Keresés

Részletes keresés

Vörci Creative Commons License 2000.05.19 0 0 1127
Tegnap este Misi is legyőzte az előszobaszőnyeget. A meglepetés akkor ért, amikor ki akartam simítani, és a közepén egy szép nagy gyík volt.
nori Creative Commons License 2000.05.19 0 0 1126
Úgy látszik, valami össznépi vadulókór ütött ki a macskákon, reggel láttam, Kormicili legyőzte a nagyszőnyeget...
Előzmény: Maminti (1125)
Maminti Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1125
Az enyémek mostanában totál úgy néznek ki, mint akik tigris falkákkal verekedtek, pedig csak egymással... Jellemző sebek (hegek) a fülek tövén vannak, valamint egy-két napig Arisz szája szélén volt egy nagyobb. Végülis nem is igazán verekednek, csak elhevernek (esetleg ülnek) egymással szemben és osztogatják a másiknak a pofonokat. Gondolom ez már akkor van, amikor jól kikergetőzték magukat. Persze az indulatok is nagyon el tudnak szabadulni: ilyenkor Arisz a szekrény tetejéről fúj le, Kobold pedig a földön köröz teljesen felborzolt szőrrel (szörnyen komikus, ahogy a buksiján is az égnek áll a "haja"... :) )

hugica Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1124
Gizus! Rossmann kaját szoktam látni/venni a Fogarasi uti Tesco-ban. Sajnos nem mindig van :-/ máshol Kőbányán még nem láttam.

Más. A nagy melegtől hullik a macsek szőre. Csomókban. Hogy lehetne ugy lekefélni/megfésülni (félhosszu bundája van) hogy ne nézzünk ugy ki, mint aki tigrisfalkával verekedett????

Előzmény: Gizus (1113)
Lazy Cat Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1123
Ezt kaptam emilen, asszem itt va' jó helye:

Sziasztok!

Legyetek szívesek gyorsan átgondolni vagy szóban elterjeszteni, hogy egy
vemhes kismacska átmeneti szállást keres.
Itt lejmol a házunk előtt már pár napja esténként, mi etetjük, itatjuk,
játszunk vele, a szomszéd lány szintén kaját dobál neki az erkélyéről, de
a szállása nincsen megoldva (hmm, kert kellene). Valószínűleg kóbor
állat, elég rossz állapotban van es már nagyon gömbölyű a hasa, ennek
ellenére nagyon barátságos, szorgalmasan dorombol mindenkinek, aki jó
szándékkal közeledik hozzá.

Ha a kismacskái megszülettek, biztosan el lehet helyezni őket, ha máshol
nem, hát valami menhelyen, biztosan elkelnének hamar.

Köszi a gyors segítséget,

Kata es Balázs
makranci@freemail.hu

Vörci Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1122
Hát még én meg a szüleim hogy néztünk ki, mikor a hatkilós macskának be akartuk adni a tablettát!
Előzmény: lujza (1116)
nori Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1121
Párom most az egyszer megúszta, bombabiztos alibije van, külföldön van
Előzmény: Kobzoska (1120)
Kobzoska Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1120
Nagyon muris. Mintha csak a férjekről lenne szó... :-)))
Előzmény: Törölt nick (1119)
lujza Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1118
Hogy lehet ezt nem érteni ??
Akkor kell kimenni, amikor a madarak felébrednek és csivitelni kezdenek, mert az olyan nagyon izgalmas.....
Előzmény: Vörci (1117)
Vörci Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1117
Sziasztok!
A két macskám engem is hajnalban ébreszt, kb. fél öt körül. Addig nem nyugszanak, míg ki nem engedem őket. De nem éhesek, nem is mennek wc-re, csak leülnek a teraszon egymás mellett, és bambán néznek a világba.
Ezért kell engem felzavarni?
lujza Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1116
:)) Azt meséltem már, hogy a párom hogy nézett ki, miután meg akarta mutatni a macskánknak a kádban úszó halat ?
Előzmény: nori (1115)
nori Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1115
Logikus a viselkedése, idegen helyen járt, te voltál a biztos pont :-))

Pocak cicám ma hajnalban majdnem megvakított, átrobogott rajtam és belerúgott a szemembe. Most aztán magyarázhatom, hogy nem a sarki kocsmában szereztem a monoklit

Előzmény: Kobzoska (1114)
Kobzoska Creative Commons License 2000.05.18 0 0 1114
Gizus, a Rossmann eledeleket a Rossmann boltokban lehet kapni. Nem vagyok budapesti, ezért nem tudok neked segíteni, hogy hozzád közel hol található ilyen üzlet.

