És az a magyar jóember, akit Olaszországban egy mafiaperben távollétében elítéltek (mert egy szutyok lotyó bedobta az ő nevét is, más bizonyíték nem volt), gyanútlanul kiment Ausztriába (semmit nem tudott a saját ítéletéről!), az osztrákok engedelmesen letartóztatták, azóta is Olaszországban ül börtönben?
Ilyen ügyekben kellene demonstrálni a nemzeti büszkeségünkkel, nem... Áh... :-((((
hétfőn volt a jusztműsorban egy magyar csávó esete, akit szlovákiában kapcsoltak le....
mert svájban nemzetközi körözést adtak ki rá....
mert a csávó ellopott útlevelével valaki valamit bűnözött...
most ott tart a dolog, hogy a svájciak gondolkodnak mi is legyen...
a csávó meg 3 hónapja a pozsonyi BVI vendégszeretetét élvezi...
a mi külügyünk nem tud belefolyni a dologba, hiszen ez a svájciakra tartozik...
viszont megnyugtatta a nézőket, hogy csávókánknak - amennyiben nehezményezi a kényszerpihenőt - lehetősége lesz nemvagyoni kártérítésért perelni a svájciakat.
persze majd akkor, ha kiengedték...
Mi egy nagy büdös balkánia vagyunk.
Egy gyilkost elengedünk hadd fusson, a saját pógárunkat meg nagy ívben leszarjuk...
Ha európai szintű elfogatóparancs van a fickó ellen, az vajon azt is jelenti, hogy ha kiteszi a lábát Írországból egy másik európai országba, akkor belépéskor mindjárt le is kapcsolják? Hiszen körözött bűnös (szándékosan nem bűnözőt írtam, de lehetne pontosabban gyilkosnak is nevezni). Szar lehet így élni évek óta, hogy kvázi a hazája fogságában van, de valahogy mégse tudom őt magát sajnálni... ribizli
Szerintem a "szökött" szó csupán terminológiai egyeztetés kérdése, ha jól értettem, a magyar jogban szököttnek tekintik, aki nem jelenik meg a büntetését letölteni, és ebbe a megfogalmazásba kapaszkodott bele - sikerrel - az ír védő. Egyébként igazad van, mivel ez egy 19 házból álló lakópark, bizonyára mindenki tud mindent. Az üzenet nem is a szomszédoknak szólna, hanem neki.
Hello, Botond, gondolod, hogy a telepen nem tudják, ki ez az ember? Heraldot szerintem ott is olvas mindenki ("néplap" ;-)), s ők is lehozták korábban ezt a címet. Az Irish Times is írta.
Amúgy pedig szerintem képes, és perel hitelrontásért, mondván, ő nem "szökött"...
Az origón belinkelt Belfast Telegraph cikk közli Tobin címét: Cairn Manor, Ratoath, Co. Meath. Mondjuk oda lehetne állni a helyi templom elé egy vasárnap délelőtt egy transzparenssel, hogy Tobin szökött gyilkos...
A www.mkogy.hu címen talán az irományok rovatban van az ilyesmi. Nézz körül, hogy más kérdések meg interpellációk fent vannak-e -- ha igen, csak idő kérdése, hogy ez is megjelenjen. De szerintem ha te személyesen írsz egy levelet Répássynak (az emilcíme is fent kell legyen az mkogy.hu-n), neked biztosan elküldi.
Tegnap Répássy Róbert a Parlamentben kérdést vagy interpellációt intézett az Igazságügyi Miniszterhez Tobin kiadatása ügyében. Valaki nem tudná megszerezni az anyagot?