Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Olyan jó, hogy itt vagy, Briella :). Meg is néztem a linket, amit küldtél - a passzékötésről van szó ezek szerint. Sajnos itt is csak röviden írja le, és ebből nem tudom, hol rontom el...
Van még rengeteg kötött és horgolt mintám. Ha valakinek kell, írja körül, hogy milyen típust szeretne, hátha tudok szolgálni vele (úgyis jön az ősz meg a tél, ilyenkor előbújnak a kötőtűk:).
Tegnap még egy kis keresztszemezéssel szereztem némi gyors sikerélményt magamnak. Bors_menta, nagyon köszönöm a kongrés tippedet (1449.), egy pici mintán megpróbáltam és nagyon szép lett!
Ma viszont újra kötöttem, (egy picit félretettem a kistakarót, és) belekezdtem egy új "projektbe" és sajnos megint lelombozó lett az eredmény.
El szeretnék kezdeni egy új kispulcsit kötni. A feladat: felszedünk 52 szemet (ez eddig megy), majd 6 sort kötünk úgy, hogy felváltva egy fordított szemet, majd egy sima szemet kötünk.
Pofonegyszerű nyilván, és - ne mosolyogjatok meg nagyon - mégis: sajnos nekem ebből egy agyoncsavarodott kuszaság kerekedett ki. Nagyon nehezen is haladtam, folyton mindent egyik kezemből a másikba, fonalat előre-hátra.
Valaki meg tudná nekem mondani, hogyan kell ezt az egy fordított-egy simát kötni?
A kérdés másik fele: itt is csinálhatom a tőletek tanult módon úgy, hogy a sor utolsó szemét átemelem, a sor első szemét pedig lekötöm?
Előre is nagyon köszönöm. Remélem, ezen a nehézségen is túljutok és legközelebb csak a karjánál meg a nyakánál, a gomblyuknál kérdezek (bár addig még sok van hátra...).
Szia Móni! Mire vágysz? Az összes Die Kleine Diana újságom megvan. Bár egy az egyben semmit nem csináltam meg belőle, (kivéve az ananászost) de ötletnek jók. Engem csak a horgolt ruhadarabok érdekelnek, mást nem csinálok.- vagy néha kötök. Ráadásul csak a nagyon extrák hoznak lázba. Rengeteg olyan félkész cuccom van, amiből időközben kiábrándultam, ezért be sem fejeztem. Írd meg, hogy mit szeretnél, és küldök amit tudok. Közben folyamatosan keresek a neten, és ha találok v.mi jót, azt is megosztom veletek. Amúgy a barna póló mintáját le tudtad olvasni? Ha nem látod, azt is küldöm. Milyen dolgozni a varrócérnából? Vörösvárnak üzenem, hogy a Pilistex-nél 25 ft-ért van 500 m-es varrócérna. Almazöld, sötét olajzöld, pink és világos rózsaszín színekben. Én mindegyikből vettem 20 db-ot és abból dolgozom.
Jelentkezem létszám ellenőrzésre. Egy hetet hagytam ki egy kis montenegrói tengerpart kedvéért. Most igyekszem visszaolvasni a hozzászólásokat. Látom nagyon szorgalmasak voltatok.
Lívia néni
Nagyon tetszik a nagyobb terítő(1386. levél). Kérném a mintáját. Egyszer majd csak lesz rá időm, hogy el is készítsem. Látom mások is szorgalmasan gyűjtik a mintákat. Szerintem már ez maga is egy szenvedély.
Lívia
Marikje! Megkaptam a mailt, még az este sorba raktam a mintákat, amiket küldeni fogok, és küldöm is. A fonalvásárlásod remekül sikerült, szép dolgokat tudsz alkotni belülük.
MóniSz! Ma indítom a mintákat sorban.
Freyya! Örömmel köszöntelek sorainkba. Persze, hogy soha nem késő megtanulni horgolni, mennyi sok szép kerülhet ki kezeid közül. Gabcika horgolástechnikájából mindent meg tudsz tanulni. Ha tanácsra van szükséged, csak írjál, mindig van valaki aki tud segíteni. Ezért is olyan jó, hogy sokan vagyunk.
qubike, számomra nem vagy ismeretlen, gyönyörű munkáidban, és a foltvarrók munkáiban sok örömet találok. Jadrax honlapját is rendszeresen látogatom. Jó, hogy minket is megkerestél, írásban is. Legyen számodra is öröm, egy szép darab elkészülte.
Katica! Tényleg nem lehet betelni az orosz lapokkal. Mindig uj-meg uj oldalak kerülnek elő. Neked is indítom a többi ujság küldését.
Kedves Azsur! Ici! Elküldtem a kért entrelackötés leírását kérésednek megfelelően. Jó próbálkozást, szép eredményt, lásd Marikje munkája.
Sándor3, Ildikó! Gondoltam, hogy még nem jöttél haza a telekről, azért nem jelentkezel. Ha visszanézel, Te is láthatod, hogy hiányoztál. Igaz, hogy nekem már küldtél ujságot, de ha nincs gazdája, nekem sokat jelent minden száma, és nagy érték.
Szerbusztok megjöttem a telekröl. van még egy pár régi fürge ujjak foly irat mint már irtam 1967-1989között össze vissza.Csak azért ajánlom mert olyan csodálatos dolgokat készitetek.Ha vissza lapozom sok régi dolgot látok uj fonalakból. nem kérek értük semmit ,örömet szeretnék vele szerezni.ILDIKÓ
Kedves Marikje, küldd el nekem légy szives az enterlackos minta leírását vagy a helyet, ahol utána lehet nézni. Nagyon tetszik ez a minta, de ilyet még sosem kötöttem. Megpróbálnám.
Abba a titokba is be tudnál avatni bennünket, hogy hol lehet ilyen olcsón, ilyen klassz fonalakhoz hozzájutni? Békéscsabán lakom, itt nincs olyan "Potom"-bolt sem, mint amiről az előző hozzászólásokban szó volt. Köszönöm szépen.
Sajnos, sehogy sem sikerül nekem a nagyítás, ezért úgy döntöttem, inkább begépelem a karéjos minta leírását.
Modern alkalmi ruha: síma, zárt felsőrészhez lefelé bővülő, hosszú rojtban végződő tarka szoknyát horgolunk. A motívumok karéj formájúak, azokat csíkokban horgoljuk egymás fölé, majd a munka visszáján a csíkokat összehorgoljuk. Narancssárga, drapp, tűzpiros, rozsdavörös és fekete műszálfonallal, különféle vastagságú tűvel horgoljuk.
Horgolási minta: 1.sor: 7 láncszem, 1 egyráhajtásos pálca a tűtől vissza az 5. láncba, 4 láncszem és 1 rövidpálcával zárjuk a 2. lyukat. 2. sor: mindegyik lyukba 11 egyráhajtásos pálcát teszünk. 3. sor: az előző sor minden 2. és 3. pálcája közé 1 egyráhajtásos pálca, közöttük 2 láncszem (összesen 11 lyuk). 4. sor: mindn pálcára 1, a lyukba 2 egyráhajtásos pálca. 5. sor: azonos a 3. sorral (17 lyuk). A csíkokat a derékvonalban fekete karéjjal kezdjük horgolni. Minden csík 1 karéj széles, azokat hullámvonalban egymás alá helyezve horgoljuk a kívánt hosszúságúra, aztán a karéjok utolsó lyuksorának szabad részével horgoljuk a másik csíkhoz. A csíkok színezési sorrendje azonos, csak a karéjokat úgy helyezzük egymás alá, hogy az öszeállításnál 2 azonos színű karéj kerüljön összevarrásra.
Az 1. karéjt 2 és feles tűvel horgoljuk. Az új szálat a karéj befejező pontjához kötjük és horgolás közben a sorokat is hozzá kapcsoljuk. Három karéj után a 3-as, majd a 3 és feles, végül a 4-es tűvel horgolunk. Ha még nagyob karéjokat akarunk horgolni és még erősebben akarjuk bővíteni a szoknya alját, a vastagabb tű mellett a láncszemek számát is növelhetjük, esetleg az egyráhajtásos pálcák helyett kétráhajtásosokkal dolgozunk. Ilyenkor gyakran ellenőrízzük, hogy a karéjok egyenesen kifeküdjenek. A csíkok utolsó karéja mindig fekete, ennek befejező lyuksorába 15 cm hosszú rojtot csomózunk. Az összevarrt csíkokat a derékvonalban egy rövid, könnyű selyemből készült szoknyára varrjuk.
Sziasztok! Egy pár cím az orosz oldalról. Nem tudom voltak-e, de azért beteszem őket. Rengeteg minta, egy hete már csak ezt bűvölöm és mindig újakat találok. :))))
Köszönöm szépen, már meg is találtam benne azt az oldalt, ahonnan megtanulhatom az alapokat. Gubikének (vagy qubikének?) is nagyon köszönöm, de a francia nyelvi képzésemet és a horgolástanulást egyelőre még inkább külön alapokra helyezném.:)
Biztosíthatlak, hogy nem esélytelen sohasem megtanulni horgolni. Én sem régen
kezdtem, kb. 5-6 hónapja, és egészen jól belejöttem. Gyakran gyere a fórumra, nagyon sok segítséget kapsz és jó ötleteket. Nagyon segítőkész emberek vannak és nagyon ügyesek.
Igaz eleinte engem is elbizonytalanított, hogy mások csoda dolgokat művelnek, de azért nem adtam fel. Én csikével próbálkozom és már elég jól megy a hagyományos. Most a szalaghorgolással kísérletezem.
Látogass ell a volt háziasszonyunk honlapjára ott találsz segítséget az alapokhoz.
Egészen biztos, hogy nem reménytelen most kezdeni horgolni tanulni. Nem tudom, vannak-e könnyen érthető magyar horgolós könyvek, de amit a napokban taptapo a 1418 sz. hsz-ban mutatott, talán eligazít. Ez az első oldala: http://www.lestricotsde-louise.com/points_crochet1.htm
Amiért viszont én jöttem: a 1409 sz. alatt Briella mutatott egy nagyon szép fehér kötött pulóvert. Sajnos nem látom jól nagyítva sem. Nagyobban megkaphatnám a mintáját?
Magam főleg a foltvarrós topikban vagyok jelen, de hozzátok is át-átrándulok a kézimunkáitokban gyönyörködni. Kötni időnként szoktam, horgolni már több, mint húsz éve nem horgoltam.
Szeretnék megtanulni horgolni, antikváriumból rendeltem is egy horgolómintakönyvet, de nem egészen úgy van leírva, hogy olyan is hozzá tudjon kezdeni, akinek soha életében nem volt a kezében horgolótű. Honnan lehet megtanulni az alapokat? Létezik olyan weboldal vagy könyv, amelyik képekkel részletesen ismerteti az egyes öltéseket, és nem csak olyan "kódszavakat" használ, mint "áthúzom, lehorgolom" stb. alkalmi illusztrációkkal, amik nekem sajnos nem mondanak semmit? Vagy ha az anyukám nem tudott megtanítani (sajnos semmi tehetsége az ilyesmihez), akkor felnőttként már esélytelen hozzákezdenem?
Ezt a mintát keresi Mónisz elküldenéd neki emailban? Mert ez a sárga top teteje mintája is.
Egyébként én is ott tartok, hogy már annyi mindent szeretnék megcsinálni, hogy nem tudom mihez kezdjek most az enterlekkos pulit fejezem be a nagyobbik lánykámnak de mez mellet egy csomó minden el van kezdve és elönt bennünket a fonal is. De megint vette 200 Ft / 50 dkg volt 100% akril Bordó és uez minőség Sárga vékony Buklé gyönyörű és olyan finom.
A bordóból 11 db vettem a sárgábol 8-at ennyi volt még és nem tudtam ott hagyni.
Sziasztok! Már megint mit találtam a kínai oldalakon... Ananászminta mániás vagyok, de ez a pólót is meg akarom csinálni! Olyan vagyok, mit Gombóc Artúr a csokikkal. De már annyi minden jót találtam, hogy kevés lesz az ősz és a tél, hogy mindet megcsináljam. Kéri valaki?
Kedves Azsúr! Ha kicsinyítetted a szöveget, akkor próbáld meg légyszives eredeti méretben feltenni, a szövegeket sikerült feltenni kicsinyítás nélkül is. Lehet, hogy lesz valaki, aki tudja nagyítani, az szóljon. Nekem nem sikerült, bár sokszor bebizonyosodott, hogy még sokat tókell tanulnom.
Ma elég nagy fába vágtam a fejszém,felraktam egyedül e csipkéspárnámra egy kisterítőt.Még nemigen látszik milyen lesz de aki még nem látott ilyet,annak érdekes lehet.
Különben a képek felrakását is most tanulom,jelen esetben a "kis"fiamtól.
Annamária! Ha lehetőséged lesz a szkennelésre, várjuk. Addig is írjál, ha valamit szivesen megosztanál velünk, ha tudsz segíteni, vagy kérdezni szeretnél.
Kedves Orsi, a biutatás szívből jön. Ha beszkenneled, a honlapon található, Gabcika, h.katica, moniSz képtárába küldheted, de Marikjének, vagy bárhova. Örülünk minden új mintának, mindig találunk újakat.
Bors_menta! Rég hallottunk Rólad, ha visszaolvasol, Te is láthatod, hogy már hiányoltalak. Oszd meg velünk miket alkottál.
Marikje, nagyon szivesen küldöm a mintákat, és mailt is írtam, válaszoljál. A héten már többet tudok foglalkozni a küldenivalókkal. Az entrelackötést még mindig nem volt időm kipróbálni, és még mennyi sok mindent?
Ilcsi! Kissé késve, de szeretettel kívánok Neked boldog névnapot. Látod, elmentem amellett, hogy az Ilcsi Ilonát jelenthet. Fiacskádnak pedig boldog szülinapot.
Esthi, neked id boldog szülinapot kívánok.
Kedves Azsúr! A fórum megbízott háziasszonyaként köszönöm a bejelentkezést. Látszámba feljegyezve. Szívesen vesszük, ha megosztod velünk tapasztalataidat. Marikje már láttam segített Neked, hogyan tudod ide felírni, vagy Neki elküldeni. Viszont fogod látni a fórumon, mi pedig várjuk annak kagylómintának végre a megoldását. Minden tanács jól jön. Taptapo és mindnyájan örülni fogunk neki, hiszen sokunk fantáziáját megmozgatta ez a minta.
Ha begépelted akkor megnyitod egér jobb gombjával elejétől végigi kijelölöd majd ucsak egér jobb gombjával kattintasz rá akkor feljön egy ablakocska ott rákattintasz a balgombbal a Másolásra és itt a fórumban a hozzászólásnál a jobb gombbal megint klikkelsz és beillesztés. De ha nagyon bonyolultnak találod küld el emailban nekem én meg bemásolom ide . Vagy taptapo -nak is küldheted mert ő horgolgatja lelekesen a legyezőket. Mindenki emailcímét meg tudod nézni ha vm hozzászólásában a nevére kattintasz.
Szervusztok Kedves Fórumozók, Kötős-Horgolós Asszonyok-Lányok. Eddig jobbára csak olvastalak Benneteket, de most szeretnék megszólalni is és jelentkezni a létszámolvasáshoz. Nagyon régóta kötök-horgolok, mobiltelefon-tartótól a pulóver-hegyeken át a takarókig bezárólag mindent. Rengetek kötős-horgolós újságom, könyvem van. Nagyon sok jó ötletet kaptam már Tőletek, felajánlom tehát több évtizedes gyakorlatomat.
Láttam, hogy bajlódtok egy ún. kagylós minta megfejtésével. Hasonló mintát találtam egy régi-régi könyvben. Sajnos, fotót nem tudok róla küldeni, mert túl sötét, de a leírását megpróbáltam lementeni, csak még azt nem tudom, hogyan tudom idevarázsolni a gépemből. Segítene valaki?
Sziasztok! Annamária! tegnap neked nem válaszoltam,bocsi!Akkor tűvel kell eldolgolgozni?Ha hozod a könyvedet,megnézem.Várom,hogy találkozzunk!Nem csak a könyv miatt! Szép napot mindenkinek!!Ilcsi.
Utólag kívánok neked boldog szülinapot!! Csajok! Rendberaktam a konyhát! Hurrá!! Most jöttem rá,hogy kell új sort kezdeni.Megint hurrá!/bocsi,kicsit fáradt vagyok,zsong a fejem/.
