Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 2000.02.21 0 0 885
Képzeljétek!
Itt a dolgozó udvarán fölnevelkedett egy csodaszép kis cirmos kandúrka, aki mostanában naaaagyon óvatosan engedi magát megsimogatni, de csak akkor, ha idősebb, ivartalanított nővérkéjét símogatom. Olyankor ő "suttyomban" odatörleszkedik Jumihoz, mint akit csak a testvéri szeretet egészen véletlenül vitt oda, és ha én, természetesen egészen véletlenül....!!!, hozzáérek, akkor, mint aki azt hiszi, hogy a nővérke dörgölődzik, hagyja...
Csudaszép kis jószág, nemrég vettem észre, hogy egészen határozottan bandzsa!! Utoljára a tévésorozatban láttam bandzsa állatot, az is oroszlán volt, emlékszik rá valaki?? Clarence volt a neve. A kis cirmosnak egészen sűrűek a csíkjai és sötétek is. Bizony mondom, lázasan elkezdtem gondolkodni, hogy megpróbálom elorozni, hazavinni, de a józan eszem közbevágott. Sose vagyok otthon, pici a lakás és - mint tudjuk: egy macska "nem" macska - kettőt meg végképp nem bírnék fogadni.
Sebaj, majd ha jön az öttalálatos!! Mindenesetre Bandzsit tovább hódítgatom, hátha valamelyik kollegával a végén hajlandó lesz hazamenni, ha már emberhez szokik jobban.
üdv,
Ghanima
lujza Creative Commons License 2000.02.21 0 0 884
Azért én megkérdeznék egy állatorvost.
A mi ki cicóink talált cicók és romos állapotban kerültek hozzánk, kellett hozzájuk az orvosi beavatkozás, hogy abbahagyják. :((
Előzmény: mama (883)
mama Creative Commons License 2000.02.21 0 0 883
Segííítség!!!!
Mit jelent, ha a kismacskának hasmenése van? 2 napja tart neki, közben többször úgy tűnt, hogy rendbe jön, de aztán mégsem...
Ugye csak rosszat evett?
Gizus Creative Commons License 2000.02.20 0 0 882
Én a fonott hordozókosarat gondosan a mennyezetig érő gardrób legfelső polcára tettem, még én is csak létráról tudom elérni. Igy talán a macskák nem tudják működés képtelenné tenni (már ameddig nem tanulnak meg sima szekrény ajtón felmászni). A szekrény ajtók kinyitását már próbálgatják, igaz csak a tolóajtóknál.

Egyébként kis drágáim jól vannak. Fáncsika újabban feltűnő érdeklődéssel fordul a gyümölcsjoghurt felé. Régebben ott állhatott az asztalan, rá se bagózott. Most meg alig tudom megenni, mert állandóan rám akar mászni, hogy minél elöbb kinyalhassa a dobozt. Tegnap mikor vásárlásból hazaértem, már a pakolás során megpróbálta megkaparintani a dobozt. Holnapra lehet, hogy ki is nyitja ?

Vackorka nagylány lett. Ezt a tényt többszöri hajmeresztő nyávogással adja tudtunkra. Már kezdem megszokni.

