Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Lehet, hogy az elején gyors, de irtózatosan zabáljaa memóriát, és tapasztalatom szerint még azután sem csökkena memóriahasználat, hogy bezárod a lapokat - még sok perccel a lapok bezárása után sem - így képes az egész gépet annyira belassítani, hogy csak a folyamatkezelővel tudom megoldani a problémát.
Ehhez képest az Opera teljesen rendben van, több kis folyamatként fut, és ha kikapcsolok egyfület, akkor a folyamat is kikapcsol.
Amúgy 64bites, automatikusan frissítve, minimális számú kiegészítővel.
Előre is bocs, ha kicsit hosszú leszek, de nem szeretnék kihagyni semmit.
Win7 Professional, SP1, 64 bit
Amúlt heti frissítések telepítése óra - nem tudom van-e összefüggés - harmadjára jönelő az a probléma, hogy a rendszr nagyon lassan tölt be, és amikor betölt, akkor a tálcán nincs aero felület, és egy hibajelzés fogad:
Nem sikerült csatlakozni egy Windows szolgáltatáshoz
A Windows nem tudott csatlakozni a(z) Rendszeresemény-jelző szolgáltatáshoz. A hiba miatt az általános jogú felhasználók nem tudnak bejelentkezni a rendszerbe. Rendszergazdaként az Eseménynaplóban részletes információkat találhat arról, miért nem..."
Az Eseménynaplóban egy csomó dolog van, de olyan nincs, ami számomra egyértelműen ehhez a gondhoz kapcsolódna - van egy screen a hsz alján - , de ha megmondjátok, hogy kb. mit keressek, bemásolhatom ide.
Amúgy eddig a hibás bejelentkezés utáni 1-3 alkalommal történő újraindítás után látszólag jó betöltődik a rendszer, bár az újraindításnál a kijelentkezés olyan 5 percbe tellik, és mint írtam, a probléma később visszatért.
A MS support fórumon van a témával kapcsolatos bejegyzés:
A kérdésem az, hogy amit ROLAND_KU írt az jó megoldás lehet-e (első körben tiszta újraindítás, ha ez nem segít akkor a betű gyorsító-tárba belenyúlás).
Ha igen, akkkor azt kérdezném, hogy tiszta újraindítás után a következő újraindítás újra normál lesz-e, vagy előtte vissza kell állítani mindent, amit a tiszta újraindításhoz átállítottam.
Ha esetleg valaki közületek személyesen is szembekerült a problémával, elárulhatná, hogyan sikerült megoldania.
Két kép a problémáról. Az első képen látható a megváltozott tálca, Az eseménynaplós screenshotnál a 23 óra utáni bejegyzések gondolom a kijelentkezéskor, a hajnaliak pedig utána az egyik hibás bejelentkezéskor kerültek bejegyzésre.
Évekkel ezelőtt, amikor feltelepítettem a win10-et, felraktam egy csomó böngészőt. Stopperral mértem, melyik tölti be gyorsabban az index weboldalát úgy, hogy akadás mentesen végig lehessen görgetni. Akkor a firefox győzött.
Neked nincs valami Linuxosod, aki hajlandó félkaritatívan ilyesmit hegeszteni? Múltkor akadt egy arc, de az 500ezer pénzes napi díjazása nem fért bel a keretbe :-P
Azt nem írja, hogy a különböző open office-ok nem tudják futtatni a makrókat (nekem eddig nem sikerült.) márpedig enélkül csak mezítlábasan használhatók az egyes Office filek. Már pedig számomra így használhatatlanok. Persze akinek elég levelet írni vagy két számot összeadni annak megfelel.
Eddig nekem mentek rendesen, de volt rá példa, hogy így fórumon kérdezte valaki, kapott egy letöltő linket 8 sor leírást, 1 óra múlva már meg is köszönte, hogy jóság és működik. Néha abban is el lehet veszni, de valahogy nem sikerült. Csak ugye tele van a net célcuccokkal és kis málnákon futó izékkel is, amik billentyűzet nélkül működnek. Nekem egyelőre bill+egérrel sem megy :-D
Jó, akkor megnyugodtam. :-) De ne ilyen izé példákat írjunk akkor. Például a Hirens mini windowsa egy ilyen jól kiherélt dolog, az minden vacakon megmozdul. Meg amiket használunk beágyazott rendszereken, azok is mind ilyen megoldások. Léteznek, gyáriak (pl. Windows IoT), kicsi vasra valók, csökkentett mindennel, korszerű kernellel, hw-támogatással.
"aztán fele disztiben nem működik, függőségek kellenek" -> Ezek windows-ok esetén is előfordulhatnak, de ott nem függőségeknek, hanem például dll-eknek hívják, az esetlegesen hiányzó dolgokat. És ott sem mindig elég éppen azt pótolni, azt követően hiányzó dolgokra is szükség lehet. Meg ugye amelyik emulátor windows xp-n elfut, az nem feltétlenül akar elfutni windows 7 vagy újabb verziókon. :)
Ennél többön is túl vagyok, hogy elméletileg melyik mire jó és akkor az emulátor lassúságait/hibáit nem említve még úgy is elég siralmas az eredmény, hogy ha csak azt akarjuk, hogy ez meg amaz egyáltalán elinduljon. Mikor winre már nem volt a karaoke hangszerkészletemhez támogatás és volt pár kisebb régi vasam, akkor vettem a fejembe, hogy csinálok belőle nintendós/Segás/mamés cuccot, de marhára nem ilyen egyszerűa, hogy leírja, mert aztán fele disztiben nem működik, függőségek kellenek, vagy csak a játékot megnyitva kiírja, hogy ez meg az kell és különben is error. Snes az régebben elindult, de játék közben akadtak bajok, azóta nem sűrűn próbálgattam. Pár évente ránézek, kicsit morgok, aztán haladok tovább.
