Keresés

Részletes keresés

Reiker Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2645
> Én nem nagyon ismerek olyan hazai trekkert,
> aki 'elmegy a hülyeségig'.

Hmm. Én emlékszem, amikor a Con Air-ben feltűnt
Colm Meaney, valaki felordított a moziban, hogy "Miles O'Brian!!!!" :)))

Előzmény: Mr_Fusion (2642)
DrRetro Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2644
Hagyjátok már abba ezt az offolást, mert mindenkit a zárkába küldetek, és egy hétre megvonatom tőlük a holofedélzet használati jogát! :)
Kapitány, kapitányom! Hol vagy most? :)
Reiker Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2643

Egyetértek (mínusz 'birka amcsik'-os indítás,
az kicsit kontroverz a hozzászólásodban :\

- Teó (ma 'Resistance is Futile' pólóban :)

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2642
Első nekifutásra nem akartam reagálni, de pár perc múlva csak visszajöttem...

A GQ-val kezdeném. Alaptézis: ez egy amerikai film, amerikai rajongókról, akik közül elég sokan tényleg annyira ütődöttek, mint az a hivatkozott filmből is lejön. Csakhogy mi MO.-n vagyunk, és itt azért kicsit másabb a mentalitás, mint a birka amcsiknál. Persze a VOY nem a legszerencsésebb húzás, az ugyanis már kimondottan annak az állatfajtának készült, és próbálja 'kannibalizálni' azokat, akik még nem olyanok, de behódoltathatók.
Én nem nagyon ismerek olyan hazai trekkert, aki 'elmegy a hülyeségig'.
Szóba kerültek pl. a találkozók (amiket külföldi mintára egyesek hajlamosak 'con'-nak nevezni, én ódzkodom ettől, mert nem azok). Vettél már részt ilyenen? Kétlem, különben tudnád, miről szól ez itthon. Pár arc (mert általában tényleg nem vagyunk sokan), összeszalad egy fél napra, beszélgetni erről-arról, többek között ST-ről is. Előfordul, hogy egy-két ember egyenruhában feszít, de nem hinném, hogy azért, mert a Csillagflotta tisztjének hiszik magukat, sokkal inkább poén szinten működik a dolog.

Sokan vitatkoznak valamilyen szinten ahhoz hasonló dolgokon, mint pl. a treknológia, ami valójában nincs, jobbára magunknak találjuk ki/teremtjük meg. Pl.: teológia, filozófia. Azok is 'kitalált világok', mégis több millióan foglalkoznak vele világszerte.
De akár ide sorolhatnám az elméleti fizikát is, hiszen az is jobbára csak néhány 'elszállt agyú' tudós elméjében létezik, és itt-ott elég fura dolgok vannak benne. Pl. valszeg jót mosolyognál, ha tudnád, hogyan, mi alapján nevezték el a kvarkokat. Nem hangzik sokkal komolyabbnak, mint mondjuk az ST technoblablája.
Egyébként meg látszik, hogy nem olvastál még anyagokat olyan fizikusoktól/fizikával foglalkozóktól, akik (külföldi) egyetemeken dolgoznak/tanulnak, és nagyon komoly értekezéseket írnak relativitás/kvantumelméleti alapokon többek között a görbületi hajtómű működésének elvi lehetőségeiről. És ez nem technoblabla, épp ellenkezőleg, nagyon is tudományos (együtt)gondolkodásra sarkallja azt, akinek igénye van rá.

A legtöbb embernek (de szerintem mindenkinek), van valami saját 'őrültsége'. Vannak olyan, általam teljességgel érthetetlen alakok, akik pl. focistákat bálványoznak, ugyanolyan mezt viselnek, mint ami neki van, meccsekre járnak, ahol hasonlóan 'őrült' alakokkal jönnek össze...
Autómánia, extrém sportok, művészet, irodalom, de akár még csak a pénzhajszolás is... Mindenkinek az életében van valami, amiben tud/akar legalább egy kicsit hinni, amitől úgy érzi, valami értelme mégis van. Legalábbis egy-egy kis időre, közben meg ugyanúgy gürcöl a kis pénzecskéjéért, lót-fut a dolgai után, éli az életet,a mi neki jutott, mint mindenki más. És ilyenkor még annyira sem hisz abban, hogy 'egyszer talán felsugározzák, és elviszik innen', mint amíg egy-egy epizód 45 perce alatt beleéli magát egy általa érdekesnek tartott környezetben játszódó majdnem-teljesen-mesébe, és utána esetleg elgondolkodik azon, mit lehetne ebből az életére vonatkoztatni, tényleg lehet-e majd egyszer a csillagok közt utazni, tényleg lehetnek-e idegen lények, más lakható bolygók, stb.
Elgondolkodik azon, amit látott, sőt, esetleg vitákat folytat arról másokkal is. És ez olyan dolog, amire manapság egyre kevesebben érezek indíttatást.

