Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Próbáld meg az időzítéseket nagyon konzervatívra állítani, illetve az ilyen-olyan tuning opciókat mind kiiktatni, szabványosra állítani. Valószínűleg nagyon a memória elején van hibázás, ha ugyan ott van az oka. Memtest86-ot próbálj rajta futtatni, az kicsivel alaposabban tud átnézni, mint a win sajátja.
Ja, felraktam a legújabbat (F22a). Másik RAM modulom itt nincs, de nincs ismert oka a deszkának vagy a procinak, hogy ezt ne szeresse. És... ugyanúgy megdöglik a telepítés, amikor közben először újraindulna.
Talán fontos infó lehet, hogy a gépet másfél hónapja raktam össze a gazdájának, aki boldog volt, és kifogástalanul használta is mostanáig, amikor elhozta azzal, hogy nem lehet semmire kattintani, nagyon lassan bootol, és "kiírt valamit gép". Úgy nézett ki, hogy simán összeomlott a W10, pedig olyat nemigen szokott. Beépített javítóprogik nem találtak semmi hibát, közben meg nem működött szinte semmi. Ekkor döntöttem az új telepítés mellett.
(Az életem mostanában ezzel a vassal/telepítéssel kissé szarviharszerű, azért írtam rosszul a HKEY-t.)
Először rakd fel rá a legfrissebb UEFI-t (nem, már nincs BIOS, UEFI lett a neve). A RAM-ot azt hiszem, okkal kérdezte a kövér macska :Đ , ha van módod másik, kisebb modul használatára, próbáld ki.
Az első hubaüzi: "A Windows váratlanul újraindul, vahy váratlan hibát észlelt" (Nem indult újra, tehát a 2. kitétel az érvényes.) Google Barátom talált erre megoldást: Shift F10, regedit > HOTKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Setup > Status > ChildCompletion és ott a setup.exe 1-ről 3-ra változtatása.
Ezután továbbmegy a telepítés,, majd jön a következő Hibaüzenet: "A Windows telepítő nem tudta befejezni a telepítést. A Windows rendszer telepítéséhez futtassa újra a telepítőt. OK" Ennél a hibánál azt találtam, hogy le kell tiltani az OOBE nevű ártalmat, de ha meglépem, akkor se megy tovább a telepítés.
Másik gépbe rakva a HDD-t, arra simán felment ue a Windows, de ha visszarakom a helyére, akkor letölti és telepíti a drivereket, ám újraindítást követően nem működik normálisan, és random hibaüzenetekkel bombáz. Például nem lehet a tálcán lévő ikonokra )beleértve a Start menü gombját is) kattintani, illetve eredménytelen a dolog, semmi nem nyílik ki.
A vas minden porcikája tesztelve, semmi nem hibás.
Hát ennyi. És van néhány söröm a helyes megfejtést beküldő kedves kollégának.
Telepített itt már valaki Windows 10-et Gigabyte H110M-s2v deszkára? (CPU: intel i3 7100, RAM 8 GB Crucial 2133MHz) Mert hoztak ide egy ilyen konfigot, és az istennek nem lehet rá feltolni a Tízest. Különféle hibaüzenetekkel szórakoztat, ha egyiket megoldom (regedittel), akkor újabb jön, azt is megoldom (msoobe), végül csak nem hajlandó működni, a végtelenségig kéri a türelmemet, pedig már fogytán.
Miért? Volt már valaha olyan hogy valami újdonság megjelenésekor az emberek nem panaszkodtak, hanem százával jöttek hálálkodni és dícsérni a Windows-t..? :D
Fel rakta de mégsem változott a száma?Lehet fel sem települt nem?Bár ha hibát meg nem jelzett.Én most agyalok lehet hülye vagyok de ugye nem raktam fel a 1703 mat de most erősen kételkedek az őszi 1709 es frissítésben is mert sokan panaszkodnak külön fajta szarságokra.
A vicc, hogy az egyik gepemen ez a frissites ugyaneddig a stadiumig eljutott, majdan frisstes es ujrainditas utan is 1607 maradt. Hibauzenet, fagyas nem volt.
Ez,hogyan lehet anno le töltötte meghajtóra a 1703 mas updatet a windows és én most a napokban töröltem a majd 8gb s mappát,erre ki írja most is telepíti a frissítést vagy későbbre halasztja,csak azt nem értem ha a telepítőt le töröltem akkor még mindig mire írja ezt? Itt még jelöli,hogy telepítésre kész de én töröltem a lemezkarbantartóban a rendszer fájlok törlésénél.