diane Creative Commons License 2000.02.16 0 0 881
Nahát, hozzászólok akkor...
Már eddig is feszült figyelemmel olvastam a macsokról itt, egy ideig azért, mert nem volt sajátom, azóta meg azért, mert van. Végre! Gizmó cica valójában már fél éves lesz, kandúr a lelkem, és annyira rossz tud lenni... Amikor rátaláltunk, a világ legnyugodtabb, legártatlanabb, legszelidebb cicájának álcázta magát, apró volt, vézna, szánnivaló, azonnal haza kellett hoznunk. Azóta persze már felhagyott a szinleléssel...:)))
Valójában azért csatlakoztam ide, mert először is örömmel (mármint nekem, mamának biztos nem) olvastam, hogy nem csak Gizmo kezdi a fonott kosár feldolgozását a zárszerkezetnél
Másodszor: tanács, illetve megnyugtatás kéne...
Kis macs sosem, egész fél éves életében nem piszkitott máshová, csak az arra kijelölt helyre, egy hete viszont, amikor hazaértünk, azt kellett látnunk, hogy a macs minden létező módon rosszul volt, amig nem voltunk otthon. Egy óráig takaritottam a romokat...És akkor jött a sokk: ez a bolond megevett egy csomó madzagot! Volt egy gombolyagja, amit rengeteget nyúzott, és pár napja már csak foszlányok voltak belőle.Fél éves macskatartói rutinnal nem kezdtem keresni a többit, majd előjön takaritáskor, gondoltam. Nos, előjött, de a macskából!!! Az összes olyan illúzióm szertefoszlott, amik alapján eddig azt hittem, a macskák csak számukra ehető dolgokat esznek (a rágás más). Hál' istennek, többet nem volt rosszul azóta, de egyfolytában attól parázok, ha ilyen kis hülye, minden mást is lenyelhet.
Nyugtasson meg valaki, hogy ez csak egyedi, véletlen baleset volt, tanulópénz, ilyesmi...
Mégsem evakuálhatom az egész lakást!
Előre is köszi
diane
Előzmény: mama (880)
mama Creative Commons License 2000.02.15 0 0 880
Lehet, hogy ugyanazt a macskát neveljük?????
Morpheus, a dög gyönyörű fonott hordozókosárkájának szétrágta a kallantyúját, tehát ha valaki nem szorítja le a kosár tetejét a kocsiban, a macska azonnal kijön. Egyedül nem is tudom vinni sehova, még vendégségbe se:(
Előzmény: sylvie (879)
sylvie Creative Commons License 2000.02.14 0 0 879
Mancs biztos ami biztos alapon kissé átalakította a hordozó kosárkáját. Annak idején, amikor megkapta, rettentően tetszett neki, mindig abban aludt. Aztán elvittük benne kétszer a doki bácsihoz (egyszer szurit kapott, majd megfoszották kandúri mivoltától) és azóta természtesen nem volt hajlandó belefeküdni. Aztán a múlt héten elképedtem, ugyanis rajtakaptam, hogy nagyban durmol, összetekeredve a kosárban. Tüzetesebb viszgálódás után kiderült, hogy egyszerűen elrágta a kallantyút, így már képtelenség biztonságosan szállítani benne. Alvásra ellenben tökéletesen alkalmas maradt, s ami számára a fontos: dokibiztos kosarat csinált magának!
nori Creative Commons License 2000.02.14 0 0 878
Pocak cica jól van, pénteken, amikor hazamentem éppen lelkesen mosakodott, étvágya is megnőtt és lassan a hangja is visszajön :o)))))))
Ghanima Creative Commons License 2000.02.11 0 0 877
:-ooo, hihihi, ezt nem is tudtam!!
De ez teljesen célszerű gondolkodás, azt hiszem.
Előzmény: Maminti (876)
Maminti Creative Commons License 2000.02.11 0 0 876
Ghanima kedves! :)

Még egy kiegészítés: a bennszülött őslakosok egyszerű módon oldották meg a macskakérdést; mivel a macsok miatt majdnem eltüntek azok az állatok, amiknek a húsát ették, elkezdtek a macskára vadászni...

Előzmény: Ghanima (875)
Ghanima Creative Commons License 2000.02.11 0 0 875
Maminti, kedves!
Offocska on:
Kiegészítően szeretném hozzádtenni:
Nem a homo sapiens cselekedte mindezeket, hanem a homo sapiens europiensis, amely úgy elszállt a felvilágosodás által nyert tudásától, hogy azóta is azt meri hinni, hogy legyőzi a természetet.
(Bár, ha igaz, akkor a dingók a mostani őslakókkal mentek át Ausztráliába, viszont az is igaz, hogy a dingókat ők "kordában" tudták tartani, amikor megjelentek a juhnyájak, attól kezdve lett inkább bajuk velük, na kiknek, hát a juh tulajdonosoknak, akik meg, persze nem jellemzően bennszülöttek.)
Offocska off
üdv,
Ghanima
Előzmény: Maminti (873)
nori Creative Commons License 2000.02.11 0 0 874
Péntek, szombat, vasárnap voltunk, kapott injekciókat, azt mondták, mostmár jól lesz, de ma reggel nem tetszett nekem, délután visszaviszem, bár lehet, hogy előbb felhívom az orvost, hogy ez most belefér-e a lábadozásba, vagy nem
Előzmény: Maminti (873)
Maminti Creative Commons License 2000.02.11 0 0 873
Nori, szegény Pocak... :((( De legalább eszik! Mit mond a doki?