Sziasztok!Nagyfiam szülinapi bulija volt ma(kicsit csúsztunk a lányom orrmandula műtétje miatt,aug 18,névnapom született),elment a gyereksereg,kicsit pihiztem,most olvastam a napi eseményeket.Szkennelni most még én sem tudok,de október még messze van.Valamit kitalálunk addig. Orsi!Szép a nyuszika! További jó egészséget mindkettőtöknek! OOna!Tényleg vagányak a képeiden a kardik,a rövid nekem is tetszik.A táskák is szupik!Na,megyek mosogatni. Pussz mindenkinek!
köszönöm szépen a biztatást :). Igen, hallottam erről a módszerről (igaz, akkor a nyuszi már kész volt), de egy picit ijesztőnek tűnt. Félő, hogy elrontanám...
Lehet, hogy végül is a leghálásabb dolog kicsi képeket hímezni kongréra, és bekeretezni? Jól mutatna a babaszobában...
Ha egyenesan az anyagra akarsz hímezni, és nem számolható az anyagod, megoldhatod úgy is, hogy fogod a kongrét, ráteszed az anyagra (megbízhatóen kell rögzíteni), és erre hímezed. Ha kész vagy, a hímzés alól szálanként kihúzgálod a kongrét.
Én még nem tudok szkennelni mert nincs mivel.De ígérem amint lehetőség nyílik rá,mindent felteszek a könyvbőll ide,hogy még szebben tudjon kötni,horgolni mindenki.
Oana, szia! Régen jártál felénk. Majd ha visszaolvasol, láthatod, hogy már többek között Téged is kerestelek. Jók a modellek, amiket láttatok, a fiataloknak biztosan tetszeni fog. Lassan vége a nyárnak, és reményeim szerint még többen jelentkeznek majd a létszámellenőrzére. Beléptem a lapra, ahol vagytok, fényképekig jutottam, aranyosak vagytok. De hol lehet megnézni a kézimunkákat?? Látod, sokat kell még tanulnom.
Kedves Moni! A virág csak egy kis kedves köszöntés volt, szívesen. Olyan ügyes vagy, miért nem próbálkozol a kötéssel is, a mellény pedig tényleg nagyon egyszerű. Hétfőtől előreláthatólag már egyedül leszek, indítom az ujságokat, szépen, sorban, és oda fogok figyelni. Persze, ha kimarad valami, szóljatok.
Gabcika, drága Testvérem! Vigyázz, ne hogy erődön felül teljesíts, szükség van még Rád. Várom a leveledet.))))
Annamária! Azt hiszem értékes könyv van a birtokodban. Nem osztanád meg velünk? /Nem olvastam most vissza, hogy írtad-e, van-e szkennelési lehetőséged?/ Valami jó megoldást majd Ilcsivel a találkozótokon hátha ki tudtok okoskodni.
Drága Margitmama! Nem akar ez a beszélgetés összejönni. Egy darabig vártam Rád reggel, de el kellett mennem. Jönnek a lányomék és arra készültem. Talán holnap este már tudunk beszélgetni. A sapka és kabátka készül, ígérem, időre odaér.
Orsi, kismamánk. Szép ez a nyuszika, aranyos lesz benne a kicsifiad. No, persze az Apuka is.))))) Azt hiszem, hogy itt a fórumon minden mintának örülünk, legyen az horgolás, kötés, keresztszem, himzés. Ha módodban áll, és lehetőséged, persze, rakjál föl mintát. Ha kismamáról nem is tudok, nagyikról igen, vagyunk egypáran. Vigyázz Magatokra.
Nézegettem már vissza, és nagyon sokan hiányoztok. Szeretném összeszedni, hogy kik is voltunk itt. Például Grimel, Nem bővül a képtárad Gabcika honlapján, pedig milyen szépeket alkottál. Era hol vagytok? Tears, gondolom unokázol, Sándor3 pedig még nem került haza, jelentkezzetek, miket alkottatok, merre jártatok.
készen lettem a hímzett nyuszikával (a babának, egy kisingre hímeztem).
Nehéz volt, mert ugyan nem teljesen sima az anyag, de azért nem segíti nagyon a leszámlálást (ráadásul igen vékony). Ilyen lett (nem túl szabályos, de azért édes...):
Aztán a férjemnek annyira megtetszett, hogy "rendelt" magának is egy nyuszit. Szeretné, ha a kisfiunkkal lenne egy közös mintájuk, hogy majd együtt flangálhassanak a kis nyuszikáikkal. A férjemét már kongréra csináltam, így lényegesen gyorsabban elkészült. (Egy pólójára fog kerülni.)
(Ha szeretnétek ilyen, picuroknak való keresztszemes mintákat, tudok szkennelni ebből a belga (vagy francia?) kiadású füzetkéből.)
Tegnap voltam a soros orvosi vizsgálaton, továbbra is minden a legnagyobb rendben a babával is és velem is. Most már kevesebb, mint 6 hét, és a karjaimban tarthatom :)))).
Mindenkinek szép hétvégét és jó kézimunkázást kívánok :).
Azon gondolkozom,hogyan írjam le az olasz befejezést de azt hiszem elviszem a könyvem Nagykállóra."A tökéletes kötés iskolája" a címe de mióta megvettem,nem találkoztam vele a boltokban pedig jó könyv.Tompa végű,ún.zsákvarró tű kell a szál elvarrásához.
Nagyon köszönöm a gyors választ, tényleg nagyon könnyűnek tűnik, ha kicsit megerőltetném magam talán még én is meg tudnám csinálni:), de inkább ráhagyom a nagyira, neki több ideje van, meg egyenletesebben köt. Én csak a sima fordítottat ismerem, de mindig felbosszantottam magam, amikor leugrott 1-2 szem, így inkább felhagytam a próbálkozásokkal:) "Marad" a horgolás:)
Csak pár percem van,de szeretném megköszönni a mintát!!!!!)))))))))))))))) megkaptam mailben,Margitmamitól és dudustól is: hálás vagyok....))))) Már csak neki kellene állni.)))) Per pill.fiaméknál felújítás ,festés,anyuka" megy segíteni,úgyhogy nem érek rá.(((((((((
Jolimami!!!! Ha lemegy a hajcihő,jelentkezem,addig bocs!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szürke fonalból már 1 kardigánt elkezdtem:magamnak.)))))
Hattal osztható szemszámmal kell kötni mert 6 sima és 6 fodított szem vátja egymást.Körkötéssel szebb lesz és az olyan mint a zokninál.38cm után kell a karkivágáshoz ketté venni a mellényt,nem kell fogyasztani mert a minta úgy is összehúzza amennyire kell.Kötsz így még 20cm-t és ezután jön a passzé ami 2 sima,2 fordított szem váltakozása.Ez fogja össze a vállrész is,6cm-t ír ha jól látom.Ha olasz kötéssel van befejezve,jobban összefogja a nyakrészt.
Találtam egy szupi kötött mellényt, én nem tudok kötni, de a mammál szeretném elkészíttetni. Le tudnátok fordítani nekem ezeket a krix-kraxokat? Ugye jól látom, hogy teljesen egyenesen kell készíteni, és csak sima és fordítottból áll? Ha szaporítani vagy fogyasztani kéne azt vsz nem vállalná. Csak a zoknikat gyártja, de azt dögivel:). Köszike
Megtaláltam a multkori ananászos teljes leírását, ha még aktuális, Judit asszem te kerested, emlékszem volt minta, de ha jól emlékszem az nem volt teljes, ...inkább kétszer:)
egy 120*120-as külméretű ablakra készül. Úgy tervezem, hogy vitrázsrúddal fogom megoldani, mert az egész ablakot nem szeretném telefüggönyözni. Így 2 kb. 80*100-as darab kell. Most az első darabnak nagyjából a felénél tartok.
Marikje, nagyon szépen köszönöm, tényleg nagyon rendes vagy és gyors.
Ez, már segítség, a hétvégén meg is próbálom.
Gabcika!! Megnéztem a feltett horgolt ruhát az orosz lapon és külön annak, nincs leírása, csak a terítő mintáját tették fel és szerintem abból van variálva a ruha. Ha kéred azt elküldöm emailbe, mert ide nem tudom még felrakni a képeket .
Kedves Taptapo tegnap gyűjtöttem egy pár francia szakkifejezést Húgocskámnak , hogy gyorsabban boldoguljon. Ha készen leszek a keresztfordításokkal felteszem a rövidítéslistát a honlapra az angollal együt.
A lényeg Jövő hétem szerda csütörtökre meglészen a áhított legyezőminta.
Írtam a francia hölgynek is remélem nem veszi majd zaklaptásnak, hogy az összekapcsolást írja már le mert azt nem értem. Hát majd elválik.
Addig is találtam egy másik legyező illesztést hátha ezt is tudod használni vagy esetleg másra jó lesz.:)
Felteszem ide és a képtárba is de ha kell email-ban is el küldhetem.
Ma nem leszek csak este felé. Csók mindenkinek Marikje
Igaz ez szegély de ha másik uilyen legyezőt képzelünk megoldható. A takarónak hasonló lesz az illesztése.Ami ebből kellhet nekünk a 2 és a 3 s illesztés ez is hasonló.
Az a baj ezzel a fránya franciával és ezért nem boldogulok vele, hogy rengeteg a ragozás és a határozószavak is én meg egytál nem beszélem így meg kell várnom Húgomat . Addig is be kell érnünk ezzel.:))
Tényleg csak példának tettem ide .Most mennem kell. Jó napot mindenkinek.
Nagyon szép ez a ruha, én még nem találkoztam ösze vele:(
Az én képtáram címét is nyugodtan felteheted a honlapodra, persze csak ha szeretnéd www.kep.tar.hu/monisz1. Láttam, hogy frissítettél, de nekem sajna nem jönnek be a képek, csak pici x-ek vannak helyettük:(. Nálam lehet a hiba?
Kedves Marikje, nahát ez tényleg gyors volt, még talán annyi kellene, hogy az eymáshoz való illesztés alatt mit kell érteni? Varrást, összehoroglást? Ha összehorgolást, akkor az hanyadik sorban történik? Köszönöm, a fáradozást. Üdv. Taptapo
http://www.lestricotsde-louise.com/points_crochet7.htm
Marikje, köszönöm és türelmesen várom a francia híreket. Közben rátévedtem egy francia lapra is. Azért mert nem beszéljük a nyelvet elég nehéz eligazodni, de akinek van egy kis gyakorlata a lapon található minták közül sokat le tud horgolni. Üdv taptapo
Tettem fel még néhány klöpliterítőt a képtáramba. Itt kezdődnek (még konvertálás alatt egyelőre, de ha rákattintatok, második lépésben kinagyítva már megmutatja a képeket): http://kep.tar.hu/briella/50352850?o=24#2
Katica! Az angyalkáimat nem keményítem. Olyan horgolócérnát szoktam venni hozzájuk, ami elég merev, és elég vastag (ha jól emlékszem, legutoljára 10-es Anchorból csináltam). Tárolni pedig úgy tárolom, hogy a szoknyájukat ráhúzom egy-egy articsókás gömbömre, aztán szép lazán bepakolom őket egy nagy dobozba - így két legyet ütök egy csapásra: kisebb helyen elférnek a karácsonyfadíszek, és nem is törik meg a ruhájuk.
Szia Marcsi! Sajnos még nem kezdtem bele, mert reménykedtem, hogy lesz még jó idő és tudok hordani 1- 2 új horgolt pólót. Az itthon talált fonal sem az igazi hozzá, kéne keresni v.mit a turiban, de sok a munkám és nincs időm nézelődni. Találtam a kínai oldalon egy nagyon szép pulcsit. Sajnos a leírása pont ennek nem volt meg, de kikisérleteztem. Szerintetek milyen? Ha vki nem tudja felnagyítani a pókhálós mintát, és kéne, akkor jelezze és küldöm. Üdv.
Meglepim van! Nézd csak, mit találtam az én feneketlen kincsestáramban! (Néha jól teszi az ember, ha rendet rak a gépén. :) Én már közel egy hete válogatok, szortírozok, rendszerezek, de hol van még a vége!)
Drága Jolimami! Szívesen készítek képeket , és remélem Annamáriával tényleg találkozni fogunk /a képekhez hívom a barátnőmet ,ő majd fotóz/. A Gyöngyhorgolásról pedig tömören annyit:először fel kell fűzni a gyöngyöt,én horgoló,vagy hímzőcérnára szoktam. Ezután hat láncszemből gyűrűt készítek,és minden láncszembe rövidpálcával odafogatok egy gyöngyöt. Utána körbe-körbe haladok fölfelé, mindíg egy-egy gyöngyöt horgolva minden gyöngy fölé.Hú! Ez elég bonyolultan hangzik,de nem az mégsem.Egyébként a honlapon amit ajánlottam /mityka.play.hu/ ajánl Mityka-Andrea animált oldalakat,ahol lépésről lépésre be van mutatva a dolog. Nekem másodszorra sikerült. Remélem tényleg fogok tudni hamarosan képet küldeni.Ez nem lett valami tömör! Bocsi! Jó éjt midenkinek!
Az első keresztszemes "próbálkozáshoz" 14-es aidát(kongré) ajánlok. A legtöbb minta DMC,vagy Anchor fonalakból készülne a leírás szerint,amik nagyon szépek, viszont egy motring 150-200 ft-ba is kerülhet, ehelyett ajánlom a Venus fonalat, ami majdnem olyan szép, viszont sokkal olcsóbb, és átváltóm is van hozzá:) 1 motring 60ft, ahol én veszem, vsz nincs ennél olcsóbb. Én is elég kezdő vagyok, de szívesen segítek, ha tudok. Küldöm a linkeket.
-ra küldheted. Ma megint rendetlenkedett elég sokat Gabcika netje, de azért a leveleket igyekszik megnézni, tegnap tudott kicsit a honlappal is foglalkozni. Több levelem elveszett, és valószínű, hogy MARIKJE táskás képes levelével is ez történt. A fényképeket is kétszer küldtem el, mire megkapta. Írjad meg légyszives, hogy milyen anyagra varrod a keresztszemeseidet? Biztosan fogok valami kisebbel fogok kezdeni.
Moni, eddig Te vagy a legfiatalabb fórumozónk. Így is szeretettel köszöntelek. Az ujságokat fogom ám szkennelni, most még a héten itt van Titti unokám, és néha elmegyünk csavarogni a városba, no, meg osztozunk a neten is.
Ezt üzenem Katicának is. Néztem a képtárát, most még amit utoljára feltett, az konvertálás alatt van. Köszönöm, mindig benézek, hogy mikor jelenik meg.)))))))))
Itt találtam a sárga ruha képét, de a mintát nem találom, ha valaki jobban ért hozzá légyszi nézze meg. http://show.7ya.ru/index-private.aspx a jobb szélen van. Köszike
Jolimami hova küldjem akkor a keresztszemes linkeimet hazyboszinak?
Kedves kézimunkázó társunk, Stefike egy poncsó horgolásába kezdett. Elküldte nekem a képet, és mivel nem tud a fórum közelébe jutni, felteszem, hátha megtetszik másnak is. Persze, ha kész lesz, azt is megmutatja. Stefike köszönöm, hogy elküldted.
Margitmama! Köszönöm, megkaptam a mintákat. A kis csillag egy régi Fürge ujjak könyvben is szerepelt már, csak ott össze voltak kapcsolva. A link hozzá:
Marikje, neked is köszönöm, remélem, tényleg olyan lesz, mint amilyennek elterveztem:). De már jó lenne végezni vele, mert tervezek egy másikat is, és az nagyon piszkálja a fantáziámat:)
A bontás nekem sem ismeretlen. Régen, amikor rendszeresen kötöttem, minden darabnak legalább a fél hátát minimum kétszer kötöttem, de volt, hogy sokkal többször:). A függönynek meg van egy megkezdett és felbehagyott kb. 10 cm-es darabja, ami nagyon széles lett, de azt egyelőre nem volt szívem lebontani.
nagyon szivesen elküldöm én most honleányból csináltam próba képpen, de nekem jobban tetszene 60- ból. üdvözlettel . Margitmama. skeneltem és megy mélben!!
Új bejelntkezők, vehetem leveleteket a létszámellenőrzésre bejelentkjezésnek? Üdv.
Kedves Esthi! Biztosan sok élményben volt részed. Ha meg tud valaki ilyen programokat, jelezze, hátha többen el tudnak menni. Aztán csináljatok még képeket, hogy legalább göynyörködhessünk benne.
Pl. Ilcsi és Annamária, Ti is biztos találkoztok Nagykállón))))) Légyszives csináljatok képeket mindenről, legalább így részesei lehessünk, meg Magatokról, hogy megismerünk Benneteket is. Topiktali lesz ez is. Ilcsi!Légyszives ha megtennéd, hogy bővebben írjál erről akár csak a legegyszerűbb technikáról is, miből és hogyan készül?
MoniSz! Egyenlőre Te vagy a legfiatalabb, jelentkezzen aki 1982 után született. Keresztszemes mintáidat már sokszor elmondtam, hogy mennyire megcsodáltam. Nem lehetne Gabcikának küldeni linkeket, hogy feltegye, és akkor csak egy katt és ott vagyunk Nálad.
