A kisflex 1200 W, kb 70E - de fával fizettem. A hegesztő vagy 100 E - de azt is kedvezménnyel kaptam. A nőről fogalmam sincs mennyibe kerülhet - de hogy kapható lenne erre - arra, az egész jól látszik.
Szerintem leütötted véletlenül a "Caps Lock" billentyűt. A jobb felső sarokban nem világít egy új LED? Ha igen és pont ez van mellé írva, balfelől a szélen keress egy ugyanilyen feliratú billentyűt... Kopp, és mexerelve.
Az RS- tényleg nem sokat bír,de a K-25-ös erősebb szerkezetileg(Sőt mikor az első legördült a szalagról,és kipróbálték azt hitték hogy ez aztán a traktor !!! :-) Tény hogy bírja a szélesebb gumikat. 1 szerényebb kivitelű 2-es ekével, még szántani is majdnem lehet vele! Legalább is erősebb, mint 1 ......18kw-os T-25-ös.
Úgy veszem észre, míg én a szomszédasszony tűzifáját aprítom tűzkészre az erdőn, bhz közérdeklődésre számot tartó képet talált... Freddy bezzeg ebből is a típus naccerűségét vezette le. Te Freddy, a SHREK- et elég férfiasnak tartod? Nézd meg a kettedik részét a filmnek - ha nem láttad még ötszázszor a lányod mellett - látod neki se derogál a cilamila... Az mondjuk igaz, hogy egész kis méretben könnyebb megszeretni.
Zemiátorbácsi, a széles gumikkal képes a huszonötös megrúgni? Vagy csak az elejét emelgeti? Én széles gumi párti vagyok, mert az RS traktorom 8x36 - os gumija feszt körbetörött, meg kinyílott, szívesen tettem volna rá valami teherbíróbb fajtát. Füge viszont azt mesélte, hogy a széles gumi túlterheli a féltengelyt ennél a típusnál. Túl sok erőt képes a széles gumi a földre átvinni. (ha nagy a gumimintázat.) Többet, mint amit a félengely át bír adni a differenciálműtől a felninek. De ugye ezzel a problémával maga nem találkozott...
Az a baj ezzel a kapcsolgatósdival,hogy el vagyunk kényelmesedve és nappal is világítunk össze-vissza fölöslegesen. Én is nem győzöm a családtagoknak magyarázni,hogy mindenki amerre megy a lakásban égeti maga után a lámpákat fölöslegesen. Ha petróleummal világítanánk biztos nem kapcsolgatnák fel olyan sűrűn. Nem az este 20.30 utáni világítással van a gond,hanem a sok fölöslegesen üzemelő nappali fogyasztóval.De ez nem csak az áramra vonatkozik.
Jóreggelt barátok, vidám itt az élet estefelé - azt láttam... A mozdonykerék igenis szokott például meglaposodni, mikor a kerék már áll de a mozdony még megy valameddig. Nem pumpálják, hanem esztergálják.
Zemiátorbácsi, ez a Freddygyerök tud ám néha ilyen sírva röhögőset mondani - többek között ezért is keresem a társaságát... Tarjánit hiába szólongatjuk, átmeneti vendég ő errefelé. A Trabantoldalon találkoztunk, aztán eljött tegnap egy kisrutinra (fehérvár-déli-fehérvár), mikor szállt le kértem hogy köszönjön ide mikor hazaér - mer én még sokára... Ez a Freddy meg legalább megdolgoztatja kissé azt a sereg FBÖ- t (fegyveres biztonsági őr), aki Z. ivánban rajzik éjjelenként föl- le. Géppisztoly, meg ilyenek... De a csalódott megélhetési seregnek mit mondasz...?
Bár én még nem láttam a fizimiskád, de úgy nem nézhetsz ki mint én ! (Különben is Zetorod van:-))) Amúgy te viszolyogsz a halál szimbólumoktól ? És az idősebb nagymellű hölgyektől ? Nekem elmondhatod ! Pszichológus is vagyok ha igény mutatkozik.......
Üdv Mindenkinek! "Endrebá"-val mozdonyoztam üdvözöl mindenkit és üzeni: jól van,nincsen semmi baj, de ma már nem lesz billentyűközelben, csak holnap tud írni. (Mozdanyozást itt is köszönöm: élmény volt) Üdv: Tarjáni.
Itt most épp a nyári kerekeket szerelik fel a mozdonyra? sosem tudtam hogy javítanak defektet a vonatokon, de mostmár vágom, köszi a képért örök hála! :))) [u.i: azért nem szívesen lennék az az ember, aki a kerekeket dobálja fel a centírgépre :D]
A Rézhuzalok helyét, súlyát,árfolyamát elküldtem e-mailben, a környékbeli helyi kisebbségi önkormányzatok címére!( Csak 10 %-ot kértem:-)))) Ők már vissza is jeleztek ! :-)))
Köszi a képet, látom, jó helyre került a sárga bigyó ott baloldalt :-).
