Keresés

Részletes keresés

Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1500
Olyan jó, hogy itt vagy, Briella :).
Meg is néztem a linket, amit küldtél - a passzékötésről van szó ezek szerint. Sajnos itt is csak röviden írja le, és ebből nem tudom, hol rontom el...
Előzmény: Briella (1497)
Briella Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1499
Az első szem lekötést- utolsó szem leemelést mindenhol csinálhatod. Itt is.
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1498
Külön-külön megbízhatóan megy :).
Briella Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1497

Hú Orsi, ezt így elmagyarázni! Mutatni jóval egyszerűbb.

Sima, ill. fordított szem külön-külön megy rendesen?

Esetleg nézz itt körül: http://digilander.libero.it/pagnes/hobby/it.tutorial.frame.html

Előzmény: Orsi_1 (1495)
Briella Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1496

Gubike és akit még érdekel! A kötött pulcsi mintája itt: http://kep.tar.hu/briella/50358939#2

Van még rengeteg kötött és horgolt mintám. Ha valakinek kell, írja körül, hogy milyen típust szeretne, hátha tudok szolgálni vele (úgyis jön az ősz meg a tél, ilyenkor előbújnak a kötőtűk:).

Előzmény: gubike (1476)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1495
Kedves lányok, asszonyok :)!

Tegnap még egy kis keresztszemezéssel szereztem némi gyors sikerélményt magamnak. Bors_menta, nagyon köszönöm a kongrés tippedet (1449.), egy pici mintán megpróbáltam és nagyon szép lett!

Ma viszont újra kötöttem, (egy picit félretettem a kistakarót, és) belekezdtem egy új "projektbe" és sajnos megint lelombozó lett az eredmény.

El szeretnék kezdeni egy új kispulcsit kötni. A feladat: felszedünk 52 szemet (ez eddig megy), majd 6 sort kötünk úgy, hogy felváltva egy fordított szemet, majd egy sima szemet kötünk.

Pofonegyszerű nyilván, és - ne mosolyogjatok meg nagyon - mégis: sajnos nekem ebből egy agyoncsavarodott kuszaság kerekedett ki. Nagyon nehezen is haladtam, folyton mindent egyik kezemből a másikba, fonalat előre-hátra.

Valaki meg tudná nekem mondani, hogyan kell ezt az egy fordított-egy simát kötni?

A kérdés másik fele: itt is csinálhatom a tőletek tanult módon úgy, hogy a sor utolsó szemét átemelem, a sor első szemét pedig lekötöm?

Előre is nagyon köszönöm. Remélem, ezen a nehézségen is túljutok és legközelebb csak a karjánál meg a nyakánál, a gomblyuknál kérdezek (bár addig még sok van hátra...).

Minden jót,

Orsi

MóniSz Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1494

Kedves Jolimama!

Köszönöm, megkaptam őket, nemsokára mennek a képtárba:)

Most nagy kutya lázban égek, úgy néz ki, nemsokára lesz egy yorkim.mutizok képet:)

nagy álmom teljesülne:)
Előzmény: Jolimama (1489)
dudus75 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1493

Szia Móni! Mire vágysz? Az összes Die Kleine Diana újságom megvan. Bár egy az egyben semmit nem csináltam meg belőle, (kivéve az ananászost) de ötletnek jók. Engem csak a horgolt ruhadarabok érdekelnek, mást nem csinálok.- vagy néha kötök. Ráadásul csak a nagyon extrák hoznak lázba. Rengeteg olyan félkész cuccom van, amiből időközben kiábrándultam, ezért be sem fejeztem. Írd meg, hogy mit szeretnél, és küldök amit tudok. Közben folyamatosan keresek a neten, és ha találok v.mi jót, azt is megosztom veletek. Amúgy a barna póló mintáját le tudtad olvasni? Ha nem látod, azt is küldöm. Milyen dolgozni a varrócérnából? Vörösvárnak üzenem, hogy a Pilistex-nél 25 ft-ért van 500 m-es varrócérna. Almazöld, sötét olajzöld, pink és világos rózsaszín színekben. Én mindegyikből vettem 20 db-ot és abból dolgozom.

Ha vmi kész, majd felrakom. Üdv..Judit

Előzmény: MóniSz (1474)
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1492
Kedves Jolimama!Nagyfiammal köszönjük köszöntésedet!Aranyos vagy!Ilcsi.
Előzmény: Jolimama (1460)
freyya Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1491
Köszi szépen, az angollal nem lesz gond, angol szakon végeztem az egyetemen.:)
Előzmény: Marikje (1490)
Marikje Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1490

Freyya it videón láthatod igaz angol kifejezések de abban is tudunk segíteni:

http://www.anniesattic.com/crochet/content.html?cat_id=3&type_id=S

Mindenkinek nagyon köszönöm a kedvességét segítségét. Majd este jövök vissza most nincs idő azsúr megy a leírás is estére.

Csók Marikje

Előzmény: freyya (1479)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1489
Kedves Lívia néni! Létszámba véve)))))) Remélem, hogy szép volt a nyaralás.

MoniSz, a 3-as Filéhorgolás elment.
livia néni Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1488
Jelentkezem létszám ellenőrzésre. Egy hetet hagytam ki egy kis montenegrói tengerpart kedvéért. Most igyekszem visszaolvasni a hozzászólásokat. Látom nagyon szorgalmasak voltatok.

Lívia néni

livia néni Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1487
Nagyon tetszik a nagyobb terítő(1386. levél). Kérném a mintáját. Egyszer majd csak lesz rá időm, hogy el is készítsem. Látom mások is szorgalmasan gyűjtik a mintákat. Szerintem már ez maga is egy szenvedély.

Lívia

Előzmény: margitmama (1386)
gubike Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1486
Köszönöm.
Előzmény: Jolimama (1484)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1485
Kedves Mári/Marikje!)))) Elküldtem.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1484
Marikje! Megkaptam a mailt, még az este sorba raktam a mintákat, amiket küldeni fogok, és küldöm is. A fonalvásárlásod remekül sikerült, szép dolgokat tudsz alkotni belülük.

MóniSz! Ma indítom a mintákat sorban.

Freyya! Örömmel köszöntelek sorainkba. Persze, hogy soha nem késő megtanulni horgolni, mennyi sok szép kerülhet ki kezeid közül. Gabcika horgolástechnikájából mindent meg tudsz tanulni. Ha tanácsra van szükséged, csak írjál, mindig van valaki aki tud segíteni. Ezért is olyan jó, hogy sokan vagyunk.

qubike, számomra nem vagy ismeretlen, gyönyörű munkáidban, és a foltvarrók munkáiban sok örömet találok. Jadrax honlapját is rendszeresen látogatom. Jó, hogy minket is megkerestél, írásban is. Legyen számodra is öröm, egy szép darab elkészülte.

Katica! Tényleg nem lehet betelni az orosz lapokkal. Mindig uj-meg uj oldalak kerülnek elő. Neked is indítom a többi ujság küldését.

Kedves Azsur! Ici! Elküldtem a kért entrelackötés leírását kérésednek megfelelően. Jó próbálkozást, szép eredményt, lásd Marikje munkája.

Sándor3, Ildikó! Gondoltam, hogy még nem jöttél haza a telekről, azért nem jelentkezel. Ha visszanézel, Te is láthatod, hogy hiányoztál. Igaz, hogy nekem már küldtél ujságot, de ha nincs gazdája, nekem sokat jelent minden száma, és nagy érték.

További szép napot mindenkinek.
Sándor3 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1483
Szerbusztok megjöttem a telekröl. van még egy pár régi fürge ujjak foly irat mint már irtam 1967-1989között össze vissza.Csak azért ajánlom mert olyan csodálatos dolgokat készitetek.Ha vissza lapozom sok régi dolgot látok uj fonalakból. nem kérek értük semmit ,örömet szeretnék vele szerezni.ILDIKÓ
azsúr Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1482

Kedves Marikje, küldd el nekem légy szives az enterlackos minta leírását vagy a helyet, ahol utána lehet nézni. Nagyon tetszik ez a minta, de ilyet még sosem kötöttem. Megpróbálnám.

Abba a titokba is be tudnál avatni bennünket, hogy hol lehet ilyen olcsón, ilyen klassz fonalakhoz hozzájutni? Békéscsabán lakom, itt nincs olyan "Potom"-bolt sem, mint amiről az előző hozzászólásokban szó volt. Köszönöm szépen.

Előzmény: Marikje (1452)
azsúr Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1481

Sajnos, sehogy sem sikerül nekem a nagyítás, ezért úgy döntöttem, inkább begépelem a karéjos minta leírását.

Modern alkalmi ruha: síma, zárt felsőrészhez lefelé bővülő, hosszú rojtban végződő tarka szoknyát horgolunk. A motívumok karéj formájúak, azokat csíkokban horgoljuk egymás fölé, majd a munka visszáján a csíkokat összehorgoljuk. Narancssárga, drapp, tűzpiros, rozsdavörös és fekete műszálfonallal, különféle vastagságú tűvel horgoljuk.

Horgolási minta: 1.sor: 7 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca a tűtől vissza az 5. láncba, 4 láncszem és 1 rövidpálcával zárjuk a 2. lyukat. 2. sor: mindegyik lyukba 11 egyráhajtásos pálcát teszünk. 3. sor: az előző sor minden 2. és 3. pálcája közé 1 egyráhajtásos pálca, közöttük 2 láncszem (összesen 11 lyuk). 4. sor: mindn pálcára 1, a lyukba 2 egyráhajtásos pálca. 5. sor: azonos a 3. sorral (17 lyuk). A csíkokat a derékvonalban fekete karéjjal kezdjük horgolni. Minden csík 1 karéj széles, azokat hullámvonalban egymás alá helyezve horgoljuk a kívánt hosszúságúra, aztán a karéjok utolsó lyuksorának szabad részével horgoljuk a másik csíkhoz. A csíkok színezési sorrendje azonos, csak a karéjokat úgy helyezzük egymás alá, hogy az öszeállításnál 2 azonos színű karéj kerüljön összevarrásra.

Az 1. karéjt 2 és feles tűvel horgoljuk. Az új szálat a karéj befejező pontjához kötjük és horgolás közben a sorokat is hozzá kapcsoljuk. Három karéj után a 3-as, majd a 3 és feles, végül a 4-es tűvel horgolunk. Ha még nagyob karéjokat akarunk horgolni és még erősebben akarjuk bővíteni a szoknya alját, a vastagabb tű mellett a láncszemek számát is növelhetjük, esetleg az egyráhajtásos pálcák helyett kétráhajtásosokkal dolgozunk. Ilyenkor gyakran ellenőrízzük, hogy a karéjok egyenesen kifeküdjenek. A csíkok utolsó karéja mindig fekete, ennek befejező lyuksorába 15 cm hosszú rojtot csomózunk. Az összevarrt csíkokat a derékvonalban egy rövid, könnyű selyemből készült szoknyára varrjuk.

Előzmény: Jolimama (1464)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1480

Sziasztok! Egy pár cím az orosz oldalról. Nem tudom voltak-e, de azért beteszem őket. Rengeteg minta, egy hete már csak ezt bűvölöm és mindig újakat találok. :))))

http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=38102&p=2&ob=0

http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=86545&ob=0

http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=45000

http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=5339&ob=0

Ezek mind főoldalak és fel vannak sorolva az alája tartozók. Rengeteg újság :)

Jó böngészést!

Katica

freyya Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1479
Köszönöm szépen, már meg is találtam benne azt az oldalt, ahonnan megtanulhatom az alapokat. Gubikének (vagy qubikének?) is nagyon köszönöm, de a francia nyelvi képzésemet és a horgolástanulást egyelőre még inkább külön alapokra helyezném.:)
Előzmény: eicu (1478)
eicu Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1478

Bocsi elírtam!

http://gabcika.atw.hu

Előzmény: freyya (1475)
eicu Creative Commons License 2006.08.28 0 0 1477

Szia mindenkinek!

Freyya!

Biztosíthatlak, hogy nem esélytelen sohasem megtanulni horgolni. Én sem régen

kezdtem, kb. 5-6 hónapja, és egészen jól belejöttem.  Gyakran gyere a fórumra, nagyon sok segítséget kapsz és jó ötleteket. Nagyon segítőkész emberek vannak és nagyon ügyesek.

Igaz eleinte engem is elbizonytalanított, hogy mások csoda dolgokat művelnek, de azért nem adtam fel. Én csikével próbálkozom és már elég jól megy a hagyományos. Most a szalaghorgolással kísérletezem.

Látogass ell a volt háziasszonyunk honlapjára ott találsz segítséget az alapokhoz.

(http://gabcika.atv.hu)

Amikor én elkezdtem innen indultam el.

gubike Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1476

Szervusztok,

szia freyya.

Egészen biztos, hogy nem reménytelen most kezdeni horgolni tanulni. Nem tudom, vannak-e könnyen érthető magyar horgolós könyvek, de amit a napokban taptapo a 1418 sz. hsz-ban mutatott, talán eligazít. Ez az első oldala: http://www.lestricotsde-louise.com/points_crochet1.htm

Amiért viszont én jöttem: a 1409 sz. alatt Briella mutatott egy nagyon szép fehér kötött pulóvert. Sajnos nem látom jól nagyítva sem. Nagyobban megkaphatnám a mintáját?

Magam főleg a foltvarrós topikban vagyok jelen, de hozzátok is át-átrándulok a kézimunkáitokban gyönyörködni. Kötni időnként szoktam, horgolni már több, mint húsz éve nem horgoltam.

freyya Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1475

Sziasztok!

Szeretnék megtanulni horgolni, antikváriumból rendeltem is egy horgolómintakönyvet, de nem egészen úgy van leírva, hogy olyan is hozzá tudjon kezdeni, akinek soha életében nem volt a kezében horgolótű. Honnan lehet megtanulni az alapokat? Létezik olyan weboldal vagy könyv, amelyik képekkel részletesen ismerteti az egyes öltéseket, és nem csak olyan "kódszavakat" használ, mint "áthúzom, lehorgolom" stb. alkalmi illusztrációkkal, amik nekem sajnos nem mondanak semmit? Vagy ha az anyukám nem tudott megtanítani (sajnos semmi tehetsége az ilyesmihez), akkor felnőttként már esélytelen hozzákezdenem?

MóniSz Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1474
ja, és az előzőő mintához nekem van még egy másik változat is, persze ennek is csak a képét találtam, de azt kb 5 helyen:)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1473
Én ezt találtam nemrég, meg még párat, azokat már fel is tettem a képtáramba
MóniSz Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1472

Jaj de jó, tényleg ezt kerestem:), én nem találtam sehol. Köszike. Judit, ha esetleg van még ilyen szupi mintád elküldöd nekem? Köszike

Móni

Marikje Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1471

Dudus!

Én kérem a mintát köszi. Marikje

Előzmény: dudus75 (1470)
dudus75 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1470

Közben megtaláltam a sárga-fehér pulcsi mintáját is. Felrakom, de ha nem jól látható és kell valakinek, akkor elküldöm.

A 2. képen balra fent csak a nyak-váll ív, a 3.-on a jobb alsó sarok ujja-alja.

Marikje Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1469

Annamária !

Ez nagyon szép lesz. Remélem, ahogy készül teszel még fel képeket. Olyan jó folyamatában látni, hogyan készül el egy egy db.

Jolimama!

Ment a mail.!

Előzmény: Annamária36 (1462)
Marikje Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1468

Sziasztok Jó estét mindeniókinek!

DUDUS!

Ezt a mintát keresi Mónisz elküldenéd neki emailban? Mert ez a sárga top teteje mintája is.

Egyébként én is ott tartok, hogy már annyi mindent szeretnék megcsinálni, hogy nem tudom mihez kezdjek most az enterlekkos pulit fejezem be a nagyobbik lánykámnak de mez mellet egy csomó minden el van kezdve és elönt bennünket a fonal is. De megint vette 200 Ft / 50 dkg volt 100% akril Bordó és uez minőség Sárga vékony Buklé gyönyörű és olyan finom.

A bordóból 11 db vettem a sárgábol 8-at ennyi volt még és nem tudtam ott hagyni.

Előzmény: dudus75 (1467)
dudus75 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1467

Sziasztok! Már megint mit találtam a kínai oldalakon... Ananászminta mániás vagyok, de ez a pólót is meg akarom csinálni! Olyan vagyok, mit Gombóc Artúr a csokikkal. De már annyi minden jót találtam, hogy kevés lesz az ősz és a tél, hogy mindet megcsináljam. Kéri valaki?

Annamária36 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1466
Mutatni fogom folyamatosan mert meg kell tanulnom egyedül felrakni fényképeket.
Előzmény: Jolimama (1465)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1465
Ugye meg fogod mutatni, ha készül, közben is, jó lenne látni folyamatában. Mindig csodálattal nézem, aki a csipkeverést művelni tudja.)))
Előzmény: Annamária36 (1462)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1464
Kedves Azsúr! Ha kicsinyítetted a szöveget, akkor próbáld meg légyszives eredeti méretben feltenni, a szövegeket sikerült feltenni kicsinyítás nélkül is. Lehet, hogy lesz valaki, aki tudja nagyítani, az szóljon. Nekem nem sikerült, bár sokszor bebizonyosodott, hogy még sokat tókell tanulnom.
Előzmény: azsúr (1463)
azsúr Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1463

Köszönöm a segítségedet, megpróbálom az instrukciód alapján csatolni a horgolásmintát.

Remélem, tudjátok nagyítani a szöveget, képet sajnos nem tudok küldeni róla, mert nagyon sötét.

Előzmény: Marikje (1459)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1462
Előzmény: Annamária36 (1461)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1461

Hahó!

Ma elég nagy fába vágtam a fejszém,felraktam egyedül e csipkéspárnámra egy kisterítőt.Még nemigen látszik milyen lesz de aki még nem látott ilyet,annak érdekes lehet.

Különben a képek felrakását is most tanulom,jelen esetben a "kis"fiamtól.

Jolimama Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1460
Annamária! Ha lehetőséged lesz a szkennelésre, várjuk. Addig is írjál, ha valamit szivesen megosztanál velünk, ha tudsz segíteni, vagy kérdezni szeretnél.

Kedves Orsi, a biutatás szívből jön. Ha beszkenneled, a honlapon található, Gabcika, h.katica, moniSz képtárába küldheted, de Marikjének, vagy bárhova. Örülünk minden új mintának, mindig találunk újakat.

Bors_menta! Rég hallottunk Rólad, ha visszaolvasol, Te is láthatod, hogy már hiányoltalak. Oszd meg velünk miket alkottál.

Marikje, nagyon szivesen küldöm a mintákat, és mailt is írtam, válaszoljál. A héten már többet tudok foglalkozni a küldenivalókkal.
Az entrelackötést még mindig nem volt időm kipróbálni, és még mennyi sok mindent?

Ilcsi! Kissé késve, de szeretettel kívánok Neked boldog névnapot. Látod, elmentem amellett, hogy az Ilcsi Ilonát jelenthet. Fiacskádnak pedig boldog szülinapot.

Esthi, neked id boldog szülinapot kívánok.

Kedves Azsúr! A fórum megbízott háziasszonyaként köszönöm a bejelentkezést. Látszámba feljegyezve.
Szívesen vesszük, ha megosztod velünk tapasztalataidat. Marikje már láttam segített Neked, hogyan tudod ide felírni, vagy Neki elküldeni. Viszont fogod látni a fórumon, mi pedig várjuk annak kagylómintának végre a megoldását. Minden tanács jól jön. Taptapo és mindnyájan örülni fogunk neki, hiszen sokunk fantáziáját megmozgatta ez a minta.

További szép napot Mindenkinek Jolimama
Marikje Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1459

Kedves Azsúr!

Ha begépelted akkor megnyitod egér jobb gombjával elejétől végigi kijelölöd majd ucsak egér jobb gombjával kattintasz rá akkor feljön egy ablakocska ott rákattintasz a balgombbal a Másolásra és itt a fórumban a hozzászólásnál a jobb gombbal megint klikkelsz és beillesztés. De ha nagyon bonyolultnak találod küld el emailban nekem én meg bemásolom ide . Vagy taptapo -nak is küldheted mert ő horgolgatja lelekesen a legyezőket. Mindenki emailcímét meg tudod nézni ha vm hozzászólásában a nevére kattintasz.

email: marikje@inmail.hu

Taptapoj225599@freemail.hu <j225599@freemail.hu>

Előzmény: azsúr (1458)
azsúr Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1458

Szervusztok Kedves Fórumozók, Kötős-Horgolós Asszonyok-Lányok. Eddig jobbára csak olvastalak Benneteket, de most szeretnék megszólalni is és jelentkezni a létszámolvasáshoz. Nagyon régóta kötök-horgolok, mobiltelefon-tartótól a pulóver-hegyeken át a takarókig bezárólag mindent. Rengetek kötős-horgolós újságom, könyvem  van. Nagyon sok jó ötletet kaptam már Tőletek, felajánlom tehát több évtizedes gyakorlatomat.

Láttam, hogy bajlódtok egy ún. kagylós minta megfejtésével. Hasonló mintát találtam egy régi-régi könyvben. Sajnos, fotót nem tudok róla küldeni, mert túl sötét, de a leírását megpróbáltam lementeni, csak még azt nem tudom, hogyan tudom idevarázsolni a gépemből. Segítene valaki?

Előzmény: Jolimama (1447)
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1457
Sziasztok! Annamária! tegnap neked nem válaszoltam,bocsi!Akkor tűvel kell eldolgolgozni?Ha hozod a könyvedet,megnézem.Várom,hogy találkozzunk!Nem csak a könyv miatt! Szép napot mindenkinek!!Ilcsi.
Előzmény: Annamária36 (1444)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.27 0 0 1456
Ilcsi, Marikje,

köszönöm a kedves szavakat! A 2. nyuszi már rá is került a férjem pólójára. Nagyon büszke rá.

Plusz felfedeztem, hogy van itt a fórumon egy könyvjelző funkció - nagyon hasznos :))).

Már csak 4 hetet dolgozom, a maradék 12 napot (a szülés előtt) a pihengélésre, ráhangolódásra szánom :).

Na, folytatom azt a nem-akar-elkészülni kistakarót. Meg most már lassan tényleg rászánom magam, hogy elkezdjek egy sapót vagy egy pulcsikát.

Szép vasárnapot,

Orsi
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1455
Utólag kívánok neked boldog szülinapot!!
Csajok! Rendberaktam a konyhát! Hurrá!!
Most jöttem rá,hogy kell új sort kezdeni.Megint hurrá!/bocsi,kicsit fáradt vagyok,zsong a fejem/.
Előzmény: Esthi (1454)
Esthi Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1454
Én is aug.- 18-án születtem. :)))
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1453
Sziasztok!Nagyfiam szülinapi bulija volt ma(kicsit csúsztunk a lányom orrmandula műtétje miatt,aug 18,névnapom született),elment a gyereksereg,kicsit pihiztem,most olvastam a napi eseményeket.Szkennelni most még én sem tudok,de október még messze van.Valamit kitalálunk addig. Orsi!Szép a nyuszika! További jó egészséget mindkettőtöknek! OOna!Tényleg vagányak a képeiden a kardik,a rövid nekem is tetszik.A táskák is szupik!Na,megyek mosogatni. Pussz mindenkinek!
Marikje Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1452

Orsi!!!

Nagyon szép lett ügyes vagy.

Jó napot mindenkinek!

Kedves Margitmama és Jolimama!

Nagyon szépen köszönöm a szalaghorgolásos mintákat.

Én most ezen dolgozom enterlackos masnik

Ez a színeVisszája
Előzmény: Orsi_1 (1446)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1451
Kedves bors_menta,

köszönöm szépen a biztatást :). Igen, hallottam erről a módszerről (igaz, akkor a nyuszi már kész volt), de egy picit ijesztőnek tűnt. Félő, hogy elrontanám...

Lehet, hogy végül is a leghálásabb dolog kicsi képeket hímezni kongréra, és bekeretezni? Jól mutatna a babaszobában...
Előzmény: bors_menta (1449)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1450
Kedves Jolimama,

köszönöm a biztatást :). Szívesen beszkennelem a mintákat, ide tegyem fel vagy valamelyikőtök képtárába?
bors_menta Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1449

Nagyon szép lett, ügyi vagy!

Ha egyenesan az anyagra akarsz hímezni, és nem számolható az anyagod, megoldhatod úgy is, hogy fogod a kongrét, ráteszed az anyagra (megbízhatóen kell rögzíteni), és erre hímezed. Ha kész vagy, a hímzés alól szálanként kihúzgálod a kongrét.

További jó böködést, és vigyázzatok magatokra!

Előzmény: Orsi_1 (1446)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1448
Én még nem tudok szkennelni mert nincs mivel.De ígérem amint lehetőség nyílik rá,mindent felteszek a könyvbőll ide,hogy még szebben tudjon kötni,horgolni mindenki.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1447
Oana, szia!
Régen jártál felénk. Majd ha visszaolvasol, láthatod, hogy már többek között Téged is kerestelek.
Jók a modellek, amiket láttatok, a fiataloknak biztosan tetszeni fog. Lassan vége a nyárnak, és reményeim szerint még többen jelentkeznek majd a létszámellenőrzére.
Beléptem a lapra, ahol vagytok, fényképekig jutottam, aranyosak vagytok. De hol lehet megnézni a kézimunkákat?? Látod, sokat kell még tanulnom.

Kedves Moni! A virág csak egy kis kedves köszöntés volt, szívesen. Olyan ügyes vagy, miért nem próbálkozol a kötéssel is, a mellény pedig tényleg nagyon egyszerű.
Hétfőtől előreláthatólag már egyedül leszek, indítom az ujságokat, szépen, sorban, és oda fogok figyelni. Persze, ha kimarad valami, szóljatok.

Gabcika, drága Testvérem! Vigyázz, ne hogy erődön felül teljesíts, szükség van még Rád. Várom a leveledet.))))

Annamária! Azt hiszem értékes könyv van a birtokodban. Nem osztanád meg velünk? /Nem olvastam most vissza, hogy írtad-e, van-e szkennelési lehetőséged?/ Valami jó megoldást majd Ilcsivel a találkozótokon hátha ki tudtok okoskodni.

