocsánat az OFF-ért.. Mindenkinek puszi,jó kézimunkázást,egészséget,és vidám tavaszi napsütést!!!!
Szia Imola! Köszöntelek topicunkban! Sajnos háziasszonyunk most kórházban van, de nagyon fog örülni, hogy növekszik a létszámunk. Szép dolgokat csinálsz, érdekesek. Kiváncsi vagyok a többi munkádra is. Szívesen segítünk, ha valami problémád van, mármint a kézimunkában, keress a mintáink között, remélem, hogy szépeket találsz. Ha még több is kellene, vagy van valami konkrét amit szeretnél, jelezd, megpróbáljuk megszerezni. Szóval gyere gyakran, mutatsd be a mintáidat, hogy mi is próbálkozhassunk. A zoknit mindenesetre ki fogom próbálni.
emutatkozásképpen megpróbálok betenni néhány munkámat. Az első egy mókás zokni. Folyamatosan kell kötni 5 tűvel. Nincs külön sarka. 3 sima, 3 fordított, 3 soronként eltolva 1 szemmel.
Sziasztok! Örülök, hogy rátok találtam! M
Szia Grimel! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Sokat fog jelenteni "háziasszonyunknak" is, ha látja, hogy a topic él és virul, és visszavárjuk Őt. Sajna, még mindig nem tudom, hogy mikor fog tudni visszajönni.
Gyönyörűek a munkáid, jó lenne, ha sál mintáját elküldenéd. Engem is érdekel, és biztosan másokat is. Tovbbi jó munkát.
Ez a pulcsi és a sál az enyém. Végre nekem is valami...:)))))
A sálat nagyon aranyos kis mintával csináltam, nagyon haladós is, két nap alatt készen van. Ki is használom rendesen, nagyon megszerettem. Tervezek még pár színben csinálni majd ha időm engedi...Pussz:))
Vagyok, élek, virulok:))) Csak picit most meszebb a géptől és így a topictól is... Ha sikerül, felrakom neketek a legújabb munkájaimat, sokat kézimunkáztam mostanában, meg a kert, gyerkőcök, munka... Tudjátok, mind egy bőrben vagyunk:)
Kössz hogy gondolsz rám:) A háziasszonyunknak mielőbbi visszatérést, jobbulást:)
Köszönöm az érdeklödést, de azt hiszem, nagyon peches vagyok,egy csomó gond volt a számítógéppel, aztán beteg lettem, most rengeteg a munkám... valamit elkezdtem, de azt hiszem, nem lesz készen idejére:( A babát minden nap várjuk, de még nem jött. 10-én utazunk mindenképpen a lányomhoz, azt hiszem, még a gépen is kötni fogok... Nagyon idétlen lettem!
Kedves Tears! Merre vagy? Nem jelentkezel. Megszületett-e a kisbaba? Küldhetek-e még mintákat, keresztelőre stb. Hogy haladsz a többivel? Sikerült már elkészíteni valamit? Szívesen látnánk, ha megosztanád velünk. Szóval jelentkezz.
Grimel, hol jársz, mit csinálsz? Hiányolunk, hogy nem jelentkezel.
Akarmi is legyen Boszyval, remelem nem tul sulyos es hamarosan koztunk lesz ismet! Addig meg viragot neki!
A lovacskad nagyon aranyos lett !Olyan csodajo latni , hogy milyen ugyes emberek vannak, aztan en meg csak lesek..........
Vajon a tobbiek merre csavarognak? Tudom, hogy vegre jo ido van, gondolom kerteztek, de neha azert nezzetek be , es legalabb annyit mondjatok, hogy meg eltek! Ne haldokoljon mar ez a nagyon klassz topic!
Csok mindnekinek, sok napsutest, es ne felejtsetek el atallitani az oran szombaton!
Köszönöm, hogy írtál, tényleg nem nagy a forgalom, hiányzik a gazda. Gabiiii-val elég gyakran beszélünk, sokat segített nekem. Hogy miért van kórházban, gondolom, majd Ő elmondja. Remélem, hogy hamarosan hazajöhet, és akkor fog jelentkezni. A jókívánságokat köszönöm. Mivel Te kotős vagy, elküldöm legutóbbi próbálkozásomat, amit húsvétra készítettem a kisunokámnak, egy lovacska. Remélem, hogy rá lehet ismerni. Az egyik internetes lapon találtam, de csak leírás volt, amin nehezen tudtam eligazodni. Ez lett a vége. A jókívánságokat továbbítom.
Mint olvashattátok, Házyboszi /Gabcika/ jelezte, hogy egy ideig nem lesz. Hiányzik. Most beszéltem Vele, és mondta, hogy írjam meg Nektek, hogy kórházban van, még nem tudni, hogy meddig, de szeretettel gondol a fórum minden résztvevőjére, és üdvözletét küldi.
Szia! Sikerült lekicsinyíteni akkorára, mint amit Te feltettél, PhotoFiltre programmal, de még így is csak a piszkozatban láttam viszont, semmi hibajelent nem ír. Most már nem tudom mi lehet az ok. Hát, még prógálgatok. Elkészült a poncsó is, szívesen megmutatnám. És a Tiéd? Mikor mutatod?
Gabiiii! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolsz, de látod, azt sem tudom, hogy hol található a cím amire küldhetem. Nem akar ez felkerülni. ((((((((((((((
Köszönöm a választ, lekicsítettem, de így sem jelenik meg. A beszúrás után megnyit egy lapot, hogy Neked válaszolik, de ott már nem ír ki semmi választási lehetőséget. Aztán nem látom sehol. Elküldhetném Neked mailben, és megpróbálnád feltenni, már csak azért, hogy lássam, elmegy-e.
Nem sikerült még megtalálnod a hugi pulcsija és anyukád kabátja alkotásaid leírását?? A hugi pulcsijának az ujja leírása is elég lenne. Valahol meg volt nekem ez a minta, de nem találom. Ha jól emlékszem valamelyik mostani Fürge Ujjakban volt hasonló, talán december, vagy január, vagy esetleg még november. Szeretnék neki látni, már a fonalat is megvettem. Légyszí'! Köszike!
Nem akar ez sikerülni. tallózás-feltöltés-beszúrás-mehet. Utána megjelenik, hogy mire válaszolok, aztán ott nem tudom, hogy tovább hogyan kell menni. Nagyon ügyetlen vagyok ehhez.((((((((((((((
A kép lemaradt, úgylátszik nem sikerült elküldenem. Még soha nem küldtem, biztos nem jól csinálom. Hát, ha nem sikerül, segítsetek. Sajnos gabcika még nincs itt, így Ő nem tud segíteni.
Szia Gabiiiiii! Kiváncsi vagyok a csíkos pulcsira. Én is most készültem el a legkisebb unokámnak egy csíkos kabátkával, elküldöm, megmutatom. Hamarosan készen lesz a csíkos poncsó is, amik a maradék fonalakból készültek. Ha készen lesz elküldöm azt is.Teljes gyógyulást, sok szép munkát. Jolimama
nem vesztem el teljesen,csak dogrovason vagyok.Ennek egyetlen haszna van,hogy a szigoru agybanfekvesem eredmenyekeppen ma este befejezem a kicsi pulcsijat,amit iziben meg is osztok veletek,amint le tudom fotozni.
Nagyon trendi,sajat kutfobol..igen "bonyolult"csikos.Eros pink.halvanyrozsaszin es keves feher.
