Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2016.07.17 0 1 59148

ja most latom, hogy hajnal negy utan irtad, gondolom, miutan a bulizasbol hazaertel. Igy ertheto.

 

Mint fejvadasz es "magyarr tannar", ha kapsz egy kiserovelet ilyen stilisztikaval, mit csinalsz?

:)

Előzmény: Lajkorszag (59146)
nyman Creative Commons License 2016.07.17 0 2 59147

a hozzaszolast is google fordito segitsegevel irtad?

Előzmény: Lajkorszag (59146)
Lajkorszag Creative Commons License 2016.07.17 0 0 59146

Koszonet es keres

Egy aajat uj (tervezett) project igyeben vegzett Google-keresessel jutottam el ide ehez a ttopikhoz es most a kovetkezo napokban at fogom nezni alaposan. De mar most koszonom mindenkinek,maki ezen a modon (is) megosztotta a tapasztalatait!

fejvadasz vagyok. Karriertanacsado, fokent cegeknek dolgozom.

Nem akarom reklamozni magam, akit erdekel barmi, nyugodtan kerdezzen!

hiszek az ertelmes tapasztalat sereben, a "megszervezett bizalomban".

A kepen egy altalam excl hasznalt eszkoz, a G-teszt lathato, amint eppen kirakom magmnak az aktualisan legfontosabb szemelyeket az eletemben. Ezt szoktam kerni mar az elso oran a klienseimtol is,

padisah Creative Commons License 2016.06.26 0 0 59145

http://www.kozvetlen-allasok.hu

 

átesett egy design ráncfelvarráson

a működése nem változott

 

lehet hogy betennék egy filmet a háttérkép helyére a tetején

simonovits Creative Commons License 2016.05.05 0 0 59144

ANGOL ÉS MAGYAR NYELVŰ ÁLLÁSINTERJÚ FELKÉSZÍTÉS

 

Hatékony angol és magyar nyelvű állásinterjú felkészítés üzletembertől Csillaghegyen ill. egész Budapesten, személyesen és online bevált, hatékony módszerrel. Húszéves nemzetközi vezetői, HR management, cég-pszichológiai és angol nyelvű főiskolai oktatási gyakorlattal személyre és bármely szintű pozícióra szabott felkészítés, szituációs gyakorlatok, szakmai nyelvezet, társalgás, kifejezések, beszédkészség. Komplett, ingyenes, személyre szabott álláskereső csomag. Kereskedelmi, gazdasági, üzleti, marketing, idegenforgalmi, HR interjúk és szaknyelv. Tel.: +36-30-9-777-107. E-mail: travelsystem@t-online.hu Skype: managerconsulting Felkészítési módszer, részletek, árak és elérhetőség: http://allasinterjuk.weebly.com

nyman Creative Commons License 2016.04.12 0 0 59143

Behivott, beszelt egy csomot, majd megmagyarazta miert nem teged vesz fel?

 

Ez is tenyleg ertelmetlennek tunik.

 

Ugyanakkor ha a masik fel akar magarol, a cegerol beszelni, azt meg kell hallgatni. Ezzel is lehet "jo benyomast" szerezni.

Előzmény: Gio16 (59140)
Urhajos1966 Creative Commons License 2016.04.12 0 0 59142

szerintem is ez egy igazi hülye, ettől nem kell elkeseredni !

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.12 0 1 59141

Szerintem egyszerűen kifogtál egy barmot. Azt nem írhatják bele a hirdetésbe, hogy ez női meló (vagy ők annak hiszik). Csórikám nyilván szereti szellőztetni a száját, előtted megjátszani magát. Könyveld el szimpla balszerencsének, nem is baj, hogy nem vettek fel. Ennél sokkal rosszab az, ha semmiféle értesítést sem kapsz. Sok szerencsét, ne add fel!

Előzmény: Gio16 (59140)
Gio16 Creative Commons License 2016.04.12 0 0 59140

Elmesélek egy friss sztorit…

Múlt héten behívtak egy helyre. Szimpatikusnak találtak az életrajzomban leírtak alapján, mert ezt mondta elsőre az ügyvezető. (Örültem is magamban, hátha lehet sanszom) Aztán elkezdődött az „interjú”, amely   mintegy 40 percig tartott. Ebből az ügyvezető közel 35 percig mondta, mondta és mondta…  Elmondott mindent a cégről a, munkáról  Esélyem sem volt  nagyon kibontakozni, csak   pár kérdést tudtam beszúrni, amikor épp levegő vett… Felőlem  alig kérdezett.  Ismételten nem kaptam konkrét szakmai kérdéseket…

Viszont az   kérdezném, mi a  „poén” az ügyvezetőnek, ha  berángat egy embert, „beleöl” az elmondás szerint drága idejéből 40 percet majd esélyt sem adva nekem, hogy bizonyítsam szakmai tudásomat vagy  önmagamról meséljek,  lenyom egy félórás monológot.  Majd a végén olyan kifogásokat keres, amik nevetségesek. Ha nem tetszek neki, miért nem 2-5  perc után  közli azt?

