Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 4312
A sárga a street-sport, a piros a street-special. De azt hittem erre rájösz az elején levő kép szinéből :) A katalógusban a pirosnál is hozza a sport gátlókat is, de akkor egy sárga pöttyöt tesz elé.
Előzmény: AFUTO (4310)
no_holy_shit Creative Commons License 2004.07.21 0 0 4311

AFUTO

en meg csak e-bay-n lattam, de ott mar sokat.

a Sarga az ott mindig citromsarga volt a piros meg piros

variaciok(szerintem)

1, atejtettek a fejed, es nem KONI (engem is siman at lehetne mint xart a palankon)

2, tenyleg az csak esetleg at lett festve(felujitas)

Előzmény: AFUTO (4310)
AFUTO Creative Commons License 2004.07.21 0 0 4310
Paco

Kösz a linkeket. Megnéztem, kétfélét ad, az egyik "sima", amásik "sport", ennek az elsője állítható. De színekről nem beszél. Nekem se sárga, se piros, hanem narancs. Vagy az sárgának számít?
Előzmény: Paco155 (4309)
Paco155 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 4309
A tipusát? Hmmm... Az autód tipusát ismered, és egy autóhoz max 3 féle gátlót készítenek. Amiknek persze más a szine. :) Tehát egy adott autóhoz, egyféle lengéscsillapító létezik.
A piros Konikat ITT tudod kikeresni, a sárgákat pedig ITT :)
Előzmény: AFUTO (4308)
AFUTO Creative Commons License 2004.07.21 0 0 4308

Na jó, de honnan tudom a típusát, hogy utána tudjak kérdezni? Vagy guruljak el ehhez a Kárászyhoz, h jól nézzék meg? Amúgy kimondottan narancssárga, nem citrom.

Kulcsom nincs hozzá, de csavarhúzóm még akadna, csak nem akarok nekiesni, mint "Tóth" az anyjának...

Előzmény: Paco155 (4307)
Paco155 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4307
Jaja, ezért mondtam, hogy a sárga :) A sárga beszerelve, a piros kiszerelve, a kék(fekete?) meg sehogy :) Narancssárgát még nem láttam.

A tiéd piros, ha így kell állítani
Előzmény: elf (4306)
elf Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4306

Szerintem a Koninal ezt tipusa valgatja.

Nem mind allithato beszerelve.

A citromsargak igen, de a narancs/pirosas színű darabok nem/vagy nem mind.

Az enyémen asszem meg kell nyonai valami izémizét a talpán, és a testét forgatni.

Már nem emlékszem pontosan.

Fe a legjobb ha megkérdezed a forgalmazótól.

www.karaszy.hu 

Amugy nem minden Koni gatlo allithato am.

Paco155 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4305
A szín számít :) A sárga koni elvileg beszerelve állítható. A tetején van egy kis nyílás abba kell beledugni az általuk adott tekerentyűt. De egy csavarhúzó is megteszi. A tekerentyű azért jó, mert azon jelölve is van, hogy merre keményebb és merre lágyabb :)
Te saját magad is meg tudod oldani.
Előzmény: AFUTO (4304)
AFUTO Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4304

Sziasztok,

a kocsim alatt az eladó szerint állítható keménységű Koni gátlók vannak körben (narancssárga színűek - már ha ez jelent vmit).  

A kérdésem: honnan tudható, hogy télleg állíthatóak-é, és ha igen, hogyan kell? Szeretném kevésbe keményre állíta(t)ni. Gondolom, ez a ház előtt a parkolóban nem kivitelezhető dolog, ezért talán egy erre alkalmas helyet is bírtok ajánlani monnyuk Bp-en? Meg egy irányárat...

Köszönettel.

afuto

emp Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4303
küttem
Előzmény: emp (4302)
emp Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4302
mindjárt küldök mailt
Előzmény: Trebitsch (4301)
Trebitsch Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4301

Perszehogy. Vagy emilben. Vagy telefonon.

(Csak ne itt, amúgy szivesen. :)

Előzmény: emp (4300)
emp Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4300

szia! lenne egy kérdésem, sulinetes garanciával kapcsolatos. föltehetem-e neked, és ha igen, akkor tegyem azt a SEX topicban?

