Keresés

Részletes keresés

Hacuka Creative Commons License 2000.05.29 0 0 1159
Kedves cicagazdik!
Döntő elhatározásra jutottunk, gyermekem 18.születésnapjára kap egy kiscicát. Szeretett volna kb mióta beszélni tud, ezért gondolom, nagyobb örömöt és meglepetést semmivel sem okozhatnánk neki.Mert persze azért mást is kap majd.
Julius közepén lesz a szülinapja. Kérdésem, várható-e, hogy akkor valaki fel tud nekünk ajánlani egy minél kisebb, de azért már elhozható cicát? Egyszerü házicicára gondoltam, de nekem például nagyon tetszenek az olyan rozsdaszínűek, vagy a fekete-fehér foltosak...
És majd mindenféle tanácsot is szeretnénk kérni, mert eddig csak ketrecben-kalitkában tartható állalaink voltak-vannak.Éppen nyár lesz és szünidő, az tehát megoldható hogy eleinte ne hagyjukmagára.
Egy ideje rendszeres olvasótok vagyok, elég sok mindent tudok már.Vannak viszont fehét foltok.Nem sikerült pl. megtudni, mennyi idő alatt lesz egy kismacska szobatiszta? Csinálunk neki macskaalmot az rendben van, de fogja tudni, hogy az macskaalom? Hány helyre kell elhelyezni a lakásban? (Elég nagy a lakás) Mikortól lehet kiengedni az erkélyre, hogy biztonságban legyen ő és a járókelők? Forgalmas helyen, a Margit köruton lakunk ugyanis.Na, majd ha eljutunk oda, jövök a kérdéseimmel.
Yv Creative Commons License 2000.05.29 0 0 1158
Maca cica megérkezett és birtokba vette a lakást. Pénteken éjjel végig nyávogott, de szombaton már oké volt minden:)
Színes Géza Creative Commons License 2000.05.28 0 0 1157
Na, a macskoszok már több, mint egy napja itt vannak!!!!!!!!
Volt kaki, pisi, mindez bele az alomba.
Eleinte az alom volt az alvóhely - mostanra azonban egy kosár jobban tetszik nekik - megértem. Én sem aludnék a vécében...
A neveiket nem akarják egyelôre felfogni. De gondolom, idôvel ez is megy.
Ja. Megmosdattak! Fejem, kezem - lábam is akarták, de fejhangonkezdtem üvölteni a gyönyörtôl, csiklandozni nem ér. Úgyhogy talán már értik, hogy a lábam tabu.
Ja, ha valaki képet is akar róluk látni, akkor
http://forum.internetto.hu alatt a tasztalon van egy cicás kutyás topic. Oda elég könnyen lehet feltenni képet - nincs kósza tárhelyem sajna.
Laslow Creative Commons License 2000.05.28 0 0 1156
Hello all!

Tán ide illik:


Megyek is vissza tanulni, sziasztok!

Laslow

lujza Creative Commons License 2000.05.28 0 0 1155
Ha nem eszik a macska, azért megnézetném állatorvossal egy idö után. (mert pl Wanda sem evett, mikor leukózisa volt.:( )

(Ámbár az a valószínü, hogy van valahol egy kis dugikajája. Mi is így jártunk egyszer, a cicus napok óta nem evett egy falat se, csak ivott, csak ivott...(lakásmacska volt, tehát nem csórhatta el a szomszéd kutya kajáját, mint a mostaniak)
Végül aztán megfejtödött a titok.
Vad csámcsogás hallatszott a gyerek ágya alól. S íme a titok : elcsórt egy egész füstölt pulykacombot, s elrejtette arra a helyre, ahol tuti nem találjuk meg : a gyerek ágya alatt levö kupiba. Sokat csúfoltuk szegény kölyket miatta...