Láttátok tegnap a Discovery-n a Macskák titkos életét? Teljesen elhűltem, amikor megláttam, hogy hol mindenhol képesek megélni. Sőt fel is háborodtam azon, hogy miután az ember, úgyismint homo sapiens, kipakolja a megunt kedvencét és kölykeit, vagy csak a kölyköket valahol (még az Antarktiszra is kitettek pár éve macskákat!), és az úgy dönt, hogy túlél, pláne szaporodik, rögtön kártékony állattá válik megint csak az ember szemében. Az csak hagyján, hogy a madarakat elkapja, de még az egereket is, amik a baglyok és más ragadozó madarak tápláléka. Eszembe jutott az is, hogy volt idő, mikor megint csak a bölcs ember pusztította a baglyokat, hogy milyen kártékony, vagy csak simán mérgezte az egereket, és ezzel a többi egerekből élő ragadozót. Nem hiszem, hogy bármely egérpopuláció számát drasztikusan csökkenteni tudnák a macsok, lévén, hogy rendkívül szaporák.

Aztán eszembe jutottak azok is, akik teljesen fel voltak háborodva, hogy micsoda gazda vagyok én, nem elég, hogy nem engedem ki a macskát a lakásból, de még ivartalanítom is! Az utóbbit természetesen nő létemre követhettem el, szegény kandúr cicákon! Nagyon szívesen megmutattam volna neki most azt a képet, ahol az ausztrál őshonos állatvédő, macskabőrből készült sapkát visel, és mert azon a területen valóban nagyon kártékony állat lett, tűzzel-vassal írtja. A macskán kívül még ott van a dingó és a nyúl, mint kártékony állat. Kérdés, ki hurcolta be őket oda? Hát persze, hogy az ember. A homo sapiens.

Bemutatták az érem másik oldalát is: a macskákon majomszeretettel függő idős házaspárt is, akik a saját asztaluknál, porcelán tányérral terítenek a macskáiknak, és ha a hölgy elvonul fürödni egy egész zacskó jutalomfalatot szór végig a fürdőkád szélén nekik. Mintha a film szerint normális macskatartó nem is létezne.

A film végén ott volt a kérdés: "Este 9 óra van. Tudja, hol van a macskája?"

Körbenéztem, Kobold a karosszékben karikába tekerve magát aludt, míg Arisz a könyvespolc tetején elnyúlva művelte ugyenezt, csendes horkolással megspékelve... :)

Előzmény: nori (871)
heady Creative Commons License 2000.02.11 0 0 872
Bütyök Béla tacskó és valamilyen kopókeverék. (Ahogy vidéken mondják: "utcagyőztes" :-) ) Kistermetű, fekete a szőre, de a feje, mellénye, hasa és a lábai belső fele aranysárga. Mivel nem kutyás topicról van szó, nem részletezem a kutya jellemét, de egy érdekes adalék: amikor a Torgyánt látja a TV-ben, kimegy az előszobába és elkezd hányni :-)))) (tök komoly, nem vicc, ezt nem lehetne kitalálni)

Visszatérve a cicákhoz, nálunk is jön a tavasz, Cilike eddig végigaludta az éjszakákat, de pár napja reggel 6 óra körül ki kell engedni az előszobába, ott elkezd üvölteni és rohangászni. Meg kezdi a téli bundáját "vékonyítani", már nem annyira nagyon tömött, mint eddig volt.

