1. A bírói döntéssel szemben óvásnak helye nincs. Ez pontosan azt jelenti, hogy a kapott minõsítés, vagy a kiadott címek, illetve az esetlegesen ki nem adott gyõztes címek miatt óvásnak helye nincs.
2. Óvni kizárólag alaki hibák miatt lehetséges, (pl.: rossz osztályba sorolás) a bírálatot követõ két órán belül, a nevezési díj kétszeresének befizetése mellett, írásbeli kérelemmel, amelyet az óvási bizottsághoz kell benyújtani.
3. Az óvási bizottság az óvás benyújtását követõ egy órán belül dönt. Ha helyt ad az óvásnak, akkor a befizetett összeget vissza kell fizetni. Ha az óvás sikertelen volt, az óvási díj a rendezõ szervezetnél marad.
4. Az óvási bizottság három tagból áll, amelynek egyik tagja, egyben elnöke a kiállítás vezetõ bírója, a másik két bírót tagnak a vezetõbíró kéri fel.
5. Az óvási bizottság tagjait a kiállítás katalógusában meg kell nevezni.
Legalább tudnék valamilyen nyelven a magyaron kívül!
Ha megkérdik mennyi idős, azt még értem, és válaszolni is tudok rá!
Nyáron Oberwartban ha nincsenek velem babybooék, biztos végül kiküldenek, mert az asztalon birálatnál megkérdezte a bírónő, -"harap-e a kutya?", mielőtt megtapizta volna.
Halvány lila gőzöm nem volt, mit kérdez, így ha nem forditanak nekem, szerintem bírálhatatlanság miatt kiküldött volna.
Csak azt nem értem, miből gondolta, hogy egy Champion kan harap?
Főleg Astra, aki a nyugalom példaképe!
(csak akkor nem nyugodt, ha tüzelő szuka a láthatáron, mert akkor csak a "feladatra" koncentrál!:-)))
Hihi no látod akkor gyühettél volna hozzánk vacsorára ebéd helyett :-) Jók a képek !Gratulálok az eredményekhez ! Szépek voltatok és külön kiemelném a szinharmóniát, ahogy most sikerült a kutyákhoz öltöznöd , különösen kedvenc Hannelorémhoz !!!! Nagyon trendik voltatok !
Az eredményeinket és a képeket gondolom már megnéztétek a honlapon!
Megint "felvezetőt kellett alkalmaznom" az összevetésen:-))))))))))))))))))
:-))))))))))
Nagyon örülök a kutyáimnak úgy cakumpakk mindegyiknek!:-))
Jó hogy vannak!:-))
Ha ők nem lennének, talán én sem lennék már!
A bírálat is elég szörnyű volt. a fiatal kanom kit 2 lett, aminek örülnék, ha nem az a kutya nyert volna amelyik, hiszen sokan voltak, de az a kutya nem jobb az enyimnél, Munka és Ch. kanom CAC-lett és mindenki szerint nekünk kellet volna a HFGY-nek is lenni, de a fiatal kan lett az. A fiatal szukám nagyon jó lett, mert dagadt és ez teljesen jogos volt.
Én most értem haza. Szörnyű napom volt, főleg azért mert mikor indultunk volna haza (mudi klubkiállítás után) többen amíg pakoltunk elengettük az ebeket és valaki tök sötétbe 40-50km/hval jött be, annak ellenére, hogy ő is kutyás volt és tudta, hogy szabadon vannak az ebek és elütött egy mudit, ami már ön magában szörnyű, de az egyik ebem pont arra sétált és én azthittem, hogy őt ütötték el, nem tudjátok elképzelni, hogy mit éltem át, amíg rá nem jöttem, hogy nem ő az, hála isttenek a mudi megúszta látszólag nem volt komoly baja, de nagyon megrémült
meglátom majd, bár most nekünk is lesz több kiállításunk meg egyéb szervezési munkálatok, és néha kell egy kis szabadidő is:) de semmi sem lehetetlen:)
Hát igen, az MC-kbe bele lehet szeretni:)) bár én erősen elfogult vagyok:))
vannak bizony,de ők inkább házőrzők és barátok, mint kiállítási kutyák, bár, ami késik, nem múlik:) Tibbe meg pár ismerősöm, barátom mellett már volt szerencsém belekóstolni ebbe a vilgba is, de csak mint abszolút laikus:)
Bocsi, hogy közbekérdezek és ráadásul nem is kutya-, hanem macskakiállítóként, de magánemberként érdklne, hogy mennyi időbe telt, míg erre az álláspontra jutottál? :)