Keresés

Részletes keresés

lullaby Creative Commons License 2000.12.02 0 0 1803
Sziasztok!

Eddig semmi fejlemeny.Ejszakara kulonzartam oket,amin Berci nagyon felhuzta magat mert megszokta hogy velem alszik.Reggel megprobalt baratsagosan (en azt hiszem) orrot dorgolni a kicsivel,de az a hulye csak fujt.Most rosszban vagyunk mert ot perc alatt haromszor szedte szet a gepemet.
Masik kerdes:milyen idos kortol lehet kiengedni egy macskat,foleg igy hideg idoben? Berci kijaros,de a kicsi meg nem akarom hogy kimenjen,ugyhogy remalom hogy allandoan figyelni kell rajuk.Egyebkent a testvere par hazzal odebb kerult,kivancsi vagyok ha majd kijarnak orulnek-e egymasnak.Berci sokat jar ahhoz a hazhoz,mert az ott elo holgy talalta meg.Mindennap meglatogatja,halas joszag.

lullaby

BÖZSIKE Creative Commons License 2000.12.02 0 0 1802
A kicsivel kevesebb gondod lesz, hamar meg fogja szokni a nagycicát, én inkább úgy gondolom, hogy a nagyobbnak lesz egy kicsit nehezebb, bár ha találtátok, akkor lehet, hogy cicák közt volt. De mindenképpen várni kell pár napot. Nem megy egyik óráról a másikra.
Majd meglátod, hogy jó lesz mind a kettőnek, mert nem lesznek egyedül. Nagyon szeretni fogják egymást. Ne aggódj!
Előzmény: lullaby (1799)
lujza Creative Commons License 2000.12.02 0 0 1801
:))) Az enyémeknek nincsenek játékai. Igaz, kijáró cicák, úgyhogy vadásznak...
Előzmény: mau (1798)
lujza Creative Commons License 2000.12.02 0 0 1800
Semmit ne tegyél, szerintem. Jól meglesznek, ne aggódj. Csak a szabályokat tisztázása folyik, úgy tünik, ez nem komoly..:))
Előzmény: lullaby (1799)
lullaby Creative Commons License 2000.12.02 0 0 1799
Sziasztok!

Surgos tanacsadasra lenne szuksegem matskaugyben.
Sajnos most nem tudom vegigolvasni a topikot mert orakig toltoget le egy oldalt ez a szemet gep.
Kb 3 hete lakik nalunk egy talalt cica,nagyon beteg volt,de mostanra mar jobban van es otthon erzi magat.Olyan masfel ket eves lehet,fiu volt,de mar nem az.Bercinek hivjak. A problema az hogy ma este erkezett egy nyolchetes kiscica(meg nincs neve)Ugy tunik nem kedvelik egymast,bar lehet hogy tul sokat varok par oras ismeretseg utan.Hogy szoktassam oket egymashoz??A kicsi nagyon agresszivan viselkedik,gondolom fel,le nem veszi a szemet Bercirol,fuj,hatat gombolyiti stb. Berci rengeteget nyujtozkodik,mosakodik,ugy csinal mintha nem erdekelne a dolog,de latszik hogy ideges,es azt hiszem haragszik ram,pedig en agyonsimogatom hogy nehogy azt higgye mar nem szeretem.Mit tegyek hogy baratok legyenek?

lullaby

mau Creative Commons License 2000.12.01 0 0 1798
Kedves Mili73, vizuális alkat vagyok, úgyhogy elképzeltem, ahogy marokba szorítom a kanárikat és alaposan bepermetezem őket macskariasztó szprével...

