Keresés

Részletes keresés

Devil23 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 683

Nekem Zugló lakótelepei, Rákoskeresztúr lakótelepei (kiv. a színes 4 emeletes házak), Angyalföld, Újpest és Újpalota egyáltalán nem jönnek be, nagy sz*r mindegyik, tiszta lepuzstult mindegyik. Csepel Pesterzsébet és Budafok paneljai maga a borzalom látvány. Békáson inkább a Kabar, a Hadrianus és a Madzsar József utcai rész, ami nem az igazi részek ott.

Előzmény: murray (682)
murray Creative Commons License 2007.05.17 0 0 682

én békási vagyok hegy felöli oldal. sokat nézelödtünk mi is de aztán itt vettünk.

nagyon meg kell nézni  pl a mi utcánk elején tizlakásos 10emeletesek vannak -nálunk 3 lakás/10 emelet és több ember= több hülye= gettó!

 

ismerös vagyok kispesten -szar- , lörincen, sose értettem mit esznek rajta-  ujpesten folyton büdös van a gyárak miatt-  kb ennyi.

 

ami jó nálunk h ott a dunakanyar. felülsz a biciklire és ott a bicikliut és minden szép dolog. sztem a hév is király, én szeretem.  /van autóm/

a ház 82ben épült viszonlyag fiatal őslakotol vettük.

fene tudja . eddig elmegy nagyjából.

békások a szilke utca meg a piac mögötti rész kerülendő

Előzmény: Devil23 (681)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 681
Az is elég durva, hogy pl. te azt írod, hogy a Pók utcai ltp. is kezd lepusztulni itt-ott. Meg az is, hogy mások azt írják, hogy Gazdagrét is kezd lepusztulni. Pedig egyáltalán nem tűnik úgy. Sokat járok ezekre a helyekre és egyáltalán nem úgy látszik. Békásmegyert már hál istennek kevesen kritizálják, nincs is miért. Jó levegő, parkos zöldövezet, némelyik része kultúrált. Kispesti lakótelep egyes részeire is jellemző ezek, bár ott a levegő nem olyan, mint Békásmegyeren, Pók utcán vagy Gazdagréten. Állítólag Óhegy és Újhegy 1 magassággal van a Gellértheggyel és jó a levegő is. Óhegy és Újhegy tiszta egyforma lakóközösségű lakótelep, mind a két lakótelepen háza váloghatja a lakóközösséget, pedig az Óhegy 4 emeletes csúsztatott zsalús betonépületek (1965-ben épültek), máig vegyes összetétű lakókkal. Érdekes ez is.
Előzmény: Törölt nick (669)
cicó Creative Commons License 2007.05.15 0 0 680
Na akkor Pesterzsébeten sem mostanában jártál:))
Előzmény: Devil23 (672)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 679
Hát, én sokat járok arra :)) Szép-szép, de költözzön oda aki akar....
Előzmény: Devil23 (677)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 678
Újpest tényleg betonrengetegnek néz ki, olyan, mint Újpalota.
Előzmény: Törölt nick (674)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 677
Na azért Békásmegyer annyira nem Brrr, túlzol.
Előzmény: Törölt nick (675)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 676
Szóval Kispest sem az igazi lakótelep, igazi környék.
Előzmény: Törölt nick (674)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 675
Békásmegyer: hát, ahhoz képest. Nézz körül egy péntek este, meg szombat kora délután. Brr.
Előzmény: Devil23 (672)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 674
Hát nemtudom, Kispest...szóval nehéz lesz eladni, vagy csak olcsón. Egyébként a pesti oldalon a panelek 1-2 kivételtől eltekintve nem nagyon versenyképesek. Újpest? Hááát....kétarcú, vannak jó részek, de elég betondzsungel.
Előzmény: Devil23 (673)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 673

Ja, még kihagytam néhányat.

Újpest: Közepes. Nem rossz, de valami miatt nem költöznék oda.

Káposztásmegyer: Szép hely, csendes, zöldövezeti, de nagyon messze van, a közelekedési szempontból nagyon rossz, fél órát kell utaznod, amire kiérnél, ráadásul minden ritkán jár arra felé. Az olyan, mint egy külön álló település. Viszont a házak tetszenek, szépek.

