Keresés

Részletes keresés

diane Creative Commons License 2000.05.05 0 0 1066
De jó, köszönöm mindenkinek a tanácsot! Még várunk, mert azért ez nem volt "gázszivárgás". Az eddigiekből úgy gondolom, egészen biztosan tudni fogom, ha tényleg jelöl :-)))Bár én sajnos nem tudok állandóan otthon figyelni, hogy megakadályozzam. Remélem, legalább azzal a fotellel kezdi, amelyiket már úgyis szétcincálta...
Szegénynek most épp kötőhártya-gyulladása van :-(
Megpróbáltuk először hárman lefogni, hogy a kenőcsöt a szemébe juttassam, de fújt, tépett, rúgott, harapott, a macskagyógyító kommandó pedig négy véres (mondanom sem kell, belőlünk jött, nem a macskából) nekifutás után szégyenszemre vissza kellett hogy vonuljon. Erre tegnap reggel gyanútlanul kávéztam az asztalnál, mikor szegéy cic, aki addigra alig látott fél szemére, egyszer csak odaheveredett elém keresztbe az asztalra, rám nézett a maradék szemével és (lehet, hogy telepata, vagy én vagyok ilyen jól beidomítva...) nekem rögtön az jutott eszembe, hogy most hagyni fogja, hogy leápoljam. És tényleg. Teljesen meghatódtam, hogy megengedi, hogy a szemét piszkáljam. Egyáltalán nem küzdött, meg sem mozdult, semmi gyilkolás, mint tegnap este. Azóta naponta kétszer elvonulunk (nem szereti, ha más is van ott, olyankor nem engedi) és bekenem a szemét. Tényleg teljesen elérzékenyültem ennyi belém vetett bizalom láttán...
Amúgy a spriccelő nekünk működik, de tényleg ez az egyetlen fegyelmezési lehetőség...
mama Creative Commons License 2000.05.02 0 0 1065
Spriccelést mi is ismerjük. Nálunk úgy működik, hogy macskácska csinál valamit, amit nem szabad. Pl. felmászik a konyhapultra, kiborítja a fürdőszobai szemetest. Ezeket spricceléssel honorálom, hangos szó ugyanis hiába. Macska megteszi amit nem szabad, MEGVÁRJA a vizet, akkor elszalad, majd 30 mp után ott van újra, várja a vizet, elszalad, stb. Zömmel én unom meg előbb. :-)
Előzmény: ZsuZska (1064)
ZsuZska Creative Commons License 2000.05.02 0 0 1064
Én egy macsot sem vetettem alá ilyen műtétnek, sajnálom őket, így lent vannak az udvaron, és néha feljöhetnek, akkor pedig igyekszem szemmel tartani őket. Viszont egy ismerősömnek eddig még egy kivételével az összes kandurját sikerült lenevelni a jelölésről. Állítólag amikor látja, hogy jelölni akar, határozottan rá kell szólni, hogy nem szabad, és permetező flakonból egy kicsit lespriccelni vízzel. (Ezt a macskák nagyon nem szeretik, állítólag a virág megrágás ellen is hasznos a módszer.)
Előzmény: mama (1063)
mama Creative Commons License 2000.05.02 0 0 1063
Teljesen megértelek, én ugyanezzel küszködök, csak reménykedem, hátha, véletlenül pont ez a cica nem fog jelölni, és akkor nem kell kiheréltetni:-)) A barátnőmé másfél éves koráig rendben volt, és pont akkor kezdte el, amikor már mindenki megnyugodott, hogy oké, ez a cica nem jelöl:)
Előzmény: diane (1057)
sip pista Creative Commons License 2000.05.02 0 0 1062
ja és ha már itt vagyok, van nektek felix.exe? ritka macskahűen viselkedő macskaszimulátor sw, tényleg.. zabál, dörgölőzik, legyet fog, ..., ...,
p
sip pista Creative Commons License 2000.05.02 0 0 1061
sziasztok,
nem találtam ezt a topikát, úgyhogy csináltam egy másikat egy elhagyott macsról, +próbálok alkotni rá egy linket, ha nem müx, úgy hívják, macskásoknak egy lüke macs, olvassátok el, köszi,
p
pasa_ Creative Commons License 2000.04.30 0 0 1060
Egy ismerosom meselte, hogy kihivtak a gazszereloket, hogy ektelen gazszag van. azok kijottek, belaszagoltak orral a levegobe, majd nekialltak muszeresn szivargast keresni. Jo sok ido utan, amikor a keresoke nem talalt semmit, vetodott fel az egyikben, hogy nem lehet-e netan kandurmacska... :-)))

