Keresés

Részletes keresés

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2010.02.01 0 0 446
Ha beleszámolod a kamatadót, akkor 17% jön ki.
Előzmény: P.ISTI (445)
P.ISTI Creative Commons License 2010.01.25 0 0 445

Én havi 20000 forintra számoltam ki, hány százalékos kamatra (természetesen a kamatadót levonva) kellene ahhoz betenni havonta ennyi összeget, hogy 49+3 hónap múlva ugyanannyi pénzem legyen, mint a Fundamentával.

Ez k. 1.300.000 Ft lenne. A végeredmény: 13%

Ekkor természetesen csak az első 4 év telik mle, de már akkor is hozzájuthat valaki a pénzéhez, ha ingatlanba nyomja be.

Előzmény: zizizuzu (444)
zizizuzu Creative Commons License 2010.01.25 0 0 444
Te a 8. év végén tényleg "csak" 1,3 milkót kapsz. Az arra felvehető kölcsön összegével érheted el a 2,5 milliót. A kamatos-kamat számítása a fundánál azért nem helytálló, mert a valós kamat durván 1% körül alakul.
Az állami támogatás az, amivel még jók a piacon.
Előzmény: lesliegold (442)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 443
Az nem a szerzodeses osszeg?
Előzmény: lesliegold (442)
lesliegold Creative Commons License 2010.01.25 0 0 442

A lakás-takarékpénztárak (OTP és Fundamenta) működése leginkább az állami támogatásokra épül, ugyanis az éves megtakarítás után a magyar állam 30%-os állami támogatást biztosít, legfeljebb 8 évig, legfeljebb havi 20 000 forint-os megtakarításig.

Azaz nem a befizetett össztőkére számol 30%-ot, hanem csak mindig egy évi befizetésre, ezért ez nem a kamatos kamat, azaz nem a hozam mértéke. Az éves hozam 10%-ra jön ki a legrövidebb időtávra, ami 4 év. Persze ebbe benne van az évi 3% vagy mennyi betéti kamat is. Lejárta után csak lakáscélra költhető, nem szabadon felhasználható.

Havi 10.000 Ft-ot fizetek 8 éven keresztül, és a végén 2.5 m Ft-ot kapok. Ez a 2,5 m Ft már az elején rögzítve van magán a kötvényen/szeződésen egyértelműen. Ha az lenne, amit Te mondassz, akkor évente lenne 120.000 befizetés + 36 állami támogatás= 156.000 Ft/év X 8év = 1.248.000 Ft, ha nincs kamatos kamat, akkor hogy lesz ez a duplája a 8. év végén? Vagy ha mégse nekem van igazam, mit értelmezek rosszul?

Előzmény: Ipari-antidepresszió (424)
sanyinak Creative Commons License 2010.01.22 0 0 441
Korábban említettem itt az Allianz Életprogram akciós szerződését. Akkor szkeptikusan álltak hozzá páran itt a fórumon. Azóta megkötöttem és vissza is visszavásároltam a biztosításomat. Még késedelmes kifizetéssel is egy hónap alatt 2,75 % bruttó hozamot értem el (ez éves szinten ugye 33 %).

Ismét van hasonló akciójuk, de sajnos a hozam már jóval alacsonyabb, közben rájöttek, hogy be kell zárni a kiskapukat a szerződésben. Ezúttal legalább 3 hónapra szól a szerződés, a garantáltan elérhető hozam 3 hó után éves szinten bruttó 7-9 % lehet - összegtől függően.
Előzmény: Törölt nick (394)
sa52 Creative Commons License 2010.01.21 0 0 440
Ismertető a Prémium Magyar Államkötvény elnevezésű. 2013/I sorozatszámú államkötvények nyilvános forgalomba hozatalához

https://www.kozzetetelek.hu/downloadkozzetetel?id=80060&kid=9244436

„Az Szja tv. vonatkozó rendelkezései értelmében a Prémium Magyar Államkötvényből származó fentiek szerinti jövedelmet kamatjövedelemként nem kell figyelembe venni, amennyiben a Prémium Magyar Államkötvényből származó jövedelemre az Szja tv. külön rendelkezései szerinti tartós befektetésből származó jövedelmet kell megállapítani.”

