Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
20ezer dollár egy évben az nagyjából semmi. 10 éve is többszöröse volt az értelmezhető annak is, aki csak úgy létezett. Haladó SQLesek mondjuk napi 5ezrest is simán elkértek 1-2 célfeladatért.
ezen az oldalon egy szexi csajszi hirdeti a kurzusait, azzal a reménnyel, hogy developerként 20 ezer dolcsit kereshetsz, szerintem ezt a szintet évtizedek alatt lehet elérni.
Nem mindenhol kérnek, de megint mi a cél? Mindent is nem lehet. Ha kérnek és megfelelsz, akkor elvállalod. Ha nem, akkor nem. Nyilván PHPhoz kell SQL, mert kevés az olyan kód, ami nem használ DB-t, oszt nem árt az SMTPvel (mer' ki kell küldeni azt a regisztrációs levelet) meg sok más sallanggal is tisztában lenni. Ezeket írtam, meg hát ha most kódban képeket dolgozunk fel, akkor képek/méretezés/tömörítéssel is, de ez majdnem felhasználó szint,
de mit is kérnek még? Mi kell? Keyboard destroyer expert certificate?
Szerintem nem mindig aktuális divat, össze vannak ezek kötözve ezer éve. GIT, Larfavel, esetleg MongoDB (lehet ezt is említettem), manapság docker mert mi más. A scrum az más :-D A verziókezelőt majd ott meglátod (Eleve VCS/SCM, de GIT, Perforce, VSS, clearcase, Mercurial, Sorcesafe, TFS, SVN, KGST, LSD, KGB, estébé....) , ahol hosszú a lista és nem junior ott nem Téged és kezdőt keresnek. Más kávéház, akkor is ha sok rövidítás furán hangzik és azt sem tudjuk melyik a konkrét szoftver és melyik egy technológia elnevezése.
amúgy PHPval is el lehet de nem csak fél éve nem lehet, szóval ez nem teljesen egzakt
egy mondatban a három rész üti egymást, logika egy szál se ? ;)"
Nincs benne hiba, Azt írtad, hogy fél éve nem lehet ezzel a tudással elhelyezkedni. Milyennel? Ami még meg sincs? Azért írtam, mert ez hallottam 3 éve meg 5 éve meg 10 éve és 10+ ve is. Aztán mégis el lehet helyezkedni.
Hááát, lehet nem egyre gondolunk, de kollégák elég vastagon el vannak belőle és ember is kellene néha, ahogy nézem 5 évente stabilan bebetonozódnak 5 évre, de még válogatni is lehet, hogy melyik nagyobb céghez milyen opciókkal mennek. Raktárazás/logisztika az mindig fejlődik és igény is van, cserébe az igény mellé pénz is van. De még a kisebb EÜ szoftverek is, meg mindenfélék.
Nem elavult, csak éppen sorozatban nincs igény php és sql programozókra, merthogy az olyan egyszerű, hogy chatbaromsággal lehet kódot generáltatni és egyetemistákmegoldják diákmunkában.
A drupál is behalt pár éve, ott is tömegesek (voltak) a leépítések.
A távoli célom CRM lenne, de azok is üstökös életűek eddig, ott se lehet tizenéves stabil munkaviszonyra számítani.
Mellékesen most idéznék mást egyik tisztelt programozómtól, de úgy néz ki eltűnt. Egymás alatti két mesterséges intelligencia hír, de ezekre csak legyintünk, évszázad lufija akkor is, ha sok pénz van benne. Rosz kontextusban használják és nyilván 1-2 scriptet megír helyetted, csak ki kell javítani a hibáit.
Azt említettem már, hogy majd akkor tán mérvadó lesz, ha a Face algoritmus kb. 87os pontossággal fel fog ismerni egy pizzát? Ma, mikor a darált tengeri só szemcseméretét is mesterséges intelligencia segítségével állították elő, hogy még jobb legyen?