Előzmény: diane (1151)
lujza Creative Commons License 2000.05.28 0 0 1154
Engem Bercike egy idoben avval ébresztett, hogy gyengéden az orromba harapott. Igazán dühös nem tudtam lenni rá, mert rém kedvesen csinálta.
(kozben gyúrt, és 90 decibellel dorombolt)
Most már leszokott róla, mivel egy párszor ráfújtam vadul ilyenkor....
Előzmény: Maminti (1148)
yahel Creative Commons License 2000.05.27 0 0 1153
szvsz csak elege van azokból a kajákból, finnyáskodik... én biztos, hogy kitennék neki valami nem romló kaját és addig otthagyni mig a végén meg nem eszi. Kb 13 évet húztam le egy macsek társaságban, tehát van tapasztalat :)
A macska okos állat, nem fog a saját szükségletei ellen cselekedni, és előbb utóbb le fogja győzni az éhség az utálat, vagy unalmat :)

yahel

Előzmény: diane (1151)
Színes Géza Creative Commons License 2000.05.27 0 0 1152
Nakérem!
Megvan a KÉT macska - rábeszélés volt, így ketten jöttek velem.
Fifi - aki fekete, kis fehérerel és Princ, aki meg fehér, csak a feje cirmos meg a farka. Nôi cicákok.
Egyelôre alvás van az utazás kimerítô volta miatt. Volt vízivás, kis evés... most az alomban ülnek-fexenek és szunya a fürdôszobában.
Jó ez.
:-))))

diane Creative Commons License 2000.05.27 0 0 1151
Halihó, ismét tanácsért/megnyugtatásért jövök. Nem eszik a macskám. Tudom, ez hihetetlen egy macska esetében, de tényleg, alig valamit (na jó, a tesztként adott gépsonkát igen...). Egy ideig sok száraz kaját kapott, de aztán gond nélkül megevett egy doboz halas Friskiest, most meg nem hajlandó hozzányúlni a marhahúsos konzervhez. Eddig, úgy emlékszem, megette. Most mi van? Próbálom tesztelgetni, mi a baja, de azóta már a száraz kaját is otthagyja. Persze ez még csak tegnap reggel óta tart, de ha egy macska két (a mai reggellel együtt három) étkezést kihagy, az nagy esemény.
Ennyire utálja vajon pont a marhahúsos Friskiest? Vagy a nagy melegtől ment el az étvágya? ugye nem beteg? Segítsetek!
diane
mau Creative Commons License 2000.05.26 0 0 1150
Helló Matskások!
Cicával bővül hamarosan otthoni állatseregletünk! Lázas forráskutatás közben bukkantam rátok és sokat tanultam tőletek.
Üdv: Mau
Vörci Creative Commons License 2000.05.26 0 0 1149
Nem akarok senkit elkeseríteni, de szerintem erre nincs megoldás. Nekem mindig volt macskám, de soha nem tudtam elérni, hogy hajnalban békén hagyjanak. Ezt meg kell szokni.
Maminti Creative Commons License 2000.05.26 0 0 1148
Én is örülnék egy ilyen tanácsnak, nálunk a félperzsa macs a vekker. Korábban 7-kor szoktam nekik kaját adni, de mindig hamarabb ébreszt. Egyszer 5-kor is rákezdett, ami már ölég durva volt. A módszere, hogy ráugrik a kályhára (nagy zörgés-csattogás), nyávog kettőt, aztán fel a szekrényre, végigkocog rajta, és folytatja a koncertet. Ha ilyenkor felkelek és kitámolygok, akkor követ, mint egy kiskutya. Én egyébként felhúzom a nagyszobában a redőnyöket, hogy bámészkodhassanak. Mostanában azzal, hogy kicsalom magam után, majd becsukom a kisszobaajtót, van egy kis nyugi. Csak nem szabad elbarikádozni az ajtót, mert a nagyobbik macs addig ugrál a kilincsre, amig kinyitja, és ez pokoli zajjal jár. Tehát első lépcsőben macs kicsal, másodikban kajaosztás, utána már békén hagynak... :)
Előzmény: ashgar (1147)
ashgar Creative Commons License 2000.05.26 0 0 1147
Tanácsot kérek!

