Az 1.4 PDTDI aggregátot kidobtam belöle, és egy atomreaktort tettem bele. Nyomatéka akkora van, hogy a környéken az aszfaltot már hullámosra gyürtem vele. Gyorsításkor a hangrobbanás az alap, Skodákat borít fel a menetszele. Fékezöernyö nélkül meg sem tudnék állni. Nemrég lett a komplett eleje kerámiára lett cserélve, mert az a qurva aluminium állandóan leolvadt a nagy légsurlódástól. :-)
Nem szokás itt gyönyörködni szebbnél szebb Audikban? :)
Az autók használati tárgyak, és ahogy nem gyönyörködünk egymás mosógépében sem, így az autóknak is ez a sors jut. Egy széria autón nem nagyon van mit gyönyörködni. Szép, szép, de bármelyik parkolóban megcsodálhatod.
Találkozókról sem olvastam, nem szerveztek ilyesmit?
Én tudok régebben történt talikról. Autósok jöttek össze, akikben annyi volt az összes közös pont hogy ugyan abban a márkában ültek. Amúgy mi lenne az értelme egy ilyen talinak?
" Nem szokás itt gyönyörködni szebbnél szebb Audikban? :)
Kinek milyen van, milyet szeretne, stb...? Találkozókról sem olvastam, nem szerveztek ilyesmit? "
Rossz helyen jársz ezt itt egy prémiumautós topic, itt ilyesmi nincs, ha ilyen re vágysz menjél vissza 1-2 kategóriával lejjebb ott találsz olyan topicokat amiről írtál.
"...ha 1szer használsz automatát, többet nem veszel manuálisat!"
De, hogy legyen ellenpélda is én 9 évig automatáztam, és utána manuális váltós 4f-est vettem, annak már közel 4.5 éve, és természetesen NEM bántam meg.
Nem hinném, hogy valaha lesz még 1x automata váltós autóm.
Ebből a képből nem látni tisztán hogy a tartóelem is sérült-e vagy nem. Ha csak a karbondekor tört el akkor én leszedném az egész karbondekort erről az elemről. Tennék rá dekorfóliát. Általában ezek a fóliák matt vagy félfényes kivitelben kaphatóak. Fóliázás után a karbon részt lefújnám 2K-s lakkal (spray-ben is kapható) és meg lenne oldva a probléma. Annyiból, amennyit ez a díszléc megér...
" Oké, de ennek egy ilyen kategóriájú autón nem szabadna megtörténjen."
Ez egy Audi, és te még nem tudtad eddig, hogy történhetnek olyan dolgok is amik olcsóbb kategóriánál soha nem fordulnak elő, ennél a "prémiumkategóriásnál (árunál) pedig igen.
És természetesen híven a prémiumkategóriához ezek javítása, pótlása is prémium árban lehetséges, majd megszokod.:(
a jó öreg lemezfedeles 1.9TDI-mben a kuplung megadta magát. Gyorsan kicseréltük egy új Sachs-ra de mivel a tárcsa még jó és a nyomólapnak is csak annyi gondja volt hogy valószínűleg megfáradt mert ha az ember teljesen kinyomta a kuplungot akkor is max egy A4-es lap fért volna be a nyomólap meg a tárcsa közé (pár tizedmiliméter hézag volt csak) még az újjal 3-4mm rés is van így femerült bennem a gondolat hogy felújíttatom tartaléknak. Csúszni se csúszott még utolsó útján emelkedő padlógázzal se de ugye nem bírt kellően kiemelni.
Vajon vállal valaki kuplungszerkezet felújítást? És ha igen mennyi és megéri-e?
Sajnos a neten mindenhol csak a tárcsa felújítására szakosodott cégeket találtam.
Segítséget kérek. Ötös audim van, az ajtókárpitban lévő karbon díszcsík eltörött. A gyári 90ezres árat horrornak tartom, honnan tudnék ilyenre szert tenni vmi barátibb áron?
Köszönöm mindenkinek! Valószínűleg próbakör lesz egyikkel is, másikkal is...
Új kérdés. A jelenlegi autóm (Passat B6) állófűtéses. (Udvaron parkolok, enélkül el sem tudom képzelni.) Kiegészítő fűtés nélküli C7-es A6 3.0 TDI-ben látott már valaki utólag beszereltetett (pl. Webasto) állófűtést?
Ameddig nem volt légrugós autóm, úgy képzeltem el, hogy siklik az úton, és a kiesebb gödröket észre sem veszi az ember. Hát... Több ilyen autó után sem éreztem különbséget, sőt a "legpuhább" a BMW ebből a szempontból, aminek elől normál futóműve van, csak a hátsó légrugós. Valami 1 millió körül volt a felára, de kimaradt, ahogyan a hasonló áron kínált hifi is. :)
2cm -rel alacsonyabb a sport légrugós hasmagassága.
A comfort és a dynamic mód egyforma magas. A normál légrugónál a dynamic ilyen magas , a comfort 2cm magasabb. Ennek ellenére a megfelelő kerékkel nagyon komfortos a sport légrugós a8 L. Ha meg olyan helyen megyek oda van a lift mód. Nem ér le sehol.
Tehát azt az akárhány cm-es sport futóműves ültetést a légrugó menüjében vissza tudom állítani a normál (nem sport-futómű) magasságba? Magyarul a sport-ból normált tudok csinálni?
A 20"-os kerék viszont szinte mindegyik BiTurbó jellemzője. (Pl. az összes 326 LE-s Competition változaté.) Azzal vajon mennyit romlik a komfort a 19"-hoz képest?
Ami légrugós és sport futóműves attól nem kell félni, mert állítható keménységű és magasságú a rugózás. Csak a vasrugós sportfutómű ami a kényelmetlen.
Nekem is sport futóműves az a8, és egyáltalán nem kemény comfort módban, teljesen kényelmes.
ezt úgy érted, hogy a győri gyárban dolgozók szolgálati autói? Ha ez így van, akkor ezek jó vételnek tűnnek nekem. Még 2év garancia is van, ahogy sok hirdetés mellett olvasom és az új ár akár 40-50%-ért kínálják.
mennyire megbízható a DasWeltAuto kereskedés? Számomra meglepő, hogy mennyi A4 autót árulnak 30k alatti futásteljesítménnyel. Ezeket magánszemélyek adnák be a kereskedésbe vagy kintről hozzák? Van vkinek konkrét tapasztalata?
"Újat..." Hahh! Jó vicc volt. :) Még valami. Az a brutál állítható hang (a rezonátordobos kipufogó) csak a 320 lovas biturbónál van vagy a 272 lóerősnél is?
Nem tudom miért engem találtál meg ezzel a témával?
Ez már a rögeszméd lett, és ha vki nem ért egyet veled mégis csak meg akarod győzni a Te igazadról.
Fakt:
- már "millioszor" leírtam hetente 2 x (nem elírás) megyek végig az M1-esen....tehát végig....
-ahogy szoktam tempomat 149km/h-val
-ahol sebességkorlátozás van, vagyis volt a múlt hétig 100-as táblák ott e héttől kitették a 80km/h-s sebességkorlátozást, de ez NEM érvényes az M1 171 km-es egész szakaszára.
- ennyit tudok csak erről írni, én tudok közlekedni rajta, hetente 2x.....18"-os kerekekkel....sportfutóművel...
Neked más vélemenyed van mint a riportban elhangzottak? A múltkor azt írtad hogy csak egy kis (10km-s) szakaszon rossz a külsö sáv. Hát komolyan mondom eszembe jutottál mikor arra jártam...
Szerintem mire legközelebb arra megyek már 30-as táblák lesznek kitéve. És ehhez még negy évig nem akarnak hozzányúlni. Ráadásul magyar éves matrica több mint 15000Ft-al drágább mint az osztrák. Szégyen.
OK, köszi mindenkinek! Tehát a 20"-os kuka, de - lehetőség szerint - a 19"-os is.
(Az mondjuk nagy kérdés, hogy a VW Arteon, ami a "B"-tervem az autóvásárlásra, vajon hogyan viselkedhet a 19-és 20"-os felnijeivel. Légrugó, meg precíz Audi-futómű nélkül...)
Másik kérdés az ülések.
1. Alap-ülés
2. Sportülés
3. S-line sportülés
4. Komfort (kontur) ülés
Ha az "alap-ülés" mondjuk 100%-os kényelmi szintű, akkor a többi (mindennapi használatban, nyugis, öreguras tempóban) mennyi? (Nekem a 3-as tetszene, de a tesztekben eléggé ekézik.
