Keresés

Részletes keresés

pudingman Creative Commons License 2008.01.13 0 0 886

Hát öreg, nem semmi amit itt összehordasz!

 

Ezek voltak Exon szavai:

Úgy érzem már előadóművésznek tartja magát inkább mint ripacsnak - de ez nem is baj - én is annak tartom inkább. Majd mi visszük az elejtett zászlóját :-)

 

Nagy "rajongásodban" nem tudtad megérteni amit mondani akart.

Itt a válaszod:

Azt, hogy elejtette volna a zászlót Hobo én nem vettem észre, pedig a kezdetektől figyelem, úgyhogy nincs mit felvenni, de nem is tudná akárki, pláne nem egy haknizenekar antifazonokkal, ahol a szólóénekes nem utánozza, hanem majmolja Hobót minden mozdulatában és minden megnyilvánulásában. Nem gyalázkodni kell, hanem gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni, pláne, ha valaki másol, mert saját ötletei nincsenek vagy szarok.

 

Ezt még megtetézted ezzel:

Gyalázni senkit nem állt szándékomban, sőt, sértegetni sem

Ez neked nem sértegetés? Ha engem valaki ok nélkül így "dicsérgetne", mindent elkövetnék, hogy találkozzam vele...

De, ha valaki azt mondja, neki ez a lemez nem tetszik, az neked gyalázkodás.

 

Ezért tart itt ez a szerencsétlen ország, ahol, mert mindenkiből a gyűlölet fröcsög. Sajnos.

Ezek után ezt már nem is kell kommentálni!!!

Egy biztos: Nem hiszem, hogy Hobo büszke az ilyen "rajongókra".

Előzmény: Tom Rye (884)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.13 0 0 885

Nehéz olyannal érdemben vitatkozni bármiről, aki csak a feltétlen/kritikátlan rajongást fogadja el...

 

"Gyalázni senkit nem állt szándékomban, sőt, sértegetni sem."

De sikerült. Az első hozzászólásodban eléggé sértegettél egy olyan zenekart és tagjait akiket sose láttál élőben, nem ismered a teljes műsorukat, nem ismered a saját számaikat sem. Főleg, hogy ez a hobbyzenekar játszik a HBB életműből olyan darabokat is amiket más nem. Ha hiszed, ha nem: tiszteletből! No komment!

 

"de a lemezek nem éltek a koncerteken a teljes valójukban. Nem keltek fel a korongokról."

Egy lemez és egy élő előadás más. Koncerten az előadónak kell életet lehelni a dalba. Ha ez nem sikerül, az nem biztos hogy a dal hibája. + sokszor függ az adott körülményektől, a közönségtől is. Saját tapasztalatból tudom, hogy van amikor "működik" egy szám és van amikor bármit csinál az ember akkor sem..

 

Más stílusok, de az utóbbi időkből ezek is igencsak fajsúlyos anyagok:

magyar: Holt Költők Társasága - Szép lesz
külföld: Alison Krauss, Robert Plant - Raising Sand

Persze (mint minden zene megítélése) ez szubjektív vélemény! Nekem tetszenek ezek a lemezek, de ha másnak nem - attól én azt még nem fogom komoly önvizsgálatra felszólítani :-)

 

Kopaszkutya: mint te is tudod, a film nem a HBB történetéről szólt és később Hobo minden fórumon nagyon erősen el is határolódott attól, hogy a filmbeli szerepüket és a HBB-t összemossák. Igaz az országos ismertséget és nagyobb népszerűséget a film hozta meg nekik. Hosszú évekig nem is játszották a filmben elhangzott számokat - hiába voltak "slágerek" és hiába kérte a közönség. Pontosabban azokat a számokat jegelték amiket kifejezetten a filmhez írtak. Pl. Kopaszkutya, Farock, Torta, stb. Mostanában újra be-be kerülnek a műsorba.

Kopaszkutya 2: az első rész végén elhangzó Utolsó cigaretta egyértelműen az újrakezdésre és a P. Mobilra utalt. Ha pár év múlva elkészült volna ez a folytatás akkor logikusan a P. Mobil lett volna főszerepben. De huszonév elteltével valljuk be őszintén: kissé nevetséges lenne ha 60 év körüli/feletti, befutott zenészek lázadnának:-) Egyszerűen elmúlt az az idő amikor ez még hiteles lett volna. IMHO: jobb ha nem készül KK2.