Kifogások: Tulajdonképpen ez egy női csapat, és nem dolgoznak nagyon férfiakkal. (Ezt viszont nem írták bele hirdetésükbe, sőt be is hívtak.. Akkor meg???) kérdésem: Egy férfi nem képes ellátni azt a munkát? Dehogynem, sokkal terhelhetőbb, szerintem.

Meg, hogy neki problémát okoz, ha egy  kollegina  otthon marad a gyerekkel, ha az beteg.. Mondom, hogy ez nálam nem  gond…. (Férfi vagyok, a nejem meg tudja oldani)

Akkor mi a francért nem vesznek fel? Kezdem azt érezni, hogy tényleg „pofára megy” minden állásinterjú és vadidegeneknek esélyük sincsen. Mindez elfogadható lenne,…. ha nem a fentebb írt kifogásokkal hozakodott volna elő illetve egy tényleges szakmai teszten mondjuk nem megyek át a léc fölött…

Csak erről szó sem volt…. Esélyem sem volt rá, hogy tesztet írjak. Elkeserítő, és szánalmas, amit egyes munkaadók művelnek!

 

vélemény?

nyman Creative Commons License 2016.04.08 0 0 59139

Szerintem nem zavaroak az adatbazis epitessel kapcsolatos hirdetesek.

 

Tobbszor elofordult, hogy 1-2 ev mulva hivtak fel, minden esetben felajanlottam, hogy kuldok frissebb eletrajzot. Soha nem lehet tudni alapon. 

Előzmény: Fradista Utazó (59138)
Fradista Utazó Creative Commons License 2016.04.07 0 0 59138

Ez a hirdetésünk évek óta kint van. És évek óta veszünk is fel embereket, most is nyitott a dolog, aki most jelentkezik, annak reális esélye van, hogy fel is vesszük. Persze ezen kívül más módszerrel is keresünk embereket, ill. időnként vannak itt más hirdetések is.

Előzmény: padisah (59135)
xtl Creative Commons License 2016.04.07 0 0 59137

Van egy tipikusan ilyen hirdetésünk. Évek óta fut, pár hetente-havonta jön egy jelentkező, jó részüket felvesszük. Mire egyet felveszünk, mindig keletkezik egy újabb álláshely, mert folyamatosan bővülünk.

Előzmény: padisah (59135)
padisah Creative Commons License 2016.04.06 0 0 59136

off

mondjuk a weboldalamon a robot keres dátumot az oldal szövegében, és ha az 6 hónapnál régebbi akkor eldobja, de nem azért mert kamunak gondolom, hanem mert szerintem "kint felejtették"

Előzmény: padisah (59135)
padisah Creative Commons License 2016.04.06 0 0 59135

van egy csomó cég, akik nem konkrét pozícióra keresnek embert, hanem általában keresnek bizonyos szaktudással embereket, és ha akad ilyen, és megfizethető akkor fel is veszik. (Gyakorlatilag akkor tudnak növekedni ha találtak embert, nem pedig előre eldöntött tény hogy növekednek és lázasan keresik hozzá az embert)

 

lehet hogy ugyanezzel a kiírással az 5.-et is, ezért én óvatos vagyok azzal kapcsolatban hogy egy hosszú ideje kint lévő hirdetést kamunak tartsam

 

egyébként teljesen egyetértek a többivel amit írtál

Előzmény: SifoDyas (59133)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.06 0 0 59134

Nálam jó párszor előfordult, hogy fejvadász révén találtam munkát. A beírásod második felével mélységesen egyetértek.

Előzmény: SifoDyas (59132)
SifoDyas Creative Commons License 2016.04.06 0 1 59133

Csodálom, hogy senki nem csinált eddig olyan weboldalt, ahol olyan cégek vannak felsorolva, akik álláshirdetései rendre, hosszú ideje megjelennek ugyanarra a pozícióra, mert ezek nyilvánvalóan nem valódi pályáztatások.