Pasa

Előzmény: Rhia (1058)
Maminti Creative Commons License 2000.04.29 0 0 1059
Kedves Dianne,
ne aggódj, az én macsjaim már egy éve túlestek a műtéten, és egy gramm súlyfölösleg nincs rajtuk. Sőt, néha már azon aggódom, hogy nem sovánkák-e szegénykék... :) Egyébként pont ugyanolyan aktivak, mint korábban, pont ugyanolyan lelkesedéssel pofozzák egymást, fogóznak, és szaglásznak az arcomba, mikor a felüléseket csinálom (nám)... :)))

Hidd el, neki is jobb lesz igy...

Előzmény: diane (1057)
Rhia Creative Commons License 2000.04.29 0 0 1058
diane kedves,
mint dupla matskas, ket voltfiuval, hadd adjak nemi kepet a dologrol.
Ha a hatizsakod mar megjelolte, sajnos itt az ido :-( Figyeld meg egy darabig; altalaban erdemes varni mig 9 honapos lesz, legalabbis az en allatorvosom azt mondta, de ez valszeg matsonkent valtozik. MIndenesetre almomban ne jojjon elo az a szag, ami akkor fogadott, amikor hazajottem Amerikabol, es bele akartam ulni a kedven fotelembe egy honapi tavollet utan. Buta Arc akkor lett ivarerett a dragam, es a fotelt szemelte ki mint teruletet, a sajatjat. A foteltol elbucsuzhattam :-( A mats meg sajnos ment az allatorvoshoz.
NEM lesz feltetlenul kover! Az enyimek (Marco Polo es Po:po"ke, avagy Buta Arc) telen fehiznak persze, de aztan leadjak. A trukk: mindennap jatszani kell veluk ugy 20 percet egyszerre. Ne tobbet: a kis szivuk nem bir tobb intenziv terhelest, es ha egy mats egyszer belelendul a jatekba, hat azt biztos lattad mar a Tiednel! :-)))