Érdekes adalék Cilike jelleméhez, hogy soha nem volt az az igazán bújos macska. Szeretett, de nem hízelgett, nem "cicáskodott". Aztán nyáron elmentünk nyaralni másfél hétre, és addig egyedül volt. (Ez így nem igaz, mert a szomszédasszony minden nap átment, megetette, játszott vele, szóval nem volt elhanyagolva, de mégsem a gazdái voltak vele.) Miután hazaértünk, kb. egy hétig úgy jött utánam, mint egy kutya, állandóan a sarkamban volt. És azóta is minden éjjel a párnámon alszik, a fejem mellett.

Egyébként nálunk az alvás külön történet: Béla a lábamnál alszik az ágyban (télen, ha fázik, a takaró alatt; istenem, el van kényeztetve), Cilike meg a párnámon. Emiatt sokszor ébredek arra, hogy az ágyam szélén, kb. 10 cm széles helyen próbálok elférni, hogy a kis drágákat mégcsak véletlenül se zavarjam édes álmukban :-) (A párom nyugodtan durmol, mivel a szokásjog alapján az én oldalamon van a "tömegszállás".)

Előzmény: Maminti (866)
nori Creative Commons License 2000.02.11 0 0 871
Pocak cica nincs jól, koszos és csapzott a bundája és halkan, rekedten nyávog, egyébként eszik, meg sétálgat, de aggódom, vagy lehet, hogy lassan lábadozik, ma valszeg elviszem megint az állatorvoshoz. Füröszteni most nem akarom, van elég baja úgyis
nori Creative Commons License 2000.02.10 0 0 870
tavasz, az van, nálunk ez irtózatos bunyókban nyilvánul meg
Előzmény: sylvie (869)
sylvie Creative Commons License 2000.02.10 0 0 869
Egyszerűen csodálatosak! Van még hasonlóan jó ötleted?
Kicsi cica-micám tavaszt érez... Hajnali fél hétkor már reklamál, ha nem engedem ki az erkélyre. Csak az a ciki, hogy a résnyire nyitott erkélyajtón nem csak a macs, de a hideg is könnyedén be tud jönni
Előzmény: Laslow (868)
Laslow Creative Commons License 2000.02.09 0 0 868
Macskák jó dolgok:)
Itt is laknak páran:
http://www.extra.hu/laslow/macsek
Csak tudnám hogy kell link-et rakni a fórumba!
Bye all,
Laslow
Ghanima Creative Commons License 2000.02.09 0 0 867
A macska rúgja meg a szerverét az Indexnek, vagy mijét neki!
Gondosan beírtam ide egy üzenetet és bekrepált az elküldés :-(
Újból, tehát:
A mai Blikk 10. oldalán az olvasható, hogy a Magyar Állatorvosok Kamarája februárban oltási kampányt tart. Ennek keretében 20 %-kal olcsóbban oltják a macsekokat veszettség ellen, valamint kedvezményt adnak az ivartalanítás árából is. Mivel - a hír szerint - majd minden állatorvos részt vesz a kampányban, elég fölcsörögni a közeli rendelőt és ott megbeszélni a dolgot.
üdv,
Ghanima
Maminti Creative Commons License 2000.02.08 0 0 866
Kedves Muskátli, szerintem ne közvetlenül a hűtőből add a kaját a macsnak, inkább szobahőmérsékleten.

Szia Heady, üdv minálunk! :))))))))
Nem lehet semmi látvány a macsek meg a kutyó játszámája... Milyen márkájú Bütyök Béla?

Benntartásról: ha olyan helyen laknék, mint ahogy nem, akkor én is kiengedném a macsokat. De semmi bajuk sincs azzal, hogy lakásban élnek.

Oltások: ha benn van tartva a cica, akkor a veszettség ellenit nem kötelező neki adni, a többit viszont érdemes, mert azokat oltásokkal könnyű megelőzni, viszont nagyon nehéz gyógyítani, ha egyáltalán... Én évente egyszer oltatom be őket (plusz féreghajtó tabi), érdemes, már csak az oltások és a későbbi (neadjisten) gyógykezelések összegét is összehasonlítva...