A kínom az, hogy csak Bi-Turbo A6 TDI-t vennék, olyat meg még nem láttam 20"-nál kisebb felnikkel. (Ha jól emlékszem, sport-futómű nélkül sem nagyon.) A konkrét dilemma az, hogy hiába vagyok szerelmes abba a motorhangba, ha (nem tükörsima úton) minden egyes megtett méternél leharapok a nyelvem hegyéből egy darabot.
Ez a balkán, ami az utakat illeti. Nem érdemes erőltetni a túl peres gumit. Komfortban sokat fejlődtek az újabb audik. Nekem 21-es nyári kerekem van és 19-es téli D4 A8-on, sokkal komfortosabb a téli, de nem vészes a nyári sem, D3-nál a 20-as kevésbé komfortos mint D4-nél a 21-es. A szar utak miatt bármikor lehet vászonszakadás ha belemész egy akár nem túl nagynak tűnő gödörbe.
De hát a peres gumi nagy felnin néz ki jól ezért vesznek olyat az emberek.
A6-on egyel kisebb átmérőjű kerék van tehát egy számmal peresebb.
Szerintem ha nem vagy túl sportos vezető akkor inkább vedd max 18-as kerékkel.
1. (2017-es A6 V6TDI-nél a sport-futómű hány centis leültetést jelent. Ez mennyire érezhető a magyar átlagutakon? Egyáltalán szabad-e átlag magyar urakra sport futóműves, 20"-os kerekekkel A6-ost venni vagy szenvedés vele az élet?
(A következő kérdések megválaszolásához valószínűleg személyes tapasztalat szükséges.)
2. Sport futómű esetén kb. milyen "komfortú" a 20"-os, a 19"-os, ill. a 18"-os felni. Mondjuk, a 18-ast vegyük 100%-os kényelműnek. A másik kettő kb. mennyivel kevesebb?
3 A légrugó kb. mennyit javít a helyzeten? (%-ban)
4. Az S-line sportülés (fejtámlával egybeépített) vagy a sima sportülés vagy a komfort (kontúr) ülés a kényelmesebb? Ha pontoznánk a kényelmüket, és a sima sport lenne a 100%-os, a másik kettő kb. mennyi lenne?
Azt szeretném kérdezni, hogy a 2.0 BKD motorban az olajszivattyú hatszög tengelyt cserélni kell, valamint a dsg váltó kettőstömegű lendkerék cseréjénél a kuplungut is cserélni kell? Jelenlég szépen vált.
Igen volt az a probléma, hogy a "data connection settings" menü szürke lett, ezzel egyetemben nem is létezett adatkapcsolat, de ezt az MMI-ben lehetett resetelni, azóta parádé!
ha valakinek lesz ilyen, akkor az alábbi módon orvosolható:
1, belép a Green menübe 2, legörget/belép a CONFIG menübe 3, itt megkeresi az UNINSTALL FAIR MODE -ot menüpontot, majd "rákattint" (itt semmi látható változás nem lesz) 4, MMI reset
5, öröm és bódottá, a menü újra buzerálható! :-)
viszont van egy fix bug, hogy a street view nem műxik, de ezt -elméletileg- az új FW megoldja.
A net néha, kb 2 havonta 1szer nekem is nyűglődik, én stimulálás címszó alatt a SIM ki/be opciót alkalmazom.
Aztán, hogy jót is mondjak! :-) Úgy néz ki, hogy régi vágyadra, miszerint ha kinyitod az ajtót, akkor ne álljon le a motor (elméletileg) van megoldás! hétvégén tesztelem, oszt' ha műxik akkor leírom a kódot hozzá.
Várok vele akkor még, eddig is vártam, már vagy 3 térképem van amit nem raktam fel.
Keldo-t leszedem előtte és felrakom az új aktivátort.
942-vel minden rendben? Mert mintha régebben írtad volna hogy az adatkapcsolat nem jó vele.
Online traffic megy már szerencsére. 01.19-én kapcsolták be.
Viszont néha nem indul el azonnal, hanem csak egy idő után, sok idő után.
HA olyankor stimulálom a netet, pl connect betöltéssel akkor egyből megjelenik a jele.
Annyira nem izgat, majd pár hónapon belül újra rakom az egészet úgyis. Most már megvárom a gari lejáratot az autóra, még két hónap.
Megint be kell vigyem mert a klíma jobb oldalt néha nem fúj meleget hanem hideg jön. Aztán az egyik nap állok ki a garázsból és sípol az egyik első parkolószenzor folyamatosan. Pár perc után megjavult. De az autó már érzi hogy le fog járni a garancia és lehet meghibásodni.
Amit lehet még megcsináltatok gariban, eddig úgyis jól megúszták javítások nélkül.
Bocsánat!Hülyeséget írtam a te autódnál még nem kell aksit beleilleszteni diagnosztikával!Lehet valami fogyaszt az autódban,én mérnék bezárt helyzetben egy fogyasztást multiméterrel!Ha az jó akkor lehet mechanikus baja van...Hidegen is jól indul ha napi szinten használod?
csak van egy jó forrásom, aki elég jó áron tud taligákat! :-)
Én 2016 decemberében vetem tőle egy 5 hónapos Alhambrát, 11500km-el. 2literes Diesel, DSG, 7 ülés,navigáció, kamera, adaptív bixenon, sávtartó, stb. Tudna főzni feleségül venném. :-) Névre írva volt 7.3. az akkori ára 13,5 volt. Decemberben ismét vettem tőle egy Sharant, ez 1,5 éves 28ekm új ár 14,7misi, névre írva adta 7,5-ért.
Segítségre lenne szükségem. Audi A4 2006 2.0 TDI (BPW) multitronic azt vettem észre, hogy ha két napig nem használom nehéz indul el.
Akkumulátor 4 hónapos. A szerviz nem jött rá, hogy mi okozhatja a hibát. Csak akkor tudnak segíteni ha ott is produkálja a hibát. Diagnosztika mindent rendben talált.
Elfordítom a kulcsot, próbálkozik indulni. Hallom, hogy erőlködik és kb 20-30 másodperc múlva sikerül neki. Ha naponta használom akkor egyből indul.
95 százalékban kormányoszlop elektronikát is kell benne cserélni, a lowline verzió nem kezeli a tempomatot. Plusz egy kis kódolás plusz login VCDS-sel.
- Használatfüggő. Fékek, fogyasztás, gumik; minden. Fogyasztás.kb.5-10-ig. Fékek/gumik rajtad múlnak. 15000-enként kéri az olajcserét. Kb. 8 liter. Én újonnan vettem. Semmi extrát nem kellett ráköltenem. Közel 200-nál adtam el. De ugye használtnál más a helyzet.
- típushibáról én nem tudok, mert nem találkoztam semmivel.
- kb 800-1000 km-enként regenerál és ez kb. 50-80 km-en keresztül tart. Autópályán nem feltűnő, de országúton szörnyű búgással csinálja. Szégyen és méltatlan ez a márkához. A 313 lovasról beszélek!
- légrugó nagyon jó
- 20-as kerék csak légrugóval, - ha rám hallgatsz - , különben "fogtöméses". S-line légrugó nélkül 20-as kerékkel meg mazochistáknak való.
1 részről tévedtem, mert a Tiedben már külön karos a tempomat, tehát a burkolatot is kell cserélni.
viszont pár oldalt átböngésztem (A4 B6 cruise control retrofit) és sehol nem írták hogy kellene kábelezni, mindenhol csak a "kart" cserélték és programozták.
Sziasztok! A tanácsotokat szeretném kérni. Autóvásárlás előtt állok (pár hónappal) és egy új VW Arteon (2.0 tdi) vagy egy használt (1-3 éves) V6 Biturbo dízel A6-os közt vacillálok. Szerintetek? (Minőség, fenntartási költség, típushibák, stb.) Előre is köszi!
Ha gyárilag nem tempomatos, nincs előre kábelezve. De sok helyen csinálják már megfizethető áron gyári alkatrészekkel. Én nem görcsölnék vele házilag, hacsak nem vagy hozzáértő. Egyébként nem nagy meló, kell hozzá diagnosztika, ElsaWin, némi szerszám, szaktudás, elhivatottság és lehetőleg kis kéz :)
Sziasztok!egy kis segítség kellene!Audi A4 1.9 PDTDI 2002 évjáratú autóm van.Benne lehet-e gyárilag a tempomat kábelei és akkor csak a kapcsolót meg a burkolatot kell megvennem?vagy esetleg mindenestül kell beköttetnem?????
Vettem egy audi q5 öt 2012 és szeretném az mmi 2 kivserélni mmi3 ra tudna nekem valaki segìteni hogy hogyan kezdjek neki vagy aki ért hozzá és megcsinálni ?