Ja, és még valami: azért vannak ám olyan körök is, ahol nem (csak) a hamburger/kóla szubkultúrába tartozás gázos, hanem a minden nyáron a Balatont (az általad annyira gyűlölt) németekhez hasonlóan megszállók egyikének lenni is. Mintha Mo. két dologból állna: Bp., ahol lakunk, és a Balaton, ami a mi Miami Beach-ünk, oda megyünk kipihenni a plázázást.

Ez a nagy nacionalizmus (az én nyelvem, a te nyelved, az én országom, a te országod) pedig valahogy távol áll tőlem... Nem érzem magam különbnek attól, hogy én történetesen magyarul beszélek (és az sem zavarna különösebben, ha nem így volna), és mást sem érzek magasabb rendűnek (vagy éppen alacsonyabbnak, ugyebár), azért, mert ő meg nem.
Egy bolygó, egy faj. Az összes többi csak ostoba ellentéteket szít, egyes népcsoportok teljesen lényegtelen és jelentéktelen dolgok miatt gyűlölik meg, és öldösik halomra egymást.

Ennek talán több értelme van...?

Előzmény: tmarton (2626)
DrRetro Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2641
Aha .. Arrakis-1-et emleget a doki. Csak sajnos ez nem lehet az az Arrakis. Ugyanis itt az Arrakis-1 az Arrakis nevű csillag első bolygóját jelenti. Márpedig a Dűnében az Arrakis nevű bolygó a Canopus nevű csillag harmadik bolygója.
Mellesleg a Canopus a Föderáció területén belül található, mivel nincs túl messze a Naptól: 74 fényév. Ezért sem lehet a delta kvadránsban.
Előzmény: req999 (2610)
Carl Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2640
A francba Dob, lelőtted a télapós poént. :( Így jár az aki elolvas egy hülye hozzászólást, és azonnal reagál.
Előzmény: Dob (2629)
Carl Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2639
Bocs Dob, sajnos utánéreztem a poénodat. Így jár az aki elolvas egy hülye hozzászólást, és azonnal reagál.
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2638
Teljesen igazad van, Zoli, főleg az zavar, hogy állítólag ez Trekes fórum, ehhez képest már a nácikról is beszélünk... Kár.
Előzmény: mrzool (2636)
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2637
Egyébként nem értem mi a baj a Coca colával, meg a hamburgerrel, szegény németek himnusza meg mit vétett ellened ? Szerintem egész kellemes muzsika. Azt ne hidd, hogy nekem nagyon örömteli, amikor a Balatonon meglepődik a zöldséges, vagy a a büfés, amikor magyarul szólok hozzá, de ez van. De csak, hogy tudd: éppen egyik balatoni nyaralásom alkalmával győződhettem meg arról, hogy mennyire nem lehet általánosítani a németek arroganciáját és felsőbbrendűségét minden egyes német emberre. Olyan kellemesen strandröplabdáztunk egy német baráti közösséggel, hogy egészen meglepődtem. Korábban én is azt gondoltam, hogy minden német seggfej, beképzelt és 3 méterrel jár a föld fölött. Van ilyen is, nem is kevés, de általánosítani és lenácizni egy egész országot azért MEGLEHETŐSEN veszélyes...
Előzmény: tmarton (2623)
mrzool Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2636
BeePee_3:

Na igen, latom te sem szereted, ha alap nelkul beledkotnek.:) Mindenesetre erdekes, hogy az arc 3(!) hozzaszolasa alatt nev szerint kettonknek esett + az egesz forumnak. Szep teljesitmeny. Ezt mar dijazni kene, nem?:)))

Előzmény: BeePee_3 (2633)
mrzool Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2635
Hosszu OFF lesz, bocs:

tmarton:

Ugyan nem csak nekem cimezted, de megszolitottal, es sertve erzem magam a 'vadjaid' miatt. Rossz embert valasztottal celpontnak, nagyon mellefogtal!