A héthónapos cica olyan kamaszkorú. Általában 9 hónaposan lesznek ivarérettek vagy utána, és 6 hónaposan váltanak fogat.

Most egy kicsit magunkról... :) Arisz újabban azt az idegesítő szokást vette fel, hogy a konzervkajának csak a szaftját lefetyeli fel, a falatokra rá se bagózik, majd utána szárazkajával tömi meg a hasát... Ezekután bejön a nagyszobába, ezerrel nyávog és megpróbál felkapaszkodni a drapérián a karnisra a tévéállványról, amivel ugye a tévét is elfordítja. Teljesen felháborodik, amikor leveszem onnan, így nekiesik Koboldnak (vagy az neki) és úgy összeverekednek, hogy csak repkednek a szőrpamacsok. Persze hamarabb kifullad, így szétpakolom őket a szobákba (könnyebb egy marék vízipókot mellesleg... :) ) Persze visszanyávogja magát az adott delikvens és ilyenkor az esetek többségében békésen elhelyezkednek aludni. Furcsa módon reggelenként nagy az egyetértés náluk: mancsot mancsba öltve szundikálnak békésen egy gombolyagban... :)

Cirmi névötletként esetleg Rumcájsz helyett Rum(l)i? :)))

lujza Creative Commons License 2000.02.08 0 0 865
Nekem sosem volt olyan cicám, amelyik nem járt ki, de asszem, hogy macska leginkabb csak macskatol bir betegseget elkapni, ambator lehet, hogy kutyatol is, ezt allatorvostol kene megkerdezni, hogy van-e kozos macskakutya betegseg ? ( mert gondolom a kutya azert kijar ? :))
Előzmény: heady (863)
lujza Creative Commons License 2000.02.08 0 0 864
Meg is vadulnanak, ha nekiallnek melegiteni...
Persze azert kapnak meleg kajat is...
Előzmény: muskatli (862)
heady Creative Commons License 2000.02.08 0 0 863
Üdv Mindenkinek!

Rejtve bár, de eddig is nyomon követtem a topicot, most érzetem a leküzdhetetlen "hozzászólási vágyat". Nálunk is van a cica (2 éves, Cecília Lujza: Cilike)mellett kutyus (2 és 1/2 éves Bütyök Béla: Bélus) és imádják egymást!!!
Mikor Béluska hozzánk került vidékről a szüleim szomszédjától, volt egy akkor 3-4 hónapos cicám, Malvin (gyönyörű félperzsa), akit sajnos még azon a nyáron elloptak, amíg mi egy hétvégét a Balcsin töltöttünk. Ő még kijáró macska volt, mert akkor még azt hittem (én hülye), hogy egy macska nem való állandó jelleggel a lakásba.

Bélusnak nagyon hiányzott, ezért kora ősszel a Kudlik műsorából (azóta megszűnt: "Gazdit keresünk") hoztam egy közönséges (mármint a színe) fekete házimacskát, Picurt, de őt november elején elgázolta egy autó :-( Ekkor azt mondtam, nincs szerencsém a macskákal, tehát többet nem lesz. Igenám, de egyrészt Béluska elárvult volt pajtás hiányában, másrészt pedig imádom a macskákat (is), így került hozzánk egy véletlen folytán 98 elején Cilike. Ő már a lakásban él, el sem tudnám másképp képzelni.

Azóta szépen megnőtt, gyönyörű hófehér angórahölgy vált belőle, kék szemmel és édes, rózsaszín orrocskával. Béla a testvére, néha nagy bunyó van, a vendégek mindig sikítanak, hogy "szegény cicát megöli a kutya", csak azt már nem látják, amikor Cilike ad akkora pofont Bélának, hogy csak szikrázik :-) (Még orvoshoz is kellett vinni kb. másfél éve egy macskapofonból eredő seb miatt. Nem tett jót férfiúi hiúságának, amikor az orvos kinevette, hogy egy macska megverte :-))) )

