Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

larini Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1216
Turbo Lada!
Köszönöm az infót, ezzel én is tisztában voltam! Ettől függetlenül: Q4 AZ ISTEN!!!!!!!! :))))
alfino!
Mi van azzal a vezérműtengely infóval?!
Előzmény: Turbo Lada (1189)
Joe 155 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1215
Turbo Lada.
Én sajnos nem tudok kimenni, tudod messze van.
De abban egyetértünk az Integrale-nak azon a 200 m en széria ellenfele nincs, esetleg egy másik ugyan olyan.
Egy kérdés. Tavaj veled készített riprtot a Sport TV? Ott egy turbo ladát is bemutattak.
ArienA13.
Hidd el nagyon sajnálom hogy ez nyugis kis topic ide süllyedt, hogy Alfások egymást b*sztatják mindenféle barom kreált indokok alapján. Nem vagyok rá túl büszke, de ha belém rugnak, azt nem hagyom.
Millenium.
Köszi. Várom, majd letöltöm.
Béke veletek.
Előzmény: Turbo Lada (1213)
Turbo Lada Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1214
Szia Thales!

Te vagy a legjobb!

Turbo Lada Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1213
Joe155
A Lanciámmal legutoljára egy Dodge Viper-rel küzdöttem a gyorsulásin és piros Delta nyert!
/ Egyébként gyertek ki a gyorsulásira kedden megyek a Ladámmal.Reszkessetek BMW-sek./
Előzmény: Joe 155 (1194)
ArianA13 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1212
Legutóbb kedd este olvastam a topikot, akkortájt esett meg a GTV-s hozzászólása, most pedig nem ismerek rátok! Ez egy nagyon kedélyes kis topik volt, amíg ez a hülyeség elo nem jött.
Igenis Alfásnak érzem magam az öt éves 145-ömben, és remélem, legalább annyira annak érezhetem magam, mintha tizenhat GTV-m lenne. Én is megdolgoztam az utolsó csavarjáért, sot két éve ezért dolgoztam, mert azóta vagyok bellesve a 145-be. Más a 33-asért rajong, azért hajt. Megint valakit egy régi GTV hoz lázba. De az embléma a kocsik orrán attól még ugyanaz. És a Cuore Sportivo is.

Minden vitatkozót emlékeztetnék a topik címére, és az elso hozzászólásra.

Turbo Lada Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1211
Inner Circle

Csak komplett motor beállítást érdemes csinálni,ha neked jó, jövő hét kedden várlak!

Előzmény: Inner Circle (1192)
alfino Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1210
Én sem hinném, hogy a kocsik száma, értéke vagy életkora dönti el, hogy ki alfás vagy nem.
Az, hogy valaki ALFÁS nem kiváltság hanem szerencse mert megnyílt a szemed a szépség felé. Suzuki klub hajrá!
A klub rendezvényen nem nagyon láttan ilyen matricát, úgyhogy ha van, én is feliratkoznék a várólistára.
Millennium Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1209
Joe!

Az elöbb elfelejtettem írni, hogy hétvégén feérakom letölthetö állományban a videóklippet, csak még nem tudom, hogy AVI vagy MPEG1 lesz-e.
off
Addig meg megpróbálom gatyába rázni a gépem, mert már a 3. videókártyát cserélem benne, mert valahogy nem akar full-screen módban együtt dolgozni a TV tuner kártyával.
on

