Én fintech számlákon nem tartok néhány tízezer foritnyi értéknél egyszerre többet. Euro tartható pl. államkincstárnál ingyen is, de ha sűrűn kell, akkor macerásabb. Onnan csak utalni tudsz kifele, de saját számlára ingyen van. SEPA-n belül is.
Nem pontosan értem a kérdést. A forint számlától ez teljesen külön van. Anno felhívtam a bankot, kértem, hogy nyissanak nekem egy EUR számát és egy USD számlát, ezt telefonon megcsinálták.
Ami az ERSTE különlegessége, a Citi miatt, hogy tud több jogviszonyt kezelni. Ha én belépek a netbankba, 14 számlát látok. A férjem velem megosztott számláit, édesanyám számláit, a fiam számláit. Úgy, hogy pl. a férjemnek van olyanja, amit én nem látok, és ő egyáltalán nem látja az enyémet. A fiam, anyám csak a saját számláikat látják. És mindenkivel van közösen folyószámla, takarékszámla, EUR és USD számla, el is vannak nevezve, hogy ura legyek a káosznak. A két osztály osztálypénzét is itt tartom, külön-külön számlán.
A kártyát meg szabadon tudom mozgatni a számlák között - amelyikhez hozzárendelem, onnan veszi a pénzt. Többnyire jól működik, de előfordult már zavar az erőben - átraktam a kártyát az EUR számlához, vettem belőle 4 repülőjegyet jó drágán, majd visszaraktam másnap a HUF számlához. A Lufthansa egy jegyet levont EUR-ban, a másik 3-at meg HUF-ban, horror árfolyammal. Volt egy jó kis levelezésem velük, mire ezt jóváírták és elrendezték. (több tízezer Ft-ról volt szó, mert a Master Platina kártya botrányos árfolyammal vált)
De amikor utazunk, simán átrakom oda a kártyát és onnan költök, illetve a megtakarítást is át szoktam rakni néha EUR-ba. Mai élmény, hogy nekem az EUR-t az üszi azt mondta, váltsam a felületen, kb. 361-es árfolyamon, míg a férjem kiemelt ügyfélként (bár én is az vagyok, de nem eléggé) a treasury-től telefonon kapott egy 371-es árfolyamot. Azért nem mindegy.. szóval figyelni kell nagyon.
visszatérítést nem tudom, de a visával vásárlásként volt könyvelve a revolut, mert 6012 az mcc-je (mastercardé a pos készpénzfelvételes 4829). itt írtak róla még szeptemberben is
Ha kivonjuk az egyenletből a fintech megoldásokat és kell egy euróban/dollárban/fontban/svajci frankban/kanadai dollárban olyan számla, amiről kártyával tudsz költeni, akkor egy relatíve versenyképes megoldás. Van rá betétbiztosítás, ha kell kp-ban be tudsz fizetni stb.
Ami szintén pozitív, hogy lehet állítani a bankkártya mögötti számlát. így elég egy kártya is.
Ez régen a Citibanknál is így volt, szerintem sok áthozott ügyfél panaszkodott ennek a hiányára.
Nincs Erstés devizaszámlám most, pár éve a Citibanknál volt.
Szerintetek ha ma délután vásárolok nagy összegben a hitelkártyával az ugye mindenképp átcsúszik már a következő ciklusra? Nekem 10 a fordulónapom. 0 helyett 4% nem mindegy. :)
végül addig erősködtem, amíg csak továbbították a problémát, és jött egy elfogadható válasz is
Köszönjük megkeresését. Észrevételeit továbbítottuk illetékes munkatársaink felé. Az IKEA részéről köszönjük, hogy felhívta figyelmünket erre a jelenségre.
Áruházunk vezetősége nagy hangsúlyt fektet a vásárlók visszajelzéseire, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy bizonyos folyamatokat ismét átgondoljunk, és vásárlóink igényei szerint változtassunk azokon.
(a mínuszolónak üzenem, sajnálom, hogy erről a témáról kell megint olvasnia, még azt is elhiszem, hogy uncsi. de valakinek ez, valakinek más a fontos)
rákérdeztem még egyszer, éppen "barátokat" szerzek az ikeánál (is) :)
Kedves ... ! Sajnos ez az információ nem publikus, nem áll módunkban közölni. Megértésed köszönjük! A reklamáció bejelentésére 3 csatornát kínálunk: telefonos vevőszolgálat, elektronikus adatlap, vagy személyesen, áruházi vevőszolgálatunkon. Üdv: az IKEA csapata
hm. ez önmagában nem gond, tudok németül, de így kicsit nehezebb lenne azért dűlőre jutni egy magyarországi bolt mcc-beállításaival kapcsolatban :) nincs mese, ha legközelebb arra járok és nem felejtem el, beugrok majd csak azért, hogy megnézzem a terminál-üzemeltetős matricát...
az ikea familyben visszakeresve az látszik, hogy a blokkon lévő szöveg is változott, a sepa-fast meg ilyesmik alapján valószínűleg új terminál-üzemeltető lépett a képbe, ez okozhatja az mcc-s kavarást. mindenesetre továbbra is az látszik, hogy közvetlenül használva az erste az 5999 ellenére is megadja a 4 százalékot
sajnos nincs. az ikea nem ad sajtcetlit, a kártyás fizetés "nyugtája" a rendes blokkon van, de ők olyan formátumot használnak, ami nem tartalmazza az üzemeltetőt