Egyébként, miután eldicsekedtem Martin angyalságával, másnap kivégezte kb. 5 másodper alatt a lányom által levert és a földön hagyott bárányszőrös tatárkámat (sapka): megkopasztotta, ahogy a madarakat szokták, 3-4 centis darabokat tépett ki belőle, tegnap pedig a nádfotel birkaprémjével tette ugyanezt, miközben én a tetején trónoltam, mit sem sejtve. Új játék! Hurrá - gondolhatta ő. Elég hamar ráun a játékaira, adjatok légyszíves tanácsot, a tiétek mikkel szokott játszani?

sansan Creative Commons License 2000.12.01 0 0 1797
Sziasztok macskások!Sajnos Mamának igaza van.Ha egyszer hagytuk,hogy drága kiscicánk az asztalon válogasson,akkor ezt annyira természetesnek veszi,hogy jogai sárbatiprásaként éli meg,hogy nem velünk egy asztalnál vacsorázhet.Nejem macsja szempillantás alatt lenyúlja az asztlról a neki kívanatos falatokat,ha nem nézünk oda.Mindennek a teteje volt,hogy még el sem akarta engedni,morgott,hogy ez az övé!Húztam el a húst tőle,de a macskát is emeltem vele együtt,annyira ragaszkodott hozzá!Na azóta kezelésbe veszem időnként,hogy tudja ,ki az úr a háznál,de sajnos inkább vállalja a büntetést,de akkor sem mond le a lopás élvezetéről.Én ezen mélyen elgondolkodtam,mert amúgy egyáltalán nem éheznek,mindíg van a táljukban ennivaló.Szerintem a bennük lévő ragadozó ösztön teszi hogy némelyik lop(vadászik)Szerintem szüksége van a vadászattal együttjáró egészséges mértékű stersszre,amit a lopás izgalmával pótol.Valószínű,hogy ezért képesek órákig várni a lyuk előtt az egeret.De mostanában azok is valahogy megfogyatkoztak. Írjatok.Élvezettel olvasom a szemtelen macskákról szóló történeteket! San
mama Creative Commons License 2000.12.01 0 0 1796
Szerintem ne legyél türelmes, mert úgy jársz, mint én:-), megszokja, hogy felmászkál az asztalra, és beleszagol mindenbe. Ha pedig egyszer erre rákapott, akkor nagyon nehéz lebeszélni róla.
Előzmény: mili73 (1795)
mili73 Creative Commons License 2000.12.01 0 0 1795
Kedves Mau!
Ha Martin immunis a főzetekre, lehet hogy érdemes lenne megpróbálni azt a macskarisztó spray-t. Bármelyik kisállatkereskedésben megtalálható, kb. 1000 forintba kerül, és hónapokig garantált hatást lehet vele elérni. Szerintem megéri.

Egyébként ha már fegyelmezésről van szó, van egy kis problémám Milivel. Az előző macskokat nem kellett fegyelmeznünk soha azért, mert evés közben felmásztak ránk. Tiszteletben tartották, hogy mi eszünk, és nem kunyeráltak. Azt a stratégiát dolgoztuk ki, hogy abból a kajából, amit mi eszünk, ők nem kapnak. Eddig bevált. Mili azonban állandóan felmászik az ölünkbe, és pofátlan módon beleszimatol a kajába, ha hagyjuk. Egyébként nem kunyerál, azt a kaját meg sem eszi, csak belemászna, megszaglászná, kíváncsiskodna. Lehet, hogy még gyerek? (4 hónapos) Legyek türelmes?
Van valakinek ötlete?

Mili

Előzmény: mau (1792)
Cillit Creative Commons License 2000.11.30 0 0 1794
Mau, mi narancsillatú öblítővel akarjuk távoltartani a matskákat az ágyneműtől. Ezért a múltkor vettünk ilyen öblítőszert, és kísérletet tettünk: a matskák orra alá dugtuk. Mind a kettő félmétereset ugrott hátra tőle. Próbaképpen ugyanezt meg akartuk tenni normál öblítővel is, de a doboz láttára már menekültek. Kíváncsi vagyok, a narancsos izének lesz-e foganatja az ágyneműn. De lehet, hogy olyan kis töménységben inkább vonzónak fogják találni?
Előzmény: mau (1792)
mau Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1792
Mama! Mintha hájjal kenegetnének, de a siker egy jó kis macskakönyvnek köszönhető, amit egy újpesti könyvtárból sikerült kikölcsönöznöm (mert kapni persze nem lehet sehol).

