Nekem most EX-em van, tehát automata klímás. De csak akkor használom, ha nedves, vagy meleg idő van. Egyébként csak néha kapcsolom be pár percre, hogy cirkuláljon egy kicsit a gáz. A levegőminőség ellenörzőnek meg még nem láttam hasznát, ugyanis, ha megnyomom, egyből lezárja a kinti levegőt. Persze lehet, majd nyáron a nagy melegben váltogatni fogja. De az még messze van. (sajnos)
Ez természetes, mert a gáz még kering egy darabig. Ha nem akarod, hogy hamar bebüdösödjön a klíma (dohos, nyirkod por szaga legyen), akkor elvileg a kocsi leállítása előtt pár percig, klíma nélkül kell járatni a levegőt.
Nekem volt ott karc (még van is halványan). Pont a tükör alatt 3-4db kb. 20centis vízszintes csík. És tegnap szedtem ki a jobb első sárvédőből 4-5db 3-4centis függőleges karcot. Csak ma elfelejtettem lefotózni az eredményt :o)
Fura. Én még sosem tapasztaltam ennél az autónál, pedig 47es lábam van. :) Viszont egyszer béreltünk egy Cliot. Na, azt nem tudtam vezetni, mert folyton felakadt a lábam.
A CD-Text nem azonos azzal, hogy kiírja az MP3 számok nevét. A CD-Text a sima Audio-CD -nél is írja az előadót és a számcímeket. Mai napig nem értem, miért nincs benne a Hi-Fiben ez a szolgáltatás. De holnap kipróbálom a WMA-t, mert szerintem a párom abban mentette le az albumokat, és mentek.
Mellesleg, valaki kérdezte az 1,8" winyót. Sajna a héten betegszabin voltam, így lehetőségem sem volt kipróbálni. Abban sem vagyok biztos, hogy van, mert az áruk miatt, nagyon "kimentek a divatból".
Ma kicsit meglepödtem: Egy olyan edzőcipőben vezettem, amelyben még nem próbáltam. Amikor a gázról átraktam a lábam a fékre, a cipőm hegye "megakadt" a műszerfal alsó borításában...
Igaz nagy lábon élek (46-os) de ez azért meglepett. Ha lesz időm, valahogy feljebb kell dúcolnom a borítást.
Kicsit megnyugodtam, hogy ezüstszínű vax van javítórúddal együtt. Most mosattam le a kocsit, bal első tükör alatt az ajtón, nem tudom miből eredő karcolások, karomnyom? Mintha valakinek már lett volna ott nem? Szerencsére nem túl mély....
Pénteken megvolt a hátsó gátló, 5-ös ajtó gázteló csere. Határozottabban jónak tűnik a zaj eloszlás... Az viszont egy kicsit zavart, hogy made in turkey... de viszont SACHS licensz...
A rádió is cserélve lesz, megrendeltük.
Ha lehet, Gézát munkaidőben ne hívjátok a mobilján, inkább a bejelentkezéses dolog a járható út! ( Érd M6)
Nekem is fel ment a fogyim. Az első tank 6.1 l átlag fogyi volt, most meg a második taknál járok, aminek a fogyija eddig 6.6 l. Remélem lesz ez jobb is.
Tudom, hogy unalmas lehet de sajna érdemes végig olvasni a nem kis terjedelmű használati útmutatót. igaz sok baromság is van benne - mint az USA piacon, hogy pld. ne zárjuk magunkra a csomagtér ajtót, de ha mégis ezt tenénk, akkor hol található a vésznyitó, mert ilyen is van stb - ilyen a "ne szárítsa a macskát a mikrohullámú sütőben" szintű.
És én is csak atért írom le, hogy olvashassák az újak, mert nekem is jól esett a ti véleményetek és biztatásotok az elején. Biztos van akinek nem számít, de én azért a vásárlás után is paráztam egy darabig, hogy jó döntés volt e ennyi pénzt /persze hitelt is/ egy autóba, ráadásul egy "zsákbamacskába" beletenni. Szóval meg 1x kösz.
Én nem az 5,5 l fogyasztásban vagyok biztos, hanem abban, hogy akik erről beszélnek / korábbi téma / csak akkor tudják ezt megtenni, ha meleg motorral haladnak nagyobb távolságot és nem hideg motorral kettesben-hármasban mennek 1-1,5 km eket. korábban téma volt az 5-5,5 l es átlag fogyi a crdi-nél, mert sokan esküsznek rá és egy párónk említette ennek az allenkezőjét, mármint hogy lehet a dízellel 7-8, sőt, mint ahogy az én példám mutatja akár 10 l-t is fogyasztani.