Keresés

Részletes keresés

-bp- Creative Commons License 2006.02.03 0 0 297
ugye viccelsz?

milyen sportfotóról beszélsz? ma már a legegyszerűbb ultrakompakt is tud jó időben éles képet készíteni menet közben egy autóról, nem nagy dolog. Fókuszálok egy adott helyre, megtartom a gombot félig lenyomva és amikor odaér továbbnyomom. Ehhez nem kell egyetem, sőt, sportfotóra alkalmas gép sem! Csak fény.

A feltöltött 3 képnek SEMMI közes sincs a Fuji S9500-höz, csupán egy kérés a képek feltöltését illetően. Ilyesformán nincs jelentősége a záridőnek vagy hogy miért mozdult be, netán éles-e vagy sem. Olvasd el mégegyszer mit írtam!
Előzmény: sala71 (296)
sala71 Creative Commons License 2006.02.03 0 0 296
na ácsi!
a 9500-as nem egy sportfotózásra készült gép. nem derül ki a képeidből, hogy milyen expozíciós időket használtál, de valszeg a hosszú rekeszidő miatt életlen/bemozdult a kép.
tegyél fel légyszi valami statikus fotót mindenféle utómunka nélkül. de valami "értékelhetőt".
amióta adott a lehetőség törölni a rossz képeket, azóta kattintgatunk jót/rosszat egyaránt. inkább utóbbikat.
Előzmény: -bp- (295)
-bp- Creative Commons License 2006.02.03 0 0 295
Mindenkinek!

remélem a többség egyetért velem:
Úgy gondolom, ezek a képek nagyon szépek, csak éppen értelmük nincs. Nincs, mivel nagyon kicsik, egy 9 megás képből egy 640-es vagy 800-as vágás NEM EREDMÉNYZHET rossz fotót! Ha már ekkorában is rossz lenne, meg sem tartaná senki az eredetit, hanem exponálás után törölné is.

A javaslatom az, hogy hozzám hasonlóan teljes felbontásban ÉRINTETLENÜL töltsetek fel képeket, mert aki azért van a fórumon, hogy Fuji S9500-at vásároljon, annak ez zsákbamacska és átverés!

Ha az első gépem (Olympus, 1.3Mp) képeit 640-be feltölteném, még javítás nélkül is gyönyörködhetnétek benne, holott eredeti méretben a mai olcsóbb 3MP-es gépekhez mérve is zajosabb és részlettelenebb képet csinál.

lekicsinyítvekivágott részlet 1:1
az első kép lekicsinyítve 640-be még türhetőnek mondható, bár természetesen a korrekció ráférne. A második képen az eredeti fotóból egy 640-es rész 1:1 ben van kivágva. Jól látható, hogy az eredeti kép homályos és igazából használhatatlan. 10x15-ös fotó méretben még jó lesz javítás után de feldolgozásra alkalmatlan.
Egyébként a képek eredeti állapotukban vannak, nincsenek javítva csak Irfan-ban nyomtam rá egy 90%-os tömörítést, hogy könnyebb legyen feltölteni. Egy 3Mp-es Panasonic LC-50-nel készült.


....és ez pedig az 1.3MP-es Olympus képe 1280-ról lekicsinyítve 640-re. Ugy nem is rossz? Pedig eredetiben.......pfffffff.
Spenót Creative Commons License 2006.02.03 0 0 294

Szia! En csak a DCR-250-et ismerem makrolencse ugyben, de az nagyon jol szuperal ezzel a geppel. Folraktam par kepet az s7000-es topicba /http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9099584&la=46468605/, de s9500as geppel csinaltam oket.

 

Miert Hoya? Csak erdekel. A DCR-250 amugy olyan 13e Ft korul van.