Előzmény: Trebitsch (4296)
elf Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4299

henger fej>

Van benne csapagy mint minden regivagasu klasszikus egyvezermutengelyes nyomorudas v8-ban.

ott az a nagy lik kozepen
Előzmény: henger fej (4286)
elf Creative Commons License 2004.07.20 0 0 4298

Trebitsch

A csapaggyal nem engem szivatak meg, szerencsere.

Nem az en V8-am volt. Abban az en szerelom cserelt anno vezermucsapagyat, azzal nincs gond.

Anal a blokknal a tulaj vitt mindent a Makraieknak, a vezermucsapagyakat is. Nem volt ott semmi ben nem tervezzett hotagulas. 

Valoszinulag nem derekszogban utottek be, vagy mittomen.

Meg ha mar elbasztak valamit, illene megnezni azzonnal, es vallalni a felelosseget.

Meg kulonben is ay alu blokk nem olyan ritka manapsag mar.

Az 50-es evek(sot) technologiaja 

Előzmény: Trebitsch (4296)
henger fej Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4297
Paco155

köszi.

"és még kismillió ilyen.":......:-))
-D
Várom! Szeretek tanúlni.

üdv.

Előzmény: Paco155 (4288)
Trebitsch Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4296

Fene a képüket... Fagydugó egy dolog, de azt a csapágyat kicsit értelmesebben kellett volna csinálniuk.

Valszeg az alu blokk szivatta meg őket (meg téged, részvétem).

Nagyobb a hőtágulása mint az öntöttvasnak, úgyhogy valami nemtommiből kéne lennie annak a csődarabnak, ami a csapágy, hogy melegen se forogjon meg...  Biztos ugyanolyana anyagút tettek bele mint amit szoktak.  Na az oda nem jó.

Szal ez bíz egyértelmű szakmai hiba.  Nademostakkó hova vigyem a motorjaimat...????? :)

Előzmény: elf (4279)
pop3 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4295
OFF
Paco155
Nem akarsz cserélni velem motrot? :-))
Bosch vezérlés, 71 paripa, spriccelő hátsó benzinszivattyúnál lévő pipa 7 lityós fogyi.
Szerintem jól járnál:-) (esetleg egy kicsit ráfizetsz)
ON
Előzmény: Paco155 (4294)
Paco155 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4294
Pedig Tipo alapú.

Alfa155 2.5V6

A padlólemez, a váz, az első-hátsó futómű, mind-mind kompatibilisek a Tipo-val. Ami különbözik az a kasztni fedőlemezei, a beltér és persze a Motor-váltó egység de abból is vannak olyan elemek amelyek csereszabatosak.
Előzmény: pop3 (4293)
pop3 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4293
Méghogy Tipo alapú; hathengeres Tipot nem nagyon láttam mostanában:-) Én balga azt hittem előszőr Temprád van.
Előzmény: Paco155 (4292)
Paco155 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4292
Csak alapú :) Ebben a sárkányban felülről nem lehet hozzáférni a pumpához. Az egyetlen megoldás ha alulról leszerelem a tankot. Ugye megérted, hogy most nincs erőm hozzá ebben a melegben? -=:-D
Előzmény: pop3 (4291)
pop3 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4291
Köszi szépen, de miskolci vagyok, ezért marad az Elaforg vagy a Hegyalja majd jól rendelek csak nem tudom mi a pontos neve ennek a "pipának" .
Kérés:
Vetnél egy pillantást a Tipo alapú sárkányodra hátha nátha leszorítás ügyben.

Előri is köszi!

Ui: UHU Linux rulzzzz! :-)) (Hátha a Suzukiba ez lesz, ha már a mi autónk!)
Előzmény: Paco155 (4290)
Paco155 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4290
Ebben azért félig tudok segíteni, az én autóm is TIPO alapra épül :)

Pl van a Lehel úton a Dózsa György sarkától nem messze a Lehel tér felé egy FIAT-ALFA autósbolt "1134 Budapest, Lehel u. 17/D Tel: 1 350-6018" Ott próbáld meg.
Vagy az Elaforg bt, Tel:309-0204 (gazdagréten van) szintén tud neked hozni. Vagy szinte bármely szimpatikus FIAT autósboltba besétálsz megrendelik neked ami hiányzik.
Ez a pipa.
A leszorítás nagyobb fejtörést okoz nekem, mert még nem láttam ilyet szétszedve, inkább nem nyilatkozom. Az biztos, hogy nem ragasztható le simán sziloplaszttal,mert elég szép benzinnyomások szaladgálnak arrafelé, tehát inkább keress valami korrekt megoldást mindenképp csavarosat.
Előzmény: pop3 (4289)
pop3 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4289
Sziasztok!

