Semmi probléma vele,pedig kátyuk felénk is vannak:(((
Nem egészen világos hogy a Tiéd miért üt fel?Mikor kezdődött?
Nekem a törés álló helyzetben történt.Leparkoltam,szálltam ki a kocsiból,mikor hallottam egy pattanást.Először azthittem valaki kővel megdobta a szélvédőt.
és, hogy lehet vezérelni mind a fütést mind a behajtást? Mert erre én nem jöttem rá.
Csak azért érdekel, mert én valahogy nem találtam erre utaló jelet, viszont kötöttem rá cascót és a tipuscód alapján meg feldobta, hogy rendelkezik ilyennel, és ha már van akkor csak megnézném, meg azért télen vagy reggeli időben csak jó lenne ha leolvadna a tükör.
MEg valahogy az a funció is eltünt egyik naprol a másikra, hogy az elektromos ablak az egy fel vagy le nyomásra végállásig fel-le menjen magától és ne kelljen tartani folyamatosan a gombot.
Én is ilyet szerettem volna beletenni,de ez a gyári vastagságú!Azzal nem megyek semmire,mert a gyári (nekem)felütött nevetséges helyeken,olyat megint nem akartam beletenni!A Tied nem üt fel átlagosnál rosszabb utakon?Pl.:ha van egy gyűrődés az úton vagy ilyesmi!
Szia!Mi sem kockáztatni akartunk,csak a szerelő nem tudott más fajta rugót rendelni!Nem volt ugyan olyan vastagságú rugó mint amit az autóból kivett!Ezért választottunk egy vastagabb fajtát,viszont arról kiderült,hogy rövidebb mint a gyári!Utólag megnéztem valószínű az a sportfutóműves puntóba való.Az a baj,hogy hiába tettünk volna bele gyárit,azzal is felütöt olyan helyeken,ahol a II-es puntó soha!Erre kellene nekem valami hatásos megoldás!
Ha van amin nem szeretek kockáztatni az a rugó, nem merem megrendelni utángyártottba :( Ha hosszra is egyezik akkor sem tudhatom hogy keménységre milyen? Max érdeklődöm pl Mesternél hogy pontosan melyik típus ami OK bele, de így h neten megrendelni gyáva vagyok...
Nekem is volt törés, párba lett cserélve toronycsapágyakkal, minden gyári cikkszámon lett belerendelve, volt 30% szakszerviz kedvezmény rá, így nem volt olyan vészes.
Ja és a toronycsapágy is már máshogy nézett ki, változtattak rajta.
Szerintem volt egy széria a rugónak ami szeretett eltörni. Az a gáz ha nem veszi az ember időben észre és cserélhet miatt lengéscsillapítót is, mert szétvágja lent.
Valaki tudja, azt , hogy a 2006 1,4 benzin 8v puntonál a visszapilantó tükrök fűthetőek e vagy nem illetve, hogy csak kézileg vagy motorosan is behajthatóak?
A másik kérdésem, hogy hogy lehet a legegyszerübben a legkevesebb szétbontás nélkül hozzáférni az ablakmosó tartályhoz és a szivattyuhoz?
Vagy megnézni, hogy ott van e a hiba vagy a csöveknél? Vizfolyást nem látok sehol sem , de hátra nem akar megjönni a nyomás.
Pár törlés után gyengén elkezd folyni a folyadék , de elenyésző menyniség, hogy azzal érdemben takaritani lehetne az ablakot.
Boltban 4-5k körül mondtak a szivattyura, de még ábrát nem láttam róla, hogy mekkora meló azt onnan kiszedni és cserélni.
Sziasztok!Egy "kis"segítséget szeretnék kérni valakitől,aki már küzdött hasonló problémával.Grande puntom(starjet)első rugói szinte a legkisebb útegyenetlenségre felütöttek!(bocs,elfelejtettem 1.4-16v)Redeltünk hozzá kétféle vastagságút,egy vékonyabbat és egy vastagabbat mint a gyári!Természetesen a vastagabb amitől vártam a megoldást rövidebb volt,így a szerelő nem merte berakni a gyári helyett így belekerült a vékonyabb rugó,ezáltal ha lehet még rosszabb mint elötte volt!Valakinek esetleg van ötlete,hogy milyen rugóval orvosolható ez a hiba?Úgy emlékszem itt olvastam ,hogy ez konstrukciós hiba tehát valószínűleg nem csak nálam fordul elő!A Fiat nem orvosolta ezt valamilyen új méretű rugóval?
Mint kiderült a kocsiba már nem a gyári generátor volt és valószínű nem a legjobb minőségből ez okozhatta azt hogy beadta a kulcsot. Az hogy típushiba-e vagy nem, igazából nem változtat a dolgokon. :)
A lényeg hogy nagyon szeretem a kisautót és most kap egy új generátort és vezérlést is. Remélem ezután nem lesz semmi gondja már. Mert én azt tapasztalom a fiatoknál, hogy 10 év felett elkezdenek jönni a meghibásodások bár ez igaz az autók nagy részére is. (nagy közhelyes bölcsességek :))
Am nagyon köszönöm a válaszokat és a kommenteket, jó, hogy van ez a fórum, eddig minden tanács bejött amit itt kaptam!
persze, cseréltem,elég gázul nézett ki a gyári 9 éves
...legalább egy megjegyzés kellene a prezihez hogy meg lehet csinálni rögzitő nélkül,én csak véletlenül botlottam bele ebbe a videoba,az egyik rögzitőt már kifaragtam magamnak,de igy a másikhoz már hozzá sem fogtam
persze,de abban az a lényeg hogy meg lehet csinálni a rögzitők nélkül is
...a grandepuntofan/vezérműszijcseréhez próbáltam volna a hozzászólásokba betenni ezt a linket(vagy saját fotókat) de nem megy,pedig vsz sokaknak jól jönne az info hogy igy is meg lehet csinálni,(kicsit nagyobb figyelemmel)
Nem kell, nem is tudsz. Amit írtál, az teljesen korrekt lesz.
Mindig a bal oldali ül jobban, de ezt itt nem bontanám tovább, mert ország függő. Attól, hogy a jobbos aljából az a kb. 8 cm letörött, a felső résznél miért lenne kevesebb a hézag?
Rendelés után vagy nél mennyire kell ragaszkodni eme szinkombinációhoz?? A Kyb-nél rajt van különben?
Most ez van bennt.:
De amit észrevettem,a másik oldalon(bal )sokkal jobban összeül "minden". -nem látom ugy a pöttyöket,és kisebb a hézag is benyulásnál,pedig jobb pattant el. Elvileg annak kellene lejjebb lennie nem?