Keresés

Részletes keresés

kreativtucsok Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2341
Sziasztok!

sajat jegyzeteim alapjan
zarojelben a lepesek sorrendje

Fehércsokis süti mazsolával

20 dkg liszt, sütőpor, csipet só összekeverjük (3)
3 tojás, 15 dkg cukor, vaniliaaroma, citromhej ezeket habosra keverjük (1)
a feher csoki egy reszet a vajjal összeolvasszuk (2)
(nincs utalas a vaj es a csoki mennyisegere, de kb. 1 nagy tabla csoki kisebb reszet vehette
mert a maradek csoki kb. 4/5 lehetett )
a maradek fehercsokit kessel nagyobb darabokra vagta (4)

a szamok sorrendjeben összerakta a tesztat
majd szavazasra bocsatotta, hogy a rumba aztatott es felfozott mazsolat is keverje e hozza (itt sincs utalas a mennyisegre, olyan 5 dkg-nyi lehetett) (5)

kivajazott sutotalba tette, majd 25 perc sutesi idot mondott
teljesen ki kell huteni, majd a hutoben kell tarolni
(kivulrol ropogos, belul kremes)

ennyi volt a suti

Előzmény: doyen62 (2340)
doyen62 Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2340
A petrezselymes csirkét ismételte, azt olvashatod   pár nappal korábbról. A fehércsokisat én is szeretném elolvasni.
konyhatunderke Creative Commons License 2005.11.07 0 0 2339

Sziasztok!

Nem láttam a most vasárnapi műsort, a neten pedig nem találtam, valaki le tudná írni a recepteket?

tündérlala Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2338

Kipróbáltam a pezsgős-tonhalas spagettit - ráadásul vendégeken - fergeteges sikere volt, bátran ajánlom.

Feva Creative Commons License 2005.11.06 0 0 2337
Kedves Lucazsofi!

Nekem szilikonos van, és nagyon szeretem. Igaz, drágább, viszont, ha megsült a süti, "kiugrik" a formából.
Régen a papir mindig beleragadt a sütibe, lehet, hogy én csináltam valamit rosszul.

Üdv! Feva
Előzmény: lucazsofi (2328)
bjuci Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2336
Köszi, akkor mazsolás lesz.
Előzmény: moes (2333)
moes Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2335

ha főzök elé pórélevest, jöhetek? :)

Előzmény: Kanbéka (2334)
Kanbéka Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2334
hűha, ez ki lészen próbálva hamarost:)
Előzmény: mannamari (2326)
moes Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2333
én rizst adnék hozzá, esetleg mazsolásat vagy mogyorósat, ha már úgyis keleti a cucc.
Előzmény: bjuci (2332)
bjuci Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2332

Sziasztok, csinálta ezt már valaki? (vagy valami hasonlót)

Azt szeretném tudni, mennyire marad szaftos, rizs, vagy krumplipüré illik hozzá köretnek?

Szerintetek?

Előzmény: mannamari (2321)
pregina Creative Commons License 2005.11.05 0 0 2331
Én nemhasználok szilikonosat, csak teflonosat, de az is nagyon jó! Pont most olvastam, hogy a Tescoba november 2-15-ig 999 Ft a 12-es teflonos muffinsütő. Az Intersparba pedig november 3-16-ig szintén 999Ft a 12-es muffinsütő.
t3v3d3s Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2330
itt biztos van, de a 12 db-os 4000 HUF. http://www.lurch.hu/ jobb háztartásokban ebből kell kettő :)
hiperekben meg skálában szokott lenni tefal hatos, intersparban fackelmann. Nézz át a muffin topikba http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9053461&la=48837290 meg a konyha trükkökbe is.
mouser Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2329
plusban most volt akciós ezeré', talán még érdemes megnézni. bár az ilyesmit gyorsan elkapkodják :-(
lucazsofi Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2328

Sziasztok!