Drága Margitmama! Nem akar ez a beszélgetés összejönni. Egy darabig vártam Rád reggel, de el kellett mennem. Jönnek a lányomék és arra készültem. Talán holnap este már tudunk beszélgetni. A sapka és kabátka készül, ígérem, időre odaér.

Orsi, kismamánk. Szép ez a nyuszika, aranyos lesz benne a kicsifiad. No, persze az Apuka is.)))))
Azt hiszem, hogy itt a fórumon minden mintának örülünk, legyen az horgolás, kötés, keresztszem, himzés. Ha módodban áll, és lehetőséged, persze, rakjál föl mintát. Ha kismamáról nem is tudok, nagyikról igen, vagyunk egypáran. Vigyázz Magatokra.

Nézegettem már vissza, és nagyon sokan hiányoztok. Szeretném összeszedni, hogy kik is voltunk itt. Például Grimel, Nem bővül a képtárad Gabcika honlapján, pedig milyen szépeket alkottál. Era hol vagytok? Tears, gondolom unokázol, Sándor3 pedig még nem került haza, jelentkezzetek, miket alkottatok, merre jártatok.

Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1446
Sziasztok,

készen lettem a hímzett nyuszikával (a babának, egy kisingre hímeztem).

Nehéz volt, mert ugyan nem teljesen sima az anyag, de azért nem segíti nagyon a leszámlálást (ráadásul igen vékony). Ilyen lett (nem túl szabályos, de azért édes...):

Aztán a férjemnek annyira megtetszett, hogy "rendelt" magának is egy nyuszit. Szeretné, ha a kisfiunkkal lenne egy közös mintájuk, hogy majd együtt flangálhassanak a kis nyuszikáikkal. A férjemét már kongréra csináltam, így lényegesen gyorsabban elkészült. (Egy pólójára fog kerülni.)

(Ha szeretnétek ilyen, picuroknak való keresztszemes mintákat, tudok szkennelni ebből a belga (vagy francia?) kiadású füzetkéből.)

Tegnap voltam a soros orvosi vizsgálaton, továbbra is minden a legnagyobb rendben a babával is és velem is. Most már kevesebb, mint 6 hét, és a karjaimban tarthatom :)))).

Mindenkinek szép hétvégét és jó kézimunkázást kívánok :).

Orsi
margitmama Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1445
Jolikám te kiléptél én beléptem ! sok dolgod van ugye puszillak most énis elmegyek hazulról . margitm.
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1444

Ilcsi!

Azon gondolkozom,hogyan írjam le az olasz befejezést de azt hiszem elviszem a könyvem Nagykállóra."A tökéletes kötés iskolája" a címe de mióta megvettem,nem találkoztam vele a boltokban pedig jó könyv.Tompa végű,ún.zsákvarró tű kell a szál elvarrásához.

Előzmény: ilcsi. (1441)
margitmama Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1443
Én is puszillak és örültem hogy jelentkeztél, ne terheld túl magad,   ölel,                              Margitmamid
Előzmény: hazyboszi (1440)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1442

Nagyon köszönöm a gyors választ, tényleg nagyon könnyűnek tűnik, ha kicsit megerőltetném magam talán még én is meg tudnám csinálni:), de inkább ráhagyom a nagyira, neki több ideje van, meg egyenletesebben köt. Én csak a sima fordítottat ismerem, de mindig felbosszantottam magam, amikor leugrott 1-2 szem, így inkább felhagytam a próbálkozásokkal:) "Marad" a horgolás:)

Móni 

Előzmény: Annamária36 (1439)
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1441
Sziasztok! Annamária, Mi az az olasz kötés? Nekem sokszor elnyúlt már a "passzrész".Előre is köszi! Ilcsi.
Előzmény: Annamária36 (1439)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1440
Sziasztok!!!

Csak pár percem van,de szeretném megköszönni a mintát!!!!!))))))))))))))))
megkaptam mailben,Margitmamitól és dudustól is: hálás vagyok....)))))
Már csak neki kellene állni.))))
Per pill.fiaméknál felújítás ,festés,anyuka" megy segíteni,úgyhogy nem érek rá.(((((((((

Jolimami!!!! Ha lemegy a hajcihő,jelentkezem,addig bocs!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szürke fonalból már 1 kardigánt elkezdtem:magamnak.)))))

Pussz nektek,rohanok)))))
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1439

Szia Móni!

Hattal osztható szemszámmal kell kötni mert 6 sima és 6 fodított szem vátja egymást.Körkötéssel szebb lesz és az olyan mint a zokninál.38cm után kell a karkivágáshoz ketté venni a mellényt,nem kell fogyasztani mert a minta úgy is összehúzza amennyire kell.Kötsz így még 20cm-t és ezután jön a passzé ami 2 sima,2 fordított szem váltakozása.Ez fogja össze a vállrész is,6cm-t ír ha jól látom.Ha olasz kötéssel van befejezve,jobban összefogja a nyakrészt.

Jó munkát hozzá!

Előzmény: MóniSz (1438)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.26 0 0 1438

megint én:)

Találtam egy szupi kötött mellényt, én nem tudok kötni, de a mammál szeretném elkészíttetni. Le tudnátok fordítani nekem ezeket a krix-kraxokat? Ugye jól látom, hogy teljesen egyenesen kell készíteni, és csak sima és fordítottból áll? Ha szaporítani vagy fogyasztani kéne azt vsz nem vállalná. Csak a zoknikat gyártja, de azt dögivel:). Köszike

Móni

MóniSz Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1437

Jolimama köszönöm a rózsát:)

Találtam egy oldalt, nagyon sok szép minta van rajta, kb 4 órája nézegetem, nem akar elfogyni:)

http://photo.163.com/photos/xxr-2004/#p1

ajánlom mindenki figyelmébe

Megtaláltam a multkori ananászos teljes leírását, ha még aktuális, Judit asszem te kerested, emlékszem volt minta, de ha jól emlékszem az nem volt teljes, ...inkább kétszer:)

Marianna0 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1436
Szia Dudus!

Ezek a pulóverek nagyon vagányak a 15 éves lányom mindjárt kiszúrta. Ha meg lesz a pontos minta, leírás a pulóról kérhetem?

Marianna

Előzmény: dudus75 (1435)
dudus75 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1435

Sziasztok! Tudja vki ennek a pulcsinak a mintáját? Kb. én is tudom, de pontosan kéne! Sajnos sehol nem találom.

Köszi!

Viszont találtam a kínain megint egy aranyosat, és fonal is alig kell hozzá!

dudus75 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1434

Szia! Elküldtem mailban a mintákat. Remélem tudod majd használni, mert elég rossz minőségűek a fotók!

Előzmény: hazyboszi (1424)
Oona Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1433
sziasztok, csokolom (a neniknek), jo napot!

kellemes hetveget..

percre jottem, mert hatha erdekel vkit...
most jart valaki Milanoban

az oszi divat :-)
http://www.flickr.com/photos/sakalak/

a rovid kardigan tetszik nekem...

Lattam valahol Ferragamo taskat is...
1700 dollar korul!!!!!!!

ezt:

kotes ujra divat......
vorosvar Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1432

Igazán nincs mit:)

egy 120*120-as külméretű ablakra készül. Úgy tervezem, hogy vitrázsrúddal fogom megoldani, mert az egész ablakot nem szeretném telefüggönyözni. Így 2 kb. 80*100-as darab kell. Most az első darabnak nagyjából a felénél tartok.

Előzmény: szedit99 (1428)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1431
Az eddigi bejelentkezések szerint szeretettel küldöm ezt a csokor virágot

Imolának és Moninak a körelnöknek és a legfiatalabb fórumozónknak.

Szeretettel Jolimama
taptapo Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1430

Marikje, nagyon szépen köszönöm, tényleg nagyon rendes vagy és gyors.

Ez, már  segítség, a hétvégén meg is próbálom. 

Gabcika!! Megnéztem a feltett horgolt ruhát az orosz lapon és külön annak, nincs leírása, csak a terítő mintáját tették fel és szerintem abból van variálva a ruha. Ha kéred azt elküldöm emailbe, mert ide nem tudom még felrakni a képeket . 

Üdv Taptapo

Marikje Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1429

Jó reggelt Mindenkinek!

Kedves Taptapo tegnap gyűjtöttem egy pár francia szakkifejezést Húgocskámnak , hogy gyorsabban boldoguljon. Ha készen leszek a keresztfordításokkal felteszem a rövidítéslistát a honlapra az angollal együt.

A lényeg Jövő hétem szerda csütörtökre meglészen a áhított legyezőminta.

Írtam a francia hölgynek is remélem nem veszi majd zaklaptásnak, hogy az összekapcsolást írja már le mert azt nem értem. Hát majd elválik.

Addig is találtam egy másik legyező illesztést hátha ezt is tudod használni vagy esetleg másra jó lesz.:)

Felteszem ide és a képtárba is de ha kell email-ban is el küldhetem.

Ma nem leszek csak este felé. Csók mindenkinek Marikje

Igaz ez szegély de ha másik uilyen legyezőt képzelünk megoldható. A takarónak hasonló lesz az illesztése.Ami ebből kellhet nekünk a 2 és a 3 s illesztés ez is hasonló.

Az a baj ezzel a fránya franciával és ezért nem boldogulok vele, hogy rengeteg a ragozás és a határozószavak is én meg egytál nem beszélem így meg kell várnom Húgomat . Addig is be kell érnünk ezzel.:))

Tényleg csak példának tettem ide .Most mennem kell. Jó napot mindenkinek.

szedit99 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1428

Köszönöm, vorosvar! Mekkora lesz a függöny? És mennyi van belőle? Óriási munka lesz! De nagyon szép, igazán különleges.

Szedit, aki néha imola

Előzmény: vorosvar (1363)
margitmama Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1427
holnapra  elküldöm az estélyi ruha mintáját, üdv Margitmam.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1426
Kedves Moni! Nem tudom, mi lehet az oka, hogy nem jön be, nálam bejön. Biztosan tud valaki tanácsot adni, hogy mit tegyél. Üdv Jolimama
Előzmény: MóniSz (1425)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1425

Nagyon szép ez a ruha, én még nem találkoztam ösze vele:(

Az én képtáram címét is nyugodtan felteheted a honlapodra, persze csak ha szeretnéd www.kep.tar.hu/monisz1. Láttam, hogy frissítettél, de nekem sajna nem jönnek be a képek, csak pici x-ek vannak helyettük:(. Nálam lehet a hiba?

Előzmény: hazyboszi (1424)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1424
Sziasztok!!!

Nagyon kellene nekem megint"))) 1 minta... az ororsz honlapon találtam,de a mintája nincs ,meg..ott volt,de elfelejtettem lementeni,vagy elkevertem???(((((((((((
S?O?S:))))))))))))))) mellékelem ,köszike.))))
Mindenkit cupppppppppp
taptapo Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1423

Kedves Marikje, nahát ez tényleg gyors volt, még talán annyi kellene, hogy az eymáshoz való illesztés alatt mit kell érteni? Varrást, összehoroglást? Ha összehorgolást, akkor az hanyadik sorban történik? Köszönöm, a fáradozást. Üdv. Taptapo

Marikje Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1422

Kedves Taptapo! de mindenki figyeljen!!

Kagylómintás takaró a francia hölyg leírta, hogyankell összeilleszteni a legyezőket.

Összesen 81 db legyezőből áll a takaró.

Háromféle legyezőt kell készíteni : teljeset,jobbos felet és balos felet.

Első sorban:1 jobbos fél, 4 teljes, 1 balos fél legyezót kell összeilleszteni.

Egyenlőre ennyi a haladás amintát még nem fordítottuk le a hölgy azt nem vállalta, úh az a hugikám feladata lesz.

Jolimama Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1421
Kedves Moni! Küldtem a lemaradt mintákat. Köszönöm a linkeket, tudod, nekem már küldtél is belőlük, azokból már csemegéztem.

Katica! Neked is küldtem a lemaradt mintákat. Jobban fogok figyelni, igérem.

Ilcsi, nagyon fogom várni a beszámolót és persze a találkozóról a képeket, hadd gyűljön a talizók képe))))))

Briella! Nagyon jó, hogy meglett ez a minta! Kutass a kincsesbányádban, biztos kerül még elő sok minden, ami nagyon hasznos lesz mindnyájunknak!

Szép napot Mindenkinek Jolimama

Marikje Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1420
http://album.inmail.hu/*marikje
MóniSz Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1419

Jelentem, nálam is ezek hiányoznak. Eddig meg sem néztem a számozást:)

Judit nagyon jó ez a pulcsi is, minden elismerésem, ha ezt így ránézésre meg tudod csinálni, én ehhez még kevés vagyok:)

Móni

Előzmény: Jolimama (1414)
taptapo Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1418

http://www.lestricotsde-louise.com/points_crochet7.htm

Marikje, köszönöm és türelmesen várom a francia híreket. Közben rátévedtem egy francia lapra is. Azért mert nem beszéljük a nyelvet elég nehéz eligazodni, de akinek van egy kis gyakorlata a lapon található minták közül sokat le tud horgolni. Üdv taptapo 

Marikje Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1417

Szia Dudus!

Jó a pulcsi szerintem( bár még én is ha egyszer odajutok most kezdem )

a teteje szalaghorgolásra hasonlít

Tettem fel a képtárba gyerekszobába való kis falidíszeket aranyosak horgoltak.

Előzmény: dudus75 (1411)
Briella Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1416
Tettem fel még néhány klöpliterítőt a képtáramba. Itt kezdődnek (még konvertálás alatt egyelőre, de ha rákattintatok, második lépésben kinagyítva már megmutatja a képeket): http://kep.tar.hu/briella/50352850?o=24#2
Briella Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1415
Katica! Az angyalkáimat nem keményítem. Olyan horgolócérnát szoktam venni hozzájuk, ami elég merev, és elég vastag (ha jól emlékszem, legutoljára 10-es Anchorból csináltam). Tárolni pedig úgy tárolom, hogy a szoknyájukat ráhúzom egy-egy articsókás gömbömre, aztán szép lazán bepakolom őket egy nagy dobozba - így két legyet ütök egy csapásra: kisebb helyen elférnek a karácsonyfadíszek, és nem is törik meg a ruhájuk.
Előzmény: hkatica1 (1413)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1414
Kedves Katica! Sajnálom, ha kimaradt, de pótolom. Légyszives küldd el az címlapjánt, hogy melyikből hiányzik, és azonnal küldöm a hiányzót.

Monika! Nézd meg Te is, hogy Nálad megvan-e? Megkaptam a linkeket, fogok írni bővebben, csak most el kell mennem.
üdv.Jolimama
Előzmény: hkatica1 (1413)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1413

Jolimama! A Häkel-Ideen újságból nálam hiányzik a 8. és 23. oldal. Elküldenéd őket (mégegyszer)? 

Kata 

Marikje Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1412

Brilella!

Nagyon-nyagyon köszönöm. Bár a kínai neten már megtaláltam de ez sokkal jobban látható és pont jókor jött.

Előzmény: Briella (1409)
dudus75 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1411

Szia Marcsi! Sajnos még nem kezdtem bele, mert reménykedtem, hogy lesz még jó idő és tudok hordani 1- 2 új horgolt pólót. Az itthon talált fonal sem az igazi hozzá, kéne keresni v.mit a turiban, de sok a munkám és nincs időm nézelődni. Találtam a kínai oldalon egy nagyon szép pulcsit. Sajnos a leírása pont ennek nem volt meg, de kikisérleteztem. Szerintetek milyen? Ha vki nem tudja felnagyítani a pókhálós mintát, és kéne, akkor jelezze és küldöm. Üdv.

Előzmény: Marikje (1374)
Briella Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1410

Hölgyek, ha valakinek keresztszemes minta kell, csak sikkantson! (Néhány évvel ezelőtt a gyűjtőszenvedélyemet a keresztszemesek terén éltem ki.)

Én Puppets fonalat szoktam használni, az is 70-80 Ft körül van.

Előzmény: MóniSz (1407)
Briella Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1409

Marikje!

Meglepim van! Nézd csak, mit találtam az én feneketlen kincsestáramban! (Néha jól teszi az ember, ha rendet rak a gépén. :) Én már közel egy hete válogatok, szortírozok, rendszerezek, de hol van még a vége!)

Rögtön küldöm a mintát.

ilcsi. Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1408
Drága Jolimami! Szívesen készítek képeket , és remélem Annamáriával tényleg találkozni fogunk /a képekhez hívom a barátnőmet ,ő majd fotóz/. A Gyöngyhorgolásról pedig tömören annyit:először fel kell fűzni a gyöngyöt,én horgoló,vagy hímzőcérnára szoktam. Ezután hat láncszemből gyűrűt készítek,és minden láncszembe rövidpálcával odafogatok egy gyöngyöt. Utána körbe-körbe haladok fölfelé, mindíg egy-egy gyöngyöt horgolva minden gyöngy fölé.Hú! Ez elég bonyolultan hangzik,de nem az mégsem.Egyébként a honlapon amit ajánlottam /mityka.play.hu/ ajánl Mityka-Andrea animált oldalakat,ahol lépésről lépésre be van mutatva a dolog. Nekem másodszorra sikerült. Remélem tényleg fogok tudni hamarosan képet küldeni.Ez nem lett valami tömör! Bocsi! Jó éjt midenkinek!
Előzmény: Jolimama (1391)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1407

Kedves Jolimami

+ akit érdekel:)

Az első keresztszemes "próbálkozáshoz" 14-es aidát(kongré) ajánlok. A legtöbb minta DMC,vagy Anchor fonalakból készülne a leírás szerint,amik nagyon szépek, viszont egy motring 150-200 ft-ba is kerülhet, ehelyett ajánlom a Venus fonalat, ami majdnem olyan szép, viszont sokkal olcsóbb, és átváltóm is van hozzá:) 1 motring 60ft, ahol én veszem, vsz nincs ennél olcsóbb. Én is elég kezdő vagyok, de szívesen segítek, ha tudok. Küldöm a linkeket.

Jolimami neked is elküldöm a linkeket.

Móni

Előzmény: Jolimama (1406)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1406
Szia Moni! A keresztszemes linkjeidet a

hazyboszika@citromail.hu

-ra küldheted. Ma megint rendetlenkedett elég sokat Gabcika netje, de azért a leveleket igyekszik megnézni, tegnap tudott kicsit a honlappal is foglalkozni. Több levelem elveszett, és valószínű, hogy MARIKJE táskás képes levelével is ez történt. A fényképeket is kétszer küldtem el, mire megkapta.
Írjad meg légyszives, hogy milyen anyagra varrod a keresztszemeseidet? Biztosan fogok valami kisebbel fogok kezdeni.

Moni, eddig Te vagy a legfiatalabb fórumozónk. Így is szeretettel köszöntelek.
Az ujságokat fogom ám szkennelni, most még a héten itt van Titti unokám, és néha elmegyünk csavarogni a városba, no, meg osztozunk a neten is.

Ezt üzenem Katicának is. Néztem a képtárát, most még amit utoljára feltett, az konvertálás alatt van. Köszönöm, mindig benézek, hogy mikor jelenik meg.)))))))))
Előzmény: MóniSz (1405)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1405

Sziasztok

Itt találtam a sárga ruha képét, de a mintát nem találom, ha valaki jobban ért hozzá légyszi nézze meg. http://show.7ya.ru/index-private.aspx a jobb szélen van. Köszike

Jolimami hova küldjem akkor a keresztszemes linkeimet hazyboszinak?

Üdv. Móni

Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1404

Nagyon szép ez a szélkerékminta. Várom a folytatást.

Kedves Margitmama!

Most vettem észre, hogy kérted az email címemet marikje@inMail.hu szalaghorgolás témában várom amit csak tudsz küldeni és mégegyszer elnézést.

A http://album.inmail.hu/*marikje képtárban pedig rengeteg filehorgolásos minta van. Jó böngészést.

Kedves Mindenki!

Bátorkodtam a topikindítástól kezdve a linkeket összegyűjteni és ide fel is másolom jó nézgelődést:

Ha kériteK elküldöm emailban is :

http://gabcika.atw.hu

http://furgeujjak.atw.hu

http://kep.tar.hu:80/gabcimami/50176827

http://fazekmester.atw.hu

http://forumv3/php/termekek/index/pages/pages.php on line 16

http://www.knittingonthenet.com/

http://www.kezimunka.lap.hu/

http://kep.tar.hu:80/gabcimami/50176827#2

http://www.dmc-usa.com/

http://www.regikonyvek.hu-ra/

http://www.knitting-crochet.com/

http://knitting.about.com/

http://www.crochetpatterncentral.com/directory.php

http://www.folt-varras.hu/

http://www.kokojza.hu/mek/tarsad/neprajz/gyergyoi/himzes.php

http://4t.hu/cegkereso/Fonalak.html

http://kreativ.linkek.hu/

http://varras.linkek.hu/

http://www.geocities.com/cdjsimon/crochet.html

http://www.angelfire.com/folk/celtwich/bedspreads.html

http://www.angelfire.com/folk/celtwich/PinePinBS.html

http://www.angelfire.com/folk/celtwich/Stardust.html

http://www.angelfire.com/folk/celtwich/RoseBS.html

http://crochet.about.com/library/blfreecharts.htm

http://www.smartcrochet.com/free_pattern.shtml

http://www.crochetmagazine.com/freepattern.php

http://www.crochetnmore.com/123freepat.htm

http://www.crochetpatterncentral.com/directory.php

http://www.angelfire.com/folk/celtwich/RoseBS.html

http://www.flickr.com/groups/vintagefabric/pool/

http://www.woollythoughts.com/afghans/pursuit.html

http://kep.tar.hu/monisz1

http://www.crochetme.com/amigurumi-double-ring

http://www.crochetme.com/assembling-amigurumi

http://www.crochetme.com/Dec_Jan_0405/reads_round.html

http://www.flickr.com/photos/ihanna/sets/457501/

http://www.flickr.com/photos/38635695@N00/

http://www.flickr.com/search/?q=amigurumi&w=al

http://www.flickr.com/groups/fabrictextile_art/pool/

http://www.etsy.com/shop.php?user_id=9639

http://www.etsy.com/

http://www.flickr.com/groups/32997029@N00/pool/

http://www.flickr.com/groups/craftbooks/pool/

http://www.flickr.com/groups/thehappyhookers/pool/

http://www.geocities.com/Heartland/Cottage/3606/tutorialpage.html

http://www.worldknit.com/howto/howto.html

http://www.coatsclark.pt/en/1/howcro.html

http://www.lionbrand.com/cgi-bin/faq-search.cgi?store=/stores/eyarn&dictionaryOfAbbreviations=1

http://www.nexstitch.com/v_Tutorials.html

http://digilander.libero.it/pagnes/hobby/hu.tutorial.frame.html

http://kep.tar.hu/kezimunka/50269155#2

http://kep.tar.hu/kezimunka/50231844#2

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?bw=&forumid=86408&forumuser=&id=&step=0&page=1

http://www.paradisefibers.net/product-p/3016.htm

http://www.crochetpatterncentral.com/directory/beach.php

http://crochet.about.com/od/bikini/index.htm

http://www.flickr.com/photos/sincontrol/sets/177924/?page=3

http://www.manidifata.it/

http://www.etsy.com/shop.php?user_id=246

http://photo.163.com/photos/appletree3412/50284145/#p1

http://kep.tar.hu/briella/50327462#2

http://www.flickr.com/photos/70093476@N00/sets/72057594108897188/

http://www.kep.tar.hu/monisz1

http://show.7ya.ru/private.aspx?login=tinatanja&RubrID=27290

http://photo.163.com/photos/goubian0526#p5

http://photo.163.com/photos/lvsut/59480105/

http://kep.tar.hu/hkatica

http://www.jessica-tromp.nl/crochet_flowers_stitches/crochet%20tutorial%201.htm

http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=60404

http://marikaje.uw.hu/

http://www.hassdesign.com/CrochetStitchVideos/Round-Picot/

http://www.myhq.com/public/m/o/mommaknits/

http://www.teddys-handarbeiten.de/

http://www.angelfire.com/folk/celtwich

http://show.7ya.ru/private.aspx?login=tinatanja&RubrID=27290

http://olgapro.sitecity.ru/lalbum_3005105322.phtml

http://www.maggiescrochet.com/

http://knitty.com/ISSUEsummer06/index.html

http://strimfoto.ru/users/lace

http://www.jessica-tromp.nl/knitting/patchwork.htm

http://photo.163.com/photos/inteliu/60996219/

http://photo.163.com/photos/inteliu/61162978/

http://ajandekok.freebase.hu

http://photo.163.com/photos/liuxing_1120/31925413/#p6

http://www.hipvintagecrochet.com/freebies.htm

http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=96951&ob=0

http://photo.163.com/photos/cxqcys/49423477/

http://photo.163.com/photos/cxqcys/

http://photo.163.com/photos/czxueer/14569585/

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=209663423&size=o

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=209663420&size=o

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=209663421&size=o

http://www.allcrafts.net/crochetknit.htm#sites

http://www.smartcrochet.com/

http://www.karpstyles.com/

http://www.crochetnmore.com/

http://www.flickr.com/groups/knitting/pool/

http://www.flickr.com/groups/crafts/pool/

http://www.flickr.com/groups/quilling/pool/

http://www.flickr.com/photos/fundelupa/favorites/

http://www.flickr.com/groups/onlinewindow/pool/

http://www.flickr.com/groups/swappackages/pool/

http://www.flickr.com/groups/lace_knitting/pool/

http://www.flickr.com/groups/laceknitting/pool/

http://photo.163.com/photos/ziyang-1028/14244205/

http://www.club-rukodelie.com/hook/salf/salf_h.html

http://www.knittinghelp.com/knitting/abbreviations_explained

http://show.7ya.ru/index-private.aspx

http://kep.tar.hu/hkatica/50337453#2

http://www.hot.ee/bn/crochet/doily1.htm

http://www.klubochek.com/category/salfetki/

http://photofile.ru/users/mamafeja/

http://show.7ya.ru/index-private.aspx

http://photo.163.com/photos/czxueer/

http://photo.163.com/photos/snoopy0755/14492696/#p5

http://knitty.com/ISSUEwinter03/PATTfrenchmarket.html

http://www.flickr.com/photos/kathrynga/184420315/

http://www.flickr.com/photos/mollybw/175697310/

http://www.flickr.com/photos/kafski/56464561/

http://www.yarnboy.com/

http://photo.163.com/photos/snoopy0755/

http://home.wideopenwest.com/~sag55/index.html

http://photo.163.com/photos/czxueer/14569585/#p1

http://album.inmail.hu/*marikje   Jelszó: sapkalap

http://www.lamaisondanael.com/gallery_php/category.php?cat=11&expand=19

http://photo.163.com/photos/photo.essay11/14923346/353247407/

http://flagrantdisregard.com/flickr/mosaic.php

http://flagrantdisregard.com/flickr/

http://www.flickr.com/photos/97171983@N00/

http://www.manidifata.it/kit.cfm

Esthi Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1403
Nagyon jó ez a minta, biztos nagyon szép lesz a végeredmény.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1402
Kedves kézimunkázó társunk, Stefike egy poncsó horgolásába kezdett. Elküldte nekem a képet, és mivel nem tud a fórum közelébe jutni, felteszem, hátha megtetszik másnak is. Persze, ha kész lesz, azt is megmutatja.
Stefike köszönöm, hogy elküldted.
ortina Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1401
ezen az oldalon más néven jalantkezem mert csak itt tudok képet felrakni. az uj nick nevem (ortina) v. margitmama.
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1400

Margitmama! Köszönöm, megkaptam a mintákat. A kis csillag egy régi Fürge ujjak könyvben is szerepelt már, csak ott össze voltak kapcsolva. A link hozzá:

http://kep.tar.hu/hkatica/50337452?o=60#2

Marikje! A mai cukorárak mellett szerintem maradok a keményítőnél :)

Előzmény: margitmama (1397)
margitmama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1399
margitmama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1398
a harmadik teritő lemaradt!
margitmama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1397
HKATICA A MINTÁK ELMENTEK DE HA VALAMI PROBLÉMA LENNE IRJ IDE . margitmam
Előzmény: hkatica1 (1389)
vorosvar Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1396

Marikje, neked is köszönöm, remélem, tényleg olyan lesz, mint amilyennek elterveztem:). De már jó lenne végezni vele, mert tervezek egy másikat is, és az nagyon piszkálja a fantáziámat:)

A bontás nekem sem ismeretlen. Régen, amikor rendszeresen kötöttem, minden darabnak legalább a fél hátát minimum kétszer kötöttem, de volt, hogy sokkal többször:). A függönynek meg van egy megkezdett és felbehagyott kb. 10 cm-es darabja, ami nagyon széles lett, de azt egyelőre nem volt szívem lebontani.