„A Kibocsátó, illetve az ÁKK Zrt. javasolja a Prémium Magyar Államkötvény iránt érdeklődő befektetők részére, hogy forduljanak szakértőhöz abban a kérdésben, hogy a Prémium Magyar Államkötvény megvásárlásából, tulajdonlásából és átruházásából adódó következmények milyen módon érintik adózásukat.”

Azt hiszem, így teljesen egyértelmű. Egy szakértőt kell keresned, aki megválaszolja a kérdésedet.
Előzmény: Törölt nick (429)
MoonlightDEI Creative Commons License 2010.01.21 0 0 439
Természetesen ebben nagyon igazad.
Előzmény: hittheroadjack (438)
hittheroadjack Creative Commons License 2010.01.20 0 0 438

Nem lep meg.

Ezzel még sokan vannak így. Szinte mindenki.

Ezzel csak a figyelmedet akartam  felhívni arra, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jobban jársz, ha ma nem váltod át az eurodat forintra, majd a forintot kötöd le.

Ahhoz, hogy tudhasd melyik döntésed esetén jársz jobban azt is tudnod kellene, hogy hogyan fog a jövőben aHUF/Eur árfolyam alakulni.

Szóval a kérdésed megválaszolhatatlan, hacsak nem egy megbízható jóst kérdezel. De a delphoi jósda már régen bezárt.   

MoonlightDEI Creative Commons License 2010.01.20 0 0 437
Ha lenne biztos infóm az euro/forint árfolyam alakulásárol, szerintem nem tettem volna fel a kérdést.

Cyberslider köszi a linket!!!
hittheroadjack Creative Commons License 2010.01.20 0 0 436

Odahaza, ha beváltom forintra most nem járnék túl jól.

Miért tudsz valamit ?  Biztos infod van arról, hogy lényegesen gyengülni fog a forint néhány hónap múlva, ezért érdemes most kivárni és Euroban tartani egyenlőre ?? Mondd  el nekünk is.

Ha meg nincs ilyen tutti infod, akkor mire alapozod azt, hogy nem járnál túl jól ? Az is lehet, hogy a választások környékén jelentősen megerősödik és akkor kevesebbet kapsz majd a lekötésből felszabaduló euro eladásakor. 

Aki bármelyik kimenet valószínűségéről garantált hírt hoz nekem, annak sokat fizetnék.

lamed Creative Commons License 2010.01.20 0 0 435
Egy UL-nél a kezelési költségek évente változnak a 10-20 éves futamidő alatt? Hogy alakul, amikor majd belépünk az EUR-ba? Gondolom nem marad változatlanul 2-4% az össz TKM, amikor az EUR kamatok ez alatt vannak. Vagy nem jól gondolom?
sa52 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 434
A vásárlásnak, értékpapír számla vezetésnek, kapcsolódó szolgáltatásnak (webkincstár, telekincstár) nincs díja, ugyanúgy mint az értékpapír számláról történő utalásnak sem.

Az értékpapír kikérés véleményem szerint a Prémium államkötvénynél nem értelmezhető, mivel dematerizált értékpapírról van szó. Ez alatt elektronikus úton létrehozott, rögzített, továbbított és nyilvántartott, az értékpapír tartalmi kellékeit azonosítható módon tartalmazó adatösszességet kell érteni. (Nem kerülnek kinyomtatásra, ellentétben az okirati formában megjelenő értékpapírokkal.)
Előzmény: pgyafi (433)
pgyafi Creative Commons License 2010.01.19 0 0 433

Egy ilyen államkötvény vásárlásának milyen díjai vannak?

"Az értékpapír-kikérés díja "  2,.5%    -   ez mit jelent?

Előzmény: sa52 (427)
vaesz Creative Commons License 2010.01.19 0 0 432
TBSZ-ben tudok segíteni, ha van kérdés!
Előzmény: lesliegold (420)
Cyberslider Creative Commons License 2010.01.19 0 0 431
Igen, van lehetőség, 3% körüli a kamat, persze ez sokmindentől függ, lekötés időtartama, melyik bank, stb...