Valamit meg tervezek ra,hogy ne legyen ennyire egyszeru,a vegeredmenyt megmutatom
Szia! A boritón levő modellről van szó? Ugy emlékszem az van Binaro fonalból.Én is kerestem minden felé de nem találtam.Én ezt a modellt CATANIA fonalból horgolom, egyszállal , 4 -es horgolótűvel.Ugyanannyi szemszámra kezdtem ahogy irja a leirás.igy talán2 cm-el lett keskenyebb,de nem is baj. Szerintem ez a fonal nagyon jó ,tiszta pamut.Valamivel vékonyabb lesz mint az eredeti Üdv Heni
En ugy csinalom, hogy a forditott lehet 1-2, az rajtad mulik, aztan 2 sima, DE mindkettobe egyszerre oltesz bele, csinalsz egy szemet, de rajta hagyod a bal tun, aztan vissza megegyszer az elso szembe csinalsz szemet,es most egyszerre veszed le. Tehat mintha fogyasztanal es ugyanott szaporitasz. Ezaltal az elso lekotott szem keresztezi a masodikat es kiadja azt a "V" betut. A kovetkezo sorban simara simat, forditottra forditottat.
Remelem ertheto, de ha barmi nem vilagos, nyugodtan kerdezzel!
KEDVES ERA417! MI a farkasfog patent? nem az amikor 2sim 2fod és a simánál elöször 2dikat majd az 1söt kötjük és utánna engedjük le???? várom válaszod.
Hoztam en is valamit mutatni; a pirosnak a farkasfog patent resze a kedvencem; a kis ruhat meg olyan regen csinaltam, hogy akkor meg majdnem a lanyom bokajaig ert.
Gyönyörű, amit készítettél. Régen én is sokat csináltam ilyet, bár most már inkább horgolok, kötök, de nagyon tetszik. Nagyon ügyes vagy, biztos sok munkád fekszik benne. Sok-sok türelmet a következő munkáidhoz, remélem, hogy azokat is megosztod velünk.
Leginkább úgy, hogy veszel a boltban háztartási keményítőt (műanyag flakonban 500gr-os kiszerelés a leggyakoribb), összekevered vízzel, belenyomod, benne hagyod egy kicsit, kicsavarod (nem öblíted) és hagyod száradni. Aztán kivasalod, a legjobb még egy kicsit nedvesen.
Ha minden jól megy, ma este elkészül életem első horgolt csipketerítője. Van egy régi varrógépem, annak a dobozára szántam. Tegnap rápróbáltam, és arra az elhatározásra jutottam, hgoy jobban mutatna, ha kikeményíteném. Emlékszem, hogy otthon a szomszédnéni is mindig kikeményítette a horgolt terítőit. Csak azt nem tudom HOGYAN? Mivel? Tudna nekem valaki segíteni?
Szerintem a fonál minősége - összetétele - csak annyiban fontos, hogy kellemes viselet legyen. A nyakadon kipróbálhatod. Az ajánlott kökőtűvastagsághoz megfelelő vastagságú fonalat válasszatok, hogy követhessétek a leírást.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni fonál ügyben. A Párom Anyukája horgolna nekem egy pulcsit. Az újságban "Binario" (Lana Grossa) fonalat ajánlanak hozzá. Sehol nem találom ezt a fajtát. http://www.wollywood.de/stricken/lana/binario/body.html Nem tudtok esetleg Veszprém/Gyula, esetleg Budapest vonzáskörzetében üzletet ajánlani? Webáruház cím(ek)nek is örülnénk. Igazából más márka is jó lenne. 50%pamut, 45% viszkóz, 5% poloamid összetételűnek kellene lennie. Tudtok esetleg ilyent ajánlani? Remélem nem kérdeztem túl sok butaságot, én nem nagyon értek hozzá... Csak annyira megtetszett az a pulcsi, nagyon jó lenne, ha valami igazán szép és jó minőségű fonalat kaphatnék hozzá. (Amúgy a Diana-Horgolt Divat - ban találtam rá...) Előre is köszönök minden segítséget! Szilvi
Szia Tears! Jött valami mail, amit nem tudok fogadni. Ha valamit szeretnél kérni, mondani, küldeni, talán jobb, ha itt küldöd, vagy tamasimami7@hotmail.com-ra küldd.
Szeretném itt közölni: a fotók,és hozzá a minták /terítő,pulli.stb./ általában NÉMET horgolásújságokból kerülnek fel a honlapra!!! Ne kívánja senki,hogy fodítgassam,mert nem tudok németül!!!! A német leírást szívesen elküldöm beszkennelve bárkinek ,de németül!
Kedves TEARS!! köszönöm leveled én segiteni szeretnék neked, az én unokáim már nagyok .Ugy gondoltam hogy küldök mintákat csak én segitségre szorulok a neten Jolimama fürgébb volt. De azért én is gondolok rád hogy böségben tudj lubickolni
Kedves hazyboszi ne haragudj nem akartalak megbántani ,de akkor amikor kijön a nyomtatási ikon nyomtassam ki és már használható lesz ?? Csakazért irtam mert mindig megjelent egy sárga ikon benne fekete felkiáltojel és irta hogy hiba van de csak a baba mintáknál a többit nagyon jól tudom használni. Szeretem ahonlapodat nézegetni.Biztatásodra probáltam meg a horgolást bár csak egy BOHOCteletki tudásomból amit kozzé is tettem képben is KÖSZÖNÖM TÜRELMED HOGY MEGHALGATTÁL!!
A gabi,a gabcika én vagyok...... nem tudom,mi lehet a baj..de nálam műxik,és még sok,sok embernél,...lehet progarm és gépfüggő,nem tudom... Azt tudom temérdek munkám fekszik benne....kérésre órákat töltök a gép előtt,mintákat kereve egyéneknek......stb... köszi a bajt velem..... további szépeket kívánok nektek!!
Jajjjj, mennyi gyönyörüség!!!!!!!!!!! Nagyon szépen köszönöm neked a sok fáradságot, mindet meg tudtam nézni,készítettem egy szép mappát és ki is írom nemsokára. Eddig úgy néz ki, hogy kislány lesz, de az ma már nem sokat számít a színeknél, s meg is lehet változtatni öket.
Nagyon nagy örömöt szereztél, szeretettel ölellek!
Elküldtem a mintákat. Tudod-e, hogy fiu, vagy kislány lesz. Küldök majd keresztelőre köthető mintát is. Addig gyakorolj. Meg kell még keresnem. Feltesszük házyboszi honlapjára is. Sok sikert, örömet.
Most megint megnéztem, hogy meg lehet-e nyitni, sikerül. Képre kattints jobb egérgombbal, ott válaszd ki, hogy kép mentése másként, mentsd el, és utána próbáld megnyitni. Ha nem sikerül így sem, nincs több ötletem, de ha valamelyik tetszik, küldöm mailben. Tearsnak elküldtem az összes /21/ mintát. Üdv. Jolimama
Drága házyboszi! Én is megnéztem a babaholmikat nagyon aranyossak ,nekem is kimutatta agép hogy valami hiba van ,és nem lehetett olvashatová tenni a leirásokat mint a többieknél. Lehet hogy tul sokat raktál fel egy szerre mi már jártunk igy levélnél .bocsi az okoskodásért .
Bocsi,hogy csak most írok,de 1 hétig nem voltam net-közelben.Úgy tudom,hogy van kötőtű ebben az üzletben.A horgolótűkben nem vagyok biztos.Egyébként egyszer érdemes elmenni oda,mert biztosan találsz olyan dolgokat amik érdekelnek.
Hát ezt pont így végigcsináltam, de nem segít. Azt hiszem, túl erös a védelem a gépen, ez a program gyakran kitol velem, de a párom ragaszkodik hozzá. Nem nagyon értek én ehhez:(( Sajnálom, hogy hiába fáradtatok, és nagyon köszönöm!
TEARS! Ha leirod az e-mail cimedet küldök neked kötés mintát és ha kell magyarázatot is hozzá.Égy nagymaminak mindent be kell válalni és nem szabad fel adni !
jobb klikk a képre -megnyitás,megnyílik nagyban..külön..és kép mentése eddig megnyílt,menthető volt,lehet lassú a neted,vagy nemtom'......... akkor hiába dolgoztam,dolgozunk nővéremmel.((((
Én tényleg csak az alap horgolást tudom, ezért tetszett meg ez a kardigán, amit szívesen elkészítenék magamnak. Inkább a kötögetés terén vagyok otthon, de nem zárkózom el a horgolás fajától sem. Most rendeltem fonalat, mert egy tavaszi kardigánt szeretnék kötni magamnak. Kapucnisat.
