Nézd meg, hogy nem csúszott-e ki a kis érzékelő (kb egy gyufafejnyi) a leszorító rugó alól a hengeres hőcserélő fölött. A robbanásszerű gyújtás oka lehet a nem jó elektródaállás, a koszos égő, a nagy startgáz is.
Tisztelt Szakértők! Kérdeznék. Olyan hülye voltam, hogy egy tökéletesen működő, másfél éve tisztított Fég-24 kombi-cirkót - gondoltam - újra kitisztíttatok, mindenhol azt hallom, ezt évente kell. A szerelő meg is csinálta (kompresszoros portalanítás, savazás) aztán baromi nehezen sikerült újra elindítani. Azóta a fűtés rendben, a melegvíz azonban nagyon nem, a szerelő meg arról próbál meggyőzni, hogy ez ilyen szakaszos üzemű vagy mi. (a múlt hétig tökéletes volt?) Akármilyen állásban van a vízfok szabályozó, a melegvíz folyása közben ki-be kapcsol a nagy fűtőláng, a melegvíz hőfoka is persze változik emiatt. Eddig, ha alacsonyabbra volt a szabályozógomb véve, szépen begyújtott, kicsit lecsendesedett, de folyamatosan, szép egyenletesen égett, amíg a csap nyitva volt. Most jó erősen bedurran, leáll és ez váltakozik. Ha 10 percig folyik a melegvíz, akkor legalább 20x ezt csinálja. Nem hiszem, hogy ez a készüléknek jót tesz, az idegeimnek pedig biztos nem. Mondjatok már valamit, mi lehet rosszul beállítva? Köszönöm.
Junkers ZW20as kazánom van. Tegnap estétől nincs fűtés. Bekapcsol, felmegy a víz hőfok majd kikapcsol. Olyan hangja van mintha forrna a víz aztán rögtön ki is kapcsol. Semmi keringés! Melegvíz tökéletes. Gondolom keringető szivattyú. Van erre vmi karbantartás, vmi hiba vagy csere?
Kinyitom a csapot csakmeleg állásba, és kapcsolgat a cirkó. Felnmelegíti a vizet, aztán teljesen kikapcsolja a lángot, és nemsoká jön is a hidegzuhany. Utána már nem is nagyon van ereje(?) újra meleg vizet adni.
A tisztítás alatt mit értesz? A lángelosztót (gázrózsát) évente egy erős ecsettel le kell porolni. Viszont néhány évente le is kell szerelni és vízzel átmosni. De ezt inkább szerelő csinálja.
Nekem is hasonlót produkál egy Ocean luna 20FP cirkó. Amikor kinyitom a csapot full meleg vízre, akkor ki-be kapcsolgat a kazán, és uyganez a hideg-meleg váltófürdős hatás tapasztalható. Az az érdekes, hogy nem mindig csinálja ezt (amikor a fűtési kör is megy, akkor könnyebb meleg HMV-t kicsikarni belőle).
A hőcserélőt idén már kétszer savaztam (utoljára kb.1 hónapja). Lehet köze ennek az NTC-hez?
Hívtam már több szerelőt, de sokan nem foglalkoznak a típussal, illetve többen többféle okot emlegettek (pl.: panelhiba=cseréljek kazánt). A szakszervíz 40e Ft alatt semmit nem csinál...
A szolgáltatód az ő csővezetékét használja,neki kell bejelentened a gázszivárgást,a nyomáscsökkendőd ha bexarik és ők cserélik a gázórádat.Rajta van a számlán a számuk.Ott megadják az illetékes elvtárs telszámát,ha szépen kéred.:-)
Nagyon köszönöm a segítségeteket, sikerült megoldanom a problematikát. Valóban van egy vízcsap, egy csővel a hálózatra kötve, azt kellett megnyitni + a készülék alján még egy kék valamit el kellett fordítani, hogy feltöltődjön.
A ZWR 18-3-on nincs beépített töltőcsap. Kívűlről kell tölteni. Lehet, hogy fel kell szerelni egy tömlőt, de az is lehet, hogy fix töltési lehetőség van (pl: meg kell nyitni egy csapot vhol a rendszeren).
nekem olyan problémám lenne, hogy most bővítjük a házat (könnyűszerkezetes), és át kellene helyeznünk a konvektort, de sehol nem találom hogy jelenleg milyen szabályok vannak érvényben a beépítéssel kapcsolatban.
Mármint hogy szükséges e tégla falat húznom a konvektornak vagy csak kőzetgyapot kell a falba ahol van vagy .....
Van a készüléken alul egy töltőcsap , azt kinyitva töltsd addig , amíg a mutató1,2-1,4-et mutat! Ha Junkers szervizt hívsz , előtte nézd meg melyik banknál legkisebb a személyi hitel kamatja!:-))