Keresés

Részletes keresés

encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 505
"Gonoszdögöt" nem hiányomlom, de 'Réjt' sajnálnám, ha eltünne. Nálam ő összességében abszolut pozitív jellem, sőt példaértékű figura a maga hiátusaival együtt is...
Előzmény: M47-1239 (503)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 504
Köszi a dicséretet!
Olvasgasd is!
Előzmény: encián (502)
M47-1239 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 503

Katherine már nem lesz többet.

 

 

Amúgy Réjt leszúrják az évad végén, de túléli.

Előzmény: encián (500)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 502
Sajnos, attól tartok, hogy a mai részt is bealszom, de a Te tudósításoid annyira élethűek, hogy fogom tudni követni az eseményeket. Ha nem is írok mindig, azért olvaslak...:-)
Előzmény: ati86 (501)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 501
Igen, Katherine szerintem sem futamodna meg. A mostani részek is kicsit lassabbak, úgy, mint a Jock halála utáni epizódok. Úgy érzem, hogy Jockey most elég gyenge történeteket kap, Bobbyé viszont kezdettől fogva nagyon érdekes.

A 9. évadra visszaérve, szerintem az egyik legjobb szezon volt. Rengeteg új történet, Ellie, Clayton felkarolása, Wes Parmalee, Ray és Donna története, Bobby és Jockey Colhun ügye. Csupa jó rész. Nem mellesleg ettől az évadtól írom az összefoglalókat.
Előzmény: encián (500)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 500

Szia Ati!:-)

Várjuk ki a végét, lehet, hogy feltűnik még  valami sátáni szerepben. Ez a fajta gonoszság idővel csak megerősödik, hajtja a bosszúvágy és kapzsiság.

 

Előzmény: ati86 (499)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 499
Szia!
De rég jártál a fórumon! Már hiányoltalak.
Katherine Wentworth örökre eltűnt, miután Bobby a rendőrséggel fenyegette.
Szerintem sem volt jó ötlet így eltüntetni.Azért is furcsa, mert sokkal megszállottabbnak tűnt Pam mellett, mintsem hogy ilyen könnyen kereket oldjon. A visszahívása viszont nagyon tetszett.
Előzmény: encián (498)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 498
Pamela "gonoszdög" hugával mi lett, hova tünt? Volt egy jelenete a kórházban, azóta nem tudni róla semmit.
Előzmény: ati86 (497)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 497
April lassan de biztosan főszereplővé avanzsál.
Előzmény: ati86 (496)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 496
262. rész - Érzelmek zűrzavara
Rendezte: Jerry Jameson

Jockey: szeretne beépülni a West Star Olajtársaságba, de szüksége van a West Star részvényeseinek nevére. Megdöbben, hogy a fő vezetőknek alig van részvényük a cégnél, viszont van egy idős ember, aki 14%-ban részesedik a cégből. Kiderül, a férfi Kimberly Cryder édesapja. Találkozik April Stevensszel is, akit arra kér, viszonzásul az 5%-ért, fektesse be vagyonát West Star részvények megvételébe, szigorúan névtelenül. Aprilnek felkelti kíváncsiságát, s egy brókert keres magának, hogy ötletekkel lássa el. Nicholas Pearce-t kéri fel, hogy segítsen neki a részvényvásárlásban.

Bobby: Phillis őszintén bevallja Bobbynak, hogy cége szinte csak papíron létezik, s felesleges fenntartani. Nagyon meg van elégedve a fizetésével, de nem érzi azt, hogy hasznos lenna. Bobby is egyetért azzal, hogy a cég inkább csak vegetál, mintsem profitálna. Beszélgetésük közben érkezik egy hatalmas meghívó Bobby számára. Kiderül, az ajándékot April küldte neki, s remekül szórakoznak egy vidéki mulatóban. Bobby nagyon jól érzi magát Aprillel, de nem tud túllépni Pamela elvesztésén.
Liza egyik nap meglátogatja Christophert az iskola előtt, s a gyermek nagyon megörül neki. Hazaviszi Southorkba, ahol Ellie-vel találkozik. Christopher ezután lovagolni hívja. Mikor Bobby hazaérkezik, nem veszi jó néven, hogy Liza ismét feltűnt. Kérdi, mi a lány valódi célja, majd kitérő választ ad a kérdésre. Szerinte Bobby hermetikusan elzárja Christophert a külvilágtól.
Jennával, majd Rayjel találkozik. Elmondja, hogy Jenna volt az első nagy szerelme, de Pamela az élete szerelme. Sok szerencsét kíván testvérének.

Samantha: sok időt tölt együtt Nicholas Pearce-szel, akivel ismét utaznak. Már épp utaznának, mikor megpillantja férjét egy idegen nővel, s konstatálja, férje sosem változik. (Éppen azon a helyen, ahol Pamela és Bobby a sorozat első pár részében jelent meg, s Gary észrevette őket.) Utazása közben felhívja Claytonékat, hogy otthon van-e Jockey. Miután megtudja, hogy férfi nincs otthon, dacból áthívja magához Pearce-t, hogy elcsábítsa.

Cliff: a mai epizód alapvetően a Dandy-történet köré csoportosult. Cliff leállítja a fúrásokat, ám az öreg Dandy, miután kiengedték a sittről, ismét be akarja indítani a munkát. A munkások tiltakoznak, Dandy azonban puskával fenyegeti, s sarkallja munkára őket. Cliff értesül az incidensről, s azonnal a helyszínre repül. Dandytől elveszi a fegyvert, s kijelenti, nincs több pénze erre. A vita közepette azonban feltör az olaj, amely sajnos csak pár másodpercig tart. Az öröm így gyorsan lelankad, Dandynek mennie kell, a munkának vége szakad.

Ellie: találkozik Lizával, akit Christopher mutat be neki. Tetszik neki a lány, de nem érti, pontosan miért érdekli ennyire a fiú sorsa.

Clayton: Ellie mellett fekszik az ágyban, mikor Samantha hazatelefonál Southforkba.

Ray: Bobbyt várja, hogy megbeszéljék az esküvőt. Tisztázzák érzéseiket egymás előtt, Ray elégedett, hogy Bobby tiszta szívből elengedi Jennát.