Tegnapelőtt a szomszéd néni és a barátnője megkért, hogy menjünk át hozzájuk vendégségbe a cicával együtt. Nagyon szeretik simogatni, de ezúttal Kamilla nem volt túl barátságos, állandóan kiugrált az ölükből. Viszont mindent alaposan megszaglászott, de arra ügyelt, hogy tőlem 2 méterre még véletlenül se kerüljön nagyobb távolságra. Amikor elindultam haza, szorosan a nyomomban volt és az ajtón még előttem slisszolt be. Csodálkoztam, mert máskor meg mindig a csavargáson jár az esze.

Gizus Creative Commons License 2000.05.17 0 0 1113
Ezt a Rossmann macskakaját hol lehet kapni, mert én még sehol nem láttam Kőbánya és Zugló környékén ?
Bár az én cicáim szeretik a szaftos, lefetyelhető kajákat.

A szomszédoktól, autóktól és patkányméregtől való félelmemben én sem merem őket kiengedni az udvarra, csak akkor, ha otthon vagyok. Sajnos ez álatlában csak a hétvége, mert napközben ritkán érek haza este elött.
De ha kinn vannak, akkor is tízpercenként az egyik mindig megjelenik, leellenőrzi, hogy megvagyok-e és csak utána rohan újra ki. Vasárnap elszaladtam a sarki kisboltba, mire visszaértem két kétségbeesett macs ült az ajtónál, hogy jesszusom, elveszett a gazdi. Nagyon boldok voltak, amikor megláttak.

Vörci Creative Commons License 2000.05.17 0 0 1112
Szia Nori!
A cirmos, Misi 8 éves, a másik (Vörci) 3 éves.
Misi a 8 éve alatt sem szokta meg a "takarodót", halálosan megsértődik és balhézik, ha be kell jönnie, de nincs mese! Néha az egész család a bokrok alatt mászkál, és zeng a környék a "misizéstől", de muszáj behozni, mert forgalmas utca mellett lakunk. Vörci hamarabb megszokta, de néha vele is nehéz néha. Persze egy kis Whiskas után megbékélnek.
Előzmény: nori (1111)
nori Creative Commons License 2000.05.17 0 0 1111
Okosan teszitek, ha megpróbáljátok éjszaka benntartani őket, mennyi idősek? Mieink egy idő után egyszerűen csak reggel jöttek haza, ha csavaroghatnékjuk volt.
Előzmény: Vörci (1110)
Vörci Creative Commons License 2000.05.17 0 0 1110
Sziasztok macskabarátok!
Még új vagyok itt, ma regisztráltattam magam. Nekem két gyönyörű házimacskám van, egy cirmos, és egy vörös-fehér. Mindketten ivartalanított fiúk. Ahogy lehetett, rögtön megcsináltattuk a műtétet, remekül viselte mindkettő. Így sok gondtól, balesettől megkíméljük Őket, és magunkat is. Nem igaz, hogy elhíznak, remek formában vannak, rengeteget játszanak.
Kertes házban élünk, de szigorú takarodó van, sötétedéskorbe kell jönniük a házba.
Most csak ennyit, később biztos találkozunk.
Kobzoska Creative Commons License 2000.05.17 0 0 1109
Kamilla ma reggelire kapott először Rossmann pástétomot. Nagyon ízlett neki.
A reggeli rutinteendők sorát az nyitja, hogy kipakolom a macskának a kaját, erre ő beleszagol, esetleg eszik egy falatot, aztán visszavonul, mert zavarja, hogy a továbbiakban én jövök-megyek, készülődök. Ma viszont akár ágyút is lehetett volna mellette durrogtatni, úgy falta a lazacos pástétomot. A vizes tálkáját a farka alól húztam ki, arra se reagált, csak evett tovább.
nori Creative Commons License 2000.05.17 0 0 1108
Sziasztok!