Két cicónk van az egyik félig sziámi és imád nyávogni. Mi reggel 6-kor kelnénk, de ők már 5-kor felkeltenek. Aztán jött a nyári óra átállítás és 2 napig hatkor keltettek. Aztán szépen lassan visszaálltak 5-re, majd fél 5-re. Ma pld. 3-kor keltek, úgyhogy nem sokat aludtam. Volthogy a redőnyt teljesen lehúztuk azt gondolván, hogy esetleg a napfelkelte ébreszti őket, de akkor is jó korán ébresztettek. Sajnos, ha ez így folytatódik meg kell válnunk tőle.

A reggeli műsor a következő: először nyávogás mivel vécéznie kell, nagy zajjal alom kaparás, utána nyávogás ezerrel, hogy engedjük be őket a hálóba /ővék a nappali :) /, ha nem még több nyávogás, hogy az összes szomszéd felébredjen. Közben kergetőzés, ajtó döngetés, stb.
A legfontosabb ok, hogy reggeliznének (fini konzerv kaja) de azonnal! Én ennek ellenére szisztematikusan csak 6 után melegítek nekik kaját, addig esetleg egy kis ropit kapnak.

Yv Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1146
Nálunk van fű a cicáknak, az udvar tele van vele, eszik is, de ha szobanövényt látnak elérhető közelségben, akkor megrágcsálják, vagy ami a legrosszabb éktelen játékba kezdenek mellette és így feldöntik. (Régen a nappaliban a lépcsőn voltak virágok..)
nori Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1145
A vizipálma abszolút biztos tipp, a mieink is lerágtak egy halamasat!!
Előzmény: lujza (1144)
lujza Creative Commons License 2000.05.25 0 0 1144
Tartsál nekik vizipálmát. A mieink csak azt rágják. Biztos nagyon finom lehet, ezért a többit fumigálják.

ps. A kiscic jól van. :)) Imádja az orvosságot, amit adni kell, kár, hogy csak naponta 1x.

Előzmény: Törölt nick (1142)
Gizus Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1143
Nem akarlak elkeseríteni, de bármilyen szobanövényt képesek megrágni, ha valamiért tetszik neki. Az enyémek háromszor gyilkolták le az egyik kaktuszomat, pedig azt hittem, hogy a jó nagy tüskék elriasztját őket. A barátmőn cicusai pedig még a magas, kétrészes frigó tetejére is felmászott az agavéért.
Még nem tudtam kideríteni, hogy milyen szempontok szerint döntik el , hogy melyik szobanövény régcsálható és melyik nem. De úgy tapasztaltam, hogy ha van füvük, akkor inkább azt eszik.

Sok sikert a cicushoz!

Előzmény: Törölt nick (1142)
Yv Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1141
:(((

Reméljük már nem lesz semmi baj..

Előzmény: lujza (1140)
lujza Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1140
Hát igen, amikor szülni kezdett, odaült mellém, de amikor az elsö cica születöben volt, le kellett fogni, mert ijedten rohanni akart elfelé. :( Egyébként jó mama volt, bár újabban sokat csavarog....

Hogy mit ehetett, nem tudom, átjár a szomszéd kutya elöl felfalni az ebédjét, meg kijárkál az erdöbe vadászni. Mi kutyakonzervet adtunk neki, meg száraz cicakaját. Az állatorvos azt mondta a kutyakaja túl zsíros. leálltunk vele, meg másik szárazkajára álltunk át. Képzelhetitek, tiszta téboly : terelgetni kell a macskákat, hogy te ezt eheted, te meg ezt nem. :(((

Előzmény: Yv (1139)
Yv Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1139
Szegény cica! Akkor még azt sem tudja igazán, hogy mit kellene csinálnia.
Nem lehet, hogy magától evett össze valamit?
Előzmény: lujza (1138)
lujza Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1138
Igen. Betti még csak 1 éves. Ö is ilyen hasmarsosan került hozzánk.
(ki volt rakva az utcára, a kutyák találták meg.)
Előzmény: Yv (1137)
Yv Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1137
Kisfiú. 7-8 hét. Eszik rendesen. Mindent. Tápot is. Vörös rövid szőrű vagy rendes szürke cirmos.