Jenna: Bobbyval találkozik, s Rayhez kíséri. Épp meghallja, amit a két férfi beszélget a nappaliban.
Előzmény: ati86 (495)
ati86 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 495
261. rész - Férfiak, nők, ágyak
Rendezte: Michael Preece

Jockey: egyre inkább belefolyik a Cryder házaspár életébe. Wilson feleségét akarja felhasználni céljai eléréséhez, amihez a nő is asszisztál, s becsüli Jockey rámenősségét. Kijelenti, segít Jockeynak, hogy később lemérje, melyik férfi tudott jobban a kegyeibe férkőzni. Wilson gyakran van távol, s a nő szabadidejében Jockeyval hetyeg. S habár Samanthával már egy jó ideje üdítő a kapcsolata, most mégis egy másik nő után néz. Dróton rángatja úgyszintén Casey Denault-t, akinek egyre inkább terhére van a megbízatás, de a pénzért továbbra is hajlandó Jockeynak dolgozni. Jockey célja nem más, minthogy a fiatalember üzletet köt Cryderrel, s rajta keresztül beszivárog a West Starba. Próbálja győzködni Bobbyt, hogy csatlakozzon a Wendellék elleni bosszúhadjárathoz, öccsét azonban a legkevésbé sem érdekli a bosszú. Találkozik Nicholas Pearceszel, aki figyelmezteti Jockeyt, ne avatkozzon bele az ügyeibe, mert, amit csinál, abban profi.

Bobby: megkéri Lizát, hogy Christopher miatt egy jó ideig ne találkozzanak. Bobby szerint kisfia nagyon megszerette a fiatal lányt, s traumát okozna számára egy esetleges elválás. Miután Pamela kilépett az életükből, Christopher is sebezhetőbbé vált, s meglehet, nem bírna ki egy újbóli csalódást. A lány, ha nehezen is, de belegyezik, azonban továbbra is követi őket. Liza felkeres egy ügyvédet, aki szerint joggal tarthat igényt a gyermekre, Liza azonban bizonytalan, ugyanis látja, mennyire szereti a kisfiú Bobbyt. Kiderül a lányról, hogy a néhai Jeff Faraday testvére.
Bobby egyik este összefut volt egyetemi évfolyamtársával, akivel felelevenítik a múlt szépségeit. A nő bevallja a férfinak, hogy egyetemista korában róla álmodozott, holott neki már akkor barátja volt. A remek este után felhívja Bobbyt magához, aki először vonakodik, majd végül belegyezik, hogy a nővel töltse az éjszakát. Mikor hazaér, bátyja próbálja Wendell ellen hangolni, de Bobbyt nem fűti a bosszúvágy. Újra dolgozni szeretne, de szigorúan Jockey nélkül, saját elképzelései szerint.

Samantha: egyre közelebb kerül Pearce-hez, aki hibáit lassan kezdi belátni. Egyre több időt töltenek együtt, s már Samantha világméretű cégének jövőjét tervezgetik. April Nicholas Pearce személye után nyomoztat, miután egyik alkalommal "összetévesztették" egy más emberrel. Nicholas egy esti órán épp szüleivel beszélget telefonon, mikor kiderül, valóban felismerték múltkor az étteremben, s az eredeti neve nem is Pearce. Apját az ügy jelentéktelenségéről biztosítja, nem is sejtve, hogy April már szimatoltat utána.

Cliff: minél tovább fúr lefelé, annál kilátástalanabb a helyzet. Nem találnak egyelőre semmit, Dandy Dandridge pedig eltűnik. Később kiderül, hót részegen tartóztatták le, s vitték a börtönbe. Cliffet felkeresi pénzügyi tanácsadója, aki figyelmezteti a férfit, ha továbbra is ilyen ütemben költekezik a semmire, az anyagi cső felé tendál. Személyen van jelen a fúrási munkálatoknál, de nincs semmi biztató jel.

Ellie: Claytonnal arról beszélgetnek, hány hamburgert evett meg előző este.

Clayton: Ellie-vel incselkedik, miután megtudja, hogy neje jól beevett a hagymás hamburgerből.

Ray: bejelenti Soutforkban, hogy elveszi Jennát feleségül. Bobby arca kissé ledermed, de mégis örül testvére boldogságának. Jennával épp esküvői ruhákat nézegetnek. Úgy gondolja, a lényeg nem a ruhán van, hanem a házasságon.

Jenna: az esküvőt tervezik Rayjel.
Előzmény: M47-1239 (491)
ati86 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 494
Köszönöm az összefoglalást!
Én is rendszeresen nézem a filmkatalógus Dallas fórumát. Vannak elég jó hozzászólások, de a fórum teljesen átalakult, Dallasról van benne talán a legkevesebb szó. Ott már sokan temetik a sorozatot. Szerintem butaság.
Előzmény: M47-1239 (491)
ati86 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 493
Elő fog még kerülni Wendell...
Előzmény: Plazma87 (492)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 492
Én jártam a filmkatalóguson, de olyan gyorsan pereg ott a topic, hogy fél nap alatt 8 oldalt írnak legalább......
Apropó: Mi van Jeremy Wendellel? Azt nem értem, hogy lecserélték őt? Wilson Cryder lett az új főnök a West Starnál? Miért küldték el, ha legyőzte Jockey-t?
M47-1239 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 491

260. rész, Hustling. Bár ezt a szót az angol nem a legpozitívabb
értelemben használja, a magyar szerint A helyezkedés.
Írta Leah Markus, rendezte Jerry Jameson.
Bobby és Pamela elválnak. Aprilt újonnan Nicholas múltja
foglalkoztatja. JR első alkalommal találkozik Kimberly Cryderrel.
Jenna döntést hoz.

Ray: Washingtonba utazik meglátogatni Margaretet és Donnát. Amikor
hazaérkezik, bejelenti Jennáéknak, hogy Donna és Dowling szenátor
összeházasodnak.

Ellie: meglátogatja Jennát és Lucast, előbbit arról biztosítja, hogy
a szerelem a házasság alatt is megérkezhet. Bobby megmutatja
Ellie-nek az új irodáját, és arról beszél, hogy Christopherre
jobban kell figyelniük.

Clayton: Ray és Clayton a magánéletükről beszélnek.