Majd ha egyszer lenézel a Balatonhoz és a német felsőbbrendűséggel találkozol...

Voltam es leszek ott eleg soxor. De ha ez nem eleg, tudod hol lakom? Koszegen. Tudod hol van? 3 km-re az osztrak hatartol. Nem tulzok, mikor mondom: egy-egy szombati napon a belvarosban setalva alig hallasz magyar hangokat. Megsem nacizok le egybol mindenkit.

talán nem engem kéne szidni

Reges regen, mikor elkezdtem netezni ugy 5 evvel ezelott, akkor volt valami, amit mindenki tisztelt es betartott: a netiquette-et. En csupan azert 'kotottem' beled, mert nem szokas egy uj arcnak azzal nyitni, hogy egybol anyaz. Te megtetted. Ez teged minosit.

amikor ti a Voyager vagy Enterprise tervrajzán és technikai müködésén vitatkoztok.

Ezt ugyan T/2-ben irtad, de ha utananezel, nem hinnem, hogy tul sok hozzaszolast talalsz, amelyben en ezekrol beszelek.

fogjátok már fel, hogy ez egy sorozat és nem valóság, nincs Janeway , se Föeráció, se térváltás, se Makik, se semmi.

En ezt nagyon jol tudom, kerdezz meg barkit, hogy _en_ szemely szerint mennyire vagyok fanatikus. Nem irogatok / krealok mindenfele technoblablakat, nem istenitem a sorozatokat, egesz egyszeruen kikapcsolodoskeppen, szorakozasbol neha megnezem. Jelenleg a Voyager fut, ha hetente egy epizodot latok, az mar neha sok. Se idom, se kedvem nincs vegignezni 2x ugyanazokat az epizodokat, mig vannak, akik esetleg 10x is megteszik. De ugy velem, ez sem minosit senkit, ha vlkinek az tetszik, hogy ejjel-nappal treket nez, nincs jogom elitelni erte - senkinek sincs.

Ajánlom nézd meg a Galaxy Questet és gondolkodj el magadon és a viselekedésen.

Lattam. Gondolkodjak el? Ugyan mirol? Nem jarok conokra, nincs trek-egyenruham, nem forgatok, nem szereplek rajongoi filmekben, nincsenek 'trek-ereklyeim', nem arrol szol az eletem, hogy Star Trek. Viselkedesem? Mi a bajod a viselkedesemmel? Talan az, hogy bant, ha igazam van? Nem en kezdtem nacizni...

Talán nem a magyar szinkront kéne a porba döngölni bár vannak hibái ezt én is tudom

Keresd vissza batran a hozzaszolasaimat. Hanyszor szidtam en a szinkront? Hm?

de örülj, hogy hazánkban van egyáltalán trek.

Nezd meg, miket irtam a Viasat3 forumra. Vagy mar olvastad, es most a sajat szavaimat nekemvagod?:)

Nem kéne aból kiindulni, hogy a szinkronszinészek nagy trekkesek és mindent tudnak róla.

Altalaban dicserem a szinkront. Dicserem a sz.szineszek munkajat, mert laikuskent nagyszeru produkciot keszitettek.

ez egy kitalált világ talán fel kéne fogni

Megegyszer leirom, vicces, hogy ezt pont nekem cimzed...:) Legalabb egy mosolyt varazsolt a szoveged azok arcara, akik ismernek engem.:)

Roviden ennyi lenne a reakciom, ha a jovoben irsz valamit, nezd meg jol, kinek cimzed...

Carl Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2634
Méghogy nincs Föderáció... A végén még azt mondod, hogy a Télapó sem létezik...
BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2633
>BeePee3-nak
Nem tudom, gondolom te most hamburgert majszolsz és Coca Colát iszol vagy a Balaton megszálló némwetek himnuszát dudolod. Szóval a ha utánna nézel akkor kiderül hogy a magyarban sokkal választékosabban fejezhetsz ki dolgokat mint a másik két nyelvben. De majszold csak tovább a McDonalds hamburgert és alacsonyítsd le a magyar nyelvet. Bár tényleg egyik nyelvet sem beszélem anyanyelvi szinten , az angolt azért elég jól bírom de a nácik nyelvét nem tulzottan. Szóval vagy UPN vagy Viasat3, de NEM Sat1!!!!!!