Miért van ilyen kevés információ a 8 sebességes Multitronic-ról az interneten? Lehet, hogy rossz helyen keresgélek vagy egyszerűen hülye vagyok, de alig találni róla valamit. Az a valami is inkább csak tippelgetés a fórumokon. Az 6 és 7 sebességes régebbi modellekről van pár dolog, de erről szinte semmi. Mi ennek az oka? Vagy hol keresgéjlek?
Lendkereket kel vennem 2011-es A4-be. 2011-es 2.0TDI Multitronic. Ebből is van kettő fajta és sehol se írják, hogy mi a különbség köztük. Egyik alatt ez az egy kód van:
Nincs ebben a nyomorult országban olyan bontós, aki maga bontja a fostalicskákat és nem a friccektől hozza a szajrét!!??
Ma vagy 20 bontóst hívtam fel a törött A5-ös hátsó lámpa miatt.
az, hogy mindegyik azt mondja, hogy nincs, azt megértem, mert ki a kutya tart törött lámpát, de az, hogy mind1ik azt mondta, hogy nem is volt és nem is lesz, háááát...
Valaki tud valahol MUTYISZTÁNBAN olyan bontót aki dolgozik is, nem csak kereskedik, pls ossza már meg velem!!!
szervodob lett cserélve.csöveket átnéztem és amikor jár a motor lehuzom a vasteg szervocsövet akkor sziszeg egy nagyot es a fék teljesen szervo nélküli lesz.olyan va,hogy a szervo csak félig müködik?
Nem feltétlenül. Tudom, hogy a funkciója más, de pl cikkszám és tulajdonságok szerint sima izzítógyrtyát is kidob a külföldi kereső. Összehasonlítottam, méretben tök hasonló izzítógyertyák vannak, ezért is fogom a fejem, hogy miben más, mert sima izzítógyertya van egy rakás eldobálva mindenhol ilyen viszont nem igazán, és mivel ez amúgy is egyedi megoldás így nem változatna túl sokat a dolgon csak azért zeretném, hogy jó legyen :)
A fékszervo környékén lesz a hiba de mit cserélt a szerelő devandert vagy vákkumpumpát? Vákuumcsőveket átnéztétek? Ennyi idősen már azzal is lehet baj...
Épp ezaz, hogy mivel teljesen más autóba kerülne, a csonkot úgy gyártatnám le lakatos/esztergályossal, erre már megvannak a tervek, csak gondoltam ha sima izzítógyertya akkor bármelyik autóét beleteszem és kész. Miben különleges vagy miben más mint a sima izzítógyertya esetleg ezt tudja valaki?
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy A3-as 1.9 tdi autikban az előmelegítő cuccban ami van gyertya, az ugyanolyan mint egy sima izzítógyertya vagy spéci darab? Illetve hány darab van belőle? Másik autóba szeretnék hasonló rendszert építeni ezért érdeklődöm. Válaszotokat előre is köszönöm!
Rég nem irtam csak olvastam a hozzászolásokat és most volna egy problémám.
Audi A4 2000-es 1.9tdi 6 eve vettem es most eloször nem én javitottam hanem szerelö.Puha fék miatt megbukott a vizsgán.Uj föfékhenger uj féknyergek betétek tárcsák.szerelö kicserélte kemény a fékpedál reklamálok azt mondja szervo.Szervo csere (bontott).fék már nem olyan kemény de feleségem nem meri vezetni mert szerinte kemény és nagyon fent van a pedál.Szerelö azt mondja jó minden tett rá vizsgát és kiadta a kocsit.hiába reklamálok azt mondta vizsgapadon jo nincs hibe.
Mi lehet még rosz amit meg tudok nézni mert nem szeretnék megválni a kocsitol ez miatt.Minden tökéletes 430000km -nél.
Az egyik kedves barátomnak van egy 2008-as A4 Avant TDI2.0
régóta nyűglődik a kocsival és szerelői nem igazán tudnak életet lehelni a taligába. Most ott tart a dolog, hogy a második különböző gyártmányú utángyártott részecskeszűrőt tették be. Beszerelés után tökéletesen indult mindkétszer, majd kb 150-200 km után újra kigyullad a műszerfalon a sárga részecskeszűrő hibajelző, majd röviddel azután egy villogó jel, amellyel egy időben kikapcsol a turbó. Ezek után diaggal "újraindították" a rendszert, de 150-200km után a végeredmény mindig ugyanaz. Diag szerint, ez idő alatt 75%-os telítettséget mutat a részecskeszűrő! Közben egy nyomásmerő szenzort, meg azt az "áramkört" is cserélték ami visszavezeti az égett gázt a motorba, de ezek sem segítettek.
Még annyi infó, hogy diag szerint nem indul el a részecske öntisztító program, még akkor sem ha diaggal próbálják indítani.
ha valakinek van valami 5lete, hogy mit kellene csinálni (azon kívül, hogy felgyújtani :-) ) , vagy ha valaki nagy biztonsággal bevállalná a javítást, az is opció, de mivel a kocsi nem önjáró, így "próbára" nem igazán hurcibászná a vasat.
Az előző kocsimnál kaptam egy sokoldalas állapotfelmérést. Minden benne volt, még a legutolsó kőfelverődés nyoma is. Volt előtte egy kocsi, amit majdnem megvettem.... mivel az nm márkakereskedés volt, ot mgkértem ebből a csoportból egy szakit, aki megnézte. Ott valóban voltak fura dolgok, jobb oldal végig volt fesve, még csak nem is profin (mintha a jobb oldala végig sérült ltt volna) és a csomagtartónál lehetett látni, hogy valószínű, hátulról belementek. Na, ezért nem egy noname helyről veszem.
Nincs mit átnézni... weltautós, weltautógaranciával, audi márkakereskedő bemutatóautója volt. 15e km van benne. Az előző is pont így volt, csak képen láttam...
8 sebességes működésképtelen multitronic váltót vennék (olyat ami a4 b8-hoz van 2.0TDI-hez)! Ha valakinek van privátüzenetet írjon és az árát megbeszéljük!
Ez így van!Ez a szép ebben hogy már lassan mindenhol nyitott szemmel kell járni sajnos...Én nagyon sok olyan kocsit láttam(munkám során)amik szarrá voltak ázva,és semmilyen esztétikai gond nem volt,csak jöttek az elektromos problémák!Volt tűzkáros is.. :)Vagy sérült de hát persze kilakatol és varázsgarázs.A legtöbb esetben ezek drága kocsik voltak.Nagyon sok kereskedő átbassza a vevőt,pl volt olyan hogy navisnak árultak egy kocsit,megvette a vevő aztán nem akarta elhinni hogy nincs benne navi,mert a kereskedő azt mondta csak egy térképlemezt kell bele rakni...És aki nem jártas kocsis témában azt így simán becsaphatják sajnos.
Ettől még jobb azokkal is óvatosnak lenni mert simán átbasznak ők is.
Egy Infiniti kabriót árultak a gablininél, meg is alkudtunk, sérülésmentes hibátlan autónak árulták.
Erre alaposan átnézve kiderült hogy az eleje és oldala is volt sérülve. Erre azzal védekeztek hogy ez egy 3 éves használt autó, az ilyen, ők se tudták amit nem hiszek el.
Dehogy :) Én egy nagyon szolíd női vezető vagyok. Szőke. Semmi ilyen, csak jópárszor éreztem már, hogy a kipörgésgátló jól jött, de biztosan sok olyan is volt, amikor nem is éreztem...
