Amúgy az alapjárat nekem is probléma, mert bár most túráznak a kocsimon sok mindenen (olajcsere, kézifék szakadás, tanksapka fedél, tornycsapágy, egy-két jeladó,stb.) a szakszervízbe! :( , az alapjárati hibára nem tudtak rájönni. Ha gurul az autó akkor 1000 körül van a fordulat, de ha megállok, és üresben ketyeg, akkor vissza esik 800 alá. Semmi egyéb hibajele nincs, és nem is befolyásolja a kocsi működését (egyenlőre), de majd csak kiadja magát. Alig várom a holnapi számlát! Azt már tudom, hogy 6 számjegyű lesz! :(
csak nekem nagyon furi! inkább ne lenne az a mutató! :D azért furcsa mert annó a GTi-vel 90fokot elért és oda szögelték!!! csak akkor ment fel 120-130fokra ha szó szerint szét téptem a száját... pl. ilyenkor de ekkor is csak jó páradik neki lodulás után: http://www.youtube.com/watch?v=yKhJ55CR6v0
Üdv a 406 tulajok, és pláne a coupe tulajok között. Kár, hogy én nem köszönthetlek a 3 lityisek között, de azt már a érintett tulajok megtették! :) Képed van az autóról? Szívesen látnánk! :)
Nekem rendszeresen felmegy az olaj hőfokom egy huzamosabb városi araszolgatásnál, de nem olyan hirtelen, és tény, hogy hosszú idő után kezd el onnal lekúszni. Ha rendesen "tiprom" (olyan 150-160 felett), akkor is felmegy. Én is már felfigyeltem rád, de semi negatív visszajelzés nem volt, ezért nem if foglelkoztam vele. És igen, úgy, ahogy mondod, olyan 130 fok körülire. De az elmúlt 2 évben (mióta nálam van) 50.000 km-t hajtottam bele, és nem különösebben jelentett eddig gondot. (Ja, és 273.000 km felett van a kocsiba!)
Gumik elkelltek, pontosabban csak kettő, mert a ma reggeli átszereléskor kiderült, hogy kettőnek a belső oldala több helyen szálszakadásos... Dobtam egy hátast, mondjuk így visszagondolva éreztem vmi apró remegést de nem tulajdonítottam neki jelentőséget...soha nem vettem volna észre, gumisműhelyben is csodálkoztak, hogy belül lettek puklisak....lett helyette négy új michelin energy, pár km után jóval komfortosabbnak, csendesebbnek és szárazon tapadósabbnak tűnik...majd meglátjuk mit tud....
volt most nálam 1-2napig egy 2.2hdi coupé... az normális ha kicsit oda piritasz neki akkor rögtön fel megy az olaj olyan ~130fokra az onnan nem is akar le jönni, söt városban is araszolgatás közben is felmegy??
Az enyém is ilyen volt de nem ilyen hirtelen kúszott fel a mutató de ezt megoldottam egy 7 soros termosztátos olajhűtővel! így bármit csinálok a kocsival 100-110foknál jobban nem melegszik be az olaj!
Ezért nem kell szerelöhőz menni... alá bujsz wd40-el és be fújod jó alaposan azt elkezded ide oda mozgatni (lehet, hogy kiskalapácsi kell az első ide oda úthoz).
Van fékerő elosztó, azt megtudta nézni, de be van rohadva, aztán úgy volt, hogy tegnap megyek hozzá, de el kellett mennie. Úgyhogy majd a jövő héten megyek hozzá.
A V6 tud nagyon jol is fogyasztani, beszurok egy mai fotot, latszik, hogy kb 7-8 liter korul fogyasztott atlagban az eddig megtett tobb, mint 400km-en. Azt hozza kell tenni persze, hogy ez orszaguti egyenletes 80-90km/h kozti haladas... (eppen ido "tultengesem" volt, igy abszolut nem siettem...) Ami meg erdekesseg, hogy talan ilyen jol sosem fogyasztott, amiota nalam van es ezt ugy produkalja, hogy 18l E85 volt benne teli tanknal es a fennmarado 52l 95-os olommentes benya. (lehet, hogy igy idealisabb a motor szamara a "keverek" aranya, mint ha tisztan benzinnel menne???)
ha van erő osztó akkor igen azt kellene be zsírozni és meg járatni ha nincs akkor a nyreget kellene ellenőrizni, hogy tud-e rendesen úszni... ha ezek meg vannak akkor valszeg fő fékhengerben ment tönkre az osztó!