Dudus 75! Vagányak fiatalosak a minták. Küldjél sok ilyen gyönyörűséget, várjuk. És még azokról is, amiket el is készítettél.
Házyboszika ide feltett pár képén a topiktaliról, a webkamerás képen Margitmama, és Titti unokám van még ott.
Marikje! De jó lenne, ha megtudnátok oldani ezt a fránya, de gyönyörű mintát. Kicsi lett, amit elküldtem? Taptaponak talán jobban sikerül. Nem vagy egyedü, ha egyben kötöd az elejét és hátát. Sok gondolkodást igényel. Neked mondjam? Biztos Te is úgy csionálod, hogy mindenből készítesz próba kötést-horgolást, és abból számolod. Én ha egyben kötöm az elejét és hátát, akkor a varrás helyén egy szem fordítottat kötök, ami a varrást helyettesíti. Persze, ha fordítottszemű a minta, akkor simát.
Eicu! A honlapon már vannak linkek, de majd az illetékesek biztosan leírják Neked. Rengeteg van)))))És sok fórumosnak gyönyörű képtára. Nézd meg Gabcika mindkét honlapját is. Ott is vannak szép minták és linkek.
Drága Margitmama! Látod, hogy sikerül feltennei a terítőket. Már bizsereg az ujjam a horgolótűkre várva /csipkehorgolásra/ de amíg nem lesznek készen az elkezdett dolgok.
Azt hiszem, hogy mindenkinek válaszoltam, próbáltam összeszedni, és köszönöm h.katica, és Marikje, Moni segítségét is keményítés stb. Mindenkinek szép napot kívánok Jolimama
Köszönöm, és nagyon tetszik amit láttam. Szeretem nézegetni az általatok ajánlott oldalakat és a saját munkáitokat. Rengeteg gyönyörű munkát láttam amióta rátaláltam a fórumra.
Gratulálok a szép munkákhoz. És is próbálkozom folyamatosan és alakulnak a munkáim.
Nekem még nincs annyi és nincs olyan szép, hogy mutogathatnám őket., de remélem eljön az idő, hogy én is meg tudom majd mutatni, hogy mit alkottam.
Kis pohárra húzva lehet szárítani. Cukros víz és keményítő mindkettő jó.
CUKROS: hat rész cukor egy rész víz. A vite lassú tűzon forraljuk adjuk a cukrot és addig forralod amig egyharmadát elpárologja .Kihűtöd langyosra beleteszed az angyalkát amikor jól megszívta magát ráteszed a pohárra és hagyod megszáradni.
Vigyázz, hogy a formára jól illeszkedjen mert ha nem akkor csúny lesz és ne
száradjon teljesen meg mert ráragadhat.
Keményítős változat:
1/2 dl vív
1 evőkanál étkezési keményítő
Összeöntjük csomómentesre keverjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg enyvszerű nem lesz .Egyenletesen benedvesítjük vele az angyalkát és úgy szárítjuk mint a cukrost de ezt lehet hajszárítózni is.
Tudna valaki segíteni horgolt angyalkák kikeményítésében? Briella, te hogyan csináltad? Mivel kell keményíteni (vízben feloldott keményítő, cukros víz) és milyen formára lehet ráhúzni, hogy a szoknyája szép legyen? Vízbe mártáskor a fejben lévő vatta nem ugrik össze??
Én a sajátjaimat hagytam ahogy elkészültek, nem keményítettem mivel tartásuk volt, de most elővéve a dobozból, ahol összenyomódott a szoknyájuk, háááát, rájuk férne egy kis felújítás. Meg most szeretnék a munkahelyemen eladásra készíteni és nem mondhatom azt, hogy nem tudom kikeményíteni :(
Én megint bontok. Egyszerűen nem találom el a leánykám mellényének a hosszát annyira csalós tud lenni. Ha külön horgolom neki az elejét és a hátát mindig 50-60 láncszemre kezdem de most egyben kezdtem dupláját vettem és nagy lett. BRRRRR
Írtam egy francia hölgynek a legyezőmintával kapcsolatban, de azt írta, hogy a kép túl kicsi és a leírás sem teljes.
Nincs valakinek nagyobb képe, hogy át tudjam küldeni?
A húgom beszél franciául és ketten lehet össze tudnánk hozni a fordítást igaz neki nincs nete így csak leélben megy a dolog. Telin kicsit drága lenne. KÜldjétek át nagyobban a képet légyszi:
Az utóbbi időben nem nagyon haladtam, egyik ujja megvan, picit megvariáltam,de lehet, hogy le fogom bontani, nem az igazi így:(, másik ujjának a fele van. Hazafelé a vonaton is ezt csináltam, és képzeld egy hölgy elkérte a mintát, annyira megtetszett neki is:). Majd talán sikerül kipihennem magam nemsokára, és akkor megint nekilátok:) Már találtam is egy új áldozatot, csak sajna ehhez nem találtam leírást, ha esetleg valaki tudna segíteni, hogy hogyan is fogjak neki...persze csak ez után. Nagyon jó a pókhálós minta is:)
Akit érdekel sok keresztszemes linkem is van,küldeném.
Vörösvár! Kitartás!! Egyedi,szép függönyöd lesz,sok elismerést fogsz beseperni.Arról nem is beszélve,hogy akárhányszor ránézel ,büszkeség fog eltölteni! További jó munkát! Ilcsi.
Jolimami! Én csak láncot horgoltam eddig, de bárkinek segítség kell, szóljon nyugodtan!Nagyon tetszenek a horgolt színházi táskák gyöngyből,de nem mertem belekezdeni.Azt sem tudom, hol kell beszerezni azt a fém tetejét a táskának.Tudjátok ami olyan,mint a régebbi pénztárcákon volt, össze kel csípni,ellentétes irányba tekerni és akkor nyílik ki.Nem tudom értitek-e!Ha valaki látott már ilyet valahol,szóljon légyszi!Egy pénztárcárba belefognék,persze csak ha nincs csillagászati ára ennek a záróbigyusznak. Előre is köszi!
Végre sikerült végigolvasnom mindent. Azt hiszem én vagyok jelenleg a legfiatalabb, vagy más nem merte bevallani :) 82-ben születtem. Még keresem a mintát, majd szólok.
Annamária! Én biztos hogy benézek,Nagykállóban lakom. Te a közelben laksz? A vert csipke is szép, de a készítése valahogy nem jön be nekem.Remélem tényleg lesz más technikával készült csipke is.Megérdeklődöm a részleteket!
Egy kis élmény megosztás: voltam 20.-án a kézműves fesztiválon a várban. Csodálatos dolgokat láttam. A csipkeverők munkái szinte magával ragadott, de nagyon bonyolultnak bizonyult. Amit viszont örömmel láttam: kinnt volt a Fürge újjak újság is, és kezdőket tanítottak horgolni. Sokan ültek oda, megtanulni a kezdő lépéseket, hogy aztán kissebb alkotásokkal távozzanak. Hihetetlen jó volt látni milyen örömmel tanulták fiatalok és idősebbek egyaránt. Persze még rentgeteg kézműves technikát lehetett kipróbálni, de gondoltam, fórumtársaimmal ezt osztom meg.
A kiállítást ha lesz jövőre ajánlom mindenkinek, igaz 800 Ft volt a belépő, de ingyenes a technikák kipróbálása és haza is lehet vinni a kész műveket. És nem utolsó sorban csodálatos termékeket lehet vásárolni, bár szerintem drágán adták. PL.: egy gyöngyszövött karkötő, ami költségében nincs 100 Ft és időben kb. pár óra megcsinálni 800 Ft-nál kezdődött. Szóval a vásárlást eléggé meg kell gondolni. De megnézni mindenképpen érdemes!
Jön valaki Október 13-14-15.-én Nagykállóba?A Magyar Csipkekészítők Egyesülete rendezi országos találkozóját.Igaz,a vert csipke lesz a fő téma de horgolt,varrott csipkével is fogunk találkozni szerintem.
Drága Testvérem, Gabcikám! Küldöm Betti táskamail-jét. Légyszives ürítsd a postafiókodat, mert nem tudom folytatni a képküldést. Puszillak Joli nővérkéd
HOL VAGYTOK TI RÉGI FÓRUMTÁRSAK? Várom, hogy jelentkezzetek, Gabiiiiiiii, aki bevezetett a képfeltöltés technikájába, era417, tears, Sándor3, Oana, nem is tudok mindenkit felsorolni, no meg bors-menta, szóval sokan,sokan hiányoztok még. Várlak Benneteket. Jolimama
Kedves Piroska, remélem, ha több időd lesz ismét megkeresel bennünket, nagyon várjuk a vékony kendercérnát:))))))))
Új bejelentkezők létszámban. Üdvözöllek Benneteket.
A sapkamintákat megnéztem, nagyon jók, néhányat én is lementettem az orosz oldalról
Kedves Betti, a táskás mail-t küldtem Gabcikánknak. Tényleg hihetetlen a kicsi 4 éves Kincső rajongása a lovakért. Egész ménese van, rengeteg időt tölt el velük. A Te honlapod pedig kedvencei közé tartozik.
A meghorgolt terítőim képeit Gabcika fogja feltenni a honlapján lévő képtáramba. Igencsak hiányos, hiszen nemrégtől van fényképezőgépem, és a régiek, amiket elajándékoztam, nincsenek lefényképezve. Biztos, hogy sokan vagyunk igy, igaz?
Várom, hogy jelentkezzen, aki 1978 után született.:)))))))))))
vorosvar, szépen haladsz a függönyöddel, várjuk a végeredményt:))))))
Sziasztok! Loncsibaba helyett így leszek, a tesóm felvilágosított, hogyha foglalt egy név, mehet utána pont vagy szám, hát így tettem. Drága Boszika! Válaszoltam a leveledre, vajon hová lett? Abban is írtam nem haragszom, és kértem, horgold fel légyszi a fonalat, olyan szívesen küldtem!! Mivel nem jött válasz, én is azt hittem ,hogy haragszol. Szupi,hogy nem!! És persze, hogy leszek a fogadott lányod! Puszi!Ilcsi!
Küldtem pár tatyó képet emailban. Ha gondolod tedd a másik mellé a honlapon.:))
Taptapo!
A relief sor elé nem fér be egy pálcasor? Mi van ha körbehorgolod röviddel és abba teszed a reliefet? Köszi a tanácsokat most néztem a napokban. Nagyon kedves vagy.
Nagyon aranyosak vagytok, hogy segítetek kibogozni ezt a kagylóstakaró készítést. Valóban kell bele valahová reliefsor is, és szerintem is a lukacsos és a pikós sor kerül az összehorgolás után. Sajnos senki nincs aki franciául tudna. Az megkönnyítené a dolgot. 5db-ot horgoltam, most azt próbálom egymáshoz illesztgetni, de ha varrni kell, az nagyon csúnya lesz! Üdv.Taptapo
Sziasztok! Jolimama, én is jelentkezem létszámellenőrzésre, bár csak egy nappal később, de a munkám nem engedett hamarabb. Remélem láttad a képtárban az egyik kért könyvet (még nem jutottam a végére :( ).
A kort illetően én a "fiatalabbak" közé tartomozom az 1978-as születésemmel.
E-mail ment (tegnap Jolimamának is, mert nem tudtam mennyire vagy netközelben). De végül is a rossz hír a jó hír: hogy csak időhiány miatt nem használod annyit a netet, nem pedig azért, mert kórházban vagy, stb...
Megköszönném...)) lementettem az egészet,de valahol elveszett a fetöltésnél....és volna még fennt egy másik fotó is,de valamiért nem tette fel...az ftp-m((( A feltöltés sajna nem mindíg úgy sikerül,ahogy én szeretném,ezért mindenkitől elnézést!!!! Pont ezek miatt /időhiány../és szerver...nemigen maradt időm a fórumra.
Természetesen olvasom,válaszolok,megpróbálok aktív tag lenni,de a navigáció,emilekre válasz sokkal gyorsabb Jolimami,nővérem részérő...)))))))))))) Maradok köztetek,folyamatosan láttok,de a "főgazdi" már drága Mamim.)))) Margitmamim,fogadott anyum: tali lesz,nem tűnök el,csak nem én vezetem a fórumot!)))
Brinek is nagyon köszi a rengeteg segítséget!!!Nagyon értékesek a munkűi,hozzászólásai,aktív tag e kis csapatban!))))
Imola drága,ezer éve nem írtál!!!!Mi van veled drága nagyim??)))))))))))))))))))))))
Loncsibaba: fogadhatlak kislányomnak??? Írtam 2 hete ismét egy "bocsi emilt,"nem kaptam választ!! Akkor itt,most utoljára szeretnélek megkövetni,kiengesztelni: BOCSÁNAT a tévedésemért!!!!Nagyra értékelem jószándékod,kedvességed!!!!!Szeretlek!!!!! A posta meg...........hm nem éleszek ronda...Légyszi válaszolj!!!)))))))))))))))
Sajnos,most kötve vagyok az internettel: gyerkőcök éjszakások,hajnalban írok,estig alszanak.../nem megy a gép/akkor tudnék,de addigra meg én tikkadok ki.((((((((((
Nem próbáltam ki, de?, ha az illesztéseknél relieff pálcát használnánk akkor egy sor plusszt kapunk a munka színe felett és arra horgolná rá a díszcsíkot.
Nem tudok odajutni időben. Vk nézze meg ez volt az én ötletem.
Kedves Betti! Nagyon örülök Neked, hogy jelentkeztél. Éppen a mult héten jártam a honlapodon, a lovaknál, tudod, Kincső unokám kedvencei, biztos írtam már. Az elírásért elnézést, minden kezdet nehéz. Igen, küldd el a rajzát, gondolom jó lenne Gabcikának. És nagyon köszönöm kedves szavaidat, és biztos lehetsz, hogy házyboszi-Gabcika is itt lesz közöttünk, mi pedig a honlapjaiban gyönyörködhetünk és tanulhatunk a feltett dolgain. Várom, és nem csak én, biztos vagyok benne, a kész táska képét. Az, hogy bontasz, nem baj, úgy tanulunk. Egy-egy nehezebb darab meghorgolása során szerintem bontunk mi is. A babakelengye még nem készül, de készen lesz, mire kell. Ugyanis 2-3 hét mulva születik meg fiam barátainak babája, Ő az első. Majd meg fogom mutatni. üdv.Jolimama
Jelentkezem létszámellenőrzésre :) Szerintem jobb pót-háziasszonya nem is lehetne a fórumnak! Bár sajnálom, hogy Háziboszit ezáltal ritkábban látom itt.
Örülök, hogy felkerült a honlapra a táska minta (a honlap címét elírtad, de aki ismeri az oldalt, így is megtalálja). (Azért leírom, hogy teljes legyen a kép: http://furgeujjak.atw.hu/)
Már a hátlapja kész van, ha az elejével is végzek, felteszem, mert lenne egy kérdésem...
Készül már Orsi_1 babájának kelengyéje? Szerintem is jó 5let :) Sajnos én csak lélekben tudok jelen lenni (lassan horgolok, és nem is olyan szépen - a táska hátlapját ezért is nem fényképeztem le. Az elején folyton visszafejtettem, mert nem tetszett. Viszont, ha mindig lebontanám, sosem lenne kész, és nem lenne sikerélményem...)
Elküldjem a minta rajzát rendesebben, hogy a honlapon ne "megcsonkítva" legyen.
Akkor most szeretném elmondani én is,hogy van egy pár "öreg"barátnőm nagymamáimat is ideértve.Bizton állíthatom,hogy nekik köszönhetem a kézimunkázás szeretetét.Nekem mind egy kincs,mindegyiktől csak tanultam és remélem tudásomat át is tudom majd adni az utánam következőknek.
Kedves Ilcsi! Megnéztem a gyöngyhorgolást, láttam, hogy kötnek is, így elsőre tényleg megijedtem tőle. Azért jó lenne tudni, hogyan is kell csinálni. Gyönyörűek. Majd vezess be bennünket ebbe a tudományba. Üdv.Jolimama
Ez szuper! A környezetemben senki fel nem veheti veled ilyen téren a versenyt. Szégyen, nem szégyen, én is csak kb 3 hónapja internetezek (azóta van internetünk), még sok tanulnivalóm van. A fórumot szinte azonnal megtaláltam,és mondhatom, függő lettem.Segítőkész, szuper csapat!
Kedves Imola! Gratulálok neked, hogy így nyomon követed a technika fejlődését, ez szuper!! Egyébként én 1975-ös vagyok. Megnézte már valaki a gyönygyhorgolást?