Cliff: Jackie szerint nem szabadna Dandy-re hallgatnia, az öregember
szerint pedig hamarosan olajat találnak, de Cliff nem bízik benne.

Bobby: elmondja Christophernek, hogy Pamela el akar válni tőle. Marilee
meglátogatja Bobby-t és ajánlatot tesz neki. Smithfield értesül
Pamela szándékáról. Bobby végül aláírja a válási papírokat és
bejelenti a családnak a megdöbbentő hírt, ezzel lezárva életének
ezen szakaszát. Újra el kell közös programokat csinálni Lisaval és
Christopherrel.

Jenna: aggódik, hogy Ray visszatér a régi családjához és reméli, hogy
nem késte le Ray házassági ajánlatát. Ray nagy örömére megvallja:
hozzámegy feleségül.

JR: információkat tud meg Kimberly Cryderről, akivel később
"véletlenül" összefutnak egy étteremben. Bobby elújságolja Bobbynak,
hogy Marilee megkörnyékezte őt, nem is sejtve, hogy milyen fontos
információkat szolgáltat ezzel a bátyjának. Kimberly üzenetet kap
egy titokzatos idegentől. Casey értesül JR-tól, hogy érdemes volt
Marilee-t befűzni. JR közös vacsorát beszél meg Wilson Cryderrel
és a feleségével, ami a vártnál jobbra sikerül.

Samantha: Nicholas figyelmezteti őt, hogy sokkal komolyabban kellene
vennie a munkát, és még van mit tanulnia. Samanthának nem tetszik, hogy
a férfi irányítja őt minden szempontból. April és Nicholas éppen beszélgetnek,
amikor egy férfi egy régi szomszédját véli felismeri Nicholas személyében.
Pearce azonban állítja, hogy a környéken sem lakott. Aprilnek gyanús
lesz a férfi múltja és nyomoztatni kezd utána. Nicholas egy meglepetéssel
engeszteli ki Samanthát.

 

 

 

 

 

 

Jár valaki innét a filmkatalogus.hu-s Dallas fórumba?

Plazma87 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 490
Na, ma sikerült behoznom a lemaradásomat, mert a hét közben egyetlen 1 részt sem láttam. Sajnos így viszont a Csillagkapuról maradtam le, de azt majd úgyis ismétlik majd párszor....

A szerdai részben nagyon tetszett ez a NEW-MEXIKÓ kifejezés...ezt elfelejtették lefordítani. Amikor Bobby és az a szőke nő Christopherrel ült a jégpályán, akkor hangzott el ez a kifejezés....
Aztán Ray háza egyre jobban hasonlít Pameláéra. Kívülről szinte tök ugyanolyan, mint amilyenben Pamela lakott Bobby halála idején....meg mikor külön élt Bobbytól persze...
ati86 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 489
259. rész - A mama bosszúja
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Caseyvel találkozik, s kéri, hogy töltsön annyi időt Marilyvel, hogy biztosan meggyőzze az üzletről. Casey már vonakodik az ötlettől, s megalázónak érzi magával szemben is ezt a remek ajánlatot. Végül kötélnek áll, s felkeresi otthonában az asszonyt. Marily bejelenti, hogy kilép az üzletből, de jutányos áron átadná a fiatalembernek vezetésre. Casey kissé meglepődik, de sokáig nem tud gondolkodni, az asszony ugyanis játszani hívja. Jockey az üzletről érdeklődik Samanthánál, de kiderül számára, Pearce nem közömbös számára, s attól is fél, hogy a nőt kiforgatja vagyonából. Felkeresi volt barátját, akit arra kér, küldjön más brókert feleségének, Pearce ugyanis csődöt mondott. Megtudja, hogy Pamela válni készül, s gyerekéről is lemond. Üdvözült mosollyal áll Bobby elé, aki nagyon meglepődik Pamela kérésén.

Bobby: egyre jobb hangulatban van, és sok időt tölt Christopherrel. Irodai ügyeit is jól ellátja, lassan be is rendezkedik az új munkahelyére. Felkeresi April Stevens, aki tanácsot kér Bobbytól, hogy hova fektesse be csomó pénzét. A férfi meglepődik, hogy miért pont őt kereste fel a nő, de készségesen segít neki. Lisa felhívja a férfit, hogy találkozzanak a vidámparkban hétvégén. Bobby beleegyezik a találkozóba. Remekül szórakozik a fiatal lánnyal, s fiával. Már éppen menne fel Christopherhez jó éjszakát kívánni, mikor bátyja visszatartja őt. Pamelára célozgat bátyja, Bobby azonban azt állítja, ugyanúgy szereti feleségét, de a kikapcsolódás is jól esik neki végre. Jockey magabiztosan nyújtja át öccsének Pamela levelét, melyben a nő a következőket szögezi le. Mihamarabb válni akar, s Christopherről is lemond. Bobby arcára pedig kiül a döbbenet.

Samanha: Aprillel ebédel, s közli vele, miért akar egyedül belevágni az üzletbe. Később rátér Nicholas személyére, aki egyre inkább foglalkoztatja. Azután felkeresi Nicholas titkárnője Samanthát, s nagyon meglepődik azon, hogy Nick sosem említette neki, hogy helyettese is van. Egyre kevésbé bízik a férfiban, s Jockeynak is elpanaszolja az esetet. Rájön arra, hogy a brókere egyre több pénzt kér tőle, s már alig látja a férfit. Ezen mindenképpen változtatni akar a nő, s nem ír alá semmi olyan szerződést, amelyet előzetesen nem beszélt meg a férfival.

Cliff: megkezdi a próbafúrásokat Dandyvel. Nagyon lelkesedik az ötletért, pedig tudja, valószínűleg semmit sem fog találni a mezőn. Dandy megjelöli neki, hol fogja megtalálni a feltörő olajat. Aprillel is társalog a bál után, aki továbbra is azt hangsúlyozza, hogy őrültség az, amit a férfi tesz. Cliff tisztába van vele, s nemcsak a fúrásokat finanszírozza, de Dandy felhalmozódott adóit is befizeti.

Ellie: aggódik Claytonért, akit meg kell műteni. Jenna megkeresi Southforkban, s Rayről és a szerelem mikéntjéről beszélgetnek Ellie vallomása megerősíti az asszonyt terveiben.