Ha esetleg bármilyen más tanácsod vagy ötleted lenne, szívesen megtekinteném, esetleg ha neked van szükséged kötés terén valamire, várom a te kérésed is.
Végül is van pár kötös dolog amit angol leírással kaptam, de azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, pedig tetszenek.
Éppen most tanultam meg angolul is horgolni, szívesen irok le pár dolgot, de ha van konkrét mint ez a kardigán ercsibaba, akkor ide vele, már dolgozom az alap rövidítéseken.
Nem hiszem el, hogy még vannak ilyen emberek! Nagyon jólesik, higyjétek el! Még jelentkezem, most orvoshoz kell mennem, sajnos. Mindenkit nagy szeretettel ölelek!
Most , hogy ratalaltal erre a kis csapatra, valamire ra kell jonnod:ez egy fantasztikusan segitokesz bagazs! Nem tudom merre vagy a nagyvilagban, de ha Sandor3 azt mondja neked, hogy kuld neked ujsagot , akkor az ugy lesz . Es ebben azert vagyok ennyire biztos, mert en ma kaptam tole egy csokor Furge ujjakat , es szerintem es sem vagyok sokkal kozelebb (NY)
CSokolom kezeit a holgynek !!!!!!
Szoval, kerdezzel, es hidd el, hogy kapsz segitseget! Ha az angol nyelvu kotessel van kerdesed, arra en feltetlenul itt vagyok!( horgolni nem tudok)
Köszönöm, hogy válaszoltál, de sajnos nekem nincs semmi magyar nyelvü lapom, se új, se régi itt, ahol most vagyok... magyarul is eléggé elfelejtettem kötni, nemhogy angolul...
Tearsz!Haugy gondolod a régi fürge ujjakban találhato sok baba holmi csak válogatni kell belöle a mostani fonalakból nagyon szépeket lehet késziteni belöle.
Nézegettem a kardigánt és nagyon megkedveltem,. Igaz, hogy én csak az alap horgolást tudom, és atta gondoltam ez a munka pont jó lesz nekem. Ha tudod, légyszíves küldd el a leírását nekem ide, vagy a z eracska04@citromail.hu-ra.
Kérdésem az lenne feléd, hogy hol vetted ezeket a fonott ládikokat, mert én is szeretnék, de nagyon sok helyen nagyon drága.
Én is szeretem rendezetten látni a cuccaim, egyenlöre minden kis apróságom, fonalmaradékaim, rovataim az ágy alatt, gardróbban hevernek, és nem tetszik, én is szeretném a rendezett megoldásukat.
Ha tudsz ajánlani nekem is valamit, szívesen fogadom.
Mindenkinek szép tavaszi napot! Most járok erre elöször, és tetszik, amit látok
Valamikor kötöttem, de aztán másról szólt az élet... Ismét szeretném elkezdeni, föleg, hogy most várom elsö unokámat. Ezért szeretnék ötleteket, mintákat bébiholmikhoz, úgy látom, nagyon sok köztetek a segítökész ember.
Ha elmondjatok, hogy milyen olteseket hasznaltok , es mi micsoda, , szivesen megprobalom. Az a baj, hogy horgolni magyarul sem tudok, nemhogy angolul! Igy aztan hiaba van nekem odairva, nem tudom mi az.
bocs Boszy, de Evat irtal, nem tudtam, hogy nekem szolt ! Raneztem, es meg kell vallanom, hogy mivel nem tudok horgolni, nem igazan tudom , hogy mirol van szo. Megneztem a roviditeseket, de csak talalgatni tudok, hogy melyik micsoda, mit kell vele csinalni. Addig meg ok, hogy lancszem , meg szerintem hosszu palca, meg rovid palca, de a tobbit nem tudom hogy micsoda. milyen harmas csavaras-tekeres van horgolasban? Segits ki, hogy miket hasznaltok, es nagyon szivesen nekiesek leforditani!
csak nezem,milyen szepeket csinaltok,en ujabblepessel elobbre jutottam,hogy nekialljak,mert ma vettem szep kosarakat a fonalaimnak meg az anyagjaimnak:)
Egesz mas az erzes,hogy nem az agy alol kell kiturnom,hanem szepen rendszerezve nincs ra idom:((
Szia Minka Termeszetesen, mint igertem, nagyon szivesen segitek! Ha kerhetnem add meg pontosan, hogy mit neztel, es leforditom neked, ha gondolod, irjal az e-mailemre era417@yahoo.com . Add meg a weboldalakat, ugy egyszerubb--kulonosen a horgolast kuldd el, mert ahhoz nem ertek, azt tenyleg csak forditani tudom. A roviditesek :igazad van, a 'k' - knit-sima, a 'p'-purl- forditott. A tobbi: 'sl' -slip -vedd le a szemet lekotes nelkul, 'CO' - cast on- kezdesnel a szemek felszedese( CO 25 st= szedjel fel 25 szemet) , 'BO' -bind off - befejezezesnel a szemek leszedese, elkotese.
Ha barkinek barmi mas kerdese van, csak szoljatok!
Erika: a knitting-about.com-ról szedtem le a "Mosaic Vest"-et, meg a knitt.com sok-sok mintájából párat. A mozaik-kötés valami norvégminta-szerű, de itt egy soron belül mindig csak 1 színnel köt, az eredmény mégsem csíkos, hanem mintás. Az afgán horgoláshoz meg vastag pálcát használ segédeszközként, amire rátekeri a fonalat, aztán lehúzza, lehet, hogy olyasmi lesz a végeredmény, mint a ráhajtásokkal kötött mellényeknél - 30 évvel ezelőtt. Segítségedet is kérném, mivel angol nyelven eddig még nem akadtam össze kézimunkaleírással és a szokás-alakította metanyelvet nem lelem a szótárakban. Azt már kikövetkeztettem, hogy a "k" és a "p" simát és fordítottal jelent, de mit jelent az "sl" meg a "CO" és "BO"? Most kb. 1 hétig nem leszek a hálón, úgyhogy nem sürgős a válasz, amit előre is köszi.
Grimel..))) Nagyon klassz lett...a kiscsajok bizti nagyon boldogok)))))) YA! Levélpostán megy pár fürgeujjak......várd..))))Pénteken feladtam..
Éva!!!!! Megnéznéd ezeket a leírásokat??? Mondtad,segítenél a fordításban.... Ezek nagyon klassz minták....fel is tehetnénk ide,persze magyarul.... Ha szánnál rá időt...megköszönnénk....én mindenképpen.))))) http://www.angelfire.com/folk/celtwich/PinePinBS.html http://www.angelfire.com/folk/celtwich/Stardust.html http://www.angelfire.com/folk/celtwich/RoseBS.html
NAGYON ARANYOS ÉS ötletes a megoldás!! Gratulálok! mert én csak kötni tudok.VAn egy kabala bohoc 1ráhajtásos pálcából. 20láncszem ebbe láncszemenként 10x1réáhajtásos pálca ebböl 2tö kell(kezei) 40láncszem és ugyan ugy mint a kezét ebböl is 2kell(teste lesz)1 pinpong labda melyet meg rajzolunk bohoc arcnak ráfeszitünk egy harisnya darabot összevarjuk a két hosszút de közé rakjuk afejet majd 2oldalára varjuk akezeket .(AMIKOR EZT HORGOLOD
AZ előbb lett készen a kisebbik lányomnak a pulcsija. Nagyon egyszerű, de aranyosan nagyszerű darabra sikeredett. Egyráhajtásos pálcákból áll, elöl zipp, amelyik a kilencéves Zsanett lányom kérésére nincs a közepén:) Volt mit öklelnem, mert vékony a fonál, de ha rágondolok hogy egy ilyen cérnapulcsi menniybe kerülne ha venném (ráadásul ilyet tuti nem találtam volna amilyet a válogatósabbik lányom kért..) akkor azt hiszem megérte a fáradtságot.