Kedves Briella, akkor sikerült megmosolyogtatnom Téged? A kagylómintánál Taptapo már ejutott odáig, nézegették Gabcikával is, hogy egyenkint kell elkészíteni, csak nem jöttünk rá, hogy hol. ÚŐgy néztük, nem biztos, hogy az utolsó sorban, olyan, mintha alatta lenne. Majd csak sikerül kitalálni. üdv.Jolimama
Kedves Marianna! De jó, hogy jelentkeztél a létszámban. Mindjárt próbállak hívni msn-nen, hátha ott vagy. Szép emlékek maradtak látogatásotok után. Jolimama
Kedves Imola! Külön nagy szeretettel köszöntelek, mint korelnökünket. Vajjon ki lehet a legfiatalabb? Jó lenne megtudni nem?:)))))))) Várom a kész munkát, és gyönyörű a kereszszemes munkád is. Monisz is megörvendeztetett szép keresztszemes munkáival Nézzétek meg. Mégegyszer külön üdvözlet Joli/mama/
Néha én is itt vagyok, bár ritkán írok. Most éppen az unokámnak kötök pulóvert, ha kész lesz megmutatom.
Keresztszemezni is nagyon szeretek. Ha a kötést félreteszem, mert elfáradt a kezem, ezt a két keresztszemest öltögetem. A sárgából már csak három subrika csík hiányzik, a kéken még van mit öltögetni.
Egyébként azt hiszem, én vagyok köztetek a legidősebb, elmúltam hetven.
Én is jelentkezem a létszámellenőrzésre,én is itt vagyok és még sokáig szeretnék itt lenni. Bár én ritkán jövök fel de mindíg visszaolvasok, hogy le ne maradjak. Sajnos nincs sok időm bármennyire is szeretnék több időt itt tölteni,de sokat tanulok tőletek az össze fórumtársamtól és fogadott maminktól Joli mamától. Most már ismerem Gabcikát is igaz webkamerán láttam de tényleg jó lenne egy topik tali ahol mindannyian együtt lennénk és megismernénk egymást. Tudnánk a nevekhez arcokat is képzelni. Szerintem emlékezetes maradna mindenki számára.
Kedves Marikje köszönöm a mintát és a segítő szándékodat gyönyörű a képtárad ahogy Katicáé is és a többieké is. Mindíg belenézek a frissítésekbe is és lementem magamnak ahogy jolimami tanította. További jó munkát és szép napot mindenkinek.
Kedves Jolimama, és akiket még érdekel a gyöngyhorgolás! Véletlenül akadtam egy honlapra, amin először hallotam erről. Itt találhatók linkek, amiről én is megtanultam a technikáját, illetve a német linken nagyon sok szép minta található. Kukkantsatok be: mityka.play.hu Ha segítségre van szükségetek, szóljatok! egyébként csak első ránézésre bonyolult. Hamar bele lehet jönni, és csodaszép nyakláncokat lehet felhorgolni a gyöngyökből. Ajánlom mindenkinek! Ilcsi
Köszönöm Jolimama, úgy szerteszét szaladt a szám két sarka, hogy csak a füleim tartották meg őket. :)
A foltvarrás nagyon jó dolog, csak bizonyos fázisaiban rengeteg hely kell hozzá, ami a mi kis lakásunkban elég problémás dolog. Ezért szeretem jobban horgolni a foltokat.
A kagylós mintával kapcsolatban nem akarlak nagyon letörni benneteket, de szerintem nem folyamatosan lehet horgolni, hanem minden egyes ívet külön szállal kell elkezdeni, és menet közben minden sora végén hozzáhorgolni az alatta lévőkhöz. Nagyon hasonlt ahhoz a vállkendőhöz, aminek a mintáját feltettem. Ott pl. egy nyíl mutatja, hogy hol kell kezdeni a következő ívet.
Természetesen én is jelentkezem a létszámellenőrzésre és számíthattok rám a legyezőnél is már van egy ötletem csak mielőtt írom kipróbálom.
Az ananászt tényleg elnéztem mindkettő nagyon hasonló és tudom, hogy láttam ezt valahol de minden linket nem tudok elmenteni mert én is a párom gépét bitorlom:)
készítettem egy képtárat horgolt sapkákkal és egy pár terítőminta van fent majd rakosgatom a többit is JELSZÓ: sapkalap
Házyboszi-Gabcikám, Margitmama, Esthi köszönöm a bejelentkezést, de sokan hiányoznak még. Őket is szeretettel várom.
Kedves Marikje! Az eper/ananász-minták sokasága között nehéz eligazodni. ((Sajnos, ez sem az, de hiszem, hogy valahol meglesz. Ugy-e számíthatunk Rád a kagylómintánál? Bárki megleli köszönöm Marianna kedvéért, azért szólítottam Monisz-t, mert az Ő képtárában találtuk a mintát.
Kedves Ilcsi köszönöm az üdvözlést. Sajnos nem ismerem a gyöngyhorgolást, de gondolom, hogy nem vagyok egyedül, akik szívesen megismernék. Jó lenne, ha tudnál nekünk valahogy ismertetőt küldeni. Neked is jó kézimunkázást kícvánok Jolimama
Kedves Annamária! Mellékelem, hogy mi volt a leírás, sajnos, nem magyarul. Taptapo nagyon ügyesen horgolt már darabokat, csak az összehorgolásra nem találtunk még rá. A képtár készítése, frissítése nagy munka, sok munka erről tudnának regélni fórumtársaink, akiknek van. Én abba nem kezdek bele, elküldöm a készitett terítőim mintáit, meglévő ujságaimat Gabcikának, h.katicának, monisz-naik. Jaj, ki ne maradjon Briella, hiszen Tőle is rengeteg szép dolgot kaptunk, sőt mindig gyönyörködök foltos munkáiban is. Sajnos, a foltvarrás sok egyéb között kimarad már az életemből. Már csak a gyönyörködés és irigykedés marad. Ez a minta egy orosz ujségban találtatott.
Gabcikám! Drága fogadott kislányom most olvasom vissza a fórum leveleit és olvasom hogy, átadod a háziasszony szerepet, Jolikámnak!Remélem továbbra is hallok felőled és meg ismerhetlek személyesen is, ahogy elterveztük? Jolikámnak pedig gratulálok ő igazi utódod lesz , hisz eddig is sokat dolgozott és segitett nekünk, millió pusz.))))))) Margitmama.
Magyar ujság is van az a neve hogy, Filet-horgolás, nagyon jó dolgok vannak benne, igaz felismertem egy-két mintát az orosz oldalról is. minden hónappban jelenik meg az ujságoárúsoknál.Hamar elkapkodják!!! üdvözlettel Margitmama.
Létszámellenőrzésre jelentkezem.)))))))))))))))) Várom a fotókat,Magdikáét is...v/vendéglő. Pár nap,és frissítem a honlapom: fórumosok tali képtárral is!))) Millió puszika!!!!!!!
Jolimami! Köszönöm,hogy elfogadtad a megbízást!!! Természetesen én is részt veszek a fórum életében,szeretném,ha megmaradna ilyennek,mint Taptapo is írta: baráti,családi,kultúrált légkörben.))) Segítsük egymást,türelmesek vagyunk a kezdőkkel is,mi is úgy tanultuk,ellestük...stb))) Bátran írjon,kérdezzen mindenki!!))))) Hkatica,köszi a hozzájárulásod!!! A többiek képtárát is feltenném,aki hozzájárul,és szeretné megosztani másokkal!! Várom ide,vagy ,ailben a linketeket..)))))
Valóban több időt szeretnék fordítani a honlapra,a kevésből...)))
Nagyon köszönöm MINDENKINEK!!! a fórum életében való,eddigi részvételt,és továbbra is legyen pörgős,családias!!!!))))Segítsétek Mamit,társaitok,egymást)))))))))) Mindenkinek nagy puszika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SziasztoK Én is vagyok, horgolgatok, kötögetek. Sajnos fotómasinám még nincs, a húgom megígérte, hogy fotóz és teszünk fel képeket.Készült nemrég egy Kitty cica a lányom nagy örömére,és a gyöngyhorgolásba is belemerültem.Ismeritek? Pepecses de megéri a fáradtságot! Jolimama! Üdvözöllek új háziasszonyunkként! És mindenkinek jó kézimunkázást! Ilcsi.
Én jelentkezem létszám ellenőrzésre. Eddig nyaraltam egy picit, így most olvastam vissza. Csodás dolgokkal gazdagodtam megint. Örülök, hogy ilyen jól összedolgozik ez a kicsiny csapat. Ritkán találkozok ilyen segítőkész emberekkel. Igazán hálás vagyok ezért. Köszönöm mindenkinek ezt az élményt, és kívánok Jolimamának eredményes munkát fórumunk új háziasszonyaként. :)
Kedves Moni! Marianna küldte nekem a képet, amit elküldök Neked a vegyes3-asból. Nem találta a leírást, és a hosszúkásét megleltem, de légyszives segíts, hogy az oválisét is megtaláljuk. A héten folytatom Neked és h.katicának is a mintafüzetek küldését. És csak ujból köszönni tudom azt a sok munkát, amit csináltok mindannyiun örömére. Jlimama
Jó reggelt, kedves Taptapo! Köszönöm a kedves szavakat., és annak is örülök, hogy jól éreztétek Magatokat. Jó érézés, hogy a fórumról már találkozhattam személyesen is Margitmamával, volt nálam Marianna és családja, aztán Gabcikával is, először nála, és most kis topiktali keretében itt, Taptapoval és ujból Gabcikával. Elröppent az a pár óra, a minták megbeszélése, nézegetése közben. Köszönöm Mindkettőtöknek, hogy itt voltatok, Margitmama pedig a webkamerán beszélhetett velünk. A képeket, ahogy Gabcika írta feltesszük. Jó lenne, ha a mi kis csapatunk így is közelebb kerülhetne egymáshoz. Igazi barátságok szövődhetnek.
Taptapo, igyekszem én is Gabcikával együtt a kagylómintás takaró megfejtésében, de MARIKJE, BRIELLA és igazán nem tuodk mindenkit név szerint megszólítani, segítsetek, több szem többet lát, fejtsük már meg a kagylóminták összehorgolásának titkát. Kérlek, segítsertek nekünk. Köszönöm, és üdvözlöm a fórum minden kedves régi és uj tagját. Nagy kérés lenne, ha most én is kérnék egy kis létszámbejelntkezést? Jolimama Emlékeztetőül a kagylómintás takaró képe
ÉS EL NE FELEJTSEm, ÚJ TÁSKAMINTÁK GABCIKA fürgeujjal.atw.hu másik honlkapján
szeretném veletek tudatni, hogy egy kellemes napot töltöttem a hétvégén Jolimamánál és pát órát Gabcikával.
Köszönöm a szíves, szeretetteljes vendéglátást Jolimami!!
Gabcika örülök, hogy megismertelek, csodás dolgokat készítesz, gyorsan és szépen !Csak gratulálni tudok a türelmedhez és kitartásodhoz és nem utolsósorban lelkes segíteni akarásodhoz!
Köszönjük, hogy létrehoztad ezt a fórumot és eddig is lelkesen vezetted és összetartottad !! Úgy gondolom, Jolimami méltó lesz ehhez a felaldathoz !!
DE minden fórumos tagon is múlik, hogy továbbra is kulturáltak, türelmesek és segítőkészek legyünk egymáshoz. A kezdőket tanítsuk, a gyakorlókat, haladókat segítsük további kibontakozásukban !!
Most Jolimami gondolkodik és megpróbálja, hogyan lehet összedolgozni szépen az orosz lapról levett francianyelvű kagylómintás takarót.
Ha valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa, ötlete van szívesen elfogadom!!
Azt hiszem egyről beszélünk,nekem még nem volt gondom velük.Havonta adok fel egy-egy csekket (3840Ft)amiért 30 lapot küldenek alkalmanként.Hát azt hiszem a nagyja már meg van,remélem a jövőben is megúszom baj nélkül.Amúgy a minták meg szépek.
Kedves Annamária! Sajnos, ha ez az a lap, amit Briella is írt, csatlakozni tudok csak hozzá, mert én egy barátnőmmel együtt vettem ezt a kiadványt, és éppen azért hagytuk abba, amiről Briella is tudomást szerzett. Annyival jobb a mi helyzetünk, hogy megkaptunk minden kifizetett kiadványt, és nem követeltek rajtunk plusz pénzt. Egyébként a mintákat szerettem többet el is készítettem belőlük. Jolimama
Kedves Livia néni! Köszönöm kedves és bátorító szavaidat, természetesen minden úgy megy tovább, mint eddig. Örülök, hogy jól érzed magad köztünk, remélem ez így is marad. Gabcika itt lesz velünk továbbra is ugyanúgy, ahogy eddig, csak így még több időt tud a honlapjának fejlesztésére szentelni. üdvözlettel Jolimami
Drága Gabcikám! Nagyon köszönöm a megtisztelő megbízást! Örömmel teszek eleget neki. Igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni, vezetni a fórumot, és kis csapatunkat összetartani.
Bárkinek kérdése lenne, nyugodtan forduljon hozzám, és azokhoz a fórumtársainkhoz, akik eddig is sokat tettek a fórumért! Nagyon köszönöm én is a munkájukat.
Drága Testvérkém, Gabcika! Remélem, az itt felszabaduló idődből több fog jutni, hogy a honlapodat még tovább tudd fejleszteni és bővíteni. Így együtt, remélem, továbbra is jól össze tudunk dolgozni.
Remélem jók a tapasztalataid, ugyanis nagyon ismerős volt valahonnan a kiadvány neve, úgyhogy rákerestem, vajon hol is találkoztam vele. Ugyan nem találtam meg, de találtam valami érdekeset a kiadójáról/forgalmazójáról:
Üdvözlöm az új háziasszonyunkat, és nagyon hálás vagyok így ismeretlenül is a réginek. Nekem nagyon kedves ez a fórum, habár alig több mint egy hónapja kerültem vele kapcsolatba. Egy jó ismerőmtől kaptam meg a címet. Remélem, hogy továbbra is folytatódik a munka valamennyiünk örömére. A régi háziasszonyunknak minden jót kívánok, remélem azért figyelő szemeit rajtunk tartja.
Lívia
Megkértem Jolimami nővéremet,a fórum navigálását venné át,mert nem jut rá időm! Nagy unszolásra igen mondott,bár szerintem eddig is Ő tartotta helyettem a frontot,mikor kelett:))) Új háziasszony ,fórumvezető: JOLIMAMI.!! Köszönöm a drága idejét,amit eddig is megosztott velünk,velem!!!!!
Köszönöm az információt egypár oldalon már jártam.Én sokat horgolok a "HORGOLÁS MŰVÉSZETE"c. lapokról.Állítólag 5 dossziéra való lap lesz belőle,nekem eddig 3-ra való van meg.Gyűjti még valaki?Kíváncsi vagyok milyen véleménnyel vagytok róla!
Kedves Annamária, ma már lehet kapni németnyelvű horgolómintás könyveket, igaz, hogy nem mindenhol. Több fel van téve h.katica, monisz,gabcika képtárába, bocsánatot kérek, ha nem tudom mindekiét ideírni, pl.briella és még sokan mások. Szóval lehet már találni, egyébként itt mindent meg is lehet. Mindnyájan szivesen osztjuk meg másokkal összegyűjtött kedves mintáinkat. Nézegess körül, és kérdezz. gabcika.atw.hu, marikje honlapja kötés és horgolás, nem is tudom felsorolni. Kitágult számunkara a világ, sok országból van fórumos társunk, jó kapcsolatot tudtunk kiépíteni. Szeretettel várlak közénk. üdv.Jolimama:)
Fejet hajtok előtted,van igazság abban amit mondasz.Remélem hamarosm fel tudom tenni az oldalamra a terítőimről készült képeket amik mind magyar újságból valók.
Arra azért kíváncsi lennék,hogy a jó újságokat miért nem forgalmazza nálunk valaki.A szenvedéjyes horgolók(ha csak magamból indulok ki)megvennék még akkor is ha nem magyar nyelvű.
Tuniszihorgolást egy régi könyvből tanultam de annyira nem tetszik.Nekem inkább az ír-,és a zsinórhorgolás jön be de mindegyikhez több odafigyelés kell mint a recehorgoláshoz.Azért elárulom,nálunk tele van a ház kicsi és nagyobb terítőkkel.
Üdv Annamária! Hidd el, a külföldiekhez képest a magyar kézimunkaújságok kínálata szánalmas - főleg az utóbbi kb. 10 évben. Régebben még lehetett a kapni néhány újságot (Verena, Sabrina, Diana), de kb. 10 éve már csak a Fürge ujjak jut nekünk, aminek a színvonala hát hogy is mondjam csak - inkább nem mondom. Ami jó, hogy mostanában megint lehet kapni néhány magyarított német horgolós újságot, de az internet még mindig jóval nagyobb választékot tartogat.
Magyar újságban hol találsz pl. tuniszi horgolást?
