Keresés

Részletes keresés

hau'oli Creative Commons License 2012.03.24 0 0 825

akkor OFF-oljunk kicsit, de azért beleszerkeztem Hawaii-t is:)

 

A kivándolás gondolata már elég régen megszületett a fejünkben, több motivációs tényező is volt/van, a hazánk sajnálatos helyzete csak az alapot adta. A kalandvágy is mozgatott minket, nekem Ausztrália volt az álmom, de oda elég nehéz hivatalosan bevándorolni és nálunk csak az jöhetett szóba. Aztán megpróbáltuk a zöldkártya lottót és második évben nyertünk, innen kezdve az utunk csakis az Usa-ba vezethetett!:)

Kisorsoltak minket a lottón, mi végigvittük a kb 1éves folyamtot és a végén egy gyönyörű zöldkártyával lettünk gazdagabbak.

A kártya minden jogot megad az államokban való élethez, a szabad munka és helyváltoztatáshoz a szavazati jogon kivül mindennel felruház, amivel egy amerikai állampolgárt bír. 5év után megkapjuk az állampolgárságot és akkor már szavazhatunk is!:)

Nagyon jó döntés volt, teljesen kitárult számunkra a világ, minden téren gazdagodtunk ezzel a lépéssel, én csak ajánlani tudom mnkinek, akit érdekel a kivándorlás gondolata!:)

Minden év októberében lehet pályázni a zk-lottóra, akit érdekel itt tud hiteles infóhoz jutni!

 

Szóval mi itt leszünk akkor is amikor jöttök és talizhatunk!:)

Előzmény: Olci83 (824)
Olci83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 824

hau'oli!

 

Nagyon klassz útvonalat fogtok bejárni, hú de szívesen részt vennénk mi is egy ilyen túrán :)

 

6 hét Hawaii? Azt a mindenit :)

 

Ez kicsit OFF lesz, de kíváncsi vagyok:

Mióta éltek kint az USA-ban? Miért döntöttetek úgy, hogy elköltöztök itthonról? Mi is szívesen kiköltöznénk majd a jövőben...

 

Remélem sikerül leszervezni az utat, ez még sokminden függvénye, de ha megyünk írok és csinálhatunk közös programot :) Klassz lenne.

 

Kauai ismerős lehet a Jurassic Parkból vagy a Lostból pl. A Na Pali coast északon csodálatos, de maga az egész sziget is egy külön világ Hawaii-on belül. Mi idén is szeretnénk visszamenni oda, bár igaz Maui-n még nem voltunk, így lehet most inkább arra fókuszálunk. Ez előbb-utóbb úgyis kiderül.

 

 

Előzmény: hau'oli (821)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.23 0 0 823

evee!

 

köszi, mi is izgatottan várjuk, jövöhét pénteken jönnek a barátok otthonról és akkor indul a mandula!:)

Mi az első évünket töltjük itt az Usa-ban, nagyon tetszik Phoenix, ahol most élünk ez egy biztos alapbázis nekünk, jók az árak minden elérhető!:)

Viszont Hawaii-ra abból a szándékból megyünk, ezért is másfél hónapra, hogy jobban megismerjük, mert ha minden az elképzeléseink szerint alakul, akkor lehet, hogy ott lesz a végső letelepedési pontunk!:))

Ezt az első évet arra szántuk, hogy a két helyet jól megismerjük Phoenix csodás város (pontosabban mi Surprise-ban élünk) tiszta, fejlett, gazdag, élhető, jó árak minden jót el tudok róla mondani, imádjuk!

Hawaii pedig egy gyermekkori álom, ha ott is hansonló körülményeket találunk, akkor oda vezet a szívünk! Ismerőseink/barátaink évek óta ott élnek és ma is határozottan imádják a Nagy szigetet az egész életüket ott tervezik!

Hát meglátjuk, mi is nagyon kívácsian várjuk már a tapasztalást!