Szolídabban kiskomám, mert odacsapok !
Egy szóval nem állítottam azt, hogy én olyan nagyon odalennék a német nyelvért. Veled ellentétben én anyanyelvi szinten tudok angolul, úgyhogy van összahasonlítási alapom. Sőt, ha éppen tudni akarod, ugyan tanulom a németet, de egyáltalán nem vagyok oda érte. Kár volt ekkora kirohanást inrézned ellenem, mert nem volt alapja. Ennyit erről...

turila Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2632
Sziasztok !Látom már itt is elfajultak a dolgok/lsd másik scifi topik/.Nem éri meg magunkat más hülyeségén felidegesíteni.
Még mindig keresem azt a személyt aki nekem segítene a st 6 mozifilmjét megszerezni.Csak a 6 .ik kell.Segítségeteket előre is köszönöm.
tiszt. turila
Tyb Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2631
Vicces fiúk vagytok ti, de ami elég, az elég! Ilyen marhaságokat... Még a végén kijelentitek, hogy a villamosnak nincs térhajtóműve és a felsővezetékben nem plazma folyik... :-)
Vegetable Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2630
Télleg! Most hogy mondod... Ugye nem azt akarjátok mondani, hogy nem szoktatok latinummal fizetni???
:-DDDDDDD
Dob Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2629
"már fel, hogy ez egy sorozat és nem valóság"
Ne má'. Azt hittem hogy doukmentumfilm. Most kábé akkorát csalódtam,mint amikor megtudtam, hogy nincsen mikulás.

A nyelvtémánál maradva: A magyar valóban elég sokrétű. A németben (és angolban is) közel sincs annyi káromkodás mint anyanyelvünkben. Nekem bejön a magyar nyelv, de azért jó lenne, ha ezt a maradék népekel is tudatnánk, hogy mekkora sirály az Ungarisch.

A nácizással meg óvatossan..

zengei3 Creative Commons License 2001.06.20 0 0 2628
Na, az egyik haverom, aki a Bár c. műsort produkáló cégnél dolgozik, megkérdezte a Viasatosokat, akik azt mondták, hogy lesz DS9.

De hogy mikor, azt nem tudja. Szerintem biztos megismétlik a VOY-t, mert ha rögtön a VOY 6. szezonja után adnák, arról én valószínűleg tudnék.

Ha van új hír, írok.

Némcónak: nem én voltam. Áj láv vonósugár.

Zengei

Vegetable Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2627
Zool pölö látta a GQ-et... De ennek mi köze ehhez? Te biztos a Voy láttad. Ugyanis ha a többit is látod, akkor tudnád, amiről szemmel láthatólag fogalmad sincs: a Trek (és az Elsődleges Irányelv, amit J. szinte soha nem tart be) egy dologról szól, de nagyon, a toleranciáról. Arról, hogy a másokat nem kell leköpni. Vagy hogy egy másik tipusu műből idézzek "Némelykor kérdezd meg magadtól: muszáj most megbotránkoznom? Az esetek zömében nem muszáj" (Vavyan Fable: Varázscsók). Megbotránkozol a német felsőbbrendüségen? Én elég sokat voltam/vagyok a Balatonon, és nem találkozom vele. Ugyanis nagyon aprónak, és elveszettnek látom azt az embert, aki önmagát többnek hiszi másoknál. Sajnálatot azt érzek. Nem hiszem, hogy a Star Treket szereted, nem szokták szeretni intoleranciában szenvedők. Engem nem zavar, hogy melyik nép fiait/lányait nem kedveled, hiszen magánügyed. Engem az zavar, hogy egy olyan topiban fajgyülölködsz, ami alapvetően a toleranciáról szól. Tedd ezt a politikán, kérlek!

És még valami: Lehet, hogy a Voy tetszik, de szerintem, ha más ST sorozatot adnak, akkor jobban jársz, ha mást nézel, mert nem fogod birni... De ez csak javaslat :o)