 

Van olyan terület, ahol tud a felsőoktatás olyan szakmaiságot adni, ami elengedhetetlen az elvárásokhoz, viszont vannak olyan területek is, ahol a képzés kb. kidobott évek és pénz, pl. informatika.

De építőiparban is hallottam olyanról, hogy a friss diplomás mérnöknek odadobáltak pár szakszót és csak kapkodta a fejét, hogy mi ez, meg mi van, mert az ipar elhaladt szépen a 20 éves technológia mellett amit az egyetemen tanult.

 

A képzésnek is addig van értelem, amíg up-to-date.

Előzmény: KiMaci (59128)
SifoDyas Creative Commons License 2016.04.06 0 1 59132

Ez az egész álláskeresés Magyarországon egy vicc.

 

Kezdjük a fejvadász cégeknél. Értelmetlenek. Ha én cégként leszerződök egy munkaerő-közvetítő céggel, akkor azért teszem, mert bízom abban, hogy az előszűrést számomra megcsinálják.

Ezzel szemben számos esetben, a fejvadász-os kör után elhal a téma, mert a megbízó cég be se hívja az álláskeresőt interjúra. Akkor mi értelme van a fejvadász cégnek? Az, hogy rámegy pár állásportálra és beírja a kulcsszavas kereséseket meg megérdeklődi, mennyiért vállalná az illető a pozíciót?

Nincs konkrét értelme és célja.

Abban az esetben, ha a megbízó cég a szakmaiság mezsgyéjén elindulva megbízna a munkaerő-közvetítőben és az általa alkalmasnak talált jelölteket behívná, annak már lenne valami értelme.

Hajmeresztő sztorikat hallottam fejvadászoktól, pl. a cégnél már hetekkel azelőtt visszavonták a pozíciót, de még mindig bőszen fogadták a HR-es által átküldött önéletrajzokat, a fejvadász meg ugye mondta a csórikáknak, hogy átküldik, aztán majd a cég eldönti, behívják-e.

 

A második, az álláskeresési kultúra szétfosása.

 

Motivációs levél minden fiszfasz pozícióra. Nos, egy motivációs levél alapvetően azt a célt szolgálja, hogy az önéletrajzodban nem szereplő, személyes jellegű, a pozícióhoz passzoló tulajdonságaidat, karakteredet kifejtsed amellett, hogy egyfajta marketing-levélként is funkcionálva leírd, miért szeretnél az adott cégnél dolgozni.

És akkor a butaháeres, IT support pozícióra bekér egy motivációs levelet. Elárulom, az összesnek, aki olvassa. A support nem álompozíció, sehol, és soha nem lesz az, aki ott dolgozik sok okból teheti de biztos nem azért mert az álma valóra vált.

A másik, hogy tulajdonképpen a jelentkező honnan is ismerné a leendő munkakörnyezetet, a kollégákat? Tudna bárki is hitelesen nyilatkozni arról, miért is akar egy cégnél dolgozni úgy, hogy lehetősége sincs megismerni azt? (És itt most nem a Google-ra gondolok)

 

Szóval le kéne szokni erről a mindenhez motivációs levelet kérünk témáról, van ahol releváns, de ne akarjuk a cégünk pozícióját fontosabbnak, különbnek feltüntetni mint amilyen valójában, mert ezzel amúgy totálisan magunkat szívatjuk meg.

 

Aztán ugye a visszajelzés-mumus. Nos ez egy nehéz kérdés, mert tulajdonképpen ki akarja végighallgatni vagy olvasni azt, hogy bocs, szarnak ítéltünk. Nyilván nem sokan.

Viszont diszkréten, sms-ben, email-ben lehet tájékoztatni az illetőt. A cég, magáról állít ki szegénységi bizonyítványt ha nem teszi, és tévedés, hogy a bukottakkal nem lesz dolga, mert az élet tud néha viccelni is, és bizony a mai világban nagyon hamar lehet egy szép negatív kampányt indítani adott cég ellen. Láttam már facebook-on szétszórt, szemét ez a cég, hagyjátok ki felhívást, de olyat is, amikor valaki vette a fáradtságot és telefonon küldte el a jó anyjába a HR-est. Azt sem jó hallgatni.

 

35 soros szkripttel, gyönyörűen mehet ki az egyen-levél.

 

Állami szinten már kártékony tiltások vannak. Pl. életkor-diszkrimináció tiltása. Miért? Ezáltal teremtenek egy mi nem mondjuk meg de úgy teszünk szituációt, ami sem az álláskeresőnek sem a pozíciót hirdetőnek nem előnyös.