Most ennyi, legyetek jok a matssal,
Rhia

Előzmény: diane (1057)
diane Creative Commons License 2000.04.29 0 0 1057
Az állatorvos szerint (aki mellesleg a nevelőapám) már jó ideje kész rá, de én halogatom.
Úúúúgy féltem. Meg sajnálom. Attól is tartok, hogy meghízik. Hallottam, hogy mivel utána kevésbé aktívak, felszednek némi súlyfelesleget, de olyan gyönyörű karcsú, arányos, kíváncsi meg minden.
Bár egy kis lehiggadás már ráférne (meg ránk is...)
Amúgy már 8 hónapos, szóval elvileg lehetne műteni, én tényleg azért "várom" az első szagjelölgetést, hogy tudjam, innen már nem lehet tovább halogatni. Bár jobb lenne inkább egy nappal előtte, ugye. :-)
Akkor tehát, akivel már történt ilyen: honnan ismerem fel 99%-os biztonsággal, hogy ivarérett lett és nem csak a szokásos macskaszag, amit olyan helyeken hagy, ahol nagyon sokat tartózkodik? (pl. a hátizsákom)
diane
BÖZSIKE Creative Commons License 2000.04.29 0 0 1056
Én azt olvastam különböző könyvekben, hogy nem szabad túl korán elvégeztetni a műtétet, meg kell várni, amíg teljesen kifejlődnek az ivarszervei a cicának, mert később gond lehet a veséjével, ill. a pisiléssel. Általában azt mondják, hogy 7-10 hónapos korban ajánlott, de cicánként változó. Meg kell mutatni az állatorvosnak, ő meg tudja mondani, hogy már lehet-e.
Marcika 8 hónapos volt, mikor túlesett a műtéten. Fiúcicáknál szerencsére egyszerűbb a dolog, de készülj fel rá, hogy elég borzasztó látvány, amikor felébred és kóvályog szegény össze-vissza. Mikor műtét után hazavittem Marcit, a padlóra tettem egy vastag plédet, arra fektettem, hogy mikor felébred, le ne essen, és betakargattam, majd percenként néztem és tapogattam, hogy ver-e a kis szíve, míg fel nem ébredt. Aztán meg loholtam utána egész nap, mert kábulatában mindenhova fel akart ugrani, de nem bírt, mert gyenge volt és állandóan résen kellett lenni, hogy el tudjam kapni estében. Szóval így.
Előzmény: diane (1055)
diane Creative Commons License 2000.04.29 0 0 1055
Hali!
Lenne egy kérdésem. Honnan tudja az ember lánya, hogy nem halogathatja tovább, el kell végeztetni a műtétet szegény macsekon? Én addig-addig próbálom húzni, amíg csak lehet, de attól tartok, hogy megtörtént az első megjelölgetés, aminek már komoly szag-nyomai vannak. Amúgy nem semmi, kimostam a hátizsákom, mert fekete, és ezért a szürkésfehér színű kis dög imád benne aludni, és tiszta szőr lett. Egy napig áztattam mosószerben (a hátizsákot, nem a macskát :-)), megszárítottam, óvtam a macskától, erre másnap reggel arra ébredek, hogy leszedte a polcról és benne alszik. Gyorsan kizavartam, szőrtelenítettem a hátizsákot, amennyire lehetett, és azt hittem, megúszom ennyivel (hiába, alig 3/4 éve van macs, elég naiv vagyok még...). Utána ülünk a metrón az öcsémmel, épp a hátizsákban kerestem valamit, amikor megjegyezte, hogy milyen vicces, hogy már nekem is macskaszagom van(!). Én kicsit náthás vagyok éppen, de erre gyanút fogtam, elkezdtem szimatolni, és tényleg, a macskaszag határozottan a hátizsákomból jött! Tutira megjelölte magának, miután kimostam és tele lett undorító nem-macskaszaggal, gondolom, hogy ismét ismerős, lakályos legyen... Szerintetek ez az? Szánjam hát rá magam szegény macs ivartalanítására?
diane
lujza Creative Commons License 2000.04.27 0 0 1054
Ricsike is kapott légpuskával. Napokig fájt a lába, pedig az állatorvos kiszedte. Elkaptuk a hülyegyereket, (épp a mókusunkat akarta célbavenni, nem a miénk, csak a kiserdöben lakik.)

Mondtuk a kölöknek, ha mégegyszer meglátom itt, elszedem a puskáját. Mondta, hogy mire löjön.
Mondtam céltáblára. Valszeg elég zordul néztünk ki, mert azóta nem láttuk.

Yv Creative Commons License 2000.04.27 0 0 1053
Felénk is volt egy időben lövöldözés:(
Egyik cicánk az oldalában hordozott egy golyót. Csak akkor vettük észre, mikor kiesett Belőle:(
Artúrkámat az orrán találta el a két szeme közt:( Hála az égnek, hogy nem a szemét lőtte ki. Szerencsére ez a golyó szinte azonnal kiesett.
EGyik pici cicánknak a szemét lőtte ki:(((
Azóta nem állok szóba a szomszéd fiúval, mert nem hiszem el, hogy nem ő volt! De mit tehetek vele? Le nem lőhetem, sajnos:(
nori Creative Commons License 2000.04.27 0 0 1052
Szervusz lujza!

