Keresés

Részletes keresés

KisTiggrincs Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3351
Sziasztok!

Sikerült visszaolvasnom végre :)))

Franciacsibe gratula a tutira lányhoz, szép neve lesz :) Nekem is erősen minuszos a szemem (-6 és -7), eleve úgy kerestem már az első szülésnél is dokit, hogy ez ne legyen automatikus indok a császárra. Barátnőm ismerősét ennél kevésbé rossz szemmel beparáztatták (két jó szemorvosi véleménnyel a zsebében), hogy tuti belevakul a kitolásba, igy legyen inkább császár...

Muzsa: alapvetően én is eléggé kiállok magamért, de a szülés alatt valahogy ez nem ment. Utólag pl tudom, hogy nem kellet volna hagynom, hogy az ügyeletes szülésznő belém piszkáljon, amig nem ért be az enyém, de akkor és ott nem volt erőm/energiám/merszem azt mondani, hogy "nem". Pedig nálam nem is lett semmi rém sztori a szülésből, amin te átmentél az nem semmi :S

Pacsuli: én az Elevittől és a Gravidától is ugyanúgy rosszul voltam.

Pelenkázóbetét: Pelenkázást én szinte mindig a pelenkázón csináltam, a miénk nem merev aljú, ennek ellenére szükség esetén simán leteszem a földre/ágyram, és ott pelenkázok rajta. Ja, és van hozzá két frottir huzatunk nekünk is, nekem valahogy mindig hidegnek tűnt a pvc.
Trollka74 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3350
Én sem érzem keskenynek, nekünk ilyen van, de én biztos nem varrnék rá semmit, vagy moshatnám minden nap. Nálunk gyakran lesz kakis óhatatlanul is, annyit mocorog és így egy mozdulattal letörlöm.

Előzmény: fantaghiro (3348)
Allia Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3349
a férjem tudta használni, de csak az első kettőt pelenkázta, a harmadikat csak akkor, ha nem vagyok jelen, de ha csak tésztát gyúrok mondjuk, akkor megvár vele. :-))
Előzmény: franciacsibe (3347)
fantaghiro Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3348
Én is így :)

Nekem merev aljú van, ugye ezt fel lehet rakni a kiságyra, azért. De nekem sose tűnt keskenynek. Mármint láttam a puhákat, hogy az jóval nagyobb, de a keskenyen is bővel elférünk, és kényelmesen tudunk pelenkázni :)

adrenka: Édes a 7 hósod nagyon :)
Előzmény: Allia (3346)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3347
ez jo es mukodik egeszen addig amig te pelenkazol es nem az apuka.... nala ket masodperc utan gombocban van a rateritett torulkozo mikozben kuzd.. :-DDDDD
legalabbis nalunk ez a helyzet :))) (de legalabb megcsinalja, a sogorom 3 gyerekkel eleteben nem cserelt pelenkat)
Előzmény: Allia (3346)
Allia Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3346
Én egy egyszerű fehér törülközőt hajtogattam rá, szükség esetén 90 fokon mostam. Pici babának még egy textil pelust tettem a fejrészhez pluszban.
Előzmény: franciacsibe (3345)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3345
en is varrtam huzatot a pvc-sre, epp amiatt hogy jo puha meleg legyen, 4 huzatom van, felvaltva mosom. Nem kerul sokba az anyag tenyleg es par perc megvarrni, en is ajanlom mindenkinek, a baba is kevesbe csuszkal rajta.
Bar ha a mostani eszemmel kellene, akkor frottirbol csinalnam a huzatot, ami nedvszivobb.
Előzmény: Laurendilla (3344)
Laurendilla Creative Commons License 2010.01.26 0 0 3344

Mi is olyat vettünk, amiről később levehető a pelekázó (fa) felső lap és utána sima komódként - gyerek szekrényként működhet tovább. Bár mi még tervezünk másodikat is :))))) Egyébként nekem is keskenynek tűnt az a PVC bevonatos, bár kétségtelen hogy emiatt praktikusabb is. Mivel a szekrényke mérete teljesen más, én vágattam szivacsot rá és először bevontam egy speckó vékony fóliával majd varrtam rá két zipzáros huzatot. Ha esetleg nagyon összekoszolná, csak áthúzom.