larini Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1208
A GTV-s!
Ezt talán nem kellett volna! Ebben a topicban eddig nem volt szokás ez a hangnem! Ha jól emléxem Te voltál az, aki elindította ezt az egész baromságot, a "nem igazi" Alfa szövegével! Azt meg ne gondold már komolyan, hogy bárkit is foglalkoztat a Te anyagi helyzeted! (Egyébként, ha már itt tartunk nem látszik az autódon, hogy mennyit költöttél rá!) Sajnos Joehoz csatlakozva, én is csak azt tudom mondani, ezért a szar kis 155-ért keményen megdolgoztam, és ezelőtt is csak egy Alfám volt, egy 33-as.
A gyorsulásról meg annyit, hogy nehogy már a kettőezerakárhányszáz cm3-es autóddal akarj egy ezernyolcas ellen versenyezni, ezen tényleg el fog dőlni, hogy melyik a "nem igazi" Alfa! Bár ha a jobb közlekedésen az egyhelyben pörgést érted, akkor tényleg Te vagy a jobb, bár szerintem ennek nem sok értelme van!!!
A Turbo Ladás valahogy rendesebben ki tudta magát fejezni, Ő tudta a "nem igazi" helyett azt mondani, hogy "nem klasszikus"! Szerintem erre nem kattant ki senki! De ezek szerint Téged mások érzelmei, mert ugye itt érzelmekről van szó, nem érdekelnek, így hát Te se sértődj meg!!!!
Említetted az Ákost is, meg, hogy milyen sok Alfája van, bár én nem vagyok olyan közeli ismerőse, mint Te, de az Ő szájából més sohasem hallottam a "nem igazi" szöveget, bár ez azért lehet, mert saját bevallása szerint nem egy nagy Alfa szakértő! Te pedig minden bizonnyal az vagy, ezért mondhatsz ilyeneket!
Arra sem emlékszem, hogy a Joe azt mondta volna, hogy Ő a király, meg minden Alfás legnagyobbika! Te viszont elég rendesen el vagy szállva a hátsókerekes csodád miatt, ami nem baj, csak engedtessék ez meg másnak is!
Azt is sérelmezed, hogy kijabálunk, miszerint a Q4 a király! Írtad is, hogy milyen sok annál jobban menő autója van a TL-nek, és a Te GTV-dnél mennyi jobb van? Egy sem?
Zárszóként csak annyit, nem igazából lenne jó ezzel a témával többet foglalkozni!, és jusson eszedbe akárhányszor Te átnézel egy "nem igazi" Alfán, vannak akik ugyan ezt teszik, amikor meglátnak egy a huszonéves rozsdahalom "igazi" Alfát!!
Mindenki!
Alfa Romeo és Cuore Sportivo matricát általában lehet kapni az Alfa klub találkozókon!
Előzmény: A GTV-s (1198)
Millennium Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1207
Hali!

Látom mostanra teljesen elszabadultak az indulatok, lassan olyan lesz a topic mint az Audi kontra BMW. Szerintem egy kicsit mindenki hibás, mert tényleg nem azt kell ézni, hogy kinek mennyi a pénze, mindenki vegyen olyan Alfát amit megengedhet magának. És a GTV-snek sem kellet volna annyiszor feszegetni ezt a "igazi hátsókerékhajtású Alfa" kérdést. Bele kell nyugodni, hogy a viszonylag kis cégek nem tudnak fentmaradni és felvásárolják őket. Attól még egy Jaguár is Jaguár hogy a Ford a tulajdonosa. (Ha továbbra is adja azt az életérzést és stílust amit a Jaguár vásárlók elvárnak tőle).

Azt hogy kinek van 5 db. régi és kinek 1 db. vadi új Alfája az teljesen magánügy. És olyan sincs hogy "ősalfás" meg hogy "igazibb alfás". Milyen alapon? Hogy idősebb? Hogy előbb vette az első Alfáját? Hogy több időt tölt a szereléssel mint a másik? Hogy többet tud rá költeni? Ezek teljesen értelmetlen mérőszámok.

Attól meg hogy valakinek céges Alfája van (IC megjegyzése) attól nem kevésbé Alfás. Mellesleg azt a pénzt ugyanúgy ő kereste meg, mert a munkája révén van bevétele a cégnek, amit aztán nem kp-ben fizetnek ki neki hanem autóban. Ez egyszerű gazdasági megfontolás, hogy olcsóbb egy autót lizingelni mint az árát bérben kifizetni.

Szóval nem kell hogy mindenki mindenkivel egyetértsen, mert nem egy falanszterben élünk, de ha valaki úgy gondolja hogy a véleményével felb@szn@ másokat, akkor inkább tartsa magában.

