Szerintem egyszerűen bebizonyosodott, hogy a miniszter úr egy óriáspolippal akart birkózni. Az meg nem olyan egyszerű dolog, hogy pusztán önbizalommal sikerüljön.
Vendégsín: ha a voncsó a Gellért hegy alatt elfért, a Kopasz hegy alatt is elfért volna.
Ugyanabból a forrásból számrmazó infó szerint a Déli-Kelenföld között is csak az egyik vágányon közlekedhetett az emeletes vonat, persze lehet, hogy nem (csak) magassági okok miatt.
Mennyire biztos? Passz? A legújabb listája a decemberől bezárandó vonalaknak ez. Ez nem jelenti azt, hogy a többi vonal ne kerülne sorra a közeljövőben.
"A Pápa - Csorna vasútvonalon pályafelújítás miatt a Pápáról 19.15-kor, és a Csornáról 20.48-kor induló vonatról november 26-án, illetve a Pápáról 3.43-kor, és a Csornáról 5.35-kor induló vonatokról november 27-én vonatpótló autóbuszra kell átszállni Csorna és Rábapordány között."
A jövő heti lottószámokat is írd meg nekem légy szíves, ha már ennyire a jövőbe látsz.
Csodák viszonylag ritkán fordulnak elő. Ez a lottószámokra és a buszbeszerzésre is vonatkozik. Jó az, ha valaki már akkor tudja, hogy mi lesz egy típuscsaláddal 15 év múlva, amikor még a legfiatalabb darabok is csak néhány évesek.
Nézd, a berlini buszokat, amik komoly gyártók, komoly buszai kb. 12 évesen adták el. A hallei buszokat a Balaton Volánnak 9 évesen. Eddig érte meg magas színvonalon fenntartani őket. Persze még éveket futnak ezek a buszok, de ez folyamatos állapotromlással jár együtt. A most vásárolt buszok nem rosszak, de azt várni tőlük, hogy 15 évet futnak, az túlzás. Egy részük biztos megéri, de nem lesz jellemző.
Azt, hogy van-e telephely, meg szerszám, nehéz látni buszozás közben :)
Ez egy trend kezdete, vagy romlani fog a Volánok személyi állománya, vagy emelkednek a bérköltségeik. 3. út nincs.
Hát igen, a rozsda az eszi a fémeket, függetlenül attól, hogy papagájszínű, vagy háromszöges a mintája.
De, ha szép piros, vagy sárga, akkor már nem. Rejtély.
A rozsdát nehéz karbantartással megállítani.
Ilyen szinvonalú válaszokat adna egy nagy vasúttársaság is. Példakép?
Dehogynem. 10-20 milliós vagyonfelélések és 80-130 milliárd veszteség között óriási különbség van.
Hogyne, de az sem mindegy, hogy valamit nyereségesnek mondanak, aztán kiderül, hogy még van vagyonvesztés. A lottószámokat nem tudom, de azt igen, hogy nemsokára ki fog derülni, hogy 10 - 20 milliónál jóval nagyobb a vagyonfelélés.
Szóval a szóban forgó alagút magassága a kapuzatnál a sínkoronától függőlegesen mérve (tehát nem a plafon középvonala, hanem az attól számított fél nyomtávolságnyira) 5600 (+-50) mm. Persze senki ne valami komoly műszeres mérésre gondoljon: arrajártam, mérőszalaggal megmértem, ennyi.
A járművek körvonalát az engedélyeikből meg tudom adni. A lik méreteit a pályakapirgálás tudja, de ha a voncsó a Gellért hegy alatt elfért, a Kopasz hegy alatt is elfért volna.
Kedd, éjfélig, bár a nagy felzárkóztatók már csütörtököt mondtak.
Ha átfér az a nyüves emeletes, akkor venni kell. Ha nem fér át, akkor hosszabb peronok kellenek. Hol itt a probléma azon kívül, hogy a Budai hegységben keresztbe-kasul álmodott autóutakra szeretnének inkább költeni egyes körök?
Na, komolyra fordítva: Valószínűleg István Gyuri nem ment el a Pilisbe a barna köpenyében, hogy a colostokjával lemérje az alagutat, hanem valaki más információja alapján írta, amit. De hát korábban épp ő írta, hogy a MÁV-nál semmi sem biztos, semmit se kell elhinni. Na, most akkor mi van? :)