Két cicát is meglőttek a múlt héten nálunk, valószínűleg légpuskával, úgyhogy szobafogságban voltak szegények, szerencsére komoly bajuk nem lett, csak bicegtek egy darabig és nagyon meg voltak ijedve. Párom mindenféle gonosz akciót helyezett kilátásba, ha megtudja, ki volt. Megpróbálta szobacicává nevelni őket, de ez már nem megy, marad az aggódás

Előzmény: lujza (1051)
lujza Creative Commons License 2000.04.27 0 0 1051
Nekem ellenkezö tapasztalataim vannak. Ricsike exkandúrunk 2 cica megbetegedését, s elpusztulását nézte végig. Az egyik az anyja volt, többször altatták, mütötték. A másik egy fiatal, "idegen" cica volt, ö csak gyengült egyre.
Ricsi mind a kettövel gyengéden, udvariasan, elözékenyen viselkedett. (lehet, hogy ö egy különleges cica, igazi "úriember"? )

A legborzasztóbb a kutya volt, mikor a cicát elaltatta az állatorvos, fel akarta ébreszteni. :(

Maminti Creative Commons License 2000.04.27 0 0 1050
Emlékszem, amikor tavaly Kobold lett műtve, Arisz is hasonlóan furcsán viselkedett: fújt, a farka olyan lett, mint a vécékefe és rémísztő csatakiáltásokkal próbálta távoltartani a még kóválygó Koboldot, aki üdvözölte volna... El is sírtam magam emiatt, mert másnap reggel nagyon durván összeverekedtek, nekem pedig ott kellett hagyni őket, dolgozni kellett menni. Este is még kerülte Arisz Koboldot, aztán pont akkor, amikor elpanaszkodtam magam a barátomnak, a kicsi odament a szundikáló Koboldhoz, összedugták az orrukat és békésen elkezdték mosdatni egymást... :) Két hónap múlva Ariszka is átesett a műtéten, kevesebb altatót is kapott, meg is vártuk, amíg teljesen felébred, így amikor hazavittem, egyetlen gondolat kötötte csak le: a kajástálka... :)
Előzmény: Gizus (1048)
nori Creative Commons License 2000.04.27 0 0 1049
Többször tapasztaltam, hogy a sebesült macskákkal furán viselkednek a többiek. Általában félnek tőlük, igyekeznek először elkerülni, aztán meg megpróbálják gyógyítani, tisztogatni. Pl. múlt héten Garfield lábát valószínűleg meglőtték, Pocak óvatosan keringett körülötte, felkapaszkodott a mellső lábaival a fotelre, úgy nézte kíváncsian, majd lassan odament hozzá és nyalogatni kezdte. Ezt ilyen sorrendben vagy ötször megismételte. Talán félnek, hogy fájdalmukban támadnak, aztán, ha nem, segítenek gyógyulni? nem tudom
Előzmény: Gizus (1048)
Gizus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 1048
Tegnap Vackorka is túlesett az ivartalanításon. Elég , sőt túl jól viselte a megpróbáltatásokat, ma estére már leszedte a kötést (illetve az azt helyettesítő ragasztót) a pocakjáról. Természetesen, ha nem alszik, akkor a pocakja foglalkoztatja. Remélem a varratokat még egy ideig meghagyja, mert nem örölnék, ha pótvarrásra vissza kellene vinni a kisasszonyt.

Teljesen ledöbbentem, hogy amikor tegnap visszaértünk az orvostól, Fáncsika teljes rémülettel fogadta barátnőjét. (A napokban lesz 1 éve, hogy ketten vannak.) Először azt hittem, hogy a gyógyszerszag, meg az teszi, hogy Vackorka még aludt. De még ma reggel is fújt a másikra, és általában nagy ívben elkerüli. Az egyébként is visszahúzódó cicus most méginkább visszahúzódóvá vált. Bebujik az asztal alé és ott üldögél órákig. Pedig nem is őt műtötték (hiszen már tavaly átesett rajta).