Clayton: kiderül, az erős szervezete miatt élte túl a kalandot. Műteni kell. Ellie nagyon aggódik érte, ő pedig poénnal akarja elütni a műtét tényét. Vele vannak Rayék, és Bobby is az anyjával. Mikor hazatér, megköszöni mindenkinek, hogy kiálltak mellette, s bevallja, önfejű volt, mikor leterhelte magát. Ellie is megenyhül.

Ray: távozik Dallasból, miután megtudja a Jennával folytatott beszélgetésből, hogy a nő még mindig nem volt képes túllépni teljesen Bobbyn. Ott van még Claytonnal a kórházban, majd nem sokkal azután elutazik Washingtonba.

Jenna: Charlie őt vádolja azzal, hogy Ray elhagyta a házat. Ellie-hez megy beszélgetni, aki biztatni próbálja Jennát a kapcsolatot illetően. AZ idős asszony elmeséli neki, hogy a szeretet különbözőképp nyilvánulhat meg egy embernél, de az akkor is az. Jenna már végre észhez kapna, de a férfi nem találja otthon





Előzmény: ati86 (488)
ati86 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 488
258. rész - Utolsó tangó Dallasban
Rendezte: Jerry Jameson

Jockey: továbbra is ösztönzi Caseyt, hogy tudjon meg minél többet Marily akciójáról. Célja nem más, mint átverni az üzletasszonyt. Casey, bár teljesíti kéréseit, helyenként megalázónak találja Jockey módszereit, ugyanakkor csodálja is üzleti tehetségét. Jockey később Serenával tárgyal, aki épp Wlison Cryder után nyomozgatott. A férfi tisztának látszik, így Jockey célpontot vált. Cryder felesége után szaglásztat Serenával. Ki akarja deríteni, hogyan távolíthatták el Jeremy Wendellt a társaság éléről. Megtudja, hogy Pamela átadta Bobbynak a Wentworth cégen belüli részvényeit, ami azt jelenti, Pamela sokáig távol marad. Meg akarja ragadni az alkalmat, hogy Bobby részvényeivel manipulálhasson. Claytonnak segít, mikor az emelvényen rosszul lesz.

Bobby: segítséget nyújt annak a fiatal lánynak, aki a korcsolypályán összeütközött. A fiatal hölgy kisebb zúzódásokkal megúszta. A fagyizás közben kiderül, hogy a lányt Lisának hívják, s éppen Dallasba vetette az élete. Mikor elválnak, a nő előhívatja a Christopherről készített képeit, s felkeresi újból Bobbyt. Üzleti ügy ürügyén felkeresi irodájában, de Bobby átlát a szitán, s a nő bevallja neki, azért kereste fel, mert nagyon szmpatikus neki. Bobby leszögezi, hogy nős ember, de a nő sejti, hogy valami trauma érhette. Bobby végül csatlakozik a lányhoz, sőt még vacsorázni is meghívja. Egyre nehezebben viseli el Pamela hiányát, egyre többet nyúl pohár után, s nem érti, miért hagyta el felesége. Találkozik a Wentworth cég emberével, aki átnyújt neki egy Pamela által írott szerződést, melyben lemond a wentworthbeli részvényeiről, s férjének adja át részét. Phillis óva inti Bobbyt az elhamarkodott cselekedettől, de végül aláírja Pamela kérését. Az álomévad után most sem vesz részt az Olajvállalkozók bálján.

Samantha: Nicholas Perce a háttérben April Stevensszel egyeztet a Valentine cég jövőjéről. Nicholas azt javasolja, hogy érdemes lenne a nőnek beszállni a cégbe Samantha mellé. Samantha viszont egyedül szeretne boldogulni. Az Olajvállalkozók bálján bemutatja Nicholas Pearce-t férjének, aki nincs túlzottan lenyűgözve a brókertől.

Cliff: Dany Dandridge tanácsát megfogadva, próbavizsgálatot csináltat az elhagyatott mezőn. Az eredmények azonban semmi jóval nem kecsegtetnek. Aprillel beszélget, s bevallja neki, hogy bár valószínűleg egy csepp olajat sem fog találni, Dandy kedvéért elvégez mindenféle vizsgálatot, hogy a férfi idős napjait boldoggá tegye,s ne legyen olyan elhagyatott, mint egykor apja volt. April nem ért vele egyet, de megérti az indítékait.

Ellie: Claytonnal együtt szobabicikliznek. Aranyosan évődnek egymással, hogy kinek kéne több kilót ledobni magáról. Az Olajvállalkozók bálján összefutnak Punkékkal. Clayton rosszulléte megviseli.

Clayton: hatalmas meglepetést tartogat a bálon. Punk már épen beharangozná az év olajvállalkozójának nevét, mikor egy üres papírt talál a kezében. Clayton kacagva rohan fel az emelvényre, s bejelenti, hogy Punk Anderson az év olajvállalkozója. A fricska nagyon jól sikerül, s maga Punk is nagyon meglelődik, ám az ováció és lelkesedés közepette Clayton rosszul lesz, s szívrohamot kap. Jockey a segítségére siet, s orvosi segítséget vár a bálon résztvevők közül.

Ray: épp az istállót tákolja, mikor Jenna nagyon kélyesen mögé lopózik, s berántja a cowboyt a lovak közé. Ray szeretne az esetről Jennával beszélgetni, de a nő kijelenti, erről nem kell beszélni, megtörtént és kész. Az olajvállalkozók bálján megkéri Jenna kezét, amire a megilletődött Jenna evvel az alkalommal nemet mond. Ray Clayton segítségére siet, mikor a férfi hirtelen összecsuklik az emelvényen.