Na... szóval azért raktam fel, hogy lássátok.. a kezdők is biztosan tudnak egyráhajtásos pálcákat csinálni, fogjatok hozzá:)))
Minka, az "afgan" nemes egyszeruseggel csak kotott vagy horgolt takarot jelent- de igy sokkal elokelobb es nagyzolosabb;" mozaik kotes"-nek pedig azt hivjak, amikor min. 3 szinu fonalbol kotsz valamit, (es nem huzod a fonalat hatul) En most ezt csinalom, nezz ide--- de csak NAGYON turelmeseknek ajanlom, ugyanis ahany kis negyzetet latsz, annyi pamacs tekeredik- gabalyodik ossze! En sem tudtam mibe vagom a fejszemet! Tudok segiteni forditassal? Esetleg barmio mast? Melyik oldalon voltal?
Köszi az infot.A fonaldiszkontba ma küzdöttem föl magam .Zárva volt.A Burda bolt emlékeim szerint a Blahánál volt.Most ott nincs.Tudod-e hova költözött?A Margit körutit megnézem ha megyünk föl mert én Gyöngyösi vagyok.Köszi Heni
Kedves Sándor3, ezúton is szeretném megköszönni, hogy a kincses ládikád tartalmába betekintést nyerhettem és haza vihettem ami tetszett. Nagyon örültem a személyes találkozásnak, azt hiszem ezt megismételhetjük, nagyon sokat tudok tőled tanulni, azért remélem én ist tudok majd újat mutatni. Gartner
:))))) hát persze,hogy nem baj...))) ide jöhet minden...attól jó,használható a fórum..)))) Ötletek...ötletek...))))gratula..)) ÚJ: Jolimami,nővérkém oldalával bővült a gabcikas sitom...)))Tessenek megkukkantani))))))
Szia Heni, nekem a Margit körúti Rőftex a Mechwart ligettel szembeni oldalon nagyon bejött a Burda üzlet sem rossz, a fonal választék viszont ott nem olyan nagy. Érdemes megnézni a Székely Mihály utca 11 ben lévő fonaldiszkontot, jók az árak, H-Sz-Cs 13-17 közott van nyitva. Remélem segitettem. Gartner
Nem tudom hogy egyre gondoltunk-e .Én pulóverekre,nem teritőre gondoltam. Lehet jobban járok ha felmegyek Pestre mert itt Gyöngyösön elég gyér a választék.Esetleg tudnátok -e ajánlani jól ellátott üzleteket? A Burda üzlete milyen? Köszi Heni
Szia! A fonalak ügyében kérjék tanácsot rövidárú üzletekben. Ahogy látom, sok olyan van, amihez a 20-as horgolócérnát ajánlja. Próbálkozz vele, biztos sikerülni fog. Én is horgoltam már ilyeneket, 20-as, 60-as fonalból. Jók lettek. Jó próbálkozást. Jolimama
Sziasztok! Én most találtam rá erre a fórumra. kötök ,horgolok,gobelinezek,foltvarrok,keresztszem minden ami kézimunka.Most vettem először a DIANA horgolós újságot.TUDJA-E VALAKI HOGY A BENNE LEVŐ MODELLEK EREDETI FONALAIT LEHET-E VALAHOL KAPNI!!!!!!!! Nagyon megköszönném ha válaszolnátok!Volt már hogy más fonalból készitettem de nem lett olyan.
Lanyok ,kerem segitsetek: ha van valakinek kerdese, amibol mindenki tanulhat, otlete, vagy hasznos informacio, minta, amitszivesen megosztana orszag-vilaggal a konyvemben, KERLEK IRJATOK MEG NEKEM!
Minta leirása:: 3szemmel kezdjük minden páros sorban a sor elején és a végén1-1 szemet szaporitunk mig enem érjük a derék böséget utánna ugyan ezt csináljuk csak fogyasztunk. Végén felszedjük a szemeket és megkötjük a passzét .Ha nind két oldalára passzét kötünk csonaknyakú T-ujjú pulcsink lesz. Minden maradék jó hozzá még össze is köthetjük a szálakat akkor tarkább lesz.
Az általam ajánlott boltot a Moszkva tértől a 2. villamos megállónál (4-6-os villamos)-Mechwart-liget- találod. Leszállsz a villamosról és visszafelé kell sétálni egy picit a Moszkva-tér felé a bal oldali járdán .Remélem elég érthető voltam,ha nem majd megpróbálom még1x elmagyarázni.
Köszönöm a mintákat!!! Míg a következő szépségeket felteszed a honlapra azt hiszem nem fogok unatkozni Holnap hozzá is kezdek valamelyikhez, de nehéz lesz választani.
Szia Erzsike! Örülök, hogy tudod használni a mintákat. Lesz még majd több is. Sok-sok örömet, meg persze kitartást és türelmet kívánok ehhez a szép hobbihoz.
1. Szaporodik a létszám,és ez klassz)))) 2. VENDÉGKÖNYVEM: elnézést kérek azpktól,akik írtak a vendégkönyvembe,hogy nem jelenik meg azonnal a beírás..ennek egyszerű oka van: mailben értesítést kapok a beírásról,és jóváhagyom a megjelenést! Ez azért van,mert abberált elemek elárasztották a vendégkönyvem első nap sexhirdetésekkel...))) Ezt szeretném elkerülni,így kis türelem!!!!Amint elolvasom a mailt,megjelenik,és köszi mindenkinek)))))
Köszönöm a honlapokat azon belül pedig a mintákat. Pont ezekre a mintákra gondoltam amiket Joli mama feltett. Hazyboszi köszönd meg a nevemben Drága nővérednek.
Erzsike: :))) Grimel társ-szerkesztőm majd gondoskodik mintákról..)))) És a link alatt is találsz sok mintát.... a http://furgeujjak.atw.hu címen pedig Joli mami,drága nővérem tesz sok-sok szép mintát a honlapra!! diana újságokból...))) Nézd meg.....
A fórumon új vagyok a horgolást is most kezdtem el újból. Nem sok mintám van, nagyon örülnék ha valaki kitudna segíteni mintákkal. Kizárólag csipketerítőket horgolok. Még egy kérés! Nincs meg valakinek a Diana:filéhorgolás c. újság? Nekem csak a No.4. sz. van meg. Ha van valakinek felesleges szívesen átvenném.
Kriszta))) Sok szeretettel üdvözlünk...))))) Itt minden kézimunkásnak helye van,itt mindenki mindent csinál,vagy majd fog..))))) Várunk,ötletek,hozzászólások....és csak úgy..))))))))))))dumcsizni)))Puszi
Köszönöm az infót,de már jártam a rokon topikon is.Az is nagyon tetszik,de ott tényleg szinte csak foltvarrásról esik szó.Bár nekem még ott is tudnak sok újat mondani.Jöszi a címeket is,majd alkalomadtán meglátogatom ezeket is.
Egyébként ha valakit érdekel a Margit krt-on van egy nagyon jó bolt Rőftex a neve ,ott nagyon sok fajta kötő és egyéb fonal kapható.Ezenkívül rengeteg méterárújuk is van ,és megannyi egyéb dolog.Nem utolsó sorban egész megfizethető áraik!
Jo, hogy jottel! Nezd meg a rokon topikot is (kotes-folt-varras-szoves-hobby), azon is vagyunk egy paran, es sok erdekes dologrol csevegunk. Aztan itt van nehany link , amit esetleg erdemes meg attanulmanyozni:
Örömmel olvastam hozzászólásaitokat. Én is sokat kézimunkázom , és végre van egy olyan oldal ahol hasonló érdeklődésűekkel levelezhetem ,és ha kell segítséget is kaphatok.