Olvastam muffinrecepteket Tőletek, abban kérnék segítséget, hogy hol tudok venni szilikonos muffinsütőt? Ti használtok ilyet? Érdemes?

köszi szépen!

mannamari Creative Commons License 2005.11.04 0 0 2327
MAI RECEPT
PETREZSELYMES CSIRKE

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé (kb. 35 dkg)
só és frissen őrölt bors
1 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
1 dl tejföl
20 dkg tejszínes krémsajt
1 evőkanál mustár
1 evőkanál puha vaj
1 evőkanál olívaolaj
½ citrom
1,5 dl víz

a tálaláshoz petrezselyem és szalonnás spagetti

Elkészítés:
Először előkészítem a hozzávalókat. A csirkemellfilét 3x1 cm-es csíkokra vágom. Megsózom, megborsozom, és miután meghintettem kevés liszttel, magam mellé készítem. A fokhagymát megpucolom, a petrezselymet apróra vágom, és mindkettőt félreteszem. Ezután egy tálkában kézi habverővel összekeverem a tejszín, a tejfölt, a tejszínes krémsajtot, a mustárt és az étkezési keményítőt.

Megsütöm a csirkecsíkokat. Egy közepes méretű serpenyőben takaréklángon összeolvasztom a vajat és az olívaolajat, aztán erősítek a tűzön, és kevergetve 5-6 perc alatt átsütöm a húst.

Pár perc után a megsült húsra ujjaimon átszűrve ráfacsarom a citrom levét. Hozzáreszelem a megpucolt fokhagymát, hozzáadom a petrezselyem felét, a csíkokra vágott sonkát, és beleöntöm a tejszínes-tejfölös keveréket.

A serpenyőt visszateszem mérsékelt tűzre. 2-3 perc alatt kevergetve átmelegítem a petrezselyemmártásos csirkét.

Tálaláskor meghintem a csirkét a maradék petrezselyemmel, és átkeverem az ételt. Szalonnás spagettit szoktam adni hozzá. Ez úgy készül, hogy a kifőtt, leszűrt spagettit még melegen rádobom vajon kiolvasztott, füstölt szalonnapörcökre, majd alaposan megborsozom, és adok hozzá 1-2 merőkanálnyit a tészta forró főzővízéből.

2 adag lesz belőle.

mannamari Creative Commons License 2005.11.03 0 0 2326
MAI RECEPT
OLASZ BABLEVES FOKHAGYMÁS PIRÍTÓSSAL

Hozzávalók:
1 vöröshagyma, nagyobb darabokra vágva
2 gerezd fokhagyma, feldarabolva
2 szál halványító zeller, felcsíkozva
1 sárgarépa, felkockázva
4 evőkanál olívaolaj
1 doboz 40 dekás fehérbab-konzerv, átöblítve és lecsepegtetve
1 doboz 40 dekás hámozottparadicsom-konzerv
só és frissen őrölt bors
2 púpos kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál szárított rozmaring
2 l víz
¼ fej kelkáposzta, vékonyan felcsíkozva
1 csokor petrezselyem, apróra vágva

A fokhagymás pirítóshoz:
1 kis baguette, felszeletelve
1-2 gerezd fokhagyma, megpucolva

a tálaláshoz frissen reszelt parmezán

Elkészítés:
A vöröshagymát, a fokhagymát, a halványító zellert és a sárgarépát késes betétű robotgépben összedarálom. Nem lesz belőle egynemű massza, de erre nincs is szükség. Az a lényeg, hogy minél apróbb darabokban legyenek a hozzávalók, mert akkor gyorsan megpuhulnak.

A leves fazékba beleteszem az olívaolajat, és mérsékelt tűzön kevergetve megpárolom rajta a hagymás-fokhagymás-zelleres-sárgarépás pépet. Ez lesz a leves-alap.

Amíg a leves-alap párolódik, villával pépesre töröm az átöblített, lecsöpögtetett bab felét. Ez sűríti majd be a levest.

A leves-alaphoz hozzáadom levével együtt a hámozott paradicsomot, és megsózom, megborsozom. Ezután rászórom a morzsolt kakukkfüvet, hozzáadom a pépes babot, és felöntöm a vízzel.

A levest erős lángon felforralom, majd mérsékeltre csavarom alatt a tüzet, és kb. 15 percen át főzöm, hogy a paradicsom megpuhuljon. Közben a fakanál élével szét is nyomkodom a paradicsomokat, mert így könnyen szétesnek.

Amíg a leves fő, elkészítem a fokhagymás pirítóst. A baguette-et felszeletelem, megpirítom, és a pirítósok mindkét oldalát bedörgölöm fokhagymával.

A leveshez hozzáadom a maradék babot és a felcsíkozott kelkáposztát, majd kb. 5 percig továbbfőzöm. Amikor a kelkáposzta is megpuhult, újra megkóstolom, és ha kell, megsózom, megborsozom.

