érdekes az biztos! ha valakit meg elfelejtenek tájékoztani erről és mivel nincs kötelező szerviz 30eKMnél akkor majd a 40eKM-en közlik hogy szar van a palacsintában és ugrott a gari? vagy ezt hogy? vagy akkor vigyük 20e, 30e meg 40e-nél is szervizbe, majd 60enél újraindul a ciklus?
[i]"Csak a szűrőt cserélik, aztán visszatöltik az olajat?"[/i]
Gázolajszűrőről beszélünk, tehát az üzemanyagot szűri. Az pedig, az olajjal ellentétben folyamatosan cirkulál, sőt, cserélődik (mert ugye tankolni még egy Ceedbe is kell néha :) ).
Na, ez egy érdekes kérdés. Minden, általunk elérhető (szervíznek szóló) információ 20.000 km-ről szól. A kezelési útmutató meg 30.000 km-ről. Nekünk az alapján kell dolgozni, amit szervízinfóként kiadnak, különben az importőr análisan molesztálni fog.
Rákérdeztünk, a hivatalos infó az volt, hogy a könyv a helyes. Na kösz. Akkor mit tegyünk?
A megoldás: JAVASOLT a 20.000 km-kénti csere, KÖTELEZŐ pedig a 30.000 km. Ilyenkor viszont (mivel időközi szervízlátogatást igényel) a tulajdonosnak kell figyelnie arra, hogy 30.000 km-nél ( és egy grammal sem több!) külön behozza az autót a gázolajszűrő cseréjére.
szal ha megdöntöm az anyósülést és/vagy előretolom akkor elfér! ez is jó nekem! a lényeg hogy akkor már 3 ember semmiképpen sem fér! ez csak logisztikai szempontból volt érdekes, mert ha majd meglesz a kocsi költözni akarok az albérletemből :)
Szerintem nem. Én ugyanígy szállítottam egí 180X40-es cuccot, és éppen befért, szerintem a 210 az sok....Még ha elöl nem ül senki, akkor is, bár lehet, hogy megoldható, az enyém lévén kisebb, nem kellett kísérletezgetnem..
elfér a kocsiban egy 210hosszúx40széles ágykeret (szétszerelve) úgy hogy közben az anyósülésen is ül valaki? ( a hátsó természetesen ledöntve, adott esetben csak az egyik oldal ) ???
szerintem felesleges a kötelező szervíz alkatrész árait megbontani, mert úgyis összességét nézzi az ember, ha viszont meg van bontva, akkor részletesebben kellene (pl :pollenszűrő üzermanyagszűrő,) pl a Renaultamnál minden olajcserénél cseréltek olaj leeresztő csavart is+alátétet.
amit lehetne még kérdezni: hogy adták vissza a kocsit- (a renaultamat mindig lemosva kaptam vissza-pénzt nem kértek érte), s talán egy elégedettségi osztályzás sem árt.
de csak apró ötletek a részemről, alapjaiban a lényegnek megfelel-köszönöm, hogy fáradttál vele :)
A szervízeket nem kéne értesíteni erről a lapról, hogy küldjenek ajánlatot a szervízelésre (150000kmig-benzines,dízel)? persze csak erre az évre érvényeset.jövőre úgyis emelkednek az árak
Az az is a kedvencem, hogy amikor megkérdezek valamit ( ha az az elfogadott módszertől, előírástól eltér), akkor arra az a válasz, hogy: mert úgy szoktuk.
Olyan kereskedésekben ahol azt nem tudják nekem megmondani, hogy az SW EX-hez jár-e csomagtérháló, vagy rendelhetek-e sportcsomagot, vagy mitől kopog, rángat a ceedem érdekes módon a gázolaj minőségéhez egy olajipari mérnök szintjén értenek és kapásból azt mondják a szűrőre : csere
Ha valaki tartani akarja magát (Az autós) a karbantartás üteméhez, akkor hiába izmozik a műhely, nem cserélheti le. Nem lát bele, hogy diagnosztizálni tudja, nem egy féktárcsa. Ezzel az erővel mindent le lehetne korábban cserélni, mert az úgy tuti. "Mi csak jót akarunk, de ha a kedves vevő nem óhajt ennyit megtenni az autójáért, mert nem éri meg, hogy jobb állapotban maradjon, akkor az az Ön döntése." És még Ő lesz megsértődve.
Akkor ( még mindig nem végleges ) de megtekinthető a file amiben az adatokat szeretném gyűjteni a : http://ceedservice.extra.hu/ címen a linkek menüpont alatt található 2 link. Egyik A tapasztalatoka adatbázisát nyitja a másik az ajánlatokat nyitja. Lehet "köpködni" rá. Mindenki konstruktív észrevételeit szívesen várom ( pl. hiányzik valami, bővítés, módosítás stb. )
Kezdeti használati útmutató és teendőlista ma du-án következik.
De ha az adott országban a gázolaj minősége nem éri el az európai normát (EN590), akkor sűrűbben. Lehet, hogy a szervíz táblázata eltér a kezelési könyvtől.
Olyan kereskedésekben ahol azt nem tudják nekem megmondani, hogy az SW EX-hez jár-e csomagtérháló, vagy rendelhetek-e sportcsomagot, vagy mitől kopog, rángat a ceedem érdekes módon a gázolaj minőségéhez egy olajipari mérnök szintjén értenek és kapásból azt mondják a szűrőre : csere
Kicsit furcsa, nem?
Amúgy ez a KIA HUNGARY sara. Neki kellene az európai normát a magyarral (netán MOL) egyeztetni és megmondani kerek-perec: Mo.-on OK a gázolaj szabvány. (ettől még egyedi pancsolások lehetnek)
Amúgy szerintem biztos az EU szabványok a mérvadók nálunk...
Ez ilyen formában csak egy kiskapu a szervízeknek a plusz bevételekhez.
A honlapokon lévő kezelési könyvben a 7/11-ik oldalon az van (bár angolul), hogy 30.000 km (20.000 miles). De ha az adott országban a gázolaj minősége nem éri el az európai normát (EN590), akkor sűrűbben. Lehet, hogy a szervíz táblázata eltér a kezelési könyvtől. Egyébként biztosan nem árt sűrűbben cserélni.