Előzmény: Járvi (293)
Járvi Creative Commons License 2006.02.03 0 0 293
Szeretnék venni a gépemhez makrokonvertert. Elfogadható áron találtam Hoya HMC +2, +3, ill. +4-t. Megmondaná valaki, hogy mit jelent a szám? Ha tudnám könnyebb lenne választanom. A konverter miatt tudok majd nagyobb méretű képeket is készíteni, vagy csak az adott méretet tudom elérni nagyobb távolságból? Egyébként szívesen veszek minden olyan hozzászólást, ami bármilyen infóval segít egy ilyen vásárlásnál. Előre is köszönöm.
Spenót Creative Commons License 2006.02.03 0 0 292

Flowersoft, igazad van/lehet! Nekem csak a valasz megirasa utan jutott eszembe a fokuszt megnezni az EXIFben. Tenyleg kozepes tele allasban keszult a kep. Ezzel az infoval kiegeszulve /meg azzal, hogy standard volt a sharpness is/ mar en sem vagyok biztos benne, hogy szervizbe kell vinni a gepet.

 

Csak ismetelni tudom magamat. Aki csak kattogtat es ugy szeretne szep kepeket, az vegyen masik gepet. Ez egy kicsit bonyolultabb szerkezet, de cserebe kapunk zajtalan kepeket gyonyoru szinekkel, ami nekem pl. nagyon tetszik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen talan latszik, hogy tud ez is eles vekony vonalakat rajzolni, ha kell... /remelem nem romlik le nagyon a felbontas - ezen a kepen utolag semmit nem elesitettem/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B.Szabee, jo 5leteket adtal a bellitasokhoz. A Sharpness nekem is hard allasban van altalaban, de a tobbit amit emlitettel nem probaltam eddig. A kontraszttal amugy semmi bajom. A 7000-esemmel keszult kepeknel altalaban azzal kellett kezdenem, hogy azt foljebb vettem, de itt alapbeallitasnal sem lattam szuksegesnek ALTALABAN. Persze, akadnak kivetelek.

 

Ja, es a 80-as ISOn kivul azert meg letezik a 100-as es a 200-as is, ami abszolut hasznalhato, ha kell.

 

Egy erdekes dolgot vettem eszre. Papagalyt fenykepeztem ropteben es 80-as ISOval vakuzassal egesz jol sikerult kepek lettek. Gondoltam elesebb kepeket csinalok, ha 200-as ISOval rovidebb zaridot alkalmazok. 1/60-rol 1/250-re valtottam es a kepen a szinek elmosodottabbak lettek. Tudja valaki, hogy miert? Kicsit festmenyszeru lett. /Lehet, hogy nagyon razoomoltam? - ez csak most jutott eszembe... - majd megnezem/

 

-bp-

Nem reszletezted, hogy miert kerdezted, hogy volt-e mar digi gepem...

 

 

Előzmény: Flowersoft (291)
Flowersoft Creative Commons License 2006.02.02 0 0 291
Tovább elemezve a 269-esben lévő képet, véleményem szerint a 39,4 mm-es (~170mm) fókusztrávolság és a viszonylag nagy 4,1 és rekesz nem ad valami nagy mélységélességet, ezért a képen nem igazán található meg hogy mi van a fókuszban. (Bár a kép egy nagy látoszögű képnek látszik valójában egy jó közepes telefotó.)
Előzmény: Spenót (288)
B.Szabee Creative Commons License 2006.02.02 0 0 290

Had szóljak én is bele.

Az említett kép tényleg csapnivaló.

Szerintem azért nem kéne a gépet szervízbe vinni, csak hangolni kéne a gép beállításain.

Ez a gép az automata beállításokkal nem hozza a kívánt eredményt, de gondolom nem is ez volt a cél vele. (a 350D is szart csinál automatában)

Nálam a képek többnyire jó minőségüek.

A beéllításam amit használok álltalában az alábbiak:

-felbontás: (-9Mp Fine JPG)

-Színmód: (Crome)  ez emel valamelyest a kontraszton és a színtelitetségen, hatása a filmes diapozitívokéhoz hasonló (nem minden helyzetben használom)

-Képkeménység: (Hard) talán a portrét kivéve mindíg

-WB:  kültérben napfény, kivéve a déli kékes fényekben, ill. ha felhős szürke idő van akkor a felhős beállítást használom, vakunál automatát.

