„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
"Honnan a csudából veszik azt az emberek, hogy a Föld 6000 éves."
Ussher püspöktől.
Ő pedig a Bibliából. Szimplán összeadta a Bibliában szereplő életkorokat, amiket az Ádámtól Jézusig a különböző leszármazási listák említenek. Szép példája a skolasztikus együgyűségnek.
"Én abban sem vagyok bisztos ,hogy a Biblia 6000 éves."
Én viszont biztos vagyok benne, hogy NEM 6000 éves.
Főleg azért, mert olyan dolgokat tartalmaz, amik jóval közelebbi múltban estek meg (vagy mondták rá, hogy megtörténtek) mint 6000 év.
A bibliában különböző épitményeket ,sátrakat, Szövetség ládát öriznek különböző szárnyas kérubok angyalok. Ezek szobrok készitmények. Ezékiélnél amikor Isten szekere megjelenik. Több szárny is van . Elől is hátul is mindenhol. Most nem tudok utána menni.
Amikor Lótot angyalok látogatták meg, akkor azoknak az angyaloknak nem voltak szárnyaik.Nem minden angyalnak van szárnya. A kéruboknak lehet ,hogy van.
Idejében lépett, mert átlátta. De mégis, ahol volt, az jehovistáskodó hely volt.
Te meg 14 évig csüngtél egy agyhalált okozó cumin.
14 évig voltam ott, semmi agyhalált nem kaptam, hisz a kereszténység nem hülyeség, hanem csak a sandorianizmus. A HGy-ben az alap a keteszténység volt, a dandorianizmus csak rárakódott réteg. Vastag réteg.
Valami oknál fogva kinyílt a szemed, felparázslott az értelmed, és már a tenger hülyeséget nem nyaltad be kretén mosollyal.
Ez történt, elismerem.
Valakit szedtél le az ostobaság halmazról, a magad esetén okulva????
Ilyen is vala.
Csak a "keresztényi szeretet" c. értelmetlen szlogen révén kérdezem, mivel hívő kereszténynek vallod magadat.
Annyi vonatkozik rád, írott és íratlan, hogy simán el vagy velük, noha a lejárt ókori kitalációk és hagymázos elképzelések már évtizedek óta rábüdüsödtek a vallóikra.
Ám vonatkoznak rád a világ, az országod, a közösséged törvényei!
Jogilag, erkölcsileg, etikailag.
Ti csak plusszban futattok egy lejárt ideahalmazt, ami eleve adja magát, és nincs szükség a vallási köntösre.