Nagyon szuper,tartalmas a képtárad,gratulálok hozzá:)))) A képtárad linkjét feltenném a honlapomra,ha igent mondasz!! Így sokan hozzáférnek majd!)))) Nagyon ügyi vagy.)))))
Más: ma,szombaton volt egy kis fórumtali nővéremnél:Jolimamánál. Itt köszönöm meg neki a tartalmas,felejthetetlen napot,amit együtt tölthettem vele családtagként!))) És a sok...............tudod.)))))))))) Taptapo: nagyon örülök,hogy megismerhettelek!!! Fotókat majd teszünk fel!!! Várom majd leveled,a csigás' horgolással hol jász,oké?)))) Puszi mindkettőtöknek...
Puszi mindenkinek!! Akinek kedve van csatlakozni fórumtalira,jelentkezzen,és megszervezzük nálam...vagy?::::))))))))))))))))))))))))))))
Kedves Marikje! h.katica képtárába feltett egy egész füzet mintát, ami kifejezetten vitrázsfüggöny, az a címe is. Jövő héten szkennelek be egy másik függönymintás füzetet, küldöm Katicának, biztosan fel fogja tenni. http://kep.tar.hu/hkatica Itt található. Én is írtam Katimamának, nekem sem válaszolt. Meg fogom próbálni a szalagmintát, a kendőét, én biztosan egyszínűből csinálnám, de ez nem mérvadó, mindenki másképp szereti. Azt hiszem, hogy egy oldala még lehetett, mert így ránézésre a körbehorgolása nincs benne. Persze, meg lehet oldani, le lehet számolni. Ha valaki rátalált erre a vállkendőre, azt az oldalt szívesen megnézném, jelezzétek. Köszönöm Jolimama
Az a "yoyo" is én vagyok a honlapodon,ide már nem tudtam bejelentkezni ezen a néven mert foglalt.Azt hiszem maradok Annamária,majd nálad is kijavítom magam.
Bocsánat a honlapért!Azért nem tudjátok megnézni mert még nincs kész nekem ebben a férjem segítségére is szükségem van.Írni nem szándékozom majd, arra gondoltam,hogy felrakatom az összes munkámat és ha valakinek valami megtetszik akkor elküldök róla mindent.
Szerintem a szalaghorgolás is egyszerű és nagyon mutatós 'bár nekem akkor tetszik igazán egy munka ha egyszínű.A zsinórhorgolás még lassan megy de ha elkészül a munka,hát az gyönyörű.Most horgoltam magamnak egy "pulóvert" topp fölé,nyári viselet lenne csak most meg vége a nyárnak.Jövőre nagyon szeretnék egy nyáriruhát varrni és ugyanolyan csipkét horgolni rá teljes hosszában.Mostanában nagy terítőket horgolok eladásra mert a drága kézimunkás könyveket csak így tudom megvenni.Pihenés képpen pedig a csipkeverés fortélyait tanulom mert egyrészt az is nagyon szép és olyankor nem fáj a kezem.Vigyázzatok magatokra nehogy így járjatok ti is!
Jó estét Marikje! Nem tűnik nehéznek, légyszives írd meg, hogy hol találtad, hogy esetleg nagyobba is megnézhessem. Hidd el, nem olyan nehéz a szalaghorgolás, csak meg kell próbálni, mert csak akkor érted meg igazán. Szívesen segítek, ha tudok. Jolimama
Számomra nagyon meglepő,hogy mennyien keresgétek külföldi újságok oldalain.Magyar nyelvű lapokban is megvan már szinte minden minta.Az igaz,hogy én már 20éve gyűjtök mindent ami kézimunkával foglalkozik.Szeretném megkérdezni a Tisztelt Fórumozókat,hogy foglalkozik e valaki a horgolás más fajtáival pl:tuniszi-,zsinór-,szalaghorgolással?
Mónisz! köszönöm a én is a meghivót elismeréssem , végig böngésztem nagyon szép , régi, kötés- horgolás könyveim vannak, 69,70-71-72-es ha érdekel irj én szivesen)))))))))))))) üdv. margitmama.
Jolimamával egyeztettem, hogy mely könyveket töltsem fel legközelebb a képtáramba. Itt derült ki, hogy szinte ugyanazon könyvek hiányoznak mindkettőnknek.
Felírom ide a könyvek sorszámát és ha valakinek ezek közül lenne meg, akkor nagyon örülnénk: 43, 45, 46, 53, 54, 55, 56, 58.
E mellett várom mások kéréseit is, mely könyvekkel folytassam a képtár bővítését.
Szia Mónisz! SZeretném látni a képtáradat ,hallomásból tudom hogy nagyon szép! ha nem lennék.telhetetlen én is kérhetek meghívót? elöre is köszike. margitmama.
Tegnap elkészült egy újabb kie terítőm. Ideteszem nektek a mintát is szívesen felrakom ha kérite és a honlaon is fent lesz.
Mónisz!
Kérhetek én is egy meghívót?
Köszönöm előre is. Már a múltkor is írtam csak az internet világában valahol a feltöltés és a megjelenés közöztt elveszett az a hozzászólásom, hogy nagyon szépek a munkáid. Garatula.
Az "privát" galéria,meghívóval lehet megnézni, küldtem:). Azért zártam be, mert jogvédők gyakran keresgélnek, és ha megtalálják a mintákat(nem szabadna feltenni), törlik a képtáramat, így inkább küldök meghívót, aki kér, ha van még valami, ami tetszene, szólj, és küldök még meghívót.
nagyon szuper ez a minta!! Nagyon megtetszett,de csak azt a kis fotót találtam róla eddig.Hiába próbálta fotoshoppal nagyítgatni,silabizálni(((( De most megvan!!))))) Kicsi a fotó,de látszik,aminek kell..)))) Nekem jó))))))) Köszike,ezer pussz érte.))))))))))))))))))))) Velem sem áll szóba a képtár feltöltő napok óta.((((
Helyesbítek: azok nem rövid hanem relief pálcák vagy másnéven domború pálca, amikor az előző sor adott pálcáját áthurkolod. Bocsánat. De a kis képen nem látszott nagyon.
Sziasztok!
Végre, 2 hét szabi. :) Mivel vége a nyárnak, a bikini mintákat és leírásokat elteszem jövőre.
Viszont kedvet kaptam az alábbi táska meghorgolásához. Megfejtenétek nekem pár dolgot?
1) A táska szélén látható hullámos díszítést hogy horgoljam? Ezt egyik leírás sem részletezi.
2) Mindkét weboldalról származó minta az 1ráhajtásos pálcák tetejébe egy plusz (a pálcával derékszöget alkotó) vonalat rajzol. Ennek van jelentősége? És az egyik minta kb. minden második pálca tetejébe számomra értelmezhetetlen jelet rajzol (mellékelem pirossal).
3) Vállra akasztós megoldást szeretnék. Mit tegyek, hogy ne nyúljon meg a füle? Én arra gondoltam, hogy közbélelve, vászonból varrok egy megfelelőt, amit vagy körbehorgolnék, vagy az előre meghorgolt fülbe húznám bele (a füle megoldásában nem ragaszkodnék az eredeti leíráshoz).
Kedves Jolimama! A Horgolási ötletek első száma MóniSz képtárában már fel van rakva (épp abból csinálók egy terítőt), ne bajlódj a szkennelésével.
Kérdés a fórumozókhoz: az egyik felrakásra váró könyv fele hajócska csipkékkel (frivolitás, occhi) foglalkozik, érdekel valakit ez a technika???, mert akkor azt is beszkennelem.
Közben újabb szalagminták jelentek meg a képtáramban :)
Hölgyeim! Sajnos nem emlékszem, ki volt, aki kereste egy ívekből horgolt takaró mintáját. Épp takarítok a gépemen, és találtam egy kendőt ilyen mintával. Ha ráismer aki kereste és jó, küldöm a mintát.
Nagyon köszönöm a mintákat, és a kedves szavakat. Mintákat feltehetem a képtáramba. Nagyon örülök a nekik, jöhet majd még, de előbb mindenképpen a kabi:). Nagyon szépek ezek a terítők, már ki is néztem párat magamnak, de előbb én is a pulcsimon fogok munkálkodni:)
Remélem itt vagy még. A zsákkötéssel van egy kis bajom. Kész vagyok az első sor háromszöggel és az oldalsóval most értem oda, hogy szedjek fel 10 fordított szemet és azt kössem is le Ugye az bele kell fűzni a háromszög oldalába ahogyan szedem fel????
Jolimama! Köszönöm, megkaptam. Közben felraktam a Filéhorgolás újságokat és a Vitrázsfüggönyöket is, már látszanak is a képek :))) Most két könyvön munkálkodom, hamarosan azok is elérhetőek lesznek.
Kedves Orsi! Én is gratulálok a babához :))) A húgomnak július 11-én született kislánya és én szégyenszemre nem csináltam neki semmit :((( De mentségemre legyen, azt se tudtam mekkora egy kisbaba :) A nagymamám köttetett neki egy kis kabátkát, de az szerintünk még csak jövő tavasszal lesz rá jó :))
köszönöm a jókívánságokat! A képek gyönyörűek. Esetleg leírás is van hozzájuk? Álomszépek. A legalsó képen lévő pulcsit meg nacit talán meg is próbálnám...
A nyuszika nemsokára kész :). (Csak hát nálunk is vendégek vannak...)
Kedves Marikje
Koszonom az uj linket, de sajnos nem jutottam semmire, nem tudok megnezni egy kepet sem, csak ures negyzetecskeket talaltam.Talan valamiben nem jol larok el?
Udv.Kicsi Lany
Kedves Orsi! Ha örömet szerzünk Neked, az már nekünk is az. Én úgy gondoltam, hogy fehér kabátkát, sapkát készítek a picike babának. Gondolom, jó lesz. Izgulok Érted-Érte, és minden jót kívánok. Jolimama
Drága Jolimama,
máris nagyon nagy örömet szereztetek! A fehér gyönyörű lesz, angyalkás :)). Még a hugicája is hordhatja majd (mert egy hugicát is szeretnénk a kisfiunknak majd) :))).
Köszönöm, hogy izgulsz értünk, igazán minden a legnagyobb rendben van :))).
Köszönöm a kitartásod ez a mina nekem is megvan frost flowrs már egy éve kerestem a neten és a múlkor a könyvtárban az 1975ös magyar kiadású Kötés Horgolás könyvben találtam rá, majd a Kézi Kötés Technikájában a 101-es minta is ez.
Meg is állapítottam, hogy nincs új a nap alatt. Az angol éás amerikai neten meg 6-7 dolcsiért árulják.
Szia Boszika! Hétvégén vendégeim voltak, most olvastam vissza, mi történt eddig. Én nem haragszom, örülök,hogy te sem.Én tényleg egy forintot sem kaptam,nagy boldogan feladtam a fonalat,direkt bélelt borítékban,gondoltam a dobozt drágábban viszik. Majd hanyatt estem amikor írtad hogy mennyit fizettél a postaköltségért. Egyébként nem haragudtam volna,ha nem veszed át!Mostmár mindegy!A lényeg, hogy szent a béke!!! Üdv.:Ilcsi!
Kedves Orsi! Ha örömet szerzünk Neked, az már nekünk is az. Én úgy gondoltam, hogy fehér kabátkát, sapkát készítek a picike babának. Gondolom, jó lesz. Izgulok Érted-Érte, és minden jót kívánok. Jolimama
Megtaláltalak a flick-en nagyon tetszett az oldalad. Milyen technikával készül az a szép kép ? Azt hiszem egy nőt ábrázol.
És láttam a kis tatyót ott sem tudták szó nélkül hagyni. Gratula még egyszer.
Gabika!
Igen szeretem az orosz netet, de most a japán oldalon akarom bebányászni magam csak még nem sikerült ilyen fotóalbumos lapot találnom. Persze japánul nem tudok így jó kis lutri de majd kattingatok ide-oda ha lesz eredmény úgyis látjátok.
Bár most nagy munkában vagyok frissítek én is meg Lenke Pulcsiját most fejezem be ha minden igaz még ma este fel is teszem ide.
Orsi!
Az olasz lapon találsz még kis pulikat fiúkának. idemásolom a linket Dudus előbányászta a multkor.
Neked is előre is köszönöm :). A szín igazából mindegy. Minél egyszerűbb, annál jobb :). (Kivéve talán a rózsaszínt, mert kisfiúról van szó, meg az egész sötét színeket.)
Kedves Boszi!
A babaruhás minták nagyon szépek, bár sajnos nekem még mindig túl bonyolultak... A leírásokból még sok minden kínaiul van a számomra. De ha elkezdek valamit, majd kérek tőletek tanácsot :).
Hát persze, hogy "futtatom" az oldalt, már Brüsszelben is ismerik páran :).
http://gabcika.atw.hu/ lapomon találsz babaruci mintákat!!! Drága Nővérkémnek sok van,és még küld,ha ebben nem találsz!!/Ezeket is ő küldte!/ A postát majd megoldjuk...)))) A cipellőcske borítékban /bubisban is elfér,és olcsóbb,mint csomagként.. A pici rucik A5 borítékban is elférnek,és az talán nem húzós...bár a posta..))) Érdeklődöm,és megoldjuk...))/részemről.....Brüsszelbe is..))) Én megnéztem a képtárad,és a kedvencekben van,! A lelkesedés nagyon jó,kézzel fogható dolfgok születnek,melyek nagyon hasznosak lesznek majd.)))) És a sok ámuló szem,amikor babád majd csupa kézi csipkében mosolyog..))))) Cserébe kérjük a fórum "futtatását,ajánlását ismerőseidnek..))))))))) Pussz...............és köszike a beszámolót.)))
ÉLJEN az első születendő fórumbaba.)))))))))))) Csinálnék nektek kis cipellőt ,kabalának is jó..)))) Fórumlakók! Gyűjtsünk kelengyét az ELSŐ bébinknek!!))))))))
Kedves Háziboszi, Jolimama!
Hogy ti mennyire édesek vagytok! Egészen meghatottatok... Annyian kísérik a várandósságomat (kollégák, rokonok, néhány barát), de ilyesmi senkinek sem jutott eszébe. Körülöttem - azt hiszem - nem is igen kézimunkázik senki.
Anyunak jeleztem (mert már most irtó büszke nagyi), hogy bárminek örülök, amit készít, de ő nem tud kötni (pedig azt hittem, igen). Nagymamám talán horgol valamit, de nem biztos.
Szóval nem áll mellettem nagymamák és egyéb házitündérek széles tábora, akik készítenének a picurnak bármit is...
Számomra viszont a kézzel készített holminak nagyon nagy értéke van. Ugyan nekem nem volt sosem kézzel kötött/horgolt/hímzett ruhám, de úgy örülnék, ha a babucinknak lenne. Úgyhogy bárminek annyira, de annyira örülnék!!!
A bibi csak az, hogy Brüsszelben élek, ide picit nehezebb eljuttatni a dolgokat... Nem olcsó. Anyu most küldte meg nekem a Zsuzsi kötőgép leírását (a leírást a neten rendeltem), vékony füzetke, írólap nagyságú, és 420 Ft volt a postaköltség (pedig levélként, nem is csomagként) :(((.
Akkor álljon itt pár szó a fórumbabáról is :)))! Igazi betervezett babuci, férjemmel már évek óta tudtuk, hogy azt szeretnénk, ha 2006-ban érkezne meg. A 2 név is már azóta a tarsolyunkban van. Ezért a pici élet idén januárban az első adandó alkalmat kihasználta, és "megérkezett". Október 5-re várjuk, teljesen gördülékenyen ment eddig minden, és ezután is így lesz :)). Ez a 8. hónap, szép kismamának tartanak, (nyilván a boldogság sugárzik rólam, fantasztikus ez az időszak) és a hasam gyönyörű, nagyon gyönyörű, és a kisfiunk a legédesebb a világon... Nagyon boldogan várjuk :))))).
Köszönöm szépen az értékes tanácsokat! Mivel első babó lesz, nem vagyok jártas babatémában. A babasál ötlete onnan jött, hogy 1. valami a babának, 2. könnyű és gyors. De hallgatok rátok, és elfelejtem a babasálakat...
Pedig a barátnőm babájának is már jó előre kötöttem egyet... de úgyis csúnyácska.
Egyébként az első "munkáim" képét már feltöltöttem (lásd 1108-as számú bejegyzés), bár azt hiszem, senki sem reagált a képekre :(((. Tudom, nagyon kezdő vagyok, de lelkes.
Valójában babapulcsikákat szeretnék kötni (és eleve is azt szerettem volna), de először valami egyszerűbbön kellett gyakorolnom.
Most akkor a sál helyett lehet, hogy belekezdek majd egy pulcsiba. (Bátorság, bátorság!) Vannak mintáim, (bár franciául, brrr!), de ha nagyon egyszerű babapulcsi kötésmintátok van, annak nagyon örülnék!
