Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2924
Köszi

Az enyém volt az. Vasárnap meghalt benne a difi, a szerelőhöz vitettem.

Előzmény: Berci_54321 (2922)
Paco155 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2923
Az enyém volt az. Vasárnap meghalt benne a difi, a szerelőhöz vitettem.
Előzmény: Berci_54321 (2922)
Berci_54321 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2922
Paco!

A Haynes elég felületes könyv, leginkább "hogyan cseréljünk gyertát" mélységű infót ad. A Chiltons egy fokkal jobb, az összes könyvük fenn van a neten, nagyon tuti, itt vannak a Mustang könyvei is: http://www.cybrrpartspro.com/Manual%20Lookup/cal_ModelLookup.html Ma reggel elvittek trélerrel egy Alfát a parkolóból, a tied még megvan? Lassan a Daytonám is beindul talán, ha nem, akkor a Bach-csomópontnál hallottam egy USAcar szerelőt, oda fogom vinni, ha megvan a száma elküldöm neked. Képzeld a Dodge ablakát azért verték be, hogy bentről kinyissák a tankfedelet, és leszívták a benzint a köcsögök. 30l benzinér beverték az ablakot, pedig ez egy jó környék!?!?! Üdv: Berci

Előzmény: Szkátó (2912)
Berci_54321 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2921
Sziasztok!
Trebitsch, elf, szabeci, köszi a segítséget!
Megmértem a feszt a gyújtáselosztóból jövő háromeres vezeték elosztó felőli oldalán, de 0-0,1V körüli feszültséget mértem, az általatok említett 12V sehol sem volt. Lehet hogy szétesett a Hall elektronika vagy a mágnes, szét kell szednem megnézni,remélem nem nagy ügy. Igy nem csoda hogy nincs szikra. Az egyik vezeték a motor thermométerén keresztül megy, megnéztem a hőmérőt, nem szakadt. A Power modul nyákján az elégett vezeték közvetlenül az aksi + sarkára megy. A kapcsolási rajzot megnézhetnétek, hátha találtok rajt valami segítséget. A Haynes-könyvvel nem sokra mentem, nagyon kevés elektronika van benne, de a Chiltons oldalán ingyen fenn vannak a service manualok. Itt keressétek: http://www.cybrrpartspro.com/Manual%20Lookup/cal_ModelLookup.html Be kell írni: 1986 Daytona , és már a könyvnél is vagytok. ott a Chassis Electrical, majd Viring diagrams.
Egyébként a gyújtótrafó és a benzinpumpa nem mindig kapja meg a 12V-ot, több indítás után igen. Ezt nem tudom mi alapján vezérli az elektronika.
cs_geza Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2920
Jaja. Nem igazan eszreveheto normal menetben, aztan egyszercsak nagyonszar lesz, na akkor mar keso, vagy legalabbis marha surgos.
Előzmény: leto- (2917)
Kulimász Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2919
Én első lépésben lehúznám a lambdaszonda csatiját. Ha erre nem javul meg, akkor jó a lambdaszondád és akkor kipuceválnám az alapjárati motort. Ha erre sem javul meg, elvinném szerelőhöz.:-)
Ha az ingadozás inkább rángatás jellegű, akkor a gyertyákat és a gyertyakábeleket is leellenőrizném.
Előzmény: Imruci (2918)
Imruci Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2918
Szevasztok!

A következő a problémám: Golf III. 2.0 üzemmeleg állapotban ingadozik az alapjárat mi lehet a probléma. Hidegen eggyáltalán. Nagy a gond? Előre is köszi a válaszokat.