 

Én azt hiszem minden előadó pályafutásában (főleg ha 20-30 éve a szinpadon áll) akadnak hullámvölgyek és ez természetes is. Csak gondoljátok végig az igazi nagy világsztárok munkásságát: Rolling Stones, Pink Floyd, Bob Dylan, Genesis, AC/DC, Deep Purple, stb. Mindnek vannak olyan albumai amiket még az igazi fanok is fanyalogva fogadtak - de ettől még senki sem kérdőjelezte meg a kvalitásaikat. Nem hiszem, hogy lehet évtizedeken keresztül mindig kiemelkedőt alkotni. Magyarországon sem!

Fenntartom a véleményemet: a Senkifalva jó album, de a HBB életműben vannak sokkal jobbak is.

 

Még valami: én nem hiszek abban hogy a világ csak fekete és fehér. Tehát nem biztos, hogy a konfliktusban Lóri az ördög és Hobo az angyal. Úgy gondolom a konfliktusuk igazi okát csak ők tudják! Mint ahogy azt is csak az érintettek tudják valójában, hogy miért ment el annyi jó zenész a HBB-ből...

Tom Rye Creative Commons License 2008.01.13 0 0 884

OK, nem baj az, ha nem minden tetszik neked az életműből. Azonban ha összefüggéseiben hallgatod a Hobo-HBB összest, tudod, mikor mi miért történt. A Senkifalvát is úgy érti meg maximálisan a hallgató, ha ismeri az előzményeket, a magyar történelmet, irodalmat, rocktörténetet, a közélet "finomságait", magánéleti vonatkozásokat, filmeket, stb., de önmagában is mestermű.

Ha csak a zenéket vesszük, önmagukban is élvezhető, kitűnő dalok, pl. angol szövegekkel is élnének. Hobo verseit meg a gyönyörű könyv/borítóból (köszi Juhász Balázs) olvasgatva nem mindennapi irodalmi élmény! 

Nem kell, hogy mindenki a Mesterének tekintse Hobót, nem is lehet Ő mindenkinek a mestere. Nekem az. Nála hitelesebb, őszintébb és tehetségesebb emberrel nem találkoztam, pedig hidd el, alaposan ismerem a magyar "felhozatalt". De ez kizárólag privát vélemény és élmény.

Bizonyára pontatlanul fogalmaztam, a magyar felhozatalra gondoltam a kérdésemben. Az általad említett The Rolling Stones és Paul McCartney-lemezeket én is nagyon szeretem, de mi történt itthon az elmúlt években rock-szinten? Na, ezért van rám ilyen elementáris hatással a Senkifalva. És nagyon jól szól, nem véletlenül dolgozott a zenekar Rozgonyi Péterrel.

Újra szeretném leszögezni: nem akartam sértegetni senkit, de az alapvető tiszteletet azért elvárom mindenkitől. Ezért tart itt ez a szerencsétlen ország, ahol, mert mindenkiből a gyűlölet fröcsög. Sajnos.

Előzmény: Törölt nick (883)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.13 0 0 883

Nekem nem "Mester" Hobo - egyszerűen kedvelem. De a teljes életműért nem vagyok maradéktalanul oda.

 

"Én is tisztelem, ha bárkinek más a véleménye, akár a Senkifalváról. Csak ha valaki komoly zeneértő és rajongó és azt írja, hogy ez szar, akkor komoly önvizsgálatra van szükség!"

 

Ezzel tulajdonképpen azt mondod, hogy akinek nem tetszik ez a lemez, az nem komoly zeneértő és rajongó. Részemről semmi gond, én pl. tényleg nem vagyok se zeneértő, se igazi Hobo-rajongó, csak, ismétlem, kedvelem bizonyos dolgait. (Jelzem: nekem alapvetően tetszik a Senkifalva, csak épp mértékkel tetszik, nem hiszem, hogy agyon fogom hallgatni.) Viszont ezzel a kijelentéssel megsérthetsz másokat.

 

"Még egyszer kérdezem: ki jelentetett meg ilyen szintű anyagot a közelmúltban? Legalább csak egy példát!"