Mili73, én ugyan nem macskariasztóspray-vel próbálkoztam, hanem citrom és narancsolajjal,citromhéj-főzőlével, meg parfümmel, dezodorral de ezekre Martin immunis, mármint ha a tabu-tárgyakon szaglik. Ha magamat illatosítom pld. egy golyós dezodorral, undorodva menekül a fürdőszobából.

Martin ma érdekes dolgot adott elő: egy vadidegen férfi volt ma nálam tárgyalni,mindketten álltunk, egyszerre a cic felmászott rám, és amig a hapsi el nem ment rám volt tapadva teljes hosszában, a vállamtól a köldökömig. Félni nem félt az embertől, mert előtte kommunikáltak.

sansan Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1791
Köszi a jó tanácsokat az ajtót illetően.Most az egyik a fotelban heverészik,a másik a konyhában, a padon(melegszendvics a konyhaszekrény tetején)üdv Sanyi
mama Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1790
Tegnap beszereztem egy nagy fecskendőt, és egy vastag (asszem szérumokhoz való) tűt, hogy megkönnyítse a célzást. Ezt be is üzemeltem tegnap, nagyon vigyáztam, nehogy észrevegye, hogy én vagyok a tett mögött, ezért csak akkor lőttem, ha tényleg elmerült a TETT-ben.
Látnotok kellett volna! 20 ml víz fele elég volt, a tűvel istenien lehet célozni, és tényleg csak a macs lett vizes.

mau egy zseni

Bugriska teljesen megszeppent, és minden inzultus után ment egy kört, majd odajött hozzám, és odabújt, hogy őt most micsoda méltatlanság érte. A nevelés felgyorsítása érdekében azt hiszem veszek ma egy csokor virágot, az az egyetlen ugyanis, amitől eddig sosem tudtam eltántorítani semmilyen eszközzel. Egyszerűen megőrül a vágott virágért:-)