Mi mindenképpen az Usa-ban élünk és fogunk élni a kérdés csak az, hogy a két helyszín között melyiken!:)

 

Augusztusban már újra itt leszünk a hazalátogatás után, tehát mi szívesen találkozunk jó emberekkel, akár magadra is veheted!:))))))

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.23 0 0 822

Hu a roadtripetek jol hangzik nagyon!! en is tervezek hasonlot szeptember vegen, mikor felkoltozom Texasbol Washington allamba es fel akarok vezetni es utkozbe megnezni mindenfelet. Vegasban mar voltam meg a Hoover gatnal is, de a kanyonba meg nemzeti parkokba mindenfelekeppen el akarok menni, meg Death Valley-ba is. Remelem ket het eleg lesz ra. Kicsit off..bocsi, Hawaii iden biztos nem, talan jovore es akkor Maui a terv. 

Előzmény: hau'oli (821)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.23 0 0 821

Ez jól hanzik, mármint a barangolás!:)))

 

Igen ápr. 13.-án utazunk a nagy szigetre, de elötte érkeznek hozzánk otthonról barátok és velük csinálunk egy nagy kirándulást.

 

Útvonalunk innen indul Phoenixből az első állomás a Grand Canyon majd a Hoower gáton át megérkezünk Vegasba, ahol eltöltünk egy éjszakát, kicsit bulizunk.

Reggel tovább indulunk Utah felé St. George-n át megnézzük a Zion és Bryce nemzeti parkokat és a 12-es national scenic byway-t, amely az usa egyik leggyönyörűbb útja.

Az éjszakát Tropicban töltjük és reggel irány Moab, Arches nemzeti park, onnan visszafelé délnek érintjük a Monument valley-t és megszállunk Page-ben.

Reggel indulunk a Horseshoe bend-hez meg a lake Powell-hez majd vissza PHX-be.

Jó kis túra lesz kb 1700km, már nagyon várjuk!:)

 

Ezek után megyünk Hawaii-ra, kb 6hétre, aztán haza Magyarországra kb 2hónapra!:)

Viszont augusztusra újra itt leszünk az Usa-ban, ha erre jártok összefuthatnánk, csinálhatnánk valami közös programot!:))

 

Kauai jó tipp, köszi, lehet, hogy mi is átmegyünk 6hét alatt lesz időnk rá!:)

 

szép napot

  

Előzmény: Olci83 (820)
Olci83 Creative Commons License 2012.03.23 0 0 820

Szia! :) Most 13-án utaztok? Hú, az nagyon klassz. Mi még csak tervezzük. Nálunk a történet úgy nézett ki tavaly is, hogy barangoltunk hetekig az államokban (New York, Niagara, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon...) és csak utána mentünk "pihenni" Hawaii-ra 2 hétre.

 

A terv az lenne, hogy idén is barangolunk a nyugati parton és végül 2 hetet eltöltünk Hawaii-n. Ha már Budapestről ennyit kell repülni minél több időt szeretnénk arrafelé eltölteni.

 

Sajnos mi valószínűleg augusztusban utaznánk 4-5 hétre, amiből 2 hét biztosan Hawaii.

 

Aki nem járt még Kauai szigetén annak csak ajánlani tudom, szó szerint káprázatos a táj. Továbbá az alábbi túra útvonalat érdemes végigjárni:

 

http://www.kauaiexplorer.com/hiking_kauai/kalalau_hike.php

 

Mi majdnem eltévedtünk, de nagyon klassz volt. Csodálatos vízesés van az egyik túraútvonal végén, de irányonként minimum 3 órás túrával kell kalkulálni.

Előzmény: hau'oli (819)
hau'oli Creative Commons License 2012.03.23 0 0 819

Olci!

 

Ez nagyon jól hangzik!:)

Mikor jöttök, mi nemsokára utazunk, 13.-án!:)

Olci83 Creative Commons License 2012.03.21 0 0 818

Tavaly ősszel egy ameriaki körút során töltöttünk el 2 hetet Hawaii-on és a Mauna Kea kapcsán gondoltam hozzászólok.