Előzmény: Marikje (1377)
margitmama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1395
nagyon szivesen elküldöm én most honleányból csináltam próba képpen, de nekem jobban tetszene 60- ból. üdvözlettel . Margitmama. skeneltem és megy mélben!!
vorosvar Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1394
Ilcsi, köszönöm szépen, az én kitartásommal nincs baj, sokkal inkább a férjemével:)
Előzmény: ilcsi. (1370)
margitmama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1393
Próbálok még1 képet felrakni

Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1392

Margit mama!

Minkettő nagyon szép.

Taptapo elment a levél Farnciahonba. Várom a választ rögtön jelentkezem akármi fejlődés lesz.

Addig is mindenkinek jó napot most mennem kell mert a csajok itt toporognak.

Előzmény: margitmama (1388)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1391

Új bejelntkezők, vehetem leveleteket a létszámellenőrzésre bejelentkjezésnek? Üdv.

Kedves Esthi! Biztosan sok élményben volt részed. Ha meg tud valaki ilyen programokat, jelezze, hátha többen el tudnak menni. Aztán csináljatok még képeket, hogy legalább göynyörködhessünk benne.

Pl. Ilcsi és Annamária, Ti is biztos találkoztok Nagykállón))))) Légyszives csináljatok képeket mindenről, legalább így részesei lehessünk, meg Magatokról, hogy megismerünk Benneteket is. Topiktali lesz ez is.
Ilcsi!Légyszives ha megtennéd, hogy bővebben írjál erről akár csak a legegyszerűbb technikáról is, miből és hogyan készül?

MoniSz! Egyenlőre Te vagy a legfiatalabb, jelentkezzen aki 1982 után született.
Keresztszemes mintáidat már sokszor elmondtam, hogy mennyire megcsodáltam. Nem lehetne Gabcikának küldeni linkeket, hogy feltegye, és akkor csak egy katt és ott vagyunk Nálad.

Dudus 75! Vagányak fiatalosak a minták. Küldjél sok ilyen gyönyörűséget, várjuk. És még azokról is, amiket el is készítettél.

Házyboszika ide feltett pár képén a topiktaliról, a webkamerás képen Margitmama, és Titti unokám van még ott.

Marikje! De jó lenne, ha megtudnátok oldani ezt a fránya, de gyönyörű mintát.
Kicsi lett, amit elküldtem? Taptaponak talán jobban sikerül.
Nem vagy egyedü, ha egyben kötöd az elejét és hátát. Sok gondolkodást igényel.
Neked mondjam? Biztos Te is úgy csionálod, hogy mindenből készítesz próba kötést-horgolást, és abból számolod. Én ha egyben kötöm az elejét és hátát, akkor a varrás helyén egy szem fordítottat kötök, ami a varrást helyettesíti. Persze, ha fordítottszemű a minta, akkor simát.

Eicu! A honlapon már vannak linkek, de majd az illetékesek biztosan leírják Neked. Rengeteg van)))))És sok fórumosnak gyönyörű képtára. Nézd meg Gabcika mindkét honlapját is. Ott is vannak szép minták és linkek.

Drága Margitmama! Látod, hogy sikerül feltennei a terítőket. Már bizsereg az ujjam a horgolótűkre várva /csipkehorgolásra/ de amíg nem lesznek készen az elkezdett dolgok.

Azt hiszem, hogy mindenkinek válaszoltam, próbáltam összeszedni, és köszönöm h.katica, és Marikje, Moni segítségét is keményítés stb.
Mindenkinek szép napot kívánok Jolimama
Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1390

Igen bár szerintem elég a 1/2 dl víz is

hkatica1 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1389

Margitmama! Gyönyörű a terítőd. Hanyas cérnából csináltad? A mintáját elkérhetném?

Marikje! Mit jelent a hat rész cukor egy rész víz: ha 1 dl vizet veszek, akkor ahhoz 6 dl cukor kell??

margitmama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1388
probálom felrakni de nem tudom megy-e, honleányból csináltam kipróbálásra de nekem jobban tetszik vékonyból
eicu Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1387

Marikje!

Köszönöm, és nagyon tetszik amit láttam. Szeretem nézegetni az általatok ajánlott oldalakat és a saját munkáitokat. Rengeteg gyönyörű munkát láttam amióta rátaláltam a fórumra.

Gratulálok a szép munkákhoz. És is próbálkozom folyamatosan és alakulnak a munkáim.

Nekem még nincs annyi és nincs olyan szép, hogy mutogathatnám őket., de remélem eljön az idő, hogy én is meg tudom majd mutatni, hogy mit alkottam.

Előzmény: Marikje (1382)
margitmama Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1386
Jolikám! elkészültem egy -két db-al de nem tudom hova tegyem fel? úgy mint azelött?
puszi Margitmama.
taptapo Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1385

Kedves Marikje, a második email címedre küldtem a takaró leírását.

nagyon köszönöm a segítséged, igazán rendes vagy!! üdv taptapo

Előzmény: Marikje (1375)
Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1384
Katica a fejét nem kell bemártani csak azt a részt amit keményíteni akarsz!
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1383
Nagyon köszi! Legközelebbi nagyváros Nyíregyháza.Remélem ott van ilyen bolt.
Előzmény: eindor (1371)
Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1382

EICU

a jelszó: sapkalap és a bemutatóra kattintva tudod megnézni.

Remélem tetszeni fog bár még csak most töltögetem.

Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1381

Szia Katica!

Kis pohárra húzva lehet szárítani. Cukros víz és keményítő mindkettő jó.

CUKROS:
hat rész cukor egy rész víz. A vite lassú tűzon forraljuk adjuk a cukrot és addig forralod amig egyharmadát elpárologja .Kihűtöd langyosra beleteszed az angyalkát amikor jól megszívta magát ráteszed a pohárra és hagyod megszáradni.

Vigyázz, hogy a formára jól illeszkedjen mert ha nem akkor csúny lesz és ne

száradjon teljesen meg mert ráragadhat.

Keményítős változat:

1/2 dl vív

1 evőkanál étkezési keményítő

Összeöntjük csomómentesre keverjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg enyvszerű nem lesz .Egyenletesen benedvesítjük vele az angyalkát és úgy szárítjuk mint a cukrost de ezt lehet hajszárítózni is.

Előzmény: hkatica1 (1379)
eicu Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1380

Üdv. mindenkinek!

Folyamatosan olvasgatom a fórumon résztvevők írásait és tanulgatok folyamatosan.

Most szeretném megkérdezni, hogy hogyan tudom megnézni az általad ajánlott oldalakat.

Nagyon szeretném látni.

Előzmény: Marikje (1378)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1379

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni horgolt angyalkák kikeményítésében? Briella, te hogyan csináltad? Mivel kell keményíteni (vízben feloldott keményítő, cukros víz) és milyen formára lehet ráhúzni, hogy a szoknyája szép legyen? Vízbe mártáskor a fejben lévő vatta nem ugrik össze??

Én a sajátjaimat hagytam ahogy elkészültek, nem keményítettem mivel tartásuk volt, de most elővéve a dobozból, ahol összenyomódott a szoknyájuk, háááát, rájuk férne egy kis felújítás. Meg most szeretnék a munkahelyemen eladásra készíteni és nem mondhatom azt, hogy nem tudom kikeményíteni :(

Üdv. Katica

Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1378

Terítőknél újabb minták.

Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1377

Vorosvar!

Nagyon szép lesz a függöny.

Én megint bontok. Egyszerűen nem találom el a leánykám mellényének a hosszát annyira csalós tud lenni. Ha külön horgolom neki az elejét és a hátát mindig 50-60 láncszemre kezdem de most egyben kezdtem dupláját vettem és nagy lett. BRRRRR

Előzmény: vorosvar (1348)
Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1376

Dudus ez nagyon jól néz ki.

Gabcika!

Átmentek a táskák a citromailra küldtem egy párat leírással.

Előzmény: dudus75 (1367)
Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1375

Taptapo!

Írtam egy francia hölgynek a legyezőmintával kapcsolatban, de azt írta, hogy a kép túl kicsi és a leírás sem teljes.

Nincs valakinek nagyobb képe, hogy át tudjam küldeni?

A húgom beszél franciául és ketten lehet össze tudnánk hozni a fordítást igaz neki nincs nete így csak leélben megy a dolog. Telin kicsit drága lenne. KÜldjétek át nagyobban a képet légyszi:

marikje@inMail.hu

marikje@c2.hu

Marikje Creative Commons License 2006.08.23 0 0 1374

Jó reggelt mindenkinek!

Szia Dudus!

Hogy áll a buggyos pulid?

Monisz!

Ez az orosz neten volt szerintem a leírás is ott lesz valahol .

Frissítettem egy két norvégmintát a honlapra http://marikaje.hu nézzetek be.

hazyboszi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1373
egy pár fotó.)))) Tamásiból....Nővérkémmel.)))Margitmami neten:)penzióbancapuccinó))
MóniSz Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1372

Szia

Az utóbbi időben nem nagyon haladtam, egyik ujja megvan, picit megvariáltam,de lehet, hogy le fogom bontani, nem az igazi így:(, másik ujjának a fele van. Hazafelé a vonaton is ezt csináltam, és képzeld egy hölgy elkérte a mintát, annyira megtetszett neki is:). Majd talán sikerül kipihennem magam nemsokára, és akkor megint nekilátok:) Már találtam is egy új áldozatot, csak sajna ehhez nem találtam leírást, ha esetleg valaki tudna segíteni, hogy hogyan is fogjak neki...persze csak ez után. Nagyon jó a pókhálós minta is:)

Akit érdekel sok keresztszemes linkem is van,küldeném.

Köszike

Móni

eindor Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1371
Szia!Bőrdiszmü kellékest keress.Ott lehet kapni táskához való dolgokat
Előzmény: ilcsi. (1366)
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1370
Vörösvár! Kitartás!! Egyedi,szép függönyöd lesz,sok elismerést fogsz beseperni.Arról nem is beszélve,hogy akárhányszor ránézel ,büszkeség fog eltölteni! További jó munkát! Ilcsi.
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1369

Kedves Ilcsi!

Komárom megyéből megyünk,én nem ismerek senkit most leszek először egy ilyen találkozón.Remélem látjuk egymást!   VISZLÁT!

Előzmény: ilcsi. (1364)
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1368
Nagyon vagány!
dudus75 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1367

Szia Móni! Hogy áll az ananászos pulcsid? Sikerült az alja-cakk? Minden nap olvasom a fórumot és várom, hogy jelentkezz vele. Üdv. Judit

Ehhez mit szóltok?

Előzmény: MóniSz (1265)
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1366
Jolimami! Én csak láncot horgoltam eddig, de bárkinek segítség kell, szóljon nyugodtan!Nagyon tetszenek a horgolt színházi táskák gyöngyből,de nem mertem belekezdeni.Azt sem tudom, hol kell beszerezni azt a fém tetejét a táskának.Tudjátok ami olyan,mint a régebbi pénztárcákon volt, össze kel csípni,ellentétes irányba tekerni és akkor nyílik ki.Nem tudom értitek-e!Ha valaki látott már ilyet valahol,szóljon légyszi!Egy pénztárcárba belefognék,persze csak ha nincs csillagászati ára ennek a záróbigyusznak. Előre is köszi!
Előzmény: Jolimama (1332)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1365

Sziasztok

Végre sikerült végigolvasnom mindent. Azt hiszem én vagyok jelenleg a legfiatalabb, vagy más nem merte bevallani :) 82-ben születtem. Még keresem a mintát, majd szólok.

Móni

ilcsi. Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1364
Annamária! Én biztos hogy benézek,Nagykállóban lakom. Te a közelben laksz? A vert csipke is szép, de a készítése valahogy nem jön be nekem.Remélem tényleg lesz más technikával készült csipke is.Megérdeklődöm a részleteket!
Előzmény: Annamária36 (1358)
vorosvar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1363

Briella képtárában, én is tőle kaptam:)

ez a fényképe

ez pedig a minta
Előzmény: szedit99 (1360)
Esthi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1362

Sziaztok!

Egy kis élmény megosztás: voltam 20.-án a kézműves fesztiválon a várban. Csodálatos dolgokat láttam. A csipkeverők munkái szinte magával ragadott, de nagyon bonyolultnak bizonyult. Amit viszont örömmel láttam: kinnt volt a Fürge újjak újság is, és kezdőket tanítottak horgolni. Sokan ültek oda, megtanulni a kezdő lépéseket, hogy aztán kissebb alkotásokkal távozzanak. Hihetetlen jó volt látni milyen örömmel tanulták fiatalok és idősebbek egyaránt. Persze még rentgeteg kézműves technikát lehetett kipróbálni, de gondoltam, fórumtársaimmal ezt osztom meg.

A kiállítást ha lesz jövőre ajánlom mindenkinek, igaz 800 Ft volt a belépő, de ingyenes a technikák kipróbálása és haza is lehet vinni a kész műveket. És nem utolsó sorban csodálatos termékeket lehet vásárolni, bár szerintem drágán adták. PL.: egy gyöngyszövött karkötő, ami költségében nincs 100 Ft és időben kb. pár óra megcsinálni 800 Ft-nál kezdődött. Szóval a vásárlást eléggé meg kell gondolni. De megnézni mindenképpen érdemes!

szedit99 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1361
Bocs, hogy nem mutatkoztam be! Tképpen budai imola vagyok, szedit a másik topikbeli nevem!
szedit99 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1360
Kedves vorosvar! Hol lehet megtalálni ezt a mintát? Nagyon tetszik!
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1359
JAAAJ ! MOST NÉZEM MIT ÍRTAM! BOCSÁNAT A HELYESÍRÁSI HIBÁKÉRT!
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1358

Hölgyek!

Jön valaki Október 13-14-15.-én Nagykállóba?A Magyar Csipkekészítők Egyesülete rendezi országos találkozóját.Igaz,a vert csipke lesz a fő téma de horgolt,varrott csipkével is fogunk találkozni szerintem.

budai imola Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1357

Hű, itt aztán van mit nézegetni! Teljesen újszerű ötletek a keresztszemezésre! Bizsereg az ujjam, pedig van mit befejeznem!

Köszi!

Előzmény: Marikje (1351)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1356
Drága Testvérem, Gabcikám! Küldöm Betti táskamail-jét. Légyszives ürítsd a postafiókodat, mert nem tudom folytatni a képküldést. Puszillak Joli nővérkéd
Előzmény: hazyboszi (1341)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1355
HOL VAGYTOK TI RÉGI FÓRUMTÁRSAK? Várom, hogy jelentkezzetek, Gabiiiiiiii, aki bevezetett a képfeltöltés technikájába, era417, tears, Sándor3, Oana, nem is tudok mindenkit felsorolni, no meg bors-menta, szóval sokan,sokan hiányoztok még. Várlak Benneteket. Jolimama

Kedves Piroska, remélem, ha több időd lesz ismét megkeresel bennünket, nagyon várjuk a vékony kendercérnát:))))))))
Jolimama Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1354
Végiggyönyörködtem a keresztszemes oldalakat,, csodásak, és mint MoniSz-nek is mondtam, még majd elcsábulok a himzés felé is, bár sok időm lenne.!
Előzmény: Marikje (1351)
vorosvar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1353
köszönöm, még nagyjából ötször ennyi kell hozzá:(
Előzmény: Jolimama (1352)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1352
Új bejelentkezők létszámban. Üdvözöllek Benneteket.

A sapkamintákat megnéztem, nagyon jók, néhányat én is lementettem az orosz oldalról

Kedves Betti, a táskás mail-t küldtem Gabcikánknak. Tényleg hihetetlen a kicsi 4 éves Kincső rajongása a lovakért. Egész ménese van, rengeteg időt tölt el velük. A Te honlapod pedig kedvencei közé tartozik.

A meghorgolt terítőim képeit Gabcika fogja feltenni a honlapján lévő képtáramba. Igencsak hiányos, hiszen nemrégtől van fényképezőgépem, és a régiek, amiket elajándékoztam, nincsenek lefényképezve. Biztos, hogy sokan vagyunk igy, igaz?

Várom, hogy jelentkezzen, aki 1978 után született.:)))))))))))

vorosvar, szépen haladsz a függönyöddel, várjuk a végeredményt:))))))

Marikje Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1351
Marikje Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1350
Örülök, hogy tetszenek. Hogy állsz a ponchoval és a toppal?
Előzmény: kicsi lany (1349)
kicsi lany Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1349
Megneztem a sapkakat, nagyon edesek.
Előzmény: Marikje (1321)
vorosvar Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1348

Sziasztok,

itt vagyok én is, de inkább csak olvasó-üzemmódban:). Készül a Briella-mintás függönyöm, épp tegnap fényképeztem le az aktuális állapotot:

ilcsi. Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1347
Sziasztok! Loncsibaba helyett így leszek, a tesóm felvilágosított, hogyha foglalt egy név, mehet utána pont vagy szám, hát így tettem. Drága Boszika! Válaszoltam a leveledre, vajon hová lett? Abban is írtam nem haragszom, és kértem, horgold fel légyszi a fonalat, olyan szívesen küldtem!! Mivel nem jött válasz, én is azt hittem ,hogy haragszol. Szupi,hogy nem!! És persze, hogy leszek a fogadott lányod! Puszi!Ilcsi!
Marikje Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1346

Jó reggelt Mindenkinek!

Gabika!

Küldtem pár tatyó képet emailban. Ha gondolod tedd a másik mellé a honlapon.:))

Taptapo!

A relief sor elé nem fér be egy pálcasor? Mi van ha körbehorgolod röviddel és abba teszed a reliefet? Köszi a tanácsokat most néztem a napokban. Nagyon kedves vagy.

taptapo Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1345
Nagyon aranyosak vagytok, hogy segítetek kibogozni ezt a kagylóstakaró készítést. Valóban kell bele valahová reliefsor is, és szerintem is a lukacsos és a pikós sor kerül az összehorgolás után. Sajnos senki nincs aki franciául tudna. Az megkönnyítené a dolgot. 5db-ot horgoltam, most azt próbálom egymáshoz illesztgetni, de ha varrni kell, az nagyon csúnya lesz! Üdv.Taptapo

Briella Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1344

Megmosolyogtatni Jolimama? Ha dicsérnek, vigyorgok mint pék kutyája a teliholdra. :))

Szerintem sem a legutolsó sorhoz horgolják hozzá a következő ívet, hanem az alatta levőhöz az utolsó sor mögött.

Előzmény: Jolimama (1328)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1343

Sziasztok! Jolimama, én is jelentkezem létszámellenőrzésre, bár csak egy nappal később, de a munkám nem engedett hamarabb. Remélem láttad a képtárban az egyik kért könyvet (még nem jutottam a végére :( ).

A kort illetően én a "fiatalabbak" közé tartomozom az 1978-as születésemmel.

k-betti Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1342
E-mail ment (tegnap Jolimamának is, mert nem tudtam mennyire vagy netközelben). De végül is a rossz hír a jó hír: hogy csak időhiány miatt nem használod annyit a netet, nem pedig azért, mert kórházban vagy, stb...
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1341
k-betti !))))

Megköszönném...)) lementettem az egészet,de valahol elveszett a fetöltésnél....és volna még fennt egy másik fotó is,de valamiért nem tette fel...az ftp-m(((
A feltöltés sajna nem mindíg úgy sikerül,ahogy én szeretném,ezért mindenkitől elnézést!!!!
Pont ezek miatt /időhiány../és szerver...nemigen maradt időm a fórumra.

Természetesen olvasom,válaszolok,megpróbálok aktív tag lenni,de a navigáció,emilekre válasz sokkal gyorsabb Jolimami,nővérem részérő...))))))))))))
Maradok köztetek,folyamatosan láttok,de a "főgazdi" már drága Mamim.))))
Margitmamim,fogadott anyum: tali lesz,nem tűnök el,csak nem én vezetem a fórumot!)))

Brinek is nagyon köszi a rengeteg segítséget!!!Nagyon értékesek a munkűi,hozzászólásai,aktív tag e kis csapatban!))))

Imola drága,ezer éve nem írtál!!!!Mi van veled drága nagyim??)))))))))))))))))))))))

Loncsibaba: fogadhatlak kislányomnak??? Írtam 2 hete ismét egy "bocsi emilt,"nem kaptam választ!! Akkor itt,most utoljára szeretnélek megkövetni,kiengesztelni: BOCSÁNAT a tévedésemért!!!!Nagyra értékelem jószándékod,kedvességed!!!!!Szeretlek!!!!! A posta meg...........hm nem éleszek ronda...Légyszi válaszolj!!!)))))))))))))))

Sajnos,most kötve vagyok az internettel: gyerkőcök éjszakások,hajnalban írok,estig alszanak.../nem megy a gép/akkor tudnék,de addigra meg én tikkadok ki.((((((((((

Puszika mindenkinek.))))))))))))))))))
Előzmény: k-betti (1336)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1340

Kedves Jolimama

Most kezdek visszaolvasni, majd csak délután tudom folytatni, ígérem megnézem majd a terítőt, remélem meglesz valahol. Mindenkinek szép napot:)

Móni

Előzmény: Jolimama (1308)
Marikje Creative Commons License 2006.08.22 0 0 1339

KAGYLÓ MINTA!

Nem próbáltam ki, de?, ha az illesztéseknél relieff pálcát használnánk akkor egy sor plusszt kapunk a munka színe felett és arra horgolná rá a díszcsíkot.

Nem tudok odajutni időben. Vk nézze meg ez volt az én ötletem.

k-betti Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1338
Kedves Jolimama!

E-mail ment. A lovak szeretete örök életemben el fog kísérni, sajnos már régen ültem lovon. Örülök, hogy Kincső is gazdagabb lett ezzel az érzéssel.

Kíváncsian várom a horgolt munkáidat. Tényleg, bámulatra méltó, hogy itt mindenki milyen ügyes és gyors.

Jó éjszakát

Betti
Előzmény: Jolimama (1337)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1337
Kedves Betti! Nagyon örülök Neked, hogy jelentkeztél. Éppen a mult héten jártam a honlapodon, a lovaknál, tudod, Kincső unokám kedvencei, biztos írtam már.
Az elírásért elnézést, minden kezdet nehéz. Igen, küldd el a rajzát, gondolom jó lenne Gabcikának.
És nagyon köszönöm kedves szavaidat, és biztos lehetsz, hogy házyboszi-Gabcika is itt lesz közöttünk, mi pedig a honlapjaiban gyönyörködhetünk és tanulhatunk a feltett dolgain.
Várom, és nem csak én, biztos vagyok benne, a kész táska képét. Az, hogy bontasz, nem baj, úgy tanulunk. Egy-egy nehezebb darab meghorgolása során szerintem bontunk mi is. A babakelengye még nem készül, de készen lesz, mire kell. Ugyanis 2-3 hét mulva születik meg fiam barátainak babája, Ő az első. Majd meg fogom mutatni.
üdv.Jolimama
Előzmény: k-betti (1336)
k-betti Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1336
Hoppá, lemaradt a kérdőjel:

Elküldjem a minta rajzát rendesebben, hogy a honlapon ne "megcsonkítva" legyen?
Előzmény: k-betti (1335)
k-betti Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1335
Jelentkezem létszámellenőrzésre :) Szerintem jobb pót-háziasszonya nem is lehetne a fórumnak! Bár sajnálom, hogy Háziboszit ezáltal ritkábban látom itt.