leto- Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2917
Szivargo lcsillapitorol nem tudni pontosan mikor megy tokre teljesen. Akkor viszont dramai hirtelenseggel :)
Előzmény: bermi (2916)
bermi Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2916
10 éves autóm egyik lengéscsillapítójából szivárog az olaj. Nem olyan nagyon, de azért láthatóan. Elmentem egy futóműveshez, ahol bemérték mind a négy lengéscsillapítót. A mérés eredménye az, hogy teljesen jók, a szivárgó is (a nyomtatott ábrán nagyon bőven a zöld tartományban vannak). Kérdeztem a szakit, hogy lehet-e felújítani. Azt mondta, hogy nem érdemes még vele foglalkozni, inkább várjam meg azt, hogy rosszabb legyen az állapota, mert most nem érdemes csak ezért szétszedni.
Mondta, hogy persze neki az lenne a jó, ha cserélnénk vagy felújítanánk, mert az neki munka vagyis pénz, de nem javasolta. Mi a véleményetek, meddig bírhatja egy kicsit szivárgó lengéscsillapító?
Paco155 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2915
Nem véletlen hogy itt próbálom és nem ott :)
Előzmény: murray (2914)
murray Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2914
amcsi autók dicsérete c topicban próbáld meg!

tegnap kicseréltem a corollám müszerfal világitását -egy égő kiégett-szenvedtem vele egy keveset szétszedtem az egész műszerfalat persze szörnyen lehet hozzáférni- mindent visszaraktam de persze vagy 3 csavar a kezemben maradt!:-)

Előzmény: Paco155 (2913)
Paco155 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 2913
Srácok segítség kellene nekem pontosabban egy kedves barátomnak.
Van neki egy 78-as Ford Mustangja és megbízható szerelő kellene aki nem csak ugatja a szakmát.
A jelenlegi ugyan minent megígér meg azzal adja vissza hogy kész de semmit sem javít meg és egyre roszabb a helyzet. Hétvégén belenéztem a motortérbe és elszörnyedtem. Vákumcsövek hiányoznak, valamilyen hő vagy nyomás gombán nincs vezeték, stb.... Szóval egy jó amcsiautószervizes kellene aki nem baj ha lassan dolgozik de jó legyen. Az sem lenne rossz ha meg tudnátok mondani hol lehet találni ehhez az autóhoz vagy motorhoz szerviz manualt (2.8V6).
Ugyanis akkor a szembetűnő hibákat talán mi is orvosolni tudnánk.
Szkátó Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2912
Erről csak a motorok tudnának nyilatkozni, de azok meg nem tudnak...
Előzmény: Clarvoyant (2909)
lukit Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2911
25 az tenyleg huzos, viszont ha ugy nezed, hogy lehet h megment par 100EFt nemkivant 'extratol', akkor talan elfogadhato.
fordnal is pl alapotfelmerest csinalnak 7800-ert, motordiagnosztika kb 1 10-es, szal ott is 18-nal vagy.
Előzmény: puki33 (2908)
lukit Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2910
pug-ot nekem osszes ismerosom ezert szidja. az is tuti, hogy az eletbe nem lesz pug-om.
Előzmény: sajtosrud (2905)
Clarvoyant Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2909
Sziasztok,

Valakinek van tapasztalata a kulonbozo levegoszuro markakkal kapcsolatban?Van kulonbseg a kulonbozo gyartok kozott?
(Nem sportlegszurore gondolok.)