A takarót lehet, hogy később fejezem be... Tavasszal kezdtem, egy kicsit meguntam. Aludni hálózsákban fog a pici, a kocsiban anorák lesz rajta... Talán a 3-as babafonalból készült takarócska nem is olyan meleg...
Tegnap viszont újra elkezdtem a keresztszemes hímezgetést. Ebben is kezdő vagyok, de azt hiszem, ez kezdőknek is elég sikerélményes dolog... Kaptunk pár gézszerű fehér ingecskét a picinek, az anyag szerencsére lyukacsos (ugyan nehezebb leszámolni, mint a kongrét, de türelmes vagyok). Vettem egy édes füzetkét itt Brüsszelben, babáknak való hímzésmintákkal, ha kell valakinek, szkennelhetek belőle :). Az első ingecskén egy édes, vagány nyuszika lesz :))).
Szia Orsi! Örömmel csatlakoznék háziasszonyunk, drága Hugicám ötletéhez, és az első topikbabának a kiscipő mellé sapkát és kabátkát készítenék, mire megszületik. Szeretettel Jolimama
Egyetértek Briellával,babáknak nem kell sá,veszélyes !!!Mint szakember mondom,hidd el!! Ha már pásztáz a kis kezével majd,meghúzhatja...stb....bekapja a végét....brrrr.(((( Szóval azt ne!!!!
Takarót fejezd be...praktikus!! Ha mégsem,akkor vard össze,és lehet belőle kis tatyó a bébi törlőkendőnek...stb....húzz bele zsinórt,és a babakocsira felteheted..))Sima téglalap alakúra,semmi extra,de díszítheted kis virágokkal,egyéb...! De ez se kerüljön a baba közelébe,ha zsinóros lesz!!! Vrjukmajd a részleteket,mire jutottál vele!!! És minden fórumlakó" nevében elmondhatom,hogy a TE babád lesz az első bébi itt!!))) Gratulálunk,és mindent tudni szeretnénk rólatok majd!!))) Várjuk a beszámolókat!! Hogy vagytok most,mi lesz a baba,tudjátok-e már?? stb....)))))
ÉLJEN az első születendő fórumbaba.)))))))))))) Csinálnék nektek kis cipellőt ,kabalának is jó..)))) Fórumlakók! Gyűjtsünk kelengyét az ELSŐ bébinknek!!))))))))
Ha rossz az ötletem.....bocs..)) De Orsi ,te is gyakorolj,ésmajd első munkád fotóját is várjuk!!)))) Háziasszonyi minőségben...........................pussz,vigyázz magatokra!!!!!!! Gabci)))
Szerintem a babatakarót fejezd be! Ha csak napi 2 sort kötsz, októberig akkor is kész lesz. Megéri. De ha nem fejezed be, akkor lehetne belőle a kiságy fal felőli oldalára olyan védőfüggöny-szerűség. Csinálsz rá akasztókat, és fel tudod kötni a rács tetejére, így nem jön a babára a hideg (már persze, ha a fal mellett van a kiságy, és ez a fal hideg - bár erre valósznűleg kicsi az esély). Vagy pl. beteríthetnéd a baba alá a babakocsiban - úgyis főleg télen kell vigyázni rá, hogy alulról is védve legyen a csemete.
A bébisálat nem egészen értem. A törpöknek egy jó darabig gyakorlatilag nincs is nyakuk, tehát nincs mit védeni. A sál meg ráadásul veszélyes is - megfojthatja őket. Úgyhogy erről lebeszélnélek.
örömmel olvasok mindenkit. Két kérdésemet megismétlem, mert még nem kaptam rá választ:
A babatakarót már régen elkezdtem, és olyan lassan haladok, már elfogyott a türelmem. Megvan belőle huszonvalahány centi, de még kellene vagy 50. Van esetleg ötletetek, mit lehetne belőle csinálni, ha mégsem fejezném be kistakaróként? Nagyjából 30 cm széles, és huszonpár centi magas, puha babafonálból készült, csíkos, szögletes valami. Nagyon szeretem csinálni, csak közben annyi más ötletem is van, és októberben megszületik a babám...
Ti mekkorára csinálnátok egy bébisálat? Amit csináltam, az túl széles, és ezért furi a formája. Most olyan 8 centi szélességre gondoltam a következőhöz, és olyan hosszúra csinálom, hogy szép legyen.
Az előző sálat sima-fordított sorokkal csináltam végig (jersey-kötés?), kivéve a végein néhány sort csak simával (lustakötés?).
Ne furdaljon a lelkiismeret!!!!! Előszőr én is azt hittem,a fonal értékét megkapod,de mindent lenyúl a posta.((((( Én is tévedtem,oktalanul írtam....kérlek,ne haragudj!!!! Nekem van lelkiismeret furdalásom miattad...!!!!Amit írtam...szóval érted??? Megbocsátasz???? Nehogy még TE engesztelj ki,mikor a posta vágott át...bár felmerült bennem az összeg hallatán /akkor még a borítékot sem láttam/ hogy nem veszem át....de nem akartam veled kitolni....Elmentél a postára,csomagoltál.......stb!!! Értékelem a jószándékod,hidd el!!!! De szerintem te is hasonlóképp reagáltál volna,de ez nem mentesít engem!!!! Nővérkém telefonált,ő magyarázta el a posta rejtelmeit......Azóta tudom,egyikünk sem hibás,és nem kellett volna átvennem.... Kérlek: ne harizz!!!!!!!!!!!!!!!!! Bocsi puszika: Gabci)))))))
Szia Jolimama! Küldheted az újságot, feltöltöm azt is, de ha Monisznak több ideje van mint nekem, akkor szívesen átengedem neki. A késői válaszomból is kitűnik, hogy nem mindig van időm a képet töltögetni, reggel mindig elkezdem és amikor a helyem vagyok és a munkám engedi, akkor töltögetek. Folyamatosan mindent fel fogok rakni, csak egy kis időre van szükségem. A könyvet pont most fejeztem be, ezután jön a két Filéhorgolás újság (de lehet csak a jövő héten, mivel péntekenként csak negyed kettőig dolgozom).
Az nagyon jó lenne, nem vettem meg. Mostanában nem veszek ilyesmit, örülk, ha fonalra van pénzem, még tanulok, vagyis most gyakorlaton vagyok 15 hétig (ingyen meló), és az ösztöndíj csak okt. közepén jön:(. Persze az senkit nem érdekel miből fizetem az albérletet.
Szívesen elküldöm Neked is, de megkérdeztem Katicát, hogy felteszi a képtárba. Várom még a válaszát. A most megjelent magyar nyelvű kiadást megvetted? Ha nem azt is el tudom küldeni. Üdv,Jolimama
Nagyon bosszant akkor is!! Nem gondoltam, hogy ennyibe kerül, 3- 400 forintra gondoltam, másképp fel sem adom!! Muszáj valahogy kiengesztelnem téged Boszika, nem hagy nyugodni a lelkiismeret! Majd valamit kitalálok! Ilcsi!
Pontosan 1850 Ft volt alig 8-10 dkg fonal.....borítékban! Ez nagyon durva,nem????? Csoda ha a sírás kerülget????(((((( Sajnos nemigen' vagyok eleresztve' ahogy mondani szokás....zokon vettem,na..( Egyéb magánügyi,tartós problémaim vannak,sajnos....érzékenyen érintett. Ennyit erről,és többet ne firtassuk,megjárta,kellett nekem bordó fonal..((((( Ha elmentem volna érte is lehet jobban járok.))))
Én is jártam így nemrég, szintén 800 ft körül volt a postaköltség, ha diákjeggyel utazom fél országnyit,az sem kerül többe:( szintén nagyon meglepődtem, és bosszús voltam. Ennyit a magyar postáról, mert ez csak az ő saruk
Én nem tudom mit számolt a posta,de gondolhatod,hogy elképedtem..(((( Nem kell kárpótolnod......akkor ez a tévedések vígjátéka..... vedd semmisnek a levelem,és fátylat rá.......a fonalat eldugom,ne kerülgessen a sírógörcs.)))))))))) Pussz Gabci))
Szia Boszika!! Nem akartam rosszat. Most az általam beírt ár alapján számították a postaköltséget? Egyébként nekem ebben nem volt semmi üzlet, a jó szándék vezérelt!! Valahogy kárpótollak! Fonalat nem küldök, ígérem!! Ilcsi!!
Megjött a fonal...bár ne jött volna..(((( A színe nagyon jó,de horror áron jött, /1980 ft/ ,majdnem infarktust kaptam... Értéknek a 8 dkg-ra beírtad 1000......nem rossz üzlet..-neked. Ezért fél kg.Heni-t kaptam volna a 8 dkg. helyett................(((((((((((((((((((köszi...
KÉREK MINDENKIT: nem kérek fonalat......!!!!!!!!! Köszike.... elnézést...
Összegyűjtögettem innen a topikról egy pár linket és egy pár képet amik az én kedvenceim. Én is nagy Ponchokötés előtt vagyok 2 lánykámnak meg magamnak akarok őszre kötni vagy horgolni. Remélem segítettem.
http://www.jessica-tromp.nl/poncho_ponchos.htm itt mindent megtalálsz ami ponchohoz kell igaz angol nyelvű a link de szívesen segítünk ha kell a mintaleírásoknál. Jó Munkát búvárkodást
Szia Kata! Megvettem a horgolási öteletek füzetet, nekem meg volt németül, most elajándékoztam. Ez volt a kettes. Nekem németül van egy korábbi, ha kell jövő héten szkennelem. Jolimama Ez az ujság
Köszönöm mindkettőtőknek a szalaghorgolásos mintákat. Majd megpróbálkozom vele, nem tűnik bonyolultnak, de nem is egyszerű annak aki még nem próbálkozott vele. Jelenleg olyan hottentotta rántottának tűnik az egész.
Valaki meg tudná-e nekem mondani, hogy mi az a klöpli jellegű horgolás? (Remélem jól írtam le.) Valahol itt a fórumon olvastam, de most nem találom meg.
Üdv mindenkinek majd jelentkezem ha sikerültek a kis terítők, a nagyot majd csak akkor próbálkozom ha már tudom mit csinálok.
köszönöm a mintát, úgy látom ugyanaz mint amit te horgolsz az orosz lapról levett takaró is. Csak te csíkokban készíted ott meg dababonként készül és végül összevarrja, vagy horgolja nem tudom.
Mégegyszer köszönöm, és úgy gondolom elég lesz a fonalad ! Üdvözöllek taptapo
Nem kaptál még választ a kérdésedre. Nem ismerem ezt a mintát, de kötöttem már hasonlót. Azt gondolom, ez is ilyen lehet.
A lényeg tehát: mint látható, sima kötéssel dolgozik a készítő. Kb 3-4 sor sima kötés után össze kell kötni a szemeket az első sor megfelelő szemével ( pl. az 3-4-dik sor első szemét az első sor első szemével, stb.). Természetesen a forditott oldalon egyszerűbb.
Az általam készített mintánál 10 cm rózsaszín és kb 2 cm fehér lusta kötéssel váltakozott. A rózsaszínű résznél az utolsó sor 1, 2, 3, 4-dik (15. 16, 17, 18-dik stb) szemét kellett összekötni az első sor meglelőjével. A második rózsaszínű csiknál a 8, 9, 10, 11-dik (19, 20, 21, 22-dik stb) szemet kötöttem a megfelelőjéhez.
Csak az alapszínű csikot változtattam, így hullámzott a minta. Egyszerű, szép, de nagyon meleg lett a pulóver. Téli szánkózásnál jó hasznát vettem.
Ezt a Zsuzsi kötőgéppel készítettem, ajánlom másoknak is.
Jolimama! Küldheted ezt az újságot is, mivel nincs meg. Német nyelvű újságjaim pedig egyáltalán nincsenek, kivéve régi 80-as évekbeli Anna magazinokból másoltakat.
Tegnap láttam az újságosnál, hogy megjelent egy Diana Horgolási ötletek füzetecske. A korábbiak megvannak valakinek?
MoniSz! Megnéztem a képtáradban a Fürge ujjak újságot. Szép minták vannak benne :) Várjuk a többit!
Eicu! Örülök, hogy próbálkozol a szalaghorgolással. Ha egy kicsit gyakorlod, akkor egy téglalap alakú terítőt szalaghorgolással is tudsz majd készíteni. Holnapra hozok neked hozzá egy nagyon egyszerű mintát is.
Szia! Ez a kis terítő egyike volt első munkáimnak. Próbálkozz vele, nem nehéz, és gyakoolhatod a szalaghorgolás technikáját, és hamar szerez örömet is. Üdv Jolimama
Kedves Katica! Az utolsó kép volt az 1-es hátlapja. Persze, tedd fel nyugodtan, örülnék neki. Elküldöm egyujság címlapját, hgy azt is elküldjem-e? Jó lenne , ha csemegézni tudnánk. Nagyon sok német nyelvű is van, majd folyamatosan elküldöm a címlapot, hogy melyiket kéred. Biztos nagy munka, de a végeredmény megéri.)) Üdv Jolimama
Régen írtam, mert nem értem rá, de most elolvastam az elmúlt hetek eseményeit.
Nagyon sok szépet láttam tőletek. Én mg mindig csak tanulgatok a hagyományos csipke terítők már jól mennek.
Szalaghorgolással is próbálkozom, de még nem készült el egy darab sem ezzel a technikával.
Ha valaki tudna nekem küldeni egy nagyon egyszerű, kezdőknek való szalaghorgolásos terítő mintát nagyon megköszönném.
Szeretnék még kérni olyan terítő mintát ami téglalap alakú, dohányzasztalra való és egy darabból kell horgolni, mert nincs türelmem kicsi darabok összállításához.
Kedves Jolimama! Megkaptam amit küldtél (az utolsó "ünnepi csillogásba öltözött dobozok és koszorúk" című oldal volt). Szuper csillagok vannak benne - úgy látom az idei fám horgolt díszei bővülni fognak :))) Ha megengeded, akkor felteszem a képtárba, hogy mindenki csemegézhessen belőle.
Nyugodtan küldheted a másodikat is, tárhely probléma nem lehet, mivel a céges címemre át vannak irányítva a levelek, az pedig jóval több mindent elbír.
Margitmama! A könyv, amit beraktál nekem is megvan, csak az enyémnek világos a borítója (narancs és zöld színű hátterűt is láttam már, de feketét nem). Bár ha neked be van szkennelve, akkor én nem bajlódom vele és ha elküldöd, akkor mehet egyből a képtárba közkincsé tétetni.
A könyv, amit a mai nap során a képtárba fel fogok rakni.
Ha tetszik az ötlet, hogy egész könyveket felrakjak, akkor szorgos és kitartó munkával a régi könyvek mintái egy helyen megtalálhatóak lennének és mindenki azt tölt le belőlük, amit akar. Mit szóltok? (Bár szívem szerint azt is díjaznám, ha egy kiadó úgy gondolná, ki kellene adni a régi könyveket újra. A Fürge ujjak mellett szerintem a legtöbb könyv a Minerva kiadó gondozásában jelent meg, amely egy ma is létező kiadó!)
Szijjja Margitmamim.))))))))))))
Minden bordóra szükségem van..)))))))))))))
Kell majd még párna is nekik..)))
Te is részt veszel a fészekrakó prograamban.)))))))))
Egyeztetünk,és talizunk nővérkémnél,ok??
Ebben a hónapban összehozzuk,kész az autóm.))))))))))
PUSSSSZZZ)))
skypom: gabimami 1222
Ez lesz a takaróminta a fiaméknak..))) Bordó fonalból,amit nővérem,Jolimama hozott nekem...))))) Ugye jó lesz?? csíkokból horgolom össze,körben kirojtozom...6ha elég lesz a fonal,ha nem,akkor körbehorgolom ráköltéssel,pikóval... Várom a véleményeket...) /alig tudtam a minrám beszkennelni...fehér papírral sikerült..)) Pussz mindenkinek: Gabci))
Kedves hkatica1! felteszek egy könyvet kb. 1957-ből való. ha tetszik szivesen elküldöm a mintákat belőle. nagyon jó a képtárad. nagyon tetszik!!!!!!!!! üdv. margitmama.
Kedves hkatica1! felteszek egy könyvet kb. 1957-ből való. ha tetszik szivesen elküldöm a mintákat belőle. nagyon jó a képtárad. nagyon tetszik!!!!!!!!! üdv. margitmama.