Jenna: rátör a szenvedély, s Rayt a hatalmába keríti. A gyönyörű éjszaka után beszélgetnek, s egyetértenek abban, hogy nagyon jó volt. Mikor Ray megkéri a kezét, először óva inti a férfit az ötletétől. Jenna szerint ugyanis még nem értek meg a házasságra Ray friss válása miatt, ha viszont megérnek, élethossziglan tartó együttlétet szeretne a cowboyjal.
Előzmény: ati86 (487)
ati86 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 487
257. rész - A szerelem ereje
Rendezte: Michael Preece

Jockey: tovább szövögeti üzleti szálait. Casey Denault értesít, hogy a Kartellt sikerült maga mellé állítani, de csak Marilyt érdekli egy kockázatos üzlet egy mezőn Dallastól nem messze. Jockey csapdát akar állítani Marilynek, s szép folyamatosan visszaszivárogni az olajüzlet vérkeringésébe. Megkéri Casey-t, hogy szórakoztassa Marilyt, s minden sínen lesz. Egyik délután meg is látogatja a Kartell könnyűvérű nőjét, aki természetesen egyből a lényegre tér. Wilson Cryder éppen összetalálkozik Jockeyval az irodája előtt, s közli vele, hogy az irodaház épületét hamarosan megveszi a terjeszkedni kívánó West Star, s Jockey helye is kérdésessé válhat. Ezután Serenával találkozik, akit megkér arra, hogy egy bizonyos Crydertól próbáljon minél több információt kicsikarni a West Starról, testi ellenszolgáltatás fejében. Jockey egyik ismerősénél jár, s kifizeti Serena barátjának tartozását. Cserébe viszont pénzét kisebb offshore cégeibe fektetheti. Samanthával beszélget a nő üzleti vállalkozásáról

Bobby: mélyen megviseli felesége távozása. Nem ért szót senkivel, s egy dallasi kocsmában köt kit, ahol magányosan iszogat. Egy helyi cica szeretné ujja köré csavarni, de van olyan józan, hogy visszautasítsa a lányt. Az italozás verekedésbe torkollik, ahová még épp időben érkezik Ray és Jockey. Bátyja nem bírja nézni, ahogy öccse gyötrődik felesége elvesztésén. Bobby később elmondja Christophernek a rossz hírt édesanyjáról, de a kisfiút látszólag nem rázza meg a bejelentés. Kiderül, meg volt győződve arról, hogy anyja az örökbefogadás miatt hagyta el. Bobby végül meggyőzi kisfiát arról, hogy téves az elképzelése erről, s a mama a saját érdekükben lépett ki az életükből. Kisfiát Johnny próbálja gardírozni. Egy alkalommal egy szép, fiatal lány figyeli őket, aki a kis Christopherről érdeklődik Johnnytól. Másodjára a korcsolyapályán botlik Bobbyba és Christopherbe. Az ifjú szőkeséget lenyűgözi a kisgyermek. Bobby végre elhatározza, hogy ismét munkába fog, s bemegy dolgozni az irodába.

Samantha: Hazaérkezik Los Angelesből, de számos kérdőjel van a vásárlás körül. Pearce-től több információt vár, de a férfi a kihagyhatatlan ajánlatot hangsúlyozza. Férjével is megbeszéli otthon, vajon mit tegyen, ugyanis rengeteg pénzt emésztene fel a los angelesi üzlet felvásárlása. Jockey óva inti a meggondolatlan cselekedettől. Végül felhívja Perce-t, s időpontot kér tőle. Kiderül, a vállalkozásba bevonja Aprilt is Nicholas, amely Samanthát igencsak meglepi.

Cliff: éjszakára Cliffnél marad Dandy, miközben April érkezik a férfihoz. Próbál segíteni Cliffen, de kétli, hogy erre Dandy jelenléte lenne a legalkalmasabb, így kidobja a vén csavargót a férfi lakásából. Cliff még mindig rossz lelki állapotban van húga eltűnése miatt,s még April vigyázó jelenléte sem tudja oldani feszültségét. Később bevallja Aprilnek, egészen megbarátkozott az idős emberrel, s azt sem bánja, ha kiforgatja a vagyonából, mert van benne valami titokzatos, mely az apjára emlékezteti. Cliff már épp elhatározná, hogy felszámolja olajvállalkozását, s ismét ügyvédkedésbe fogna, mikor Dandridge bejelenti: noha sose volt pénze, hogy kutat fúrjon, meg van győződve arról, hogy egyszer olajlelőhelyet talált. Próbálja bevonni Cliffet.

Ellie:aggódik Bobby miatt. Jockeyval és Claytonnal beszélgetnek reggeli közben.

Clayton: megérti Bobby érzéseit, s azt, hogy bunyóval próbálta levezetni mérhetetlen feszültségét. Mivel még nincs egész jó állapotban Bobby, így ő viszi a gyerekeket az iskolába.

Ray: segít Jockeynak hazavinni Bobbyt a kocsmából, aki időközben jókora balhéba keveredett. A kis Lucasszal foglalkozik, s Charlie-val beszélget. Továbbra is frusztrálja az a tény, hogy nem az övé a kisgyermek, de Charlie nyugtatni próbálja.

Jenna: elmegy látogatóba Ellie-hez, s ezözben összefut Bobbyval. Sajnálatát fejezi ki Pamelával kapcsolatban, s azt, hogy bár próbálta meggyűlölni a férfit, sosem tudta, mert a szíve mélyén mindig is szerette. Bobby és Jenna végre kibékülnek egymással.
Előzmény: ati86 (486)
ati86 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 486
256. rész - Minden remény szertefoszlik
Rendezte: Leonard Katzman

A Pamela-kálvária tetőpontja. Pamela karaktere ugyanis ezzel a résszel kilépett a Dallasból. Magyar hangját pedig már jóideje nem mondta be a narrátor sem.

Jockey. megbízza Casey Denault-t, hogy vásároljon fel egy olajtársaságot jutányos áron, maximum 14 millió dollárért. A fiú megígéri neki, s lebonyolítja az üzletet. A vártnál még nagyobb haszonra tesz szert a dörzsölt Jockey, ugyanis a fiú elérte, hogy 12, 5 millió dollárért vehesse meg. Jockey szívből örül az üzletnek, s szokásos italozásra, s ünneplésre hívja meg magához volt barátja fiát. Casey, bár elégedett, nem tudja igazán, mi a a szerepe az egészben. Jockey azonban biztosítja őt, ha mindenbe nem is, némely dolgokba beavatja a fiút. Visszatér volt kurtizánja, Serena, aki bejelenti, hogy elvált férjétől, s anyagi segítségre lenne szüksége. Jockey segítene a nőn, de amikor bejelenti, hogy egy új udvarlón is segítenie kéne, kissé vonakodik. Később meglátogatja a nőt a lakásán, de Samantha miatt nem hajlandó félrelépni.