Persze ez macerásabb mint a PVC-set letörölni, de ezt láttam ismerősnél és tetszett, hogy finom puha anyaga van. Anyagom volt itthon, a szivacs méretre vágatással együtt kb. 1500 volt. És most legalább méretben jó a pelenkázóra a szivacs.

Előzmény: Noncsi.. (3343)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3343
Köszi csajok, sokat segítettetek. :-) Azért lesz külön pelenkázókomód, mert olyat csináltatunk, amit utána nem pelenkázóként fogunk használni, úgyhogy méretben és színben is meglesz utána a helye.
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3342
en is emiatt szereztem merevaljut (a vettem szo tulzas lenne, egy jatekborzen talaltam atszamitva 100 Ft-ert :), most sem lesz pelenkazo komod, ilyesmi, ket evre minek venni, nekunk nem lesz tobb gyerek, 3 eleg, igy penzkidobas lenne.
Igy mint a fiamat, az agyon fogok pelenkazni meg az ebedloasztalon az elso hetekben.
(legalabb az agyrol nem eshet le a gyerek, egy paraval kevesebb :)
Előzmény: LindaBrasil (3340)
Allia Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3341
Nekem nem merevaljú, de a keskenyebb fazonú volt, 3 gyereket kiszolgált, aztán elszakadt. :-) A szélén ferdén emelkedett, pvc borítású, végül 7 év után a forrasztásoknál elszakadt. A legkisebbem még pelenkás, őt a fürdőszobaszőnyegen pelenkázom.
Előzmény: Noncsi.. (3339)
LindaBrasil Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3340

Én pont merevaljút keresek, mert helyhiány miatt most az ágyra fog kerülni a pelenkázó. A lányomnak még az én pelenkázós kiságyam volt, fiókokkal, széles pelenkázóval, ha lehetne most is azt választanám, de nem tehetem...

Csináljon peremet, de oda ne merevaljút hanem normális szivacsot tegyetek, az szélesebb, két oldala felhajlik, és igy nem ér hozzá a komód széléhez.

Szóval tőlem egy pont a "normális" pelenkázómatracnak, nem pedig a merevaljúnak. Szélesebb, puha, nekem szimpatikusabb! :-)

Előzmény: Noncsi.. (3339)
Noncsi.. Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3339
Sziasztok Lányok!

Laurendilla, igyál mellé hársfa teát, ízesítheted is. Ebben semmi viszhajtó nincs, és tényleg használ.
Pacsuli, én az elevitetet nem tudtam beszedni, én attól voltam rosszul. A femibiont meg sem érzem, pedig nekem is minden gyógyszertől bajom meg gyomorégésem van.
Hát eljutottunk a bútorok megvásárlásáig, ill a rendelésnél tartunk. Ki is gondultuk milyen legyen a pelenkázó komód, és lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Az asztalos - az ő saját tapasztalatából - merev aljú pelenkázófeltétet javasolt - mivel azt lehet ide-oda cipelgetni -, és persze jó lenne ha megvennénk, mert akkor akkora peremet csinálna a kómódra. Meg is néztünk mi a felhozatal. Nem tudom miért, de nekem a merev aljúak túl szűknek tünnek. 45 cm széles, ebből 10-10 cm a két oldalán ferdén van, és ettől az egész olyan keskenyke. Van valami előnye ennek a típusnak, a sima pelenkázószivaccsal szemben? Az anyaguk ugyanolyan, csak a méretük és az anyaguk más.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3338

Akkor leírom, hogy én mit "szedtem", amikor azt éreztem, hogy valszeg be fogok lázasodni. Biztos meg fogtok botránkozni ezen, de nekem segített.

Azt tudni kell rólam, hogy az egyetlen gyógyszer ami leviszi a lázamat, az Algopyrin és nagyon rosszul vagyok tőle. Ezért a férjem pár hete kibontott egy 10 éves aszut és megkért, hogy igyak meg belőle egy egész decit. Megíttam és rendbe jöttem.