A kész levesbe belekeverem az apróra vágott petrezselymet, és tálalok. A leveses tányérok aljába fokhagymás pirítós kerül, erre rámerem a forró levest, majd megszórom frissen reszelt parmezánnal.

6 adag lesz belőle.

moes Creative Commons License 2005.11.02 0 0 2325
ezt a receptet még nem próbáltam, de el tudom képzelni, hogy a banán nehezebbé teszi. egyébként és általában viszont a muffint én a hagyományos összecsapós módszerrel szoktam sütni, és elég könnyű szokott lenni.
Előzmény: krisssz (2324)
krisssz Creative Commons License 2005.11.02 0 0 2324
Na, ezt ma kipróbáltam... A történet lényege, hogy sokat és régóta sütök, szóval az ilyen típusú recepteket mindig a hagyományos módon készítem el, tojás szétválaszt, fehérje külön felver, zsiradék cukorral habosra, szóval néhány faxni, amitől, véleményem szerint, könnyű, laza és finom lesz a tészta. Most azt mondtam, hogy kipróbálom ezt az összecsapós módszert, minek az a sok cicó! Hát olyan is lett. Maradok a szokásos technológiánál:) Van valaki, akinek így, a leírtak szerint is egy könnyű süti lett? Mert akkor én bénáztam el.
Előzmény: Feva (2323)
Feva Creative Commons License 2005.11.02 0 0 2323

MAI RECEPT

BANÁNOS MUFFIN CSOKIFALATOKKAL

Hozzávalók: 25 deka finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 tojás
2½ deci tej
1 teáskanál vanília-aroma
15 deka cukor
0,5 dl olívaolaj
1 érett, puha banán
10 deka tej- vagy étcsokoládé

a tálaláshoz: édes tejszínhab

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A lisztet fakanállal összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és az őrölt fahéjjal.

A tojást, a tejet, a vanília-aromát, a cukrot és az olvasztott, langyos vajat kézi habverővel összehabosítjuk egy mérőkancsóban.

Az érett banánt villával pépesre szétnyomkodjuk egy tálkában.

A csokoládét apróra vágjuk.

A lisztes keverékhez hozzászórjuk az apróra vágott csokoládét, majd fakanállal hozzávegyítjük a tejes egyveleget, aztán a banánpépet.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi papírral bélelt horpadásaiban, és a banános muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

12 muffin lesz belőle.

Feva Creative Commons License 2005.10.30 0 0 2322

A HÉT RECEPTJE

GOMBÁS KIFLI

Hozzávalók: 4 kifli
25 dkg gomba, apró darabokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem, apróra vágva
2 dl tejföl
1 dl natúr joghurt
10 dkg tejszínes krémsajt
2 tojássárgája

Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetek egy nagy tepsibe.

Előkészítem a kifliket. Először elnegyedelem őket, azaz keresztben félbevágom mindet. Ezután a feleket hosszában is félbevágom, majd az így kapott negyedekből kiskanállal vagy az ujjammal kiszedegetem a puha belet. Így lesz 16 darab „kifli-hajóm”. A kifli-belet nagyon apróra morzsolom, és félreteszem.

Jöhet a gomba. Az olívaolajat megmelegítem, hozzáadom az apróra vágott gombát, és megsózom, megborsozom. Mérsékelt tűzön fedő alatt megpárolom, és néha megkeverem, de nem kell folyamatosan. Ha a gomba már puha, leveszem róla a fedőt, és erős lángon elforralom róla a leve nagy részét. Nem szabad teljesen kiszárítani! Ezután megpucolom a fokhagymát, hozzáreszelem, és hozzáadom a mustárt is.

Összekeverem a tölteléket. A párolt gombához hozzáadom a kiflibél-morzsalékot és az apróra vágott petrezselymet, majd megkóstolom, hogy elég sós-e, borsos-e. Szerintem akkor lesz finom a gombás kifli, ha a tölteléke intenzív ízű.

A kifli-hajókat kiteszem egymás mellé a tepsire, és megtöltöm őket a gombás töltelékkel.

A máz következik. A tejfölt, a tejszínes krémsajtot és a joghurtot kézi habverővel összekeverem a tojássárgájával, aztán megborsozom, és rákanalazom a töltött kiflikre. Nem baj, ha imitt-amott lecsurog róluk, de azért figyelek rá, hogy a máz alaposan bevonja a tölteléket.

A gombás kifliket kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm a meleg sütőben.

4 adag lesz belőle.