A munkáltatónak nem tud már a hirdetésben célirányosan szűkíteni. Nem írhatja ki, hogy 40 év alatt.

A munkavállaló küldi az önéletrajzait és nem tudja hol a hiba, közben meg lehet, hogy a 35 feletti pályázatokat már rostálják kifelé automatikusan.

Ő is egy csomó felesleges kört kell, hogy fusson emiatt.

 

Pályáztatási autentikáció teljes hiánya.

Nagy probléma, sokan visszaélnek a szabad munkaerőpiac adta lehetőséggel és kamu álláshirdetésekkel ostromolják a piacot. Be kéne vezetni egy komoly autentikációs rendszert, ami arra hivatott, hogy a pályáztatónak igenis be kell bizonyítania, hogy a kiírt pozíció valós.

Ezzel egyidőben a jelentkezőnek meg jogi kötelezettsége lenne az általa megpályázott, és interjúra érdemes pozíciók meghallgatásaira elmenni.

Nyilván sokan azt gondolják, erőből nem lehet ezt megoldani, de 2-3 év alatt kikopna az összes majom, amelyik nem gondolja komolyan.

 

 

 

nyman Creative Commons License 2016.03.17 0 0 59131
FOCUS Creative Commons License 2016.03.15 0 0 59130

Aha, biztos hogy ez fizetes? ha igen akkor netto vagy brutto? De szerintem ez szamla osszeg. Na ezert is utalon az ingatlanosokat.

Előzmény: miragerealestate (59110)
silkway Creative Commons License 2016.03.14 0 0 59129

searchcareers.info oldalon 56 ország állandóan frissülő munkahelykínálatát lehet egy helyen megtalálni, közte rengeteg magyar álláshirdetés is. De UK, Németor., Skandináv országok, USA, Kanada, szinte az összes Eu-s ország is megtalálható.

KiMaci Creative Commons License 2016.03.08 0 1 59128

Lehet, hogy a jó önéletrajz nem csak arról szól, hogy eddig mit csináltam, hanem azt, hogy mi volt a kiemelkedő, sikeres feladat. Ezt sok helyen olvasom, csak a másik probléma az, amit54homer is írt, hogy most akkor rövid és tömör legyen az önéletrajz, vagy mindent bele. Mert, hogy szegény HR-esnek sokszor nincs ideje olvasgatni…. Illetve bocsánat, ismeretlenül miért írjam le az összes sikeremet..?

 

Más: Nem tudom, ki lett figyelmes már hasonlóra, de észrevettem, hogy egyes állások ugyanazon hirdetőtől ismétlődnek. Ugyanis minden érdekesnek és egyáltalán érdemesnek talált álláshirdetést lementek, attól függetlenül, hogy azokat végül megpályázom vagy sem. Ez mit sugallgat?

 

Az is tendencia mostanában szerintem, hogy az eddig felsőfokú végzettséghez kötött feladatokat középfokú végzettség elvárással írják ki. Néha elakad a lélegzetem, amikor ilyet olvasok. Ilyenkor minden bizonnyal 20-30 közötti középfokú végzettségű adminisztratív munkaerőt keresnek, persze az általános elvárások: önállóság, precizitás, felelősségteljes munkavégzés, akik–tisztelet a kivételnek- általában azért sem komplex látásmóddal, sem kellő gyakorlattal nem rendelkeznek. Bele sem merek gondolni, néhány feladatkörben, hogy adott esetben kellő szakmai háttér nélkül mit művelhet az adott szerencsés (?), felvett munkaerő. Pláne, ha „külső” kommunikációról is van szó, mint hatósági ügyintézés vagy nézzük a költségtervezést. Én 2 diplomával voltam felelős munkakörben és azon területeket, amelyeken én dolgoztam, gyakran középfokú végzettséget igénylő állásajánlatokban olvasom vissza. Nem akarom megsérteni őket és biztos vannak nagyon ügyes szakemberek közöttük, de úgy gondolom, vannak területek, amelyekhez szükséges a megfelelő „háttér”. Szóval szerintem vagy illúziókat kergetnek ezek a cégek, vagy kevesebbet szánnak az ilyen feladatokra a büdzséből. 

Előzmény: nyman (59124)
54homer__ Creative Commons License 2016.03.04 0 0 59127

ezert a pozicioert ti mennyi penzt kernetek el? https://www.profession.hu/allas/management-center-project-controller-szj-jobsgarden-853750

en brutto 7-900 huf-ra gondoltam..