SZIVESEN CSINÁLNÉK EGY KÉPTÁRAT CSAK ÉN NEM TUDOM HOGY KELL MOST TANULGATOM A SZÁMITÓGÉP FORTÉJAIT. DE SZIVESEN ÁT KÜLDÖM MÁSNAK HA KÉRITEK. üdv. margitmama
Szívesen felteszek a képtáramba bármilyen mintát. Tegnap töltöttem fel újabbakat is, szalaghorgolást és Líviának csillagokból összerakható terítőket, egy pár napon belül biztos láthatóak lesznek. A Filéhorgolás újságokból nekem az 1. és 2. szám hiányzik (sajna ezek már a terjesztőnek sem voltak raktáron), a többi megvan. Láttam egyszer egy különszámot is, az nincs meg valakinek?
A felrakott könyv címlapokat majd még bővítem, ez csak egy részük. Kb. 70-80% az ami megvan, a többit még vadászom.
Lívia! Köszönöm a mintát :)
Ilcsi! Megnéztem a fonalturit. 850 Ft/kg, nem zsákos, darabonként válogathatod össze. Még nincs választék, azt mondták, hogy kb. 3 hét múlva indul a szezonja.
taska meretetol fuggoen hogy mennyi szemet veszel fel, de azt tizesevel! vagy mindenkepp parosszam legyen, de maradjunk a 10-esnel
mondjuk 40 szem
Igy megy: felveszel 40 szemet 1./ elso 2 sima 2./ elso 2 forditott 3./ +1 sima 4./ 4 szem forditott 5./ + 1 sima 6./ 5 szem forditott 7./ + 1 sima 8./ 6 szem forditott 9./ + 1 sima 10./ 7 szem forditott 11./ + 1 sima 12./ 8 szem forditott 13./ + 1 sima 14./ 9 szem forditott 15./ +1 sima = 10 szem forditott, itt abba hagyod es tun hagyod a igy ahogy vagy, mesz a kovetkezo 2 szemhez es ezt ismetled, ha 40 szemed van akkor meg haromszor
elersz a balsarokba: 1./ 2 szem forditott 2./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik szem sima 3./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, a masik kettot meg osszekotod nem tudom hogy hivjak, fogyasztas? 4./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 2 szem sima 5./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 1 forditott, masik kettot meg osszekotod 6./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 3 szem sima 7./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 2 forditott, masik kettot meg osszekotod 8./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 4 szem sima 9./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 3 forditott, masik kettot meg osszekotod 10./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 5 szem sima 11./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 4 forditott, masik kettot meg osszekotod 12./ 1 szemet csak atemelsz a ture, masik 6 szem sima 13./ elso szembe szaporitasz forditott kotes, 5 forditott, masik kettot meg osszekotod igy tovabb mig 10 szemig el nem ersz...
elso negyzet: a jobb tuvel a munkad visszajan vegyel fel 10 szemet, es forditott kotessel koss le 10 szemet
tudod mit! felteszem neked amit nekem a Jolimama elkuldott: ide:
Az így egy kicsit tág fogalom, hogy "sapka". Milyen sapkát szeretnél kötni? A 805-ös hozzászólásban linkeltem be egy oldalt, ahol vannak sapik is. Nézd meg, hátha segít!
Különben nem feltétlenül kell a sapkát körbe kötni. Én utólag szoktam összevarrni.
A legegyszerűbb, minden extra nélküli fejfedő:
Kezdd el az alján annyi szemmel, ami körbeéri a fejed, és kösd egyenesen (érdemes az első néhány sort patentmintával kötni). Néha próbáld a fejedhez, és amikor már úgy érzed, hogy gömbölyödnie kellene a tetejének, akkor 6 v. 7 szemet fogyassz egyenletesen elosztva minden második sorban (hogy 6 v. 7, az a fonal vastagságától is függ, meg attól, hogy mennyire szeretnéd csúcsosra, vagy kerekdedre a tetejét). Amikor már csak 6 (ill. 7) szem meg a két szélszem marad, húzd össze a szemeket, majd varrd össze az oldalát.
Mostanában nem jelentkeztem, de mindjárt meg is mutatom min ügyködtem, persze munka után a maradék kis időmben apránként. Elkészült anyukám kívánságterítője:) (még mosás keményítés előtt), és horgolgatom az ananászmintás felsőt is, már most nagyon tetszik, nem ilyen a színe, világoskék, itt egy picit csal a fényképezőgép, a terítő pedig hófehér:). Ja és nekem is van pár régi fürge ujjak újságom, majd felrakom a képtáramba, ha a saját gépemnél leszek:)(pár nap). Jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok! Láttam, hogy ti már nagyon profik vagytok! Tudna valamelyikőtök segíteni egy tudatlan kezdőnek? Szeretnék egy sapkát kötni (a sál már megy:-) és nagyon örülnék ha egy két fortélyt megosztanátok velem: hogyan kell elkezdeni, és egyáltalán hogyan kell úgy körbe kötni? köszi!
Katica! Légyszi-légyszi, akard Margitmama régi mintáit feltenni! :)
Vagy ha esetleg sikerülne rábeszélni, hogy csinálj egy képtárat belőlük Margitmama!?!
Annyira szép horgolt terítőmintákat közöltek régen a Fürge ujjakban. Főleg amikor még szögletes alakzatban volt az újság címe, nem körben. Talán a 70-es évek második felében váltottak át? Akkortól kezdve egyre kevesebb volt benne a horgolás. Nem?
No meg a régi Fürge ujjak, meg Kötés, horgolás könyvek!!
Nagyon megtetszett aza piros rácskötéses tatyid. szeretnék kérni egy kis segítséget , mivel még elég kezdőke vagyok nem tudom hogy fogjak neki meg hogy egyáltalán hogyan kell csinálni. esetleg ha egy magyarnyelvű leírásod lenne megköszönném. Nagyon szeretném megcsinálni. előre is köszi.
Gratulálok a képtáradhoz! nagyon jól sikerült ,ötletes és sok oldalu. Ha szükséged lenne még régi fürge ujjakra nekem van 1957-től! az orosz oldalról minden minta megvan, szivesen küldök. van egy ujjabb horgoló ujság a filet- horgolás. nekem van 6-7-ik havi szivesen skenelek és küldöm. üdvözöl. margitmama.
Drága Mamikám.))))) húúúúúúú,ezt most nem értettem,milyen imailt?? orosz oldalak linkje meg van,csak "elvesztem" benne..))))) na,...))) puszika,lánykád..))) gabci
Gabcikám! az orosz oldal nekem levan töltve de nem tudom a cimét küldeni mert valahogy nem megy át, most probálom másképp. De az összes minta meg van!!!!! Ölel Margitmama.
Szia Livia! nagyon szépek a teritőid és egészen uj a szegletes mintája még nem találkoztam ilyennel,pedig rengeteg veboldalt már letöltöttem. Gratulálok! üdvözöllek margimama.
Szia Katica! Nagyon köszönöm a mintát. Már nézegetem a képtáradat, sőt, mintát is töltöttem le onnan. Figyelni fogom, hogy milyen mintát keresel, és ha tudom, küldöm.
ha szeretsz keresgélni, ajánlom a flickr-en, nem reklám, de teljesen oda vagyok, hogy milyen klassz internacionális kis társaságok vannak, akik irtó kreatívak is
Egy másik kérdés: ha elrontok egy sort a kötésben, hogyan lehet visszafejteni azt a sort? Egy picit félek kísérletezni addig, amíg ez az információ hiányzik...
én visszakötöm, avagy a tűt egy szemmel lejebb szurom, ahogy hurkolva vannak a szemek felfele függőlegesen, én megyek a tűvel lefele vissza, mig kell és mikor visszaszurtam, csakis akkor engedem le a szemet lépésben, szemről szemre, sorról sorra
Tudom bari mintára gondoltál, de itt van egy bari és párna egyben. Ami kép van, azt felrakom, azon kívül csak angol nyelvű leírásom van hozzá, de szerintem a minta alapján nem nehéz meghorgolni. Ahogyan a bundája van horgolva, olyasmihez van magyar leírásom. Minden esetre ha az angol leírás kell, elküldöm, de lefordítani nem tudom. Nem vagyok jó angolból :( Remélem hasznát veszed, én biztos készítek ajándékba ismerős kicsi gyereknek.
Nem mintáért írtam,hogy írj..))) Csak úgy...beszéltem Jolimaminkkal...és szeretnélek megismerni::))) Természetesen gyógyulást kívánok a picinek,neked meg kitartást!!!!!!! A család az első.....majd lesz nyugis napod...tedd a dolgod...én ráérek,itt leszek::)))) Puszika!!!!!!!!!! Gabci)))))
Nem a nyaktól indul, hanem egyben készíti az alját teljes szélességben elkészíti hónaljmagasságig az újjakkal együt aztán összekapcsolja az ujjakkal és körbehorgolja rgalánvonalat fogyaszt ahol kell.
A képet miután tallóztad, rá kell kattintani a feltölt gombra, akkor megjelenik kicsiben, majd a beszúrásra is a kép bal oldalánál, és akkor megjelenik az ablakban ahova írod a szöveget. Akkor ven berakva. Ha nem megy képekkel segítek :)
Először a kéket kezdtem el, látszanak a lyukak stb., ahogy kipróbáltam néhány dolgot (találgattam, mit hogyan kell csinálni), és ahogy hibázgattam.
A rózsaszín sálacskát közben kezdtem el. Sajnos jól látszik rajta, hogy gőzöm sem volt még a sorok eleje-vége helyes kezeléséről, így akaratomon kívül bővítgettem a szélességét. Aztán a közepétől már tudatosan szűkítgettem vissza. Egyébként semmi nem szimmetrikus rajta - a távolságok sem, a rózsaszínű és a fehér csíkok sem... Na, nem baj...
Nagyon ügyetlenke darabok, de én szeretem őket :). Gyakorlásnak jók.
Egy valamire viszont büszke vagyok: szerintem már a kezdettől fogva, szép, egyenletes a kötésem (már ahol nem rontottam el).
olyan jó olvasgatni titeket! És gyönyörűek a munkáitok, és nagyon szép a lelkesedésetek és a segítőkészségetek is.
Sajnálom, hogy én nem tudok senkinek sem segíteni, csak kérdéseim vannak.
Ma (később) megpróbálok elküldeni nektek két fotót, életem első műve egy kissál, a második pedig egy (folyamatban lévő, félkész) babatakaró.
A babatakarót már régen elkezdtem, és olyan lassan haladok, már elfogyott a türelmem. Megvan belőle huszonvalahány centi, de még kellene vagy 50. Van esetleg ötletetek, mit lehetne belőle csinálni, ha mégsem fejezném be kistakaróként? Nagyjából 30 cm széles, és huszonpár centi magas, puha babafonálból készült, csíkos, szögletes valami. Nagyon szeretem csinálni, csak közben annyi más ötletem is van, és októberben megszületik a babám...
Egy másik kérdés: ha elrontok egy sort a kötésben, hogyan lehet visszafejteni azt a sort? Egy picit félek kísérletezni addig, amíg ez az információ hiányzik...
Ti mekkorára csinálnátok egy bébisálat? Amit csináltam, az túl széles, és ezért furi a formája. Most olyan 8 centi szélességre gondoltam a következőhöz, és olyan hosszúra csinálom, hogy szép legyen. Az előző sálat sima-fordított sorokkal csináltam végig (jersey-kötés?), kivéve a végein néhány sort csak simával (lustakötés?).
Ne haragudj most nem tudok mintát keresni neked, csak egy pillantásra néztem be a legkisebb gyerekem 40 fokos lázban fekszik két napja, én meg a műszakomat nem tudtam elcserélni senkivel, most jöttem a haza munkából. Az apja őrzi meg kúpozza szegénykémet az orvos is kinnt volt nála az éjjel is. Majd ha meggyógyul körülnézek az újságaim között és küldök mintát ha találok. Üdv Marianna
Keresek könnyen horgolható,mutatós,haladós,de mégsem tiszta "szita,lyuk" mintájú poncsót...mintáját,meghorgolnám....))))
Tud valaki segíteni???? Az orosz oldalakon láttam,de nem mentettem le,és most nem találom...((((Már 2 napja keresgélek,így jár,aki nem tud oroszull)))))) Nagyon köszike,aki tud küldeni...jöhet a mailfiókomra!)))
Látom mostanában a szalaghorgolás a téma. Ezt én nem most csináltam, de azt hiszem még nem láttátok. Egy nagymamámkori fürge ujjakból van a minta, ha valakinek kell, kérje:) Mivel én kicsit színmániás vagyok, így nem fehérre csináltam, hanem sárga-zöldre hogy passzoljon a konyhámba.
még eszembe jutott, olan jót beszélgettem ezzel a norvég férfivel a flickr-en... barátja sokat köt, aki férfi de még hogy hogy milyen jól... irigy vagyok, mikor valaki ilyen nagyon ügyes
sok sapka együtt, humoros
a másik, mindenkit most zoknikat látok kötni, de még milyeneket... attól én mindig megilyedtem csöppet!, hogy milyen nehéz, de totál kedvet kaptam rá én is, nyomom a saját limitem, kiváncsi vagyok mennyit tudok megcsinálni... sokszor magam is meglepem főleg akkor mikor egyedül kicseréltem a WC tartályt :-) mert azt is magam szereltem meg, nos akkor egy zokni nem fog rajtam kifogni :-)
végülis akármi forma is lehet, amit úgy szerkesztesz meg hogy az összevarráskor a tér kitöltése hézag és átfedés nélkül sikerüljön, mint irtam is már: tessellation...tesszalláció, bár a magyar nyelvben nincs ilyen szó... Akár virág forma is lehet, vagy akármi.. Az ég a limit, fantáziádra bizom :-) Tényleg remek maradék fonalakra...
köszönöm a dicséretet, de semmi különös, nagyon könnyű és gyors is, meg nagyon élvezetes is a rácskötés...
viszont azért jöttem most be, mert gyönyörű kisbaba kardigánt találtam, ausztrál oldalon...ez pont olyan cérnából van horgolva, mint Ti is csináltok itt sokan
hát egyszerűen lélegzet elállitóan gyönyörű
ne kérjetek leirást, nem tudom, de a képekről elég könnyű kitalálni
Boszika! Sokat kerestem neked a bárányt, de én sem találtam.Vigasznak egy csapat állat:photo.163.com/photos/xian_2489/30774085/ Egy másik állatos: photo.163.com/photos/xmgblb/16908753/ Sajnos minta nincs,de ötletet adhat !
Azért megpróbálom majd!!! Igen ,láttam sokat dolgoztál vele,leírtad nekem,azért is köszöntem meg ismételten!!!!! Én is sokszor a fantáziámra hagyatkozom,csak ha nem sikerül,akkor valami más lesz belőle..))))) Volt már rá példa...Igaz olyan is volt,hogy az "elfuserált" rögtönzés jobb lett , mint az eredeti változat..)) Hát majd nekiesek..)))))))))))) nagyon tetszik......meg kell próbáljam,ilyen könnyen nem adhatom fel!))) Szia)
elég sok időt eltöltöttem vele, ezzel is amit leirtam jobban nem megy...
amit ajánlani tudnék, és én ezt tenném kivágnék egy hal formát sablonként, és azt követném, vagy horgolnám, vagy kötném....
mikor én látok valamit, akkor a saját kreatívitásomat felhasználva felhasználom ahogy én szeretném magamnak, ami képeket én ide felteszek, így gondoltam Nektek is.. Fele életem kint éltem le, családom nem beszél magyarul...egyetlen lehetőségem az ilyen fórum, de ilyeneket én sem tudok lefordítani...sokszor magam is találgatok és ahogy irtam megyek sokszor a kép után vizuálisan... hal egyszerű szerintem, de amit leirtam az is eléggé érthető szerintem, még videó is van a röviditésekről
Köszönöm szépen,annyira olvastam vissza a 3 havi lemaradásom,hogy nem vettem észre!)) Hát mit mondjak...én ezen nem igazodom el.....valami nagy csomó jönne ki,ahogy olvasom..... halas minta ugrott....nekem ez kínai... Köszike a fáradozást.... Gabci
Köszönöm szépen,hogy jelezted a hibát...))) Az a link valóban nem működik,nem ellenőríztem le amikor felraktam,de most töröltem...)))) Kérlek benneteket,máskor is jelezzétek a hibát,vagy ha valami nem áttekinthető... Köszike..)))))))))) Gabci))
Kedves hazyboszi, nézegettem a linkeket az oldalon, és a http://olgapro.sitecity.ru/lalbum_3005105322.phtml nekem nem működik. Kódot kér a belépéshez, de olyan nincs, így nem jön be az oldal. Nem tudom, hogy másnál működik-e, de gondoltam szólok. Szép estét mindenkinek!
Nagyon köszönöm a reagálásod a kérérsemre.))))) Igen segítőkész vagy...kösz...... a halacskás mintát kértem tőled vagy 50 hozzászólással ezelőtt... Igaz,még soha nem írtunk egymásnak itt.és máshol sem,mégis gondoltam...kérhetek én is... Tévedtem??..... Üdv.........ja....................és SZIA!
