AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Blind Myself téma : Én is olvastam a mostani Wantedet és nem értem Gergőt.Az management mindent megtesz értük plakát, hirdetés voltak többször is a MHHba Superztarek tenyleg tamogattak oket.Mit akar ? Rockstar lenni ilyen zenével nem lehet szelesebb piacot megcelozni.Akit erdekelnek a Neurosis fele zenek ok mar ugyis ismerik a zenekart: kész a hazai piac megtelt.Ha meg pénzt is akar keresni menjen a Picasso branchbe garantált regular airplay a danubiasnal.Ha meg zeneileg no more compromise akkor meg ne akarjon bekerulni a Mahasz top 10be, a kettö egyutt nem mukodik, még a vilaghires Neurosis se él meg szerintem zenélésböl.
Lenne egy nagy kérésem / kérdésem. 1000%-ra érzem, hogy le fogtok menni megtekinteni az áprilisi őrlést a szomszédokhoz (Hate Eternal/Vader/Immortal/Cannibal Corpse/Vomitory/...), és azt is gyanítom, hogy a Milán Peti bácsi illetve a Bedlam Úr lesz a 'kiválasztott'.
Kérdésem a következő : nem tarthatnék -e az említett kollegákkal útjukon, mivel Doug Cerrito és Erik Rutan Istenek munkásságát - ha már a Suffocation berkein belül nem is tudom, de - a Hate Eternalban meg szeretném tekinteni.
Csak 2 megnyilvánulás:
1.:Ádám barátomnak is üzenem,hogy eccer pont a MEX-es Madival röhögtünk azon,hogy 25ezer környékén lesz egy lemez nullszaldós és pont az Akelás(R.I.P.)Katona LAci mondotta volt,hogy egy teltházas Pecsa Szabadtér után még ő tartozott 13ezerrel...
2.:Alapvetően 3 dolgot hiányolok a rokkzenéből Amblokk:Normális hangszeres tudás(segítene egy picit elszakadni a sablonoktól,na nem veszettül túlképezve,mert az is uezt eredm.Engem kifejezetten ingerel,mikor valaki azt mondogatja,hogy a rockzenébe ez elég,meg az is,hogy félhamis,meghogy leszerepelt gitáros basszusozik,és uazt a 2 kvintet fogdossa,sziggorúan pengetővel jáccva,mert a normális játékhoz már legalább 2 hónapos tudás kéne),ötlet,nameg az alapvető zenei alázat hölgyekurak!!)aa.
A félreértések elkerülése végett én is elhatárolódom a MHH-től, nem konspirálok a Blind ellen, max. kedvesen mosolygok a "nagy" terveken, és szurkolok nekik azért is, hogy valaha egy daluknak legalább 1 perce elérje a hőn áhitott Neurosis színvonalat ... Addigra én is remixeket fogok készíteni a Pitchshifternek, meg a Nine Inch Nailsnek, meg mindenkinek akit szeretek ;)))
No mindegy mostmár ugyis a lenézett "lúzör" szintre kerültem én is :)))
supertzar: Akkor hová szállíthatom a műszemet? Átvételkor kell zsetonokat pengetni, és ha nem vagy komplítli szetiszfájd, akkor manibek garantí is van.
Ne csináld má eztet Bungle, mer idejön a BlindGergő, aztán elolvassa és asziszi, hogy megint a möhöhö szopassa őket.
Tökre beleillene a jól kifejlett konspiráció elméletébe.
Ezennel kijelentem, hogy az alábbi dehonesztáló kijelentésektől az MHH messzemenően elhatárolódik.
Vakítsam meg magam, ha nem így van.-)
Huuu de vicces lenne az a Blind USA tour. Amugy tényleg készülnek kifelé, de le merném fogadni, hogy 3 hét után sírva menekülnének haza. Billy "rohadtdagadt" Milano aki bevállalta menedzselés szempontjából az Ignite turnét két pofára szoptaná a Blind "rózsdombielkényeztetettrocker" Myselfet. Itthon lehetnek egyediek, de kinn egy nagy rakás szerencsétlenség lenne ez a zenekar a suttogós köszönömmel, meg a szintén suttogós folyamatos "blájdmájszelfezéssel". Azért szurkolok nekik, de annak mindenképp, hogy Gergőke legalább fogyjon le egy kicsit ....
Ja-ja, tudom én, a Nowhere single B oldala volt még valamikor '93 végén. Ez volt a Troublegum album felvezetése, az első Kerrang! címlapjuk, amikor is fekete motoros dzsekikben, szegecselt csuklószorítóban, Halford sapkában pózoltak a fotón Flying gityókkal és szórták az ördögjeleket.
A poszt-HC, Fugazi/Helmet világból akkor nyitottak a mainstream rock/metal közönség felé. Elég jó marketing húzás volt ez szvsz, de szerencsére a Troublegum album is nagyon rendben volt. Nekem azóta is ez jelenti a Therapy?-t.
Arról mennyit nyomnak most a turnén?
És akkor ez a Priest nóta most újra előkerült vagy sem? Mondjuk mindenképp letolom az arcomat, ha itthon vagyok, de azért érdekelne.