A többit nem találták meg a padláson:)

Szegény kiscicáitok! Remélem ez az egy már megmarad. Betti első cicái?

Előzmény: lujza (1135)
nori Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1136
Szegény Betti, szegény lujza!
Előzmény: lujza (1135)
lujza Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1135
Ajajj. Nálunk nagy baj történt. :(
Betti cicánk 5 kiscicát szült. Nevelgette is öket, szépen. Hétfön reggel elmentünk dolgozni, s úgy alakult, hogy 11-kor értünk haza csak este.
1 kiscica addigra elpusztult, Betti kirakta a fészekböl. Másnap reggelre elpusztult újabb 3. :(

Képzelhetitek, 3 cicának már volt gazdája.
Rohanás az állatorvoshoz, azt mondja, vmire allergiásak voltak, amit az anyjuk evett, s hasmarsot kaptak, kiszáradtak. Infúzió+antibiotikum a maradék cicának+ eddigi kaja beszüntetve. Már egy napja a dolognak.

Bettike meg jól megvan zavarodva, folyton nyalja ezt a szerencsétlent, nem tud szopni töle rendesen...

Szóval drukkoljatok....

Viszont furán viselkedtek a többiek.
Exkandur idönként megszagolja, majd tovahalad, undorral, kiskandúr viszont órákig bámulja a kiscicet. Bettike egyáltalán nem félti tölük, símán otthagyja rájuk. Én annál inkább, mert mindenféle rémtörténetet hallottam, hogy a kandúrok megölik a kiscicceket. :(

Nagy fiúkutya, rájuk nézett, sóhajtott, "már megint újak jöttek:( ", s világgá ment.

Lánykutya (ö pici, de felnött) úgy vélte, ezek az ö gyerekei, befeküdt a kisciccek mellé, meg kergeti a skót juhászt elfelé. állandóan megy a balhé....

ps. a fölös ciccekröl nem, szín, kormegjelölést kérek........

Előzmény: Yv (1134)
Yv Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1134
Tegnap a kolleganőm elvitte Jerry cicát Nagynénémtől. Mi pénteken hozzuk a mi cicónkat:)
HA valaki csak egy cicát szeretne, aki elvan egyedül, annak tudok ajánlani egyet. Az egyik kismaccs állandóan egyedül van, hiába van négy tesója. Nos?
Rajta kívül még kb. 10 kiscica van a padláson eldugva, akinek kell az szóljon:)
nori Creative Commons License 2000.05.24 0 0 1133
Gratulálok, és várjuk a macs-élményeket!!
Előzmény: Törölt nick (1132)
Gizus Creative Commons License 2000.05.23 0 0 1131
Vackorka megnőtt. Ma délután ugyanis boldogon vonult kedvenc nézelődő helyére, a két ablak közé, és beszorult. Csak a kétszárnyú ablak szétnyitásával lehetett kiszabadítani. Na most kereshet magának új helyet, ráadásul az utca közönsége is szegényebb lesz az alvó, négy lábát a négy égtáj felé szétdobó Vackor látványával :)))))
pasa_ Creative Commons License 2000.05.22 0 0 1130
A fuvocsonel sokkal egyszerubb a kloretil. A macska kivaloan elbodul tole, es kovetkezmenyek nelkul hamar fel is ebred.

Pasa

Előzmény: mama (1128)
Vörci Creative Commons License 2000.05.22 0 0 1129
Sziasztok!
Most jelent meg egy könyv: "Megható macskatörténetek" a címe, kb. 1200.- Ft.
Érdemes megvenni, nagyon szép.
mama Creative Commons License 2000.05.19 0 0 1128
Hogyan? Ez igazán egyszerű. Fúvócsőből altatólövedéket kell juttatni a macsba, amíg alszik, gyorsan megfésülni, miután felébredt, elhitetni vele, hogy
1. neked semmi közöd nem volt a fúvócsöves merénylethez
2. csak úgy tűnik, mintha meg lenne fésülve, pedig nem is:-)
Előzmény: hugica (1124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!