Bobby: megdöbben, mikor Pamela üres ágyát meglátja. Azonnal kikérdezi az orvosokat, hogy mi történt feleségével. Később kiderül, hogy egy nővér, Pamela személyes kérésére, segédkezett kivinni a kórházból. Ezt később a nő személyesen is elmondja neki a korcsolyapályán. Bobby eleinte azt hiszi, Katherine-nek köze lehet az akcióhoz, de a későbbi fejlemények minden ilyen gyanút eloszlatnak. Cliff lelkiismeretesen segít Bobbynak, de nem sok eredményre jutnak. Kiderül, hogy a Wenthworth cég egyik alkalmazottja juttatta ki a kórházból a sérült asszonyt, s kérte, senki ne tudja meg, hol van. Az utolsó értesülések Houstonról érkeznek. Egyik este meglátogatja a férfi Soutforkban, s mindent elmesél a szöktetésről. Egyben átnyújt Bobbynak egy Pamela által írott levelet, melyben közli, megrémült arcától, s nem szeretné, ha férje és fia közelében így élné le az életét. Ezért kéri, soha többé ne keressék. Bobby alig tudja visszatartani patakzó könnyeit, de megérti, mit kér tőle felesége.

Samantha: Los Angelesben tárgyalnak a cég bővítéséről. Ncholas feszített munkatempóban dolgozik, hogy Samanthának minél előnyösebb pozíciót harcoljon ki. Végül lehetőség nyílik egy cég megvételére, amelyet Samantha túl drágának talál. Egyre bizalmasabb kapcsolatba kerül Perce-szel, de a férfi továbbra is távolságtartón viselkedik vele, s az üzleti érdek köti le.

Pamela: saját kérésére messze elviszik Dallasból, hogy férje és fia sose találhasson rá. A sérülései látványa nagyon megviseli, s ennek láttán már nem képes visszamenni családjához. Levélben kéri Bobbyt, hogy értse meg döntésében.

Cliff: Bobbynak segít felderíteni Pamela eltűnésének ügyét. Ő beszél telefonon avval az emberrel, aki később Southforkban tesz látogatást. Feltűnik a színen újra Dandy Dandridge, akit újból befogad. Pamela kérése mélyen lesújtja,s nem tud mit szólni. Bobby társaságában egyre több időt tölt, s megpróbálja feloldani az évek óta húzódó mély konfliktust a Ewingok és a Barnesszok között.

Ellie: remekül megvan Claytonnal, aki végre lemondott eszement terveiről. Megtudja, hogy Pamela örökre kilépett az életükből. Sajnálja, ugyanakkor megérti a nő érzéseit.

Clayton: végre ismét a régi. Pamela este azonban őt is mélyen lesújtja, s próbálnak Bobbynak mindenben segíteni, ami csak tőlük telhet.

Ray: biztatja Jennát, hogy vigye el a kis Lucast neki, mert az ő unokája, s ilyen válságos időkben sokat segíthet a családon.

Jenna: megfogadja Ray tanácsát, s elhatározza, hogy megmutatja mamájának a kis lurkót.
Előzmény: ati86 (485)
ati86 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 485
255. rész - Pamela eltűnik
Rendezte: Michael Preece

Jockey: Casey Denault-t együtt látja a Kartell tagjaival. Ez persze nem véletlen, hiszen a fiatalemberrel mindent elterveztek. Célja, hogy a Kartellt elaltassa, s közben apránként lépdeljen felfelé. Első lépcsőfokként egy kisebb olajtársaságot akar megvásároltatni Casey-vel, de kiköti, nem mehet az ár 12 millió fölé. A férfi beleegyezik az alkuba. Samanthával továbbra is jó kapcsolatban van, de érzi, hogy ez a bizonyos Pearce nem csak egy egyszerű üzletember, s feleségének is valószínűleg többet jelent ennél.

Bobby: meglátogatja Jennát és kisfiát Ray házában. A találkozás fagyosra sikeredik az asszonnyal, de jóval oldottabbra, mint azt korábban remélte. Pamela egyre jobban van, s ő mellette van. Fiukról mesél neki, hogy egyik alkalommal berohant meglátogatni a mamáját a kórházba. Bobby nagyon örül a folyamatos gyógyulásnak, de érintkezésükkor minduntalan elfojtódik könnyeitől. Ígéri neki, hogy bármi is történik, kitart mellette a válságos időkben is. Az orvos figyelmezteti őt és Cliffet, hogy a kötés levételekor lehetőleg ne legyenek jelen, mert kiszámíthatatlan reakciót válthat ki a betegből esetleges megdöbbenésük. Ha nehezen is, végül elállnak ötletüktől, s nem mennek be azon a napon a kórházba. Bizonytalansággal tölti el, vajon milyen lesz utána Pamela arca. Anyja próbálja győzködni Bobbyt, hogy tartson ki mellette, ugyanis annak idején ő is azt hitte, Jock elhagyja a mellműtéte miatt,de kiderült, csak az ő fejében létezett ez a kényszerképzet. Mikor végre ismét rászánja magát, hogy bemenjen a kórházba, váratlan esemény történik. Felesége eltűnik a kórteremből.

Samantha: egyre gyümölcsözőbb az üzleti kapcsolata Nicholas Pearce-szel. Próbál új modellek után nézni a nő, de a férfinak egyik sem tetszik. Mandyben látja Samantha nagy lehetőségét, de a nő ezt elutasítja. A férfi eltökélt szándéka, hogy Samantha cégét világszerte ismerjék, s megelégedéssel töltse el az asszonyt. Ám szüksége van az asszoyn elképzeléseire is. Hivatalos vacsorára megy a férfival, ahol éppen összefutnak Aprillel, az étterem tulajdonosával. Megbeszélik a részleteket, hogy utazni fognak. A reptéren összefut a férfi egy-két nőismerősével, s Samantha szemmel láthatóan, ha még nem is féltékeny, de irigy a sikeres üzletemberre.

Pamela: a kórházban fekszik, s elmondják neki, hamarosan leveszik róla a kötést, s megnézheti magát a tükörben. Úgy tűnik, a nő felkészült a műveletre. Egyik alkalommal meglátogatja férje, s a gyermekükről mesél neki.