Még valami:

-Ez a gép szinte megköveteli az álvány ill. az időzítő használatát hacsak nem  valami szuper időben fotózik az ember nagylátószöggel.

Az aránylag kicsi érzékelőre zsúfolt 9millio képpont bizony már a legkissebb bemozdulásra , és defokuszálaásra is érzékenyebben reagál mint egy kissebb felbontású gép, és ez a képeken is feltűnik.

Azon kívűl a nagy felbontás hátránya hogy a tág blende/rövid záridő használata esetén előhozza az optika hibáit, és meglehetősen életlenebb lessz a kép a befokuszált ponton is, mintha szűk rekesszel/hosszabb záridővel lővünk. (ezt mindenki kipróbálhatja a saját gépén)

Lehet kisérletezni.

Uff beszéltem.

 

UI: kiváncsi lennék már nagyon egy Raynox telekonverter egysíku témán készített képére, mert gondolkodom a beszerzésén.

Előzmény: Spenót (288)
luipapa Creative Commons License 2006.02.02 0 0 289
Én csak 900 képet csináltam az S9500-al előtte S5000-em volt nem bántam meg nekem tetszik a gép ezt nemrég csináltam az S5000-el nem tudtam megtenni.
Előzmény: kalasnikov (282)
Spenót Creative Commons License 2006.02.01 0 0 288

Nem haragszom. Ha olyan xar kepet csinalna a gepem, mint amit belinkeltel a 269-ben es arra valaki azt mondana, hogy jo, akkor en is ilyet kerdeznek. Vidd szervizbe a gepedet. Ez tragikus.

 

S7000-esem volt elotte. Pont azok panaszkodnak az S9500-ra a legtobbet a neten, akiknek ilyen volt elotte. A 200-as ISOval majdnem lehetetlen volt bemozdult kepet csinalni. A te gepednek valami mas baja van. Ha jol lattam a kep 1/500-as zarsebesseggel keszult. Eleg durva, ha igy bemozdul.

Ez a kep 1/250-nel keszult. Nem tokeletes, de azer sokkal elesebb es ezek mozogtak is kicsit.

 

 

A neten azert jo par hozzaerto is letesztelte. Ha olyan kepeket csinalt volna, mint a tied, akkor szerinted kapott volna olyan jo velemenyeket? Azert az nagyon durva lenne.

 

Az S700-es topicba raktam mas kepeket is, ha erdekel. Makrolencsevel is kiprobaltam, bar meg csak 1 honapja hasznalom es ehhez tenyleg tanulni kell...

Előzmény: -bp- (287)
-bp- Creative Commons License 2006.02.01 0 0 287
Ne haragudj, remélem megkérdezhetem, hogy volt-e már digi-géped és ha igen akkor melyik modell?

A válaszod után részletezném a kérdésem mivoltját.
Előzmény: Spenót (285)
Flowersoft Creative Commons License 2006.02.01 0 0 286
Egyetértek az előttem szólóval!
Előzmény: Spenót (285)
Spenót Creative Commons License 2006.02.01 0 0 285

A dpreview.com-on olvastad a felhasznaloi velemenyeket? Ott is sokan szidjak, de tobb olyan velemeny is van, miszerint EZZEL NEHEZEBB jo kepeket csinalni, mint sok mas geppel, de ha sikerul, akkor nagyon szep. A kepstabilizator hianya sokakat megtrefal es azt hiszik, hogy 80-as iso mellett felhomalyban is tudnak eles kepeket csinalni allvany nelkul. Nem tudnak.

A kepek eredetileg szerintem is kicsit lagyak, de en az elesseget magasabbra vettem a gepben, amit csak portrehoz veszek vissza. Szerintem igy szuper. /de azt hiszem, hogy ezt mar irtam/

 

En nem akarok senkit rabeszelni erre a gepre. Tenyleg tanulgatni kell a hasznalatat, de en nagyon orulok, hogy ezt vettem.