Újpalota: Ott laktam 8 évet. Szerettem, mert minden volt ott, sok volt a barátom, osztálytársam, de magát a lakótelepet nem annyira szerettem, mert az is minden féle emberkékkel tele van.

XVI. ker. lakótelep: a 10. emeletes része az elég borzasztó, de a Centenáriumi lakótelep az szép.

Angyalföld: A régi bérházas része még mai napig is eléggé lepukkant, hiába épülnek ott új építésű házak, a környék akkor is lehangoló, borzasztó

Lakótelep: A Béke téri valamint a Reitter és a Gömb utcai lakótelep nem rossz. Vizafogó az aranyos kis lakótelep.

Kelenföld: Vannak jó része és rossz része. Meg kell nézni a helyet, amikor nézünk lakást.

Őrmező: Szép, de közelekedésileg olyan, mint pl. Gazdagrét.

Végül Kispest, Wekerle: Túlzottan drága. A földszinti lakások vizesednek, nedvesednek, nincsenek leszigetelve, némelyik ház eléggé el van hanyagolva, a telep elég szürkének és lehangolónak néz ki, olyan, mint egy kihalt kopár telep. Nekem nem jön be.

Előzmény: Törölt nick (669)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 672

Azért Békásmegyer szépen kikupálódott ahoz képest, hogy milyen lakótelep volt. Szerintem sok jó részei vannak és nagyon kevés rossz. Alkeszeket inkább a piac környékén látok sokat, de azopk pl. a kispesti piac környékén is előfordúl.

Csepel: Az átjáró és a Papírgyár környéki lakótelepi része az borzalom, sok lerobbant ház, ott aztán akad bőven alkesz lecsúszott emberkék. Meg a Kossuth Lajos utcai lakótelep is hasonló.

Csepel nálam szóba sem jöhet. A közlekedés ott pcsék.

Pesterzsébet: nem szeretem. Lerobbant 10 emeletes házak, bvorzasztó környék (kiváltképp a központi része, sok lecsúszott emberkék és sok hajléktalanok).

Kőbánya-Városközpont: Az a másik fele. Az tele van minde féle vegyes népséggel, nagyon rossz környék, a házak némylik állapota katasztrófa, nagyon le van lakva (mind az Állomás utcai oldal, mind a Kápolna utcai oldal). Azt talán Bp. egyik legszényebb lakótelepe. És ráadásul azt hallottam, hogy ott a lakkók nem akarnak beleegyezni a panelfelújításba. Ez borzasztó.

Pongrác telep: na az egy külön álló kaszt. Az már nem az én világom.

Zugló, Várna utca és Stadion környéke és Pillangó utca és panelvidéke: Az is eléggé lerobbant környék.

Fürdi úti lakótelep: Az még L megy, de a házak ott nagyon csúnyák, nagyon nem tetszenek ott a házak, azért nem szimpatikus nekem az a lakótelep.

Gyakorló utcai lakótelep: nem tetszik. Nem szimpatikus lakótelep. Zajos, közel van az Árkád. (Mondjuk a Füredi lakótelep is elég zajos).

Rákoskeresztúr lakótelep: Nagyon nem tetszik. Ott is sok a lerobbant ház, az Újlak utcai rész elég lepukkant, a BKV buszvégállomás környéke az meg életveszélyes környék, talponállók, csövesek, hajléktalanok, a piac is ott van és a piaccal szembeni házak és a másik oldal szembeni 10 emeletes panelházak nagyon csúnyán lerobbantak.

Eezeket csak azért írtam le, hogy a többi rész miért nem tetszik.

A Havanna lakótelepet meg annyira nem ismerem, arról nem tudok mit mondani.

Budafok, Leányka: Az is eléggé lerobbant lakótelep.

Előzmény: Törölt nick (669)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 671
csak azért szóltam, mert a kispesti lakótelep jellemzését kihagytad az én felsoroltaim között :)
Előzmény: Törölt nick (669)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 670
Gondolom a kispesti lakótelep is olyan, mint Békás. Sok lerobbant ház, alkeszekkel, de azért ott is látható fejéődés. Szóval a kispesti lakótelep is környéke válogatja, olyan, mint Békás vagy Újhegy. Igazam van?
Előzmény: Törölt nick (669)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 669
Azért amiket felsoroltál eléggé változatos árazásúak, a Pók utcai lakótelep pl. köszönőviszonyban sincs a Kőbányával...