Bocs , hogy beleszólok az oprendszer és vezérműcsapágyvita kelős közepén, de volna egy apró kis nüanszni problémám és gondolom ha ilyen magasságokba jártok autószerelés terén biztos tudtok segíteni (figyelj Paco155 smiley jön) :-))
Nekem egy Fiat Tipom van amiben még nincs MS szoftver csak BOSCH vezérlés, de ez is tud érdekességeket produkálni, de most ezzel nincs különösebb bajom. Hanem, több alkalommal éreztem benzinszagot a hátsó részen, le is szedtem a burkolatot a benzinszivattyú felöl és beindítottam a gépsárkányt erre látom én, hogy szivárog a drágán vett benya kifelé a benzinszivattyú és a cső között lévő müanyag pipából (remélem érthető). Na akkor mondom javítás.
Pipa kiszed persze a leszorító csavar szétrohadva ->eltörik. A pipa megrepedve a tömitések rendbe. Valahogy a repedést megjavítottam (ragasztás), de a leszorítást nem sikerült.
Kérdéseim a következő:
Hol lehet ilyen pipát (vagy mit venni)(bontottat nem szeretnék)?
A leszorítást, hogy lehet megoldani?
Vagy hagyjam az egészet a fenébe vigyem el egy olyan emberhez aki látott már ilyet (vagy legalább halott olyanról aki látott ilyet)?
Paco155 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4288
Öööö.... Apró internet fórum-chat-irc-mail gyorstalpaló következik.

Ami a soraim végén van időnként, annak jelentősége van, smiley-nak hívják. Különböző hangulatok kifejezésére szolgál amelyek az arcjátékot helyettesítik ugyanis az írt szöveg félrevezető lehet. Pl:
:-) vidám ember
:-)) nagyon vidám
:-( szomorú ember
:-(( nagyon szomorú
:-P rádnyújtott nyelv
:-D tele szájjal nevetni, stb.
és még kismillió ilyen.

Amire reagáltál, csak egy kis szurkapiszka volt, egy :-P -el a végén, én sem gondoltam komolyan. :)
Előzmény: henger fej (4286)
henger fej Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4287
elf!

Igazad van,
Én megkérdezném Tőlük.

Más:
Olyan ember nincs aki nem hibázik.
De fontos, ha hibázott, az a minimum, hogy belátja,
és megoldja a bajt.
Ja, és sok hiba után gyorsan belehet zárni a kaput.
Az ügyfelek elfogynak.....

Üdv.
Előzmény: elf (4285)
henger fej Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4286
Paco155

Hü ha.
Én ezt így nem írtam.
Az biztos, hogy a VW 1,6D, vagy TD vezérműtengelye gyárilag úgy van ahogy
írtam, ill. a motorok túlnyomó többsége.

De a rover V8-nak utána kell néznem.
Tudom, hogy OHV, de attól még lehet benne csapágy....,

Bár, ahogy a rovert ismerem szerintem sincs,
Ha csak nem köszörűlték valamelyik gépműhelyben a tengely csapjait,
és vonalfúrás után berakhattak valamit.
Ha bronzból van, akkor tuti hogy házi kivitel.

Üdv.
Előzmény: Paco155 (4281)
elf Creative Commons License 2004.07.19 0 0 4285

NEM volt lukas semmi baja nem volt. Csak nem akartak bolygatni az alu blokkban a feszket.

Ez o.k. de akkor minek kapartak le rola a kadmiuimot?

Vagy akkor mer nem festettek at utana?

De mindegy EZ aprosag, a vezermucsapagy tortenet a durva.

Előzmény: henger fej (4283)
henger fej Creative Commons License 2004.07.18 0 0 4284
Paco155

Igen.

Eddig szinte mindenkitől hasonló "jókat" hallottam a MS-ról
mint amit Te is mondtál.
Szerintem a múltimédián nem mernek túl menni.
Előzmény: Paco155 (4278)
henger fej Creative Commons License 2004.07.18 0 0 4283
elf!

A fagydugód ha lyukas: vagy cserélni kell,
vagy van pl a Loctite-nak is megfelelő ragasztója, de ragasztáshoz meg kell takarítani.

A többivel tökéletesen egyet értek.

Előzmény: elf (4279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!