Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
aki ezt kitalálta!
Ezennel lelövöm a poént:
http://senkankojiki.nce.buttobi.net/page103.html
Bár ez nem sokat mond azon túl, hogy T92 .
(valamely tanult kolléga megszánhatna azzal, hogy beszúr egy képet az oldalról:-(
A kép tényleg a 2004-es Bahna-n készült, és valóban fantasztikusan van megcsinálva. A bázisjármű azonban Avia tgk. Egyszer megtaláltam a készítők honlapját is, amelyen bemutatják hogyan készült a jármű. A képtáramban egyébként van róla még több kép, http://kep.tar.hu/upiupi/27650593#2.
Biztosan az OT-810-esre célzol... Ami szintén szép, csak csukott a teteje, meg a meghajtó lánckerék külső fogazású, a lánc meg nem gumipogácsás- zsírzószemes (egy ok, amiért elvesztették a németek a háborút: szemenként zsírozandó lánctalp)
Valahol én is hallottam valami extra nagy távról. A pontos méretekre nem emlékszem, de Afrikában történt, ahol jó messzire ellátni, nem zavarja a pára és a növényzet a célzást, a Matilda több napig egy helyben állt és részletesen felderítették. Háromszögeléssel határozták meg a pontos távolságot, több lövésre számítottak, de mázliból elsőre eltalálták.
Ez azért durva!! Mégis milyen célzórendszert használtak? Vagy csak úgy szabad szemmel? :D 6 km-nél azért még a 88-as lövedékének is elég merész a pályagörbéje, meg a szél, meg stb... Kicsit hihetetlen. A pct. képessége még csak-csak hagyján...
a 2000 m nem lett volna olyan érdekes, a szám 6,000 (HATOS EZER) MÉTER az "urban legend" szerint (Hart &Hart : Waffen SS fegyverei és halcerjárásai 107. oldal)
Pontos talajnyomás adatot nem tudok mondani neked, de nem hinném, hogy a Tigrisé kisebb lett volna.
Egy Tigris majdnem 57 tonna volt, míg egy T-34 változattól függően 31-32 tonna. Annyival azért szerintem nem volt szélesebb/nagyobb felületű a Tigris lánctalpa, hogy ezt a majdnem kétszeres súlytöbbletet kompenzálja.
Nem tudom, holy olvastam, de az volt benne, hogy a Tigris fajlagos talajnyomása a szélesebb lánctalpak miatt kisebb volt mint a T-34-é..ergó kevésbé ragadt be a asárba..annyival volt rosszabb helyzetben, hogyha egyszer beragadtt, akkor nem volt ami kihúzza...mi igaz ebből? vanna valakinek pontos adatok?