Most vizsgázott a verda, de ami a lényeg közölték velem hogy rosszul van a forgalmiban a környezetvédelmi szám, mert 02 van benne de helyesen 04...környezetbarátabb lett a verda egy szempillantás alatt :) nektek is 04 van?
Én ha minden igaz holnap megyek olajcserére, lehet kipróbálom én is ezt az ENEOS Premium Hyper 5W40-t. Másik, hogy nem tudjátok hol lehet venni az első lámpák hátuljára olyan kupakot? mert egyet elhagytam:( Ugyan ilyen való az előző C merci lámpájának a hátuljára is. De sehol nem találok ilyet.
üdv a V6 csapatban....akkor már hárman vagyunk ezek a mi autóink "gun111" kollégával 27086 számú hozzászólás)
jól sejted, vmi szenzor gond lehet, de hogy mi, azt max computeres kivizsgálás mutathatja meg, de lehet, h az sem.... néha enyém is ingadozott, de alig észrevehetően ....most holtponti-jeladó is lett cserélve az enyémen, azóta megszűnt az ingadozás....
Egy Peugeot 406 coupe 3.0 V6-os autóhoz kérnék segítséget. Olyan jelenség van , hogy a melegedési szakaszban néha ránt egyet a motor. (ha áll az autó és alapjáraton megy a motor, hírtelen felpörög egy pár pillanatra, majd visszaáll alapjáratra) Olyan, mintha valamelyik szenzor hibás jelet adna a melegítési "szivatós" fázisban. (indulást követő 1-2 perc után soha nem fordul elő, tehát valamiféle hidegjárati probléma)
Valakinek nem ismerős a jelenség és esetleg tudja, mi lehet a hiba?
Más!
Egy éve van meg ez az autóm, eddig idegenkedtem a francia autóktól. Ez az érzés tökéletesen megváltozott azóta, a coupe hihetetlen jó autó. Féltem a magas fogyasztástól, de a 2009-es átlagom 10,6 liter lett, pedig 60%-ban városban, rövid utakon közlekedem. Valójában azt gondolom, hogy a couperól nagyon kevesen tudják mennyire jó autó. Meg is szerettem nagyon, így keresnék olyan 406-os rajongókat, akikkel tudok konzultálni, véleményt/tapasztalatot cserélni. (közvetlen e-mail-em. istvan.szekeres.01@gmail.com)
Igazad van, bár most hogy ment az autó 600km-t érezhetően javult a fékhatás, kissé összekoptak a dolgok...
Cseréltem olajat is, Eneos Hyper 5w-40 ment bele, japán olaj...én mindenkinek ajánlom, rögtön megszünt a hidrotőkék reggeli hidegindításos csattogása, egész motor csendesebb lett, szóval tetszik, színe 600 km-es autópályás menet után is szép aranyszínű....előző total volt, 14e km (pont 1 év) után cseréltem, az sem rossz, de ez árban ugyanannyiba kerül, és érezhetően jobb minőségű, nem csak a frisessége miatt, hanem vhogy az egész jobb, mint amikor tavaly friss total ment bele, azzal a hidrok frissen is csattogtak reggel....
Sziasztok! 1.9 stdt adagolóról van valakinek műszaki infója? Mi micsoda,mit csinál, hogy működik? Azért kérdezem, mert ha megy a klíma akkor néha beránt az autó, és mintha az alapjáratot sem emelné meg. Meg van az a vákum cucc az sem működik rendesen. Ha van ötletetek szívesen fogadom.
az jó választás, csak figyelj arra hogy az elindulás után (kb 5 km), állj meg és húzd után a rögzítőket. Én voltam vele Horvátországba is, autópályán semmi probléma!!! Jó utat, ha valami kérdésed volna írj szívesen segítek.