Milyen konkrétumot? Ezért írtam a Javat és a mobilt. Az elég konkrét. 10 éve tarolja a piacot. PHP sem a múlt. És nem jön hetente új nyelv, de ha igen, akkor majd igazodsz hozzá. A többi az lehetőség kérdése, agy is kell hozzá meg teljesítmény és ha ennyire kérdés az is, hogy mi a kérdés, akkor jó darabig úgyis alkalmatlan leszel rá. SQL sincs kőbe vésve, PHP programozás is jár SQL ismeretekkel meg minden is jár minden más járulékossal, amit vagy megtanulunk vagy nem- Éppen ez a bajom a sok juniorral, hogy nem érti akkor sem mikor szájába rágjuk az egészet, hogy miért nem lehet a subnetben 256 gép, miért nem lehet ezredmásodpercnél pontosabb a logolás, egyáltalán ha a DHCP kiad egy címet az mivel jár, mi történik, miért jön fel egy interfészen több MAC cím, aztán üzemeltetésen felül szájbavert biztonság, hogy titkosítatlanul csinálunk valamit meg hülye fejjel webre kirakjuk a debug infókat, benne a DB szerver elérésével és azonosítókkal, jelszó meg Admin1234 és társai. Aztán rendes ember el sem követi, többivel fél szavakból értjük egymást, itt meg összevissza ollóznak netről kódot ami alapban lukas, összefüggéstelen, vagy még a DB szerverek elérését is a minta kódból illeszti be és persze, hogy nem működik....
Mi a cél? Programozni, mert az menő és sokat lehet keresni? Akármit mond/ígér a Gerilla Mentor, a GreenFox meg az összes többi hóhányó, ehhez szerintem adottság kell és matek, meg persze erőteljes logika. A nyelv meg mindegy, cél nem mindegy, mert weboldalt nem fogsz C#ben fejleszteni, mobilos app meg nem PHPban fut, de APIK/szervízek vannak, amik majd pofáznak egymással és biztos ismerni kell az apphoz is egy másik szerver oldali függvényt.
Én meg úgysem értek hozzá, de egy időben a legjobb koponyákkal voltam körbevéve, aztán azóta max. sírok, hogy de miért nem.
Nem gondolnám, hogy a php elavult lenne. Szerény személyem nem programozó, én mostanság c++ tanulgatok, de csupán a logika miatt, meg már a munkám sem motivál. C# pedig azért kell, mert szeretném a powershell szkripteket kiváltani, mivel a C# szkripteket könnyen be tudom fordítani exe-be. Amit érdemes mostanság tanulni, az a Python, és a Rust, ezzel utóbbival akarják kiváltani a C++-t. SQL esetén pedig lehet gyakorolni az MS SQL-t, és MySQL-t.
Esetleg érdemes lenne abban az irányban is mozogni, hogy lehet kódot készíteni MI segítségével.
Ebből nem sokat értek, talán, ha konkrétumokat írnál?
Én nem vagyok alkalmas vállalkozónak, céges alkalmazottként tudok ügyködni.
A webes "logika" az zsákutca, minden héten kitalálnak valami újabb programnyelvet, hogy azon jön majd a pénzeső.
"meg lehet élni" - azt jelenti, hogy C# programozóként lehet állandó állást találni, ha mellette van adatbáziskezelés időnként, akkor örülök, mert engem az érdekel.
SQL meg nem SQL, mert a szabvány(oka)t azért fogadták el, hogy legyen mit megbuherálni, hogy mégiscsak egyedi legyen az adott DB.
Logikát és mindent is. Java meg mobil meg egyéb szirszar, amúgy PHPval is el lehet de nem csak fél éve nem lehet, szóval ez nem teljesen egzakt. SQL meg SQL, azért utoljára valaki haladó SQLesnek valami 2-3ezer/napot fizettem 10 éve, az nem volt egyszerű, de persze tudott is valamit. Meg valami DB az összes webes tudás mellé kell. Oracle, Mongo, My, MS, vam itt mindenféle. Meg mi az, hogy "meg lehet élni"?
Ezt a megoldást próbáltuk ki, működik, köszönjük a tippet!
Sok tekintetben rosszabb/más, mint a régi eszköztár, de bizonyos szempontból meg jobb annál. Megszokjuk ezt, nincs más választásunk, és örülünk annak, amiben jobb.
Arról viszont elképzelésünk sincs, hogy miért kellett megszüntetni azt, ami jó volt. De ahogy olvastam, már a vezérlőpultot is meg akarják szüntetni? Miért? Így is épp eléggé meg van kavarva minden, néha órákat el lehet tökölni azzal, hogy megtaláljunk egy olyan funkciót, ami korábban tök nyilvánvaló helyen 1-2 kattintással elérhető volt... :(
Köszi, ezt sajnos sejtettem. Nem tudom, hogy az otthoni felhasználóknak miért nem csinálnak valami lightosabb Win11-et. Tudom, lehet herélgetni Tiny11-el, de nem tudom mennyire lesz stabil a rendszer.