Magamról annyit:30 éves vagyok,még egyedülálló ,nővérként dolgozom (főleg éjszaka,így a munkahelyemen is tudok néha kézimunkázni).Kedvencem mostanában a keresztszemes hímzés,de emellett vartam már gobelint is .Régi kedvencem a foltvarrás.Régen nagyon sokat kötöttem ,a horgolás viszont csak nagyon alapszínten megy.Remélem tőletek majd kedvet kapok hozzá!
Reményeim szerint hamarosan otthon is lesz net,így biztos,hogy rendszeres olvasó és hozzászóló leszek.Ezzel még eggyel több fő lesz a létszámellenőrzésnél.
Hát elsőre ennyit!Mindenkinek jó munkát!
Gratulálok az eddig látottakhoz minden készítőnek!
Aha, es a Nok Lapja Cafe foruman is van 3 kotos tarsalgas:Kotes, horgolas, Kotos konyv es Kossunk egyutt. Nem ertem, hogy az amit Hazyboszi inditott miert fuccsolt be, de az is van ott is. Boldog nevnapot, Zsuzsak!
hazyboszi-nak: ugyanitt van az INDEX-en és valami olyan néve fut, hogy KÖTÉS-FOLTVARRÁS... Ők már jó régiek, valami 20ezer felé tart a hozzászólások száma, de főképpen foltvarrók, csak néha szólal meg egy-egy más műfajú.
Es itt van meg ketto, ez foleg kotos, de van horgolas is, mindenfele mintak baby-tol ponchoig: www.knitting-crochet.com, http://knitting.about.com. Ezek is angolul vannak, de az ne tartson vissza!
Minka; a barna kockas pulcsi lesz a paromnak ---ha egyszer eljutok oda. Most kezdtem, es az ezer szal, nem egyszeru . Mindegy , hogy melyik a szine; az egyik negyzet simaval van kotve, a masik forditottal, ugyanugy nez ki mindket oldal.
Szabadka; Nem irtam le a pulcsit, de megteszem, es nagyon szivesen tovabbitom!- Kerek pici idot. ( Nagyon ritkan kotok leirassal/bol)
A kanyarban kotesbol most rendeltem meg egy konyvet, ahogy megjon tovabbitom.
De igy elsore ugy nezem, ha a negyzetet kotod, akkor ket oldanyi hosszusagot szedsz fel ( A oldal es B oldal) , es a ketto kozotti saroktol az atloban 3 szemet fogyasztasz egyszerre ugy, hogy a kozepso szemet hozod vegig elol, tehat csak az latszik. Es ezzel mire befejezed, megvan a negyzet.
Igazad van 62 63 számnál jeleztem, hogy mim van , én örökbe adnám és a küldéssel sem volna probléma ha mégis úgy gondolod jelezd ,nem akarok tolakodólenni, vagy erőszakosnak tünni
Kedves Era! Az egész pulcsi leírását szeretném kérni, hogy esetleg kölcsön tudjam adni. Ha megkötöttem, ígérem, közzé teszem. A fotót tegnap már mindekinek mutogattam: "nézzétek milyen szép pulcsi" szlogennel. És a kabát leírását is szeretném kérni, ha majd sikerül rábukkannod. Köszönöm szépen.
Kedves Sándor3!Bocsánat, bocsánat. Én visszaolvastam, de úgy látszik elkerültem valami a figyelmem. Olyan bejegyzést találtam, hogy keresed őket és türelemmel legyek. És türelemmel voltam, szép csendben hallgattam. Időközben sikerült néhány Fürge Ujjak évkönyvet kölcsönkapnom, ezekkel el leszek a télen, és ezért én most szívesen lemondok a többiről. Hátha valaki szintén nagyon vágyik rájuk. De nagyon köszönöm a gondoskodásodat!
a kamasznak mar en sem kotok,mert nagyon nehez eltalalni az izleset..A kicsi szerencsere nem ennyire valogatos,ha sikerul neki tetszot alkotnom,szepen el is hordja.
En meg nagy buszken valaszolgatok,mikor megkerdezik lepten nyomon,hogy ki kototte azt a gyonyoruseget:)
Tegnap tévedtem erre,mert segiséget szeretnék kérni.Úgy láttam ez a csapat nagyon segitőkész. Remélem én is számithatok egy kis segitségre és talán barátokra is szert tudok tenni.
Szeretnék kislányomnak kötni valamit- én egy pelerinre gondoltam.
Na, a következőket kell tenni, ha jól akarjátok látni: átnevezni jpg-be (jobb gomb, átnevezés, név.jpg), mertghogy bmp-ben van az eredeti. Aztán már lehet vele mindenféléket tenni. A nyomtatásnál nem kell teljes oldalra állítani a képet, mert akkorm osódik el, meg kell hagyni az eredeti méretben.
ELőszőr is jelentkezem, tehát JELEN (csak ritkán).
Gabiiiiii...-nak: Én akkor szoktam le a nagyobb méretű ajándékok készítéséről, mikor észrevettem, hogy a - rengeteg idővel és szeretettel készített - cuccok nem feltétlenül találnak örömteli fogadtatásra, vagy ha úgy is látszik, később mégsem hordják. Ez történt pl., mikor a gyerekeim elérték a kamaszkort. Akkor "kiszálltam" az öltöztetésükből is, és megpróbáltam arcrándulás nélkül elfogadni és kifizetni az általuk kiválasztott ruhát.
Most az unokáimnak kötök és mivel - ahogy jönnek egymás után - sorban öröklik, valamelyiknek majdcsak tetszik és viselni is fogja.
Erától kérdezem, hogy a szép aszimetrikus pulcsival együtt látott drapp-barna kockamintás dolog az micsoda? És jól látom, hogy a fordított oldala a színe?
Néha megnézem a rokon-topikot is, gondolom nem csak én, és ott láttam azt a "kanyarpulcsit". Tud róla valaki valamit vagy esetleg látott is már ilyet, vagy csak a képét?
Szabadka, Gartner, minek a leirasat keritek? Az egesz pulcsiet, vagy csak a nyakat? Vagy a kockasat?( nincs szalhuzas , mind kulon gombolyag!Igen, jol ertetted, 62 kulonbozo szal gubancolodik ossze)
Kb 25 eve kotok- meg belegondolni is rossz! pedig meg csak 38 vagyok.
Ha nekem lennének régi Fürge Ujjak ujságjaim, amitől megválnék, akkor én jelentkeztem volna... de így nem akartam a szót szaporítani, azért nem reagáltam...:)
Kedves szabadka s többiek! kértetek régi fürgeujjakat vagyis kerestetek szomorú vagyok hogy semki nem reagál utánna nem olvassátok vissza ,nem csak ezt vagy ritkán sikerül gép közelbe lenni.Ez a másik topira is jellemzö Nem akartam megbántani senkit,úgy látom hogy mással is hasonló a helyzet,Csak örömet akartam szerezni hogy potolva legyenek az elveszett ujságok évkönyvekNINCS SÉRTÖTSÉG BENNEM
ugyan nem tudom kipróbálni a nyomtatást,de felraktalak a http://gabcika.atw.hu lapra mintástul...és lehet,hogy a nyomtatással,lementéssel gond lesz...ki kellene próbálni...A terítők jól láthatók,csak a mintákon kellene élesíteni,szerintem!)))))
Era!!!! Nagyon ügyi vagy!!)))Gratula....dolgozom rajta,hogy tudjam már én is felrakni a kötött cuccaim..)))
Könyvböl irom a lényeget .Közönséges egyráhajtásos páca ,csak nem a szembe készited a pálcát hanem az elözö sor pálcáját jobbrol balra tarto tüvel fel emeljük ahorgolotüre, és igyvesszük afonalból hurkot és és a pálca törzsealol kihuzzuk majd le horgojuk mintaz egy ráhajtásosat.akkor ugy fog kinézni mint egy güggöleges vonal .Ha a másik irányba készited ellenkezö oldaon lesz a füg vonal. Külömben ezt használhatod passzénak pulcsit horgolsz ,mert ez olyanis lehet mint a kötésnél az 1sima 1forditott.Remélem megérted ,ha hibátkövettem el a magyarázatba javitást kérek bár kitöl MERT ÉM CSAK OLVASOM nem igazán müvelem
Csak annyit legyetek szivesek visszajelezni, hogy a feltöltött minták minőségileg jók-e. Gondolok arra hogy ha nyomtassátok, szépen látszik-e a minta vagy esetleg a scanelési rezolúción állítanom kell...