 

A magyar mezőnyt nem ismerem, de nem írtad, hogy csak erre vonatkoztatnál, szóval pl. a Stones legutóbbi lemeze (A Bigger Bang) se kutya, McCartney 2005-ös Chaos and Creation in the Backyardja pedig igazi mesterdarab.

 

 

Előzmény: Tom Rye (882)
Tom Rye Creative Commons License 2008.01.12 0 0 882

Gyalázni senkit nem állt szándékomban, sőt, sértegetni sem. Én azt tanultam a szüleimtől, tanáraimtól, hogy tisztelni kell a Mestereket Hobo pedig nekem A Mester, szerintem nektek is. Természertesen a Tábortűz mellett címet én is pontosan ismerem, kedveseim, de nem akartam azt írni, hogy a Tábortűz mellett mellett...persze más szavakat is használhattam volna, de így jött ki. Nem akarok nagyképűsködni, de az egész Hobo Blues Band és Hobo életművet betéve tudom és olyan elkötelezett rajongója vagyok Hobo és a HBB mellett a magyar rockzenének, amilyen kevés akad ebben az országban. Ha még megengedhető egy dicsekvés-számba menő kijelentés, elmondhatom, hogy párját ritkító lemezgyűjteménnyel rendelkezem, köztük igazi ritkaságokkal és rengeteg koncertfelvétellel, csak HBB van vagy 40-50 db minden időszakból. DVD-n is, mert átírtam végre a régi VHS kazettákat.

Nem akarok most személyekre lebontva zenei teljesítményeket elemezni, de azt ti sem tagadhatjátok, hogy kb. a Kocsmaoperától kezdve (amelyen ott a Szabadíts fel és még pár szenzációs társa) a zenei megvalósítás nem volt köszönő viszonyban sem a szövegekkel, és itt kijelentem, hogy Tibusz és Egon a hangszereik nagymesterei, ilyen ízléssel és technikai tudással nem sokan gitároznak és basszusgitároznak nem csak itthon(!), de sok időt a zeneszerzéssel nem töltöttek azokban az években. Egon után meg pláne elsablonosodtak a zenék, habár egy-két emlékezetes dal született, de a lemezek nem éltek a koncerteken a teljes valójukban. Nem keltek fel a korongokról. Igazán a Pribil Gyuri-időszaktól kezdve lett megint izgalmas a zene, de a mostani felállás minden eddigit messze ver! Nem kell nekem Fehér Gézát megvédeni, de szerintem ő egy zseni a hathúroson, egyáltalán nem gitározza túl a dalokat és a lehető legjobb választás volt a HBB részéről, amikor őt hívták el.

A 168 Óra-beli interjúban minden kérdésetekre ott a válasz.

Az, hogy Schustert üti-vágja Hobo, nem véletlen. Nem ő kezdte. Olvastátok Sárvári Vili könyvét (Örökmozgó lettem)? Lehet, hogy nem ő írta, csak a nevén hozták ki, de abban azért mond Lóri egy-két meredek dolgot Hobóról, ahhoz képest, hogy neki köszönheti a P.Mobil legnagyobb sikereinek szövegeit. Miért nincs hosszú évek óta új P.Mobil lemez? A sokszorosan beígért Kopaszkutya-film folytatásról nem is beszélve, bár az eredeti filmbe éppen Hobo vitte be Schustert, mert akkoriban esett szét a Mobil. Hobo nélkül hogy gondolhatja a folytatást bárki is komolyan? Meg az a szar Feketebárányok DVD a Hobo nélküli interjúval? Ugyan kérem! Nem bántani akarom a Mobilt, hiszen ott a világ egyik legjobb dobosa, Németh Gábor és Egonnal olyan ritmusszekciót alkotnak, hogy leszakad az ég! Csak évek óta a saját mítoszukat élik fel, mára szerintem el is fogyott a kevéske kis maradék (a zsidózásra, buzizásra most ki sem térek).

Igen, pontosan tudom, mi a hakni és a szabadidő-zenekarok közti különbség. És tudom, mi a tisztelet. Én is tisztelem, ha bárkinek más a véleménye, akár a Senkifalváról. Csak ha valaki komoly zeneértő és rajongó és azt írja, hogy ez szar, akkor komoly önvizsgálatra van szükség! Még egyszer kérdezem: ki jelentetett meg ilyen szintű anyagot a közelmúltban? Legalább csak egy példát!