Előzmény: kalasnikov (282)
klep Creative Commons License 2006.02.01 0 0 284

Az általad belinkelt kép egy kalap fekália (hogy szépen fejezzem ki magam!) Olyan mintha egy 2 megás zsebredugható géppel készített képet átméreteznél 9mp-re.

Szerintem ne szégyelld visszavinni a gépet oda ahol vetted! Nem gondolom, hogy ez a típus tényleg csak erre képes! Vmi baj lehet a te példánbyoddal.

Előzmény: -bp- (269)
Bors1585 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 283
December 10. körül vásároltam a gépet. FZ 30 és S9500 között kellett válasszak, akkoriban sajnos még túl sok értékelés egyik géphez sem volt.
Csak az üzletben tudtam kipróbálni a gépet, nem számítógépen. Végül az S9500 mellett döntöttem, különösen azért, mert ez kevésbé zajos (előtte egy Minolta Z5-öm volt, az rendesen zajos volt).
Az s9500 minőségéről: széles állásban és 2,8-as rekesznél a sarkak, de különösen a jobb alsó sarok rettenetesen torzít, nagyon homályos.
Pozitivum, hogy alacsony a zajszint. Ez egyértelmű.
Ami nem tetszett benne: úgy érzem, hogy a képek nem eléggé élesek. Emelett elkelne egy képstabilizátor benne, de esetleg ezt lehetne nélkülözni is. Ami aggasztó, az az élesség hiánya. Nem olyan, mint amilyent vártam volna. Vagy lehet hogy sokat várok e tőle.
Megpróbálok ide feltenni néhány képet. Kivágások, amiket 90-es jpg-vel tömörítettem, hogy férjenek fel ide.
kalasnikov Creative Commons License 2006.02.01 0 0 282

Hali!

 

Én is S9500-ös vásárlásán gondolkodom.

 

Nálam paramétereiben ez viszi el a pálmát a bridge gépek közül. Rengeteget olvastam róla, eddig a legtöbb tesztben jókat mondanak róla, alacsony isonál (400-ig) EOS350D-vel is összevethető képminőséget ad.

 

Ellenben ebben a topicban néhányan borzalmas véleményt írnak róla. Bennem felvetődik a kérdés, hogy nem lehet, hogy volt egy rossz széria? Esetleg volt egy apró hiba, amelyet szépen csöndben javított a gyár?

 

Akinek rossz véleménye van a gépről, legyen szíves írja meg, hogy hol és mikor vette a gépet. Köszi.

Járvi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 281
Köszi a segítséget!
Előzmény: Flowersoft (280)
Flowersoft Creative Commons License 2006.01.30 0 0 280

A www.aiwil.org -ról az s7raw a raf (raw) képek konvertálására is jó.

a raw-ból az exif adatokat ezzel is kiolvashatod.

Előzmény: Járvi (277)
Bitangjoe Creative Commons License 2006.01.30 0 0 279

Hali!

 

Keresd a neten az Exifer nevezetű prg.-t! :)

 

Üdv!

Előzmény: Járvi (277)
-bp- Creative Commons License 2006.01.30 0 0 278
a képekkel együtt a hozzá tartozó információ is áttöltődik, mivel a kép tartalmazza az információt. Ingyenes program az IRFANVIEW, ahoz tartozik egy plugin aminek segítségével (E betű a klaviatúrán) meg tudod nézni az EXIF-et. Ebben benne lesz ami fontos.
Előzmény: Járvi (277)
Járvi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 277
Kb. két hete vettem egy S9500-t. Ez az első komolyabb gépem, meglehetősen kezdő vagyok. Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan lehet a számítógépen is megjeleníteni / oda letölteni a képekhez kapcsolódó információkat? Előre is köszi!
Flowersoft Creative Commons License 2006.01.29 0 0 276
A Sharpness - Hard állásban talán jobban sikerült volna?!
Előzmény: -bp- (269)
Halek Creative Commons License 2006.01.29 0 0 275
Nem toom mi bajotok ezekkel, tök jó képeket csinál. :p
Előzmény: sala71 (272)
-bp- Creative Commons License 2006.01.29 0 0 274
nem a fókuszálással volt a probléma, minden egyes képem ilyen kásás és életlen volt!
ez a csipkés kép kifejezetten hihetetlen számomra.... vagyis nehéz elhinni, hogy nem lett élesítve és javítva. Persze nem kételkedem benne, csak a rossz tapasztalatok miatt gondolom így.

