Hát ennek örülök, hogy nagyon tetszik a kicsike! A zenekarnak is tetszik? (a súlya is?) Szomszédok gondolom díjazzák mikor orgizol. A saját hangszórójával is akkorát szól mint állat!
Büszkén jelentem, immáron jómagam is Hammond tulaj vagyok! :)
Egy M-100-as boldog tulajdonosa!
Ezt is megértük... azóta egy pár ünneplésen, és billentyűszólón már túlvagyok...
Tavasszal Leslie, aztán tuningok.
Köszönöm a szakavatott kollégák, különösen Tehtube Mester szakmai tanácsait, és jonlord kolléga korrektségét, igazán elégedett vagyok a hangszerrel. Félelmetes, hogy már Leslie nélkül is milyen jól szól a perka, meg a scanner vibrato! :)
Ha ezen még javítani is lehet, akkor aztán szóhoz se jutok...
Üdv mindenkinek, zúzzátok a Hammondot, tonewheel-t mindenkinek!
A jobb szélső (hátulról nézve a bal) panel első regiszteréről le van szakadva a kábel, vagy csak a képen nem látszik? :) ha csak üres fadoboz lenne, akkor is adnék érte ennyit...
Márcsak egy TrekII strigbass-ra gyúrok. Meg egy 45 előtti A-B padra. Meg várok egy tartozást :-) Nem veszek semmit. Megvan a light-os koncertcuccom is.
Följebb nincs orgona, ott a rendes lakás van :-) A B3 viszont nem fér be a szobámba, azért meg sok egyébért is van az A tokos B3-am. Pl. kisebb, könnyebb.
A B3 némi extrával szerelt: előny az új, vöröskondis hanggenerátor, shift line (frissebb, ütősebb, dinamikusabb a hangja), beépített Organ Mate tube reverb, háromállású lezlivezérlő félhold kapcsoló. Ja,
Joey DeFrancesco dedikálta nekem sajátkezűleg!!!
Az orgona aljában 5-ös Amphenol kivezetés tone cabinethez, 5-ös XLR a lezlihez, szabályozható szintű jack aljzat.
A leslie csöves szimmetrikus bemenetű, tehát B3-hoz készült eredetileg is. A legelső, ős 21H lett upgrédelve 122-nél is többre.
A 122-es 40W-os, ez most 45W sinus, 60W zenei.
A 122 kétsebességes (slow/fast), ez tudja a stop-ot is, ami nagyon fontos, mert jazzben a lassú kavarás zavaró, a jazzisták ezért leginkább a 21H-t szeretik használni (stop/fast) plusz még a slow is megvan.
A vezérlése a csattogós relé helyett néma tirisztoros.
Viktor, nem gondolkodtál el azon hogy hogy néznél ki fekete kézzel, ráadásul hogy a hüvelykujjad kifelé áll? :-D
Norbert, igen jól sikerült az est. 1, vagyis két rendes magyar zenekar egy rendes Hammondot rendesen használt. A többieknek is dícséret.
A kimikrofonozással, sounddal nagyon kell figyelni. A nagyon nyitott európai lezliknek körben elvész a hangjuk, ezért kimikrofonozva túlságosan pulzálnak.
Ilyen lezlinél mindenkinek javallott a nyílások három oldalról falapokkal való szinte teljes leszűkítése. Maradjon max. 1-1cm nyílás a nagy lyukakból alul-felül. A mikrofont meg nem szabad túl közel tenni. És a végén meg kell hallgatni az arányokat hogy a dobrotor, meg a tölcsér egyforma hangosságú-e a PA-n.
Jó koncert volt, jól szólt, az első másfél órát videóval fel is vettem. Bánatomra az utolsó félórára nem maradt kamerakapacitásom, pedig az tetszett a legjobban.
Igen, a Mester a híres bigband-es (Lalo Schifrin-féle) stúdiófelvételein (Mission Impossible, The Cat, Walk On The Wild Side) is csak jobb kézzel játszott. Mondjuk olyan zenekar mellett nincs is másra szükség :D Zsolt, köszönet ezért a videóért! Matyi, bocs, de nagyon lefáradtam ma, legközelebb ott leszek!