Hát nézd, amit én tudok mondani:

Békásmegyer: vannak jobb és rosszabb részei is, körültekintően kell választani. Ki a Duna felőli részre esküszik, ki a másik oldalra. Elég messze van, csúcsidőn kívül nem igazán jó a közlekedés, a HÉV nem erölteti meg magát hogy túl sűrűn járjon. Sok a lerobbant ház, alkeszekkel, lecsúszottakkal, de a fejlődés jelei is itt-ott érezhetőek.

Pók utca: ún. elitlakótelep, ennek megfelelő árakkal. Előnye hogy utolsók között épült, szép környezetben van, nagyon sok a 4 emeletes ház, közel a Duna, parkos. Itt egy nagyobb panelért simán elkérnek 18-20 milliót is (amiért már újépítésűt lehet venni). Kis lyuk: 9-10 millió. Hátránya: a Szentendrei felé eső lakások zajosak, a telepen semmi élet (kb. van két db. közért meg kisboltok szenvednek a ház aljában), viszont ha nem a HÉV felé eső részen vagy, akkor szar a közlekedés - 106-os busz jár, csúcsidőben sem túl sűrűn. Az árát megkérik ugyan, de kezd ez is lepusztulni itt-ott.

Kőbánya: a nagyon gáztól kezdve a tűrhetőig minden van, az Újhegyi rész tényleg jó, de háza válogatja. Anno ezeket a lakásokat nem éppen a krémnek osztogatták, úgyhogy "olyan" tud lenni sok ház lakóközössége. (Ez Békásra is igaz, de kisebb mértékben.). Közlekedés jó, de a Kőbánya-Kispest metróállomás esténként nem a legjobb hely.

Gazdagrét: elég drága, de igényes, sok a panelprogramos ház (ez nagyon fontos, ilyet próbálj venni), jó a levegő, ellenben szintén nem a legjobb a közlekedés, főleg reggel autóval.

A belváros meg megint más tészta. Azzal érdemes tisztában lenni, hogy melyik lakótelep mikor épült, és kiknek osztogatták, nagyon sokat elárul.

Előzmény: Devil23 (668)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 668
Igen, Buda az egyik kedvencem. Meg a Belváros. De jöhet Kőbánya-Óhegy és Újhegy is és még nagyon szeretem a kispesti lakótelepet is.
Előzmény: murray (667)
murray Creative Commons License 2007.05.15 0 0 667
ahogy elnézem Te eléggé budára vágysz. nézzél körül gazdagréten, kelenföldön, pók utca, békás stb. bár sajnos kb egy millával beljebb vannak az árak min.
Előzmény: Devil23 (666)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 666

Ja és hozzá kell tennem, hogy nekem tetszik az Újhegyi lakótelep, szeretem azt a környéket. Kiváltkép azért tetszik ,mert Kőbánya egyik legjobb, legnormálisabb lakótelepe (meg az Óhegy is), zöldövezet, jó rész normális lakók, van tó, van sétány, vannak kacsák, vizicsirkék, van Óhegyen vadasprk, Harmat-Alkér sarok (az kiváltképp rendezett, kultúrált rész, az nagyon de nagyon tetszik az a rész). Meg nagyon tetszik nekem az Újhegyi lakótelepnek a Dombtető-Kővágó-Hang utcai rész, meg a Bányató környéke is, meg az Oltó utca sem rossz sztem. Remélem sikerül egy jó lakást kifognom vagy azonm a részen, vagy Kispesten, vagy az V., a VI. és a VII. kerületben (esteleg a VIII. és a IX. jó részén). Esetleg még Bel-Budán.

Előzmény: Devil23 (665)
Devil23 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 665

Sziasztok!

Én voltam nézni egy lakást az Újhegyi lakótelepen (X.ker.) az Oltó utcában. A lakás feéújítandó állapotban van, 10. emeleti, de rendezett, jó lakóközösségű házban. A gondok néni nagyon aranyos kedves volt, ő mutatta meg a lakást, mert a tulajdonos nagyon sokat külföldön tartózkodik. Jelenleg a lakást mongol varrólányok lakják. Szerintetek érdemes megvenni a lakást (irányára: 8,3 millió) 2 szobás erkélyes lakás. Nagyon közel esik a Sinrik Miklós úthoz, de jó a kilátás, panorámás, lehet látni fél Kispestet és fél Budát meg a hegyeket. Állítólag Kőbányának az Óhegy és az Újhegy egy magasságban van a Gellértheggyel. Állítólag Óhegyen és Újhegyen jó a levegő is. Újhegyen lenne még egy eladó ugyan olyan lakás (10.emeleti 2 szobás, rendezett ház) az a Dombtető utcában, de sajnos azt még nem láttam, pedig már beszéltem a közvetítővel, hogy szeretnék azt is megnézni. A lakótelepi épületekben a 10. emelet az könnyen beázik?