 

Sokat vaciláltam még itthon, hogy felmenjünk-e bérelt autóval a csúcsra, avagy inkább egy szervezett út keretében sok-sok plusz információval és többórás csillagvizsgálással megfűszerezett buszos túrával "másszuk meg" a hegyet. Végül az utóbbi mellett döntöttünk és nem bántuk meg, sőt, csak javasolni tudom mindenkinek. Az ára természetesen borsos, de mint magánember bérelt autóval nem kapod meg ugyanazt az élmény és információ rengeteget. A visitor centerig ugyan zökkenőmentes az út minden körülmények között, sőt szerintem a csúcsra is sima ügy felmenni bérelt autóval, de sokkal jobb az amikor csak hátradőlsz és nézegelődsz és hallgatod az infókat útközben. Csodálatos volt a naplementét megnézni a csúcsról. Világosban értünk fel, láttuk elhaladni a fejünk felett a Hubble teleszkópot, szinte ragyogott az égen. Végignéztük a naplementét és végül teljes sötétségben szálltunk vissza a buszra. Ezután lejjebb mentünk egy előre "lefoglalt" helyre, távol minden fénytől, zajtól és  kezdődhetett a csillagvizsgálósdi :) A szervezők felállítottak kettő nagyteljesítményű motoros teleszkópot, amivel elképesztően messzire lehetett látni. Mondanom sem kell tilos volt bármilyen fényt, vakut, telefont elővenni, mert az emberi szemnek idő kell mire megszokja a teljes sötétséget. A holdkelte órákkal később volt esedékes, így valóban teljesen sötét volt. A látvány ami elénk tárult mikor felnéztünk az égre, leírhatatlan. A szervezők profin végeztük a munkájukat és rengeteg instrukcióval láttak el bennünket a csillagokról, születésükről, halálukról és egyéb érdekes égi jelenségekről. Nem említettem, de fontos megjegyeznem, hogy kaptunk kabátot, kesztyűt, hiszen fent a csúcson és a csúcs közelében még nyáron is kifejezetten hideg van. A túra része volt egy délutáni ebéd is, forró italok..stb.

 

Ami miatt ezt a túrát érdemes kipróbálni az a komplett idegenvezetés, több órás csillagvizsgálat és a gondtalan utazás, amikor is nem kell a sötétben botorkálni egy bérelt autóval. Csak hátradőlsz, pihensz és nézel ki a fejedből :)

 

Idén is megyünk Hawaii-ra és Big Islandon felmegyünk megint a Mauna Keára, bár mostmár nem szervezett út keretében.

hau'oli Creative Commons License 2012.03.06 0 0 817

Sziasztok!

 

Mi is áprilisban utazunk Hawaii-ra, Big Island-re, kb. másfél hónapra!:)

 

Ildige, melyik szigetre mész, talán tudunk segíteni a tolmács kérdésben!:)

 

Nagyon várjuk az utazást, mi itt élünk az Usa-ban és Hawaii számunkra is nagy álom:)

 

ildiqe Creative Commons License 2012.01.23 0 0 816

Sziasztok!

 

Aprilisban megyek Hawaiira, kb harom honapra. Egyenlore ugy nez ki teljesen egyedul megyek, orulnek ha legalabb ritkan magyar szot hallanek, szivesen talalkoznek ott elo magyarokkal.

Ezen kivul /mivel nyelvet is megyek tanulni ritka esetbe szuksegem lesz egy tolmacsra, nem kell tokeletesen beszelnie, nem komoly feladatrol lenne szo, persze nem ingyen. 

ha tudnak valakit aki ritkan egy ket orara raerne, kerlek adjatok meg az elerhetoseget.

elore is koszonok mindent!

Ildiko

petera6 Creative Commons License 2012.01.12 0 0 815

Szia Blende,

 

Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad az árakat. Biztos nagy élmény volt az esküvőd és az egész út. Mentettem az infókat...már csak gyűjteni kell :)

Előzmény: Blende (814)
Blende Creative Commons License 2012.01.11 0 0 814

Szia,

 

Igen Anguilla ilyen szempontból olcsóbb.

Nekünk a 3 hét 2008 nov. vége dec első 2 hete volt. A teljes út mindennel együtt saját szervezésben 723.000.- HUF / fő volt.

 

Ebben benne volt az összes repülőjegy (BUD-ORY-BUD, ORY-PTP-ORY, PTP-SFG-PTP, AXA-SXM) a 3x1 hét autóbérlés 3 szigeten,

1 hét szállás St. Martin on, 6 nap Anguillán, 1 hét Guadeloupen.