Ezt mondtam én is, de akkor mi benne a látszólag? Nem Gamil fiókra értettem, mert olyan külön szerintem vagy 8 éve nincs, de már a youtube is mindennel jár egyben.
Jó, jó, látszólag igen. Amikor csinálsz egy Gmail "fiókot" (ha erre gondolsz a Gfiókkal), akkor valóban létrejön a 15 GB tárhely, de csak azért, mert végső soron nem a levelező a "fiók", hanem a vele kapott Google Account (Google fiók). Hogy aztán igénybe veszed-e a Google többi szolgáltatását (Google Chrome böngésző, Google Drive, Google Groups, Google Docs stb), az már a te dolgod.
És ami ezzel együtt jár (bár tudtommal a Firefox is tudja), hogy ha kapsz egy új eszközt (másik számítógép, vagy okostelefon), és bejelentkezel vele a fiókodba (az email cím és a jelszavad megadásával), akkor az előző eszközödön lévő környezetet automatikusan megkapod. A könyvjelzőktől kezdve a jelszavakig. Vannak persze, akik ezt problémásnak tartják, én viszont nagyon kedvelem.
Közben fejlődtek a MS böngészői is, nem látok különbséget hogy Edge, IE, Firefox vagy Chrome közül melyiket használok. Eddig 3 eset volt hogy nem volt mindegy, a heszir map.hu csak IE-rel működött, volt egy filmletöltő oldal ami csak Chrommal működött és kaptam egy PDF formátumú levelet amit az Edge nem nyitott meg csak az IE.
Gyors a Firefox? Ugyanolyan gyors az Edge vagy az IE is. Ez inkább az internetkapcsolat sebességétől függ.
Ja, aztán ki ért a Linuxhoz és mennek-e rajt az alkalmazások? Én 1-2 kisebb gépnek nekiláttam, mert mindenki azzal jön, hogy nincs erőforrás igénye, aztán érdekes módon akinek átpattintottam volna a labdát, mondván nem egészen értek hozzá, de söröm esetleg van, ha annyira 2 órás meló, akkor egy Sega/Nintendo emulátort kalapálj fel nekem, kis billentyű egérrel megnyitom a játékot és 2 gamepadot kezeljen. Aztán csak a hümmögés megy, televernek senki által ki nem próbált Googlés linkekkel, én meg vakarom a fejem. Szóval ha értesz hozzá, akkor esetleg ilyenekről is beszélheténk mellékszálként.
Megnyugodhatsz, nagyon is értek. :) A betűsimítást meg a másikat mindössze hasra-ütésszerűen írtam. Nekem sem volt "kedvem a többihez". :) És nem is szeretnék pont neked semmit bizonygatni, de akkor sem állt helyén teljesen a korábbi hozzászólásod. Nem hiszem, hogy egy windows-t olyannyira tudnál optimalizálni, mint egy Linux-ot. Vagyis a teljes rendszerbetöltést követően például a windows 7 vagy 10 a rendszermemóriának mindössze a kis töredékét falná fel. Ja és nem egy 2-8 GByte RAM-os számítógépről beszélek, hanem jóval kisebb tudásszintűről. Ha mégis tudsz működő megoldást, szívesen meghallgatom.
Valószínűleg azért, mert fenntartásai voltak az Internet Explorerrel (szerintem jogosan). És végülis a Firefox nem rossz. Persze ha már, akkor nekem inkább a Chrome vált be, ami kinézetre hasonló, de nincsenek azok a frissítési gondok, meg a Flash problémák, amikről rendszeresen hallok a Firefox/Mozilla kapcsán. És a 15 GB felhő alapú ingyenes tárhely sem rossz (bár azt hiszem, a Firefoxnak is van valamennyi), ami a Google Drive segítségével nagyon jól használható. Meg a hozzá tartozó Gmail levelező, ami nagyon megbízható, és legfeljebb ha 2 évente jelentkezik egy alkalommal néhány órás probléma.
Na várj csak, nekem van. Más kérdés, hogy a linkek nem működnek se Vivaldi, sem IE alatt, de próbáld meg róka, vagy króm alól. A töccspad bekapcsolását végző program szerintem kell neki nagyon, az XP meg kéne ismerje beépítve az ilyen tapiképernyőket..talán..
Azért rakta fel mert jobb mint a Microsoft valamit a sok kiegészítő miatt a felhasználó számára nagyon jól konfigurálható, kényelemsebbé tehet. Teszteltem a következő Firefoxot. Baromi gyors ami nagyon fog tetszeni.
Sajnos van olyan kiegészítő amit nagyon szeretek legalábbis eddig nem csináltak 57-el kompatibilis verziót ezért kellett keresnem olyat ami kiválthatja.
Ha megnézed a kiegészítőidet a nem kompatibiliseknél ezt láthatod: hagyományos. Ezek nem működnek az 57-esen.
Azt látom, hogy a Windows alapú dolgok optimalizálásához nem igazán értesz. Ellenben, véleményed az van róla (a betűsimításos dolgon úgy 15 éve átléptünk, és a simítás olyan dolog volt, hogy ha nem kértük meg a gépet arra, hogy simítsa a fontokat, akkor azzal a VGA valóban nem küzdött, de a CPU sem, nem is értem, hogy honnan jött ehhez a teljes HW-es gyorsítás kikapcsolása, de nem is akarom tudni). Na pont ezért visz ez tévútra, és sietve hozzáteszem: nem a linken lévő megoldással van bajom, az lehet, hogy jó. Hanem a köré szőtt magyarázattal. A többihez most nincs kedvem.