Más. Az új Snapcase-t hallotta már valaki?
És az új Ektomorfot? Vélemények?
Blind:
Mondom, hogy nem ÉN vetettem fel :) Az a fafara nem én vagyok, nézd csak meg az adatokat vagy az emil címet, akkor még nem is olvastam ezt a fórumot :))
Nnna!
Amúgy a Blindot én is bírom, de nem hiszem, hogy reális esélye lenne egy tengerentúli koncertre bármilyen magyar zenekarnak. Minőségtől függetlenül. Meg klubbulik szintjén ott sem olyan hú de fenékig tejfel minden. A kisebb underground bandákat kb. ugyanannyian nézik meg ott is, mint itthon. Mondjuk világot látni biztos nem lenne rossz kaland...
Igazából én a Stormwitchtól sem ismerek még sokmindent, de a barátom folyton a régi germán metállal edzi az agyam..:-) Hát akár ilyen zenékről is lehetne írni néha az MHH-ban, mert a szerkesztőség úgyis többnyire ezen nőtt fel, a fiatalabb korosztály meg nemigen ismeri őket.
Egyébként a Vipert még csak névről ismerem, de talán majd egyszer sikerül a zenei oldalukat is megtapasztalnom.
Fafara:
"NEM en vetettem fel" -jo akkor nezd meg a 179. hozzaszolást :)
Köszi a crow infot, telleg sehol nem talaltam !
Iron maiden: inkabb Kisstadion lesz belole :)
"Andy Karnisék a Judas Priest klasszikus Breaking The Law dalát a turnén?"
Most azt ne mond hogy ők is érzik a heavy metál erösödését mint Billy, már 93-ban nyomtak a breakin the lawt ami valamelyik kis lemezen rajta is van (kurva jó) + paranidot /iron mant és van halent is jatszottak poenbol. :) You donnoooo what its liiiiike :)
Whiplash: Örömmel hallom, hogy másnak is megdobogtatja szívét a Stormwitch. Nekem legelső kedvenceim között volt, és most már marad is. A Hammer használt CD-i között akad néhány darab (a Shogunra kristálytisztán emlékszem), nálam pedig kb. 6 album lelehető fel (bár nem a legfényesebb minőségben, de ne legyünk túl mohók), köztük a magyar koncert. Most vajon mit csinálnak? És nem ismered véletlenül a Vipert? (Bizonyos szempontból hasonlítanak...)
Luthien
Sziasztok!
Ha már kevésbé ismert zenekarokról esett szó, mondd valakinek valamit a következő néhány név: Veto, Gravestone, Stormwitch? Ha tudja valaki, hol lehet ezen bandák zenéit beszerezni, akkor írjon!
Köszi!
Whiplash
A szavazás témában szerintem azért van különbség a "kedvenc ezaz" típus és a "ki koncertezzen Mo-n" változat között. míg annak én se látom sok értelmét, hogy melyik kategóriában ki legyen a többség kedvence (ha van is értelme, az már a nekem kicsit gusztustalan marketing kategóriája, nem a zenéé), s hozzád hasonlóan engem sem hoz tűzbe, hogy az én kedvenceim hanyadikok a mhh listán. Az viszont nem mellékes, kik jönnek el kis hazánkba zenélni külhonból, mert nem tobzódom anyagilag annyira, hogy járjam Ojrópát vagy a még távolabbi helyeket egy-két jó koncertért. Szóval ezügyben szavazatilag igyekezném manipulálni a koncert szervezőit. Bár ha csak e-mailben lehet... :((
Így van. Viszont egyáltalán nem érdekel, hányadik lehetne
bármelyik kedvencem, továbbra is ugyanúgy fogom szeretni.
A szavazat mindenképp befolyásolja a végeredményt, azonban
hiába adom le szavazatomat - mint ahogy Te is említetted -
továbbra is ugyanolyan ismeretlen. Mindegy. Ezen a problémán
csak úgy lehetne változtatni, ha mindenki diehard fan lenne,
de szerencsére ez nincs így. Pont ettől hangulatos néhány
tökismeretlen csapat. Na, nem kesergek tovább.
Egyébként mindkét énekesnő a The 3rd and the Mortal tagja volt.
Amíg létezett a zenekar. És Kari a Storm-ban is énekelt, most
pedig szólóban fut.
Nem tévedsz, ez teljesen így van. Az általad említett utóbbi két énekesnőt én nem ismerem - akkor meg hogy szavazhatnék rájuk? Annyiban igazad van, hogy azt hogy ki az ismert nagyban befolyásolja a reklám és a kiadók nyomása. Magyarul a kiadók vezetőinek nagy szavuk van abban, mit ismerünk, mit hallgatunk. Akiket nyomnak, végül arra szavaz a "tömeg".
Abban viszont szerintem nincs igazad, hogy a Te szavazatod nem befolyásolja a végeredményt.
Mellesleg az én kedvenceim nagy részét se ismeri az emberek nagy része, dehát ez van. Attól, hogy a szavazáson meg sem jelent a nevük, számomra még ugyanolyan jók. Te nem így vagy vele?