Előzmény: mau (1762)
mili73 Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1789
Kedves Sansan! Ha macskaajtók szereltetsz az ajtóra, légy körültekintő a megfelelő kiválasztásánál, ugyanis létezik kültéri és beltéri változat, zárható, egyirányúsítható (csak ki, vagy csak be tud menni rajta), szigetelt, nem szigetelt, stb.
Mi a wc ajtóra szereltük fel sk., nem volt túlságosan bonyolult művelet. A cicókák cirka 1 nap alatt rászoktak a használatára, úgyhogy aggodalomra semmi ok. Ezek a dögök rendkívül ügyesek és okosak tudnak lenni!
Előzmény: sansan (1784)
mili73 Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1788
Kedves Mau! Azt hiszem, mégiscsak maradok a macskariasztó spray alkalmazásánál. Nálunk ez teljesen bevált. Igaz ugyan, hogy ennek érezzük a szagát (kb 5 percig kellemetlen), viszont a macsekok békén hagyják a bútorokat (bár ha nekem is olyan kaparóállványom lenne, mint nekik, én is hagynám őket - emeletes ugyanis), a növényeket is. Kb. 2hetente kell alkalmazni, és a macskák meg sem közelítik sanda szándékkal a fent említett helyeket.
Egyébként akkora stressz sem éri őket, mint a fecskendő alkalmazásánál.
Mili
Előzmény: mau (1782)
nori Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1787
A mieink egy darabig féltek tőle, de kb. egy hét alatt megszokták, ezt azért írom, hogy ne aggódj, ha eleinte nem akarja használni.
Előzmény: Faxni (1786)
Faxni Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1786
Nem huzatos, ha a széle gumis vagy olyan szőrös. Pillanatok alatt rászoknak, egyszer-kétszer megmutatod neki és már tudni fogja. Üvegezett ajtóba is lehet ilyet csinálni.
Faxni
Előzmény: sansan (1784)
nori Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1785
Lehet kapni macskaajtót állatkereskedésekben, ami nekünk van, azt üvegajtóba lehet beszerelni. A csapóajtó úgy van kialakítva, hogy jól zár, mágnes tartja a helyén és körbe van ragasztva valamilyen szőrös szigetelő szalaggal, így csak nagyon nagy hőmérsékletkülönbségnél húz, de akkor le szoktuk takarni és az ajtón engedjük ki őket. Az asztalos nem fog kikacagni, eléggé elterjedt dolog.
Előzmény: sansan (1784)
sansan Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1784
Sziasztok.Nejem Helénke nevű macsja most kéredzkedett ki,mert már megneveltük,de sajna este alig ébredtem fel a kaparászásra.Szerintem az utolsó pillanatban riadtam fel és engedtem ki.Na most az a helyzet ,hogy szeretném kicserélni a bejárati ajtót ,de ha úgy is csináltatjuk,jó lenne egy kisebb kijárat a macsnak is.Arra szeretném a Tisztelt topictársakat kérni,ha van tapasztalat vagy esetleg valakinek van ilyen valakinek kérem írja meg.Mennyire lehet rászoktatni a macskát,nem -e huzatos,kiröhög-e az asztalos ha megmondom neki stb.? Amúgy most az előbb is kéredzkedett,rendes volt,(csak az én nevelésem) :-))) Sziasztok írjatok san
mau Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1783
El kell mondjam: nem lett túl nevelt, lelki problémákkal küszködő macsek, félni sem fél semmitől (a nem-en kívül), nagyokat hancúrozik a kutyával és velünk, hatalmasakat játszik magában a játékaival és amint hozzáérünk, azonnal el kezd dorombolni és szerelmesen nézni. Tehát - úgy látom - nem ártottam neki az erőszakosságommal. Ja, víziszonya sem lett, gyakran már akkor beugrik a kádba, mikor még ki sem másztam és le sem folyt teljesen a víz.
mau Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1782
Igen, Cillit, az adott tevékenység jár kellemetlen érzéssel, stresszel és nem pedig a te jelenléted, hiszen te mindig ott vagy, a víz pedig csak bizonyos helyeken éri. Rákészültünk egyébként, a lakás taktikai jelentőségű pontjain egymás mellett hevert 1-2 műa fecskendő feltöltve, sőt zsebben is hordtam egyet minden esetre. Semmi figyelemfelkeltő hirtelen mozdulat, kapkodás, szép csendesen marokba fogtuk a fecskendőt, céloztunk és nagyhirtelen a teljes lövetet rá, amitől halálosan megijedt és már ott sem volt. Eszébe sem jutott velünk összefüggést keresni. Egyébként kb. 20-25-nél többet nem kellett fröcsögni és ebben már benne van a növények, a bútorok,szőnyegek, a halak-madarak védelme. Kb. 1 hónapig kellett fecskendezni, 3-tól 4, 4,5 hónapos koráig. Ha valaha elkezdene vásni, megint elővenném a viselkedés-megerősítőt egy pár alkalomra.
Cillit Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1781
Mi is használtuk a módszert, amikor Mócika nyitogatta a szekrényt, hogy belemásszon. Vettünk egy vízipisztolyt. Pár alkalom után már a pisztoly látványára is pucolt, de sajnos mi sem vonultunk fedezékbe, ezért azt tanulta meg, hogy ha ott vagyunk, nem szabad behatolni a szekrénybe. Másik alkalmazási terület volt a konyhaasztal, amin előszeretettel táncolt. Ha rajtacsíptük, nosza, elő a vízipisztolyt, és oldalba lőttük. Hasonló eredménnyel jártunk, mint a szekrény esetében: ha látja, hogy látjuk, jól viselkedik, de az asztalon lévő cserép virág titokzatos módon mégis egyre jobban meg van tépázva. Titokban, az éj leple alatt követi el tetteit, amikor senki sem háborgatja.
Előzmény: Kobor Angyal (1780)
mili73 Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1779
Mennyi ideig tartott, az idomítás? A módszer egyébként nagyon frappáns.
Előzmény: Kobor Angyal (1778)
Cillit Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1777
Miért fontos, hogy ne lássa, ki lövi le?
Előzmény: mau (1776)
mau Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1776
Mama, egy macskakönyv szerint jártam el, mindig akkor lőttem a fecskendővel, ha teljesen elmerült a Tett-ben és nem látta (!)hogy én voltam az elkövető. Ez nagyon fontos. A spricceléssel egyidőben erőteljes nem-et használtam, most már a szócska is elég, máris fénysebességgel távozik, vagy úgy tesz, mintha teljesen más miatt ment volna oda. Ha viszont valamiben meg akarom erősíteni, megdícsérem, tök édes büszke pofácskát ölt ilyenkor és láthatóan, mintha hájjal kenegetnék, és a dícsért dolgokat gyakran ismétli. Na és kitartóan várja az újabb dícséretet.
Múltkor, kísérletből agyondícsértem 1-2x pisilés közben, utána pár napig rohant a vcre ha ott voltam, és fél dióhéjnyi adagokat préselt ki magából. Érdekes lénykék a macskák.
mili73 Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1775
A mi cicáinkat elég változatosan kereszteltük el. Volt már Oszlopos 8kutya elől oszlopra mászott), Szépszemű (önmagáért beszél), Gombóc, Charlie, Fici.
Saját virágszálaim megszólítása idegállapotom függvénye. Pamacs a perzsa hol Mumukli (ilyenkor édes pofa), hol Mumó (ilyenkor enni hívom), hol Büdösdög, Szemétláda, Rohadék (általában a takaró alá bújva, vagy a szekrényben a friss ruhák között megtalálva érdemli ki ezt a nevet). Volt egy Fülöp is, aki Fülemüle, Mülike, Lazsnak (rendkívül higanyos mozgására utalva) nevekre hallgatott. Legújabb családtag Mili, akinek nincs külön beceneve, de a Rohadék, Büdösdög, Szemétláda megszólítást naponta többször is megkapja, amikor a függönyön lógva néz rám ártatlan szemekkel, vagy morogva rohangál mindenen keresztül Pamacs után verekedést provokálva.
Hát ennyit a nevekről.
Előzmény: Cillit (1764)
Maminti Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1774
Az enyémek Kobold és Arisz. Illetve Koboldka és Ariszka. Vagy kititita, kititita (doromb-doromb-pocicsiki-hónaljvaki-buksidörgi-dagaszt-dagaszt). Na meg persze rondabüdösdisznófülű!!! - ezen a néven mindketten osztoznak. Ha hívom őket, akár ki a szekrényből, akár a kajához, akkor jönnek, hallgatnak a nevükre, bár szerintem inkább a hangsúly, és hangszín játszik be.