Joe 155 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1206
Ja és még valami. Én nem turkálok a te zsebedben, abszolut nem érdekel senki anyagi helyzete, Én 28 éves vagyok, amit elértem eddig a magam erejéből tettem, nem születtem ezüst kanállal a seggemben,
93 óta van saját autóm, egy Lancia, egy 33 Alfa, és a mostani 155. Csak azért mert kérdezted!
Joe 155 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1205
Ja és még valami. Én nem turkálok a te zsebedben, abszolut nem érdekel senki anyagi helyzete, Én 28 éves vagyok, amit alértem eddig a magam erejéből tettem, nem születtem ezüst kanállal a seggemben,
93 óta van saját autóm, egy Lancia, egy 33 Alfa, és a mostani 155. Csak azért mert kérdezted!
Joe 155 Creative Commons License 2000.03.30 0 0 1204
GTV-s.
Bár megfogadtam tegnap hogy nem idegesítem magam tovább a véleményed miatt, azért amit leírtál nekem kicsit sok. Gondolj bármit, én már többször leírtam ( veletek ellentétben ) nem nézek le semmilyen Alfát, legyan akár 20 éves is. A fikázást pedig nem én vagy larini kezdtük el, sőt nem is folytattuk, csupán arra kértünk titeket ŐSALFÁSOKAT hogy ha van is negatív véleményetek az új ( 1986- utáni ) Alfákról tartsátok magatokban. Milyen dolog ez? A nagy Alfás összetartás hol van ilyenkor ? És ne is sértődj meg a savanyú a szőlő-t csak azért írtam mert már k*rvára untam hogy az új gépeket állandóan fikázod!!! Ha megsértődtél az a te bajod, majd megbékülsz a saját kenyereden, ha nem különösebben az sem érdekel.
Na csá!
Előzmény: A GTV-s (1198)
Inner Circle Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1203
Amúgy "nem igazi" Alfát én még sosem láttam, "nem igazi" alfást viszont annál többet. Persze nem a topiclakókra gondolok! :) De annyira fáj, mikor Alfát olyan ember s***e allatt látok, akinek láthatóan fogalma nincs róla, mi az, mert csak addig jut el a tudata, hogy ezzel jobbal lehet nyomatni a piros lámpánál, mint a többivel. Néz mint a bagoly, ha szóba kerül a Cuore Sportivo-feeling, mert talán a kocsit is csak cégautóként kapta, és biztosan szidja az illesztéseket, hogy bezzeg a mittoménmilyen kocsiban pontosak.
Szóval Alfa ilyen tulajt nem érdemel.
Inner Circle Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1202
Egyetértek! Az Alfák értéke között különbséget tenni rasszizmus, alaptalan és megvetendő. Ezért aztán, ahogy a régi jó Commodore Világ-ban írták: A nemzetiségi ellentétek szítóinak elmélete paranoiának minősíttetik, és irományuk különböző kukákba ejtetik!

Azt nem tartom ilyennek, ha leírom hogy a mai autókban nekem már sok az elektronika, és jobb szeretem azt a technikát, amit még felfogok ésszel, ne adj' Isten hozzá is nyúlhatok egy tízmilló forintos diagnosztikai eszköz nélkül. (A Win98-ért sem rajongok, máig a gépen van a Norton Commander 4.0-ás változata, minden lényeges dolgot onnan csinálok.) Ez, ugye, nem minősül 155-ös lehúzásnak? Egyszerűen imádom a "nyakig olaj"-feelinget, most is a kocsimtól jöttem fel, mert este fél tizenegyig bütykölgettem néhány dolgot. Aztán persze fel az ikerlámpákat, és próbaút!

Ja, és Cuore Sportivo matricát a két szememmel láttam ma az Ital-Autónál, olyan lendületes írásút. Azt nem értem, miért nem rendes feliratot akartok ilyenből? Csak húzósabban néz ki! :) (A tolvajok szerint is :((( )

Előzmény: VMax (1199)
Thales Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1201
Hello !