Szeretettel:

Tom

 

exon_rock Creative Commons License 2008.01.12 0 0 881

Korrekt értékelés!

Előzmény: Törölt nick (880)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.12 0 0 880

Benyomásaim a Senkifalváról.

 

Nem vagyok zenész, csak nagyon amatőr műkedvelő, az mindenesetre az én botfüleim számára is kiderül, hogy zeneileg nagyon igényes album, látszik, hogy nagyon technikás zenészek játszanak benne. Jól kezdődik a lemez, lendületes, sodró, aztán a közepén lévő hosszú számok nekem legalábbis túl hosszúnak és úgy egymás mellett túl soknak tűnnek, a lendület akkor hirtelen alábbhagy és a lemez végére se tér vissza. Szóval: számomra az erős kezdés után hiányzik a hasonló folytatás.

A szövegek a maguk céljainak jók, de időnként túlírtak. Egy idő után az már nem tűnik annyira érdekesnek és dögösnek, hogy hangoztatja, hogy mennyire utálja a politikát, meg a politikának szóló állandó beszólások is olyanok, hogy én egy idő után úgy éreztem, hogy hagyjuk már ezt a témát, az oké, hogy utáljuk a politikát, de az is unalmas lehet egy idő után, ha folyton ezt hangoztatjuk. S időnként azt a ripacs-bolond-csavargó attitűdöt is fölvett póznak éreztem, miszerint ott van az egyik oldalon a szemét és bűnös világ, mi pedig egyedüli jóként a másik oldalon. A világ nem ennyire fekete-fehér.

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.11 0 0 879
Mostanában megmondja a frankót az Öreg, az biztos. Az egyik leghitelesebb ember ebben az országban. Nagyon jó az új lemez, zeneileg és szövegileg is.
Előzmény: Törölt nick (878)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 878

Itt az interjú, itt is megismétli Schuszterról azt, amit korábban mondott:

 

http://www.168ora.hu/cikk.php?id=9147

Előzmény: Törölt nick (874)
pudingman Creative Commons License 2008.01.10 0 0 877
Ha érdekel, dobj egy mail-t.
Előzmény: Törölt nick (876)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 876
Még nem jutottam hozzá.
Előzmény: pudingman (875)
pudingman Creative Commons License 2008.01.10 0 0 875
Egy intim kérdés:-)) Hogy tetszik a Senkifalva?
Előzmény: Törölt nick (874)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 874

A mai 168 Óra címlapja:

 

 

pudingman Creative Commons License 2008.01.10 0 0 873
Van egy iwiw meghívóm. Ha valakit érdekel szóljon!
exon_rock Creative Commons License 2008.01.10 0 0 872

Ebben nem lesz köztünk vita, mert egyetértek veled. Én csak arra céloztam, hogy ebben a műfajban nem elsődleges szempont a virtúóz gitárjáték.

 

Előzmény: Hepatithos (871)
Hepatithos Creative Commons License 2008.01.10 0 0 871
Veled is vitába kell szállnom, nemcsak azért hogy ne vádoljanak bennünket összejátszással, de alapból rosszmájú vagyok: A virtuozitásnak is megvan a helye, ha nem öncélú. Tátrai például virtuóz, és a Vadászat dalai, nekem mindig úgy tűnik, minden eszmei értékük dacára sem működnek nélküle.
Előzmény: exon_rock (869)
Hepatithos Creative Commons License 2008.01.10 0 0 870
Engem is megszólítottál, de elvakult rajongókkal nem szivesen vitázom, akkor sem, ha számomra szimpatikus dologért rajonganak,mint ebben az esetben. Azt szögezzük le, olyan nagyon soxor nem gyalázkodtam, mert szigorúan véve ez volt az első hozzászólásom. Gyalázkodást inkább a te hozzászólásodban érzek, én azt hiszem nem személyeskedtem, csak elmondtam a véleményemet az új albumról, ami bevallom, egészében nem kedvező. Ezt igyekeztem indokolni is, ezzel lehet vitatkozni, hajlandó vagyok akár tovább részletezni, és érvek súlya alatt meghajolva vagy felülbírálni, de a kollega hozzászólásával nem lehet, mert megfellebezhetetlen, és azon kívül hogy röpködnek a szuperlatívuszok és a nagy Ő-k, ez nincs semmivel sem alátámasztva. Az hogy neked tetszik, szubjektív dolog, de hogy ez lenne a HBB 30 éves történetének egyik legjobb lemeze a Vadászat és a Tábortűz (hoppá!) mellett, azért erős állítás, ezt mindenképpen illene indokolni a lelkendezésen túlmenően.
Előzmény: Tom Rye (866)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.09 0 0 869

