melyik bank adja most a tényleges nettó legjobb kamatoto? értem nettó azt hogy ha beadok 100% összeget, akkor a kp felvételkor lejáratkor minden firfang levonás után hány % marad a 100ból ténylegesen kamattal együtt, illetve mennivel nő?
Ebben csak az a rossz, hogy a számláért amire utalsz kezelési költséget számítanak fel, az utalásért megbízási díjat, a pénzfelvételért az ATM-ekből szintén fizetsz... és már ott is vagy, hogy 3x fizeted meg... Hagyd ott ahol van, kösd le a nagy részét havi megújításosra, kérj mellé olyan kártyát, aminek az árában havi valamennyi ingyen ATM-használat van.
Háát ezen gondolkodom én is, mert nagyon nem magasabb máshol se a betéti kamat, az AXÁ-n gondolkodtam mert ott 5%-de ott nem kötik le. Igaz ha maradok itt 6% + az AXA számlanyitást is megúszom (6200 Ft) egyenlőre amúgy se tervezek hozzányúlni, szóval lehet nincs értelme elmennem...
Vagy nyiss számlát a HBW-nél. A bankon belüli átvezetés ingyenes. Utána lekötheted vagy a Vénusz számlacsomagról 100 ezres tételekben ingyen utalgathatod máshová.
Van átutalási költség, de ha készpénzben kéred az utolsó fillérig megkapod az összeget. Mondjuk nem túl jó ötlet milliókkal a zsebedben az utcán járkálni, lehet megérné az utalásért az a pár száz vagy ezer forint.
Jelenleg a HBW bankban van lekötve a pénzem májusba lejár a betét 1,3 M forint és az lenne a kérdésem, hogyha egy az egyben átutaslom egy másik banszámlaszámra akkor levonnak-e valamit kezelési költség gyanánt. Vagy úgy járok jobban ha kiveszem ot kp,be és a bankomba bemegyek és befizetem!
A 4-es módozatú Fundamentánál hivatalosan 1% a kamat, a 3-as módozatúnál pedig 3%. És most már bármelyik Fundamentát csak lakáscélra tudod felhasználni.
Én havi 20000 forintra számoltam ki, hány százalékos kamatra (természetesen a kamatadót levonva) kellene ahhoz betenni havonta ennyi összeget, hogy 49+3 hónap múlva ugyanannyi pénzem legyen, mint a Fundamentával.
Ez k. 1.300.000 Ft lenne. A végeredmény: 13%
Ekkor természetesen csak az első 4 év telik mle, de már akkor is hozzájuthat valaki a pénzéhez, ha ingatlanba nyomja be.
Te a 8. év végén tényleg "csak" 1,3 milkót kapsz. Az arra felvehető kölcsön összegével érheted el a 2,5 milliót. A kamatos-kamat számítása a fundánál azért nem helytálló, mert a valós kamat durván 1% körül alakul. Az állami támogatás az, amivel még jók a piacon.
A lakás-takarékpénztárak (OTP és Fundamenta) működése leginkább az állami támogatásokra épül, ugyanis az éves megtakarítás után a magyar állam 30%-os állami támogatást biztosít, legfeljebb 8 évig, legfeljebb havi 20 000 forint-os megtakarításig.
Azaz nem a befizetett össztőkére számol 30%-ot, hanem csak mindig egy évi befizetésre, ezért ez nem a kamatos kamat, azaz nem a hozam mértéke. Az éves hozam 10%-ra jön ki a legrövidebb időtávra, ami 4 év. Persze ebbe benne van az évi 3% vagy mennyi betéti kamat is. Lejárta után csak lakáscélra költhető, nem szabadon felhasználható.
Havi 10.000 Ft-ot fizetek 8 éven keresztül, és a végén 2.5 m Ft-ot kapok. Ez a 2,5 m Ft már az elején rögzítve van magán a kötvényen/szeződésen egyértelműen. Ha az lenne, amit Te mondassz, akkor évente lenne 120.000 befizetés + 36 állami támogatás= 156.000 Ft/év X 8év = 1.248.000 Ft, ha nincs kamatos kamat, akkor hogy lesz ez a duplája a 8. év végén? Vagy ha mégse nekem van igazam, mit értelmezek rosszul?