Örülök, hogy felkerült a honlapra a táska minta (a honlap címét elírtad, de aki ismeri az oldalt, így is megtalálja). (Azért leírom, hogy teljes legyen a kép: http://furgeujjak.atw.hu/)

Már a hátlapja kész van, ha az elejével is végzek, felteszem, mert lenne egy kérdésem...

Készül már Orsi_1 babájának kelengyéje? Szerintem is jó 5let :) Sajnos én csak lélekben tudok jelen lenni (lassan horgolok, és nem is olyan szépen - a táska hátlapját ezért is nem fényképeztem le. Az elején folyton visszafejtettem, mert nem tetszett. Viszont, ha mindig lebontanám, sosem lenne kész, és nem lenne sikerélményem...)

Elküldjem a minta rajzát rendesebben, hogy a honlapon ne "megcsonkítva" legyen.
Előzmény: Jolimama (1307)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1334
Akkor most szeretném elmondani én is,hogy van egy pár "öreg"barátnőm nagymamáimat is ideértve.Bizton állíthatom,hogy nekik köszönhetem a kézimunkázás szeretetét.Nekem mind egy kincs,mindegyiktől csak tanultam és remélem tudásomat át is tudom majd adni az utánam következőknek.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1333
Én is gratulálok az eredményhez. Én 7 unokával büszkélkedek.

Ilcsi, akkor Te l975-ben születtél, ki született később?????

Előzmény: budai imola (1330)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1332
Kedves Ilcsi! Megnéztem a gyöngyhorgolást, láttam, hogy kötnek is, így elsőre tényleg megijedtem tőle. Azért jó lenne tudni, hogyan is kell csinálni. Gyönyörűek. Majd vezess be bennünket ebbe a tudományba. Üdv.Jolimama
Előzmény: loncsibaba (1329)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1331
Ez szuper! A környezetemben senki fel nem veheti veled ilyen téren a versenyt. Szégyen, nem szégyen, én is csak kb 3 hónapja internetezek (azóta van internetünk), még sok tanulnivalóm van. A fórumot szinte azonnal megtaláltam,és mondhatom, függő lettem.Segítőkész, szuper csapat!
Előzmény: budai imola (1330)
budai imola Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1330

Köszönöm, loncsibaba!

Egyébként a múlt évi Unoka-Nagyszülő informatikai versenyen harmadik helyezettek lettünk az egyik unokámmal. /10 van, mármint unoka/ 

Előzmény: loncsibaba (1329)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1329
Kedves Imola! Gratulálok neked, hogy így nyomon követed a technika fejlődését, ez szuper!! Egyébként én 1975-ös vagyok. Megnézte már valaki a gyönygyhorgolást?
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1328
Kedves Briella, akkor sikerült megmosolyogtatnom Téged?
A kagylómintánál Taptapo már ejutott odáig, nézegették Gabcikával is, hogy egyenkint kell elkészíteni, csak nem jöttünk rá, hogy hol. ÚŐgy néztük, nem biztos, hogy az utolsó sorban, olyan, mintha alatta lenne.
Majd csak sikerül kitalálni.
üdv.Jolimama
Előzmény: Briella (1322)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1327
Kedves Marianna! De jó, hogy jelentkeztél a létszámban. Mindjárt próbállak hívni msn-nen, hátha ott vagy. Szép emlékek maradtak látogatásotok után. Jolimama
Előzmény: Marianna0 (1324)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1326
Kedves Imola! Külön nagy szeretettel köszöntelek, mint korelnökünket. Vajjon ki lehet a legfiatalabb? Jó lenne megtudni nem?:))))))))
Várom a kész munkát, és gyönyörű a kereszszemes munkád is.
Monisz is megörvendeztetett szép keresztszemes munkáival Nézzétek meg. Mégegyszer külön üdvözlet Joli/mama/
Előzmény: budai imola (1325)
budai imola Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1325

Szia Jolimama, és Mindenki!

Néha én is itt vagyok, bár ritkán írok. Most éppen az unokámnak kötök pulóvert, ha kész lesz megmutatom.

Keresztszemezni is nagyon szeretek. Ha a kötést félreteszem, mert elfáradt a kezem, ezt a két keresztszemest öltögetem. A sárgából már csak három subrika csík hiányzik, a kéken még van mit öltögetni.

Egyébként azt hiszem, én vagyok köztetek a legidősebb, elmúltam hetven.

Marianna0 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1324

Szia Jolimami!

Én is jelentkezem a létszámellenőrzésre,én is itt vagyok és még sokáig szeretnék itt lenni. Bár én ritkán jövök fel de mindíg visszaolvasok, hogy le ne maradjak. Sajnos nincs sok időm bármennyire is szeretnék több időt itt tölteni,de sokat tanulok tőletek az össze fórumtársamtól és fogadott maminktól Joli mamától. Most már ismerem Gabcikát is igaz webkamerán láttam de tényleg jó lenne egy topik tali ahol mindannyian együtt lennénk és megismernénk egymást. Tudnánk a nevekhez arcokat is képzelni. Szerintem emlékezetes maradna mindenki számára.

Kedves Marikje köszönöm a mintát és a segítő szándékodat gyönyörű a képtárad ahogy Katicáé is és a többieké is. Mindíg belenézek a frissítésekbe is és lementem magamnak ahogy jolimami tanította. További jó munkát és szép napot mindenkinek.

Szerettel: Marianna

loncsibaba Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1323
Kedves Jolimama, és akiket még érdekel a gyöngyhorgolás! Véletlenül akadtam egy honlapra, amin először hallotam erről. Itt találhatók linkek, amiről én is megtanultam a technikáját, illetve a német linken nagyon sok szép minta található. Kukkantsatok be: mityka.play.hu Ha segítségre van szükségetek, szóljatok! egyébként csak első ránézésre bonyolult. Hamar bele lehet jönni, és csodaszép nyakláncokat lehet felhorgolni a gyöngyökből. Ajánlom mindenkinek! Ilcsi
Briella Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1322

Köszönöm Jolimama, úgy szerteszét szaladt a szám két sarka, hogy csak a füleim tartották meg őket. :)

A foltvarrás nagyon jó dolog, csak bizonyos fázisaiban rengeteg hely kell hozzá, ami a mi kis lakásunkban elég problémás dolog. Ezért szeretem jobban horgolni a foltokat.

A kagylós mintával kapcsolatban nem akarlak nagyon letörni benneteket, de szerintem nem folyamatosan lehet horgolni, hanem minden egyes ívet külön szállal kell elkezdeni, és menet közben minden sora végén hozzáhorgolni az alatta lévőkhöz. Nagyon hasonlt ahhoz a vállkendőhöz, aminek a mintáját feltettem. Ott pl. egy nyíl mutatja, hogy hol kell kezdeni a következő ívet.

Előzmény: Jolimama (1318)
Marikje Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1321

Kedves Jolimama!

Természetesen én is jelentkezem a létszámellenőrzésre és számíthattok rám a legyezőnél is már van egy ötletem csak mielőtt írom kipróbálom.

Az ananászt tényleg elnéztem mindkettő nagyon hasonló és tudom, hogy láttam ezt valahol de minden linket nem tudok elmenteni mert én is a párom gépét bitorlom:)

készítettem egy képtárat horgolt sapkákkal és egy pár terítőminta van fent majd rakosgatom a többit is JELSZÓ: sapkalap

akkor kicsiben látszanak a képek bal sarokban bemutatóra kattintva megnézhetők nagyban. Ha valakinek tetszik valamelyik írjatok és küldöm nagyobban.

marikje@c2.hu

Ilyesmik vannak fent.
Előzmény: Jolimama (1320)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1320
Házyboszi-Gabcikám, Margitmama, Esthi köszönöm a bejelentkezést, de sokan hiányoznak még. Őket is szeretettel várom.

Kedves Marikje! Az eper/ananász-minták sokasága között nehéz eligazodni. ((Sajnos, ez sem az, de hiszem, hogy valahol meglesz. Ugy-e számíthatunk Rád a kagylómintánál? Bárki megleli köszönöm Marianna kedvéért, azért szólítottam Monisz-t, mert az Ő képtárában találtuk a mintát.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1319
Kedves Ilcsi köszönöm az üdvözlést. Sajnos nem ismerem a gyöngyhorgolást, de gondolom, hogy nem vagyok egyedül, akik szívesen megismernék. Jó lenne, ha tudnál nekünk valahogy ismertetőt küldeni. Neked is jó kézimunkázást kícvánok Jolimama
Előzmény: loncsibaba (1313)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1318
Kedves Annamária! Mellékelem, hogy mi volt a leírás, sajnos, nem magyarul. Taptapo nagyon ügyesen horgolt már darabokat, csak az összehorgolásra nem találtunk még rá.
A képtár készítése, frissítése nagy munka, sok munka erről tudnának
regélni fórumtársaink, akiknek van. Én abba nem kezdek bele, elküldöm a készitett terítőim mintáit, meglévő ujságaimat Gabcikának, h.katicának, monisz-naik. Jaj, ki ne maradjon Briella, hiszen Tőle is rengeteg szép dolgot kaptunk, sőt mindig gyönyörködök foltos munkáiban is. Sajnos, a foltvarrás sok egyéb között kimarad már az életemből. Már csak a gyönyörködés és irigykedés marad.
Ez a minta egy orosz ujségban találtatott.
Előzmény: Annamária36 (1312)
margitmama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1317
Gabcikám! Drága fogadott kislányom most olvasom vissza a fórum leveleit és olvasom hogy, átadod a háziasszony szerepet, Jolikámnak!Remélem továbbra is hallok felőled és meg ismerhetlek személyesen is, ahogy elterveztük? Jolikámnak pedig gratulálok ő igazi utódod lesz , hisz eddig is sokat dolgozott és segitett nekünk, millió pusz.))))))) Margitmama.
Előzmény: hazyboszi (1297)
margitmama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1316
Magyar ujság is van az a neve hogy, Filet-horgolás, nagyon jó dolgok vannak benne, igaz felismertem egy-két mintát az orosz oldalról is. minden hónappban jelenik meg az ujságoárúsoknál.Hamar elkapkodják!!!
üdvözlettel Margitmama.
Előzmény: Briella (1292)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1315
Hahó drága nővérkém)))

Létszámellenőrzésre jelentkezem.))))))))))))))))
Várom a fotókat,Magdikáét is...v/vendéglő.
Pár nap,és frissítem a honlapom: fórumosok tali képtárral is!))) Millió puszika!!!!!!!
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1314
Jolimami!
Köszönöm,hogy elfogadtad a megbízást!!! Természetesen én is részt veszek a fórum életében,szeretném,ha megmaradna ilyennek,mint Taptapo is írta: baráti,családi,kultúrált légkörben.))) Segítsük egymást,türelmesek vagyunk a kezdőkkel is,mi is úgy tanultuk,ellestük...stb)))
Bátran írjon,kérdezzen mindenki!!)))))
Hkatica,köszi a hozzájárulásod!!!
A többiek képtárát is feltenném,aki hozzájárul,és szeretné megosztani másokkal!! Várom ide,vagy ,ailben a linketeket..)))))

Valóban több időt szeretnék fordítani a honlapra,a kevésből...)))

Nagyon köszönöm MINDENKINEK!!! a fórum életében való,eddigi részvételt,és továbbra is legyen pörgős,családias!!!!))))Segítsétek Mamit,társaitok,egymást))))))))))
Mindenkinek nagy puszika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1313
SziasztoK Én is vagyok, horgolgatok, kötögetek. Sajnos fotómasinám még nincs, a húgom megígérte, hogy fotóz és teszünk fel képeket.Készült nemrég egy Kitty cica a lányom nagy örömére,és a gyöngyhorgolásba is belemerültem.Ismeritek? Pepecses de megéri a fáradtságot! Jolimama! Üdvözöllek új háziasszonyunkként! És mindenkinek jó kézimunkázást! Ilcsi.
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1312

Szép napot!

Szerintem ez még mindig nem az a leírás.

Jolimama! Az a kép amit látunk egy fénykép újságból vagy valaki meg is horgolta és azt küldte neked?

Leveleitek olvasása közben jöttem rá,hogy sokkal nagyobb odafigyelést igényel a képtáram készítése.

(Segítség!Hát mikor fogok én horgolni?)

Esthi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1311

Sziasztok!

Én jelentkezem létszám ellenőrzésre. Eddig nyaraltam egy picit, így most olvastam vissza. Csodás dolgokkal gazdagodtam megint. Örülök, hogy ilyen jól összedolgozik ez a kicsiny csapat. Ritkán találkozok ilyen segítőkész emberekkel. Igazán hálás vagyok ezért. Köszönöm mindenkinek ezt az élményt, és kívánok Jolimamának eredményes munkát fórumunk új háziasszonyaként. :)

Marikje Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1310
Azt hiszem az előbb rosszat tattem fel. Ez annak az ovális terítőnek a mintája sajna nagyobban nincs meg
Marikje Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1309

Kedves Jolimama!

Bár a kérdés nem nekem szólt itt a terítő rajza.

Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1308
Kedves Moni! Marianna küldte nekem a képet, amit elküldök Neked a vegyes3-asból. Nem találta a leírást, és a hosszúkásét megleltem, de légyszives segíts, hogy az oválisét is megtaláljuk.
A héten folytatom Neked és h.katicának is a mintafüzetek küldését. És csak ujból köszönni tudom azt a sok munkát, amit csináltok mindannyiun örömére. Jlimama
Jolimama Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1307
Jó reggelt, kedves Taptapo! Köszönöm a kedves szavakat., és annak is örülök, hogy jól éreztétek Magatokat. Jó érézés, hogy a fórumról már találkozhattam személyesen is Margitmamával, volt nálam Marianna és családja, aztán Gabcikával is, először nála, és most kis topiktali keretében itt, Taptapoval és ujból Gabcikával. Elröppent az a pár óra, a minták megbeszélése, nézegetése közben. Köszönöm Mindkettőtöknek, hogy itt voltatok, Margitmama pedig a webkamerán beszélhetett velünk. A képeket, ahogy Gabcika írta feltesszük. Jó lenne, ha a mi kis csapatunk így is közelebb kerülhetne egymáshoz. Igazi barátságok szövődhetnek.

Taptapo, igyekszem én is Gabcikával együtt a kagylómintás takaró megfejtésében, de MARIKJE, BRIELLA és igazán nem tuodk mindenkit név szerint megszólítani, segítsetek, több szem többet lát, fejtsük már meg a kagylóminták összehorgolásának titkát. Kérlek, segítsertek nekünk.
Köszönöm, és üdvözlöm a fórum minden kedves régi és uj tagját.
Nagy kérés lenne, ha most én is kérnék egy kis létszámbejelntkezést?
Jolimama
Emlékeztetőül a kagylómintás takaró képe

ÉS EL NE FELEJTSEm, ÚJ TÁSKAMINTÁK GABCIKA fürgeujjal.atw.hu másik honlkapján
Előzmény: taptapo (1306)
taptapo Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1306

Kedves Mindenki,

szeretném veletek tudatni, hogy egy kellemes napot  töltöttem a hétvégén Jolimamánál és pát órát Gabcikával.

Köszönöm a szíves, szeretetteljes vendéglátást Jolimami!!

Gabcika örülök, hogy megismertelek, csodás dolgokat készítesz, gyorsan és szépen !Csak gratulálni tudok a türelmedhez és kitartásodhoz és nem utolsósorban lelkes segíteni akarásodhoz!

Köszönjük, hogy  létrehoztad ezt a fórumot és eddig is lelkesen vezetted és összetartottad !! Úgy gondolom, Jolimami méltó lesz ehhez a felaldathoz !!

DE minden fórumos tagon is múlik, hogy továbbra is kulturáltak, türelmesek és segítőkészek legyünk egymáshoz. A kezdőket tanítsuk, a gyakorlókat, haladókat segítsük további kibontakozásukban !!

Most Jolimami gondolkodik és megpróbálja, hogyan lehet összedolgozni szépen az orosz lapról levett francianyelvű kagylómintás takarót.

Ha valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa, ötlete van szívesen elfogadom!!

Üdvözlettel taptapo

hkatica1 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 1305

Gabcika! Köszönöm a dícséretet. Nyugodtan tedd fel a honlapodra a címet. Folyamatosan bővítem a kínálatot (már ma).

www.kep.tar.hu/hkatica

Előzmény: hazyboszi (1290)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1304

Kedves Jolimama és Briella!

Azt hiszem egyről beszélünk,nekem még nem volt gondom velük.Havonta adok fel egy-egy csekket (3840Ft)amiért 30 lapot küldenek alkalmanként.Hát azt hiszem a nagyja már meg van,remélem a jövőben is megúszom baj nélkül.Amúgy a minták meg szépek.

Jolimama Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1303
Kedves Annamária! Sajnos, ha ez az a lap, amit Briella is írt, csatlakozni tudok csak hozzá, mert én egy barátnőmmel együtt vettem ezt a kiadványt, és éppen azért hagytuk abba, amiről Briella is tudomást szerzett. Annyival jobb a mi helyzetünk, hogy megkaptunk minden kifizetett kiadványt, és nem követeltek rajtunk plusz pénzt. Egyébként a mintákat szerettem többet el is készítettem belőlük. Jolimama
Előzmény: Annamária36 (1296)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1302
Kedves Livia néni! Köszönöm kedves és bátorító szavaidat, természetesen minden úgy megy tovább, mint eddig. Örülök, hogy jól érzed magad köztünk, remélem ez így is marad.
Gabcika itt lesz velünk továbbra is ugyanúgy, ahogy eddig, csak így még több időt tud a honlapjának fejlesztésére szentelni.
üdvözlettel Jolimami
Előzmény: livia néni (1299)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1301
Drága Gabcikám!
Nagyon köszönöm a megtisztelő megbízást! Örömmel teszek eleget neki. Igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni, vezetni a fórumot, és kis csapatunkat összetartani.

Bárkinek kérdése lenne, nyugodtan forduljon hozzám, és azokhoz a fórumtársainkhoz, akik eddig is sokat tettek a fórumért! Nagyon köszönöm én is a munkájukat.

Drága Testvérkém, Gabcika! Remélem, az itt felszabaduló idődből több fog jutni, hogy a honlapodat még tovább tudd fejleszteni és bővíteni. Így együtt, remélem, továbbra is jól össze tudunk dolgozni.
Briella Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1300

Te milyen véleménnyel vagy róluk Annamária?

Remélem jók a tapasztalataid, ugyanis nagyon ismerős volt valahonnan a kiadvány neve, úgyhogy rákerestem, vajon hol is találkoztam vele. Ugyan nem találtam meg, de találtam valami érdekeset a kiadójáról/forgalmazójáról: 

http://www.fogyasztovedelem.com/forums/index.php?showtopic=1306&st=0

Ez az a cég? 

Előzmény: Annamária36 (1296)
livia néni Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1299
Üdvözlöm az új háziasszonyunkat, és nagyon hálás vagyok így ismeretlenül is a réginek. Nekem nagyon kedves ez a fórum, habár alig több mint egy hónapja kerültem vele kapcsolatba. Egy jó ismerőmtől kaptam meg a címet. Remélem, hogy továbbra is folytatódik a munka valamennyiünk örömére. A régi háziasszonyunknak minden jót kívánok, remélem azért figyelő szemeit rajtunk tartja.

Lívia

Briella Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1298

Tettem fel szalag- és klöplimintákat a képtáramba. http://kep.tar.hu/briella/50352850#2

Vegyétek, vigyétek!

Néhány szalagmintám van még, majd azokat is felrakom szépen sorban.

Előzmény: harmonye (1281)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1297
Hahó!!

KÖZLEMÉNY:

Megkértem Jolimami nővéremet,a fórum navigálását venné át,mert nem jut rá időm! Nagy unszolásra igen mondott,bár szerintem eddig is Ő tartotta helyettem a frontot,mikor kelett:)))
Új háziasszony ,fórumvezető: JOLIMAMI.!!
Köszönöm a drága idejét,amit eddig is megosztott velünk,velem!!!!!
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1296

Köszönöm az információt egypár oldalon már jártam.Én sokat horgolok a "HORGOLÁS MŰVÉSZETE"c. lapokról.Állítólag 5 dossziéra való lap  lesz belőle,nekem eddig 3-ra való van meg.Gyűjti még valaki?Kíváncsi vagyok milyen véleménnyel vagytok róla!

Előzmény: Jolimama (1295)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1295
Kedves Annamária, ma már lehet kapni németnyelvű horgolómintás könyveket, igaz, hogy nem mindenhol. Több fel van téve h.katica, monisz,gabcika képtárába, bocsánatot kérek, ha nem tudom mindekiét ideírni, pl.briella és még sokan mások. Szóval lehet már találni, egyébként itt mindent meg is lehet. Mindnyájan szivesen osztjuk meg másokkal összegyűjtött kedves mintáinkat. Nézegess körül, és kérdezz.
gabcika.atw.hu, marikje honlapja kötés és horgolás, nem is tudom felsorolni. Kitágult számunkara a világ, sok országból van fórumos társunk, jó kapcsolatot tudtunk kiépíteni. Szeretettel várlak közénk. üdv.Jolimama:)
Előzmény: Annamária36 (1294)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.20 0 0 1294

Kedves Briella!

Fejet hajtok előtted,van igazság abban amit mondasz.Remélem hamarosm fel tudom tenni az oldalamra a terítőimről készült képeket amik mind magyar újságból valók.

Arra azért kíváncsi lennék,hogy a jó újságokat miért nem forgalmazza nálunk valaki.A szenvedéjyes horgolók(ha csak magamból indulok ki)megvennék még akkor is ha nem magyar nyelvű.

Tuniszihorgolást egy régi könyvből tanultam de annyira nem tetszik.Nekem inkább az ír-,és a zsinórhorgolás jön be de mindegyikhez több odafigyelés kell mint a recehorgoláshoz.Azért elárulom,nálunk tele van a ház kicsi és nagyobb terítőkkel.

SZÉP NAPOT MINDENKINEK! 

Előzmény: Briella (1292)
harmonye Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1293
Köszi. Nagyon kedves vagy, nekem is van két klöpli teritö mintám. ha kéred szívesen elküldöm, de csak postán tudom mert nincs skennerem.
Előzmény: Briella (1291)
Briella Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1292

Üdv Annamária! Hidd el, a külföldiekhez képest a magyar kézimunkaújságok kínálata szánalmas - főleg az utóbbi kb. 10 évben. Régebben még lehetett a kapni néhány újságot (Verena, Sabrina, Diana), de kb. 10 éve már csak a Fürge ujjak jut nekünk, aminek a színvonala hát hogy is mondjam csak - inkább nem mondom. Ami jó, hogy mostanában megint lehet kapni néhány magyarított német horgolós újságot, de az internet még mindig jóval nagyobb választékot tartogat.

Magyar újságban hol találsz pl. tuniszi horgolást?

Előzmény: Annamária36 (1275)
Briella Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1291

Harmonye! Az egyik terítő mintáját feltettem. Ide: http://kep.tar.hu/briella/50327462?o=36#2

Nem túl jó minőségű, de hátha....  A másik terítő mintáját most hirtelen nem találom, de még keresgélek.

Előzmény: harmonye (1281)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1290
Hkatica!!!

Nagyon szuper,tartalmas a képtárad,gratulálok hozzá:))))
A képtárad linkjét feltenném a honlapomra,ha igent mondasz!!
Így sokan hozzáférnek majd!))))
Nagyon ügyi vagy.)))))

Más: ma,szombaton volt egy kis fórumtali nővéremnél:Jolimamánál.
Itt köszönöm meg neki a tartalmas,felejthetetlen napot,amit együtt tölthettem vele családtagként!))) És a sok...............tudod.))))))))))
Taptapo: nagyon örülök,hogy megismerhettelek!!! Fotókat majd teszünk fel!!!
Várom majd leveled,a csigás' horgolással hol jász,oké?))))
Puszi mindkettőtöknek...

Puszi mindenkinek!! Akinek kedve van csatlakozni fórumtalira,jelentkezzen,és megszervezzük nálam...vagy?::::))))))))))))))))))))))))))))
harmonye Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1289

Marikje. milyen mintákra gondoltál? Zsinór vagy szalag?

Sajnos csak postán tudnám elkülldeni. A postai címedet elküldheted az email címemre: molnar.aniko@zmail.sk

Előzmény: Marikje (1284)
Marikje Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1288

Kedves Jolimama!

Megpróbálom estére rákeresni hátha megint meglesz.

Köszönöm a gyors segítséget. Elküldöm a linket Kati Mamának.

Előzmény: Jolimama (1287)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1287
Kedves Marikje! h.katica képtárába feltett egy egész füzet mintát, ami kifejezetten vitrázsfüggöny, az a címe is. Jövő héten szkennelek be egy másik függönymintás füzetet, küldöm Katicának, biztosan fel fogja tenni.
http://kep.tar.hu/hkatica Itt található.
Én is írtam Katimamának, nekem sem válaszolt.
Meg fogom próbálni a szalagmintát, a kendőét, én biztosan egyszínűből csinálnám, de ez nem mérvadó, mindenki másképp szereti. Azt hiszem, hogy egy oldala még lehetett, mert így ránézésre a körbehorgolása nincs benne. Persze, meg lehet oldani, le lehet számolni.
Ha valaki rátalált erre a vállkendőre, azt az oldalt szívesen megnézném, jelezzétek. Köszönöm Jolimama
Előzmény: Marikje (1286)
Marikje Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1286

KEDVES MINDENKI!

A honlapo segítséget kértek tőlem vitrázs függöny mintát. Nekem nincs megtennétek tesztek fel mintákat?

Gabcika linkjét megadtam de visszajelzés nem jött küldenék még a hölgynek. Köszönöm előre is.

Marikje Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1285

Kedves Annamária !

Én is egyzsínűben szeretném és vastagabb fonalból.

Jolimama!

Liinket sajna nem mentettem el de a képet átküldtem emailban. Még egyszer köszönöm. Marikje

Előzmény: Annamária36 (1282)
Marikje Creative Commons License 2006.08.19 0 0 1284

Kedves Harmoni!

Én kérném a mintákat ha lehet. Jöhet minden. Köszi Marikje

marikje@inMail.hu

marikje@c2.hu

Előzmény: harmonye (1280)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1283

Kedves Marikje!