Hanga74 Creative Commons License 2016.03.03 0 0 59126

A harmónikusabb , magabiztosabb külsővel foglalkozom. Mely az erősebb karrier, önbizalom emelését eredményezi. Szeretném egy 2 perces kérdőv kitöltésére megkérni . Ezen az emailcímen lehet kérni a kérdőívet: erika.lifeandbeauty@gmail.com, köszönöm.

Order of Hermes Creative Commons License 2016.02.29 0 0 59125

Persze.. eleve más az ha valaki projektrendszerben dolgozik, mert ott ugye nem arról szól a CV, hogy 15 éve ugyanazt csinálom, hanem ilyen meg ilyen projekt, technológia, kihívás stb.

 

Előzmény: nyman (59123)
nyman Creative Commons License 2016.02.29 0 0 59124

Azt azert tudni kellene, hogy milyen teruleten keresel, illetve mihez ertesz, es milyen tapasztalataid vannak.

 

Vannak teruletek, ahol a hirdetes megjelenese utan par oraval is beesik jo par tucat eletrajz, es van olyan is, ahol napokig egy sem. Sot az utobbi teruleteken latszolag ellentmondoan a fizetes is magasabb.

 

Olyan allasoknak, ahol az utcan talalomra megallitott tiz emberbol 6-8 alkalmas lehet, nehez versenyezni.

Előzmény: judiiit89 (59122)
nyman Creative Commons License 2016.02.29 0 0 59123

Az a terulet is, ahol dolgozom, tele van 3-4-6 honapos projektekkel, amibol tobb is futhat parhozamosan, vmilyen atfedessel. Ha minden ilyet felsorolnek, hozzatudnek adni meg 1-2 oldalt en is.

Előzmény: Order of Hermes (59120)
judiiit89 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 59122

Vicces élmények az interjúkról.... :)

 

 

Egy álláskereső naplójából

Hosszú hetek (jó, ne szépítsük: hónapok) kitartó álláskeresése alatt bizony történik egy s más az emberrel. Idegőrlő várakozás, folytonos telefonos egyeztetések, véget nem érő motivációs levél fogalmazás, olyan cikornyás pozíciókra jelentkezés, amikről azt sem tudod[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

xtl Creative Commons License 2016.02.26 0 0 59121

A enyém jól megszűrve, táblázatos formában szokott elférni két oldalon. A személyes adatokkal, fényképpel, a munkatapasztalattal, projektekkel elmegy egy oldal. Ha ez utóbbiakat nem fejted ki legalább címszavakban, felsorolva a fő eredményeket, kihívásokat, nem fogják tudni eldönteni, hogy releváns-e közülük bármi is. Utána a nyelvtudás, iskolák, vizsgák, minősítések, tréningek elvisznek még egy oldalt, pedig darabja csak két sor. Arra is vigyázni kell, hogy ne legyen zsúfolt, kiemelések vezessék az olvasót, ehhez szükség van üres helyekre, nagyobb sorközökre. Ha ezeket betartja valaki, és belefér egy oldalba, akkor vagy olvashatatlanul kicsi fonttal szedte, vagy jobbára kezdő. A HR-es, aki egy tapasztalt szakember esetében egy két-három oldalas CV-re fúj, egy pancser.

Előzmény: Order of Hermes (59120)
Order of Hermes Creative Commons License 2016.02.24 0 0 59120

Ez az 1-2 oldala önéletrajz dolog szimplán baromság. Nekem pl négy oldal, van egy rakat tapasztalatom, szakmai minősítésem stb stb, kevesebbe nem is férnék bele, már így is tömör gyönyör.

 

Most már egy ideje külföldön dolgozom, Ausztriában és Svájcban is tökéletesen megfelelt mindenkinek.

Előzmény: 54homer__ (59118)
nyman Creative Commons License 2016.02.24 0 0 59119

Fix recept nincs.

 

Olvasva hozzank jelentkezo eletrajzokat nekem nem okozott gondot lapozni egyet, ha vki jonak tunt.

 

Az eletrajzot panelekbol teszem ossze egy-egy konkret allasnal, ha viszont adatbazisba kuldom, akkor az enyem is masfel-ket oldal.

 

Ertelem szeruen nem relevans dolgokat ki lehet hagyni, de neha a hulyen megfogalmazott hirdetesekbol az sem derul ki, mi a relevans :)

 

Meg szoktam kerdezni a HR-est, ha ilyen helyre eljutok, hogy esetleg van-e vmi javaslata.

Előzmény: 54homer__ (59118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!