Az enyémben nincs GPS, de ennek ellenére tavasszal az oldal üvegekre valószínű, hogy BIZTONSÁGI fóliát rakatok, kb. 32-35 ezerbe kerül, információim szerint.
Persze, ezek után, a kocsiban tartok majd egy jóféle, üveg-törő kalapácsot, hogy baj esetén, kijuthassak belőle, ha nem nyílna a zár!
Múltkor ausztriában egy mercisnél, ötletes megoldást láttam. A régi autómban kipróbáltam és bevált. Itt még nem néztem. A GPS a kormánykerék és a duda közé volt beszorítva. Persze ilyenkor nem tudod tölteni, de még mindig jobb, mintha betörnék az ablakot a nyomok miatt.
Én ezért próbálom mindig beszenvedni a napszemüvegtartóba. Ha pedig lusta vagyok, akkor csak fekszik az USB mögött és a hangnavigációra hagyatkozom. :)
Van egy rossz hírem azok számára, akik azt hitték, hogy elég a a GPS-PDA tartóját eltávolítani a szélvédőről. Egyik ismerősöm ablakát betörték, pedig nem volt fent a tartó, jól átkutattak mindent a kocsiban, persze nem találtak semmit, de a rendőrök azt mondták, valszeg azért, mert a tapadókorong nyoma látható a szélvédőn. Ugyanezt olvastam most a OFF Scenic II ON topicban is :(
No, megvettem a TurtleWax Color Magicet. Kiváncsi vagyok, mennyire fogja kiszedni a karcot. (mindenesetre végigfotózom) Azért, a Start Autó keresett egy keveset a cuccon. A Corában 2990.-, náluk pedig 4290.-. Mindegy, megvettem. Végülis 2010ig jó. :)
LCD-xxx Piros Cee'd? Mintha írta volna valaki, hogy ez a rendszáma.
Ugyan nem Cee'd-be, de én is gondolkozom a hátsó 5/21W-s izzóim ledre történő cseréjén.
Próbáltam is bele ezt a ledet - nekem nem működött az autó izzófigyelése miatt. De nem ez a lényeg, elvileg ezt a dolgot még meg lehet oldani
Szóval egy kétségem van vele. 5W-s állapotban (a ledek ugye kisebb fénnyel világítanak) nekem is tetszetősen erősnek tűnt a fénye, azonban nekem úgy tűnt, hogy a féklámpa üzemmódban már nem olyan erős mint kéne... Ebből fakadóan a két állapot között sem találtam elég kontrasztosnak a különbséget.
Sötétben a féklámpa fényerejét elegendőnek találod?
Töltöttem fel szervizeléssel kapcsolatos infot, de amikor kitöltöttem a táblázatot és jelezte a rendszer, hogy menteni kell az új adatok miatt én mentetten is, de mikor újra visszamentem az oldalra, hogy megnézzem mindem OK vagy sem, akkor nem jelent meg semmi a táblázatban abból amit beírtam
Megosztanám én is a szervíztapasztalatomat, és azért ide teszem hogy aki esetlag nem nézi a te oldaladat az is láthassa! Remélem nem gond, persze nyugodtan használhatod! A számlát bescanneltem ha olvashatattlan lenne akkor bepötyögöm!
Íme:
A szervízről:
Én meg voltam velük elégedve! Gyors munkafelvétel, nagy szervíz, nem kellett várnom, persze ott lehettem az autó mellett, sőt még kijelölt dohányzó hely is volt a szervízen belül! A számlán nincs olajár, mert azt én vittem (mobil Synt S 5w-40-et, 15000Huf 6 liter, nem interneten!!!) 1 óra alatt végeztek beleértve az ablakmosó, fagyálló, hűtővíz, fékolaj, szervóolaj ellenörzését is! 20k-on voltam cserélték a légszűrőt, pollenszűrőt! A gázolajszűrőre 30.000-es intervallumot mondtak! nem elhanyagolható hogy a munkafelvevőtől kaptam egy ajándék kupont amit a bufében levásárolhattam! (300Huf :) ,de nem ez a lényeg!!! A hozzáállás:))) és az tetszett!
