Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
itt az indexen van két mosógépes topik, ott nagyon rendes szerelők is szoktak tanácsot adni, az egyiknek megvan az elérhetősége, nem adsz mégegy esélyt a gépednek? Ha megírod a fórumon, mi a hibajelenség, talán tudnak okosat.... Majd elküldöm a telefonszámot, bár én személyesen nem ismerem az embert.
Nem. Nagyon szarul vagyok. Tegnap este feldobta a talpát a három éves mosógépem. Ma reggel a szerelő azt mondta, hogy jobban járok, ha újat veszek. :(((((
Nagyjából 1965-ben kezdtem dohányozni. Úgy kb. 2000. november 19-én este 10 órakor lejmoltam egy cigit a Budai MÁV-kórházban. Másnap operáltak. Kivettek egy lebenyt. Amikor kikerültem az intenzívről, gondoltam elszívok egy cigit. Ki is mértem, hogy a mellkasomból a fali vákuumcsatlakozóig menő csövek elég hosszúak ahhoz, hogy kilépjek a teraszra. Sajnos, nem volt cigim. Amikor hazamentem, rágyújtottam, de nem esett jól. Még egyszer-kétszer próbálkoztam, de örültem, hogy kapok némi oxigént. Azóta nem dohányzom. Nagyon erős volt az akaratom. Értsd, mindenáron oxigénhez akartam jutni. :)
Korábban többször is próbáltam leszokni, de egy hétnél tovább sohasem jutottam.
Nos, én az alábbiakkal próbálkoztam (nem időrendi sorrendben):
tapasz, rágó, nicobrevin kapszula, kudzu kapszula, e-cigi, champix, mágneses rezonancia...
Tudom, hogy van még néhány módszer, de asszem gyenge sz@r vagyok. Nem megy és kész, szeretek dohányozni, még akkor is, ha tisztában vagyok a kockázatokkal. Egyesek sziklát másznak, raftingolnak, bázisugranak, miegymás. Én dohányzom.
Én az elmúlt 25 évben kb. 20-szor hagytam abba... Édesapám 15 év, Párom 11 év nemdohányzás után kapott tüdőrákot. Úgyhogy ezek után kevéssé vagyok motivált a leszokásban.
Anyukám 36 év után hagyta abba a dohányzást. Akkor még nem is sejtette, hogy valaha a rákkal is szembe kell néznie. Apukám soha nem hagyta abba, a tüdőrák diagnózis után sem.
...es ha sikerul leszoknod, akarmikor is, mindig elmondhatod, hogy megtetted... azt ami nagyon nehez, amit az ember csak nagy onuralommal tud megtenni... azert ez nem mindegy.
Micsoda pipogya hozzáállás ez? Nem megy??? Mi az, hogy nem megy, ha akarsz valamit. Rengeteg láncdohányos ismerősöm szokott le, többnyire saját elhatározásból. Igaz többnyire nők voltak. A fiuknak előbb kellett egy szivinfarktus, aztán utána mintha mégis ment volna.
Két és fél éve kellett volna leszokni, amikor felfedezték a rákot, de akkor úgy voltam vele, hogy azt hittem, pár hónap, esetleg egy év van hátra, miért szarakodjak és idegesítsem magam a leszokással? Aztán ahogy telt az idő, megint csak arra gondoltam, hogy nincs sok hátra, nem próbálkozok a leszokással!
Most meg már végleg letettem a leszokásról és nem is érdekel a téma, többet fel se hozom! Nem megy és kész...
Nem tudom, hogy mennyit dohányoztál előtte, de ha mondjuk két dobozt elszívtál, akkor mostanra már biztosan cigiztél újra. A szervezet az szervezet. Segítség nélkül nem fogsz tudni leszokni, ha erős dohányos vagy. Régen volt a Tabex nevű tabletta. Anyukám azzal szokott le, gyorsan, és hatékonyan. Környező országokban, azt hiszem, Romániában, még mindig lehet kapni. Tervezik, hogy Magyarországra is újra behozzák. Olvastam egyszer egy cikket róla, de sajnos a sok tapaszos, meg rágós lobby ezt nem fogja engedni, mert azok szintén hatástalanok, erős dohányosoknak.
Meggyógyítani nem tudtátok volna, megtettetek mindent, nem szenvedett, otthon, a szerettei körében hunyt el, ennél többet senki nem tehet. És hidd el, ha nem is tudta jelét adni, de tudatában volt annak, hogy mellette vagy, hogy fogod a kezét. És ez számára is megkönnyítette a távozást.