Azért játszott félkézzel (ami a valóságban egy egész :-) mert a nagybőgő hozta a basszust, a gitár a harmóniát, meg még ott volt egy egész bigbend. Oda tényleg elég ennyi. A két évvel korábbi felvételnél ami kombó, ott szépen dolgozott két kézzel és bizony a lábára sem lehetett panasz. De széles jókedve volt, azt látni :-)
Azert mert Ő a Kiraly, es megtehette!:-)))
Maskulonben meg marhara eszesen jatszott, es ha nem is tekert mint Joey pl, de nagyon tudta, hogy mit mikor, es hogyan....
Barcsak olyan jobbkezem lenne mint amilyen az Ő balkeze volt:-)
ez nem kalozfelvetel, hanem durva mikrofonerdovel felvett, viszonylag profin kevert koncert. az archive.org az ugyanaz, mint "a zene mindenkie", a tisztesseges kereskedelmet szem elott tarto muveszek/eloadok onkent adjak oda ezeket a cuccokat. egyebkent en is kb. tegnapelott futottam bele :-)
hehe! Az túlzás, hogy tartozol, de örülnék, el tudnád hozni a dolgot, majd meghálálom... 9 előtt nem kezdünk, az tuti.
letölthető Loonie Smith koncert kalóz felvétel, elég friss anyag, az új lemezéről is vannak rajta számok. Stanton Moore az egyik legjobb funk dobos perpill.
Stanton Moore Live at Lincoln Theater on 2006-03-25 (March 25, 2006) tagok: Stanton Moore - drums Will Bernard - guitar Dr. Lonnie Smith - organ
a flac verziót érdemes letölteni, mert az veszteségmentes codec, cd minőség. Igaz a lejátszáshoz kell egy flac codec a winamphez, de lelkes google használóknak ez nem lehet probléma...
Szia Matyi! Hallottam Tehtube mestertől, hogy nagyon jól nyomjátok! Mennyit fogtok játszani? Csak azért kérdem, mert szerdán este nyolcig a Camponában vagyok, 9 előtt tuti nem érek oda. Szívesen mennék, amúgy is már régen tartozom neked valamivel... :)
Egyelőre úgy fest a dolog, hgy lesz orgona. a roadok már megvannak, csak még a busz körül van egy kis zűr, de elég tutinak néz ki a dolog. Kezdés 20-21 óra körül.
Minden kétbekapcsolós Hammond tulajdonosnak javaslok viszont egy 3. kapcsolót. Naygon egyszerű, ez csak a fő, kockamotort kapcsolja. Ezzel lehet kíváló nyávogtatást elérni, mert az elektronika így nem kapcsolódik le. Ha nagyon lement a motor fordulatszáma és már nem bír visszakapaszkodni (meglepő, milyen mélyről is vissza tudnak jönni egyes motorok) akkor még kikapcsolt állapotban rá kell indítózni. Az visszahozza szinte végig, ahol ismét ráadható a nafta. Gyilkos hang lesz :-)
Köszi a gratulációt! Hát igen, 10 éve álmodom saját eredeti Hammondról, a klónokban nem nagyon hiszek, így ilyesmire sajnáltam volna beruházni, inkább kivártam a tutit. A digitális Hammondok hangja ugyan bejött, de valahogy mégis más érzés egy szinti küllemű dolgon játszani, mint egy eredeti bútoron... :) (régebben volt egy Vermona ET-6-2-esem, szerettem, de azért mégse volt az igazi) Nem, Echolette Leslie volt. A 760-ast egyszer volt szerencsém hallani, de azt L-100-assal, hát tényleg bitangul szólt. Köszi a jótanácsokat, segítséget. Biztos, hogy legkésőbb február március környékén jelentkezem, ha bővül a kincstár egy kis lóvéval de addig is persze aktívabban jelen leszek itt a fórumon. Jövő héten reményeim szerint, ha meg tudom szervezni a szállítást, el is hozom a babát. Már megvcsináltam neki a helyet a szobámban, kicsit zsúfoltan leszünk, de ez legyen a legrosszabb ami történhet velem... :)