Sziasztok, 2009-es 120 le-s TDI Audi A4-esen a bal első hidraulikus motortartó bakból elfojt a folyadék, a két elsőt párban illik ugye cserélni, amire gyárival megegyező minőségű alkatrészre kaptam anyagra 120 ezres ajánlatot. Viszont másik forrásból Meyle gyártó termékét kevesebb mint féláron, kb 60 ezerért tudnék szerezni. Érdemes ebben gondolkodni? Mert a szerelő ismerősöm azt javasolja(aki a 120 ezres ajánlatot adta), hogy ne foglalkozzak a Meylével(sokkal hamarabb tönkre mehet pár 10 ezer km alatt), mert az általa ajánlott gyári minőségű annyival jobb is, mert ugyanaz mint a gyári csak a gyártó utólag kiköszörüli belőle az audi jelet. Gyári meg alsó hangon 200 a kettő, ahhoz képest a 120 baráti, ha ugyanaz a minőség. Tényleg ennyivel gyengébb a Meyle? Egyáltalán melyik a gyári beszállító, mert nem sikerült kiderítenem.
ismét a segítségeteket véleményeteket szeretném kérni vagyis egy A4 (B5) típusismerőjét. Bő fél éves keresgélés után találtunk a barátnőmnek egy szép gyári állapotú A4 1.9TDI-t, 97-es évjárat. A szokásos futómű problémáktól ez sem volt mentes. Jobb első felni megütve és a gumi külső szélét ette nem koptatta. A két felső lengőkar kuka volt kicseréltem őket újra elmentünk futóműveshez aki állított a kerékösszetartáson szerinte csak ezért ette a gumi szélét a kocsi. Kerékdőlésre közölte ennél a típusnál nem állítható. Igaz ez az állítás? Gondolom multilink futóműben is lehet valahogy állítani a kerékdőlést, állítása szerint a bölcsőn múlik és nem tud rajta állítani. A gyári -0.25fok-os dőlésérték helyett -1.1fokosat mért mindkét oldalt. Féljek még a gumi félrekopásától? Ha igen mit cseréljek benne? Seemi se lóg pillanatnyilag...
nem birok magammal, nagyon piszkálja a fantáziám ez a futófényes index.
a piacon csak "semi" változat kapható, azt is aranyáron adják!
nem lehet egy agysebészet egy mikrokontrolerrel a vezérlését megcsinálni, de valszeg a ledsorba bele kell piszkálni, és ehhez kérnék, keresnék segítséget.
hátha van valakinek vagy az ismeretségében olyan (esetleg bontós ismerős), akinek van a képen látható lámpából törött (mindkettő kell(ene)).
Gondolom akkor áll vissza gyári értékre ha éppen azt a vezérlőt frissítik aminél meg lett változtatva pár beállítás.
Először rádugják a gépet, online kapcsolat, ellenőrzi és kiolvassa mind az összes vezérlőt ez nálam 52db volt, bele is telt egy kis időbe. Ha bármi nem stimmel pl alvázszám bármelyikben akkor tovább se engedi a frissítést. Aztán szépen végigment a motor ecu update. Indítás próba és örülés hogy végre mehetek. Bő fél órát elbasztak vele. Pár napon belül meg amúgy is megyek vissza mert megjön a gariban megrendelt két kipuff cső amit kicserélnek. Végre megoldódik a vibráció problémám. A flexi cső túl gyenge és az okozza ezt a vibrálást, meg a szar tervezés, mert túl hosszú csőszakaszt tart a gyenge flexi cső. Először pár éve miután ismertté vált ez a probléma ennél a motornál, próbálkoztak az aktív motortartó bak szoftverének frissítésével persze ez senkinél se vezetett tartós eredményre, de gondolom olcsóbb volt mint cserélni bármit. A lényeg hogy 2016 óta van javított cső amiben erősebb flexibilis idom van. Tényleg nagyon gyenge izeg mozog az egész, de a bal jobban és ez okozza a rázkódást.
Eddig elégedett vagyok ezzel a 4.0 TFSI motorral. Szervízben is csupa jót mondtak róla, hogy nincs igazán vele gond. Kevés ismert problémája van.
Turbó vízcső folyás lehet, de van visszahívás és csak kevés autót érint, kartergáz kezelő lecsapató rendszer szokott behalni 150-200e km-nél, van ez a vibráció 1000 és 3000rpm-nél ami nekem is, fagyálló folyás lehet az egyik vízpumpánál de ez se túl gyakori, és pár trafóhalál szintén 150-200e km felett. Alig több mint 3 hónap van még hátra a garanciából, próbálok minden kis apróságot megcsináltatni ha találok.
Motorvezérlőt frissítik, nem állítanak vissza semmi más vezérlőben semmit.
Én is most voltam csütörtökön. A vibráció miatt(flexicső gyenge, szarul lett megtervezve a kipu rendszer), és ha meg lett nyitva a munkalap akkor kötelező frissíteni, el se tudtam jönni addig amig meg nem csinálták. Nem ért rá ezen a héten amikor beszerelik az új kipuff csöveket amit rendeltek az autóhoz.
A legfiatalabb B7 is 10 éves és PD motoros a dízel. Valós 4-500000 km alatt a piacon nem könnyű találni. És ugye az autó összes részében ennyi kilométer van nagy eséllyel.
Én inkább többet áldoznék rá és vennék egy B8-as CR-t kézi váltóval, kevesebb futással.
Ha kevesebbet mész, akkor egy 2,0 TFSI-t, szintén kéziváltóval.
Én B7-et ma már nem vennék, de ez csak egy vélemény.
"..egy a4 b7,b8 vásárlásán töröm a fejem,és fogalmam sincs milyen motorral vegyem,.."
Ez az a klasszikus kérdés amelyre általában mástól vár választ a kérdező.
Neked kell tudnod, hogy hol, és mire akarod használni az autót, neked kell tudnod évi hány km-re akarod használni, és azt hol tennéd bele városban vagy inkább hosszabb távokon?
Kevés km-re itt, és mindenhol máshol is inkább a benzinest ajánlják, aki viszont hosszabb távokra keres autót, éves szinten sokat utazik annak akkor inkább a diesel a "jobb" választás.
Persze ez is pénztárcafüggő, akinek tök mindegy a fogyasztás annak jó lehet a benzines is, aki meg pl. szereti a nyomatékot, és az alacsonyabb fogyasztást annak talán a diesel a megfelelő.
Nálam az állapot döntene, aztán válogatnék. A hahun 10-ből 8 prémium autó 5-6 éves kor felett nem karban, hanem életben van tartva. A szépen kitakarított belső, kivikszolt külső ne tévesszen meg nepperek esetén.
Üdv, egy a4 b7,b8 vásárlásán töröm a fejem, és fogalmam sincs milyen motorral vegyem, ugyanis quattroval és kézi valtosan akkarom venni. Valakinek valami ajánlás? Az 1.8T 2.0t és a 2.0tdi közül kene választanom viszont fogalmam sincs melyik a kényesebb, és hogy b7 vagy b8at tanacsosabb-e venni, a b8at meg tudnám venni de anyagilag kicsit okosabb döntésnek tartom a b7-et. A segítseget előre is koszi:)
esetleg tudna nekem ajánlani valaki egy elektromos szerelőt? olyan kellene aki nem egyből cserél, hanem hajlandó mondjuk szerelni is...
a kilincsen levő nyomogómb (kulcs nélküli nyitás-zárás) adta meg magát. a nyitás hibátlanul megy, az antenna jó a kilincsben, de a nyomógomb lenyomásra nem "pattan", hanem csak úgy ül a helyén. egy másik kilincsben meg "pattan" ahogy kell de akkorsem hajlandó működni. az új kilincs elég húzós (+fényezni is kellene)
olvastam egy elég részletes német leirást arról, hogy hogyan lehet ezt az SMD nyomógombot kicserélni, de előtte azért ki kellene mérni valakinek, hogy mi is a pontos hiba. hibakód nincsen az autóban (bár ilyesmik miatt nem is nagyon szokott lenni szerintem)
A csapágy száma leolvasható? Kizártnak tartom, hogy ne lenne külön kapható. Ha mégis így lenne, akkor olyat kell venni, ami méretben közel áll hozzá, és fejelni, perselyezni kell, ki fog bírni közel annyit, mint a gyári, csak minőséget kell venni, és jó olajjal kell felönteni.
Erőgépeknél is (több száz LE) csináltak(m) már ilyet, hogy pl. collosról metrikusra váltanak ilyen módon.
Új audi tulaj vagyok, kérdésem az lenne, hogy a6 2.0 tdi BRE hidegen nem, csak meleg motorral, índításnál beremeg a motor, csak addíg amíg beáll az alapjárat.
Valamint az, hogy normális e az, amikor kb 50 km/h fölött leveszem a labam a gázról, akkor valamiféle kopogás hallatszik. (Automata)
Sziasztok, gyors kérdés Audi a3 2017be a naplali menetfényt hol lehet kikapcsolni?Menube nem talaltam semmit, ha nemlehet akkor biztositek tablan van külön biztosítékja?
ugye nem egy másfél milliós kocsiról van szó, így a magam részéről a gyárinál maradtam. (de majd nálam okosabbak megmondják a tutit)
igaz van köztük 30eHUF, de ha beszarik a váltó (aztán hogy az olajtól vagy sem) az bizony sok 100ezres mutatvány. Így legalább ettől nyugodt vagyok! :-)
60eKm-ként kibírható.
vannak dolgok pl, pollenszűrő, stb, amiből talán "felesleges" a 14karátos gyári, de benzinből, olajból, gumiból csak is a legjobbat!