ha valaki nem tudná elolvasni a számlát az szóljon bepötyögöm(csak idő hiányában így egyszerűbb volt és lusta is vagyok:)))
Noja, bár az is érdekes, hogy a gyerek vagy 400km-el lenyomta a havi km-futásomat... persze az is igaz, attól tartok, ez erősen átmeneti, sőt meglesz a böjtje is... :( Mindenesetre a jövő hétne még nem biztos, hogy ráérek 20e-re menni, azt az infót kaptam, hogy cca 1000km a tűréshatár, az még be fog férni a jövő utáni hétbe, ha kell... :)
Ne csodálkozz, ha tele leszel spam-ekkel. Ilyen formátumban beírni a címed..:-D
Üdv mindenkinek, jó hétvégét, és gratulálok az újaknak! Már annyian vagyunk, hogy nem is tudom követni. Sajnos nem vagyok itt valami hyperaktív, kevés rá az időm.
Tudom csak jol hangzott.:))) Mindensetere érdekes, h majdnem 'mindenkinek' más adat szerepel a kezelési könyvben,kiváncsi lennék mi ennek a nyújtásnak az oka!? Nekünk csak jo,ill akinke ez van a könyvében, mert én ha megyek csak a sajátomat tudom a szervizesek orra alá dugni. Páncélost kellene megkérdezni talán Ő többet tud... Vajon a réigiekre (5+2) is kiterjesztik ezt a csereperiodust?
Régen, a Hyundaiomban a benzinmutató sem ment vissza 0-ra. Igaz, a leírtakat még nem néztem, de lehet, ugyanúgy működik, mint az ajtó bezártságának visszajelzője. (pár perc után lekapcsol) Egyébként meg régen, mikor még nem volt digitális kijelző, mindig láttad. Szerintem egy autót, nem a benn lévő kilóméterek miatt fognak ellopni ;)
nektek is ha becsukjátok a kocsit, tehát bezárjátok kulccsal, akkor a műszerfalon mutatja továbra is, hogy mennyi km van a kocsiban? ez eléggé zavar, igy bárki csak benéz az ablakon és látja, hogy mennyi van a kocsiban. nem túl előnyös.
megemelték 5 évről 7 évre a garanciát és a csere ciklusokat is megnyújtották... Reméljük tényleg ilyen jo ez a motor és birni fogja,ha ennyire biznak benne!! Én remélem,de a légszűrőt és a gázolaj szűrőt a saját karbantartási táblázatom szerint fogom cserélteteni,nekem már ez is nagyon hosszú,igaz régi diesel astarhoz vagyok szokva....
Nem már most (12 000KM) szürke! Egy koszos levegőszűrő eleinte 2-3 deci később 5-6 deci átlagfogyasztás növekdesét okoz,ugy visszafogja a motor. Probálj meg befogott szájjal futni:)))
Szerintem kicsit eltúlozzátok a levegőszűrő cseréjét........jó-jó-jó tudom milyen fontos szerepe van, de ez az a szűrő, ami könnyen tisztítható is, akár azzal, hogy csak kiverik /bocs/ akár komolyabban levegővel kifúvatva. A privát szerelőm szinte soha nem cseréltette le a szervíz által előírt időtartamban, mert tiszta volt, persze ha hülyére jártam vele horgászni föld utakon akkor igen.
Előre is bocsánat! A tegnap átvett kocsink k.könyvében 60.000 km-es csereperiódus van a diesel üzemanyag szűrőjére, benzin esetén pedig végig csak ellenőrzés. :-)
Én még arra is tippelnék, hogy lassan és hosszan gyorsít. Inkább nyomja picit jobban és tartsa a sebességet, mint órákig gyorsítani :). De ez csak egy tipp.