Egyszóval imádjuk őket (bár a párom inkább "kutyás), nem tudtám állatok nélkül elképzelni az életemet. Egyébként Cilike nagyon jó kislány, örömmel veszem, hogy a szobanövényeimet egyáltalán nem bántja, nem kapar, szerintem a fölös energiáit levezeti Bélussal. Persze a csukott ajtó nem lehet akadály neki sem :-) Kalákában dolgoztak a kutyával: Bélus eldöntötte kb. egy éve, milyen jó lenne napközben is a kisszobában heverészni, nem pedig a konyhában, szólt a macskának, aki kivitelezte a dolgot, így egyik nap este hazaérve két röhögő (szó szerint!) állatka hasalt az ágyon. Ők győztek, azóta nyitva hagyjuk az ajtót :-)

Egy kérdés: mi a helyzet a macska-oltásokkal? Őszintén szólva, Cilike nincs beoltatva, amikor hozzánk került, valahogy elmaradt, egy "macskás" ismerősöm pedig később azt mondta, hogy az állandóan benn élő macskának nincs rá szüksége, mert nem kaphat el semmit. Béla rendesen be van oltatva, tehát tőle nem érheti baj, és tényleg még soha nem volt beteg Cilike. A rendszeres féregtelenítő tablettát természetesen Ő is megkapja, de mostanában újra felmerült bennem, hogy mégis be kellene oltatnom. Egyértelmű véleményt nem olvastam erről, Nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok?

muskatli Creative Commons License 2000.02.08 0 0 862
A hűtőről jut eszembe: az onnan kivett kaja adható azonnal a cicáknak, vagy melegíteni kell egy kicsit?
Előzmény: lujza (861)
lujza Creative Commons License 2000.02.08 0 0 861
Roppant egyszeru összegyujteni az összes macskákokat 1 m2-re :
Kimegyek a konyhába, s laza mozdulattal kinyitom a hutoszekrényt. 20 mp alatt garantáltan ott tolong mindegyik. :)
Előzmény: nori (860)
nori Creative Commons License 2000.02.08 0 0 860
Nálunk csak cicák vannak, de öten, az idegen macsok elűzését ők végzik:-)
Hogy a 7 hónapos kicsi-e, azt nem tudom, kérdezd meg az állatorvost. Nálatok hogyan sikerül egyszerre összefogdosni az összes macskát?
Előzmény: lujza (855)
muskatli Creative Commons License 2000.02.08 0 0 859
Kedves Lujza!
Nálunk is van kutya is meg macska is. 1 kiscica (6 hónapos), 1 kiskutya (4 hónapos) és 1 nagykutya (6 éves). Eleinte felváltva féltettem őket egymástól: a kiskutyát a kiscicától, majd a kiscicát a kiskutyától, de már nem kell aggódni egyikért sem! A szép vasárnapi napsütésben együtt hemperegtek a kertben és láthatóan nagyon jól érezték magukat egymással. Persze idegen macs nem teheti be a mancsát, arra a házőrző és óvónéni (nagykutya) ügyel.
Előzmény: lujza (855)
Cirmi9 Creative Commons License 2000.02.07 0 0 858
nagyon édes.egyáltalán nem 'igazi',független macska.mindig megy az ember után mint egy kis kutya.nálunk született,különösen szelid és ragaszkodo.nagyon jó cica
Előzmény: lujza (857)
lujza Creative Commons License 2000.02.07 0 0 857
A mi 7 hónapos kiskandúrunk meg vörös márványos.

Berci a neve, de elszúrtuk. O az örök bajkevero, minimum Lucifernek kellett volna hívni, de már késo. :(

A te kis vörösödnek milyen a jelleme ?

Előzmény: Cirmi9 (856)
Cirmi9 Creative Commons License 2000.02.07 0 0 856
az ln kandurom is már 7 hónapos,de még mindig nincsen neve.szép,nagyon szép.vörös ,cirmos.kéne neki egy jó név.Én erősködtem a Rumcájsz mellett,de senkinek nem teszett.tényleg rossz .vaqlami jó ötlet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!