És arról hol találhatok információt, hogy hány liter kell bele? Sehol nem kaptam biztos választ. Olyan információm van, hogy 3-6 liter megy bele. Ez elég bő.
Termosztátot cseréltettem, az egyiken egyértelműen megállapítható volt, hogy rossz, sajnos a másik túl zárt a külső csekkolásra, de nem gyári lett belerakva hanem, ha jól tudom az egyik Pirelli a másik Gates.. :/
Mennyi és milyen olaj kell egy 2011-es Multitronic-ba?
"The oil must be changed every 60000 km., together with the external filter. When changing the oil use only Audi one the original ones are G052 180 А2, G052 180А6, G052 180 А9, depending on the type of the gearbox." - Ezt találtam, de arról már semmi sincs, hogy a 3 olaj mitől függ. Valtó tpusa, de milyen típus?
Audi A5 2010-es 2.0 CRTDI CAG kódú motorban mindkét (tudtommal csak 2 van) termosztát kicsrélve mégis nehezen melegszik a hűtővíz főleg erős mínuszban, ha eléri az üzemit és feljebb veszem a fűtést akkor vissza esik a hőfok. Ugyanez a jelenség, ha nem tudok folyamatosan haladni, ha többször vissza kell lassítanom az addig elért hőfok csökken. Valakinek esetleg tapasztalat, megoldás??
2003 évelejei A3 műszeregység hibával kapcsolatban kérek helpet.
Az üzemanyag szint jelző a következőképp üzemel:
Teletank: a szintjelző kiakad a maximumon túl a végső kitérithetőségnél.
Negyedig van a tank: a szintjelző félig mutatja.
Üres a tank: műszer szerint negyedig van.
Autó leállítva: a műszer a 0 alatt a nyugalmi pozícióban. Kulcs forgatáskor negyedre ugrik (ez az ures tank állása) majd rögtön beáll a fentiek szerint az üzemanyag szintre. Tehát ha félig van akkor majdnem tele tank értéket jelez a műszer. A kevés uzemanyag jelzés viszont pont megfeleő szintnél szól.
Elég idegesítő, szerintetek mi lehet a baja? Már így vettem,
Sziasztok. Érdeklődnék hogy tudja e valaki, hogy egy 1999. Es audi a6 miért indítja el magától a belső ventilátort, úgy hogy még a sluszkulcs sincs benne? Hogyan szuntethetnem meg. Álló fűtés nincs benne.
Az enyém nem szereti sem az omv sem a mol benzint (nyáron jó, télen nem). Debrecenben és környékén működik egy magán kúthálózat, ha ott tankolok benzint (ami a legolcsóbb a környéken) az hibátlan. Nem tudom mi az oka, de ez így van (talán az alacsonyabb bioetanol tartalom, már ha lehet egyáltalán alacsonyabb). A nagyok közül az AGIP benzinjével nem volt gondom soha.
Szoval üzemmeleg állapotba elsőre indult ahogy kell? Sajnos előző tulaj szerette az olcsó benzint, gondolok itt Auchan kút meg kanna. Én csak omv meg Shell kúton tankolok most is 95 vpower van benne. Köszönöm hozzászólásod nagyon hasznos volt számomra!
Nálam ugyanez a jelenség volt, hidegebb időben többször, négyszer-ötször rá kellett indítani, mire elkapta, akkor is dadogott egy fél percig. Aztán kutat váltottam, máshol tankolok benzint, ezzel megmozdul a motor, indul, szépen, simán jár, másfél-két perc után vált is át gázra. Merthogy egyébként gázzal járok.
Diag nem mutat semmit, előadat stb semmi. Érdeklődöm hátha valaki járt már így és tudja a hibát, vagy valaki mond valami okosat amire mi nem gondoltunk. A szerintetek az injektor tisztítás meg csak egy kérdés volt. Köszönöm azért! Kellemes ünnepeket!
Sziasztok! Van egy 2001es 2.4es A6om. Olyan hibajelenséget produkál hogy ha nem használom a kocsit 3 4 óráig akkor nehezen indul, tekeri tekeri néha elkapja durrog picit ha elkapja és rálépek a gázra visszafullad, ha járat alapjáraton 3 4 percig utána minden fasza, szépen kipörög jön megy. Ha meleg a motor tökéletesen indul ahogy a nagykönyvben, amit cseréltünk : üzemanyag szivattyú, üa szürő, üa nyomás szabályzó. Annyi érdekesség hogy mielött ezeket kicseréltük az autó csak segítséggel indult (féktisztító) de nagyon óvatosan a légszűrő elé egy picit! Szerintetek injektor tisztítás segítene neki? Előző tulaj nem cserélt szerintem soha üzemanyag szűrőt mert nagyon gatya állapotba volt az előző. Köszönöm hogy elolvastad. Kellemes ünnepeket!
Inkább beírom itt is, hátha valaki tudja a megoldást:
Hahó!
Olyan kérdésem van hogy amikor elkezd melegedni a motor kiírja a műszerfalra az olajszenzor hibát,de utána amíg teljesen le nem hül a motor megint nem csinálja ilyenkor a szenzor a szar?
Tipp kellene, hogy mitől ment el a fűtés egy 1,6B ADA motorkódú B4 ben.
Előzmény, hogy ki lett cserélve egy tömítetlenség miatt csöpögő víz elosztó idom (ebben van két gomba, az egyik a vízhőfokot jelzi) és fagyállóval fel lett töltve.
A csöpögés megszűnt, de ezek után, több hete nincs fűtés az autóban. Termosztátcsere, gombák cseréje megvolt. A tűzfalon átmenő fűtőradiátorcsövek melegek.levegőtlenítő cső is be lett építve. Minimális langyos levegő jön be, ha a fűtés rá van adva, levéve teljesen hideg a levegő, tehát a retesz mintha működne. Fűtőmotor ok. A fűtőradiátorba be és kimenő csövek között rendesen érezhető a hőmérsékletkülönbség, csak azt nem tudom, hogy hova megy el a meleg.Mondták már, azt is, hogy lehet, hogy hengerfejes.
Bár régi a dolog, ma sikerült végre a műhelyben egy szabad délutánon kicserélnem a motortartó bakokat. ..és hát valóban, a bontott gyárival sokkal kevésbbé vibrál a beltér, a kaszni, kifejezetten komfortosabb. Az utángyártott új bakokat a vasgyűjtő konténerbe hajítottam örömömben. Még az elülső támasztó bakot is beállítottam (egy kicsit lejjebb feszitettem a házát, úgy húztam meg a csavarjait), hogy jobban támassza a motort. Nagyon örülök, jobb lett az autó, köszönöm a tanácsot!
Audi A4 b5 1,8 benzines 97-évj ADR Sedan beszereltem egy távirányitós központizár vezérlőt mert gyárilag csak kulcsal zárt be,működik, csak segitséget szeretnék kérni van egy vezeték a komfortablaknak mire kell rákötni,hogy mikor lezárom felvigye az ablakot is.Előre is köszönöm válaszotok! :)
Vettem egy A4-est. 2013-as, kombi. Ilyen szarul még egyetlen autómban sem szólt a zene, ezért úgy gondolotam, kezdetben lecserélem az összes hangszórót, oszt utána döntök a további lépésekről, amennyiben szükségesnek ítélem.
Szeretném megtudni van-e valakinél arról bármilyen információ, h mik a beépítési méretei ezeknek. (Átmérő, beépítési mélység, stb.) Ha tudtok segíteni a méreteket illetően, köszönöm szépen.
Én alig használom az állófűtést, D3-ban is keveset ment.
Mivel fűtött garázsban állok, ezért itthon nincs értelme. Akkor szoktam használni ha megyek valahova és nagyon hideg van. Pl. Auchanból bentről kb 50m-re a faltól a kocsi további 50-100m-re áll és sokszor úgy is beindul.
Vagy ha mondjuk kint éjszakázik az autó akkor jó reggel melegíteni vele kicsit.
Q7-ben is volt Webasto Thermotop C, mint kiegészítő fűtés, bizonyos hőmérséklet alatt.. Én is azt hittem, hogy pikk-pakk lesz belőle állófűtés, de utánaolvastam és nem lett. :D
Amúgy számomra is az egyik leghasznosabb extra, hiába van garázs (ott nyilván nem is lehet használni). Baromi könnyen meg lehet szokni, hogy télen bárhol-bármikor meleg autóba ülsz be. :)
Neked kell eldöntened hogy átalakíttatod vagy sem, csak az olcsóságot említve sajnos nem olcsó. Nekem mindkét autóban gyárilag van, nagyon szeretem az állófütést, nekem az egyik legfontosabb exrta.