Maminti Creative Commons License 2000.04.26 0 0 1047
Mi sem vesztünk el. :) Drágáim ma reggel koncentrált támadást végeztek az ajtó ellen, annak érdekében, hogy felkeljek végre. Kénytelen vagyok ugyanis hajnalban kizárni őket, mert Arisz már fél 6-kor! elkezd sírni a szekrény tetején. Érdekes módon, amikor magamhoz hívom vagy intem, rögtön odakocog, így egyszerűen a karomba kapva kitehetem a szobából, és a kisasztallal majdnem hermetikusan elzárva az ajtót, még alukálhatok egy kicsit. Úgy egy félórát. Ekkor Kobold elkezd a kilincsre ugrálni, amivel ugye a kisasztalt is megszólaltja, így az ütemes döngésre feltápászkodok, kimegyek reggelit adni, almot tiszítani, és megint visszazuttyanok alukálni. Ha hagynak. Ha Arisz bent van a szobában, előbb-utóbb biztos elkezd nyávogni (étel-ital-alom minden van, csak nem bírja elviselni, hogy még aludnánk), ha kizárjuk őket, akkor viszont Koboldnak jut eszébe, hogy ő most a kisszoba ablakpárkányán akar leskelődni... S az egész kezdődik előlről... :)
Kobzoska Creative Commons License 2000.04.25 0 0 1046
Nálunk volt lakásfelújítás az év elején, igaz, csak egy cicám van.
A mestereket megkértem, hogy jöttükbe-mentükbe nagyon vigyázzanak, hogy a cica ki ne slisszoljon. Hát nem volt szükség nagy óvatosságra! Reggel a fickók csengetésére a macska beült az ágy alá és csak este jött ki, amikor hazamentem. Pisi visszatartva és éhezés.
Este viszont beindult az élet, a szanaszét heverő szerszámok, az össze-vissza toszigált bútorkombinációk számtalan lehetőséget tartogatnak egy érdeklődő macska számára.
Kifejezetten élvezte a felfordulást.

Előzmény: Gizus (1043)
mama Creative Commons License 2000.04.25 0 0 1045
Tényleg minden cica elveszett?!? :(
Az enyém persze nem, hanem csak tombol, rombol, tör, esetleg zúz. Virágot eszik, és poharakat semmisít meg, kilyukaszt minden zacskót, kiborít minden kaját, kikotorja a homokot, megeszi a kezemet...
Így élünk kettecskén:)))
pasa_ Creative Commons License 2000.04.19 0 0 1044
Be kell zarni egy masik szobaba. :)

En a napokban tapetaztam. A macska elso dolga volt raulni a levagott tapetacsik kozepere. (Amugy is ha elokerul egy papir olvasashoz, tervezeshez, barmihez, vagy doboz, amibol ossze kell szerelni valamit, a macska azonnal ott terem raulesileg. :)

Aztan idonkent ha kiszabadult kergette a papirfecnket, a szegocsikot, bele akart maszni a tapetaragasztos lavorba es hasonlok.

Ja, es persze arra a szekre is felugrott, amire az ember raallna ragasztas vegett.

Pasa

Előzmény: Gizus (1043)
Gizus Creative Commons License 2000.04.19 0 0 1043
Mi történt, világgá ment az összes macska ?

Két hét számítógép megvonás után végre felmehettem kedvenc topikomra, és azt látom, hogy már egy hete senkivel nem történt semmi :(((((((((

Nálunk mindkét cicus jól van, csak a szokásos csínyeiket követik el, menetrendszerűen.
De olyan jó este, amikor lecsillapodnak, és hozzám bújnak az esti simiért.

Ha valakinek van tapasztalata, hogy lehet lakásfelújítást csinálni két mindenre kiváncsi, kicsit lökött maccsal, az ossza meg velem.

