Ez itt a Fortepan kulcsszavazók, címkézők, tárgyszavazók beszélgetős fóruma.
Szülőatyánk, a "FortePan megfejtések" amott lakik:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9204653
szerintem a 14881-n nem egy Fiat 1100B van, mint a címke állítja, hanem Fiat 508C "Nuova Balilla 1100", de ez megerősítést igányel mert nem vagyok nagy szakértő. (rövidítsük Fiat 508C-re?)
Szerintem az volna a jó, ha két létező címke is lehetne szinonima. Akkor csak a két címke kapcsolatát kell rögzíteni, és nem kellene eldönteni, hogy melyiket (és csak azt) lehet használni, mindkettőt (mindhármat stb) használhatnánk. Színesebbek lehetnénk.
A jelenlegi rendszer szerint a fényképezés nem jelenik meg (mivel szinoníma), de ha valaki elkezdi beírni, hogy fényképezés akkor felkínálja a fotózás cimkét.
Csak azért érdeklődöm, mert szerintem jó volna, ha a szinonimák megjelenhetnének címkeként is. Ne kelljen nekünk eldönteni, hogy melyiket használhatják a címkézők: a fotózást vagy a fényképezést, a komódot, a sublótot vagy a sifonért stb. A keresőnek úgyis megjelenik mindegyik, ha "hátul" te összekötöd őket.
ez a szokatlan javaslat, könnyen kritika tárgya lehet, szerintem csak akkor kezdjük el és pláne a "becenév" alkotást, ha még egy pár véleményt meghallgattunk.
Hát igen, az biztos, hogy onnan is nagyon sok kép van és azokat is jó lenne belefoglalni, bár nem tudom lehet, hogy az a gond lenne, hogy a Dunakorzó maga elég hosszú a Petőfi tértől az Eötvös térig. Egy Petőfi tértől illetve egy Eötvös tértől "előre" azaz Nyugat felé készült képen már egészen más van.
Tehát alkossunk 3 csoportot, Dunakorzóról (+alsó rakpartról) 1. a Gellérthegy felé 2. a Királyi Palota felé 3. Lánchíd és a vár többi része felé?