MAJD A BUDAY!

MOZZARELLÁS PADLIZSÁNHAJÓK PADLIZSÁNTÓCSNIVAL

Hozzávalók: Ami a dobozban volt:
2 szem krumpli
1 közepes padlizsán
1 zacskó mozzarella

Elkészítés: Első lépésként meghámozom a padlizsánt, majd levágok belőle 3 ujjnyi vastag szeletet. Kivágom belőlük a magház részüket úgy, hogy kis hajóformákat kapjak, majd kevés olajon elősütöm őket.

Amíg a hajócskák sülnek, egy mandolin segítségével – vagy a négyoldalú reszelő nagy lukú oldalán – lereszelem a maradék padlizsánt és a krumplikat. (A reszelésből fennmaradt zöldségvégeket félreteszem.) Mikor ezzel is megvagyok, a krumpli- és padlizsáncsíkokat beleteszem egy kis tálkába, ütök hozzá két tojást, enyhén megsózom, majd két kanál liszttel dúsítom. Miután alaposan összekevertem, félreteszem ezt is.

Előveszem a maradék zöldségvégeket, és apró kockákra vágom. Ugyanilyen apróra kockázom a mozzarella golyót is, és végül felaprítok egy fej vöröshagymát is.

Ha a padlizsánhajók elkészültek, fogom, és egy szilikonlappal bélelt tepsire sorakoztatom őket. Majd ugyan abban az olajban, amiben a hajócskák sültek, megpirítom a krumpli-padlizsán-vöröshagyma kockákat. Kevés sóval, pici borssal és egy gerezd apróra vágott fokhagymával fűszerezem. És hogy legyen egy kis pikáns íze, pár csepp ecetet csöpögtetek rá.

Néhány perc elteltével, hozzádobom a zöldségkeverékhez a mozzarella kockákat is, és már húzom is le a serpenyőt a tűzről, mielőtt a sajt olvadozni kezdene.

Következő lépésként a pirított zöldség és sajt keverékét egyenletesen elosztom a sütőlapon várakozó padlizsánhajókba. Kész is, mehet a sütőbe.

Amíg sül a padlizsán, kisütöm a tócsnikat. Forró serpenyőben, kevés olívaolajon 3-4 perc alatt aranybarnára sülnek.

És miután minden elkészült, már csak tálalnom kell. Jó étvágyat kívánok hozzá!

SÜSSÜNK VALAMIT

BANÁNOS MUFFIN CSOKIFALATOKKAL

Hozzávalók: 25 deka finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 tojás
2½ deci tej
1 teáskanál vanília-aroma
15 deka cukor
0,5 dl olívaolaj
1 érett, puha banán
10 deka tej- vagy étcsokoládé

a tálaláshoz: édes tejszínhab

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A lisztet fakanállal összekeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és az őrölt fahéjjal.

A tojást, a tejet, a vanília-aromát, a cukrot és az olvasztott, langyos vajat kézi habverővel összehabosítjuk egy mérőkancsóban.

Az érett banánt villával pépesre szétnyomkodjuk egy tálkában.

A csokoládét apróra vágjuk.

A lisztes keverékhez hozzászórjuk az apróra vágott csokoládét, majd fakanállal hozzávegyítjük a tejes egyveleget, aztán a banánpépet.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi papírral bélelt horpadásaiban, és a banános muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.

12 muffin lesz belőle.

KÁVÉSZÜNET

VANÍLIÁS KÁVÉ

Hozzávalók: 1-2 kávéskanál instant kávépor
2-3 kockacukor
1 kupica tojáslikőr
1 pohár kész vaníliás puding

tetejére tejszínhab és kakaópor

Elkészítés: Először kevés forró vízben elkeverünk egy kanál kávéport, majd az így kapott krémes eszpresszóhoz hozzákeverünk kevés cukrot.

Ezután hozzáöntünk egy kupica tojáslikőrt, majd ráteszünk egy réteg kész, sűrű vaníliás pudingot és a végén meghintjük kevés kakaóporral.

Aztán már kortyolhatjuk is a vaníliás kávét.

mannamari Creative Commons License 2005.10.28 0 0 2321
MAI RECEPT
INDIAI CSIRKECOMB

Hozzávalók:
6 csirkecomb
só és frissen őrölt bors

A páchoz:
½ evőkanál köménymag
½ evőkanál koriandermag
1 ujjnyi darabka friss gyömbér vagy ½ kávéskanál őrölt gyömbér
¼ kávéskanál őrölt fahéj
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl joghurt
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).