ZsuZska Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1041
Tehát: Mivel a matskának nem a hétköznapi megszokott helye a hétvégi telek, ezért idegenkedik, és még egy jó darabig idegenkedni is fog. Függetlenül attól, hogy más kandúrok által megjelölt felségterületről van-e szó vagy nem. Minden esetre, ha a macs általában lakáshoz szokott, akkor még nehezebb lesz kiszoktatni a zöldbe, tehát türelem, türelem, türelem.
Több kandur is remekül eléldegél - a hatalmi vitákat leszámítva - ua. területen.
Nem kell aggódni. Az alomhasználatról pedig annyit, meg fogja tanuli előbb-utóbb, hogy sokkal jobb kint az udvaron elvégezni ezeket a teendőket is. Elhiheted, 3 éve 9 felnőtt macskával élek (illetve mostmár csak 6 a szomszédok jóvoltából...), a belváros közepén, az összes kismacsot 5 hónapos kora után szoktattam le a grundra, ahol "farkas törvényekkel" találták szembe magukat: másik macskák, kutyák és rosszindulatú emberek. És volt olyan is, aki 2 éves koráig nem volt hajlandó kimenni a lakásból, ha levittem elbújt a bokrok alá, onnan nyávogott keservesen, és futott vissza a lépcsőházhoz. Aztán mégis muszáj volt - ami nagy úr,- és leköltözött a ház alatti garázsba amelyen van egy macska ki-bejárat. Eleinte csak a lyukon keresztül bámészkodott ki, aztán kiült az ajtóba, végül - jó 3 hónap alatt megtanulta ő is a lenti élet szabályait. Ja igen! És eleinte a garázsba kellett almot tartani számára, de amikor kiszokott már soha nem vette igénybe többet a dobozát. Egy kicsi hosszú voltam - bocs!
lujza Creative Commons License 2000.04.12 0 0 1040
Szerintem minden területnek van macskatulajdonosa.
Ráadásul az elhagyatott területeken szokott a határ lenni, úgyhogy több macskától is lehet tartania.

A fiúk meg a lányokat nem bántják, azok meg nagyon tudják védeni a területet. A mi balhés macskánk pl. kistermetu lánycica volt, de nagyon mérges volt, ha nem ismerték el a jogait a területre és nála nagyobb macskáknak is nekiment.. :))

Előzmény: mama (1038)
morticia addams Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1039
>>nem szoktak még oda cicák.<<
Biztos vagy Te ebben?:) Ha terulet van, ott macska van:)Foleg ha ilyen viszonylag haboritatlan reszrol van szo.
Előzmény: mama (1038)
mama Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1038
Fiú, sőt, eddig úgy tudtuk, nagyon vagány pasas:) Emberbe, kutyába gond nélkül beleköt, csak a kertet utálja.
Idegen macskák meg szerintem ott nincsenek, mert az csak nyaralóövezet, Páty mellett van,nem szoktak még oda cicák.
De ugye legalább van remény?
Előzmény: mama (1035)
morticia addams Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1037
lujzanak valoszinuleg igaza van.

Macskaalom ugyben csak annyt tudok, hogy ha egyszer a maccs megszokta a ladikat akkor akkor is oda fog jarni ha egyebkent sajat kertje vagy egyeb kulso felsegterulete van.

Előzmény: mama (1035)
lujza Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1036
Fiú, vagy lánymacs ?

Én a helyedben nem csodálkoznék a viselkedésén. Idegen macskák felségterületén van, ugyanis. És fél. Jogosan. Hogy jön a tulaj, s jól megruházza.

A macskák már csak ilyenek. Nem tisztelik az emberek birtokhatárait. :(

Macskavécé ügyben, vagy vidd ki az almot a kertbe, vagy, ha bent van, rakjál bele földet. Ha már nem fog félni, hamar kiszokik a kertbe.

Nekünk volt olyan cicánk, akit hétvégéken kihordtunk a nyaralóba. 2 napjába telt szegénynek, mire tudtára adta a szomszéd macsoknak, hogy ez itt az o telke. Mire végzett csóri macs, eljött a vasárnap este, s vittük haza. Péntek este meg kivittük újra, persze a szomszéd ciccek közben jól elszemtelenedtek, s kezdhette a civakodást elöröl. :(

Előzmény: mama (1035)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!