A helyzet normalizálódni látszik, éjszakára bezárjuk a macsokat, de nappal kimehetnek, megállapodtunk szomszédékkal. (nem tudom, persze, mekkora sikerrel, Cirmi tegnap csak hajnalban jött haza, így nem tudtuk bezárni)
Cicusból tegnap kijött az ólomgolyó, elraktuk egy Tik-Takos dobozba

ZsuZska Creative Commons License 2000.05.16 0 0 1107
Sajnos ezek falánk macskák, és nem tudom milyen csalétket raknak ki városszerte de a doki mondja, hogy tömegesen pusztulnak minden tavasszal patkányirtáskor.
Sajnos ez méreg volt. Tavaly is megette ugyanez a cica, de akkor észrevettem már a 2-3 nap,hogy itt valami nincs rendben és a biztonság kedvéért kapott is K1 vitamint - ez mentette meg.
Köszi a kiscica felajánlást, de így még öten vannak a többiek, és kettő lány "szedi" a fogamzásgátlót.
A Muki egyébként tök jó fej volt, egészen "emberi" dolgai voltak.
Előzmény: lujza (1106)
lujza Creative Commons License 2000.05.16 0 0 1106
Óóóó, te szegény, nem lehet, hogy leukózist kaptak a macskák, s nem mérget ettek ??? A macskák ugyanis tudtommal nem eszik meg a patkánymérget. Okosabbak annál. ( a kutyák megeszik. ) A tünetek hasonlóak, ez ellen azonban van védöoltás. Én is így jártam tavaly, azóta oltjuk a macskákat, lekopogom....

Ha kiscica kell, szóljál, nálunk történetesen felesleg van.

Előzmény: ZsuZska (1104)
PINGYI Creative Commons License 2000.05.16 0 0 1105
nori
köszönöm, lehet, hogy csak időszaki szeretetkitörése volt a cicámnak.
Ha vettél macskariasztó spray-t, kérlek, írd meg, hogy bevált-e? Mi évekkel ezelőtt vettünk egyet, hogy a bútorokat és a gyerekágyat megkíméljük a cicák rohamaitól, de egyáltalán nem vált be. Az volt ráírva, hogy a szaga elrisztja a cicákat, de a cicák ezt úgy látszik nem olvasták. :) Nem akartalak elkeseríteni, azóta biztosan vannak korszerűbbek is, ezért kérdezem. Mi annak idején egy szimpla állateledelesnél vettük.
Előzmény: nori (1102)
ZsuZska Creative Commons License 2000.05.15 0 0 1104
Na itt vagyok, nem túl jókedvűen. Több mint egy hétig el sem volt erőm olvasni a topicot, mivel a Muki névre hallgató macskám bekajálta a patkánymérget és én túl későn jöttem rá. Mármint 1 hete láttam, hogy tök fehér az orra, gondoltam is, hogy csak nem mérget evett, de elhessegettem a gondolatot, mondván 2 hete ugyanezt gondoltam egy másik macsról és nem az volt a baja. Az állatorvos meg (aki amúgy a haverunk) már beteges macskamániásnak gondol, aki mindenben a legrosszabbat látja, így gondoltam ismét csak biztos képzelődöm. Aztán egyik nap szép besárgulva került elő, és akkor már hiába vittem. Kapott injekciót, ellenanyagot, de késő volt. És ami a legszönyűbb, a macska már egy hete "mondogatta nekem" hogy nincs jól. Folyton jött utánam. Ez a 4. macska aki 1 éven belül elment. A múlt tavasszal három, az idén ez. Ilyenkor van ugyanis nálunk városszerte a patkányirtás...
Olvasom itt az aranyhalas szomszédokat. Kedves emberek. Itt is van ilyenekből jópár. Én már lassan ott tartok, hogy utálom az embereket - a férjem mindig kiakad mikor ilyeneket mondok - de legszívesebben kiköltöznék vidékre, ahol a legközelebbi szomszéd nincs 2 kilóméteren belül.