Az a "yoyo" is én vagyok a honlapodon,ide már nem tudtam bejelentkezni ezen a néven mert foglalt.Azt hiszem maradok Annamária,majd nálad is kijavítom magam.

Annamária36 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1282

Bocsánat a honlapért!Azért nem tudjátok megnézni mert még nincs kész nekem ebben a férjem segítségére is szükségem van.Írni nem szándékozom majd, arra gondoltam,hogy felrakatom az összes munkámat és ha valakinek valami megtetszik akkor elküldök róla mindent.

Szerintem a szalaghorgolás is egyszerű és nagyon mutatós 'bár nekem akkor tetszik igazán egy munka ha egyszínű.A zsinórhorgolás még lassan megy de ha elkészül a munka,hát az gyönyörű.Most horgoltam magamnak egy "pulóvert" topp fölé,nyári viselet lenne csak most meg vége a nyárnak.Jövőre nagyon szeretnék egy nyáriruhát varrni és ugyanolyan csipkét horgolni rá teljes hosszában.Mostanában nagy terítőket horgolok eladásra mert a drága kézimunkás könyveket csak így tudom megvenni.Pihenés képpen pedig a csipkeverés fortélyait tanulom mert egyrészt az is nagyon szép és olyankor nem fáj a kezem.Vigyázzatok magatokra nehogy így járjatok ti is!

Mégegyszer jó munkát mindenkinek! 

harmonye Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1281

Briella!

A klöplihorgolású terítök mintáit lennél szives feltenni a képtáradba?

Nagyon szépek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

harmonye Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1280

Jó estét! En már egyszer bejelentkeztem , de sajnos nem sok idom van, amit azóta készítettek nagyon szépek,csak gratulálni tudok.

Annamária én is szenvedélyesen gyüjtöm a mintákat, föleg szalag és zsinórhorgolás érdekel. van jó pár mintám, ha kéri valaki szívesen elküldöm.

Jolimama Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1279
Jó estét Marikje! Nem tűnik nehéznek, légyszives írd meg, hogy hol találtad, hogy esetleg nagyobba is megnézhessem. Hidd el, nem olyan nehéz a szalaghorgolás, csak meg kell próbálni, mert csak akkor érted meg igazán. Szívesen segítek, ha tudok. Jolimama
Előzmény: Marikje (1277)
Marikje Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1278

Szia Annamária!

Meg szerettem volna nézni a honlapod de nem nyílik meg azt mondja nem reg oldal.

Marikje Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1277

Jó estét Mindenkinek!

Most találtam szalaghorgolású vállkendőt.

És itt a mintája is nekem nagyon tetszik. Ezért fogom megtanulni ezt a technikát.Aki ért hozzá : Ugye ez egy elég egyszerű minta?

Jolimama Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1276
Kedves Annamária! Örömmel üdvözöllek a fórum tagjaként. Jelentkezem, szalaghorgolás ügyében. Szenvedéyes szalaghorgoló és mintagyűjtő vagyok. Üdv.Jolimama
Előzmény: Annamária36 (1275)
Annamária36 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1275

Jó estét minden kedves horgolónak!

Számomra nagyon meglepő,hogy mennyien keresgétek külföldi újságok oldalain.Magyar nyelvű lapokban is megvan már szinte minden minta.Az igaz,hogy én már 20éve gyűjtök mindent ami kézimunkával foglalkozik.Szeretném megkérdezni a Tisztelt Fórumozókat,hogy foglalkozik e valaki a horgolás más fajtáival pl:tuniszi-,zsinór-,szalaghorgolással?

margitmama Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1274
Mónisz! köszönöm a én is a meghivót elismeréssem , végig böngésztem nagyon szép , régi, kötés- horgolás könyveim vannak, 69,70-71-72-es ha érdekel irj én szivesen)))))))))))))) üdv. margitmama.
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1273
Szia MóniSz!!))))

Nagyon szépen köszönöm a meghívót!!))))
Most már sikerül böngésznem.)))))))))))))))))))))
Puszika:Gabci)))))))))
Előzmény: MóniSz (1263)
Marikje Creative Commons License 2006.08.18 0 0 1272

Kedves Lívia néni!

Itt a minta. Köszönöm a dícséretet.

Előzmény: livia néni (1271)
livia néni Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1271

Szép ez a terítő, kérném a mintáját.

Lívia

Előzmény: Marikje (1264)
livia néni Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1270
Világosítsatok már fel, hogy mi ez a meghívó, és hogyan működik? Szeretek én is mindent megnézni.

Lívia

Előzmény: MóniSz (1263)
k-betti Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1269

Most találtam egy újabb videófelvételekkel tarkított horgolás oktatással foglalkozó oldalt:

Marikje Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1268

Kedves Katica!

Én javasolnám a Kötés-Horgolás kézikönyv 1980 as kiadását nekem az nincs meg de szívesen belenézbék.

hkatica1 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1267

Sziasztok!

Jolimamával egyeztettem, hogy mely könyveket töltsem fel legközelebb a képtáramba. Itt derült ki, hogy szinte ugyanazon könyvek hiányoznak mindkettőnknek.

Felírom ide a könyvek sorszámát és ha valakinek ezek közül lenne meg, akkor nagyon örülnénk: 43, 45, 46, 53, 54, 55, 56, 58.

E mellett várom mások kéréseit is, mely könyvekkel folytassam a képtár bővítését.

Előre is köszi.

Kata

margitmama Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1266
Szia Mónisz! SZeretném látni a képtáradat ,hallomásból tudom hogy nagyon szép! ha nem lennék.telhetetlen én is kérhetek meghívót? elöre is köszike. margitmama.
MóniSz Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1265
Nagyon szép ez a terítő. Már nekem is neki kéne állnom picit horgolni:) Sosem lesz kész a pulim:). Küldtem meghívót
Előzmény: Marikje (1264)
Marikje Creative Commons License 2006.08.17 0 0 1264

Sziasztok, Jóreggelt, napot MindenkineK!

Tegnap elkészült egy újabb kie terítőm. Ideteszem nektek a mintát is szívesen felrakom ha kérite és a honlaon is fent lesz.

Mónisz!

Kérhetek én is egy meghívót?

Köszönöm előre is. Már a múltkor is írtam csak az internet világában valahol a feltöltés és a megjelenés közöztt elveszett az a hozzászólásom, hogy nagyon szépek a munkáid. Garatula.

MóniSz Creative Commons License 2006.08.16 0 1 1263

Az "privát" galéria,meghívóval lehet megnézni, küldtem:). Azért zártam be, mert jogvédők gyakran keresgélnek, és ha megtalálják a mintákat(nem szabadna feltenni), törlik a képtáramat, így inkább küldök meghívót, aki kér, ha van még valami, ami tetszene, szólj, és küldök még meghívót.

Móni

Előzmény: hazyboszi (1262)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1262
Mónisz!!!

Szia,a tár.hun nem engedi az "xszem" nevű könyvtárat,a kagylósmintát..
Direkt van így??? köszike.....reget kér,a többi nyílik......
Előzmény: MóniSz (1259)
k-betti Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1261
Köszi, ma el is kezdem horgolni.
Előzmény: Marikje (1260)
Marikje Creative Commons License 2006.08.16 0 0 1260

Betti!

Ezen a linken megtalálod melyik jelölés mit jelent.

http://photo.163.com/photos/photo.essay11/14923346/353247407/

MóniSz Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1259
Én is nagyon köszike:)
Előzmény: Briella (1257)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1258
Briella.))))

nagyon szuper ez a minta!! Nagyon megtetszett,de csak azt a kis fotót találtam róla eddig.Hiába próbálta fotoshoppal nagyítgatni,silabizálni((((
De most megvan!!))))) Kicsi a fotó,de látszik,aminek kell..)))) Nekem jó)))))))
Köszike,ezer pussz érte.)))))))))))))))))))))
Velem sem áll szóba a képtár feltöltő napok óta.((((
Előzmény: Briella (1257)
Briella Creative Commons License 2006.08.15 0 1 1257

Sziasztok! Látom, nem csak nekem tetszik a minta. :))

Megpróbálom, hogy ha ide beteszem, látszik-e. Ha nem, akkor küldöm levélben, ugyanis a tar.hu éppen nem áll velem szóba.

hazyboszi Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1256
Drága Briella!!))))))))))))

ÉN,ÉN,ÉN.............)))))))
Nagyon szépen kérném,már mióta vadászom!!)))))))))))
hazyboszika@citromail.hu ,vagy hazyboszika@freemail.hu-ra.....
Jaj,de örülök.)))))))))))))))))))
Én takarónak szánnám,de most,hogy ezt látom,keresztlányaim értékelnék.)))))))
Léccike.....................várom a leírást,ha lehet......))))
köszike.PUSSSSSSSSSSSZZZZZZZZZ
Előzmény: Briella (1244)
Marikje Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1255

Betti!

Helyesbítek: azok nem rövid hanem relief pálcák vagy másnéven domború pálca, amikor az előző sor adott pálcáját áthurkolod. Bocsánat. De a kis képen nem látszott nagyon.

Előzmény: k-betti (1248)
Marikje Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1254

Sziasztok!

Aki keres az talál a kínai netről sikerült leszednem a pillangós kötésmintát. Ha vk.nek kell fent lesz a honlapomon.

Boldogság van:)))))
szedit99 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1253
Kedves briella! Én nem kerestem, de nagyon szép! Kérem a mintát.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1252
Kedves Katica! Rendben,
Előzmény: hkatica1 (1247)
Marikje Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1251

Szia Mindenki!

Betti!

A kis vonás az rövidpálca.

Briella!

Szerintem mindenki lecsap erre a mintára tedd fel ide  a leírást.

OOna!

Már sikerült az entarlack(zsákkötés) . Majd teszek fel képeket a próba megvolt. Ma megjött a fonalam is uh kezdem a ponchot a csajszikáimnak.

Előzmény: k-betti (1248)
azsúr Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1250

Nagyon tetszik ez a kagylóminta. Megtennéd, hogy elküldöd nekem is? Előre is köszönöm. icifarago@t-online.hu

taptapo Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1249
Nagyon hasonlít az orosz lapon lévő takaróra. Kagyló mintának irja, ha lehet kérem szépen a leírását. Köszi taptao

k-betti Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1248
Sziasztok!

Végre, 2 hét szabi. :) Mivel vége a nyárnak, a bikini mintákat és leírásokat elteszem jövőre.  

Viszont kedvet kaptam az alábbi táska meghorgolásához. Megfejtenétek nekem pár dolgot?

1) A táska szélén látható hullámos díszítést hogy horgoljam? Ezt egyik leírás sem részletezi.

2) Mindkét weboldalról származó minta az 1ráhajtásos pálcák tetejébe egy plusz (a pálcával derékszöget alkotó) vonalat rajzol. Ennek van jelentősége? És az egyik minta kb. minden második pálca tetejébe számomra értelmezhetetlen jelet rajzol (mellékelem pirossal).

3) Vállra akasztós megoldást szeretnék. Mit tegyek, hogy ne nyúljon meg a füle? Én arra gondoltam, hogy közbélelve, vászonból varrok egy megfelelőt, amit vagy körbehorgolnék, vagy az előre meghorgolt fülbe húznám bele (a füle megoldásában nem ragaszkodnék az eredeti leíráshoz). 

A táska fényképe (bal felső sarok, „U” alakú): 

http://photo.163.com/photos/czxueer/12647560/290146847/

Leírás1: 

http://photo.163.com/photos/czxueer/14459506/340223934/

Leírás2 (bal felső sarok): 

http://photo.163.com/photos/czxueer/12647560/290146837/

minta01           minta02
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.15 0 0 1247

Kedves Jolimama! A Horgolási ötletek első száma MóniSz képtárában már fel van rakva (épp abból csinálók egy terítőt), ne bajlódj a szkennelésével.

Kérdés a fórumozókhoz: az egyik felrakásra váró könyv fele hajócska csipkékkel (frivolitás, occhi) foglalkozik, érdekel valakit ez a technika???, mert akkor azt is beszkennelem.

Közben újabb szalagminták jelentek meg a képtáramban :)

www.kep.tar.hu/hkatica

MóniSz Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1246

Már fel is tettem. Lassan egész szép kis gyűjtemény lesz:) Akit érdekelnek az újságok www.kep.tar.hu/monisz1 jó nézelődést:)

Móni

Előzmény: Jolimama (1243)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1245

Szia

bár nem én kerestem, de megkaphatom én is a mintát?:)

Briella Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1244
Hölgyeim! Sajnos nem emlékszem, ki volt, aki kereste egy ívekből horgolt takaró mintáját. Épp takarítok a gépemen, és találtam egy kendőt ilyen mintával. Ha ráismer aki kereste és jó, küldöm a mintát.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1243
Természetesen tedd fel nyugodtan. Jó munkát Jolimama
Előzmény: MóniSz (1242)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1242

Kedves Jolimama!

Nagyon köszönöm a mintákat, és a kedves szavakat. Mintákat feltehetem a képtáramba. Nagyon örülök a nekik, jöhet majd még, de előbb mindenképpen a  kabi:). Nagyon szépek ezek a terítők, már ki is néztem párat magamnak, de előbb én is a pulcsimon fogok munkálkodni:)

Szép estét mindenkinek!

Móni

Előzmény: Jolimama (1237)
Marikje Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1241

OOna SEGÍTSÉG!!!

Remélem itt vagy még. A zsákkötéssel van egy kis bajom. Kész vagyok az első sor háromszöggel és az oldalsóval most értem oda, hogy szedjek fel 10 fordított szemet és azt kössem is le Ugye az bele kell fűzni a háromszög oldalába ahogyan szedem fel????

Köszi előre is és köszönöm a mozaikos linkeket.

Előzmény: Oona (1240)
Oona Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1240
http://flagrantdisregard.com/flickr/mosaic.php

http://flagrantdisregard.com/flickr/
Előzmény: Oona (1239)
Oona Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1239
szia kedves Marikje,
igen...egy részét a picasa software segítségével,
de, a flickr-nek is van mozaik készítője
(mindkettő ingyenes)

http://flagrantdisregard.com/flickr/http://flagrantdisregard.com/flickr/mosaic.php
Előzmény: Marikje (1236)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1238

Jolimama! Köszönöm, megkaptam. Közben felraktam a Filéhorgolás újságokat és a Vitrázsfüggönyöket is, már látszanak is a képek :))) Most két könyvön munkálkodom, hamarosan azok is elérhetőek lesznek.

Kedves Orsi! Én is gratulálok a babához :))) A húgomnak július 11-én született kislánya és én szégyenszemre nem csináltam neki semmit :((( De mentségemre legyen, azt se tudtam mekkora egy kisbaba :) A nagymamám köttetett neki egy kis kabátkát, de az szerintünk még csak jövő tavasszal lesz rá jó :)) 

Előzmény: Jolimama (1237)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1237
Kedves Katica és Moni, mindkettőtöknek elküldtem az ujságot. Üdv Jolimama
Marikje Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1236

Szia Kedves OOna!

Ma is megnéztelek és nagyon tetszenek azok a dolgok, amiet készítesz ötletesek eredetiek.

A mozaik képeket is ezzel a progival csinálod?

Előzmény: Oona (1231)
Marikje Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1235

Kedves Orsi!

Ott ahonnan leszedtem nem volt leírás de estére megcsinálom leg is elkezdem és felteszem.

Friisítettem én is http://marikaje.uw.hu

Nézzétek meg vannak fent horgolt lámpaernyők is.

Előzmény: Orsi_1 (1233)
Marikje Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1234

Szia Kicsi Lány!

Nekem működik csak várni kell nagyon sok kép van fenn és lehet lassan nyitja meg próbáld még egyszer

Előzmény: kicsi lany (1232)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1233
Kedves Marikje,

köszönöm a jókívánságokat! A képek gyönyörűek. Esetleg leírás is van hozzájuk?
Álomszépek. A legalsó képen lévő pulcsit meg nacit talán meg is próbálnám...

A nyuszika nemsokára kész :). (Csak hát nálunk is vendégek vannak...)

Szép napot és fürge ujjakat mindenkinek :)!

Orsi

Előzmény: Marikje (1229)
kicsi lany Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1232
Kedves Marikje Koszonom az uj linket, de sajnos nem jutottam semmire, nem tudok megnezni egy kepet sem, csak ures negyzetecskeket talaltam.Talan valamiben nem jol larok el? Udv.Kicsi Lany
Előzmény: Marikje (1198)
Oona Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1231
szia Marikje,

kérdezed: Milyen technikával készül az a szép kép ?

semmi különös technikát nem használok, mint az ingyenes google adta picasa2
software-t.

Köszönöm a dicséretet....
Előzmény: Marikje (1217)
Oona Creative Commons License 2006.08.14 0 0 1230
szia kedves Jolimama,

itt vagyok, a családommal együtt

Előzmény: Jolimama (1220)
Marikje Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1229

Szia Orsi !

Igazán nics mit.:) Én is túrtam ma neked egy pár könnyű darabot szinte csak sima és fordított

Remélem lesz kedvedre való. Jó egészséget a picurnak és az anyukájának. Kitartás.:))

Előzmény: Orsi_1 (1227)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1228
Kedves Orsi! Ha örömet szerzünk Neked, az már nekünk is az. Én úgy gondoltam, hogy fehér kabátkát, sapkát készítek a picike babának. Gondolom, jó lesz. Izgulok Érted-Érte, és minden jót kívánok. Jolimama

Drága Jolimama,

máris nagyon nagy örömet szereztetek!
A fehér gyönyörű lesz, angyalkás :)). Még a hugicája is hordhatja majd (mert egy hugicát is szeretnénk a kisfiunknak majd) :))).

Köszönöm, hogy izgulsz értünk, igazán minden a legnagyobb rendben van :))).

Szép estét,

Orsi
Előzmény: Jolimama (1219)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1227
Szia Marikje,

köszönöm szépen a linket. Gyönyörűek a ruhácskák!

Próbáltam olyan darabokat kikeresni, amik szépek, de nem tűnnek túl nehéznek.

Ez az egyik, kék kardigánka:

kardigán

(bővebben itt van hozzá a leírás: http://www.manidifata.it/kit.cfm?cod=24&Cod1=41&CodKit=411&lingua=2)

Ha a fehér részt horgolni kell, azt kihagynám, mert horgolni aztán tényleg nem tudok...

Ez a kapucnis csoda a másik, ez is nagyon tetszik:

kapucnis

A hozzá tartozó link: http://www.manidifata.it/kit.cfm?cod=24&Cod1=42&CodKit=1790&lingua=2

Ezt pedig csak csíkok/minták nélkül próbálnám meg, minél egyszerűbb kivitelben...

Köszi a segítőkészséged és minden jót kívánok,

Orsi

(a keresztszemes nyuszikának már a fele megvan, majd feltöltöm nektek, hogy megmutassam :) )
Előzmény: Marikje (1218)
Marikje Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1226

Kedves Briella!

Köszönöm a kitartásod ez a mina nekem is megvan frost flowrs már egy éve kerestem a neten és a múlkor a könyvtárban az 1975ös magyar kiadású Kötés Horgolás könyvben találtam rá, majd a Kézi Kötés Technikájában a 101-es minta is ez.

Meg is állapítottam, hogy nincs új a nap alatt. Az angol éás amerikai neten meg 6-7 dolcsiért árulják.

Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget.  

Előzmény: Briella (1225)
Briella Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1225
Hopp, a kép lemaradt.
Előzmény: Briella (1224)
Briella Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1224

Marikje, feladtam! Így képről nagyon nehéz követni, hogy hol megy a sor.

Tudok viszont ajánlani helyette egy hasonlót. Ha ez tetszik, ennek megvan a mintája.

loncsibaba Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1223
Szia Boszika! Hétvégén vendégeim voltak, most olvastam vissza, mi történt eddig. Én nem haragszom, örülök,hogy te sem.Én tényleg egy forintot sem kaptam,nagy boldogan feladtam a fonalat,direkt bélelt borítékban,gondoltam a dobozt drágábban viszik. Majd hanyatt estem amikor írtad hogy mennyit fizettél a postaköltségért. Egyébként nem haragudtam volna,ha nem veszed át!Mostmár mindegy!A lényeg, hogy szent a béke!!! Üdv.:Ilcsi!
Előzmény: hazyboszi (1195)
Marikje Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1222

Itt vannak a képek!

Marikje Creative Commons License 2006.08.13 0 0 1221

Üdv Mindenkine!

Kész lett a pulcsika itt a kép

Majd később teszek fel másik képet is róla.

Jolimama Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1220
Szia Oana! Megmondanád, hogy hol találhatnálak meg a flicken? Én is szívesen meglátogatnálak. Jolimama
Előzmény: Oona (1216)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1219
Kedves Orsi! Ha örömet szerzünk Neked, az már nekünk is az. Én úgy gondoltam, hogy fehér kabátkát, sapkát készítek a picike babának. Gondolom, jó lesz. Izgulok Érted-Érte, és minden jót kívánok. Jolimama
Előzmény: Orsi_1 (1209)
Marikje Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1218

ORSI!

Itt a link itt vannak gyerek pulcsik nagyon szépek másold ki a képet ami tetszik és megfejtjük http://www.manidifata.it/ .

Marikje Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1217

Szia OOna!

Megtaláltalak a flick-en nagyon tetszett az oldalad. Milyen technikával készül az a szép kép ? Azt hiszem egy nőt ábrázol.

És láttam a kis tatyót ott sem tudták szó nélkül hagyni. Gratula még egyszer.

Gabika!

Igen szeretem az orosz netet, de most a japán oldalon akarom bebányászni magam csak még nem sikerült ilyen fotóalbumos lapot találnom. Persze japánul nem tudok így jó kis lutri de majd kattingatok ide-oda ha lesz eredmény úgyis látjátok.

Bár most nagy munkában vagyok frissítek én is meg Lenke Pulcsiját most fejezem be ha minden igaz még ma este fel is teszem ide.

Orsi!

Az olasz lapon találsz még kis pulikat fiúkának. idemásolom a linket Dudus előbányászta a multkor.

Dudus !

Hol vagy? Készül az a gyönyörű pulcsi ?

Nem láttuk a képeket.

Előzmény: Oona (1216)
Oona Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1216
Zsuzsa,

nagyon szépen köszönöm!
Előzmény: hhzsuzsa (1170)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1215
Kedves Margitmama!

Neked is előre is köszönöm :). A szín igazából mindegy. Minél egyszerűbb, annál jobb :). (Kivéve talán a rózsaszínt, mert kisfiúról van szó, meg az egész sötét színeket.)

Kedves Boszi!

A babaruhás minták nagyon szépek, bár sajnos nekem még mindig túl bonyolultak... A leírásokból még sok minden kínaiul van a számomra. De ha elkezdek valamit, majd kérek tőletek tanácsot :).

Hát persze, hogy "futtatom" az oldalt, már Brüsszelben is ismerik páran :).

Minden jót kívánok
és további kellemes hétvégét!
Előzmény: hazyboszi (1212)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1214
Új link !!

Rengeteg szalaghorgolásos minta-fotó!

http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=87220

ez vegyes terítők mintája: http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=13856
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1213
Halihó!

Mindkét honlapom frissítve.....)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1212
Kedves Orsi!!!!

http://gabcika.atw.hu/ lapomon találsz babaruci mintákat!!!
Drága Nővérkémnek sok van,és még küld,ha ebben nem találsz!!/Ezeket is ő küldte!/
A postát majd megoldjuk...)))) A cipellőcske borítékban /bubisban is elfér,és olcsóbb,mint csomagként.. A pici rucik A5 borítékban is elférnek,és az talán nem húzós...bár a posta..))) Érdeklődöm,és megoldjuk...))/részemről.....Brüsszelbe is..)))
Én megnéztem a képtárad,és a kedvencekben van,! A lelkesedés nagyon jó,kézzel fogható dolfgok születnek,melyek nagyon hasznosak lesznek majd.))))
És a sok ámuló szem,amikor babád majd csupa kézi csipkében mosolyog..)))))
Cserébe kérjük a fórum "futtatását,ajánlását ismerőseidnek..)))))))))
Pussz...............és köszike a beszámolót.)))
Előzmény: Orsi_1 (1209)
margitmama Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1211
jolikám! én pedig hozzá járulok a fonalall. ez lesz az uj jövevvénynek az ajándék csak szint kérek , milyen legyen . ödv. margitmama
Előzmény: Jolimama (1207)
margitmama Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1210
Gabci-lánykám már mind le van töltve nekem ez az olda köszike)))) puszi a te mamid.
Előzmény: hazyboszi (1206)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1209
ÉLJEN az első születendő fórumbaba.))))))))))))
Csinálnék nektek kis cipellőt ,kabalának is jó..))))
Fórumlakók! Gyűjtsünk kelengyét az ELSŐ bébinknek!!))))))))

Kedves Háziboszi, Jolimama!

Hogy ti mennyire édesek vagytok! Egészen meghatottatok...
Annyian kísérik a várandósságomat (kollégák, rokonok, néhány barát), de ilyesmi senkinek sem jutott eszébe.
Körülöttem - azt hiszem - nem is igen kézimunkázik senki.

Anyunak jeleztem (mert már most irtó büszke nagyi), hogy bárminek örülök, amit készít, de ő nem tud kötni (pedig azt hittem, igen).
Nagymamám talán horgol valamit, de nem biztos.

Szóval nem áll mellettem nagymamák és egyéb házitündérek széles tábora, akik készítenének a picurnak bármit is...

Számomra viszont a kézzel készített holminak nagyon nagy értéke van. Ugyan nekem nem volt sosem kézzel kötött/horgolt/hímzett ruhám, de úgy örülnék, ha a babucinknak lenne. Úgyhogy bárminek annyira, de annyira örülnék!!!

A bibi csak az, hogy Brüsszelben élek, ide picit nehezebb eljuttatni a dolgokat... Nem olcsó. Anyu most küldte meg nekem a Zsuzsi kötőgép leírását (a leírást a neten rendeltem), vékony füzetke, írólap nagyságú, és 420 Ft volt a postaköltség (pedig levélként, nem is csomagként) :(((.