"De a blues nem arról szól, mennyire gyors a kezem."

Erről van szó! Lehet, hogy Szénich vagy Körös nem volt gitárvirtuóz, de arról nem szabadna elfeledkezni senkinek sem, hogy az ún. "klasszikus vagy örökzöld" HBB számok jelentős részében ŐK a gitárosok...

Chuck Berry sem volt valami nagy virtuóz és mégis írt pár - valljuk be - nem valami bonyolult dalocskát:-) De azért mégis szeretjük az öreg munkáit :-)

Előzmény: pudingman (867)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.09 0 0 868

Gyalázkodtam volna? Hmmm... Bár ha szerinted ezek gyalázkodások, akkor no komment:
"...első hallásra nekem úgy tűnik a Senkifalva album nem kerül be a HBB örökzöldek közé :-(...

...Valahogy nem áll össze az egész...

...ahogy egyre többet hallgatom az albumot egyre inkább tetszik... Jó ez az album...

...A fekete madár nagyon nagy szám! Zeneileg/szövegileg/előadásilag egyaránt! Remélem klasszikussá válik... "

Az meg hogy vannak dolgok amik nem tetszenek - kérlek legyen jogom elmondani...

A mostani zenészek képességeiről senki sem mondott rosszat, de úgy gondolom Póka, Tátrai, T.J.Rudolf, Pribil, Döme, Pálmai és a többiek sem voltak korlátozott zenei  képességűek...

Az meg hogy a zenekarunkról mi a véleményed - a te dolgod - a közönségnek más, de ezen már nem veszünk össze:-)

Én leírtam a fenti véleményemet egy zenekar (akiket közel 30 éve szeretek!) új stúdió albumáról (amit bizony sokszor végighallgattam) - te meg egy számodra ismeretlen társulat pár (közel sem profi minőségű) koncertvideójáról (amibe max. bele-bele pillantottál) -  elég "sarkos" stílusban nyilatkozol. És én gyalázkodok? :-) Érdekes szemlélet... Azt azért megjegyzem, hogy nem haknizenekar hanem hobbyzenekar - azért ez nem ugyanaz. Már ha tudod hogy mi a kettő közt a különbség?

Előzmény: Tom Rye (866)
pudingman Creative Commons License 2008.01.09 0 0 867

de most nagyon kíváncsi vagyok, pl. Hepatithos és Exon sokszor gyalázkodásba fajuló hozzászólásainak indítékára

Hol gyalázkodtak? Az, hogy Hepatithosnak nem tetszik a lemez, az még nem gyalázkodás (szerintem). Exon meg felülbírálta az elsö véleményét. Miért vagy ilyen mérges?

 

Senkifalva, a HBB 30 éves történetének pedig a legjobb lemeze, a Vadászat és a Tábortűz mellett a pályafutásuk megkoronázása.

Ez meg a Te véleményed. Én azért nem hagynám ki a Csavargók könyvét és a Csavargok tízparancsolatát sem, nem beszélve a Viszockij albumról.

 

ez egy zenekar, nem Hobo one man show-ja.

Most ezt komolyan mondod?

 

A zenekar mai felállása az eddigi legjobb, a zenészek hangszereik mesterei, érezni, hogy bármit eljátszanak, amit akarnak, nincsenek képességbeli korlátaik (nem úgy, mint néhány korábbi tagnál)

Ez tényleg így van, De a blues nem arról szól, mennyire gyors a kezem. Nekem pl. Pribil, T. J. Rudolf játéka sokkal jobban tetszett, mint Fehér Gézáé.

