Csak próbálkozom a következővel. Létrehoztam a Google fiókom alatt egy tárhelyet, ahol az egyik fájl tároló típusú lapra feltöltök a mov fájlt. Ez elvben és gyakorlatban a böngésző alól elérhető címet kap.
A klasszikus html sablonban ami megjeleníti a gömbpanorámát, kicseréltem a mov fájl útvonalát a saját szerveren lévő útvonalról erre az útvonalra. (konkrétan erre: http://sites.google.com/site/gombpanoramak/home/mov-1/kilato.mov
A QuickTime-s ág tökéletesen működik a DevalVR ág is elindul, megjelenik a bal alsó sarokban a menü, de a képernyő fehér marad.
Egy állásban 3 expó készült : +2Fé,0Fé,-2Fé, és ezen túl az ablakokra, kupolára és arra a részre ahová a nap közvetlen bevilágított egyedi fényméréssel is csináltam képeket, mert ezek a -2Fé alulexponált képeken is kiégtek. A PTGui-s feldolgozásba utóbbiakat is bevontam (align images), így a maszkoláskor nem volt elcsúszás. A 3 expót először Photomatix/Exposure fusion-nal raktam egybe, majd PS-ben maszkoltam rá a nagyon világos és sötét részeket.
Hááát, elég jó lehet a szemed! :) Ha a padlót bámulva forgatom körbe a panorámádat, akkor a kör egyáltalán nem üt! Egy-egy állásban hány expo készült és hány FÉ különbséggel? Itt is maszkolással csináltad meg az ablakokat?
Ugyanúgy PTGui-val mint a többi panorámát, csak a fotózáskor nem panoráma, hanem sima gömbfejet használtam. Ilyen távolságoknál a nodal pont már nem zavar be.
Igazad van! Kiszedtem mindkettőt. ( Ők voltak a teremőrök, akik nem mozdultak egy tapodtat sem, így az összes képre rákerültek, nem maradt más hátra mint a retus.)
Szép, mint minden képed! Azt a két embert én kivettem volna, szerintem így elrontja a hangulatot. Vagy sok ember, s az nagyon jó hangulatot csinál, vagy senki, de ez csak az én érzésem, nem biztos, hogy igazam van. (nem is nagy kunszt kivenni Őket, mert a másik oldalról kell csak tükrözni, azt a kis részt. Az én Mátyás templomomban is volt 3 ember, de úgy éreztem jobb, ha üres! :-)) Gratula!
Szerencsére itt nem kell engedély, hanem én rontottam el mindig valamit. Általában az ablakok égtek ki annyira, hogy még az alulexpós képből sem lehetett őket előcsalni.
Grstulálok, nagyon jüó lett! Az állványodat hogy tudtad pont középre tenni? Vagy ezt utólag is meg lehet adni? Ez a pano is a D70 + Sigma 10-20 mm-rel készült?