Cliff: reggel Pamela irodai szobájában találja Dandyt, amint épp üzleti megbeszélést bonyolít le telefonon. Cliff először is nagyon meglelődik, majd kérdi, egyáltalán mit képzel magáról. A férfi próbálja elmagyarázni, hogy a Barnes-Wentworth cég nevében tárgyalt, hogy segítsen Cliffnek. Cliff azonban nem hajlandó tovább hallgatni a férfi magyarázkodását, s kizavarja az irodából. Később megbánja tettét, s keresésére indul. Még Aprillel is beszél róla. A kórházba menne Bobbyval együtt meglátogatni Pamelát, de az orvos már nem tanácsolja a látogatást. A kötés leszedése miatt fellépő apró zavar az arcon elbizonytalaníthatja a beteget, s ezt nem merik megkockáztatni.

Ellie: egyre elviselhetetlenebb csökönyös férje, aki már megszállottja a túlfeszített sportolásnak. Egyik nap összecsomagol Claytonnak, s figyelmezteti, hogy kiadja útját, ha továbbra is ezt az értelmetlen önpusztítást végzi. Bobbyval beszélget Pameláról, arról, hogy mit érezhet majd, ha leveszik a kötést. Felidéződik benne egykori mellműtéte.

Clayton: leteremti Ellie-t, amiért elment orvosához, s egészségi állapotáról érdeklődött. Kijelenti: a maga ura, és nem hajlandó változtatni életvitelén. Az orvosát felkeresi, s közli vele, méltatlan helyzetet teremtett azzal, hogy elárulta feleségének, milyen baja volt. Az orvos figyelmezteti, ennek a gyerekes játszmának könnyen tragikus vége lehet. Később belátja Clayton, hogy amit tett, hiba volt. Bocsánatot kér Ellie-től és orvosától.

Ray: megkéri Jennát, hogy engedje meg Bobbynak, láthassa végre a kisfiát. Mikor elviszi Bobbyt a házba, nagyon szenved. Elmondja Jennának, ő is könnyebbnek gondolta a találkozást, de rájött, hogy nagyon nehéz elfogadni a tényt , hogy a házában levő kisgyermek édesapja nem ő, hanem Bobby. Ennek ellenére kéri Jennát, hogy Bobbyval nem lenne tisztességes, ha ezután nem láthatná a gyermekét, így továbbra is jöhessen, ha akar.

Jenna: fagyosan, de intelligens módon reagál Bobby érkeztére, s megengedi neki, hogy felvehesse saját gyermeküket. A nő érzi, milyen fájdalmat jelent ez Raynek, de végül megegyeznek abban, ez nem lehet gátja annak, hogy Bobby meglátogathassa saját fiát.
Előzmény: ati86 (484)
ati86 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 484
254. rész - Újra felkel a nap
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: az új irodába való berendezkedés köti le. Újabb adatokat szolgál neki Harry McSween. Egy házassági anyakönyvi kivonat fénymásolatát hozza el Jockeynak. A férfi hálás, de nem avatja be jobban a terveibe. Samanthával meglehetősen jó a kapcsolata, s mostmár visszaköltözött hozzá a felesége is. Furcsállja, amiért Bobby rendőröket állíttatott Pamela ajtaja elé. Figyelmezteti bátyját, jobb lett volna, ha Katherine-t elviteti a rendőrökkel. Később meglátogatja egyik bárban Jeremy egyik jobbkeze, aki tudatja Jockeyval, eltapossák, ha bármilyen komoly üzleti akcióba kezdene. Később régi cimborájával, Denault úrral akar egy megbeszélést lefixálni, de kiderül, a férfi már rég halott. Erre azonban csak a starndon jön rá. Így hát a megbeszélt helyen annak fiával volt kénytelen találkozni. A férfi, Jockey személyisége mellett, le van nyűgözve a dallasi nők vendégszeretetétől is. Jockey célja nem kevesebb, mint visszakerülni az olajüzlet vérkeringésébe. Az ifjabb Denault-val megállapodnak az együttműködésben.

Bobby: a kis Christophert keresi az egész család. Egy benzinkútnál találja meg a biciklijét, a kutas pedig közli vele, hogy a fiú egy hölggyel, autón vitette magát Dallasba. Később megtudja, hogy a kórházba igyekezett. Ellie-ék is aggódnak a kisgyerek miatt. Apja, miután megtalálja, megérti fiát, de egyben kéri arra, sose tegyen többé ilyet. A kis Christopher elfogadja apja intelmét, s este már nyugodtabban hajtja álomra a fejét. Egyik alkalommal meglátogatja Katherine a kórházban, miközben Pam mellett édesdeden alszik. A nő próbálja megmagyarázni Bobbynak, hogy megváltozott, s Pamela balesete miatt tűnt csak föl. Bobbynak meséli, milyen szörnyű volt bújkálni évekig. Kijelenti, hogy megváltozott, s segíteni akar húgán. Bobby egy szavát sem hiszi, s megfenyegeti, ha visszamerészkedik, hívja a rendőrséget. Ezután 24 órás őrséget állíttat felesége mellé. Később tudatja a hírt családjával. Egy nap, mikor Pamelánál jár, egy üzenetet talál nála, ami neki szól, Szeretlek titeket címmel. Bobby próbálja visszatartani könnyeit.

Pamela: egyre jobban javul, s már a kezeit is tudja mozgatni. Egy üzenetet ír Bobbynak, melyben leírja, mennyire szereti őket.

Samantha: egyre több időt tölt Pearce úrral, aki üzleti tanácsokkal próbálja ellátni Samanthát. A férfi eltökélt,s ígéri a nőnek, visszahozza az élvonalba üzleti vállalkozását. Samantha Mandy nélkül akarja felvirágoztatni a céget, Pearce tudatja vele, az út nem lesz könnyű, de sikerre vezeti. Jockeyval igen jó kapcsolatban vannak.

Cliff: Dandyt próbálja gardírozni, de italra egy fillért sem ad neki. A férfi ezért földúltan távozik tőle. Később felkeresi Cliffet, de miután nem kap akkor sem alkoholt, úgy az olajról kezdenek el beszélgetni. Később húgának is mesél a férfiról, illetve arról, hogy a tűz, ami a Ewingok ellen égett benne, immáron kialudt az olajtársaság megszűnte miatt.