Tavaly ötször voltam Hobon, és a koncerteken voltak olyan számok, amiket csak nagy nehezen lehetett felismerni, mert Géza annyira gyorsan játszotta. És ez nem gyalázkodás, ez így volt.

Neked nagyon tetszik a Senkifalva, másnak nem ennyire.

 

Előzmény: Tom Rye (866)
Tom Rye Creative Commons License 2008.01.09 0 0 866

Nem írtam még soha semmilyen Fórumra, csak olvasgatom mások véleményét, mert érdekel, hogy mi, akiket ismeretlenül is összeköt a rockzene és a HBB szeretete, hogyan vélekednek a legjobb magyar zenekarról, de most nagyon kíváncsi vagyok, pl. Hepatithos és Exon sokszor gyalázkodásba fajuló hozzászólásainak indítékára.

Szerintem nem 2006, de az utóbbi évek legfontosabb hazai lemeze a Senkifalva, a HBB 30 éves történetének pedig a legjobb lemeze, a Vadászat és a Tábortűz mellett a pályafutásuk megkoronázása.

Ugyan ki készített ilyen szintű anyagot a régi és az új hősök közül? Csak egy példát, könyörgöm!

Hobóról nem mondható, hogy ok nélkül szólalt volna meg bármikor is. Az, hogy ezt az anyagot hét évig érlelte, a lemezt meghallgatva tökéletesen érthető. Mi is ugyanazt a sót nyaljuk, éppen azt a szart esszük, csak Neki van tehetsége helyettünk is elmondani azokat a dolgokat, amit mi is érzünk, tudunk, látunk. Ő -mint mindig- maximálisan odatette magát. Csak azt remélem, azok is meghallgatják, akik érintettek. Ha valaki nem érti a szövegeket, inkább hallgasson, semmint balfaszságokat írjon le. Minden szónak, minden hangnak súlya van a lemezen, csak ismerni kellene az összefüggés-rendszert. Akinek ez nem jön be, az hallgasson inkább mást!

A zenekar mai felállása az eddigi legjobb, a zenészek hangszereik mesterei, érezni, hogy bármit eljátszanak, amit akarnak, nincsenek képességbeli korlátaik (nem úgy, mint néhány korábbi tagnál), szeretik, tisztelik és érzik egymás játékát és ez egy zenekar, nem Hobo one man show-ja.

A Senkifalva dalai tökéletesen megkomponált darabok olyan hangszerelésben, ami egyedülálló a hazai felhozatalban, szerintem világszínvonal! A szólók szintén, a vendégek szerepeltetése pedig abszolút indokolt. Végre egy HBB-lemez, ahol megint méltó a zene a szövegekhez!

Azt, hogy elejtette volna a zászlót Hobo én nem vettem észre, pedig a kezdetektől figyelem, úgyhogy nincs mit felvenni, de nem is tudná akárki, pláne nem egy haknizenekar antifazonokkal, ahol a szólóénekes nem utánozza, hanem majmolja Hobót minden mozdulatában és minden megnyilvánulásában. Nem gyalázkodni kell, hanem gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni, pláne, ha valaki másol, mert saját ötletei

 nincsenek vagy szarok.

Hepatithos Creative Commons License 2008.01.07 0 0 865
Sajnálom, exon, hogy visszaszívtad, pedig már kezdtem úgy érezni, hogy nem csak az a rossz májam vacakol.  Komoly elhatározás volt bennem, hogy szeretni fogom ezt az albumot, lassan egy hónapja gyűröm, morzsolgatom, de nem jön össze. Itt ott kecskerímek, látványos önfikkantások, mindenütt brutál gitárok  - annyi baj legyen, a legjobb családban is előfordul, nade, kérném, sehol egy hobo blues, milyen HBB lemez ez! Az egyetlen ami valóban lüktet, bár ne csapná úgy agyon ez a méltatlanul hatásvadász kémkurvás szöveg, a titkosügynök: a legendás mata hari szerény leszármazottja.  Akadna itt persze néhány igazán súlyos dal, a fekete madár, vagy a trallala csakhát jobb sorsra/albumra lettek volna érdemesek ők, oda is inkább ínyencek töltelékének, itt meg egyedül ők keményítik ezt a valóban szokatlanul igényes borítót. Körülöttük zselé, benne paranoid retro rock és  néhány szép elégia úszkál sablonos zenével. Soha rosszabbat, nem mondom, de 7 év után én kicsit többre számitottam, pedig becsszó beérném zsírpapirral is, ha valami töményebb cucc lenne benne. Most félreteszem kicsit, hátha csak későn érő típus, bár tartok tőle, hogy hamarabb előkerül a Gyöngy a Sárban...:)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.07 0 0 864