Koboldnál a fő ellenség a cipőfűző, minden reggel és este meg kell hogy védjen tőle. Ő is persze a főnök, bár Ariszka nyugodt szívvel beleeszik a táljkájába, és egyáltalán nem bánja. Viszont jópárszor megkergeti és egész komolyan is össze tudnak verekedni, amit olyan 98%-ban Kobold nyer a hosszabb karjai, nyulánkabb termete miatt.

Babaloo Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1773
:)
Előzmény: morticia addams (1772)
morticia addams Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1772
ajjaj, nalam meg a gonosz harisnyakkal van gond.
ha nem pakolom, el, doglott harisnyakat szedegethetek hazatereskor...mar amelyiket megtalalom.

enyem tunderbogar egyebkent nem hajlando legyet vadaszni, viszont mindent letamad, ami gonosz es veszelyes.Ugymint: arnyek, szonyeg, nejlonzacsko, amibe bele lehet bujni, takaro alatt rejtozkodo es levegoszeru ellensegek.

Viszont amikor egyszer berepult egy szegeny eltevedt denever, azonnal mellemszaladt vedelmezni...:)

Előzmény: Cillit (1757)
mama Creative Commons License 2000.11.28 0 0 1771
Az enyémet hivatalosan Morpheusnak hívják. Ezen hetekig töprengtünk. Én egyébként főként Bugrisnak, Bugikának, Lajosnak, esetlen Parasztnak szólítom, (de kedves hangsúllyal!), szóval sehol egy C betű. Lehet, hogy ez a baj?
Néha megpróbálkozom egy bátortalan sicc-cel, de ez annyira nem mond neki semmit, hogy végül marad a "lajos, húzzál innen!"
Előzmény: Cillit (1764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!