A füstnek több oka is lehet, ezt egy kályhadiagnosztikával lehetne kideríteni.
Van azért azzal mit dolgozni hogy állófütés legyen a kiegészítö fütésböl.
A leg olcsóbb megoldás a programóra kapcsoló, de az csak akkor használható ha elöre tudod mikor szeretnéd bekapcsolni a fütést. Ha kicsit flexibilisebb megoldásra vágysz, ott egy T91-es távirányító a vevö modullal+kábelekkel már 90000Ft környékén mozog. Szóval a gond ott van hogy a "csak valami vezérlés" alapban nem olcsó. Egy kis szerelési anyag, csövek, bilincsek, munkadíj, és beleugrasz 12000Ft-ba.
A füstölésnél van hogy csak a fémszövetet kell kicserélni az égötérben. Kis ügyességgel hüazilag is megoldható, és tipikus hiba a fémszövet elkokszolódása. Persze néhány sikertelen indítás után teljesen letilt.
...bár nem gondolom, hogy oylan drága művelet lenne, mivel a berendezés már be van épitve, üzemel is, igy csak valami vezérlés kellene hozzá szerintem.
Találtam az autómban egy Webasto Thermo Top C készüléket, de sajnos nincsen hozzá sem távirányitó, sem pedig kis kezelő nyomógombokkal, vagy bármi. szépen be van épitve, gyárinak tűnik, van kis kipufogója, meg minden ahogy kell, és működik is, mert hidegben beinditás után előfordul, hogy füstöl jobb elöl az autó amikor dolgozik (valószinűleg az üzemmeleg állapot elérése a célja ilyenkor). viszont hogy tudnám én ezt állófűtésként is használni, vagy előfűtő rendszerként?
Keresek Audi RS5 szervizkönyvet és használati ùtmutatót 2010-11 Angol, Német vagy Magyarnyelvű érdekel. Jó a fénymásolat, vagy szkennelt pdf verzió is, mivel nekem Olasz nyelvű van de nem tervezem, hogy ezt a nyelvet is megtanuljam. :-)
Kettős tömegű lendkereket mennyire kell gyorsan kicserélni ha zörög R, D, N és S fokozatban? Nem 100%, hogy ez a hiba, de szerintem ez lesz. Ismerősöm így akar vele Németországba menni. Mondtam neki, hogy inkább ne, de nem nagyon zavarja.
Szeretném összeírni a nem túl jól sikerült 1.8 TSI-s skodás kalandomból kinyert tanulságokat, elsősorban egy TSI vásárlási csekklista formájában, a diagnosztikai dolgokra is koncentrálva.
Most hogy van halott motoros mérés (két hengerben a lehúzó gyűrűknek valszeg vége, 6 és 8 bar kompresszió, 2l olaj/1000km), nagyon örülnék, ha esetleg a T. fórumtársak között akadna, akinek van EA888-as generációból motorja és annak nem jött elő a dugattyú/gyűrű betegsége. Kontroll mérésnek szeretném használni, megerősítendő, hogy a nálam tapasztalt élő adatok (rövid és hosszú távú korrekciók, égéskimaradások stb.) mennyire alkalmasak a problémás példányok kiszűrésére. Persze többféle módszer is létezik, de most olyanokat keresek, amiket egy egyszerű kereskedésbe betérős úton is felhasználhatnak a leendő vevők. Azt már a saját káromon megtanultam, hogy a márkaszervizben elvégzett átvizsgálás nem ér semmit egy TSI motornál, mert nem végeznek megbontással járó műveletet, így kompresszió mérést sem.
Nálam alapjáraton pozitív, fordulaton negatív korrekció látszik, a gyújtógyertyáim tocsognak az olajban, az égéskimaradás mindig számol és hosszabb alapjárat után van esély, hogy beköpi a gyertyát a motor és mehet a bakkecske. Néhány DTC örökös vendég (pl. korrekció túllépés, magasnyomású szenzor hiba), de mindig gyógyul, mert valszeg a korrekció mértékéből jut arra, hogy hibás a nyomás, egyébként a log-ok szerint a kivezérelt nyomás mindig megvalósul stb.
Namost egy olajat túl sokat nem evő motornál, sokkal kisebb korrekciót és nagyon ritka, vagy nulla égéskimaradást várnék.
Ha akad budapesti fórumtárs, aki nem bánná egy kis VCDS-ezést a T(F)SI-jén, kérem szépen ne tartsa bent! :D
A rezonanciát inkább erős vibrációra helyesbíteném. A két motortartó bakot kicserélték (gondolom vmi utángyártottra, mert újak), mielőtt megvettem. Szóval mikor megvettem észrevettem az erős alapjárati rezgést, rá is kérdeztem, azt mondták 1 tömegű van benne. Ennek tudatában megállapodtunk, később ki is cseréltem a lendkereket és a kuplung szettet, természetesen a gyári kettőstömegű volt benne egy nemrég cserélt kuplunggal.. ..semmit sem változott a helyzet. Legalább új van benne, remélem ezzel sem lesz egyhamar gond..
Elöl a hűtők alatti bak/támasz PUR betétjét is kicseréltem, attól egy kicsit jobb lett a helyzet átmenetileg de hamar visszasüllyedt az eredeti állapotra.. Zavar, mert minden tip-top a kocsin, bár már kezdek belenyugodni.
Van még egy ötlet, az utángyártott bakokat kicserélném bontott gyárira egy általam bontott 2003-as 1.9PD 130lovas passatról..
Nem tudom mi lehet rossz, szívesen fogadom az ötleteket. Egyébként szép a hangja, egyenletesen jár, csak az az erős vibráció alapjárat közelében.. :(
These vehicles, equipped with 2.0l Turbo FSI engines, have an electric coolant pump that can be blocked with debris from the cooling system, resulting in the pump overheating.
Nekem a kipuffogó flexibilis csöve csinálta. Alapjáraton zörgött, mert a külsö borítása elszakadt és hozzáverödött a belsö csöhöz. A flexicsö cseréjével olcsón javítható.
Nekem volt kettö is, mind kettö avant quattro volt és diesel. Nagyon jó autok voltak, motorikusan az 1.9TDI halhatatlan. Hely van benne elég, pakolni is lehet bele.
Sajnos a kor eljárt felettük, és ami vasból van, az ugye ebben a korban már keményen korrodálhat is.
Sziasztok,érdeklődnék dolgozik-e valaki audi szervizben.Esetleg egy ismerősötök.Kötelező szervizzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.Előre is köszönöm,ha valaki tud segíteni.
Nem vagyok az a fajta , aki kitapossa a gázpedállal a padlólemezt. :) És ahogy már írtam árban sem drágább, csak valamivel ritkább. :) Köszi a támogatást -Korn- :)
Még lemaradt. 4 kerékben lehet igazad van, de a közútkezelők a kis utcákat nem takarítják nálunk, csak ritkán. Volt rá sokszor példa, hogy szomszéd a kis traktorral tolta le az utcát, mert akkora hó volt a trehány közútkezelők miatt. Illetve egyes helyeken elkelne felénk a biztonság kedvéért és árban sem drágább, csak ritkább ahogy láttam. :)
Próbálnék kevés km-eset venni, de kb 250e körül vannak jelenleg ahogy nézegettem és 1-1,5m körül a környékünkön. Nem mostanában kerül sor a vételre, csak információgyűjtés szempontjából érdeklődöm egyenlőre. :)
Ilyet vettem Én is nemrég, 1m feletti áron. Mindene gyári állapotú, valós 170ekm van benne, látszik is.. ..de amit nagyon utálok benne hogy úgy rezonál benne minden alapjáratnál, hogy visszasírom a fiatalabb 6sebességes b5.5 passatot ami előtte volt. Ha kevés km-est veszel, hálás darabok, szerintem a 4kerékhajtást érdemes átgondolni szükséges-e ide..
Érdeklődés, iránymutatás céljából lenne pár kérdés.
Nem mostanában, nagyjából 1 éven belül lenne esetleg esedékes egy autóvásárlás. Ha jól vettem észre, akkor mostanában az Audik vannak úgy felkapva, mint néhány éve a Passat-ok. Hozzáértők szempontjából gondolom érthető okokból. :) Több ismerős is vett Audit, sok panasz nem volt rájuk, kötelező cserék (olaj stb.), esetleg pár csere érett alkatrész, más nem igazán.
Én egy 2000 (+/- 3 év) körüli A4 Avant Quattro-ra gondoltam 1.9 PD TDI motorral, manuális váltóval. Formában, külsőleg, belsőleg elnyerte a tetszésemet.
A kérdések itt jönnének.