Előkészítem a csirkecombokat. Leszedem róluk a bőrüket, az egyik felükön óvatosan beirdalom mindegyiket, majd megsózom, megborsozom őket, és mindet félreteszem egy kicsit.

A páchoz először egy tálba öntöm a joghurtot, aztán egy száraz, pici serpenyőben kevergetve megforrósítom a köménymagot és a korinadermagot, hogy illatosabbak legyenek, majd mozsárban megtöröm őket és a joghurthoz öntöm ezeket is. Utána meghámozom a gyömbért, és a kézi reszelő apró lyukú oldalán hozzáreszelem a fűszeres joghurthoz. A páchoz már csak a fahéj, egy kevés olívaolaj só és bors hiányzik. Hogy még ízesebb legyen, belereszelem a fokhagymagerezdeket is. Ha mindez belekerült a joghurtba, az egészet alaposan összekeverem.

A vágódeszkán várakozó csirkecombok egyik felét alaposan bekenem a páccal, majd egy tepsibe helyezem őket úgy, hogy a bekent oldaluk nézzen lefelé. Végül megkenem a combok másik oldalát is. A maradék pácot pedig, óvatosan rájuk csurgatom.

A tepsit letakarom alufóliával, és beteszem a forró sütőbe. Először 40-45 percig sütöm a csirkecombokat, majd lekapom róluk a fóliát, és anélkül további 10-15 percre visszateszem őket. Így belül omlósan puhák lesznek, kívül pedig szép, pirult színük lesz. Ha a beléjük szúrt hústű nyomán nem rózsaszín, hanem áttetsző lé jön ki belőlük, készen vannak.

4-6 adag lesz belőle.

komórka Creative Commons License 2005.10.27 0 0 2320
MAI RECEPT

LENCSELEVES KORIANDERES JOGHURTTAL

Hozzávalók:

30 dkg vörös lencse
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 l forró víz
1 zöldségleves-kocka
1 kávéskanál koriandermag
1 kávéskanál őrölt köménymag
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 zöldcitrom

A korianderes joghurthoz:
1 piros chilipaprika
2 dl natúr joghurt
1 nagy maréknyi friss korianderzöld

Elkészítés:

Előkészítem a hozzávalókat. A vörös lencsét szűrőben átmosom, majd megpucolom, és apróra vágom a vöröshagymát meg a fokhagymát. A forró vízben elmorzsolom a zöldségleveskockát, és jól összekeverem, hogy feloldódjon. A koriandermagot mozsárban megtöröm, aztán hozzászórom az őrölt köménymagot.

Egy leveses fazékban mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztom az olívaolajon a vöröshagymát. Hozzáadom a fokhagymát, majd amikor megérzem a fokhagyma illatát, a hagyma-alaphoz szórom a chilit, hozzáadom a vörös lencsét, és megsózom, megborsozom. Felöntöm a zöldséglevessel, majd erős tüzön felforralom. Ha már forr, takarékra veszem alatta a lángot, és kb. 15 perc alatt puhára főzöm a lencsét.

Amíg a lencse fő, elkészítem a korianderes joghurtot. Ezután mindkettőt összekeverem a natúr joghurttal, majd tálalásig félreteszem.

Miután a lencse megfőtt, hozzáreszelem a zöldcitrom héját, és ujjaimon átszűrve a levéből is belefacsarok keveset. Ilyenkor szoktam megkóstolni a levest, és ha kell megsózom, megborsozom.

A lencselevest óvatosan átkanalazom a turmixgépbe, és összepépesítem és teszek bele még egy kis zöldcitromlevet. Ezután visszaöntöm a fazékba, és tálalásig takaréklángon melegen tartom.

Tálaláskor kimerem a levest tányérokba, és mindegyik közepébe teszek egy nagy kupacnyi korianderes joghurtot.

4 adag lesz belőle.

nemisbéka Creative Commons License 2005.10.26 0 0 2319
Tegnap moessal megcsináltuk a pestós csirkét. Sok pirospontot kapott érte a szerző. :)
mannamari Creative Commons License 2005.10.26 0 0 2318
MAI RECEPT
FAHÉJAS KIFLIK

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg finomliszt
15 dkg hideg vaj, apró kockákra vágva
1½ evőkanál cukor
1 csipet só
4 evőkanál natúr tejszínes krémsajt
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája

A töltelékhez:
20 dkg cukor
2 púpos evőkanál őrölt fahéj

a nyújtáshoz liszt
a nyers kiflik lekenéséhez 1-2 tojásfehérje, enyhén felverve
a megsült kiflik lekenéséhez 2 evőkanál cukor 2 evőkanál forró vízzel összekeverve

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetek egy nagy tepsire.