Akkor álljon itt pár szó a fórumbabáról is :)))!
Igazi betervezett babuci, férjemmel már évek óta tudtuk, hogy azt szeretnénk, ha 2006-ban érkezne meg. A 2 név is már azóta a tarsolyunkban van.
Ezért a pici élet idén januárban az első adandó alkalmat kihasználta, és "megérkezett".
Október 5-re várjuk, teljesen gördülékenyen ment eddig minden, és ezután is így lesz :)).
Ez a 8. hónap, szép kismamának tartanak, (nyilván a boldogság sugárzik rólam, fantasztikus ez az időszak) és a hasam gyönyörű, nagyon gyönyörű, és a kisfiunk a legédesebb a világon... Nagyon boldogan várjuk :))))).
Előzmény: hazyboszi (1203)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1208
Kedves Briella és Háziboszi!

Köszönöm szépen az értékes tanácsokat! Mivel első babó lesz, nem vagyok jártas babatémában. A babasál ötlete onnan jött, hogy 1. valami a babának, 2. könnyű és gyors. De hallgatok rátok, és elfelejtem a babasálakat...

Pedig a barátnőm babájának is már jó előre kötöttem egyet... de úgyis csúnyácska.

Egyébként az első "munkáim" képét már feltöltöttem (lásd 1108-as számú bejegyzés), bár azt hiszem, senki sem reagált a képekre :(((.
Tudom, nagyon kezdő vagyok, de lelkes.

Valójában babapulcsikákat szeretnék kötni (és eleve is azt szerettem volna), de először valami egyszerűbbön kellett gyakorolnom.

Most akkor a sál helyett lehet, hogy belekezdek majd egy pulcsiba. (Bátorság, bátorság!) Vannak mintáim, (bár franciául, brrr!), de ha nagyon egyszerű babapulcsi kötésmintátok van, annak nagyon örülnék!

A takarót lehet, hogy később fejezem be... Tavasszal kezdtem, egy kicsit meguntam. Aludni hálózsákban fog a pici, a kocsiban anorák lesz rajta... Talán a 3-as babafonalból készült takarócska nem is olyan meleg...

Tegnap viszont újra elkezdtem a keresztszemes hímezgetést. Ebben is kezdő vagyok, de azt hiszem, ez kezdőknek is elég sikerélményes dolog... Kaptunk pár gézszerű fehér ingecskét a picinek, az anyag szerencsére lyukacsos (ugyan nehezebb leszámolni, mint a kongrét, de türelmes vagyok). Vettem egy édes füzetkét itt Brüsszelben, babáknak való hímzésmintákkal, ha kell valakinek, szkennelhetek belőle :). Az első ingecskén egy édes, vagány nyuszika lesz :))).

Orsi
Előzmény: hazyboszi (1203)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1207
Szia Orsi! Örömmel csatlakoznék háziasszonyunk, drága Hugicám ötletéhez, és az első topikbabának a kiscipő mellé sapkát és kabátkát készítenék, mire megszületik. Szeretettel Jolimama
Előzmény: Orsi_1 (1199)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1206

Mamikám,
és mások,aki a szalaghorgolást kedveli.)))))

http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=85923
a további oldalakon pedig szuper csipkék.))))
Marikje Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1205

Sziasztok!

először is köszi a segítséget mindenkinek mintaügyben!

Szerintem ezek közül vm könyvben van benne persze ezt edyiket sem találom a neten feltéve.

hazyboszi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1204
Marikje!

Én is mazsolázok az orosz neten..eddig még nem akadtam rá,de ha.....akkor küldöm a linket! Klasssz cuccok vannak ott.)))))))))))))
Üdv.pusz Gabci)
Előzmény: Marikje (1197)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 1203
Szia Orsi!!!

Egyetértek Briellával,babáknak nem kell sá,veszélyes !!!Mint szakember mondom,hidd el!! Ha már pásztáz a kis kezével majd,meghúzhatja...stb....bekapja a végét....brrrr.((((
Szóval azt ne!!!!

Takarót fejezd be...praktikus!! Ha mégsem,akkor vard össze,és lehet belőle kis tatyó a bébi törlőkendőnek...stb....húzz bele zsinórt,és a babakocsira felteheted..))Sima téglalap alakúra,semmi extra,de díszítheted kis virágokkal,egyéb...! De ez se kerüljön a baba közelébe,ha zsinóros lesz!!!
Vrjukmajd a részleteket,mire jutottál vele!!!
És minden fórumlakó" nevében elmondhatom,hogy a TE babád lesz az első bébi itt!!)))
Gratulálunk,és mindent tudni szeretnénk rólatok majd!!))) Várjuk a beszámolókat!!
Hogy vagytok most,mi lesz a baba,tudjátok-e már?? stb....)))))

ÉLJEN az első születendő fórumbaba.))))))))))))
Csinálnék nektek kis cipellőt ,kabalának is jó..))))
Fórumlakók! Gyűjtsünk kelengyét az ELSŐ bébinknek!!))))))))

Ha rossz az ötletem.....bocs..))
De Orsi ,te is gyakorolj,ésmajd első munkád fotóját is várjuk!!))))
Háziasszonyi minőségben...........................pussz,vigyázz magatokra!!!!!!! Gabci)))
Briella Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1202
Marikje! Holnap megpróbálom megfejteni a mintát. Ez a maximális mérete? Jó lenne jobban látni. Ha van nagyobb, küldd el!
Előzmény: Marikje (1197)
Briella Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1201

Orsi!

Szerintem a babatakarót fejezd be! Ha csak napi 2 sort kötsz, októberig akkor is kész lesz. Megéri. De ha nem fejezed be, akkor lehetne belőle a kiságy fal felőli oldalára olyan védőfüggöny-szerűség. Csinálsz rá akasztókat, és fel tudod kötni a rács tetejére, így nem jön a babára a hideg (már persze, ha a fal mellett van a kiságy, és ez a fal hideg - bár erre valósznűleg kicsi az esély). Vagy pl. beteríthetnéd a baba alá a babakocsiban - úgyis főleg télen kell vigyázni rá, hogy alulról is védve legyen a csemete.

A bébisálat nem egészen értem. A törpöknek egy jó darabig gyakorlatilag nincs is nyakuk, tehát nincs mit védeni. A sál meg ráadásul veszélyes is - megfojthatja őket. Úgyhogy erről lebeszélnélek.

karesz1978 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1200
Ajándék ötletek:

http://ajandekok.freebase.hu
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1199
Sziasztok,

örömmel olvasok mindenkit. Két kérdésemet megismétlem, mert még nem kaptam rá választ:

A babatakarót már régen elkezdtem, és olyan lassan haladok, már elfogyott a türelmem. Megvan belőle huszonvalahány centi, de még kellene vagy 50. Van esetleg ötletetek, mit lehetne belőle csinálni, ha mégsem fejezném be kistakaróként? Nagyjából 30 cm széles, és huszonpár centi magas, puha babafonálból készült, csíkos, szögletes valami. Nagyon szeretem csinálni, csak közben annyi más ötletem is van, és októberben megszületik a babám...

Ti mekkorára csinálnátok egy bébisálat? Amit csináltam, az túl széles, és ezért furi a formája. Most olyan 8 centi szélességre gondoltam a következőhöz, és olyan hosszúra csinálom, hogy szép legyen.

Az előző sálat sima-fordított sorokkal csináltam végig (jersey-kötés?), kivéve a végein néhány sort csak simával (lustakötés?).

Köszönöm,
és
szép estét mindenkinek,

Orsi
Marikje Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1198

Kicsi lány !

Bár mást kerestem találtam neked a kínai neten egy csomó topot.

http://photo.163.com/photos/liuxing_1120/31925413/#p6

itt az url. Jó keresgélést

Marikje Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1197

Jó estét Mindenkinek!

Ezt a gyönyörű mintát az Orosz neten találtam de nincs hozzá leírás.

Vk nem találkozott vele esetleg?

Briella Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1196

Kukk ide:

http://www.hipvintagecrochet.com/freebies.htm

A Learn to crochet könyv régi, de látszik, hogy melyik angol kifejezés milyen "horgolási műveletet" takar.

hazyboszi Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1195
Drága Ilcsike!!!!

Ne furdaljon a lelkiismeret!!!!! Előszőr én is azt hittem,a fonal értékét megkapod,de mindent lenyúl a posta.((((( Én is tévedtem,oktalanul írtam....kérlek,ne haragudj!!!!
Nekem van lelkiismeret furdalásom miattad...!!!!Amit írtam...szóval érted???
Megbocsátasz????
Nehogy még TE engesztelj ki,mikor a posta vágott át...bár felmerült bennem az összeg hallatán /akkor még a borítékot sem láttam/ hogy nem veszem át....de nem akartam veled kitolni....Elmentél a postára,csomagoltál.......stb!!!
Értékelem a jószándékod,hidd el!!!! De szerintem te is hasonlóképp reagáltál volna,de ez nem mentesít engem!!!!
Nővérkém telefonált,ő magyarázta el a posta rejtelmeit......Azóta tudom,egyikünk sem hibás,és nem kellett volna átvennem....
Kérlek: ne harizz!!!!!!!!!!!!!!!!! Bocsi puszika: Gabci)))))))
Előzmény: loncsibaba (1188)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1194

nekem mindegy,szívesen megcsinálom, ha nincs rá időd, de hétvégén én sem leszek netközelben:(. Jó hétvégét mindenkinek.

Móni

Előzmény: hkatica1 (1193)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1193

Szia Jolimama! Küldheted az újságot, feltöltöm azt is, de ha Monisznak több ideje van mint nekem, akkor szívesen átengedem neki. A késői válaszomból is kitűnik, hogy nem mindig van időm a képet töltögetni, reggel mindig elkezdem és amikor a helyem vagyok és a munkám engedi, akkor töltögetek. Folyamatosan mindent fel fogok rakni, csak egy kis időre van szükségem. A könyvet pont most fejeztem be, ezután jön a két Filéhorgolás újság (de lehet csak a jövő héten, mivel péntekenként csak negyed kettőig dolgozom).

Üdv.Kata

Előzmény: Jolimama (1177)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1192
Az nagyon jó lenne, nem vettem meg. Mostanában nem veszek ilyesmit, örülk, ha fonalra van pénzem, még tanulok, vagyis most gyakorlaton vagyok 15 hétig (ingyen meló), és az ösztöndíj csak okt. közepén jön:(. Persze az senkit nem érdekel miből fizetem az albérletet.
Előzmény: Jolimama (1191)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1191
Szívesen elküldöm Neked is, de megkérdeztem Katicát, hogy felteszi a képtárba. Várom még a válaszát. A most megjelent magyar nyelvű kiadást megvetted? Ha nem azt is el tudom küldeni. Üdv,Jolimama
Előzmény: MóniSz (1183)
kicsi lany Creative Commons License 2006.08.11 0 0 1190
Kedves Marikje Nagyon szepen koszonom a mintakat, valamelyiknek meg ma hozza kezdek. Megegyszer koszi, Kicsi Lany
Előzmény: Marikje (1181)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1189
Azt hittem 1000 ft a fonal, és 850 a postaköltség,bocsi félreértettem:), így nagyon sok:(
Előzmény: hazyboszi (1187)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1188
Nagyon bosszant akkor is!! Nem gondoltam, hogy ennyibe kerül, 3- 400 forintra gondoltam, másképp fel sem adom!! Muszáj valahogy kiengesztelnem téged Boszika, nem hagy nyugodni a lelkiismeret! Majd valamit kitalálok! Ilcsi!
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1187
Mónisz.)))

Pontosan 1850 Ft volt alig 8-10 dkg fonal.....borítékban! Ez nagyon durva,nem?????
Csoda ha a sírás kerülget????((((((
Sajnos nemigen' vagyok eleresztve' ahogy mondani szokás....zokon vettem,na..(
Egyéb magánügyi,tartós problémaim vannak,sajnos....érzékenyen érintett.
Ennyit erről,és többet ne firtassuk,megjárta,kellett nekem bordó fonal..(((((
Ha elmentem volna érte is lehet jobban járok.))))
Előzmény: MóniSz (1186)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1186
Én is jártam így nemrég, szintén 800 ft körül volt a postaköltség, ha diákjeggyel utazom fél országnyit,az sem kerül többe:( szintén nagyon meglepődtem, és bosszús voltam. Ennyit a magyar postáról, mert ez csak az ő saruk
Előzmény: hazyboszi (1185)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1185
Szia Ilcsike!!!))

Én nem tudom mit számolt a posta,de gondolhatod,hogy elképedtem..((((
Nem kell kárpótolnod......akkor ez a tévedések vígjátéka.....
vedd semmisnek a levelem,és fátylat rá.......a fonalat eldugom,ne kerülgessen a sírógörcs.))))))))))
Pussz Gabci))
Előzmény: loncsibaba (1184)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1184
Szia Boszika!! Nem akartam rosszat. Most az általam beírt ár alapján számították a postaköltséget? Egyébként nekem ebben nem volt semmi üzlet, a jó szándék vezérelt!! Valahogy kárpótollak! Fonalat nem küldök, ígérem!! Ilcsi!!
Előzmény: hazyboszi (1182)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1183

Jolimama

Nekem már kívülről is nagyon tetszik ez az újság (Häkel-ideen), ha szkenneled megkaphatom én is, vagy katica felteszed a képtáradba?köszönm

Móni

Előzmény: Jolimama (1177)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1182
Szia Ilcsi!!))))

Megjött a fonal...bár ne jött volna..((((
A színe nagyon jó,de horror áron jött, /1980 ft/ ,majdnem infarktust kaptam...
Értéknek a 8 dkg-ra beírtad 1000......nem rossz üzlet..-neked. Ezért fél kg.Heni-t kaptam volna a 8 dkg. helyett................(((((((((((((((((((köszi...

KÉREK MINDENKIT: nem kérek fonalat......!!!!!!!!! Köszike....
elnézést...
Marikje Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1181

Szia Kicsi Lány!

Összegyűjtögettem innen a topikról egy pár linket és egy pár képet amik az én kedvenceim. Én is nagy Ponchokötés előtt vagyok 2 lánykámnak meg magamnak akarok őszre kötni vagy horgolni. Remélem segítettem.

http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=96951&ob=0 pulóverek kardigánok

http://photo.163.com/photos/cxqcys/49423477/ kötés és horgolás minták rajzzal

http://photo.163.com/photos/cxqcys/ 

http://gabcika.atw.hu további linkekkel és sok mással Poncho és top

http://marikaje.uw.hu Poncho szabásmintákkal, és mintaleírással

http://photo.163.com/photos/czxueer/14569585/ kötésminták technikai segédlettel angolul, de rajz is van

KedvencemHorgoltMásik szívem csücskehttp://www.jessica-tromp.nl/poncho_ponchos.htm itt mindent megtalálsz ami ponchohoz kell igaz angol nyelvű a link de szívesen segítünk ha kell a mintaleírásoknál. Jó Munkát búvárkodást
Előzmény: kicsi lany (1180)
kicsi lany Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1180
Sziasztok, nekem horgolt pulcsi,kardigan,topp,poncho mintakra lenne szuksegem, ha valaki tudna segiteni. Nagyon koszonom
Briella Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1179
Ezt egyszer meghorgoltam.
Előzmény: Briella (1178)
Briella Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1178
Eicu! Ez pl. klöpli:
Előzmény: eicu (1176)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1177
Szia Kata! Megvettem a horgolási öteletek füzetet, nekem meg volt németül, most elajándékoztam. Ez volt a kettes.
Nekem németül van egy korábbi, ha kell jövő héten szkennelem. Jolimama
Ez az ujság
Előzmény: hkatica1 (1169)
eicu Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1176

Köszönöm mindkettőtőknek a szalaghorgolásos mintákat. Majd megpróbálkozom vele, nem tűnik bonyolultnak, de nem is egyszerű annak aki még nem próbálkozott vele. Jelenleg olyan hottentotta rántottának tűnik az egész.

Valaki meg tudná-e nekem mondani, hogy mi az a klöpli jellegű horgolás? (Remélem jól írtam le.) Valahol itt a fórumon olvastam, de most nem találom meg.

Üdv mindenkinek majd jelentkezem ha sikerültek a kis terítők, a nagyot majd csak akkor próbálkozom ha már tudom mit csinálok.

Előzmény: hkatica1 (1175)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1175

Kedves Jolimama! Megkaptam mindkét újságot. Köszönöm szépen :)

12

Eicu! Itt egy szalaghorgolással készült téglalap alakú terítő, szerintem nem bonyolult :)

34Ez pedig egy kezdőknek való.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1174
Szia Katica! Elküldtem mind a két ujságot, megkaptad? üdv jolimama
Előzmény: hkatica1 (1169)
taptapo Creative Commons License 2006.08.10 0 0 1173

Szia Gabcika,

köszönöm a mintát, úgy látom ugyanaz mint amit te horgolsz az orosz lapról levett takaró is. Csak te csíkokban készíted ott meg dababonként készül és végül összevarrja, vagy horgolja nem tudom.

Mégegyszer köszönöm, és úgy gondolom elég lesz a fonalad ! Üdvözöllek taptapo

Előzmény: hazyboszi (1172)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1172
Taptapo!!!!

Átküldtem a mintát nővérkémnek,mert nem tudom a milcímed,majd elküldi nekd.)))
Jó munkát,és majd jelezz,megy-e??:))) CUPP))
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1171
Én ezután OFF.................
Üdv...
hhzsuzsa Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1170

Kedves Oona!

Nem kaptál még választ a kérdésedre. Nem ismerem ezt a mintát, de kötöttem már hasonlót. Azt gondolom, ez is ilyen lehet.

A lényeg tehát: mint látható, sima kötéssel dolgozik a készítő. Kb 3-4 sor sima kötés után össze kell kötni a szemeket az első sor megfelelő szemével ( pl. az 3-4-dik sor első szemét az első sor első szemével, stb.). Természetesen a forditott oldalon egyszerűbb.

Az általam készített mintánál 10 cm rózsaszín és kb 2 cm fehér lusta kötéssel váltakozott. A rózsaszínű résznél az utolsó sor 1, 2, 3, 4-dik (15. 16, 17, 18-dik stb) szemét kellett összekötni az első sor meglelőjével. A második rózsaszínű csiknál a 8, 9, 10, 11-dik (19, 20, 21, 22-dik stb) szemet kötöttem a megfelelőjéhez.

Csak az alapszínű csikot változtattam, így hullámzott a minta. Egyszerű, szép, de nagyon meleg lett a pulóver. Téli szánkózásnál jó hasznát vettem.

Ezt a Zsuzsi kötőgéppel készítettem, ajánlom másoknak is.

Jó munkát:    Zsuzsa

Előzmény: Oona (1114)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1169

Jolimama! Küldheted ezt az újságot is, mivel nincs meg. Német nyelvű újságjaim pedig egyáltalán nincsenek, kivéve régi 80-as évekbeli Anna magazinokból másoltakat.

Tegnap láttam az újságosnál, hogy megjelent egy Diana Horgolási ötletek füzetecske. A korábbiak megvannak valakinek?

MoniSz! Megnéztem a képtáradban a Fürge ujjak újságot. Szép minták vannak benne :) Várjuk a többit!

Eicu! Örülök, hogy próbálkozol a szalaghorgolással. Ha egy kicsit gyakorlod, akkor egy téglalap alakú terítőt szalaghorgolással is tudsz majd készíteni. Holnapra hozok neked hozzá egy nagyon egyszerű mintát is.

Kata

Előzmény: Jolimama (1167)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1168
Szia! Ez a kis terítő egyike volt első munkáimnak. Próbálkozz vele, nem nehéz, és gyakoolhatod a szalaghorgolás technikáját, és hamar szerez örömet is. Üdv Jolimama
Előzmény: eicu (1166)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1167
Kedves Katica! Az utolsó kép volt az 1-es hátlapja. Persze, tedd fel nyugodtan, örülnék neki. Elküldöm egyujság címlapját, hgy azt is elküldjem-e? Jó lenne , ha csemegézni tudnánk. Nagyon sok német nyelvű is van, majd folyamatosan elküldöm a címlapot, hogy melyiket kéred. Biztos nagy munka, de a végeredmény megéri.)) Üdv Jolimama
Előzmény: hkatica1 (1164)
eicu Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1166

Régen írtam, mert nem értem rá, de  most elolvastam az elmúlt hetek eseményeit.

Nagyon sok szépet láttam tőletek. Én mg mindig csak tanulgatok a hagyományos csipke terítők már jól mennek.

Szalaghorgolással is próbálkozom, de még nem készült el egy darab sem ezzel a technikával.

Ha valaki tudna nekem küldeni egy nagyon egyszerű, kezdőknek való szalaghorgolásos terítő mintát nagyon megköszönném.

Szeretnék még kérni olyan terítő mintát ami téglalap alakú, dohányzasztalra való és egy darabból kell horgolni, mert nincs türelmem kicsi darabok összállításához.

MóniSz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1165

Én nagyon-nagyon örülnék a mintáidnak, és mindenkiének:) Folyamatosan nézegetem ám a kjéptárakat, nagyon szupik, csak így tovább.

Ma én is felteszem a régi fürge ujjak újságaimat, egy már fentvan asszem:)

Móni

Előzmény: hkatica1 (1164)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1164

Kedves Jolimama! Megkaptam amit küldtél (az utolsó "ünnepi csillogásba öltözött dobozok és koszorúk" című oldal volt). Szuper csillagok vannak benne - úgy látom az idei fám horgolt díszei bővülni fognak :)))  Ha megengeded, akkor felteszem a képtárba, hogy mindenki csemegézhessen belőle.

Nyugodtan küldheted a másodikat is, tárhely probléma nem lehet, mivel a céges címemre át vannak irányítva a levelek, az pedig jóval több mindent elbír.

1

Margitmama! A könyv, amit beraktál nekem is megvan, csak az enyémnek világos a borítója (narancs és zöld színű hátterűt is láttam már, de feketét nem). Bár ha neked be van szkennelve, akkor én nem bajlódom vele és ha elküldöd, akkor mehet egyből a képtárba közkincsé tétetni.

2A könyv, amit a mai nap során a képtárba fel fogok rakni.

Ha tetszik az ötlet, hogy egész könyveket felrakjak, akkor szorgos és kitartó munkával a régi könyvek mintái egy helyen megtalálhatóak lennének és mindenki azt tölt le belőlük, amit akar. Mit szóltok? (Bár szívem szerint azt is díjaznám, ha egy kiadó úgy gondolná, ki kellene adni a régi könyveket újra. A Fürge ujjak mellett szerintem a legtöbb könyv a Minerva kiadó gondozásában jelent meg, amely egy ma is létező kiadó!)

Üdv

Katica

Előzmény: Jolimama (1159)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.09 0 0 1163

Kedves livia néni

A minta fentvan a képtáramban a Diana újságban, én egy picit leegyszerüsítettem, mert túl nagy lett volna. www.kep.tar.hu/monisz1

Szép napot mindenkinek

Móni

Előzmény: livia néni (1161)
livia néni Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1162

Katica, nagyon szépek a terítők. A képtáradat is már meglátogattam. Remek

Lívia

Előzmény: hkatica1 (1141)
livia néni Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1161

Nagyon tetszik a mamád kivánságterítője. Elküldenéd nekem a mitáját?

Lívia

Előzmény: MóniSz (1136)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1160
Szijjja Margitmamim.)))))))))))) Minden bordóra szükségem van..))))))))))))) Kell majd még párna is nekik..))) Te is részt veszel a fészekrakó prograamban.))))))))) Egyeztetünk,és talizunk nővérkémnél,ok?? Ebben a hónapban összehozzuk,kész az autóm.)))))))))) PUSSSSZZZ))) skypom: gabimami 1222
Előzmény: margitmama (1158)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1159
Katica! Az 1-est elküldtem. Talán holnap megy a másik is. Légyszi írd meg, hogy jól elment-e mind?
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1158
DRÁGA GABIKÁM NEM KÉRED A BORDÓ HIMZŐT AMIT IDE KÉSZITETTEM????? KÜLDÖM POSTÁN, VAGY HAMAROSAN TALÁLKOZUNK!!!!!!!!!!!
MILLIÓ PUSZ))))))))))
Előzmény: hazyboszi (1157)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1157
mintámeredeti pulli

Ez lesz a takaróminta a fiaméknak..)))
Bordó fonalból,amit nővérem,Jolimama hozott nekem...)))))
Ugye jó lesz?? csíkokból horgolom össze,körben kirojtozom...6ha elég lesz a fonal,ha nem,akkor körbehorgolom ráköltéssel,pikóval...
Várom a véleményeket...)
/alig tudtam a minrám beszkennelni...fehér papírral sikerült..))
Pussz mindenkinek: Gabci))
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1156
Képtáram címe:
http://kep.tar.hu:80/gabcimami/50176827

régrn tettem fel oda,de megígérem folyamatosan bővítem..))

Margitmama,drága mamim..)))))
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1155
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1154
Előzmény: margitmama (1153)
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1153
mégegyszer megpróbálom!

Előzmény: margitmama (1152)
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1152
megint nem sikerült a kép próba !!!!!
Előzmény: margitmama (1151)
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1151
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1150

a kép, nem sikerült valamit elrontottam - próba))))))))))))))))))horgolások
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1149
Kedves hkatica1!
felteszek egy könyvet kb. 1957-ből való. ha tetszik szivesen elküldöm a mintákat belőle. nagyon jó a képtárad. nagyon tetszik!!!!!!!!!
üdv. margitmama.
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1148
Kedves hkatica1!
felteszek egy könyvet kb. 1957-ből való. ha tetszik szivesen elküldöm a mintákat belőle. nagyon jó a képtárad. nagyon tetszik!!!!!!!!!
üdv. margitmama.
Előzmény: hkatica1 (1122)
margitmama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1147
SZIVESEN CSINÁLNÉK EGY KÉPTÁRAT CSAK ÉN NEM TUDOM HOGY KELL MOST TANULGATOM A SZÁMITÓGÉP FORTÉJAIT. DE SZIVESEN ÁT KÜLDÖM MÁSNAK HA KÉRITEK.
üdv. margitmama
Előzmény: Briella (1134)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1146
Katica!Nagyon köszi! Ilcsi!
szil666 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1145

Húúú Oona!