Ellie: Christopher keresésére indulnak, s miután megtalálják, próbálják vigasztalni a kisfiút. Egyre elkeseredettebb, mikor látja, hogy férje falra hányt borsóként kezeli intelmeit.

Clayton: miután megtalálják Christophert, megpróbálnak beszélni vele. Ellie aggódik érte az egészsége miatt, de őt nem érdekli, mert úgy érzi, öreg embernek tartják. Keményen edz. Samantha is próbálja meggyőzni ennek helytelenségéről. Rayjel marhákat fogna be, de Ray - Clayton érdekében - füllent neki, s elhiteti vele, Jenna kontrolljára mennek.

Ray: füllent Claytonnak, hogy óvni próbálja az idős embert. Feltűnik neki Charlie furcsa viselkedése, s elbeszélget a lány barátnőjével. Kiderül, a fiúk egyrészt azért csúfolják, mert az anyja vele él, miközben nem veszi el Jennát, másrészt pedig azért, mert a nő azelőtt Bobbyval volt. Ray elbeszélget Charlie-val, s elmondja neki, hogy saját lányának tekinti. Charlie arra kéri, hogy vegye el az anyját. Ray meglepődik a kérésen, de nem áll távol tőle a hirtelen jött ötlet.

Jenna: furcsállja Charlie viselkedését, és kérdőre vonja Rayt, miről beszélgettek. Jenna számára egyre világosabb: Ray családjának érzi őket.
Előzmény: ati86 (475)
ati86 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 483
Szia!
Igen, a pamelás dolgot aláírom,s igazad van. Elég hihetetlenül tűnt el, pláne azok után, hogy mindenki bizakodott. De meglátjuk, mi lesz az egészből. Nekem pl. a Wes Parmalee-ügy is nagyon tetszett, ahogyan végül feloldották a gyanút.
Előzmény: piritta (481)
g1397k Creative Commons License 2009.08.22 0 0 482

y

EWING OIL FOREVER!

piritta Creative Commons License 2009.08.22 0 0 481
Oké, most már kíváncsi  vagyok a folytatásra. Csak az, hogy Pamela így tűnt el, az annyira nem illett a képbe.
Előzmény: ati86 (480)
ati86 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 480
Szia!
Szerintem nem kell temetni még a sorozatot. Vannak, akik jól megmondják a tutit, hogy a sorozat teljesen leépült így meg úgy. Amíg életben tartja pár tehetséges színész, s elhiszik a nézők, hogy ugyanazt a sorozatot nézik, addig szerintem lehet hiteles. Jim Davis Jock is meghalt 1981-ben, mégis pörgött később nélküle is a sorozat, pedig nagyon erős személyiséget jelenített meg a sorozatban, voltaképpen ő volt a Ewing-Barnes viszály kulcsfigurája. Igaz, hogy ő tényleg meghalt az életben is. De ha felidézitek, a 75. részben tűnik fel utoljára, a 90. részben tűnik el a dzsungelben, s valamikor a 101. rész körül érti meg a család, hogy a családfő örökre elment. Azokat a részeket is főleg emlékezéssel, lassú történetekkel töltötték ki. Szerintem lesz még itt jó Dallas:
Ne feledjétek! April és Bobby egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Claytonnak és Ellienek végre komolyabb szerep jutott hosszú idő óta, Ray szinte egyenrangú fél a Ewing testvérek között Jenna miatt, stb...
Előzmény: piritta (477)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.22 0 0 479
ami a legszomorúbb az egészben, hogy az arcát az őt állítólag szerető, plasztikai sebész férje operálta szana meg széjjel...
Előzmény: Plazma87 (478)
Plazma87 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 478
Szegény Pamela....mindjárt balesetet szenved...ha tudta volna, hogy a való életben is az vár rá, mint ami a sorozatban....

Ezt a cikket most találtam:

Rá sem lehet ismerni a Dallas bájos Pamelájára

Nemcsak egykor kedves arcát lehetetlen beazonosítani, de a körülötte kialakult botrány is érthetetlen.

Ki gondolta volna – a jelek szerint Victoria Principal nemcsak hogy plasztikai rémmé vált az idők során, de idegileg is sokkal labilisabb, mint volt egykoron.

Legalábbis erre enged következtetni az a hír, ami a Dallas egykori üdvöskéjéről érkezett. A Pamela Ewingot alakító színésznő állítólag olyannyira bedühödött alkalmazottjára, hogy fizetség helyett egy pisztollyal megfenyegette.

Áldozat vagy tettes?

A Los Angeles-i legfelsőbb bíróságra beérkezett peranyag tanúsága szerint akkor kezdődött a bizarr és ijesztő epizód, amikor Maribel Banegas visszaérkezett a kutyasétáltatásból. A ház úrnője ugyanis sokallta azt az időt, amit az alkalmazott távol töltött a háztól a kutyussal, mondván, az eb nem akarta elvégezni a dolgát. Ezért Principal úgy döntött, megválik a lógásra hajlamos nőtől.

A cikk itt ér véget: http://www.femina.hu/sztar/hirek/victoria_principal_per
Sajnos nem tudtam kimásolni....nem tudom miért...
piritta Creative Commons License 2009.08.22 0 0 477

Na most "távozott el "Pamela Először idáig láttam a sorozatot - nem mindig rendszeresen. Itt akkor annyira felbosszantottam magam, hogy nem is néztem tovább. Pamela nem annyira hiú, hogy azért, mert csúnya lett, elhagyja a gyerekét is. A karakterének az volt a fő jellemzője, hogy a gyerek mindennél fontosabb neki.

 

Ha már egyszer ki kellett írni a sorozatból, inkább halasztották volna meg vagy a balesetben , vagy utána a kórházban. Ha meg fenn akarták tartani neki a helyet, akkor játszhatta volna más, mint Ellie esetében történt. Annál is inkább, mert nem lett volna nehéz megmagyarázni, hogy a plasztikai műtétek miatt máshogy néz ki. Ha meg visszajött volna, az is lehetett volna a sebészet csodája.

ati86 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 476
Helyesbítés!
A szerdai rész címe: Tintás Barnes emléke
Előzmény: ati86 (475)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!