Era, amikor takarót kötsz, és szines kockákból dolgozod össze akkor hogyan fejezed be a hátoldalát? A szines alatt többszinű mintákat értek. A kötés hátoldalán mindig látszódik a szálvezetés. Köszi, Gartner
Én ugyan jutalékot,semmit nem tudok felajánlani,de ha nincs ellene kiogásod,szívesen feltennélek "társszerkesztőnek" valamelyik lapomra a cuccaiddal együtt..)) Így azok is hozzájuthatnának,akik csak a honlapra találnak,ide a fórumra nem.... Vagy ?? Mit is fizessek érte????:)))))) várom válaszodat,és a technikai oldalát mailben,vagy msn megbeszéljük..))) cupp
Era!!)) Biztosan nem miattam vették le a fejed.))) Sajnos még az index rákfórumon irogatok ,sajnos érintettként,muszájból.(((( ennyi....
Sztori: Kedvenc fiam,kedvenc barátnője eldöntötte,hogy kell neki egy hosszú kötöt kabátka....))Fiacs megkörnyékezett,nem lehetne-e esetleg karira,fagombokkal,szépen flottul megcsinálnám....)))Mondtam,meg,flottul is,fagombostul' is.... Nekiestem gyorsan,egyszerű,natúr színben vettem vagy majd 2 fonalat....készült,szépült a meglepi)))) Azátn el is készült...gombok rá...de talán ki kellene mosni,mert mégis csak ajándék leszen... Kimostam,száradt...Párom jön: mivel mostad össze?? Tiszta csík..barnás.....Majd a guta kerülgetett,mikor megláttam....4-szer mostam át..... Aztán párom mondja,vegyem e a gombokat,mert biztosan valami silány,engedi a csersavat.......Hát.............4 mosás,többszöri szárítási kukkolás..gomb le...és gyönyörű lett!!!! Ennyi....majd lefotózom,per pill nincs masina a közelben..((( De képzeljetek el 1 majd földigérő /nagyképű lezsek!!))/ szépséget..)))
Szabadka, a leirassal varnod kell egy kicsit, mert elo kell keritenem!
A linkeken dolgozom, es barkinek nagyon szivesen segitek amit csak tudok. cserebe csak annyit kerek , hogy kuldjetek nekem kerdeseket es sztorikat, amiket a konyvembe bele tudok tenni. Esetleg ha van mintad is amit vilagga akarsz kialtani, azt is szivesen fogadom- kesobb a dijon is megegyezunk, nem akarok kihasznalni senkit!
Boszi, van meg masik forum is valahol, ahol meg hozzaszolsz ?
( A NIC-en majd levettek a fejem, mikor emlitettem a konyvet - volt valami problema fozese-receptes konyvvel?
Nagyon klassz a kabátod, éppen valami hasonlóról álmodom. Légyszí' küldd el nekem a leírását. Jöhet privát is: kuszkuszka@freemail.hu
Minden érdekel, ami kötés! Egyébként nagyon jó antikvár könyveket lehet beszerezni a kezimunka.lap.hu-ról elindulva a Kézimunka Könyvek Antikváriuma menüpont alatt www.regikonyvek.hu-ra megérkezve. Én pénteken rendeltem és ma már meg is kaptam. Előjegyzésre is van lehetőség.
Szerintem itt minden érdekel mindenkit.)))) nyomjad csak ide fel a linkeket...))))És ha majd nyögve-nyelve sem megy,akkor kérünk fordítást)))) Köszike,hogy csatlakozol hozzánk..) hányan is vagyunk már?????? Létszámellenőrzés...kérek mindenkit bejelentkezni))) puszika
Igen, engem érdekelnének a linkek, a nyelv nem gond csak bele kell jönnöm a terminológiába. Melyik magazint szoktad kézbe venni, van olyan model amit már magazinból kipróbáltál? Most jártam nálatok és óriási a választék...
ya!!! ott rögtön belépsz,az én képtáramba,már nem kel jelszó,semmi..))) Bal oldalon katt a képfeltöltésre,és mehet a sok cucc))))))))))) VÁRJUK!!!!)))))))))) puszi
Szia Grimel))))) Jöhet minden...sőt,van egy képtáram...itt a linkje:
http://kep.tar.hu:80/gabcimami/50176827#2 ha ezt beírod,ide felpakolhatsz))))Itt fotók ,leírások vannak,ez a képtáram...elkezdtem,de folytassátok..))))) tegye kedvencekbe ezt a linket mindenki,és ott mazsolázhatunk majd..)))))
én nem nagyon merek nekivágni ilyen óriási dolgoknak, majd lehet idővel...:)
Annyit akarok csak közzétenni én is, hogy a lentebb látott húsvéti minták minőségében rengeteg dolgot fel tudok ide nektek rakni. Van itt nálunk egy újság, ami havonta jelenik meg, és tényleg sok, inkább horgolással kapcsolatos cucc van benne.. szóval kis/nagy terítők, szélcsipkék, függönyök, horgolásminták, ruhaneműk (toppok, táskák...).
Nagyon segítőkész vagyok, szivesen scannelek és rakok fel képeket és mintákat, csak jellezzétek hogy mi érdekli a nagynyilvánosságot:))
Dicsekedhetek én is ? ( a gyereket is én csináltam, de most inkább a kabátot mutogatnám) És ezennel rá kellett jönnöm, hogy nincsenek képeim a megkötött dolgaimról. Viszont ha tudok segiteni bárkinek bármiben( kötésileg), KÉRDEZZ!!!
Örömmel látom, hogy nem én vagyok az egyetlen akit még érdekel a kézimunka!
Csoda jópofa dolgokat raktatok fel, azok a nyuszik meg tojások zabálnivalóak! Segitséget kérek szépen! Mivel úgy látom, hogy otthon nagy hiány van benne (az USA-ban élek), kötős könyvet irok-állitok össze és kiváncsi vagyok, hogy van-e valakinek valami jó ötleted hozzá, valami, amit már régen keresel, de nem találsz rá választ, esetleg egy érdekes sztori ,vagy a kedvenc mintád amit meg akarsz osztani mindenkivel.
De addig is, ha bárkinek tudok segiteni, nagyon szivesen teszem! Horgolásban és foltvarrásban nem vagyok otthon, viszont ezer éve kötök és makramézom. Kérlek, akár ide válaszolj, vagy küldjél e-mail-t era417@yahoo.com -ra.
grimel)))) nekem ez naggggggoyn teccik))))))) már állok is nekifele,lementem,nyomtatom,oszt' majd remélem fiacs egyszer kölcsönadja a fotómasináját /amit én vettem neki))/ oszt' megmutizom..))) csak pakoljál.)))))) ű csuda klasszak!!!!!))) én pl.mindenevő,mániákus mintagyűjtő vagyok.))) cupp)
:)))) nem szomorkodok.....ha csak 1-2 embernek segítség,már az is megérte.))) grimel meg csak pakoljon,és még aki tud...és nem baj,ha te nem tudsz)) Most TE ne keseredj el...)))))) lesz itt bőven.........mostmár neked is inne,aztán meg van posta,és mail is ha van valami klassz cuccod..)))) puszika))
Eredetiben a kör szélén levő virágok kékek, de azt hiszem ha fehéren hagyjátok őket (az egyszerűség kedvéért) akkor is nagyon csini kis alkalmi terítőt kaptok. A mérete a minta szerint kb 46*41cm.
A kisfüggönyt keresztbe haladva kell csinálni. 121+3 láncszemmel kell kezdeni. A tele négyzetecskékben 3 egyráhajtásos pálca van, szóval a szokásos... A nagysága kb 31*72 cm, ami variálható, ha többbször ismétlitek a mintát.
