Elkészültek az ezüst festések a Tündén, még a tank nincs a képen, kalapácslakk bevonatot kaptak, sikerült szépen lefújni a fényezőmnek. Jövő hétre készen lesznek a színes elemek is, burkolat, első sárvédő, lábtartók, lábvédő, kormány, lámpafej. A kormány, lámpafej megmaradnak eredeti zöldnek, csak apró javításokat kapnak.
Üdv! Én új vagyok itt. Vettem két Pannit, a kettőböl szeretnék egyet csinálni. Van nem kevés hiányuk sajnos. Ha valakinek van eladó belölük, vagy cserélnék is, mert van amiböl több darab is van.
Csöni Szaki megnézte a gyári zöld-vajszín gépét, azon ezüst színűek az alkatrészek. De biztos hogy volt olyan szürkés-kékes-vajszínű, ami nem kalapácslakk, majd fotózok róla képet. Talán egyszer kiderül az igazság, melyik hogyan jött ki a gyárból. Mindenesetre ha gyári állapotű Tündikét látok, ezentúl majd följegyzem a színösszeállítást.
Üdv emberek akinek még nincs elég Berva Panni cucc otthon szert tehet 2 tépett blokkra egyben 4 ezerért van még egy hengerfej is hozzá esetleges kérdésekre szivesen válaszolok nekem már nem kell
Üdvözöllek. A vaterán csak takarólemezt keresővel találkotam. A lámpakeret milyenségtöl fügően érdekel, holvagy elérhető?Kösz a segitséget előre ./ jó bervázást/
sziasztok.tündéhez keresnék kilóméterora számlapot vagy komplet kilóméterórát porlasztót a levegöszürővel összekötő gumicsövet. segitségeteket előre is köszi
Szerintem volt legalább kétféle szín, nálam van szürke egyszínű és ezüst-kalapácslakk motorburkolat is, és nagyon gyárinak tűnik mindkettő. Írtam egy mailt Csöni-Szakinak, nála van egy szép eredeti festésű zöld-vajszínű gép, talán okosabbak leszünk, ha megírja a tapasztalatait.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy zöld-vajszín fényezésű Tündén a motorburkolatok, a sztender, a kúphajtás-fedél, kerekek, fékdobok milyen színűek? Hátha valakinek van információja. Nálam van ezüst, és az a szürkés-kék a készletben, több darab, de egyértelműen nem tudom eldönteni. A váz és az első villa ezüst festésű, az biztos, és talán a motorburkolatok is azok voltak.
Igen, a sok gyűjtögetés után most indult be jobban a szerelés. A gépmunka (hengerfúrás) kész, várom a főtengely csapágyat-szimmeringet, most van homokfújáson néhány nagyon rozsdás cucc, apró hegesztések-lemezmunkák készen, és elpucoltam majdnem mindent.
Jövő héten megyek a festőhöz, egyenlőre csak azokkal az alkatrészekkel, amiket már nem akarok újra szétszedni. (váz, villa, motorburkolatok, pedálok, stb.)
Most a műhelyt teszem rendbe, hogyha itt van minden, akkor elkezdődhessen végre az összeszerelés.
Meg van oldva a légszürés,de jobb lenne az eredeti.A rács meg van a burkolaton.Vettem egy másik Tünde vázat,de abból is kivágták a szerszámtartót,nem tom mi a fasznak....Talán majd Szigetszentmiklóson találok valamit,mindíg nehezebb .Egyébként a másik Tündéhez is gyüjtöm már a cuccokat,elég sok minden meg van már. Zöld szinü lesz ,mert a cuccok java része is az. És te hogy állsz már a müszerrel ? Kezded összerakosgatni ?
Szia! Sajnálom, hogy még mindíg nem sikerült szerezned szerszámtartót. Légszűrőt is nehéz lesz, ideiglenesen rá kellene szerkeszteni egy másikat, a burkolat alatt úgysem látszik. A burkolaton a krómozott rács a légszűrőnél megvan?
Március 18. Szigetszentmiklósi börze? Hátha sikerül túrni valamit.
Szerintem igen príma, a Pannim vétele, felújítása idején ezzel keltem, feküdtem;)
Van benne sok hasznos dolog, robbantott ábrák, műszaki leírások, jó fotók, évjárat jegyek, stb. Pár hiba biztos akad benne, mint minden könyben, de szerintem ez egy nagyon jól sikerült alkotás.