En teljes mertekben egyet ertek TurboLada -val, es A GTVs -sel. Biztos nagyon benne vannak a szakmaban! En is szivesen lennek a helyukben. Ennyi auto... es barmelyik lealazza a "mai" klafa autokat. Na csak ennyi. Remelem bantodasa senkinek nem esett a dumatol. Szia mindenki !

A GTV-s Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1200
Én befejeztem. Csak ne kotorjanak a zsebemben, ne találják ki, hogy csak azért van régi autóm, mert nem fussa. Futná, de nem kell.
Jóccakát mindenkinek.
VMax Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1199
GTV-s baratom, rad se ismerek!
Ugy latszik nagyon erzekeny pontodra tapintott joe.

Holgyek-urak, szerintem jobb a bekesseg. Tiszteljuk a maset, ne fikazzuk.
Se oda, se vissza.

Előzmény: A GTV-s (1198)
A GTV-s Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1198
Kicsi Joe, ha már megfikáztál, hogy savanyú a szőlő, akkor olvasd ezt:
A kocsimat (az elsőt) 96-ban vettem 500-ért. Azóta beleköltöttem annyit, hogy abból tudtam volna venni egy tucatalfát akármikor. 2M Ft-nál abbahagytam a számolást, zene nélkül.
A GTV6-on kívül még van 2 másik alfám, amik egyrésztpihennek, másrészt az öcsikém használja őket. Zolika barátomnak 6 Alfája van, egyik sem újabb a Evo-nál. Ákos 4 Alfával büszkélkedik (igaz abban van egy 92-es Spider is). Turbo Lada már 1980-ban Alfázott, most is több autója van, ami százszor jobban megy a Q4-nél. A majd' 20 éves csodájába kb 1,5 millát helyezett el. Neked hány autód van? Mióta?
Azért mert vettél fél éve egy 1,8 TS 155-öst, mégn mem te vagy a király, minden Alfás legnagyobbika. És azt se felejtsd (bár nem is tudom minek magyarázok...), hogy a Ferrari jelvény is először egy Alfa Romeo versenyatón volt. Vagy ezt nem tudtad?
Gondold meg mielőtt minket, akik a régi "newtimer" vagy "vantage" autókat kedveljük, ruppótlan parasztnak nevezel mindenki előtt.
IC: Te már sejted, amiről Larininek, Joenak és társaiknak még halvány segédgőzük sincsen.
Gyertek ki kedden a Ringre, aztán meglátjuk, melyik "igazi" alfa közlekedik jobban!
off
bocs, akit nem érint, az indulatért, de az ilyenektől kiborulok
on
VMax Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1197
>ez az ember gyárt olyan feliratot is, hogy Alfa Romeo vagy Cuore Sportivo, tudod, olyan szép írott betükkel, ahogy azt írni kell?

IgenigenigennnN!!!!!!

Pliz, pliz, ilyen feliratra vadaszom amiota az eszemet tudom! Es ha a matricas meg QV stickert-is gyartana, nos az mar maga a kanaan..... Kit, hol mikor, hogyan lehet ezugyben zargatni?

Előzmény: mittudoméneztet (1187)
VMax Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1196
Meg valami.

Ugyessegi verseny lesz vasarnap a becsi uti ati palyan 8-tol. Nevezes 2000, bukusisak kotelezo, bar nezni sem akarmi. A mult heti vecsesen volt, nagyon-nagyon szinvolnalas verseny lett belole, csak epp nem volt egy alfa sem (meg az enyem sem, en bort iszom es vizet predikalok mivel a skodamat zuztam ott).

Szoval akinem ingerenciaja van kicsit porogni, es nem akar senkit pl. a polus center parkolojaban riogatni, javaslom nezzen ki.

VMax Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1195
Joe, Bati

Rendszam ugyben az illetekes a Plaket Kft.
Az egyedi (joe-155) nem tudom mennyit kostal, az egyediek kozul talan ez a legolcsobb 50-60 kHuffal. A ragasztott matricast (csak elore) indokolt esetben adjak ki, 2000-ert. Azt tudom, hogy a 156-ra csont nelkul megadjak.