Itt mazsolázhatsz:
http://lekotes.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=49&Itemid=29
Előzmény: MoonlightDEI (430)
MoonlightDEI Creative Commons License 2010.01.19 0 0 430
Sziasztok!

Szeretnék a hozzáértőktől egy kis segítséget/tanácsot kérni. Jelenleg külföldön dolgozom, euroban kapom a fizetésem. Szeretném a megtakarított pénzemet kamatoztatni. Hogyan lenne érdemes? Odahaza, ha beváltom forintra most nem járnék túl jól. Van lehetőség otthon euroban lekötni a pénzt?

Előre is köszönöm a segítségeteket
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.19 0 0 429
ezek szerint a TBSZ-es prémium kötvény csak lerázós duma volt...
Laslow Creative Commons License 2010.01.19 0 0 428
Köszi az infót; így már nem olyan jó választás. Idénre még csak-csak, de jövőre...?
sa52 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 427
"Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy 2010. január 25-től a Prémium Magyar Államkötvény egy újabb sorozatának adagolt kibocsátását, azaz értékesítését kezdi meg a Magyar Államkincstár fiókjaiban. A kötvény futamideje 3 év, kamatozása ismételten a kamatmegállapítást megelőző év decembere és az azt megelőző év decembere közötti fogyasztói árindex alapján határozódik meg, amelyhez 3 % fix kamatprémium adódik hozzá. Az első év végén kifizetendő kamat ily módon 8,6 %. Az előző sorozat sikerére tekintettel a kibocsátás keretösszege 50 milliárd forintra emelkedik.

Budapest, 2010. január 18."
Előzmény: Laslow (426)
Laslow Creative Commons License 2010.01.19 0 0 426
Egyösszegű 2m Ft: Beraknám valami 1-2 hónapos 9% körüli lekötésre (láttam nemrég ilyet), és mire az letelik kiderül lesz-e utódja a Prémium Magyar Államkötvénynek, és ha igen, mik a részletek. A részvény nekem túl kockázatos, nem aludnék vele jól.

Havi 15e Ft: Nem tudom, talán megtakarítási számlára kerülne (pl. CIB Malacpersely), aztán évente megnézném, van-e valami jobb lehetőség.
Előzmény: lesliegold (425)
lesliegold Creative Commons License 2010.01.19 0 0 425
Ha most kötsz ilyen lakás előtakarékosságot, akkor igaz, de a régiek, mint pl az enyém 8 év után arra költhető, amire csak akarod, azaz SZABADON FELHASZNÁLHATÓ! De a lenti kérdésemre továbbra is várom szíves segítségetek, ötleteiket...(Mibe fektetnétek 2 m Ft egyösszegű tőkét és mibe havi 15e Ft-os megtakarítást, ha középtávon 5-8 évben is gondolkodhatnátok)
Előzmény: Ipari-antidepresszió (424)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2010.01.19 0 0 424
Egy ismerősöm azt mondta emeltessük meg a havi 10.000 Ft-os lakáselőtakarékossági OTP-s lakáskasszánkat a duplájára, mert arra havi 30% az állami támogatás, (azaz pénzügyi szempontból a kamat,) és még van hátra 6 évünk a lakáskasszából.

A lakás-takarékpénztárak (OTP és Fundamenta) működése leginkább az állami támogatásokra épül, ugyanis az éves megtakarítás után a magyar állam 30%-os állami támogatást biztosít, legfeljebb 8 évig, legfeljebb havi 20 000 forint-os megtakarításig.