Veg@TNGfan.PrimeDirectoryrulz.hu :o)

tmarton Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2626
Mrzoolnak és hasonlóknak: Majd ha egyszer lenézel a Balatonhoz és a német felsőbbrendűséggel találkozol akkor gondolj arra amit mondtam ja és talán nem engem kéne szidni amikor ti a Voyager vagy Enterprise tervrajzán és technikai müködésén vitatkoztok. fogjátok már fel, hogy ez egy sorozat és nem valóság, nincs Janeway , se Föeráció, se térváltás, se Makik, se semmi. Sőt mét Vulkániak sincsenek.Én nagyon szeretem ezt a sorozatot de nem megyek el a hülyeségéig. Ajánlom nézd meg a Galaxy Questet és gondolkodj el magadon és a viselekedésen. Talán nem a magyar szinkront kéne a porba döngölni bár vannak hibái ezt én is tudom, de örülj, hogy hazánkban van egyáltalán trek. Nem kéne aból kiindulni, hogy a szinkronszinészek nagy trekkesek és mindent tudnak róla. ez egy kitalált világ talán fel kéne fogni és nem Janeway-re kéne a ***-od verni. Remélem megértetted. Ha nem akkor maradj a térhajtóművek és a Vadvidék világában és reménykedj, hogy egyszer talán felsugároznak és elvisznek innen.
mrzool Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2625
Dave Bowman:

Teny, hogy off, de ha te nem irtal volna, megteszem en... Jol latod a helyzeted, nem is kivanok mit hozzafuzni.

Az pedig, hogy az ilyen tmarton felek elsokasodnak itt a forumon, lassan meg kell szoknunk sajnos. Kemeny 2 db hozzaszolassal mar egybol anyaz, no comment.

Előzmény: Dave Bowman (2624)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2624
az angolt azért elég jól bírom de a nácik nyelvét nem tulzottan

már megbocsáss, de azt hiszem ez a kijelentésed minősít. lenácizni a németeket azért elég durva.

mindkettő nyelv igenis működik, s veled ellentétben én mindkettőt elég mélyen ismerem ahhoz, hogy az efféle beszólásokra kissé keményen reagáljak. tény, hogy a magyar teljesen más, nem indo-európai nyelv, s a legszebb, mit ismerek, hisz az anyanyelvem, de mind az angol, mind a német meglehetősen kifinomult, s felületes ránézésre, mivel nem a szavak toldalékaival dolgoznak, mint mi, tűnhet úgy, hogy egyszerűbb. megannyi egyszerű érv van a magyar mellett (a mienkben 30 körüli eset van, a németben 4, az angolban 2), de nem akarok itten nyelvészkedni, elég legyen annyi, hogy hozzászólásod meglehetősen szűklátókörű és méltatlan. elnézést a többiektől az off-ért.

Előzmény: tmarton (2623)
tmarton Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2623
>Nanana ! Azért óvatosabban az ilyen kijelentésekkel ! Gyanítom nem beszélsz anyanyelvi szinten egyik nyelven se, szóval ezt nem lehet így kijelenteni. Angollal kapcsolatban pedig pláne nem így van !

BeePee3-nak
Nem tudom, gondolom te most hamburgert majszolsz és Coca Colát iszol vagy a Balaton megszálló némwetek himnuszát dudolod. Szóval a ha utánna nézel akkor kiderül hogy a magyarban sokkal választékosabban fejezhetsz ki dolgokat mint a másik két nyelvben. De majszold csak tovább a McDonalds hamburgert és alacsonyítsd le a magyar nyelvet. Bár tényleg egyik nyelvet sem beszélem anyanyelvi szinten , az angolt azért elég jól bírom de a nácik nyelvét nem tulzottan. Szóval vagy UPN vagy Viasat3, de NEM Sat1!!!!!!

BeePee_3 Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2622
>Ja és a magyar a németnél és plána az angolnál sokkal szebb és választékosabb nyelv szóval ezt is vegyétek figyelembe.

Nanana ! Azért óvatosabban az ilyen kijelentésekkel ! Gyanítom nem beszélsz anyanyelvi szinten egyik nyelven se, szóval ezt nem lehet így kijelenteni. Angollal kapcsolatban pedig pláne nem így van !

turila Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2621
Kérnék egy kis segítséget.A filmekből a hatodik rész hiányzik az egyik munkatársamnak .Akinek megvan és türhető minőségű ,legyen szíves jelezze.Emilen vagy itt.Megbeszéljük a részleteket .Előre is köszönöm a segítségeteket.Bocs a mozi filmekre gondoltam.
Tiszt. turila
mrzool Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2620
en meg valaszoltam...
Előzmény: Vóbert (2619)
Vóbert Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2619
Már bocs UWE, igaz, hogy szólásszabadság van, de mi köze van ennek a fórumhoz????????

MrZool az Endgame érdekelne küldtem mailt.

mrzool Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2618
mi a halal ez ebben a forumban?
Előzmény: Uwe (2617)
Uwe Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2617
Uwe Creative Commons License 2001.06.19 0 0 2616

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!