Ez így elsőre iszonyat bonyolultnak hangzik, de megpróbálom. Azt a nemezelést hogy is kell csinálni? :)

hkatica1 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1144
Kedves Jolimama! Azt nagyon megköszönném  :)
Előzmény: Jolimama (1142)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1143
Szia Gabcika! Taptapó küldte ezt a barika leírást, az Ő kérésére teszem fel Neked. Ma már majd kereslek skaypon is. puszillak, nővérkéd
Előzmény: hazyboszi (1012)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1142
Szia Katica! Nekem megvan az 1-es, 2-es is. Beszkennelem szívesen, és elküldöm.
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1141

Sziasztok!

Szívesen felteszek a képtáramba bármilyen mintát. Tegnap töltöttem fel újabbakat is, szalaghorgolást és Líviának csillagokból összerakható terítőket, egy pár napon belül biztos láthatóak lesznek. A Filéhorgolás újságokból nekem az 1. és 2. szám hiányzik (sajna ezek már a terjesztőnek sem voltak raktáron), a többi megvan. Láttam egyszer egy különszámot is, az nincs meg valakinek? 

A felrakott könyv címlapokat majd még bővítem, ez csak egy részük. Kb. 70-80% az ami megvan, a többit még vadászom.

Lívia! Köszönöm a mintát :)

Ilcsi! Megnéztem a fonalturit. 850 Ft/kg, nem zsákos, darabonként válogathatod össze. Még nincs választék, azt mondták, hogy kb. 3 hét múlva indul a szezonja.

Ízelítőül a képtárban várható terítőkből:

123
Előzmény: Briella (1134)
Oona Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1140
innen toltsd le magadnak:

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=209663420&size=o
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=209663421&size=o

ha kezdo vagy kotesben akkor nem tudom, hogy fog menni
de nagyon egyszeru

sok sikert!
Előzmény: szil666 (1133)
Oona Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1139
gyönyörű!
Előzmény: MóniSz (1136)
Oona Creative Commons License 2006.08.08 0 0 1138
kell gyapju fonal

a fonalhoz amit ker, olyan kototu

taska meretetol fuggoen hogy mennyi szemet veszel fel, de azt tizesevel! vagy mindenkepp parosszam legyen, de maradjunk a 10-esnel

mondjuk 40 szem

Igy megy:
felveszel 40 szemet
1./ elso 2 sima
2./ elso 2 forditott
3./ +1 sima
4./ 4 szem forditott
5./ + 1 sima
6./ 5 szem forditott
7./ + 1 sima
8./ 6 szem forditott
9./ + 1 sima
10./ 7 szem forditott
11./ + 1 sima
12./ 8 szem forditott
13./ + 1 sima
14./ 9 szem forditott
15./ +1 sima = 10 szem forditott, itt abba hagyod es tun hagyod a igy ahogy vagy, mesz a kovetkezo 2 szemhez es ezt ismetled, ha 40 szemed van akkor meg haromszor

elersz a balsarokba:
1./ 2 szem forditott
2./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik szem sima
3./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, a masik kettot meg osszekotod
nem tudom hogy hivjak, fogyasztas?
4./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 2 szem sima
5./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 1 forditott, masik kettot meg osszekotod
6./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 3 szem sima
7./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 2 forditott, masik kettot meg osszekotod
8./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 4 szem sima
9./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 3 forditott, masik kettot meg osszekotod
10./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 5 szem sima
11./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 4 forditott, masik kettot meg osszekotod
12./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 6 szem sima
13./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 5 forditott, masik kettot meg osszekotod
igy tovabb mig 10 szemig el nem ersz...

elso negyzet:
a jobb tuvel a munkad visszajan vegyel fel 10 szemet, es forditott kotessel koss le 10 szemet

tudod mit! felteszem neked amit nekem a Jolimama elkuldott:
ide:

nagyon egyszeru!

ha kesz vagy, csak nemezeled, es azt kapsz amit en is csinaltam :-)
Előzmény: szil666 (1133)
Briella Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1137

Szia!

Az így egy kicsit tág fogalom, hogy "sapka". Milyen sapkát szeretnél kötni? A 805-ös hozzászólásban linkeltem be egy oldalt, ahol vannak sapik is. Nézd meg, hátha segít!

Különben nem feltétlenül kell a sapkát körbe kötni. Én utólag szoktam összevarrni.

A legegyszerűbb, minden extra nélküli fejfedő:

Kezdd el az alján annyi szemmel, ami körbeéri a fejed, és kösd egyenesen (érdemes az első néhány sort patentmintával kötni). Néha próbáld a fejedhez, és amikor már úgy érzed, hogy gömbölyödnie kellene a tetejének, akkor 6 v. 7 szemet fogyassz egyenletesen elosztva minden második sorban (hogy 6 v. 7, az a fonal vastagságától is függ, meg attól, hogy mennyire szeretnéd csúcsosra, vagy kerekdedre a tetejét). Amikor már csak 6 (ill. 7) szem meg a két szélszem marad, húzd össze a szemeket, majd varrd össze az oldalát.

Előzmény: pötyimacska (1135)
MóniSz Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1136

Sziasztok lányok

Mostanában nem jelentkeztem, de mindjárt meg is mutatom min ügyködtem, persze munka után a maradék kis időmben apránként. Elkészült anyukám kívánságterítője:) (még mosás keményítés előtt), és horgolgatom az ananászmintás felsőt is, már most nagyon tetszik, nem ilyen a színe, világoskék, itt egy picit csal a fényképezőgép, a terítő pedig hófehér:). Ja és nekem is van pár régi fürge ujjak újságom, majd felrakom a képtáramba, ha a saját gépemnél leszek:)(pár nap). Jó éjszakát mindenkinek!

Móni

pötyimacska Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1135
Sziasztok!
Láttam, hogy ti már nagyon profik vagytok! Tudna valamelyikőtök segíteni egy tudatlan kezdőnek?
Szeretnék egy sapkát kötni (a sál már megy:-) és nagyon örülnék ha egy két fortélyt megosztanátok velem: hogyan kell elkezdeni, és egyáltalán hogyan kell úgy körbe kötni?
köszi!
Briella Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1134

Katica! Légyszi-légyszi, akard Margitmama régi mintáit feltenni! :)

Vagy ha esetleg sikerülne rábeszélni, hogy csinálj egy képtárat belőlük Margitmama!?!

Annyira szép horgolt terítőmintákat közöltek régen a Fürge ujjakban. Főleg amikor még szögletes alakzatban volt az újság címe, nem körben. Talán a 70-es évek második felében váltottak át? Akkortól kezdve egyre kevesebb volt benne a horgolás. Nem?

No meg a régi Fürge ujjak, meg Kötés, horgolás könyvek!!

Előzmény: margitmama (1131)
szil666 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1133

Szia Oona

Nagyon megtetszett aza piros rácskötéses tatyid. szeretnék kérni egy kis segítséget , mivel még elég kezdőke vagyok nem tudom hogy fogjak neki meg hogy egyáltalán hogyan kell csinálni. esetleg ha egy magyarnyelvű leírásod lenne megköszönném. Nagyon szeretném megcsinálni. előre is köszi.

margitmama Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1132
GABCIKÁM MENJ VÉGIG A LISTÁN SORBAN. HA PONCSÓT KERESEL TÖLTÖK LE NEKED ÉS ELKÜLDÖM. JÓ.PUSSZ)))))))))))
MAMI
Előzmény: hazyboszi (1128)
margitmama Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1131
Gratulálok a képtáradhoz! nagyon jól sikerült ,ötletes és sok oldalu. Ha szükséged lenne még régi fürge ujjakra nekem van 1957-től! az orosz oldalról minden minta megvan, szivesen küldök. van egy ujjabb horgoló ujság a filet- horgolás. nekem van 6-7-ik havi szivesen skenelek és küldöm. üdvözöl. margitmama.
Előzmény: MóniSz (588)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1130
talált linkek:

http://www.allcrafts.net/crochetknit.htm#sites
http://www.smartcrochet.com/
http://www.karpstyles.com/
http://www.crochetnmore.com/
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1129
hkatica!!

szuper lett a képtárad.))))
az összes könyv meg van neked,aminek a borítóját feltetted????
gratula...))))
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1128
Drága Mamikám.)))))
húúúúúúú,ezt most nem értettem,milyen imailt??
orosz oldalak linkje meg van,csak "elvesztem" benne..)))))
na,...))) puszika,lánykád..))) gabci
Előzmény: margitmama (1126)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1127
Esthi.))))
Nagyon szépen köszike...)))Még jobb párnácskának...)))))
Értem,és megcsinálom...subahorgolással.))))) köszike.))))))))))))
CUPPPP
Előzmény: Esthi (1112)
margitmama Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1126
Gabcika! ahogy megnyitod az imélt rögtön ott van a lista. ne törödj a felirattal NO!!!!
MAMI
Előzmény: hazyboszi (1100)
margitmama Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1125
Gabcikám! az orosz oldal nekem levan töltve de nem tudom a cimét küldeni mert valahogy nem megy át, most probálom másképp. De az összes minta meg van!!!!!
Ölel Margitmama.
margitmama Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1124
Szia Livia! nagyon szépek a teritőid és egészen uj a szegletes mintája még nem találkoztam ilyennel,pedig rengeteg veboldalt már letöltöttem. Gratulálok!
üdvözöllek margimama.
Előzmény: livia néni (1090)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1123
Szia Katica! Nagyon köszönöm a mintát. Már nézegetem a képtáradat, sőt, mintát is töltöttem le onnan. Figyelni fogom, hogy milyen mintát keresel, és ha tudom, küldöm.
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1122

Kedves Jolimama!

Mégiscsak megtaláltam az egyik keresett terítő mintáját. Mailben elküldtem, de majd a képtáramba is felteszem más mintákkal együtt.

Lívia néni! Nagyon szépek a terítőid, legjobban a legalsó tetszik. A mintájukat el tudnád küldeni?

Grimel! Jól mutat színesben a terítőd. Én még nem próbáltam soha színesből horgolni, de már láttam ilyet és akkor is nagyon tetszett.

Most már minden kép látszik a képtáramban, lehet csemegézgetni.

http://kep.tar.hu/hkatica

Előzmény: Jolimama (967)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1121
Kedves Oana,

köszönöm a tippet, most nehezen tudom elképzelni, de kipróbálom, és biztos menni fog :).

Szép hetet mindenkinek!

Orsi
Oona Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1120
lehet mazsolázni

http://www.flickr.com/groups/knitting/pool/
http://www.flickr.com/groups/crafts/pool/
http://www.flickr.com/groups/quilling/pool/

sok sok

nálam is látható
http://www.flickr.com/photos/fundelupa/favorites/

vannak kis társaságok aki ajándékozzák egymást világ szerte!
gyönyörű anyagokkal is

http://www.flickr.com/groups/onlinewindow/pool/
http://www.flickr.com/groups/swappackages/pool/

és itt is vannak bárányok

Előzmény: Oona (1119)
Oona Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1119
ha szeretsz keresgélni, ajánlom a flickr-en, nem reklám, de teljesen oda vagyok, hogy milyen klassz internacionális kis társaságok vannak, akik irtó kreatívak is

tegnap találtam pl.:
http://www.flickr.com/groups/lace_knitting/pool/
http://www.flickr.com/groups/laceknitting/pool/

ez nagyon tetszik:
Előzmény: Esthi (1111)
Oona Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1118
Te is ... a terítő hugodnak szép nagyon :-)
Előzmény: Esthi (1116)
Oona Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1117
Egy másik kérdés: ha elrontok egy sort a kötésben, hogyan lehet visszafejteni azt a sort? Egy picit félek kísérletezni addig, amíg ez az információ hiányzik...

én visszakötöm, avagy a tűt egy szemmel lejebb szurom,
ahogy hurkolva vannak a szemek felfele függőlegesen, én megyek a tűvel lefele
vissza, mig kell
és mikor visszaszurtam, csakis akkor engedem le a szemet
lépésben, szemről szemre, sorról sorra
Előzmény: Orsi_1 (1102)
Esthi Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1116
Nem baj ha nincs minta, nekem így is nagyon tetszik. Ügyes vagy!
Előzmény: Oona (1115)
Oona Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1115
nincs mintám :-(
csak egy pillangó akarna lenni
Előzmény: Esthi (1098)
Oona Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1114
nagyon szép a kislányod...

ezt a kötésmintát esetleg ismeritek?

Valaki Görögországból töltötte fel a flickr-re, de nem irja, hogy milyen minta, csak régi görög lapban találta...
Előzmény: Marikje (1097)
Oona Creative Commons License 2006.08.07 0 0 1113
nem tudom, nem én csináltam
de én is sokat gondolkoztam rajta, hogy honnan indulhat....
mert tulajdonképpen kör alak, csak nincs egybe, a nyak rész
Előzmény: eindor (1099)
Esthi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1112

Kedves hazyboszi!

Tudom bari mintára gondoltál, de itt van egy bari és párna egyben. Ami kép van, azt felrakom, azon kívül csak angol nyelvű leírásom van hozzá, de szerintem a minta alapján nem nehéz meghorgolni. Ahogyan a bundája van horgolva, olyasmihez van magyar leírásom. Minden esetre ha az angol leírás kell, elküldöm, de lefordítani nem tudom. Nem vagyok jó angolból :( Remélem hasznát veszed, én biztos készítek ajándékba ismerős kicsi gyereknek.

Így néz ki

Ez meg a minta amire lehet horgolni
Esthi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1111

Sziasztok!

Miközben keresgéltem, találtam egy jópofa párnát, melyet maradék fonalból el lehet készíteni, és feldobhatja a szobát.

Nekem nagyon tetszik
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1110
Kedves Mariann!!!!!

Nem mintáért írtam,hogy írj..))) Csak úgy...beszéltem Jolimaminkkal...és szeretnélek megismerni::)))
Természetesen gyógyulást kívánok a picinek,neked meg kitartást!!!!!!!
A család az első.....majd lesz nyugis napod...tedd a dolgod...én ráérek,itt leszek::))))
Puszika!!!!!!!!!! Gabci)))))
Előzmény: Marianna0 (1101)
Marikje Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1109

Szia !

Nem a nyaktól indul, hanem egyben készíti az alját teljes szélességben elkészíti hónaljmagasságig az újjakkal együt aztán összekapcsolja az ujjakkal és körbehorgolja rgalánvonalat fogyaszt ahol kell.

Szerintem.

Előzmény: eindor (1099)
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1108
Ó, nagyon köszönöm. Most azt hiszem, sikerülni fog.
(Elkerülte a figyelmemet a _beszúrás_ felirat.)

Szóval, a képek:

:))

Orsi
livia néni Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1107

Szép ez a terítő, meg nem is tűnik túl nehéznek. Ezért kérném a mintáját.

lívia

Előzmény: grimel (1089)
Esthi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1106

Orsi!

A képet miután tallóztad, rá kell kattintani a feltölt gombra, akkor megjelenik kicsiben, majd a beszúrásra is a kép bal oldalánál, és akkor megjelenik az ablakban ahova írod a szöveget. Akkor ven berakva. Ha nem megy képekkel segítek :)

Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1105
Valamiért nem sikerül elküldenem a képeket :(.
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1104
Ez a takaró.
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1103
Na, akkor most küldöm a képeket.

Először a kéket kezdtem el, látszanak a lyukak stb., ahogy kipróbáltam néhány dolgot (találgattam, mit hogyan kell csinálni), és ahogy hibázgattam.

A rózsaszín sálacskát közben kezdtem el. Sajnos jól látszik rajta, hogy gőzöm sem volt még a sorok eleje-vége helyes kezeléséről, így akaratomon kívül bővítgettem a szélességét. Aztán a közepétől már tudatosan szűkítgettem vissza.
Egyébként semmi nem szimmetrikus rajta - a távolságok sem, a rózsaszínű és a fehér csíkok sem... Na, nem baj...

Nagyon ügyetlenke darabok, de én szeretem őket :). Gyakorlásnak jók.

Egy valamire viszont büszke vagyok: szerintem már a kezdettől fogva, szép, egyenletes a kötésem (már ahol nem rontottam el).

Orsi
Orsi_1 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1102
Sziasztok,

olyan jó olvasgatni titeket! És gyönyörűek a munkáitok, és nagyon szép a lelkesedésetek és a segítőkészségetek is.

Sajnálom, hogy én nem tudok senkinek sem segíteni, csak kérdéseim vannak.

Ma (később) megpróbálok elküldeni nektek két fotót, életem első műve egy kissál, a második pedig egy (folyamatban lévő, félkész) babatakaró.

A babatakarót már régen elkezdtem, és olyan lassan haladok, már elfogyott a türelmem. Megvan belőle huszonvalahány centi, de még kellene vagy 50. Van esetleg ötletetek, mit lehetne belőle csinálni, ha mégsem fejezném be kistakaróként? Nagyjából 30 cm széles, és huszonpár centi magas, puha babafonálból készült, csíkos, szögletes valami. Nagyon szeretem csinálni, csak közben annyi más ötletem is van, és októberben megszületik a babám...

Egy másik kérdés: ha elrontok egy sort a kötésben, hogyan lehet visszafejteni azt a sort? Egy picit félek kísérletezni addig, amíg ez az információ hiányzik...

Ti mekkorára csinálnátok egy bébisálat? Amit csináltam, az túl széles, és ezért furi a formája. Most olyan 8 centi szélességre gondoltam a következőhöz, és olyan hosszúra csinálom, hogy szép legyen.
Az előző sálat sima-fordított sorokkal csináltam végig (jersey-kötés?), kivéve a végein néhány sort csak simával (lustakötés?).

További szép vasárnapot kívánok,

Orsi
Marianna0 Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1101

Szia Házyboszika!

Ne haragudj most nem tudok mintát keresni neked, csak egy pillantásra néztem be a legkisebb gyerekem 40 fokos lázban fekszik két napja, én meg a műszakomat nem tudtam elcserélni senkivel, most jöttem a haza munkából. Az apja őrzi meg kúpozza szegénykémet az orvos is kinnt volt nála az éjjel is. Majd ha meggyógyul körülnézek az újságaim között és küldök mintát ha találok. Üdv Marianna

hazyboszi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1100
Sziasztok!!)))))

Keresek könnyen horgolható,mutatós,haladós,de mégsem tiszta "szita,lyuk" mintájú poncsót...mintáját,meghorgolnám....))))

Tud valaki segíteni????
Az orosz oldalakon láttam,de nem mentettem le,és most nem találom...((((Már 2 napja keresgélek,így jár,aki nem tud oroszull))))))
Nagyon köszike,aki tud küldeni...jöhet a mailfiókomra!)))

STEFIKE!!!!!!!! Írj....vagy hívj...Bocs,nem voltam otthon,mikor telcsiztél...(((
MARGITMAMA ! !,mizujs veled?????????Várom leveled!!!!!
MARIANNA: írj mailt,léccike..))))))))))
eindor Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1099
Hello!Ugye a nyaktól indul ez a darab?
Előzmény: Oona (1086)
Esthi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1098

Marikje!

Örülök, hogy tetszik a terítő. Jó érzés, ha más is értékeli a munkáját az embernek. :)

Oona!

Az a könyvjelző nagyon tetszik! Ha megvan a mintája, esetleg megkaphatnám?

Marikje Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1097

OOana!

Nagyon szép a terítő is.

Jártam újra a Kínai oldalon és kincset találtam. Rengeteg kötés és horgolás minta van itt.

Dudus a Jessica Tromp összes mintája itt van.

http://photo.163.com/photos/ziyang-1028/14244205/

Janka lányom itt alkot mellettem idéze: "Anya ide rajzoltalak téged, mamát és apát .

-Jaj szép!-mondom és mi az a két vonal a szemem felett ?

-Hát a szemköldököd! -mondá a sarj

Ő az én Janka leánykám.
Oona Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1096
Előzmény: Oona (1095)
Oona Creative Commons License 2006.08.06 0 0 1095
könyvjelző
Esthi Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1094

Sziasztok!

Ebben a hűvös időben befejeztem hugomnak egy terítőt, ami nagyon tetszik neki. Gondoltam megosztom veletek is munkám eredményét. :)

Íme a terítő
Marikje Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1093
Marikje Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1092

Újabb orosz linket találtam horgolás témában.

Gabika Felteheted a honlapra ezt is

Marianna0 Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1091

Szia!

Köszike a mintát most már jó lett. Marianna

Előzmény: Briella (1063)
livia néni Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1090

Ezeket a télen csináltam.

Lívia

grimel Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1089

Sziasztok:)

Látom mostanában a szalaghorgolás a téma. Ezt én nem most csináltam, de azt hiszem még nem láttátok. Egy nagymamámkori fürge ujjakból van a minta, ha valakinek kell, kérje:) Mivel én kicsit színmániás vagyok, így nem fehérre csináltam, hanem sárga-zöldre hogy passzoljon a konyhámba.

sárga-zöld szalaghorgolásos terítő

Üdv és további sikeres öklelést :))

Imelda

Oona Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1088
még eszembe jutott, olan jót beszélgettem ezzel a norvég férfivel a flickr-en...
barátja sokat köt, aki férfi
de még hogy hogy milyen jól...
irigy vagyok, mikor valaki ilyen nagyon ügyes

sok sapka együtt, humoros

a másik, mindenkit most zoknikat látok kötni, de még milyeneket...
attól én mindig megilyedtem csöppet!, hogy milyen nehéz, de totál kedvet kaptam rá
én is, nyomom a saját limitem, kiváncsi vagyok mennyit tudok megcsinálni...
sokszor magam is meglepem
főleg akkor mikor egyedül kicseréltem a WC tartályt :-)
mert azt is magam szereltem meg, nos akkor egy zokni nem fog rajtam kifogni :-)
Oona Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1087
szia,

végülis akármi forma is lehet, amit úgy szerkesztesz meg hogy az
összevarráskor a tér kitöltése hézag és átfedés nélkül sikerüljön, mint irtam is már: tessellation...tesszalláció, bár a magyar nyelvben nincs ilyen szó...
Akár virág forma is lehet, vagy akármi..
Az ég a limit, fantáziádra bizom :-)
Tényleg remek maradék fonalakra...

kellemes hétvégét mindenkinek
Előzmény: hazyboszi (1079)
Oona Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1086
köszönöm a dicséretet, de semmi különös, nagyon könnyű és gyors is, meg nagyon élvezetes is a rácskötés...

viszont azért jöttem most be, mert gyönyörű kisbaba kardigánt találtam, ausztrál oldalon...ez pont olyan cérnából van horgolva, mint Ti is csináltok itt sokan

hát egyszerűen lélegzet elállitóan gyönyörű

ne kérjetek leirást, nem tudom, de a képekről elég könnyű kitalálni

Marikje Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1085

Briella!

Igen jó lett. Köszönöm, de azt hiszem más fonalat kell választanom hozzá, mert nem lett vm mutatós le is bontottam.

Sokszor jártam már így mintával, hogy olyan nagyon szépnek látszik, de ha megkötöttem akkor nem mutatott úgy mint képen.

Előzmény: Briella (1084)
Briella Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1084
Marikje! Jó lett a kötésminta?
Előzmény: Marikje (1080)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1083
Boszika! Sokat kerestem neked a bárányt, de én sem találtam.Vigasznak egy csapat állat:photo.163.com/photos/xian_2489/30774085/ Egy másik állatos: photo.163.com/photos/xmgblb/16908753/ Sajnos minta nincs,de ötletet adhat !
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1082
Oona! Csatlakozom az előttem szólókhoz!Szuper jól néz ki,egyre nagyobb kedvet kapok a rácskötéshez.Télen megpróbálom.
Esthi Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1081
Oona! Gyönyörű az a táska. Én is csak irigykedve nézem, és csodálgatom a táskát. Gratulálok, nagyon ügyes vagy!
Marikje Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1080

OOna!

Gyönyörűséges!

Egyszerű és mégis nagyon szép! Gratula!

Előzmény: Oona (1076)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1079
Oona !)))

Azért megpróbálom majd!!! Igen ,láttam sokat dolgoztál vele,leírtad nekem,azért is köszöntem meg ismételten!!!!!
Én is sokszor a fantáziámra hagyatkozom,csak ha nem sikerül,akkor valami más lesz belőle..))))) Volt már rá példa...Igaz olyan is volt,hogy az "elfuserált" rögtönzés jobb lett , mint az eredeti változat..))
Hát majd nekiesek..))))))))))))
nagyon tetszik......meg kell próbáljam,ilyen könnyen nem adhatom fel!)))
Szia)
Előzmény: Oona (1078)
Oona Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1078
elég sok időt eltöltöttem vele, ezzel is amit leirtam
jobban nem megy...

amit ajánlani tudnék, és én ezt tenném
kivágnék egy hal formát sablonként,
és azt követném, vagy horgolnám, vagy kötném....

mikor én látok valamit, akkor a saját kreatívitásomat felhasználva felhasználom ahogy én szeretném magamnak, ami képeket én ide felteszek, így gondoltam Nektek is..
Fele életem kint éltem le, családom nem beszél magyarul...egyetlen lehetőségem az ilyen fórum, de ilyeneket én sem tudok lefordítani...sokszor magam is találgatok és ahogy irtam megyek sokszor a kép után vizuálisan...
hal egyszerű szerintem,
de amit leirtam az is eléggé érthető szerintem,
még videó is van a röviditésekről

http://www.knittinghelp.com/knitting/abbreviations_explained/

csak röviditést megnézed, és klikkelsz a rozsaszin videora
voila!, ennyi az egész...

Előzmény: hazyboszi (1077)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.05 0 0 1077
Köszönöm szépen,annyira olvastam vissza a 3 havi lemaradásom,hogy nem vettem észre!))
Hát mit mondjak...én ezen nem igazodom el.....valami nagy csomó jönne ki,ahogy olvasom..... halas minta ugrott....nekem ez kínai...
Köszike a fáradozást.... Gabci
Előzmény: Oona (1076)
Oona Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1076
ez a rácsminta, gyönyörűen nemezel

gyapjúból csodálatos lesz, olyan mint karácsony, mindig kellemes meglepetés
most lettem kész...
Oona Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1075
szia,

itt megadtam:
2006.07.31 18:12:54 (986)

5 napja...
Előzmény: hazyboszi (1072)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1074
Kedves Esthi..))))