Joe, szerintem nem tegyel fel joe-155-ot. Egy darabig en is filoztam valami vic-???-en, de annyi manapsag az utjainkon furikazo jani-20 meg kiraly-1 hogy az mar sok, es kozuluk nehany nem is azt a mufajt kepviseli, amit egy alfas szokott (esetleg illik neki). En ha meglatok egy ilyen rendszamos kocsit atmegyek orangyalba, es fokozottan vedelmezem a kedvesem, mielott egy szep manoverrel a felet lezuznak.

Ha meg netan valamit csibeszkedsz, a sajat rendszamot konnyebb megjegyezni a tanuknak ;)

Igazabaol csak egy ervet tudok az egyedi rendszamra: ha gay-???-et kaptam volna a kocsihoz, masnap rohantam volna a plaket-hez....

Előzmény: Bati (1191)
Joe 155 Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1194
Turbo Lada.
Ne sajnáld hogy az Integrale-d nem Alfa. Én tényleg baromi sokra tartom a HF Integrale-t, és ha lenne második autóm biztos hogy olyan lenne!!!!
Szal gratula hozzá, szerintem nagyon király gépnek vagy boldog tulajdonosa. ( Nem sok ellenfeled van mi ? )
üdv.
Előzmény: Turbo Lada (1189)
Inner Circle Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1193
Előbbi kijelentésemet visszavonom, mégse érek rá.
Tudhattam én, hogy a kipufogós őrült? Azt mondta, csütörtökön hat óra. Nohát szerintem ez minden intelligens ember számára 18:00-át jelent, elvégre nem vagyunk éjjeli lepkék. Erre ma kiderül, hogy 6:00. Hogy milyen áldozatokra kényszerülök az Alfámért, testvéreim... :(
Előzmény: Inner Circle (1192)
Inner Circle Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1192
TL: Ezt nem is tudtam, de fura lett volna, ha az Alfa úgy húz elő egy csúcsszuper összkerekes rendszert, mint nyulat a cilinderből. Valahonnan hozni kellett. A Fiat nem véletlenül a Steyr-Puch-hal csináltatta?

Más: Gondoltam is, hogy avatott füllel hallani, hogy a kocsimban 4 helyett 2+2*1/4 henger muzsikál. Elektromosan rendben van a 2 potyautas. Én arra teszem a pénzem, hogy az első karburátor gyengélkedik. Mennyi idő és költség rendbetenni a hengereket, esetleg mikor lehetne rá sort keríteni? Én holnap ráérnék! :)

Előzmény: Turbo Lada (1189)
Bati Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1191
ja és a matrica rendszámot hogyan kell elintézni
azt is a mozaikban kell kérvényezni.......??
Bati Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1190
sziasztok nem tudjátok véletlenül
a 156-os elsöajto hangszoro helyeinek pontos méretét a beépitési mplység is fontos lenne
köszi
Turbo Lada Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1189
Larini !

A 155 Q4-ben minden egyezik A Lancia Delta Integrale 2.0 Turbo 16 szeleppel( Motor ,váltó,osztómű.)A futómű pedig Lancia Dedra Integrale. Ha jól tudom a Q4 '92-ben jelent meg,a Lancia pedig '88-ban. Ettől még a Q4 A legerősebb"ALFA"!(Nekem is van egy Delta Integralom és hibátlan , de sajnos nem "ALFA"!Ezért mondjuk,hogy az utolsó "klasszikus" ALFA a 75-ös,nem azért,hogy idegesítsünk!

Na Ciao

Előzmény: larini (1165)
Joe 155 Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1188
Na Ja! Olyan is érdekel-ne!
Nagy halom sör jár-na érte pluszba!
Előzmény: mittudoméneztet (1187)
mittudoméneztet Creative Commons License 2000.03.29 0 0 1187
Nekem is kell kettő, dobhatok egy emilt? És nem tudod hogy ez az ember gyárt olyan feliratot is, hogy Alfa Romeo vagy Cuore Sportivo, tudod, olyan szép írott betükkel, ahogy azt írni kell?
Előzmény: larini (1184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!