Caipi Creative Commons License 2007.05.10 0 0 664
Iszonyú áthallás.
Előzmény: mammamija (663)
mammamija Creative Commons License 2007.05.10 0 0 663
Mi volt a baj vele?
Előzmény: Caipi (662)
Caipi Creative Commons License 2007.05.09 0 0 662
Nekem is, újépítésű, de utálom, egy-másfél évet bírtam benne, aztán kiadtam, hozzátettem lóvét, és azóta (lassan három éve) egy fájintos tetőtérben leledzem, el is lennék itt és így életem végéig, de sajnos lassan el akarják adni.:-(
Előzmény: mammamija (661)
mammamija Creative Commons License 2007.05.09 0 0 661
Nekem még saját van, de eladósorba kerül nemsokára:)
Előzmény: Caipi (660)
Caipi Creative Commons License 2007.05.09 0 0 660
Viszont ha önkormányzati vagy bérlakásod van, akkor nem kell hitel... mert nem ölted bele a lakásba az összes pénzedet nyugdíjaskorodig.:-)
Előzmény: Törölt nick (656)
Caipi Creative Commons License 2007.05.09 0 0 659
Én sem.... dehát mondjuk itthon sok választása egyelőre nincs az embernek.:-)
Előzmény: mammamija (655)
mammamija Creative Commons License 2007.05.09 0 0 658
vagy=van
Előzmény: mammamija (657)
mammamija Creative Commons License 2007.05.09 0 0 657

Éppen erről olvastam a minap.
A saját lakás hiába vagyontárgy - nem mobilizálható tőke.
A mostani lakásom ér vagy 15 milliót - és mit érek vele?
Viszont ha 15 millióm vagy kp-ban már egész más a helyzet.
Más.
A barátnőm egy dzsuvás, vizes, sötét kis lakásért kapott 9 milliót az önkormitól - mert bontják az egész házat, hozzátett és vett egy világosat, szépet.

önkormányzati lakást nem lehet csak úgy szerezni

 

Nem lehet, de semmi sem lehetetlen:)

Előzmény: Törölt nick (656)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.09 0 0 656
Hát azért nem egészen.

Egy önkormányzati bérlakás és egy öröklakás között nagy különbségek vannak. Először is a saját lakás egy nagyon komoly vagyontárgy, ami adott esetben hitellel terhelhető (az önkormányzati nem). Másrészt bármikor járhatsz úgy, hogy az adott lakással, házzal történik valami, és mehetsz egy sokkal xarabba. Itt a fórumban is lehet érdekes történeteket olvasni ezzel kapcsolatban.

Másrészt ma már önkormányzati lakást nem lehet csak úgy szerezni, a kiutalásos idők elmúltak.
Előzmény: mammamija (655)
mammamija Creative Commons License 2007.05.09 0 0 655
Igen.
Ez magyar sajátosság, hogy "az enyém" legyen, miközben belerokkannak egyesek a hiteltörlesztésbe - nem is értem.
Előzmény: Caipi (650)
Edyt_ Creative Commons License 2007.05.08 0 0 652
Hello,

családalapítás céljából - mint tősgyökeres XV. kerületi - Rákospalotán keresek családi házat valahol a Bulcsú utca környékén. Úgy kb 18-20 M Ft-ig vagyunk jók, amiért egy 350 m2, vagy annál nagyobb telken álló, kb 80 m2 nagyságú, akár totál felújítandó (de nem bontandó!) házat vennénk... azonnal!
Aki tud ilyet, kérem jelezze, mert január óta eddig 2 is kicsúszott a kezünkből; az egyiket mégsem adják el, a másikra valaki hamarabb tette le a foglalót és a nénit nem lehetett meggyőzni...
Kétségbesetten kutatok az interneten minden nap órák szám és semmi... remélem itt valaki tud majd segíteni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!