Köszönöm szépen,hogy jelezted a hibát...)))
Az a link valóban nem működik,nem ellenőríztem le amikor felraktam,de most töröltem...))))
Kérlek benneteket,máskor is jelezzétek a hibát,vagy ha valami nem áttekinthető...
Köszike..)))))))))) Gabci))
Előzmény: Esthi (1073)
Esthi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1073
Kedves hazyboszi, nézegettem a linkeket az oldalon, és a  http://olgapro.sitecity.ru/lalbum_3005105322.phtml nekem nem működik. Kódot kér a belépéshez, de olyan nincs, így nem jön be az oldal. Nem tudom, hogy másnál működik-e, de gondoltam szólok. Szép estét mindenkinek!
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1072
Kedves Ooana.....)

Nagyon köszönöm a reagálásod a kérérsemre.)))))
Igen segítőkész vagy...kösz...... a halacskás mintát kértem tőled vagy 50 hozzászólással ezelőtt...
Igaz,még soha nem írtunk egymásnak itt.és máshol sem,mégis gondoltam...kérhetek én is...
Tévedtem??.....
Üdv.........ja....................és SZIA!
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1071
Sziasztok fórumozó hölgyek../netán egyszer Urat is köszönthetek?/))))

Kész a monitorom,mostmár több időt fogok köztetek tölteni)))
Feltettem a honlapra a linkeket........frissítettem,pár kötésminta is felkerült..
MÁS:
Ha valaki.......azt a mintát,takarónak.....megköszönném...))))))))))))
Üdv.....gratula a sok feltett dologhoz mindenkinek))))
Nagyon klasszak,végre a végére értem a visszaolvasásnak,amiről lemaradtam.)))
Pusz nektek....szuper a fórum!!!))))))))))
budai imola Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1070
budai imola Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1069
Horgolás és vászon. Egy barátnőm munkája.
margitmama Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1068
Sajnos eddig nem jelentkezett senki pedig a himzőknél írtam a fórumra üdv Margit.
Előzmény: livia néni (1066)
b_ildikó Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1067

Szaktanácsot szeretnék kérni!!

Az alant látható sál fonalát turiztam, pont ennyi van belőle.

a. Miért lett íves, mikor én elvileg egyenletesen kötöttem?

b. Most egy kicsit széles és sűrű, ezért szeretném újrakötni kevesebb szemszámmal és nagyobb tűvel. A fennmaradó fonalból pedig sapkát csinálnék. (Illetve először a sapkát kötném, a maradékból pedig a sálat.) Milyet és hogyan? Ez a színezett fonal alkalmas-é rá? Sztem nem viselne el sok mintát, de nem tudom....

sál
livia néni Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1066

Jaj de szép! Tudsz olyan forumot, ahol a hímzők leveleznek?

Lívia

Előzmény: margitmama (1064)
Esthi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1065
Nálam már tökéletesen működik az oldal. Tényleg szerverkarbantatrtás is lehetett. A lényeg, hogy újra megy. :)))
margitmama Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1064
Hogy megmutassam én sem lazsálok, csak most két horgolás közben pihentetőképp, az elmeradt risselőket fejezem be, . igaz ez más téma de én szeretem. ügv.))))))))))))ris. futó
Briella Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1063

Marianna, rögtön küldöm az eredetit!

Nem tudom, miért lesz nálad kicsi, szkennelés után nem kicsinyítettem a képet. Amikor a bélyegképre kattintás után megjelenik a nagyobb kép, még egyszer tudsz kattintani rajta, és akkor lesz teljes méretű.

Gabi

Előzmény: Marianna0 (1057)
taptapo Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1062

Kedves hazyboszi, én mindenemet átnéztem, sőt a neten is keresgéltem sehol nem találok báránykát!!!

Más állatka nem jó ?

üdv taptapo

hazyboszi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1061
húúúúúúúúúúúúúú
valami mást kopiztam be.........
Ez a jó link: http://show.7ya.ru/private.aspx?RubrID=25410
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1060
lamradt a link...((( bocs
takaró
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1059
Szia!!!

Már jelezte nővérkém,Jolimami is..(((
Ma reggel tudtam megnézni,nálam megy most....
Lehet szerverkrbantartás volt....Nézzétek meg légyszike,hogy innentől műxik-e??
Nagyon köszike,hogy jeleztétek!!!!!!!!!!!

MÁS:takaró
Ennel a mintának a leírását nem tudom lefordítnai,csak ennyit találtam róla,és nagyon tetszik...Tud valaki segíteni?????? ! ! ! köszike.A linkje
Előzmény: Esthi (1055)
Oona Creative Commons License 2006.08.04 0 0 1058
gratulálok :-)
Előzmény: budai imola (1039)
Marianna0 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1057

Kedves Briella!

Ebben a hozzászólásodban (907-esben) leközöltél egy szalaghorgolásos terítőt. Nekem ez naon megtetszett csak azb a baj ha kinyomtatomtúl kicsi , nem sikerült a nagyítása sem, nem látok belőle semmit még szemüveggel sem. Megkérhetlek hogy teljes nagyságában szkenelve elküldenéd az emailomra?

Címem: marianna.hering@freemail.hu Nagyon szépem köszönöm

Marianna

Előzmény: Briella (907)
Briella Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1056

Gabcika! Az általam ajánlott linkeket nyugodtan rakd be, és szerintem se törd meg a sort azzal, hogy ki találta meg őket.

Az orosz oldalról innen: http://show.7ya.ru/index-private.aspx tudsz indulni. Szép zölden ott van az ábécé, ha egy betűre rákattintasz, megjelenik egy csomó fotóalbum hivatkozása, onnan pedig jön a totózás, hogy melyik rejthet vajon kézimunkát.

Összeszedem a többi linket is, amit találtam, és küldöm őket.

Gabi

Előzmény: hazyboszi (1050)
Esthi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1055

Kedves hazyboszi, nem tudom, hogy tudod-e, de az atw-s honlapod nem elérhető. Próbáltam már többször, de semmi. :(((

hkatica1 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1054
Egy idő után biztos meg fognak jelenni a képek, csak várd ki türelmesen :))) Én négy napot vártam rá. A terítős képek pedig még mindig nem látszanak.
Előzmény: hazyboszi (1053)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1053
hkatica.)))

ha megdolgoztál a linkgyüjteményért,legalább a neved jelezze,neked köszönhetjük,nem?))))

Én is próbálok feltölteni a képtárba fotókat,de azt írja.konvertálás alatt-mint a te karácsonyi fotóid a képtárban...
Valamit rosszul csináltam::::????????
Előzmény: hkatica1 (1052)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1052

Gabcika! Nyugodtan felteheted a linkeket és a névhez sem ragaszkodom.

Csak szólni szeretnék, hogy a képtáromban a karácsonyi minták már látszanak :))))

http://kep.tar.hu/hkatica/50337453#2

Előzmény: hazyboszi (1049)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1051
KÖSZÖNTŐ:

Szia)))
szeretettel fogadunk minden újat,régit,bárkit...aki fanatikus" vagy az lesz,vagy akar lenni))) nemigaz lányok??
Jó helyre csöppentél...itt mindenki segít,küld,mailben postán....csüccs le közénk és légy aktív tagunk!!!
Előzmény: harmonye (1016)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1050
Briella.!!

7ya.ru- bejön egy oldal,csak nem tudok ororszul,hol vannak rajta a kézimunka oldalak??
köszike..
Előzmény: Briella (1047)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1049
hkatica))

feltehetem majd a linkjeid???? Írj te is mailt,és mindenkinek a linkgyüjteményét a neve alatt fogom futtatni az oldalamon...... ÍYgy korrekt..)))
Üdv.cuppp Gabi))
Előzmény: hkatica1 (1046)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1048
Briella.)))))))))))))

Képzeld én is írtam a startlapnak...hasonló választ kaptam...))) Én is tátottam a szám,oszt' megcsináltam a honlapom...)))) Most viszont beregeltem,és a linkek közt,lásd megjelent az enyém is..)) Hogy is van?? Aktív férfiak,ahogy mondod..))))

Jelenleg a fiam gépét bitorlom",csak akkor tudok ideülni,ha dolgozik....a monitotom befuccsolt,talán a hét végére kész lesz.)
Ha elküldenéd a linkekekt,feltenném!! pl így: Briella ajánálása: kézimunkalinkek....
Nem vezszem el más gyűjteményét,és teszem fel a nevem alá.Aki megdolgozoztt érte,annak a nevét is feltenném,ha beleegyezel...)))
Írj mailt,és amint a gépemhez jutok.../ott a szerkesztőm,és ftp,amivelfeltöltök/ azonnal feltöltöm a linkeket....Mások is hagy csemegézzenek...))))))))))))))))))
Mailcímem: hazyboszika@citromail.hu vagy hazyboszika@freemail.hu
Várom....és tuti jó az orosz linked is...)))))
Na látnád az én gépem is tele van...de nem szól érte senki..)))))
A fiaméra viszont nem "mentegethetek" csak úgy...így most marad a szemlegeélteteés,na,és 1-2 oldalt gyorsan kinyomtattam,mivel nekem meg nyomtatóm nincs..))))))
PUSSSSSZZZZZ)))))))))))))))))))
Előzmény: Briella (1047)
Briella Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1047

Gabcika, régi megszállott mintagyűjtő vagyok. :) Több GB-nyi keresztszemes, horgolás, kötés, patchwork mintám van a gépen (hallok is érte elég morgást itthon). Volt egy régi kedvenc kínai oldalam, ahonnan tonnaszámra lehetett letölteni a mintákat, de az sajna már nem elérhető. De most itt van helyette ez a másik! Na meg az orosz oldal (a 7ya.ru) is szuper.

Gondoltam is én balga, hogy ne csak a gépemen tároljam a sok hivatkozást, és írtam a startlapnak, hogy csinálnék egy kötés-horgolás aloldalt, erre az a választ kaptam, hogy már épp elegendő hivatkozásuk van a témában más aloldalakon (van egy olyan előírás, hogy egy aloldal összes linkjének kevesebb mint 10%-a jelenhet meg más oldalakon).

Én erre rátátottam a számat. Ők biztos jobban tudják nálam. Gondolom a válaszlevelet író férfi aktívan kézimunkázik. :)

Szóval az lenne a lényeg Gabcika, hogy nem csinálnál az oldaladon egy linkgyűjteményt, oda fel lehetne rakni minden ilyen felfedezést. Persze csak akkor, ha még nincs ilyened.

Most sajnos nem tudom megnézni, nem jön be az oldalad.

Előzmény: hazyboszi (1041)
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1046
Esthi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1045
Mostanáig csemegéztem ezen a linken. Nagyon jó dolgok vannak. Az ember azt sem tudja, melyik tetszik a legjobban. :)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1044

http://photo.163.com/photos/czxueer/#p2
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1043

http://photo.163.com/photos/czxueer/
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1042
Briella.))))
Na, én is találtam,igaz utánad...... koppintás...))))

http://photo.163.com/photos/snoopy0755/14492696/#p5

hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1041
Briella.))))

Nagyon szuper oldalakat találsz.))))))))))))))
Ezer minta,lehetőség......
Az én honlapomra már nem is kell bővítés...........
Csemegézek ezerrel..))))))))))))) Édes vagy....hogy hol találod,én hiába írom a keresőbe,angol,német oldalak bejönnek,de az már lerágott csont..)))))
Pusza,és köszi....jöhet ,ha van,mintagyűjtőknek,mániákusoknak sosem elég..)))))))))
Előzmény: Briella (1033)
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1040
loncsibaba..))))))

Az én fiaim is megpróbálkoztak a kézimunkával!!!!
Az enyémek a gobelinezést választották....be is van keretezve..)))) Igaz ma már nem űzik",de büszkék rá,hogy tudják.....és dicsekednek vele...pedig a nyagyobbik 30 éves.)))) Az unokáim /ha lesznek végre/ is megmutatom majd amit tudok,legyen fiú vagy lány,és majd eldönti van-e kedve hozzá.)))
Biztosan te is kipróbáltad a fúrást faragást...nem a férfiak kiváltsága...,én is kipróbáltam...naés festek,miegymás.....ez van...))) Mindenki csinálja azt ,amihez kedve,legyen fiúka,vagy lányka..)))))))))))))
Gratula...))))))))))))))) Ne legyen lelkifurdalásod..)))))
Előzmény: loncsibaba (1023)
budai imola Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1039

Szia, Oona!

Eddig ilyen a tasakokból horgolt táskám. A foltok rajta -gondolom - árnyékok.

Oona Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1038
bocs!
move sts on tool
szerszám(on ) és nem -ra
Előzmény: Oona (1037)
Oona Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1037

"move sts on tool 1 needle to the left"

google-ban is kerestem, sehol semmi ilyesmi, totál zagyvaság

mit hiv tool-nak? a kötőtű az a needle, tehát akkor mi a "tool"?

mozgasd/költöztesd szemeket a szerszámra 1 kötőtűre balra

ezt irja....

"needle w.double st"

a (kötő)tű dupla szemmel

semmi ráhajtást nem emlit

st = szem (stitch rövidétése)
sts = szemek
Előzmény: Marikje (1003)
Oona Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1036
én is puszillak Taptapo, elgondolkoztató amit irtál...

köszönöm!
Előzmény: taptapo (1021)
Oona Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1035
Oona Creative Commons License 2006.08.03 0 0 1034
csak finomítod az érzékeit, ha van kedve hozzá

mikor az elmúlt hetekben kerestem a rácskötést ennek a férfi oldalára is rátaláltam
http://www.knitty.com/ISSUEwinter05/PATTdanica.htmlhttp://www.yarnboy.com/

jókat mosolyogtam mikor irta, hogy a Long Islandi héven az asszonyok csak nézték ahogy rácskötést müvelt, el tudom képzelni...

Fiad csak gazdagabb lesz.
Előzmény: loncsibaba (1031)
Briella Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1033

Hölgyek, csemegézzetek! :)

http://photo.163.com/photos/snoopy0755/

Marikje Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1032
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1031
Köszi mindenkinek!! Eddig voltak kétségeim, hogy nem csinálok-e hülyeséget azzal, hogy a kézimunka mániámat a fiamra is átragasztom/elnőiesitem/,de nektek köszönhetően megszűnt!!Puszi mindenkinek!! Máris előkeresem azt a félbehagyott pipit!Ilcsi.
vorosvar Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1030

Szerintem elsősorban a "családban előforduló visszajelzések" tulajdonosait  kellene megkérni, hogy a negatív megjegyzéseket legyenek szívesek fennhangon, bocsánatkérések közepette visszavonni, és ennél is hangosabban dícsérni a gyermeket, aki ilyen ügyes.

livia néni Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1029

Endem elsősorban az összerakható minták, és a kerek terítők érdekelnek. A szalaghorgolást még nem csináltam. Mostanában itt a forumon nagyon szép munkákat látok. Lehet, hogy a télen megpróbálkozok a szalaghorgolással is.

LÍVIA

Előzmény: hkatica1 (1020)
margitmama Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1028
ilcsibaba ! nem kell törődni azzal aki nem nézi jószemmel ha a fiuk kézimunkáznak, az én három gyermekem 2-fiu 1- lány . versenyezve himeztek, hogy ki csinálja szebben . mindegyik himez, ha kellett besegitettek nekem. az uj életükben pedig a feleségnek is megkellet tanulniuk . csak örülni lehet . ha ezzel és nem valami rossz dologgal foglalkoznak!!!!! margitmama .
Jolimama Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1027
Szia Gabcika! A sajátkezüoeg kézimunka oldalról kötöttem meg a lovacskát, emlékszel? Ott van bárány leírás is, sajnos kép nélkül. Elküldöm, tedd fel, hátha megcsináljátok Ti is.
Jó próbálkozást.
Jolimama Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1026
Csatlakozom taptapo-hoz. Mindenki csinálja, amihez kedve van, legyen fiú, legyen lány. Kristóf azóta is szorgalmasan horgol, és nagyon élvezi. Ha lesz valami kész, megmutatni való, megmutatom. Nyugodtan horgoljon a fiad, nem fog hátrányára válni, szerintem a kézimunkázás a kitartást erősíti. ))))
taptapo Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1025

Tavaly voltam egy mezőkövesdi kézimunka kiállításon, ahol több terítőt férfiak készítettek. Nagyon gyönyörűek voltak, lehet, hogy még megvan a róluk készült videó is. Ha ismeritek a halasi csipke történetét, akkor tudjátok, hogy rengeteg csipkét készitettek és terveztek férfiak pl. ha jól irom igy emlékezetből Szebeni nevezetű férfi is. Szönyegszővő rengeteg férfi van. Sőt  gobelin képeket a gyermekkori szomszédék (Pálfiék) a férj és a feleség is varrták.

Én személy szerint - van fiam és lányom is -  azt vallom, mindenki csinálja azt amihez kedve van. Fúrjon-faragjon a lány, hímezzen a fiú, majd az idő eldönti, hogy melyiket fogják folytatni.

Marikje Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1024

Gabikaj !

Még szép, hogy nem haragszom. Nem tudtam mi volt az a villogás de az biztos, hogy hibás volt ha én kimentem itthon akkor olyan volt mint a mostani. Úgy jöttem rá mi lehet a baj, hogy megnyitottam World Publiserben és akkor láttam, hogy a betűk háttere villog. Végül teljesen újat kellet készíteni, de látom megérte. Köszönöm a dícsérő szavakat.

És bármikor szóljatok.

Briella! Még több ilyen oldalt ha lehet!?:-)))))

loncsibaba Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1023
Sziasztok! Tanácsot szertnék kérni tőletek! Láttam,hogy Jolimama fiúunokája kézimunkázik,és nagyon ügyes.Nos az én nagy fiamnak megtetszett a keresztszemes himzés(11éves), és el is kezdett egy kisebb mintát.A családban azonban votak visszajelzések,hogy miért tanitok én egy fiút himezni,amikor az "lányos"dolog.(A lányom azóta is himez.)Szegény fiam azóta hozzá sem nyúlt az elkezdett munkájához.Ti mit gondoltok?Ismertek kézimunkázó fiúkat? Üdv.:Ilcsi!
margitmama Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1022
Szia Livia néni! megtaláltam a kért mintát., ami a fórumon van. skenelem és elküldöm mélben üdvözöllek. Margitmama.
Előzmény: livia néni (984)
taptapo Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1021

Szia Oona,

hát elhiszem, hogy nem könnyű újra kezdeni a kézimunkát. Főleg azért sem, mert változtak a fonalak, változtak a szabásvonalak, a divat.

A nők, így a magyar nők is, kreatívak, ötletesek, szeretik szépíteni otthonukat, kedveskedni családtagjaiknak, de van kinek kenyérkereset és van akinek művészi elhivatottság a kézimunkázás. Megtörte az évezredes hagyományokat az 1960-80-as évek, amikor is a nők tömeges munkábaállása miatt leegyszerűsítették, "haladóssá" tették a mintákat, elfelejtették, nem ápolták a népművészetet. Ezért, sok olyan munka jött létre, melyek igazából sem szemet nem gyönyörködtettek, sem használati értékük nem volt. Jó példa erre - kire mindig sajnálattal gondolok - Ferenczy Noémi, a falikárpit készítő, kinek munkáiban tükröződni kellett a szocializmus dicsőitése, különben nem lett volna elismert, nagy művész.

.................ezért, minden elismerés a Neked és a fórum többi tagjának is, akik igyekeznek ötletes, szép munkákat készíteni, a maguk és családtagjaik részére és tovább adni az érdeklődőeknek is. Az azonos érdeklődés, összehozza az embereket, barátságok köttetnek és főleg nincsennek határok.....

Puszillak Taptapo

hkatica1 Creative Commons License 2006.08.02 0 0 1020

Kedves Lívia! Majd szkennelek be a könyvből mintákat és elküldöm, illetve felteszem a képtáramba (amiben még mindig nem látszanak a képek :(((( ) Különbön milyen minták érdekelnek: szalaghorgolás, kerek terítők vagy a csillagokból összeállítottak?

Előzmény: livia néni (1015)
Briella Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1019
Na jó, annyira nem sok, de vannak képek a különböző öltésekről, mellettük pedig angolul a magyarázat - ami ugye jó, ha az ember angol leírásból majdan akar kötni.
Előzmény: Briella (1018)
Briella Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1018
Esthi Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1017

Esett egy jó adag eső, lehűlt a levegő, lehet szorgosan horgolni. :)

A bari minta engem is nagyon érdekelne, mert én is imádom őket. Sok helyen kerestem már, de sajnos hiába:(

harmonye Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1016
én itt uj vagyok,nagyon sok szép uj dolgot láttam,engem foleg a szallag és a zsinór horgolás érdekel,ha vkinek van mintája akkor légyszi kuldjön.cmem:molnarnoemi@sivinet.sk Köszi
livia néni Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1015

Valamit összekevertem. Elnézést, Katica. a szöveg érvényes.

Livia

Előzmény: hkatica1 (1006)
livia néni Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1014
Kedves Eszti!

Nem emlékszem, hogy ezt a könyvet láttam volna, úgyhogy nagyon megörülnék, ha még küldenél belőle szép mintákat.

Lívia

Előzmény: hkatica1 (1006)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1013
Szió!Találtam vékony bordó pamutfonalat a "valamire még jó lesz" fonalak között.Küldj légyszi egy cimet és postázom! Ilcsi
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1012
Márika!!)))

Nagyon szép,már nem villog.)))))
Ugye nem haragszol,amiért írtam,de nekem- kicsit ugrált tőle a szemem.....bocs!!!!!!
Csupa jóindulatból írtam,és kérlek,meg mindenkit,ha nálam sem jó valami,szemet bántó,vagy nem áttekinthető,bármi gond van,jelezzétek!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szeretném,ha közös munka lenne a "fürge ujjak" honlapom......
És majd tennék fel a forumozóktól munkákat-leírással.......ha megengeditek!)))

MÁS: keresek barika,bárányka mintát-horgolni ! !
Sehol nem találtam eddig....Fiam kedvenc kabalája,meglepném 1 saját készítésűvel...Ha valaki tudna ebben segíteni,megköszönném.....
Annyi ügyes csajszi" jár ide..)))))))))))))
Mindenkinek puszika...
És a fórumon is kérném,mint eddig tevékeny részvételeteket,amit most,itt
MEGKÖSZÖNNÉK::::)))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Marikje (1010)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1011
Valóban nem villog, és nagyon szép))))))
Előzmény: Marikje (1010)
Marikje Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1010

Azt hiszem már nem villog?!!

Rá kukkoltok.

Az 1000 az egy szép szám!

vorosvar Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1009

Köszönöm, nagyon klassz, remélem, hamarosan válogathatok belőle. Mondjuk számomra kicsit meglepő volt a cirillbetűs leírás, minden másra számítottam, csak erre nem:).

A recefüggöny készül, habár kétnapi horgolás után meggyőztem magam, hogy inkább kétrészes, vitrázsrúdra húzható fazont szeretnék, és így nekiálltam egy jóval keskenyebbnek. Így viszont remekül haladok, már van vagy 15 cm. Tehát csak a többi 70 hiányzik, valamint a másik szárnya:). 

Előzmény: Briella (998)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1008
))))))))))))))Észrevettétek, hogy túlléptünk az ezredik hozzászóláson? Pár napja még figyeltem, hogy mikor, ki lesz az ezredik. Aután meg nem vettem észre, hogy pont én voltam?
margitmama Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1007
Jolika! TALÁLTAM EGY KÜLÖNLEGES MINTÁT NEKEM NINCS MÁR TÜRELMEM ILYEN BONYOLUTAT HORGOLNI. HA TETSZI ELKÜLDÖ MÉLBE A LEÍRÁSÁT A MINTÁT LEKICSINYETTEM . CSATOLO!SZALAG.HORG.
hkatica1 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1006

Lívia! Itt a könyv címlapja, amiből a minta van. (Ha jól emlékszem ebből van, az este minden könyvemet feltúrtam, hogy neked meg Jolimamának keresgéljek.) Ha érdekel, küldhetek többet mintát is belőle.

Katica

Horgolás
hazyboszi Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1005
Briella!!))))

Szerintem mindenkit érdekel!))))))))))) Mániákus gyűjtő vagyok....gondolom mások is lehetnek,minnél több van annál jobb,és a végén órákig ülök a cérna felett,melyiket válasszam..)))

Marikje!!!!

A főoldalon a feliratok villognak nálam. Lehet másnál nem,természetesen igazad van,képernyőfelbontás..egyebek.....bocsika...
Sok sikert...gratula..)))))))))))))))
Előzmény: Briella (998)
Jolimama Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1004
Marlikje! Nekem is villog, amikor belépek a honlapodra, de ha megnézem a horgolás és egyéb dolgokat, ott nem. Eleinte nem villogott. Biztosan sikerül megoldanod.
Előzmény: Marikje (1003)
Marikje Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1003

OOna!

Szerinted ez az angol kifejezés az áthúzott fogyasztás akar lenni :

" move sts on tool 1 needle to the left"

és uez kettő és három szemmel, ?

"És ez mi? needle w.double st, dupla ráhajtás???

Gabika!

Természetesen nem bántottál meg. Mivel mindenkinek más a böngészője ill a képernyő felbontása jó, hogy szólsz mert itthon én nem látom vibrálónak.

A csillagokkal volt gond vagy a kötésmintáknál a háttérrel?

A hátteret most nem tudom javítani mert az extra honlapon van és ott most karbantartás van

KÖSzönöm a szalaghorgolás linket. Így  már rájöttem .

Pusz mindenkinek

Előzmény: Oona (987)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1002
Katica! Nagyon szép a karácsonyfád, idén én is nekilátok angyalka és csillaggyártásnak.Még ajándéknak is jó!
Előzmény: hkatica1 (999)
loncsibaba Creative Commons License 2006.08.01 0 0 1001
Köszi! Vidéki vagyok, de nagyon kössz! Közben találtam nemezelős fórumot. Még nagyon új, ott olvastam, hogy hobbiboltokban kell venni " károlt ?" gyapjút. Hobbibolt itt is akad, majd szétnézek.
Előzmény: bors_menta (997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!