Illetve ha azt érzem, hogy bújkál bennem valami, kapar a torkom, akkor oscillococcinumot szoktam szopogatni, az is jó.

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3337

Nekem a vitaminban lévő folsav marta a gyomromat és minden reggel öklendeztem.

Abbahagytam a vitamint. Inkább sok gyümölcsöt fogyasztottam és calcium-c pezsgőtablettát.

Előzmény: pacsuli (3332)
Laurendilla Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3336

köszi lányok mindenkinek a választ. Beszéltem dokival és maradtunk a homeopátiánál (Homeogene 9) és extrém esetre ha esetleg belázasodnék, akkor

marad a rubophen... de azt tényleg csak legvégső esetben. És sem vagyok gyógyszer párti, ha nem feltétlenül kell, akkor nem szedek semmit.

Előzmény: pacsuli (3333)
Trollka74 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3335
Simán lehetsz a Gravidától rosszul. Én még terhes sem voltam, de olyan hányingert okozott, mintha már az lettem volna, nem is szedtem tovább.
Allia Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3334
Pacsuli, bármikor lehet, ha terhes vagy, nincs alsó határ. Várlak, akár a jövő héten, akár most. :-)
pacsuli Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3333
Homeopátiával nem próbálkoztál? A torokfájásra nekem tuti a Homeogene 9, ha lázad is van, akkor Oscillo. De tedd fel a konkrét kérdést itt: homeopatia.info.hu, itt van orvos válaszol rovat, rengeteget segítenek.
Előzmény: Laurendilla (3328)
pacsuli Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3332

Sziasztok! :) A jövő héten, ha megkezdem a 14. hetet, én is bejelentkezek újra a táblába, ugye akkor már lehet? :) Addig is egy kérdés: szerintetek létezik, hogy a terhesvitamin rosszullétet okoz? A Gravidát szedem nagyjából három naponta, ahogy eszembe jut, és mostanában kezdett derengeni, hogy mintha azokon a reggeleken kellene öklendezve rohannom a vécére, amikor előtte bevettem a bogyót. A fiammal Elevitet ettem (eszegettem), és semmi ilyesmi nem volt.

Császár: Nálunk iszonyú magas a császárok aránya. Egy nagy csomó esetben teljesen indokolt nyilván, de a számokat látva az emberben tényleg felmerül, hogy ennyiszer indokolt valóban? A természet tényleg mindent elront, amit csak lehet? :( Ahol a fiamat szültem, ott pl. az a kórházi protokoll, hogy ha az első császár volt, a másodikat automatikusan kiszedik a 38. héten. Tehát nemhogy meg se próbáld, sikerül-e megszülni, de még csak ki se hordjad végig, mert az a biztos látatlanban minden esetnél, ha inkább előbb kiszedik. Nincs egyéni mérlegelés, ez van és kész. Ez milyen felfogás már?

muzsa Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3331
Rubophen. Az paracetamol tartalmú, én azt vettem be, amikor feltétlenül kellett. De az orvosod megkérdezni nem hülyeség...
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3330
aszpirint a 38. heten semmikepp!
(en baba aszpirint szedek a vernyomas miatt orvosi javaslatra es meg azzal a kis adaggal is le kell allni a 32. heten, hogy tutira kiuruljon a szulesig)
Itt a paracetamolt mondjak, de tudom hogy otthon meg az algopyrint.
Laz eseten meg menj be a korhazba szerintem, en nem kockaztatnek.
Shiro Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3329
aszpirint csak orvosi javaslatra szabad szedni...
algopyrint szokták ajánlani vagy a panadolt, de szerintem leginkább az orvosoddal egyeztess, hogy ő mit ajánl.
s.
Laurendilla Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3328

Ugyan kísérő tüneteim még mindig nincsenek, sem jóslók, sem előtej, csíkok vagy visszér - tegnap mondjuk picit fel volt a kezem dagadva mert nehezebben mentek fel a gyűrűk... tehát pici vizesedés azért van, de nem is ez a lényeg.  2 napja fáj a torkom, folyik az orrom :(( berekedtem, úgy néz ki megfáztam. Nem túl jó így az utolsó hetekben... de mit is csináljak??? Lázam nincs,  teát iszom - mézzel, melegben vagyok és pihengetek. Valami ötlet? Mi az amit ilyenkor be lehet venni (ha mégis belázasodnék) mondjuk egy szimpla aspirint?