Az említett kiszemelt autó megérné nagyjából 800e és 1m közötti összegben? Benzin, Dízel? Vagy épp más változat?
Tudom, hogy még ezen felül lenne néhány alkatrész csere, így szeretnék nagyjából beleférni az 1m-ba.
Motortulajdonos révén a fő közlekedési eszközöm jó időben egy Kawasaki, családi kocsit teljes mértékben nem lehet kihasználni egyéb okok miatt. Így ezért gondoltam és szánnám el magam autóvásárlásra. Munkahely kb. 15 km-re van, de van bennem hajlam kirándulásokra, hosszabb távokra vagy esetleg szomszédos országok látogatására. Ennek fényében gondoltam a dízelt.
Bármilyen tanácsot, iránymutatást meghallgatok. A segítséget köszönöm előre is!!
Azt mondta, úgy látta, a lámpa zöld. Mondjuk annyiban igaza lehet, hogy kb akkor kapcsolhatták ki. Nekem volt elsőbbségem, ő nagyon gyorsan jött, még épp át akart férni, mert tudta, hogy ott hamar vált a lámpa.
Azért áll ferdén az autóm, mert eltolta az orrát balra ahogy ő is haladt el előttem.
Eurotax számításban tud valaki nekem segíteni? Ahhoz kell, hogyan fogok kiszállni, biztosító totálkárra fogja venni, de az eurotax és a hátralévő díjam függvényében kapok pénzt.
2014/6
A4
2000 TDI
automata
91.100 km
szervízkönyves, audiszalonban szervizelt
2x lökhárítócsere, szintén audinál, gyárira, egyéb sérülés nem volt.
De van szerelő, csak senki nem vállalja hozott anyagból mert mindenkinél a 60 ezer ft-os szett 130 ba kerül kedvezménnyel..... még nem vettem meg de ha lesz szerelő és időpont másnapra meg van a szett, ahogy te ajánlottad INA vagy Gates vagy continental amelyik szimpatikusabb a szerelőnek,persze az alkatrész is számlával garanciával lesz biztos helyről! Te merre vagy helyileg?
Üdv! Szerelőt keresek aki lecserélné a vezérlést az a6-omon,hozott anyagból(Megvan már a vezérlésszett+vizpumpa)!! 2.0 pdtdi 2006.11 havi. Veszprém megyében lakok de el tudok menni ha kell. A lényeg hogy garancia legyen az elvégzett munkára!!!Köszönöm.
Megoldható!Van sima elektromos ülés,illetve memóriás kivitel!Ami sima elektromos annak nincs az ülés alján egy elektronika az csak a memóriásnál van!Azt is be lehet kötni,de ott több munka van vele(két első ajtó elektronikába 1-1 kábelt húzni,memóriás kapcsolót berakni)illetve bele kell illeszteni a részegség védelem miatt,márkaszervizben!Ami simán csak elektromos ott csak gyakorlatilag szuflát kell adni hogy menjenek benne a motorok!Remélem tudtam segíteni!
annyira nem vagyok expert a témában, de elméletileg a motoros ülésekben (legalábbis a cupéban meg a kabrióban) van komfortmodul, csak van belőle memóriás meg a "sima".
ha veszel ilyen szettet, akkor figyelj, hogy lehetőleg J136- os (8T0 959 760 B) modul legyen benne (ez csak a vezetőülésben van), mert ez memóriás.
ehhez, kb plusz 10eHUF-ért tudsz memória kapcsolót tenni vagy ha nem akarsz kapcsolót, úgy ezt a modult fel lehet tanítani, hogy a különböző kulcshoz megjegyezzen, ülésprogramokat
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy ha ki akarom cserélni Audi A5-ben a gyári mechanikus üléseket elektromosra akkor az gond nélkül megoldható-e,működni fog-e??
MMI 3G van neked, a térkép jó hozzá, de az aktivátor nem. Nagyon figyelni kell rá hogy ne 3G plus -hoz való aktivátort tegyél fel mert téglásíthatja az mmi-t, meg gondolom fw frissítés is kell neki, abból is a hozzá való kell.
majd talán hétfőn meglátom, hogy van-e különbség! :-)
jaja, én tavasszal "áttértem" a Vlasoffra és most semmit nem kellett csinálni, csak telepíteni. Bár még a hibakódokat nem néztem, de elméletileg annak sem kellene lennie.
telepítéskor mindenképp user defined módban kell elindítani (és kijelölni az ECE mappát, a TCM-ben van még vmi), mert standardban csak a mapstyle-t telepíti, semmi mást.
Leszedtem én is, köszi hogy szóltál, de még nincs időm mostanában ezzel foglalkozni.
Jó lenne fw-t 942-re felnyomni 900-ról, meg a keldót leszedni, új aktivátort felrakni, mert ahogy olvastam ha az van fent akkor nem kell megint aktiválni csak telepíted a térképet és kész már működik is. Igazából elvagyok a 6.22.4-el is.
az alábbi linken megtalálod a processzt, hogy hogyan kell kalibrálni, bár ha nem volt semmi oka a dolognak (izzócsere, stb), akkor ott valami más nyűg is lesz/lehet!
Szia!Valószínűleg a fényszórókon alapbeállítást kell végezni diagnosztikai műszerrel! :)Az MMI magyarosítás nem okoz ilyen hibát,nincs összefüggés!Lehet hogy valamelyik lámpádban a mozgató motor kezdi megadni magát!
Legrosszabb esetben egy rendes felújítás (amit érdemes, ha már szét van szedve és hosszabb távon gondolkodsz az autóban) tudtommal olyan 500k HUF körül van.
Jó estét klubtagok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy audi a5 s line 2010. 09.havi autóm. Olyan jellegű problémám adódott,sárga villogó ikon jelent meg a műszerfalon. Hibakód kiolvasásnál,lámpa pozicionálast kér, de a hibát nem engedi törölni. Okozhatja-e Szoftver frissítés , illetve a mmi magyarosítás? Találkozott már valaki ilyen hibával,esetleg valami megoldás? Segítséget előre is köszönöm.
Régebbi autómon nekem is világított a visszajelző sokáig, elvittem szerelőhöz, vezetékszakadásra gyanakodott, kimért mindent. Másnap idegesen mondta hogy : NEM VOLT BECSUKVA!!! :)
(Valami kétállású zár van és csak egyet kattant, be kellett állítani.)
üdv lenne egy YATOUR cd tár szimulátorom A4 B7 be való chorus 2 concert 2 RNS E BNS 5.0 hoz való usb , sd card , jack bemenettel 17000 f t 06705945272 a tel számom ha v kit érdekel
"...illetve menet közben, rosszabb minőségű úton a műszerfalon kigyullad a visszajelző a hátsó nyitott ajtóra hivatkozva,.."
Tehát néhanapján úgy érzékeli, hogy nincs rendesen lezárva a hátsó ajtó, ezt talán lehet után állítással orvosolni, nem biztos, hogy mikrokapcsoló cserével megoldódik a problémád.
A zárfészeknél (lökhárítónál ahová a lecsukódó ajtó zárja ) vannak csavarok amik fellazításával ,és a zárfészek állításával, pl. mozgatásával, emelésével állítható, vagy a csomagtérajtó két oldalán az ütközésgátló gumibiszbaszok ki, és becsavarásával is lehet próbálkozni, hogy könnyebben csukódjon az ajtó.
Egy próbát megér, én már jártam így (Passat Variant) a jelenség ugyanaz volt, eszem ágába sem volt mikrokapcsolót cserélni, után állítással megszűnt a néha néha felvillanó nyitott csomagtérajtóra utaló jelzés.
Sziasztok, több napja próbálok rátalálni, hogy lehet-e 2012 A6 4G-hez CARPLAY-t telepíteni. Úgy tűnik, hogy a faceliftes verziónál már működik, de akit eddig felhívtam azt mondta, hogy a korábbi modellek esetében egész más az MMI , még a hardver is. Youtube-n láttam videokat amik a korábbi modellnél is mutatják a működést, de azt nem találtam, hogy érték ezt el. Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem. Köszönöm
tud valaki segíteni abban, hogy 2006-os A3 csomagtér ajtó zárjával való problémánal, ha mechanikusan jól működik, normálisan zár és tart, tökéletesen csukódik, de kulccsal csak minden harmadikra zárja be úgy, hogy a riasztó ne azt érzékelje hogy nyitva maradt, illetve menet közben, rosszabb minőségű úton a műszerfalon kigyullad a visszajelző a hátsó nyitott ajtóra hivatkozva, úgy hogy előtte szinten tökéletesen lett bezárva.
Ha kikopik a zárbetét akkor érzékeli elektronikusan ilyen furcsán? Mi lehet a probléma?