Korábban említettem itt az Allianz Életprogram akciós szerződését. Akkor szkeptikusan álltak hozzá páran itt a fórumon. Azóta megkötöttem és vissza is visszavásároltam a biztosításomat. Még késedelmes kifizetéssel is egy hónap alatt 2,75 % bruttó hozamot értem el (ez éves szinten ugye 33 %).
Ismét van hasonló akciójuk, de sajnos a hozam már jóval alacsonyabb, közben rájöttek, hogy be kell zárni a kiskapukat a szerződésben. Ezúttal legalább 3 hónapra szól a szerződés, a garantáltan elérhető hozam 3 hó után éves szinten bruttó 7-9 % lehet - összegtől függően.
„Az Szja tv. vonatkozó rendelkezései értelmében a Prémium Magyar Államkötvényből származó fentiek szerinti jövedelmet kamatjövedelemként nem kell figyelembe venni, amennyiben a Prémium Magyar Államkötvényből származó jövedelemre az Szja tv. külön rendelkezései szerinti tartós befektetésből származó jövedelmet kell megállapítani.”
„A Kibocsátó, illetve az ÁKK Zrt. javasolja a Prémium Magyar Államkötvény iránt érdeklődő befektetők részére, hogy forduljanak szakértőhöz abban a kérdésben, hogy a Prémium Magyar Államkötvény megvásárlásából, tulajdonlásából és átruházásából adódó következmények milyen módon érintik adózásukat.”
Azt hiszem, így teljesen egyértelmű. Egy szakértőt kell keresned, aki megválaszolja a kérdésedet.
Ezzel csak a figyelmedet akartam felhívni arra, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jobban jársz, ha ma nem váltod át az eurodat forintra, majd a forintot kötöd le.
Ahhoz, hogy tudhasd melyik döntésed esetén jársz jobban azt is tudnod kellene, hogy hogyan fog a jövőben aHUF/Eur árfolyam alakulni.
Szóval a kérdésed megválaszolhatatlan, hacsak nem egy megbízható jóst kérdezel. De a delphoi jósda már régen bezárt.
Odahaza, ha beváltom forintra most nem járnék túl jól.
Miért tudsz valamit ? Biztos infod van arról, hogy lényegesen gyengülni fog a forint néhány hónap múlva, ezért érdemes most kivárni és Euroban tartani egyenlőre ?? Mondd el nekünk is.
Ha meg nincs ilyen tutti infod, akkor mire alapozod azt, hogy nem járnál túl jól ? Az is lehet, hogy a választások környékén jelentősen megerősödik és akkor kevesebbet kapsz majd a lekötésből felszabaduló euro eladásakor.
Aki bármelyik kimenet valószínűségéről garantált hírt hoz nekem, annak sokat fizetnék.
Egy UL-nél a kezelési költségek évente változnak a 10-20 éves futamidő alatt? Hogy alakul, amikor majd belépünk az EUR-ba? Gondolom nem marad változatlanul 2-4% az össz TKM, amikor az EUR kamatok ez alatt vannak. Vagy nem jól gondolom?
A vásárlásnak, értékpapír számla vezetésnek, kapcsolódó szolgáltatásnak (webkincstár, telekincstár) nincs díja, ugyanúgy mint az értékpapír számláról történő utalásnak sem.
Az értékpapír kikérés véleményem szerint a Prémium államkötvénynél nem értelmezhető, mivel dematerizált értékpapírról van szó. Ez alatt elektronikus úton létrehozott, rögzített, továbbított és nyilvántartott, az értékpapír tartalmi kellékeit azonosítható módon tartalmazó adatösszességet kell érteni. (Nem kerülnek kinyomtatásra, ellentétben az okirati formában megjelenő értékpapírokkal.)
Szeretnék a hozzáértőktől egy kis segítséget/tanácsot kérni. Jelenleg külföldön dolgozom, euroban kapom a fizetésem. Szeretném a megtakarított pénzemet kamatoztatni. Hogyan lenne érdemes? Odahaza, ha beváltom forintra most nem járnék túl jól. Van lehetőség otthon euroban lekötni a pénzt?