Clarvoyant

puki33 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2908
lukit : ja, hallottam, en is akartam menni, de 25 rugo ... uh inkabb nem mentem
Előzmény: lukit (2900)
zwiebel Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2907
Kösz,Bájer!
Azért gondoltam én is arra, mert ismerős a vadiuj Passátjával ugyanigy járt, hordta vissza a szakszervizbe, de nem sokat javult neki .
Előzmény: Bájer (2898)
Kulimász Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2906
Gondolj csak nyugodtan a váltóra és az olajra!:-)))
Amit leírtál, az ugyanis tipikusan a váltó nyelestengely-csapágyának hibája. A kinyomócsapágy pont fordítva jelez, ha gond van vele: ha lenyomod a kuplungpedált, akkor zörög.
Olajcsere segíthet, de ritkán szokott!:-(
Viszont együtt lehet vele élni, nem komoly probléma.:-) Legalábbis addig, amíg melegen elhalkul.
Előzmény: Négyesi (2901)
sajtosrud Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2905
Egy ismeros vadunatuj autojarol (P 307) meselte hogy allandoan volt vele valami szinte rogton megvetel utan (elromlott a radio, beragadt az ajto, elektromos gondok, ilyen aprosagok).
Előzmény: murray (2904)
murray Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2904
hát nem ittam semmit közben bevallom!:-)
kicsit izgalmas volt egy -két szakasz a csere alatt de már azóta mentem vele pár 100km-t és azóta nem folyik..
érdekes ezek a pár hónapos autókkal való gondok..én spec hülyét kapnék ha egy majdnem új autó szopatna
Előzmény: Trebitsch (2891)
te_o Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2903
Négyesi!
Trebisch 2705 -ös hozzászólása, nekem hasonló a gondom. Nyelestengely csapágy, nem kinyomó. (logikus: kinyomó cs. kinyomva visít, ha baja van)
te_o
Előzmény: Négyesi (2901)
CELL Creative Commons License 2003.11.03 0 0 2902
Trebitsch!
"A hibakódot ki kell törölni, mer ezek már emlékeznek akkor is ha lekapod az akkusarut.
Conradnál is van, meg sok helyen, nem egy nagy durranás. Az intelligensebbekben benne van a km-óra tekerő is." Neztem a conrad-nal de nem lattam(neten csak) meg tudnad mondani hogy hol lattad pontosan?Vagy csak az uzletben van es a site-on esetleg nincs?Lattad az arat is ?
Koszi CELL
Előzmény: Trebitsch (2892)
Négyesi Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2901
Dane.
Van egy kalosos topik még senkitől nem hallotam hasonló hibáról.Most jöttem haza Siófokról iduláskor hideg motornál zörgött amint bemelegedett a motor /piros lámpánál próbálgattam/ semmi hang.Ez szerintem kinyomó csapágy lehet.Válltóra nem gondolok,sem olajra.

sinkAtis.
Ha 2 300 000-ért ÚJ jobb autót várom emeilben a javaslatot,de ne BMV legyen.Azért emeilben nehogy elvigyék előlőm.Ez nem viccccccc!

üdv.Négyesi

Előzmény: dane (2899)
lukit Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2900
DCT-rol hallottatok vmit? kocsivasarlas elott atvizsgaltatas szempontjabol.
dane Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2899
Szerintem halgass meg másik Kalos -okat , ha azokon is csinálja én nem foglakoznék a dologgal , főleg ismerve a szervizek hozzáállását.
Lehet hogy kevés olaj van a váltóban , vagy váltóhiba (ezt nem tartom valószínűnek) , de az is lehet hogy még nem járatódott be a váltó.
A gari lejárta előtt pár hónappal mindenképp mutasd meg a márkaszervizben , készüljön róla munkalap is , így ha későbbiekben valami gondod adódna veled jobban védve vagy.
Előzmény: Négyesi (2896)
Bájer Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2898
Üdv!
Típushiba is lehet.A kartergáz-visszavezetés miatt elkoszolódhat a fojtószelep és környéke.Légszűrőfedél levétele után tisztítható, óvatosan, semmi fémtárgy, pihe-puha rongy, kis benzin. Aztán más is lehet.Viszont ez gyakori (Golf IV, Bora, stb.).
Bájer
Előzmény: zwiebel (2885)
sinkAtis Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2897
Szia Négyesi!

Nekem is hasonló gondom van a 14 éves 150e km-t futott BMW-mel. :) A kuplung szerkezetben a támcsapágy zörög. Most készülök komplett szerkezetet cserélni.

Szerintem 2 dolgot tehetsz.
1. Eladod a Daewoo-dat és veszel egy autót. (csak poén volt) :)

2. Nem hiszem hogy új autónál ez van. Lehet hogy valami lelazult, stb. Nem ismerem a Kalos kuplung szerkezetét.

Én a helyedben elvinném egy ismerős autószerelőhöz, hogy hallgassa meg és lokalizálja a problémát. Ha olyan a hiba utána meg elvinném a márkaszervízbe hogy csinálják meg garanciába.

üdv.:
sinkAtis

Előzmény: Négyesi (2894)
Négyesi Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2896
Csak idítás után. Szerinted mi az?
Előzmény: dane (2895)
dane Creative Commons License 2003.11.02 0 0 2895
Szevasz!

Csak indítás után csinálja vagy mindig?

Előzmény: Négyesi (2894)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!