Összeállítom a tésztát. A lisztet, a felkockázott vajat, a cukrot és a sót morzsásra dolgozom egy késes betétű robotgépben. Hozzáadom a tejszínes krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját – a fehérjét, pedig félreteszem későbbre-, majd addig járatom a gépet, amíg össze nem áll a sima tészta. (Ha nincs robotgép, akkor is elkészíthetjük a tésztát. A lisztet összekeverjük cukorral és a sóval, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, és ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk az egészet. Ezután hozzágyúrjuk a krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját.)

A tésztát elosztom 2 egyenlő részre, bucivá formázom, és folpackba csomagolva berakom a hűtőbe min. 30 percre.

Amíg a tészta pihen, megcsinálom a tölteléket. Ez annyi csak, hogy a cukrot összekeverem az őrölt fahéjjal.

Megformázom a kifliket. Kiveszem a hűtőből az egyik tészta-adagot, és lisztezett gyúródeszkán lisztezett nyújtófával kb. 24 cm-es körlappá nyújtom. Megkenem tojásfehérjével, majd egyenletesen rászórom a fahéjas cukor felét, és kicsit bele is nyomkodom. Ezután a körlapot éles késsel 16 cikkre vágom, majd magam elé veszek egy-egy tészta-cikket. A szélesebb oldalától indítva feltekerem, aztán picit meghajlítom, hogy kifliformájú legyen.

A kifliket háromujjnyi távolságban ráteszem egymás mellé az előkészített tepsire, megkenem vékonyan tojásfehérjével, és kb. 20 perc alatt megsütöm őket.

A megsült kifliket még melegen lekenem cukros vízzel, hogy szép fényük legyen. Ha kihűltek, készen vannak. A második adag tésztát ugyanúgy készítem el, ahogy az első adagot.

24 kifli lesz belőle.

ezmegenvagyok Creative Commons License 2005.10.26 0 0 2317

Tegnap este rámtört az "úgy ennék valami csokisat, de gyorsan", úgyhogy előkerestem a Stahl féle brownies receptet, amit már korábban kinéztem.

Fél órán belül kész lett, és nagggyon finom!! Olyan jó csokitól ragacsos a belseje :-P

Brownies

Hozzávalók:

10 dkg apróra vagdosott étcsoki, 10 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 dkg kakaó, 1/2 tk sütőpor

--->ezeket egy tálban összekeverni

2 teáskanál nescafé 1 ek vízben feloldva, 2 db tojás, 1 dl napraforgó olaj

--->ezeket egy másik tálkában összekavircsolni (bevallom, én tettem bele egy kis rumot is :P)

A két masszát összekevertem, majd sütőpapírral kibélelt kisméretű tepsibe simítottam (Stahl cikkcakkos tortaformában süti, de nekem nem volt kedvem mosogatni). A tetejére egy marék durvára vágott dió helyett én lapokra vágott mandulát szórtam, mert az volt otthon. 18 percig sütöttem 175 fokos előmelegített sütőben.

Nyamm... már el is fogyott :-P

kutykurutty Creative Commons License 2005.10.25 0 0 2316
Vicces volt egyebkent a musor... Igy kezdte: Ez most nem az en receptem lesz.
Kis hatasszunet utan: hanem az anyukame :)
Előzmény: kutykurutty (2311)
mannamari Creative Commons License 2005.10.25 0 0 2315
Sőt, a hozzávalók között sem szerepel. De hát kicsire nem adunk :)
Lehet, hogy paranormális képességekkel (pl. gondolatolvasás) kellene rendelkeznünk a receptek egy részénél?
Előzmény: kutykurutty (2311)
nemisbéka Creative Commons License 2005.10.25 0 0 2314
Becenevem: a Villám :).
Előzmény: monkey62 (2313)
monkey62 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 2313
Nagyon koszi, azt is, hogy gyors voltal :)
Előzmény: nemisbéka (2312)
nemisbéka Creative Commons License 2005.10.25 0 0 2312
Előzmény: monkey62 (2310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!