Azaz nem a befizetett össztőkére számol 30%-ot, hanem csak mindig egy évi befizetésre, ezért ez nem a kamatos kamat, azaz nem a hozam mértéke. Az éves hozam 10%-ra jön ki a legrövidebb időtávra, ami 4 év. Persze ebbe benne van az évi 3% vagy mennyi betéti kamat is. Lejárta után csak lakáscélra költhető, nem szabadon felhasználható.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.18 0 0 423
Harminc évente eltörölték az ÖSSZES adósságot...
-régen, az ókorban-
Ja és nem volt KAMAT!!!! TILTVA VOLT!!!! TÖRVÉNYILEG.
Harsonás kihirdette.. harminc évente. Ez volt régen... Ókorban... A pénzkorszak kezdetén.
Az ókorban... régen...
Cyberslider Creative Commons License 2010.01.18 0 0 422
Hát én kocsira nem költeném el, mert az aztán nagyon gyorsan a semmivé foszlik :) Sajnos ez nem elég sok, hogy pl. ingatlanba fektedd, pedig az lenne a jó megoldás. A prémium államkötvényről is lecsúsztál, most fogyott el, az még hozott volna idénre 11.6%-ot, jövőre meg olyan 9-et is kb.... A banki kamatok viszont 6-7%-nál nem adnak sajnos többet, tőzsdézni meg gondolom kockázatos, nem akarsz. Hacsak nem vmi tőkevédett alap, de az kérdéses mennyit fog hozni. Azért hosszabb távon nem olyan rossz sztem a részvény. TBSZ-el csak óvatosan, azt nem lehet ám csak úgy kivenni, ez a hátránya! Ezt érdemes meggondolni.
Cyberslider Creative Commons License 2010.01.18 0 0 421
Na akkor most mondok nektek mégvmit!

Mi is vittünk pénzt az Erste-be, és nem akarták lekötni akciósan. Tudjátok-e miért?

Hát mert van egy számlánk a postán is. (Lekötés.) Értitek, a Postán. Mondom jó, és? Válasz: hát az is beleszámít. Hogyhogy? Úgy, hogy a postával az Erste van leszerződve, és az erste intézi a posta lekötéseket. Hát de mondom nekem itt nem is volt számlám, most nyitottam. Mi közük ahhoz? Hát van! :-))))

Nade mindegy is gondoltam, hiszen az ott le van kötve.. Erre az ügyintéző: na jó jó... De mivan ha azt a pénzt hoztam be lekötni?? Hát könyörgöm: hogy vinném be azt a pénzt, ami a postán LE VAN KÖTVE? Ja, hát azt ő nem tudja ellenőrizni!!!!!!!!!!!!
Tehát! (Most is csak nevetek) Azt tudják, hogy a 1, postán van számlám, 2. le van kötve 3 mennyi van lekötve. De azt nem tudják hogy lejárt-e, vagy hogy azt kivettem-e már, és esetleg vagyok-e olyan kis rafinált hogy átszaladtam vele az Erte-be lekötni akcijósan! :)))

Most nemtudom sirjak, vagy nevessek? Végülis nem irtam be a homárnak, de érdemes lenne.
lesliegold Creative Commons License 2010.01.18 0 0 420

Kedves Hozzáértők!

Lehet, hogy kérdésem csak részben vág ide, de leht, hogy a válasz miatt teljesen. Ha kicsit eltérek a tárgytól, akkor elnézést kérek. A következőkre kérnék

egy kis segítséget...

Lejár a napokban 2m Ft (12 évnyi takarékosságunk gyümölcse) lekötésem, ami eddig 1 éves banki lekötéssel volt az OTP-nél. Hozzávetőlegesen 15e Ft-to tud a család megtakarítani. Van életbiztosításunk, és lakáselőtakarékosság, amit fizetünk a 15e Ft ezen felül marad meg kettőnk fizetéséből. Hogy tudnám a legjobban megfialtatni a pénzünket, mivel a lejáró lekötést 5-7%-ért én már nem tenném vissza a bankba...

KB 5-8 éves ciklusban gondolkodom, és a cél a lehető legtöbbet kihozni a pénzből.

Gondolkodom, hogy nyitni kéne egy értékpapír számlát, venni valami betonbiztos részvényt, és 5-8 évig bennhagyni, de most minden részvény túlvett, most érzésem

szerint nem jó még beszállni. Ugyanezt olajra is felvetettem magamnak... Egy ismerősöm azt mondta emeltessük meg a havi 10.000 Ft-os lakáselőtakarékossági OTP-s lakáskasszánkat a duplájára, mert arra havi 30% az állami támogatás, (azaz pénzügyi szempontból a kamat,) és még van hátra 6 évünk a lakáskasszából.