Költőpénz és a komplett esküvő.

Ja és a ruha. A párom ruháját itthonról vittük, várpalotán egy esküvői ruha készítő csinál olyan ruhákat ami egy kis kézipogyós bőröndbe belefér. Ez önmagában 60e HUF volt de ez is ugye a költségekhez tartozik. (ez is benne van a 723 ban leosztva)

 

Sok vagy kevés ki -ki maga döntse el. Sztem megérte. Itthon egy rendes lagzi ennyiből nem áll meg az tuti..

Ez meg életre szóló élmény volt. :))

 

Nekünk ők szervezték:

 

http://www.blueseaanguilla.com/

 

A legolcsóbb 975 USD csomagot választottuk.

 

Remélem segítettem.

 

Hawaii nekem régi álmom volt (még a Magnum sorozat gyerekkoromból... :)) de úgy érzem esküvőre nem olyan különleges.

 

Innen nézve persze igen, de ott egészen más.

Nekem pl. megdöbbentő élmény volt Waikiki kettőssége.

 

Ahogy álnak sorba a limók a híres hotelek előtt a japán házasulandókkal mellettük meg 1-1 hajléktalan kéreget...

 

Remek hely Hawaii és nagyon jól éreztük magunkat, de egész más mint amilyennek az ember innen elképzeli.

Ha teccik ha nem valahol mégis Amerika... ennek minden előnyével és hátrányával.

 

 

Előzmény: petera6 (813)
petera6 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 813

Sziasztok,

 

Én is esküvőszervezés előtt állok, mint Andrea+, és a segítségeteket szeretném abban kérni, hogy szerintetek kb. mennyi az a minimum, amennyiből Hawaii-n ki lehet hozni egy esküvőt (a dátum nem lényeges, tehát, ha van olcsóbb hónap, akkor az a nyerő). Tudom, hogy nem olcsó mulatság, csak egyelőre még közelítőt se tudok, ami minimumnak számít. Legszívesebben nem irodával mennék, hanem magam, esetleg kis segítséggel szervezném (pl kedves topiktárs tesója :) (Angelf419)) le.

 

Szeretnénk érdekes, szép helyen tartani az esküvőt (hivatalosat), de pl nem fontos annyira, hogy 5* szállodában legyen a szállás, all inclusive ellátással, tortával, hegedűszúval mittudoménmivel.

 

Blende:

Olvastam, hogy Anguilla olcsóbb, jobb, szebb. Meg tudnád mondani, hogy mennyibe került összesen az út? (szállás, repjegy, esküvő).

 

 

 

Ha tudtok segíteni ilyen anyagias jellegű infókban, azt megköszönném.

angelf419 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 812

craigslist igen a legjobb, ott bármit, még állásokat is keresgélhetsz.Igen, a lakás ügyet akkor tudod intézni, amikor már ott vagy és én úgy tudom, hogy 3 hónapot mindenképp előre ki kell fizetni, tehát ennyi a minimum,ha valaki lakást szeretne bérelni.

Addig pedig mondjuk itt: http://www.hostelsclub.com/cheap-hostels-hu-448-Honolulu.html

Előzmény: dugohuzoo (810)
No.9 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 811

craigslist.

 

De ezt csak akkor tudod intezni ha mar ott vagy. 1-2 hetig motel vagy akarmi.

Előzmény: dugohuzoo (810)
dugohuzoo Creative Commons License 2012.01.09 0 0 810

Sziasztok, hamarosan indulok én is Honolulura, viszont én lakást bérelnék.3 hónapra biztos..Tudnátok segíteni honlapokkal???

angelf419 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 809

Szia,

 

Igen, meg tudom adni,persze, emailcímedre elküldtem. Én is nemrég jöttem haza, úgyhogy most irigyellek Titeket, hogy februárban mentek!:)Van egy facebookos oldalunk is I love hawaii esküvő és túraszervezés néven fut, ott is fent vannak az elérhetőségek.Irj nyugodtan nővéremnek,de ha tudok segíteni, akkor persze én is szívesen válaszolok!Üdv, Angela

Előzmény: Thamask2 (808)
Thamask2 Creative Commons License 2011.12.19 0 0 808
Kedves Angelf419!