Szempont volt még az is hogy van benne herfli is. A Szabad a szó számot is nézegetjük. Egyyelőre még nem kezdtünk bele, mert januárban pihi van (családi okok), nem is próbálunk egyszer sem. De az biztos, hogy a Titkosügynököt kicsit rockosabbra vesszük, de majd kiderül merre kanyarítjuk amikor elkezdjük próbálni:-)

Lehet hogy olyan szinten szétszedjük, mint a Csipkerózsikát... (ja, a youtube-ra feltöltöttem 4 videót ami a karácsonyi bulinkon készült)

A bluesos hangzás nekem is úgy tűnik eléggé háttérbe szorult az albumon:-( Hát változnak az idők... A fekete madár nagyon nagy szám! Zeneileg/szövegileg/előadásilag egyaránt! Remélem klasszikussá válik.

A ripacsos megjegyzésedre: maximálisan egyetértek veled - az már csak egy szerep, ami valljuk be: már nem áll igazán jól az öregnek. Főleg ha az "engedély nélküli" fényképezés/videózás miatti időnkénti kirohanásokat se felejtjük :-)

Úgy érzem már előadóművésznek tartja magát inkább mint ripacsnak - de ez nem is baj - én is annak tartom inkább. Majd mi visszük az elejtett zászlóját :-)

Előzmény: pudingman (863)
pudingman Creative Commons License 2008.01.07 0 0 863

Gondoltam, hogy azt fogjátok kinézni:-))

Gyors, "vicces", rockos, igazi színpadra való.

Nekem is egyre jobban tetszik ez az album. Egy kicsit lehetne blues-osabb (nekem), de Fehér Géza nem erröl híres. Ti, hogy látjátok?

Nekem két szám magasan kiemelkedik: a Túlélö trallalla, meg a Fekete madár.

Ami nem jön be, az a ripacsok bevonulása. Hobo sokszor emlegetí, hogy ök csak csepürágók meg ripacsok, de ez nekem álszentnek tünik. Nem hiszem, hogy igazából annak tartja magát.

 

Előzmény: exon_rock (862)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.03 0 0 862
Olyan szinten kezd nekünk tetszeni az album, hogy ki is néztük magunknak a Titkosügynök c. számot. Reméljük sikerül elfogadhatóra megtanulnunk és a majd közönségnek is tetszeni fog. Bár nem populáris zene, de nem baj :-)
Előzmény: pudingman (857)
imray Creative Commons License 2008.01.03 0 0 861
Hát én ezt hirtelenjében nem mertem így megfogalmazni tegnap, pedig lehet, hogy pont erre gondoltam...
De amúgy Hobonak és rajta kívül két másik zenésznek még manapság is meg szoktam venni a lemezeit. A hazai hanglemezárak egy kicsit visszafogták a vásárlási kedvemet.
Köszönöm.
Előzmény: snejderfáni (860)
snejderfáni Creative Commons License 2008.01.03 0 0 860
nekem is küldenél? Köszi!
Előzmény: Markov (858)
imray Creative Commons License 2008.01.02 0 0 859
Mi van, mi van?! Hát vannak ilyen lehetőségek? Bámulatos hol tart ma már a tudomány.
Előzmény: Markov (858)
Markov Creative Commons License 2008.01.02 0 0 858
Nem kell feltölteni, fenn az már rég másoktól...
Küldök egy mailt!
Előzmény: pudingman (857)
pudingman Creative Commons License 2008.01.02 0 0 857

Gondoltam, hogy így lesz:-))

Lenne egy kérésem: feltenné valaki a rapidra az új albumot és elküldené mail-en a linket? Februárig nem tudok hazamenni megvenni, de azért addig is jó lenne hallgatni. Elöre is köszi.

Előzmény: exon_rock (856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!