Kicseréltem Vernet lett, brutál 1600 Ft. És láss csodát nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki véget ér a termosztátos kálváriám a mutató úgy áll mintha odaszögelték volna...
Sziasztok! Eladó lenne egy Audi A6 (4F) 2.4 benzin (BDW) 0km-es, teljesen új motorblokk! Kompletten az egész 300.000Ft (csak egyben eladó)! Posta nincs, csak személyes átvétel Egerben. Esetleg cserélhető (csereár 350.000Ft). Akinek van kedve foglalkozni vele (megbontani), befektetésnek sem utolsó, az e-bay-en minimum 500-600 ezret ki lehet belőle árulni. Érdeklődni itt: info@gazrugok.hu További szép napot mindenkinek!
Sziasztok, pici segítséget had kérjek már szakavatottól.
Szeretném cserélni a vízhőfokjeladót csak épp ahol rendelném nem tudják melyik
A4 1.9 TDI, 98-ból, AFN motorkód, küldtek egy ábrát rákéne böknöm, hogy melyik az és nekem kéne visszaírni a számát
Egy a gondom baromira nem értek hozzá, még én sem kerestem meg, itt írták régebben a fórumon, hogy 4 vezetékes NTC jeladó elvileg kék és a hengerfejen levő műanyag vízcső csonkban van ha igaz.
mellékeltem a képet, valaki aki ért hozzá írja már le a kép alapján a számot, nem szeretnék tippelgetni köszönöm szépen.
Tippem lenne, hogy a kis propeller búg benne. Vedd ki a panelt és látod miről van szó. Pici motor, pici venti, 2rugóról kapja az áramot. próbáld megolajozni picit a csapágyazását.
Ha valaki tudna segítene? Már tanácstalan vagyok :(
Az autóm hidegen nem akar indulni. Csak teker,de semmi. Ha nagy nehezen beindul akkor utánna mar semmi gond nincs vele. De ha leállítom 3-4 órára akkor újból kezdi.
Gyertyákat kicserélték. Üzemanyag szivattyút is cseréltük.
regisztrálj be ide, és ebben a fórumban "elméletileg" elég sok hibára van megoldás, vagy, ha nem találsz akkor írj a congo nevű topik gazdának, segíteni fog.
Üdv! 2.0 pdtdi a6 2006 -oson szeretnék vezérlést cserélni! Milyen szijat és vizpumpát ajánlatok ,milyet vegyek? contitech,ina,gates vagy esetleg bosch?Kell ilyenkor cserélni a hosszbordásszijat feszitökkel vagy elég csak a hosszbordasszijat?Szerelö szerint ha elszakad odacsaphat a vezérlésnek amitöl az elugorhat... Válaszokat köszönöm!!
Sziasztok!Kérdésem volna felétek A4 b8 2000 cr tdi-vel kapcsolatban.Reggeli indításnál 8-9 fok környékén a fűtés bekapcsolása után zörgő hang jön a generátor környékéről.Ha a fűtést kikapcsolom befejezi a zörgést.Esetleg klíma kompresszor csapágy?Ha van valakinek tapasztalat kérem segítsen.Köszönöm előre.
Ezért kell vészhelyzeti update, mert sima update-kor bizonyos dolgokat nem bánt, az emergency meg pont arra van ha valami hiba van akkor megpróbál mindent visszaállítani. Scriptel kell engedélyezni mert 900-tól felfelé már alapból nincs emergency update.
Audi A4 2007 bal fényszóróm pár napja bepárásodott elég erősen, ma kiszereltük szétszedtük majd kapott új tömítő anyagot. A fényszórón semmi sérülés nem látszik. Kanyarkövetős bi xenon.
Miután összeszereltük és száradt pár órát mentem vele kb 20 percig és újra párás a belseje.
Valakinek van ötlete tapasztalata mi lehet a hiba?? Valamit rosszul csináltunk?
Viszont teljesen jó az utángyártott Ate tárcsa is. Nekem d3 volt gyári után Ate tárcsával betéttel elégedett voltam vele a gyárihoz képest, pedig nem lassan közlekedek.
Nem tudom mik a kódok, de a hasonló évjáratú A4-eknél rendszeres hiba, hogy a pollenszűrű alatti érzékelő megy tönkre.
Műszerfali hőmérő először csak ritkán majd egyre sűrűbben jelez nagyon hideget, aztán szintee állandósul a -40-es kiírás. A hűtő előtti jeladó cseréje nem oldja meg, nem az a rossz.
Abból, hogy elhajtanak a szerelők arra tippelek, hogy ez lesz a baj. Nagyondurván brutál szar kicserélni. Ebayon 2500a jeladó, hagyd az itten 7-15ezres árakat.
Az érkező jeladó ugyanaz mint amit a gyárban beleraktak. ugyanott sorján, ugyan az a gép nyomta rá a betűket is. Eredeti kínai.
Valahol találtam régen videót a cseréjéről, de ezt most rád bízom. Ha kiveszed a pollenszűrőt és a műanyagokat körülötte akkor SEM fogod látni a jeladót. POntosan már nincs meg fejben, de a lemezkivágás és a műanyag ventillátorházat kell egymástól elnyomni és ott bekukucskálva fogod meglátni. Kb 2cm-es rést tudsz oda feszíteni károkozás nélkül, ott kell dolgoznod. :)) A másik megoldás,hogy belülről szeded szét, de az kb. egy napos bontás ami magábanfoglalja az egész műszerfal és minden kiszerelését. :)) Felejtős.
Balogh Gábor Balatonfüzfőn profi automata váltós van neki bontott alkatrésze is multitronikhoz,tel:06703315254 vagy van Győrben egy kimondottan multitroni szerelő nála komplett váltók is vannak 6 és 7 sebességes polon garaniával stb stb ...tel: 06203300810 http://www.multitronicszerviz.hu/ 2005-ben nem volt már 1.9 tdi a6 -sak 2004-ig, 2005-től f4 volt azok 2.0 pdtdi 7 sebességes multitronikkal szereltek. Ilyen van nekem is 2007-es 2.0 tdi.
Sziasztok! Vásároltam egy 2005-ös A6 C5-ös Audit 1.9 PD TDi motorral, multitronic váltóval, váltóhibásan. Előrefele elinduláskor késve, illetve egy rántással indul az autó, attól függ mekkora rántással, hogy mekkora gázt adok. Ha már mozgásban van, akkor viszont nagyon szépen vált automata és szekvenciális üzemmódban is Nem érzem, hogy bármikor is megcsúszna vagx rángatna. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani olyan szakembert, aki ezeket a váltókat korrekt és megbízható módon javítja, illetve ért is hozzá, nem csak azt mondja.
Magam is szerelő vagyok, szinte bármit meg szoktam javítani, erről a 01J váltóról is találtam részletes szerelési utasítást, sőt ezt a konkrét hibát illetve a megoldását is részletezik -kuplung hézagolás, legalábbis a "clutch clearance"-t így fordítanám-, de mivel ilyen váltót még nem javítottam, ezért tapasztalat híján nem állnék neki kísérletezni.
Sokminden lehet. Egy hete hallottam még a motortérből egyszer egy zizegő hangot is, mikor nyitva volt a géptető. Olyan volt, mint mikor egy relé, vagy mágnesszelep prellezik. Sajna nem találtam meg a zajforrást.
Azt hiszem elérte az első komolyabb probléma a B4 -es 1.9 TDI 1Z Audi80 autómat.
Kb. 450 ezer van benne és néhány napja, alapjárat közeli fordulaton úgy fél - egy percenként, mintha egy tized másodpercre leállna az üzemanyagellátás, kihagy a motor, aztán szépen megy tovább. Gyorsításnál , vagy üzemi fordulaton minden rendben van. A kihagyásokon kívül egyenletes az alapjárat, jól megy és jól fogyaszt az autó, nem is füstöl. Le nem szokott állni . (ez eddig)
Az ismerösöm tapasztralata alapján erre nem vennék mérget. Pont ezért írtam amit írtam.
Vett egy 130.000-at futott vezetett szervizkönyves A4 2.0 Multitronic-ot, (Ausztria, hiavatlos Audi kereskedés) és 140.000-nél tönkrement a váltó menet közben, ezzel valami motorkárt is okozva. Szerencsére egy éven beül történt a vásárlástól számítva, ezért nem a teljes öszeg a vevö zsebét terhelte.
sziasztok !segitség kellene audi a 6 os 1x csak nem tudom kikapcsolni az econ gombot hol induljak el a hiba kereséssel ????2004 es évjárat 2.5 v6 tdi 163 pacis