Februárban utazunk Hawaiira, olvastam, hogy a nővére kint el és programszervezessel foglalkozik. Tudna hozza adni elérhetőséget?

Köszönöm!
Előzmény: angelf419 (757)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.31 0 0 807

sziasztok!

tegnap jottem vissza Hawaii-rol :) jo volt megint, bar 1 het az nem sok, de Oahu-ra eleg volt. Majd amint sikerul magamhoz terni teszek fel par kepet. Sajna szorfozni nem sikerult eljutni :(( egyik nap mikor mentunk akkor sajna nem voltak jo hullamok...sebaj..van egy olyan erzesem hogy meg megyek arra mert Maui-t is megneznem. Honolulut viszont nagyon nem szeretem, nekem tul zsufolt, es nagyon be van epitve. 

A Pali lookout-rol csodas volt a kilatas!! es volt egy nap amikor olyan felhok voltak es olyan kek volt az eg, mint a kepeslapokon!!

Ugye? :D

na majd meg lesz folyt...

udv

 

moonwalkr Creative Commons License 2011.10.30 0 0 806

Ezekben a Farm Marketek és a házi ételek érdekelnének. Hawaii egyelőre csak tervezési fázisban van nálunk és infokat próbálok gyűjteni. A helyi ízek érdekelnének, hogy ezeket hol találom meg (de természetesen nem az amerikai konyhára gondolok, hanem a polinézre).

 

A Farm Market ezek szerint étterem/kifőzde jellegű és ezért írtad a házi ételeket, vagy piacot/élelmiszerboltot kell elképzelni, ahol van helyi sajt, friss gyümölcs, stb.?

 

És még a luau-k is érdekelnének. Hogy tud az ember eljutni egy ilyenre? Ezek zártkörű party-k, vagy szerveznek pár helyen (nagyobb étterem pl.) ilyen rendezvényeket, van valamilyen kettő közötti átmenet is?

Előzmény: Blende (803)
Lorus9 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 805

Hi,

 

Köszönöm szépen az infokat. Két hónapra megyek ki nyelvet tanulni, szóval igyekszem majd piacozni, walmart stb és akkor talán olcsóbban megúszom az étkezést. :)

No.9 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 804

wow, Blende eleg reszletesen leirta az arakat. En mar nem emlekszem ennyire :)

 

Egy buszjegy 2 dollar 50 cent. Elelmiszerek kozul minden dragabb mint mainland-en. Nem tudom hogy szallodai turista-kent mennel vagy berelsz egy lakast, esetleg hosszabb tavra. Ha utobbi ketto akkor olyan helyeken vasarolva mint a Walmart, Sam's Club es Costco sokat lehet sporolni elelmiszeren.

Gyumolcs vasarlasra valoban a kis helyi piacok a legjobbak. Ezek altalaban heti 2-3 -szor vannk egy delelott folyaman mondjuk. Helyiektol kell megkerdezni hogy hol es mikor.

Gyorsettermi kaja olyan 7 dollar korul van egy meal amit otthon menu-nek hivnak.

Kicsit magasabb kategoria pl. California Pizza Kitchen, TGI's Friday mondjuk 10-12 USD egy adag etel.

Az Ala Moana Plazaban van agy jo meretes "foodcourt" ott 6-7 dollarbol lehet egy jot enni, Thai, Vietnami meg egyeb kajak tobbek kozott. A Don Quijote szupermarket elott is van egy csomo kajas stand amik olcsok.

Ruhat lehet venni nagyon olcson, meg dragan is. Nyilvan a Chanel dolgokat ott sem adjak fillerekert. A Ross-ban viszont jo dolgokat lehet venni nagyon olcson. Skechers cipo 20 dollarert pl.

Az Aloha Stadium korul van piac hetente 3-szor talan. Oda erdemes kimenni bar kicsit messze van de olcson lehet szuvenireket venni meg rengeteg mast. Polok 20 dollarert 5 vagy 8.