Kemencén borzasztó fos a villamos hálózat, sokszor vibráltak a lámpák, amikor a szomszéd fatelepen hegesztettek vagy beindították valamelyik gépet, mégse szakadt meg az ív. (Mondjuk amikor én rázendítettem a max. áramon, ők trafóról dolgoztak, anyáztak is rendesen...)
Iharos, az Iharosberény szomszédja. Két km, és egy világ választja el...
Még nem adták el a Délit, de a "tehermentesítés" (azaz az előkészítés) sajnos megy...megyeget.
Estére nem leszek billentyűközelben, úgyhogy most próbálok képeket feltenni a mai napi munkámról. Az én meszizs barátom asszem próbálkozik majd egy kompromittálóan csúnya képpel - nem én vagyok rajta. Mindennemű hasonlóság a váletlen műve... Na, az eredeti képek, tessék :
Ez a fűtetlen műhelyem. (...fűtött nincs is..)
Közel egy hónapig nem volt működő kisflexem, ezzel bezzeg nem dicsekedtem. De most már van megint, egy "kis" fáért... egy örökös darab. Kevés ennél profibb típus van - legalábbis ezt mondták róla.
A többiek már alszanak,ezért csak csendbe súgom meg, hogy én is belemerülnék vele a dolgokba! (Ez ugye még nem perverzió ?)........(De ha az sem érdekel:--------
Tőle még én is tanulok!35-éve traktoros 50-es 82-es T-25 -ös K-25-ös ez van neki.Viszonylag nagy területen gazdálkodik.(Amúgy nem valami barátkozós típus,mikor ide költöztünk,1 év után váltottunk szót 1 mással :- ) ( Vagy én sem vagyok barátkozós ? :-)
A 357- es képjének csak egy a baja : nem bizonygathatom neki a gyakorlatban, hogy milyen hatásos a látvány...jajaaaajjjj... Ennyi idősen már nem azt kell magyarázkodni egy hölgynek, hogy a szerelem a férfiaknál nem úgy működik, mint ahogy azt ő elképzelte...
Mégiscsak összekeversz valamit - még az egyhengeres MIB dieselt is gorrromba dolog betekerni, a kéthengeres káhuszonötöst szerintem létezhetetlen. Az RS traktor csak 1000 köbcenti, meg a dekompresszor is kézreáll, mégse tudtam sose bekurblizni. Pedig gyakoroltam elégszer...
Bár azt mesélték az öregek, hogy a körmös Huppanccsal is versenyeztek ők is, mikor szántani vonult a brigád... Mint az erdei csigák - de minden kormánycsapkodás, ordítozás és ülésen ugrálás a táncrendnek megfelelő helyén volt...
Ha nagyon akarod,össze montírozhatlak a Majommal ? Most már van anyagom hozzá ! (Kérdés hogy bajusszal vagy anélkül ?:-))) Na de, kilátott már majmot bajusz nélkül ?:-) Bocsi endrebá! Tudom a topiknyitót nem lehet.......
Volt annak is hibája, elég. És nem a súlyra gondolok. A megszakítós gyújtás (ill. a trrrsztor kezdeti darabjai) elég gyenge pontjai voltak a múlt gépeinek.. De tényleg nem sértődött meg ,ha leejtetted. Meg a láncolajozó is elbírt a fáradtolaj fémreszelék tartalmával...
Holnap este nem leszek, mert éjfél után érkezik a vonatom vissza Kn.- re. Majd tartsd a frontot kérlek.
A 20 évvel ezelőttiek, jobbak voltak minden tekintetben ! És ez igaz a Stihl -ek re is(A mostaniak szar gyagyi műanyagok, jó drágán) Mert ami nehéz abba anyag is van!
Nekem a 180- as Husquarna tetszett meg (kihalt típus). A másodikat most akarom megszimmeringeztetni, egy harmadikat meg venni mellé. A legelső pedig hengercserére vár - valami elszabadult benne huszonöt év után... De nagyon meggyőző a nyolcvan köbcenti teljesítménye és a hangja is... Mondjuk, kissé súlyos...
Nem ijesztgetés képen mondom ,de a húgomék Gödöllőn laknak,onnan csak 1 ugrás....(Minden nyáron eltöltünk náluk 1-2 hetet,mikor ők a Balcsin .vagy az Adrián nyaralnak) (Hát ja mi vagyunk a szegény rokonok:-)
Hát igen.....nekem 2-is van,de szükség is van rá,mert valamelyiket mindég javítanom kell.A kis 036-os most is szét van szedve. (A nagy meg túl nehéz gallyazni) Azért amit kell azt megoldom velük.
Veresegyházán Mr. omnibusz (magyarhangja Szlovák Zsolt) szervez Vetyerán traktorkiállítást május végén - bár erről dutrancsbácsi naprakészebb. Na ott lesz ám gépészsűrűség..!! (berúgni tilos...)