38+3

adrenka Creative Commons License 2010.01.25 0 0 3327
Egy 7 hónapos manó....

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.22 0 0 3326

muzsa,

én nagyon tudok szenvedni attól, amikor utólag rájövök, hogy mit lehetett volna, hogy kellett volna. Sajnos adott helyzetben az ember nem mindig van a topon, pláne, amikor ki van szolgáltatva. Én egy elég harcias menyecske vagyok, bent az irodában haptágban álltak az emberek, biztos kézzel irányítottam őket és mégis, vannak szituációk, amiket viszont nem tudok/nem áll módomban irányítani...

Most éppen táppénzen vagyok és már esedékes lenne a december végi-január közepi táppénzes papír, de nem tudom átvenni, mert a nyavalyás SZTK-ban aki helyettesíti az orvosomat (megbetegedett) nem hajlandó időpontot adni, azt kéri, hogy menjek oda rendelési időben és várjam ki a soromat. Egy vén korrupt szipirtyó, akinek hiába magyarázom, hogy nem szívesen ücsörgök órákat egy váróban és a háziorvosom is időpontot ad pont ez miatt, ő ajánlotta fel, ennek ellenére nem tudok vele zöld ágra vergődni. Szóval egyelőre no papír, no pénz. :)

Előzmény: muzsa (3320)
adrenka Creative Commons License 2010.01.22 0 0 3325
Ja! És ha több minden kell, akkor megegyezünk!!
Előzmény: adrenka (3324)
adrenka Creative Commons License 2010.01.22 0 0 3324
Sziasztok!
A teszveszre feltöltöttem egy rakat 0-6 hós babarucit, mivel BotiKunó kinőtte.
Van egész picitől minden, és még pakolom tovább!
Ugyan ez a nicknevem!!!!

Ha innen kér valaki, írjon mailt, és ha nincs licit leveszem!
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.22 0 0 3323

Én rövidlátó vagyok, az SM miatt sokat romlott a látásom, de engem meg sem kérdeztek, hogy hány dioptria. Mondjuk, annyira nem vészes, -4.

Előzmény: franciacsibe (3310)
zso70 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 3322

ROból szintén

nekem ugyanaz az orvosom, nála szültem kettőt, a tizensok év alatt együtt örültünk és sírtunk, többször ( utóbbit mostanában, s ismét meglepett, mennyire emberséges és empatikus bír lenni, holott abszolut nem látszik eme képessége ) .

Sőőt, az indexről is többen járnak hozzá, szültek nála.

Azt vettem észre, hogy magáról a szülésről ő akkor beszél, ha az már közeledik, azt megelőzően valahogy nem szívesen, gondolom azért, mert annyi a változó, hogy ezek csak hipotetikus dolgok lennének.

nekem a 3. nem fordult be, totál keresztben feküdt, a maga nyugodt, nem sürgető, rábeszélő módján ajánlotta a fordítást, amire nemet mondtam. majd beszéltem az előzőnél is jelenlévő szülésznővel, akinek sikerült rábeszélnie a fordításra. Nem sikerült, császár lett a vége. de, még a fordítás után is elmondta, hogy 2 természetes szülés után sok orvos van, akinél megszülhetem normál úton, ha így gondolom, válthatok.

Én azt hiszem nagyon korrekt volt, azóta is ezt tapasztalom, ha mégis valamit másként látok, vagy olvasok, felvetem, s elmondja az ő verzióját.

de, ez szerintem minden orvosnál így van...vagy megbízom benne, vagy nem.

Előzmény: Törölt nick (3298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!