Előzmény: Lorus9 (802)
Blende Creative Commons License 2011.10.25 0 0 803

Hali,

 

Ami saját tapasztalás az az, hogy a mostanu HUF - USD árfolyamon sajnos minden elég drága. De még a "Mainland"-hoz képest is.

 

Amik tények: Autóbérlés biztosítással, 0 önrésszel, full size: 50 USD/nap, benzin (regular 87 oktános) 4,2-4,3 USD / Gallon (3,78liter) Big Islanden 4,4 - 4,5 USD Parkolás Waikikin 1 USD / óra

Szigetek közötti repülőjegyek átlag 70-90 USD /fő/út (Hawaiian, Mokulele)

 

Étkezés: Egy menü a Taco Bell-ben: 5-6 USD , Pizza Hut esti all you can eat 12 USD / fő. Waikikin egy közepes étteremben vacsora 2 főre 50 USD től. Egy komolyabb étteremben 80-100 USD 2 főre (nem luxus)

Szupermarket árak: Kemény sajtok 3-5 USD / csomag, 1 Gallon narancslé 6-7 USD, 1 bagel 0,85 USD, Baguette 1-2 USD, "Felvágottak" szalámi-párizsi szerűségek reggelire való: 5-7 USD csomag (cca 400g) Sajtkrém Boursin 6 USD, Fagyasztott félkész ételek 6-12 USD között.

1,5l víz 0,85-2 USD, 2l szénsavas üdítő 2-3 USD, Lipton ice tea 1 Gallon 5 USD, Csokoládék édességek elég drágák nem vettünk de egy egy tábla, zacskó édesség 3-5 USD

Gyümölcsöket inkább piacon. Amúgy nem olcsó semmi. Előre szeletelt pucolt gyümölcsök 2-5 USD / doboz.

1 Ananász egész (Maui Gold) 5 USD ezt sokat ettünk és ajánlom. Hihetetlen édes és fínom.

 

Jó alternatíva a "Farm Marketek" ízletes fínom házi ételek és gyümölcsök kaphatóak. 5-12 USD között. / fő / étel. (pizzák, tengeri ételek, frissen sültek, tészták, szendvicsek, helyi specialitások)

 

Ezek saját gyűjtések a múlt hétről (Oahu, Maui, Big Island)

 

Ruhát csak pólókat vettünk 12-24 USD / darab minőségtől függően.

 

 

Lorus9 Creative Commons License 2011.10.25 0 0 802

Hi!

 

Nagyon megköszönném ha valaki tájékoztatna a Honolului árakról. Mindennapi dolgokra gondolok: leginkább az élelmiszerek, közlekedés, éttermek, ruhaneműk költségei érdekelnek.

 

Előre is köszönöm! 

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.22 0 0 801

nagyon szepen koszi!! ha megjovok irok beszamolot, bar kicsit rohanos lesz, mert vasarnap visszajovok ide Dallasba es masnap mennem kell melo miatt a nyugati partra, de majd valahogy keritek ra idot! holnap megyek reggel...juhhuuuuu mar kezdek izgatott lenni, csak a hosszu repulout ne lenne :(( mar ugy utalok repulni..kicsit sok volt az elmult par evben a repkedesbol :S

Előzmény: Blende (799)
angelf419 Creative Commons License 2011.10.22 0 0 800

Szia,

 

Latom sok tippet kaptal utazas, szallas, autoberlessel kapcsolatban is. Ha barmelyikben elakadsz, szivesen segitek en is most csinaltam vegig a repuloutat, szoval frissek az elmenyek.En is itt vagyok kint mostmar, noverem pedig itt el Honoluluban.Sok olyan dolog van, hasznos tipp ettermekhez, vasarlashoz+miket erdemes megnezni(nemcsak a tursitalatvanyossagok), amikben noverem "helyi szemmel" tud segiteni.

Eskuvonel az a kerdes, hogy Oahun szeretnetek-e, mert ha igen akkor itt van olyan pasztor, akit ismerunk es szokott osszeadni parokat, ot meg tudjuk kerdezni, a helszint pedig azokon a honlapokon nezegessetek, amiket moonwlaker ajanlott+ pl. www.arainbowinparadise.com

Tehat nezegesd asszem a feladat nem kicsi, de annal szebb:))Es van segitseged, ha elakadsz, szolj nyugodtan!!