Gondolkodom egy TBSZ-en is, de erről nincs még elég információ, félek hogy behúznának a csőbe.

Szal, szeretném kérni szíves véleményetek, segítségetek, hogy milyen irányba mozduljak? Mibe fektessem az összegyüjtögetett családi tartalékot, és milyen

irányba nyissak a havi 15e Ft-os megtakarításunkkal? (Mondjuk, ha végre nem busszal járnánk, akár lehetne kocsink nekünk is, és máris nem lenne kérdésem...)

Segítségetek előre is köszönöm....

Tyűha Creative Commons License 2010.01.11 0 0 419

rádkényszerítik magukat 15-20 évre

Én ezt úgy fogalmaznám meg, hogy unit- linked ( koncepciója szerint dominánsan megtakarítás, másodsorban és életbiztosítás egybeöntve, azért, hogya biztosítási jogviszonyból származó előnyöket megtakarítás esetén is lehessenélvezni)  ügyletbe csak az menjen bele, aki eltökélt abban, hogy 10-20 évig rendszeresen meg akar takarítani azért, hogy idős korára, vagy saját gyerekeire későbbi lakásvásárlásához legyen egy szilárd alap. Mondom 10-20 év múlva !

Aki ezen eltökéltség hiányában ugrik bele egy ilyen "biztosításba" az magára vessen.

magát brókernek hívó (átképzett orosztanár, kirugott kereskedelmi képviselő, magyar-ólatin szakos tanító) alak részére

Nagyon lényeges info. Ezt tessék mélyen elültetni a gondolataitokban.

Amikor egy Brokernetes, vagy más hasonló ügynök ismerőseiden keresztül behatol a privátszférádba, és azt mondja, hogy ő egy pénzügyi tanácsadó, akkor tessék a hasat fogva perceken át hahotázni. Ez egyrészt jót tesz az egészségnek, másrészt pompás jelzés egy ilyen hazudósnak, hogy a nénikéjét etesse azzal, hogy ő pénzügyi szakember.

Ezek valóban 90 %-ban, ahogy Syler kartács is mondja, pár nap alatt átvedlett Multi-Level-Marketing értékesítők, akárcsak egy parfüm, Aloe Vera, vagy mosószerértékesítő lánc tagja.

Ezek nem pénzügyi tanácsadók, hanem képzettség nélküli bolti eladók, akiket kizavartak a mezőre, hogy a vadásszanak le vásárlókat a cég számára és ne csak a bolton (biztosító irodája) belül rontsák a levegőt.

A képzésük nem szakmai, hanem az MLM értékesítéstanát tartalmazza. 

Ha viszont valaki tisztában van fentiekkel, és képesnek érzi magát arra, hogy kövesse a pénzügyi,- gazdasági folyamatokat, amik hatással vannak a megtakarítására, akkor nincs rá semmi ok, hogy egy ilyen értékesítő ügynökön keresztül kössön szerződést egy biztosítótársaságal.

A PSZÁF-nak szerintem igenis dolga lenne, hogy megtiltsa számukra azt a megtévesztő megjelölést, hogy pénzügyi tanácsadó.        

Előzmény: Syler (395)
yina Creative Commons License 2010.01.10 0 0 418
Sőt, pl. a "kedves" ERSTE bank, még azt is levonja a bennlévő összegből, ami gyakorlatilag ott van náluk, de az adott idöpont (most épp szept 30.) óta már akármilyen akciós lekötésben részt vett!!! Ezt mondjuk a feltételeknél én így nem találtam meg , de az ügyfélszolgálat mondta. :(
Előzmény: pgyafi (405)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.08 0 0 417
Most is van különbség pl. a német és a görög kamatszint között. Endre tök logikus (és helyes) válasz adott.
Előzmény: blogger (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!