Sajnos, az előzőekhez nincsenek mintájaim, de ha kis gyakorlatotok már van, minta nélkül is meg tudjátok csinálni...
Viszont tessék, adok párat mintával.
A kész kis tojásruhácskát horgoljátok körbe valami egyszerű szegéllyel amin keresztül tudjátok fűzni a szalagot, ami végül is majd összefogja a két felet és beburkolja a tojást.
Kedves hazyboszi! ne szomorkodj hidd el nagyon sokan szörfözünk a topikon ,sokat tanulunk belöle csak nem mindenki jelentkezik be.Én is sokáig ezt csináltam,a horgolást is probálgatom nem csak olvasom már .Nagyon tetszenek a tojások is .Sajnos nekem nincs olyan fgépem amivel tudnák bármit feltenni probálkoztunk de nem sikerült .Szkenelni meg nem lehet mindent Tehát minden segitségedet ,segitségeiteket köszönöm a láthatatlanok nevében is.
A másik lapon leirtam a rák öltést a másik meg noppolás ha jól tudom .1szembe 1áthuzás 1ráhajtás töbször ismételve 1ráhajtással egyszerre áthuzni .De még utánna nézek.
feltettem a http://gabcika.atw.hu -ra húsváti cuccokat,köztük tojást is...rajz,vagy leírással... mi a fenének dolgozom annyit a honlapokkal,ha senki,soha meg sem nézi.((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
de,de ...szokás feltenni.))) csak eddig nemigen akadt senki aki "IDE" tette volna fel..) tegyél csak)))) viszont rajz,leírás is jó lenne hozzá.))))))))))))))))))))))) puszi)))
Most nézem vissza a hozzászólásokat... úgy látom nem szokás így berakni scannelt képeket, hanem inkább mailben külditek. Boccs, majd legközelebb én is:)))
Nem felejtetem igéretemet csak valamit elrontottunk nem sikerült feltenni.M egnéztem az ujságaimat 1985 körüli fürge ujjak évkönyv és ujságaim vannak .Szégyelem de nem lapoztam vissza hogy kinek igértem .
Nekem van egy csomó Fürge Ujjam, abban van sok gyerekre való. De szkennelni csak korlátozottan tudok, ha jó lefénymásolva postán elküdöm. A lényeg látszik úgyis feketén-fehéren is. :o))
Köszi, aranyos vagy, de a postaköltséggel, vagyis inkább a postázással gond lesz.. nem tudom határon túlra lehet-e utánvétellel küldeni:( de majd találok valamilyen megoldást:))
Szia, ime egy hasznos weboldal, ha vágjátok az angol kézimunka terminológiát, én még nem sajnos. http://www.knittingonthenet.com/ nagyon sok minta és egyéb linkek.
köszike..)) ezt én már milliószor átrágtam...az a baj,hogy mintaleírás,vagy fotó,ritkán van...álatlában kész darabok és kész.....lehet,nagyképűnek tűnik,de olyan részletes oldalt,mint az enyém,az igazán tanulni vágyóknak még nem találtam.... bocs.....nem magam akarnám dícésrni....de pont kétségbeesett kereséseim eredménye lett a 2 honlap---
Köszi, a legjobb weboldal a www.kezimunka.lap.hu a meglepő az hogy több az amerikai link mint a magyar. Ha rábukkanok még jó linkekre akkor közlöm. Tudok majd forditani is mintákat angolról, csak előbb fel kell frissitenem a kötés horgolás tudásomat szakirodalom segitségével. Nem tudtok valamilyen szakkör létezéséröl Budapesten?
gabiiiiiiiii))) én is szőttem szőnyeget is...))) A csuhézás,majdnem olyan mit a kosárfonás,és most én is a kosárfonásra startolok...))))) van skypod????ott nyomhatnánk.)) gabimami1222
De ezer mas pepecselős dolog igen.Kotni azt hiszem jol tudok,de bele-belekontarkodom foltvarrasba,dekupalok is neha,stb a kovetkezo eletemben csupa ilyesmivel foglalkoznek:)
De addig nem halok meg,mig meg nem tanulok pl szonyeget szoni es kosarat fonni csak ugy kedvtelesbol.....
megnézted a honlapjaim??? fonalat nem árulok/ nekem is kéne..))/ de ötletet találhatsz,mintákat.... Esetleg nem tudnál idebiggyeszteni amcsis honlapcímeket???ha már akkora őrület van arrafelé,biztosan van nekik sok...lapjuk))) Üdv az "őrültek" között.)))))puszi))
Sziasztok, újrakezdő vagyok és nem nagyon találok üzleteket ill. könyveket a kötésről és horgolásról. Budapesten tudnatok ajánlani fonalboltot? Most tértem vissza egy rövid útról Amerikából, ott most kézimunka őrület van. Óriási mennyiségű háttéranyag van mind üzletekben mind pedig a neten. Nagyon örültem hogy a fórum megnyilt...
Nem hinném...fakezű?? Én is magamtól tanultam....ezer lebontás,kukába vele...aztán meggyőztem magam: azért is megcsinálom....)))) próbáltad kitartóan??))) Köszi a bejegyzést..)))pussz
Frissítettem a http://gabcika.atw.hu oldalam. nyulas és valentinos cucokkal..... Jó munkát,és kérem a vendégkönyvem használni!! ha már ennyit dolgozom,és keresek ,teszek fel kérésre dolgokat,megérdemelném...szerintem............................................................................................
gabiiiiiiiiiiiiiiiii)))
most frissítettem a gabcika oldalam....eddig csak horgolt rucikat "leletem...fél délelőttöm ment rá...de lesz...fogok keresni))))
Toporzás.))))))) Szia druszám)) Ha ellátogatsz majd a honlapomra,akkor teszek fel neked gyerekpullikat))) Horgolt is van már fennt,de rakok fel kötöttet is...kis türelem..))) 2 lapom van....megtaláljátok..))) Jelezz,hogy kell-e?))) Üdv..dusza: Gabci))
Grimmel.)) Nekem is van pár darab,amiből 2 is van...jeletkezz mailben,és postaköltség fejében)) szívesen elküldöm!!! Szurkolok az aukció megnyeréséhez..))) Besegítsek????)))Puszi
Szivesen olvasgatlak titeket,bar en horgolni nem tudok,csak kotni.Azt is idohianyban leginkabb a legifjabbnak,mert az viszonylag hamar elkeszul,es hamarabb van sikerelmeny.
Gondolom,ti legalabb at tudjatok erezni azt,mikor 2 honapig kotottem a volt ferjembek egy norvegmintas gyonyoru pulcsit,amit bevagott a mosogepbe fozoprogramba.
Na akkor megfogadtam,hogy ilyet soha tobbet:))
Ha van otletetek 3 eves leanygyermeknek honnan szerezhetnek pulcsi mintakat a neten,azt megkoszonnem.
Sziasztok! Olyan horgolási mintákat keresek, amik húsvéthoz kötődnek. Pl.: nyuszi, vagy tojás, vagy tavaszi virágok. Ha találtok valahol ilyeneket, légyszi írjátok meg, hol lelhető. Köszi.
Lecsaptam az ujságokra, remélem sikerül meszereznem őket:)
Kössz a linket! Természetesen ha kell valami valakinek majd belőlük, jelentkezzen és tudom majd mailben továbbítani, vagy akár ide is berakni a képet, mintát:)
Köszönöm fogadásomat. Bár én pár éve foltvarrással bibelödöm sok mást is csinálgatok, tanitom az apro népet ajéndék készitésre.Most vettem meg Sabrina husvét 100 ötlet magazint holnapra átnézem és mutatok mintát .Nekem a horgolás nem igen megy ,de rengeteg kötö és horgolo mintám van régiek .besegitek. igérem folyamatossan jelentkezem .