Előzmény: Andrea+ (794)
Blende Creative Commons License 2011.10.21 0 0 799

Szia,

 

Ha ismerőshöz mész szerintem hamar elrepül az az egy hét. Igen, Maui és Big Island egész más.

A sziget többi része szerintem egészen rendben van. Mi azért voltunk ott annyit mert én repültem ott vitorlával a sziget túlsó felén pár napig.

Az pl. érdemes neked utasként is kipróbálni nagy élmény!

 

Honolulu-Oahu részen a busz (egyenlőre még csak az van) elég jó. Sokat láttunk és elég sűrűn jönnek-mennek. Mi végig kocsit béreltünk mindegyik szigeten. Kailua-n laktunk így kellett is. Szerintem ha nem a nagyvárosi részen leszel kell autó. Vagy rengeteg idő a buszozáshoz.

itt meg tudod nézni a buszt:

http://www.thebus.org/

 

A parkolás amúgy nem olyan gáz. Sok helyen van ingyenes parkoló, ahol meg fizetős ott 1 USD / óra. (olcsóbb mint pesten..)

 

Waikikin sztem ne hagyj értékes dolgot a parton. ált senki nem hagy magára semmit. nagy a tömeg és sok a fura alak.

Kocsiban sem szabad SEMMIT hagyni. láttunk pár feltört kocsit (betört ablak) parkolni. De ezt a kölcsönzőben és a szállodában/szállásadók is mondják.

 

Ha lemész strandra max. törölköző, kulcs, papucs.. Mi is mindíg felváltva fürödtünk mivel volt nálunk fényképező, pénz ilyesmi.

 

Előzmény: Törölt nick (798)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.21 0 0 798

Koszi a beszamolot :)

En csak Big Islanden voltam marciusban 8 napot, es meg eltoltottem volna ott siman 1 hetet :)

Most vasarnap utazom Oahu-ra de a baratnom aki ott lakik is kb hasonlokat mondott rola mint te. Nem is akarok sok idot lenni Honoluluban, bar a szallasom ott lesz, de inkabb a sziget tobbi resze erdekelne. Viszont 1 het akkor lehet hogy sok lesz ra? Nem nagyon akartam most atmenni masik szigetre, ha meg1x valaha elmegyek Hawaiira akkor Mauira fogok...vagy vissza a Big Islandre ;)

Mennyire jo a tomegkozlekedes Oahun? Vagy kocsit bereltetek? Azt mondja a bnom hogy Waikikin ahol o lakik nagyon draga a parkolas ezert inkabb csak 1-1 napra bereljunk kocsit, meg van busz is. Illetve mennyire biztonsagos ha egyedul elmegyek mondjuk strandra vagy snorkelezni es otthagyom a cuccomat a parton? BI-n siman otthagytuk..

koszi szepen

evee

 

Előzmény: Blende (797)
Blende Creative Commons License 2011.10.21 0 0 797

Sziasztok,

 

Két napja értünk haza Hawaii-ról és szeretném frissen megosztani az élményeket.

 

Mi SFO-n keresztül utaztunk American Airlines-el és onnan meg Hawaiian-el HNL-re.

Így elég jó áron jött ki az egész (BUD-SFO-BUD retúr free stoppower JFK-n 125e HUF volt) A Hawaiian jegy akciósan 313 USD retúr. (még a jegy vételkor a dollár csak 182 HUF volt...)

 

San Francisco ideállis megállóhely a hosszú úton, visszafelé pedig New York adott érdekes élményeket.

 

A szigetek közül az alábbiakat jártuk be: Oahu 6nap, Maui, 2,5 nap, Big Island 4.5 nap

 

Így utólag Oahura bőven elég lett volna csak 4 nap, Mauira kellett volna 3-4 és Big Islandre min. 5 nap.

 

Oahu: Honolulu és Waikiki igazi nyüzsgő gigaváros annak minden előnyével és hátrányával. 2x6 sávos autópályák reggel 6 kor már dugó. Honolulu és Waikiki meglepő módon tengersok hajléktalant és kétes elemet tartalmaz. Esténként érdemes meggondolni ki hová megy.