sylvie Creative Commons License 2000.05.15 0 0 1103
A Rossmann-pástétom nálunk is megy, mint egyébként bármi, ami pástétom halmazállapotú. A Darlingnak és a Kitekatnak épp ezért esélye sincs....
nori Creative Commons License 2000.05.15 0 0 1102
PINGYI, erre nincs magyarázat, néha én is féltékenykedem, mert Garfield csak a páromat szereti.

Kobzoska
A Rossmann kajákat az enyémek is szeretik, főleg a Paté (pástétom) formájút, pillanatok alatt bekapják.

Többeknek!
Keresek macskariasztó sprayt, nem tudjátok, hol lehet kapni? Érden nem találtam. (Főleg dél-budai lelőhelyek érdekelnek, 47-49 villamos vonala!!)

Előzmény: PINGYI (1100)
Kobzoska Creative Commons License 2000.05.15 0 0 1101
Étkeztetés
Ismeritek a Rossmann macskaeledeleit? Ajánlom a figyelmetekbe. Olcsó és az én macskám nagyon szereti.
Egy 400 grammos doboz 129 Ft-ba kerül, egy íz (talán a marha + máj) akciós, 109 Ft. Szombaton külön akciós volt a pulyka + csirke, egyet fizet, kettőt kap, szintén 109 Ft.
Nincs telenyomva azzal a trutymóval, dugig van gombócokkal.
PINGYI Creative Commons License 2000.05.11 0 0 1100
Kérlek, adjatok tanácsot!
Van három öreg cicám, az egyikkel van a gond, Jenőnek hívják. Neki én mindig is cicamama voltam, együtt alszunk,miközben a fejecskéjét a hajamba fúrja, és rettentően dagaszt. Már be is vezettem egy "Jenővédő" kendőt, amit magamra teszek, mert különben csupa karmolás leszek. Nem is ezzel van a baj. Jenő 11 éves és mostanában állandóan a nyomomban van. Ha kimegyek kijön, ha bemegyek bejön, ha leülök leül, ha felállok, mert dolgom van, feláll, és most is az ölemben ül. Ha elmegyek itthonról, legalább 2-3 ház távolságba elkísér. Ha hazajövök, ugyanilyen távolságról elémszalad. A csuda tudja, honnan érzi meg, hogy jövök. Szóval aggódom, mert alig pihen napközben, folyton utánam koslat. Először azt hittem, kevés volt a reggeli, adtam tejecskét, plusz kaját, stb. De akkor is csak úgy érzi jól magát, ha mellettem van. Régebben azért a macskák normális önálló életét élte, magyarul csak akkor szeretgetett, ha neki kedve volt. Nem lehet, hogy ez az öregsége miatt van? És nem lesz baja, ha nem alszik eleget? Ja, ma is mit művelt! Játszottam vele, egy madzagot húzgáltam. Odajött a kislányom, én átadtam a madzagot neki. A cica szereti a kislányt, régebben sokat játszottak. De most egyszerűen faképnél hagyta, és odajött hozzám hízelegni. Néha már a férjem is féltékeny rá. Egyszer lefekvéskor a Jenő felé fordultam, a férjemnek háttal és azt mondtam: Jó éjszakát, szeretlek! Mire a férjem: Én is, ha nekem mondtad és nem a Jenőnek. :)
Ifjonthykarola Creative Commons License 2000.05.11 0 0 1099
Én még mindíg egy jóképű kandúrt keresek, akinek bejönnek a teltkarcsú cicahölgyek!
Gyötör Creative Commons License 2000.05.11 0 0 1098
nori kedves, látod itt kaphatsz 5let és persze a hozzávalókat! :-)))
Yv Creative Commons License 2000.05.11 0 0 1097
Két hét múlva elvihető cicót tudok ajánlani:)
Előzmény: Gyötör (1096)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!