Az ifjabb Bellingham játéka sokkal szürkébb mint a tesóé, de ez abból is adódik, hogy picit más szerepben játszik. Szűrőként nagyon sokat tesz hozzá a játékhoz, de nyilván nekünk ahhoz van szokva a szemünk, hogy Bellingham megy előre, gólokat szerez, kvázi a játék középpontja.
Bár most így ha belegondolok, Jude is először úgy kezdte mint most a tesó, aztán szépen kinőtte magát és a játékban is feljebb lépett.
Az látszott tegnap, hogy nagyon hasonló középpályásaink vannak: Sabitzer, Bellingham, Chuku, Nmecha. Hiányzik az aki feltudja gyorsítani a játékot. Az utóbbi időben Nmecha az egyetlen aki valami váratlant tud csinálni. És hogy állandóan a jobb oldalt erőlteti a csapat az rejtély, a másik oldalon is kellene támadni. Legalább 1-2x bal oldalról építeni és gyorsan oldalt váltani, hogy Adeyeminek több helye legyen (ha már a sebessége az erőssége). Kovac számíthat arra, hogy egyre több csapat fogja szintén a három védős felállást használni ellene. Lutri ez a beadás oldalról és betalálunk majd valahogy, de eddig bejött neki.
Így, pont ezt mondta Kovac is. A Buliban az első 4-be oda fogunk tudni érni (egyelőre úgy fest), a BL-ben meg megyünk amíg megyünk, de reális esély ezekből egyikre sincs, hogy bármit is nyerjünk. Egyedül a kupa.
Szerintem még jobban rotálni kellett volna, vagy egyszerűen csak elengedni a kupát
Meyer mehetett volna a kapuba.
Kár hogy Anselmino csak egy félidőt tudott játszani, nem volt rossz, attól az 1 perctől eltekintve, amikor elgurult neki a pöttyös...
A két szélsőnk nagyon leterhelt és nem is nagyon van cseréjük, Couto miért nem játszik? Illetve ki lehetne próbálni mást is szélen, esetleg az ifiből felhozni valakit?
Csapágyasra van hajtva a két szélső. Svensson a 70. perc körül kifulladt és eltűnt, Ryerson látszott ugyan végig, de a hosszabbításban már csak a haláltusáját vívta 🙂. Muszáj lesz Coutot is játszatni, illetve ma Bensebaini nélkül állt fel a védelem, ha ez a trió van fent, akkor az algériai tehermentesíthetné Svenssont. Télen kellene hozni egy "Maatsent", akár kölcsönbe.
Teljesen egyértelmű les ráadásul, nem valami kicentizett egyvonal, ahol az egyik lábujja előrébb volt, mint a másik könyöke 3 miliméterrel, hanem egy egész testes belógás.
Nem volt egy könnyű menet, valóban mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást, de ugye csak egy csapat tud továbbjutni, hála ég ez ma mi voltunk.
Gratula a csapatnak, ezt ma nagyon összerakták és a büntetőknél is helyén volt a szíve és esze mindenkinek.
Továbbjutás! Egy eléggé gyötrelmes mérkőzésen. Ryersonnak és Svensson mindenképpen kellene most egy pihenő. Kicsit a tűzzel játszik Kovac ha pénteken is játszatja őket.
Na bakker. A Frankfurt második gólja után mérgembe kikapcsoltam a TV-t, aztán lementem vacsizni és látom, hogy büntetőkkel tovább jutottunk. Hogy hogy nem adták meg a második frankfurti gólt?
Nem szép meccs, két egyforma csapat, de a BVB megint az utolsó pillanatig állhatatosan küzdött és a végén fejben is erős volt. Megint egy olyan meccset nyertek meg, ahol az ellenfél sem érdemelt vereséget.
Hát próbál valami ilyesmit, de Beier nagyon gyenge (mostanában kifejezetten rossz formát mutat többször, sok hibával játszik, mintha túlpörögne, és abba hibázik bele - a szombati gólja semmiféle jó hatással nincs ma a játékára, ami rossz jel) Silva jöhetne a szünetben helyette. Brandt sem nagyon él a lehetőséggel, hogy ismét kezdő.
Olvasom itt a várakozást a hsz.-ok közt, nekem valahogy egész nap az járt a fejemben, hogy fontossági sorrend: 1. BuLi top 4, 2. CL minél tovább szereplés ... a Német kupa bizony (könnyen)elengedős a másik két sorozat mellett. Persze ez csak az én egyszerű logikám, mert bár jobbnak tűnik a csapat (időnként jóval jobbnak) mint 1 éve, ahhoz nagyon szűknek érzem a keretet, hogy hármas terhelést is jól bírjon.
Sima kiesést vártam, és eddig nem láttam másra utaló jeleket, de értelmét sem nagyon látom, hogy ne engedjék el simán.
Azért hihetetlen, hogy minden ex-bvb játékos betalál ellenünk. A padon ráadásul ott van még Collins és Dahoud is.......
A gólig voltak értelmezhető támadások és próbálkozások, utána viszont szinte semmi. Minden a jobb oldalon megy. A távolságok túl nagyok a csapatrészek között, ezért még a presszing se úgy fog mint a szezon elején. Kellenének a kreatív emberek a padról. Csak azért írom ide külön is mert mindig rám cáfol, de Brandt ismét rossz. Lehet neki már csak a joker szerepkör áll jól.
Egyébként utoljára a 2017 döntőben játszottunk kupameccset a Frankfurttal, akkor Dembelé és Aubameyang góljaival 2-1-re nyertünk. Az volt Tuchel utolsó meccse a dortmundi kispadon.
Kovac helyében ma kipróbálnék egy kontrázósabb felállást Adeyemivel, Silvával, Beierrel. Szerintem fekszik a csapatnak, ha nem kell dominálnia. Guirassyt most egy kicsit pihentetném, nem is teljesen 100%-os és a góljai sem jönnek úgy.