Chinatown és a kikötő környékén pár helyen pl. szabályosan az utcán él sok-sok ember. Waikiki beach is megtelik velük szépen.

A strandok amúgy szépek, de mi nem is ezért mentünk.

A szigeten amúgy hihetetlenül sok a japán és koreai túrista.. sokszor nem túl kulturált a viselkedésük..

A sziget amúgy szép főleg az északi-keleti része ami nem ilyen nyüzsgő.

Összességében ha valaki nem konkrét céllal érkezik ide 2-4 nap bőven elég rá.

 

Maui: Az egyik legszebb és talán a legdrágább sziget. Buszos tömegturistákból kevesebb van, nem annyira zsúfolt, sok a drága szálloda és condominium, time share hotel.

Nagyon változatos és sok a természeti látnivaló. A búvárkodást vagy szorizást mindenkinek ajánlanám. Csak pozitív élmények maradtak innen.

 

Big Island: talán a leg sokoldalúbb sziget. Ha csak egy helyre mehettem volna biztos ezt választanám. Szinte minden egy szigeten van. Sivatag, vulkán, zöld mezők, vízesések, lávatenger, 4000m feletti hegycsúcsok.. Ültetvények és még sorolhatnám a látnivalókat. 1-2 jó tengerpart i akad.. Árban és kialakításban a két oldal (kona-hilo) nagyon különböző.

 

No és egy jó hír: A hegyre felvezető 200 út a Saddle road gyönyörűen újraaszfaltozott kiszélesített autópálya lett (a jeleket még a múlt héten is festették olyan új). A visitor centerig gyönyörű aszfaltút vezet.

innen 8 mérföld a csúcs. ez szintben 2800-4200m . A 8 ból az első 5 mérföld aszfaltozatlan. Igazából a 4x4 autó normál nyári időben teljesen felesleges. minket is beparáztattak mással fel sem lehet menni stb. Elöttünk egy sima KIA Soul kisautó bérautóval mentek fel. Egy sima murvás/kavicsos út. Nem is túl meredek 1-2 pont van ahol csak 1,5 autó széles de ez 1-1 szűkület csak. Mi egy SUV-t béreltünk és végig 2 kerék hajtás üzemmódban mentem fel-le.

Hozzáteszem jó volt az idő! Ez télen/rossz időben változhat. Mi 15-20 MPH sebességet tudtunk tartani rajta.

Mindenkinek ajánlom délután menjen fel és jöjjön le naplemente előtt 1 órával. Akkor ugyanis elárasztja a csúcsot a sok japót cipelő túrista terepminibuszok tömege. akár 500-1000 embert is felhurcolnak.... Ráadásul a sötétben lebotorkálni nem egy élmény..

 

Összességében véve remek utunk volt és minden nagyon tetszett! Jó idő meseszép helyek.

Két hibája van csak: Hihetetlen drága minden és messze van.

 

 

Ha valaki hasonló vagy szebb helyeket keres ázsia vagy a karibi térség jobb választás. Olcsóbbak több a szebb tengerpart és sokszor élhetőbbek is. Sajnos a szigetek a drága tömegturizmus célpontjai lettek.

 

Mindazonáltal egy élmény volt és egy régi álom. :)

 

 

 

 

 

Blende Creative Commons License 2011.10.21 0 0 796

Repjegyet itt érdemes keresni és venni:

 

expedia.com

matrix.itasoftware.com

travelocity.com

kayak.com

 

Érdemes beiktatni egy "mainland" megállót is hosszú az út. (most értünk haza)

 

Szállást keresni szintén a fenti oldalak + néhány tipp:

 

http://www.affordable-paradise.com/index.php

http://www.bestbnb.com/

http://www.konatikihotel.com/

http://seasidehotelshawaii.com/

http://stayhawaii.com/index.html

http://www.hawaiianoasis.com/

 

Esküvőszervezésben passzolok mi Anguillán csináltuk 3 éve az szebb, jobb, olcsóbb és egyszerűbb hely volt erre. Csak útlevél kellett hozzá. Nincs macera.

Előzmény: Andrea+ (794)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!