Csüccs le itt is,persze ha van kedved))) Majd csak alakul a csere-bere...ujságokkal,mintákkal...valami ilyesmire gondoltam topicnyitáskor.)))) Akinek van,az ad a többinek,másol..szkennel..stb)))) Csaljatok ide mindenkit)))) A honlapjaim frissítem,amikor tudom,érdemes ránézni..már nyuszis cuccok is vannak fennt)) Keressétek meg))) puszi nektek.))
Én is véletlenül bukkantam erre az oldalra.60as nagyi vagyok 3unokával a hátam mögött.. Nagyon sok félével foglalkozom.Szabatka a másik oldalon már jelentkeztem hogy utánna nézek az ujságoknak kis türelmet kérek hozzá. Tudok imélen küldeni egyenesen kötött sapkát keztyüt ,nert csak akkor használhato a leirás .Amásik topin fent van csak vissza kell keresni.Demajd fel rajuk ide is holnap
sziasztok!! akkor én jövök..)) 49 éves ,2 nagyfiúval rendelkezem.))nagyobbik nős-unoka nincs.(( férjem rákos beteg(( és sokat vagyok itthon,a kézimunka nekem a nyugtató!! Mindenfélét kipróbáltam már...rákaptam a netezésre fiam jóvoltából,és döbbnve láttam,nincs magyar honlap kézimunkaleírással..aztán elkezdtem nyúzni a fiam,és leendő menyem /aki informatikus/ taníccson')má' meg szerkeszteni 1 ilyet...hát 3 honlap lett,addig próbálkoztam.. örömmel vettem,sokan írnak emilt,kérnek mintát...ahogy időm engedi,rakok is fel újakat,régieket..)) mostanság a horgolás nálam a menő,de varrtam,kötöttem,gobeli,hímzés......a csipkeverést és patcworkot messze elkerülöm..)))) Ennyi egyenlőre..kérdezzetek..beszélgessünk...mailben,evélben is lehet mintákat küldeni)))) És látogassátok sűrűn lapjaim,és jelezzétek,mi kellene még...mit ne.... http://gabcika.atw.hu http://furgeujjak.atw.hu http://fazekmester.atw.hu egy kis főzés,kikapcsolódásnak horgolás közben.)) puszi a tagoknak.)))) Gabci
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy rátok találtam. Én legjobban kötni szeretek. Sajnos amikor költöztünk eltűnt a sok értékes újságom, pl. Arany kötőtű, Sandra és Fürge Ujjak évkönyvek. Ezekért azóta is nagyon fáj a szívem és arra gondoltam, hátha tudtok valakit, akitől (ahonnan) be lehetne ezeket szerezni. Természetesen megvenném őket. Köszönöm előre is a segítségeteket!
Ha már kötés - vettem némi turkálós szalagfonalat, mert gyönyörű színe volt. Soha többet. Sál lett belőle. ÖSsze-vissza csavarodott a fonal, állandóan tekergetni kellett, mert a gombóc szögletes, így nem tudja magát kitekerni. Ráadásul a késztermék sem lett az igazi, mert kicsit kemény lett a fonal jellegéből adódan. Ja, és semmilyen minta nem mutat benne, csak a sima-fordított váltzakozással köthetők, lyukmintát, csavarást felejstd el. Persze az is lehet, hogy az én fonalam szélesebb volt, mint a normál szalagfonalak.
Vajdaságból jelentkezem Nektek, errefelé is nagyon sokan foglalkozunk kézimunkával, én legalábbis pár barátnőmet már befertőztem:)) Jómagam 33 éves kétcsaládos anyuka vagyok akit a kézimunka nagyon lenyugtat, és szerencsésnek mondhatom magam hogy van egy adag kreativitásom meg kézügyességem amit bele tudok ölni a különböző kreációkba. A lányaim nagyon örülnek a próbálkozásaimnak, ha nekik csinálok valamit, mindjárt kettő kell belőle, mindegyiknek saját:) Inkább a *rajzolt* mintákat szeretem mint a leírtakat, de jobb híján azon is elboldogulok... Kötni nemrégen kezdtem, de már két-két pulcsit sikerült összeeszkábálnom a gyerkőceimnek. Szóval csak időhiányom van, különben tudnák állandóan ülni és kézimunkázni...
.))))) Klasszak a cuccaid..)))) Na a képfeltöltéssel én is bajlódom..)) Látom,azért csak gyülekezik a fórum..annyi foltvarrós van,legyen horgolás,kötés is..)) nézzétek meg oldalamat: http://furgeujjak.atw.hu én inkább oda teszek fel dolgokat,egyszerűbb mint ide.)))) Csak toborozzatok "fanatikus" horgolókat.))))Legyünk jó sokan,mintacsere...és még?:::jó kis baráti társaság...) szivesen vennék bemutakozó sorokat is...ismerjük meg egymást...mit főztök..család..stb..kezdjem én???)) üdv....
Már én is erősen gondolkoztam egy ilyesféle fórum nyitásán, csak nincs igazán jó internet-hozzáférésem. Jártam a KÖTÉS-FOLT-VARRÁS-... topicon párszor, de ott 99 %-ban elvarázsolt foltvarrók vannak és ez talán az egyetlen technika, amihez még sosem éreztem vonzalmat.
Nagyon rendesek voltak amúgy és én is ki tudtam segíteni egyikőjüket szakirodalommal. Ide igyekszem majd gyakrabban benézni.
Mostanában főleg kötök, de régebben horgoltam és eredeti népi hímzéseket is varrtam. Kötőgépem is van, régebben használtam is vagy 10 éven át. Érdekes-praktikus és a kézimunkához nagyon közeli dolog - amiben szintén bőven van részem - a ruhák-cipők javítgatása, lehetőleg úgy, hogy jobb legyen, mint eredetileg.
Én is magamtól tanultam, és ezért nincs hozzá pontos mintaleírásom... szerintem csak gyakorlat kell hozzá. Próbálj előbb sapkát egyszerű egy vagy kétráhajtásos pálcákkal csinálni. A Feje búbjából indulsz ki és haladsz körbekörbe mindig szaporítva a szemeket, vagyis a pálcákat. Még el nem éred a fej kerületét, addig nagyjából annyit kell bővíteni hogy vízszintesen ki tudd teríteni a sapkát. Később pedig csinálod tovább a meglévő szemmennyiséggel lefelé. Ha rájössz, ha megérzed az alakot, akkor bármilyen egyszerű mintát bele tudsz vinni... Az attól olyan tarka, hogy melírozott fonalból horgoltam. Remélem segítettem valamicskét... Ha valahol elakadsz, kérdezz. Tervezem sűrűn megnézni ezt a fórumot:)
na, jó sokan vagyunk....((((( alig mertem remélni,hogy csak én fórumozhatok egyedül..)))))) hahóóóóóóóó valaki????????????????? töröltessem a topicot???((
hamaria,
itt nálam valami nagy gáz lehet...(((( hát nem megy.(((((((((((
de asok image 1 az jól néz ki...,nem,na ezt horgolja,kösse meg valaki...
hú,de dühös leszek ,lassan...(((((((
kivetted a "billentyűmből" a szót..igen ilyesmire gondoltam,amit írtál...bár lehet nem fogalmaztam elég érthetően....köszi a segítséged,és persze...varrás,minden,jó ötletek...erről szólna,mint rögtön mellékelted,és be is társultál..))))))
Klassz a kakas...le is mentettem....)))))Ügyes vagy...és ha több minta jön,több tag,akkor mindenki ügyesebb lesz mások által.....
kedves "kötözködőnek üzenem: így gondoltam,mint hamaria...))))))))))Üdv....
hamaria,csüccs le....kedves alapítótagság első tagja..)))
Szia....
Bocsi,nem ismertem..de szerintem nem kellene mindjárt kötekedni..és ez kicsit másabb fórum lenne.....elsősorban tényleg mintacsere...ilyesmi,mint ahogy meg is fogalmaztam...vagy félreírtam valamit???
A topicindító is arról szól,hogy nem kötekedőket várok...azért köszi.....én békében,vidámságban szeretek élni...))))))