Én azért akartam nagyon a Fuji, mert a Pana FZ-30 -nál kis ISO értéknél is képzajos a fotó, arról nem is beszélve, hogy a 9500-as ISO1600-ig állítható, gondoltam ez milyen jó lesz nekem!
Igen ám, csak a Fuji képei szerintem borzalmasak, magasabb fényérzékenységnél pedig hatalmas a részletvesztés, tehát azt a csekély előnyt, amit a Fuji javára írtam volna azt el is felejthetem. Ellenben a Pana képe ISO200-ig jó, kicsit nagyobb zoom és optikai képstabilzátor is van. Ez utóbbi nem érdekelt nagyon, azt gondoltam, majd a Fujit felteszem ISO800-ba, így kapok egy rövidebb záridőt és kisebb az esély a bemozdulásra. De itt jött a következő probléma: nem lesz túl rövid így sem a zársebesség, mivel a legkisebb fényérték 4.9

Igazából R1-es Sonyban gondolkodtam, az nagyon fullos gép.....csak ott meg az a baj, hogy 5x optika ami 24-es nagylátószögtől indul - ergó a kitolt optika el sem éri az ultrakompakt gépeknél már megszokott 3x optikai zoomot. Egy 1.7x tele hozzá 100.000.- HUF, az még mindig nagy és árban éppen csak egy kicsit kevesebb mint egy tükrös rendes objektívekkel.

Nehéz választani!
Asdert1 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 273

Sziasztok!

 

Gépvásárláson gondolkozva a Panasonic FZ-30 és a Fuji S9500 maradt a kosárban. Ti melyiket választanátok és miért? Vagy van jobb ötletetek ebben az árban?

sala71 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 272
ez tényleg egy sz@r kép, de sztem itt nem a géppel volt a hiba...
az első hónap nekem is kínszenvedéssel telt és a pokolba átkoztam magam, hogy megvettem a gépet. de aztán lassan megtanulgattam

sétány nagyban
sétány
ez még az első képek egyike volt.

bogyók
bogyók
ezt meg ma fotóztam jégzajlással a háttérben
mindkettő megnézhető nagyban (remélem, jól linkelek). mindkettő iso80-as érzékenységgel készült. az utóbbi egy kicsit vágva vagyon
Előzmény: -bp- (269)
LyPapa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 271

Kukkoltam, de nem tudom megállapítani, hogy fókuszáltlál-e valahova ... Szerintem egyszerűen defókuszált a kép -  valószínű a fókuszálást be kellene kalibrálni.

 

Üdv: LyPapa

 

Előzmény: -bp- (269)
kessy Creative Commons License 2006.01.29 0 0 270
hát én nem ujjongtam azóta amióta megvettem, de lehet bennem van a hiba, javasoltak állványt, de hát nem tudok álvánnyal futkározni minden hova.
Előzmény: -bp- (269)
-bp- Creative Commons License 2006.01.29 0 0 269
azért adtam el az S5500-as Fujit, hogy megvegyem az S9500-öt.

már rég letettem róla, de miért is?

http://a7fotoja.atw.hu/9500.jpg

ezt a képet délután lőttem, az exifben minden benne van.
lehet próbálkozni megjavítani, de igazából felesleges.
ettől rosszabb FUJI nem lesz... :o(
És ez NEM egy rosszul sikerült kép, ez az átlag!
B.Szabee Creative Commons License 2006.01.27 0 0 268
Én is kiváncsi lennék egy másik tesztképre, ahol minden azonos távolságban van, pld. egy téglafal vagy valami.
Előzmény: Pogesz (266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!