Sziasztok fórumozó hölgyek../netán egyszer Urat is köszönthetek?/))))
Kész a monitorom,mostmár több időt fogok köztetek tölteni))) Feltettem a honlapra a linkeket........frissítettem,pár kötésminta is felkerült.. MÁS: Ha valaki.......azt a mintát,takarónak.....megköszönném...)))))))))))) Üdv.....gratula a sok feltett dologhoz mindenkinek)))) Nagyon klasszak,végre a végére értem a visszaolvasásnak,amiről lemaradtam.))) Pusz nektek....szuper a fórum!!!))))))))))
Az alant látható sál fonalát turiztam, pont ennyi van belőle.
a. Miért lett íves, mikor én elvileg egyenletesen kötöttem?
b. Most egy kicsit széles és sűrű, ezért szeretném újrakötni kevesebb szemszámmal és nagyobb tűvel. A fennmaradó fonalból pedig sapkát csinálnék. (Illetve először a sapkát kötném, a maradékból pedig a sálat.) Milyet és hogyan? Ez a színezett fonal alkalmas-é rá? Sztem nem viselne el sok mintát, de nem tudom....
Hogy megmutassam én sem lazsálok, csak most két horgolás közben pihentetőképp, az elmeradt risselőket fejezem be, . igaz ez más téma de én szeretem. ügv.))))))))))))ris. futó
Nem tudom, miért lesz nálad kicsi, szkennelés után nem kicsinyítettem a képet. Amikor a bélyegképre kattintás után megjelenik a nagyobb kép, még egyszer tudsz kattintani rajta, és akkor lesz teljes méretű.
Már jelezte nővérkém,Jolimami is..((( Ma reggel tudtam megnézni,nálam megy most.... Lehet szerverkrbantartás volt....Nézzétek meg légyszike,hogy innentől műxik-e?? Nagyon köszike,hogy jeleztétek!!!!!!!!!!!
MÁS: Ennel a mintának a leírását nem tudom lefordítnai,csak ennyit találtam róla,és nagyon tetszik...Tud valaki segíteni?????? ! ! ! köszike.A linkje
Ebben a hozzászólásodban (907-esben) leközöltél egy szalaghorgolásos terítőt. Nekem ez naon megtetszett csak azb a baj ha kinyomtatomtúl kicsi , nem sikerült a nagyítása sem, nem látok belőle semmit még szemüveggel sem. Megkérhetlek hogy teljes nagyságában szkenelve elküldenéd az emailomra?
Gabcika! Az általam ajánlott linkeket nyugodtan rakd be, és szerintem se törd meg a sort azzal, hogy ki találta meg őket.
Az orosz oldalról innen: http://show.7ya.ru/index-private.aspx tudsz indulni. Szép zölden ott van az ábécé, ha egy betűre rákattintasz, megjelenik egy csomó fotóalbum hivatkozása, onnan pedig jön a totózás, hogy melyik rejthet vajon kézimunkát.
Összeszedem a többi linket is, amit találtam, és küldöm őket.
ha megdolgoztál a linkgyüjteményért,legalább a neved jelezze,neked köszönhetjük,nem?))))
Én is próbálok feltölteni a képtárba fotókat,de azt írja.konvertálás alatt-mint a te karácsonyi fotóid a képtárban... Valamit rosszul csináltam::::????????
Szia))) szeretettel fogadunk minden újat,régit,bárkit...aki fanatikus" vagy az lesz,vagy akar lenni))) nemigaz lányok?? Jó helyre csöppentél...itt mindenki segít,küld,mailben postán....csüccs le közénk és légy aktív tagunk!!!
feltehetem majd a linkjeid???? Írj te is mailt,és mindenkinek a linkgyüjteményét a neve alatt fogom futtatni az oldalamon...... ÍYgy korrekt..))) Üdv.cuppp Gabi))
Képzeld én is írtam a startlapnak...hasonló választ kaptam...))) Én is tátottam a szám,oszt' megcsináltam a honlapom...)))) Most viszont beregeltem,és a linkek közt,lásd megjelent az enyém is..)) Hogy is van?? Aktív férfiak,ahogy mondod..))))
Jelenleg a fiam gépét bitorlom",csak akkor tudok ideülni,ha dolgozik....a monitotom befuccsolt,talán a hét végére kész lesz.) Ha elküldenéd a linkekekt,feltenném!! pl így: Briella ajánálása: kézimunkalinkek.... Nem vezszem el más gyűjteményét,és teszem fel a nevem alá.Aki megdolgozoztt érte,annak a nevét is feltenném,ha beleegyezel...))) Írj mailt,és amint a gépemhez jutok.../ott a szerkesztőm,és ftp,amivelfeltöltök/ azonnal feltöltöm a linkeket....Mások is hagy csemegézzenek...)))))))))))))))))) Mailcímem: hazyboszika@citromail.hu vagy hazyboszika@freemail.hu Várom....és tuti jó az orosz linked is...))))) Na látnád az én gépem is tele van...de nem szól érte senki..))))) A fiaméra viszont nem "mentegethetek" csak úgy...így most marad a szemlegeélteteés,na,és 1-2 oldalt gyorsan kinyomtattam,mivel nekem meg nyomtatóm nincs..)))))) PUSSSSSZZZZZ)))))))))))))))))))
Gabcika, régi megszállott mintagyűjtő vagyok. :) Több GB-nyi keresztszemes, horgolás, kötés, patchwork mintám van a gépen (hallok is érte elég morgást itthon). Volt egy régi kedvenc kínai oldalam, ahonnan tonnaszámra lehetett letölteni a mintákat, de az sajna már nem elérhető. De most itt van helyette ez a másik! Na meg az orosz oldal (a 7ya.ru) is szuper.
Gondoltam is én balga, hogy ne csak a gépemen tároljam a sok hivatkozást, és írtam a startlapnak, hogy csinálnék egy kötés-horgolás aloldalt, erre az a választ kaptam, hogy már épp elegendő hivatkozásuk van a témában más aloldalakon (van egy olyan előírás, hogy egy aloldal összes linkjének kevesebb mint 10%-a jelenhet meg más oldalakon).
Én erre rátátottam a számat. Ők biztos jobban tudják nálam. Gondolom a válaszlevelet író férfi aktívan kézimunkázik. :)
Szóval az lenne a lényeg Gabcika, hogy nem csinálnál az oldaladon egy linkgyűjteményt, oda fel lehetne rakni minden ilyen felfedezést. Persze csak akkor, ha még nincs ilyened.
Most sajnos nem tudom megnézni, nem jön be az oldalad.
Nagyon szuper oldalakat találsz.)))))))))))))) Ezer minta,lehetőség...... Az én honlapomra már nem is kell bővítés........... Csemegézek ezerrel..))))))))))))) Édes vagy....hogy hol találod,én hiába írom a keresőbe,angol,német oldalak bejönnek,de az már lerágott csont..))))) Pusza,és köszi....jöhet ,ha van,mintagyűjtőknek,mániákusoknak sosem elég..)))))))))
Az én fiaim is megpróbálkoztak a kézimunkával!!!! Az enyémek a gobelinezést választották....be is van keretezve..)))) Igaz ma már nem űzik",de büszkék rá,hogy tudják.....és dicsekednek vele...pedig a nyagyobbik 30 éves.)))) Az unokáim /ha lesznek végre/ is megmutatom majd amit tudok,legyen fiú vagy lány,és majd eldönti van-e kedve hozzá.))) Biztosan te is kipróbáltad a fúrást faragást...nem a férfiak kiváltsága...,én is kipróbáltam...naés festek,miegymás.....ez van...))) Mindenki csinálja azt ,amihez kedve,legyen fiúka,vagy lányka..))))))))))))) Gratula...))))))))))))))) Ne legyen lelkifurdalásod..)))))
Köszi mindenkinek!! Eddig voltak kétségeim, hogy nem csinálok-e hülyeséget azzal, hogy a kézimunka mániámat a fiamra is átragasztom/elnőiesitem/,de nektek köszönhetően megszűnt!!Puszi mindenkinek!! Máris előkeresem azt a félbehagyott pipit!Ilcsi.
Szerintem elsősorban a "családban előforduló visszajelzések" tulajdonosait kellene megkérni, hogy a negatív megjegyzéseket legyenek szívesek fennhangon, bocsánatkérések közepette visszavonni, és ennél is hangosabban dícsérni a gyermeket, aki ilyen ügyes.
Endem elsősorban az összerakható minták, és a kerek terítők érdekelnek. A szalaghorgolást még nem csináltam. Mostanában itt a forumon nagyon szép munkákat látok. Lehet, hogy a télen megpróbálkozok a szalaghorgolással is.
ilcsibaba ! nem kell törődni azzal aki nem nézi jószemmel ha a fiuk kézimunkáznak, az én három gyermekem 2-fiu 1- lány . versenyezve himeztek, hogy ki csinálja szebben . mindegyik himez, ha kellett besegitettek nekem. az uj életükben pedig a feleségnek is megkellet tanulniuk . csak örülni lehet . ha ezzel és nem valami rossz dologgal foglalkoznak!!!!! margitmama .
Szia Gabcika! A sajátkezüoeg kézimunka oldalról kötöttem meg a lovacskát, emlékszel? Ott van bárány leírás is, sajnos kép nélkül. Elküldöm, tedd fel, hátha megcsináljátok Ti is. Jó próbálkozást.
Csatlakozom taptapo-hoz. Mindenki csinálja, amihez kedve van, legyen fiú, legyen lány. Kristóf azóta is szorgalmasan horgol, és nagyon élvezi. Ha lesz valami kész, megmutatni való, megmutatom. Nyugodtan horgoljon a fiad, nem fog hátrányára válni, szerintem a kézimunkázás a kitartást erősíti. ))))
Tavaly voltam egy mezőkövesdi kézimunka kiállításon, ahol több terítőt férfiak készítettek. Nagyon gyönyörűek voltak, lehet, hogy még megvan a róluk készült videó is. Ha ismeritek a halasi csipke történetét, akkor tudjátok, hogy rengeteg csipkét készitettek és terveztek férfiak pl. ha jól irom igy emlékezetből Szebeni nevezetű férfi is. Szönyegszővő rengeteg férfi van. Sőt gobelin képeket a gyermekkori szomszédék (Pálfiék) a férj és a feleség is varrták.
Én személy szerint - van fiam és lányom is - azt vallom, mindenki csinálja azt amihez kedve van. Fúrjon-faragjon a lány, hímezzen a fiú, majd az idő eldönti, hogy melyiket fogják folytatni.
Még szép, hogy nem haragszom. Nem tudtam mi volt az a villogás de az biztos, hogy hibás volt ha én kimentem itthon akkor olyan volt mint a mostani. Úgy jöttem rá mi lehet a baj, hogy megnyitottam World Publiserben és akkor láttam, hogy a betűk háttere villog. Végül teljesen újat kellet készíteni, de látom megérte. Köszönöm a dícsérő szavakat.
Sziasztok! Tanácsot szertnék kérni tőletek! Láttam,hogy Jolimama fiúunokája kézimunkázik,és nagyon ügyes.Nos az én nagy fiamnak megtetszett a keresztszemes himzés(11éves), és el is kezdett egy kisebb mintát.A családban azonban votak visszajelzések,hogy miért tanitok én egy fiút himezni,amikor az "lányos"dolog.(A lányom azóta is himez.)Szegény fiam azóta hozzá sem nyúlt az elkezdett munkájához.Ti mit gondoltok?Ismertek kézimunkázó fiúkat? Üdv.:Ilcsi!
hát elhiszem, hogy nem könnyű újra kezdeni a kézimunkát. Főleg azért sem, mert változtak a fonalak, változtak a szabásvonalak, a divat.
A nők, így a magyar nők is, kreatívak, ötletesek, szeretik szépíteni otthonukat, kedveskedni családtagjaiknak, de van kinek kenyérkereset és van akinek művészi elhivatottság a kézimunkázás. Megtörte az évezredes hagyományokat az 1960-80-as évek, amikor is a nők tömeges munkábaállása miatt leegyszerűsítették, "haladóssá" tették a mintákat, elfelejtették, nem ápolták a népművészetet. Ezért, sok olyan munka jött létre, melyek igazából sem szemet nem gyönyörködtettek, sem használati értékük nem volt. Jó példa erre - kire mindig sajnálattal gondolok - Ferenczy Noémi, a falikárpit készítő, kinek munkáiban tükröződni kellett a szocializmus dicsőitése, különben nem lett volna elismert, nagy művész.
.................ezért, minden elismerés a Neked és a fórum többi tagjának is, akik igyekeznek ötletes, szép munkákat készíteni, a maguk és családtagjaik részére és tovább adni az érdeklődőeknek is. Az azonos érdeklődés, összehozza az embereket, barátságok köttetnek és főleg nincsennek határok.....
Kedves Lívia! Majd szkennelek be a könyvből mintákat és elküldöm, illetve felteszem a képtáramba (amiben még mindig nem látszanak a képek :(((( ) Különbön milyen minták érdekelnek: szalaghorgolás, kerek terítők vagy a csillagokból összeállítottak?
Na jó, annyira nem sok, de vannak képek a különböző öltésekről, mellettük pedig angolul a magyarázat - ami ugye jó, ha az ember angol leírásból majdan akar kötni.
én itt uj vagyok,nagyon sok szép uj dolgot láttam,engem foleg a szallag és a zsinór horgolás érdekel,ha vkinek van mintája akkor légyszi kuldjön.cmem:molnarnoemi@sivinet.sk Köszi
Nagyon szép,már nem villog.))))) Ugye nem haragszol,amiért írtam,de nekem- kicsit ugrált tőle a szemem.....bocs!!!!!! Csupa jóindulatból írtam,és kérlek,meg mindenkit,ha nálam sem jó valami,szemet bántó,vagy nem áttekinthető,bármi gond van,jelezzétek!!!!!!!!!!!!!!!!! Szeretném,ha közös munka lenne a "fürge ujjak" honlapom...... És majd tennék fel a forumozóktól munkákat-leírással.......ha megengeditek!)))
MÁS: keresek barika,bárányka mintát-horgolni ! ! Sehol nem találtam eddig....Fiam kedvenc kabalája,meglepném 1 saját készítésűvel...Ha valaki tudna ebben segíteni,megköszönném..... Annyi ügyes csajszi" jár ide..))))))))))))) Mindenkinek puszika... És a fórumon is kérném,mint eddig tevékeny részvételeteket,amit most,itt MEGKÖSZÖNNÉK::::)))))))))))))))))))))))))))))))))
Köszönöm, nagyon klassz, remélem, hamarosan válogathatok belőle. Mondjuk számomra kicsit meglepő volt a cirillbetűs leírás, minden másra számítottam, csak erre nem:).
A recefüggöny készül, habár kétnapi horgolás után meggyőztem magam, hogy inkább kétrészes, vitrázsrúdra húzható fazont szeretnék, és így nekiálltam egy jóval keskenyebbnek. Így viszont remekül haladok, már van vagy 15 cm. Tehát csak a többi 70 hiányzik, valamint a másik szárnya:).
))))))))))))))Észrevettétek, hogy túlléptünk az ezredik hozzászóláson? Pár napja még figyeltem, hogy mikor, ki lesz az ezredik. Aután meg nem vettem észre, hogy pont én voltam?
Jolika! TALÁLTAM EGY KÜLÖNLEGES MINTÁT NEKEM NINCS MÁR TÜRELMEM ILYEN BONYOLUTAT HORGOLNI. HA TETSZI ELKÜLDÖ MÉLBE A LEÍRÁSÁT A MINTÁT LEKICSINYETTEM . CSATOLO!
Lívia! Itt a könyv címlapja, amiből a minta van. (Ha jól emlékszem ebből van, az este minden könyvemet feltúrtam, hogy neked meg Jolimamának keresgéljek.) Ha érdekel, küldhetek többet mintát is belőle.
Szerintem mindenkit érdekel!))))))))))) Mániákus gyűjtő vagyok....gondolom mások is lehetnek,minnél több van annál jobb,és a végén órákig ülök a cérna felett,melyiket válasszam..)))
Marikje!!!!
A főoldalon a feliratok villognak nálam. Lehet másnál nem,természetesen igazad van,képernyőfelbontás..egyebek.....bocsika... Sok sikert...gratula..)))))))))))))))
Marlikje! Nekem is villog, amikor belépek a honlapodra, de ha megnézem a horgolás és egyéb dolgokat, ott nem. Eleinte nem villogott. Biztosan sikerül megoldanod.
Köszi! Vidéki vagyok, de nagyon kössz! Közben találtam nemezelős fórumot. Még nagyon új, ott olvastam, hogy hobbiboltokban kell venni " károlt ?" gyapjút. Hobbibolt itt is akad, majd szétnézek.