Keresés

Részletes keresés

Hepatithos Creative Commons License 2008.01.21 0 0 916
Huh, remélem csak viccelsz, legalább te ne őrülj már meg! Esztétikai vita helyett inkább fuss...(persze megértem az indulatod, hisz én szinteén hasonszűrű gyalázkodó sportoló vagyok, ezért vasánap a lovin én is kapható vagyok egy kis vérre menő műelemzésre...csak abszintra ne menjen végül:)))
Előzmény: pudingman (915)
pudingman Creative Commons License 2008.01.21 0 0 915
Hagyni akartam az egészet a  fenébe, de csak nem tudok kibujni a börömböl. Idejöttél habzó szájjal vádaskodni, gyalázkodó hozzászólásokat emlegettél. Mégegyszer kérdem: hol vannak ezek a gyalázkodó hsz-ek? Amit megtudtunk rólad: elvakult rajongó diplomával és zenész.

Erre a legjobb választ Tapsi Hapsi írta:

Lehet, hogy régimódi vagyok , netán túlérzékeny, de a magam részéről kicsinyes dolognak tartom, hogy tetszés-nem tetszés ügyekben szóba kerül a hozzáértés, sőt a diploma. Mikor ez jobbára szimpla ízlésbéli kérdés.

 

Én is próbáltam zenélni, de sajnos idézve a Kopaszkutyából: fakezü Cecei voltam. Na az iskolában mondta a tanár: vannak zenészek, és vannak dobosok. Talán csak nem te is dobolsz? Pont zenészként kéne tudnod, hogy ez mennyire szubjektív dolog.

Visszatérve a zászlós célzásra: ha megértetted, akkor még érthetetlenebb a reagálásod.

 

Amúgy te Exon ügyvédje vagy?

Igen, gazdag zenészként jól fizet.

 

de te tudod, szerintem csak a magad igazát próbálod ezzel (is) erőltetni. Nos, nekem nem lehet mindent lenyomni a torkomon! Ehhez sem kell diploma, bár nekem van. De nem ez a lényeg.

Milyen igazamat akarom eröltetni? Szajkóztam én itt valamit? Rajongó nem vagyok! Nem rajongok férfiakért, 31 éve egy nöért rajongok( a feleségemért:-)). Hobot kedvelem és becsülöm, mert hiteles embernek tartom! Ennyi!!!

A torkán meg soha senkinek nem akartam semmit lenyomni. Maximum arra törekedtem, hogy leüssem az ellenfelemet, minek nyúlkálnék a szájába?

 

Te nem értetted meg, hogy mi is itt az igazi probléma. A hiba nem az én készülékemben van!

Ahogy elnézem a hozzászólásokat, a topikon senki nem értette meg.

 

Nyugodtan vállalom a személyes találkozást is

Oké! Habár a nejemnek megigértem, hogy ebben az évben nem verekszem. De azt nem igértem meg, hogyha kihívnak meghátrálok. Részemröl semmi gond! Úgy szép az élet, ha zajlik.

Vasárnap a Margit-szigeten lesz egy 50 km-es futóverseny, a rajt reggel 9-kor lesz. Találkozzunk 8-kor a MAC portáján (volt üttörö-stadion), bemegyünk egy öltözöbe és küzdünk egyet. Ha te nyersz, legalább van indok miért nem futok:-))

A lehetöségek:

1, csak kéz – boksz szabály

2, kéz-láb – kickboksz szabály

3, nincs szabály. Lehet támadni az izületeket, tököt, torkot.

Javaslom a harmadik szabályt. Ha olyan elvakultan küzdesz, mint ahogy itt viselkedtél az elsö kettöt úgysem tudod betartani.

Ja igen, a vesztes nem rohangál rendörért.

 

Előzmény: Tom Rye (893)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.19 0 0 914

crowkins!

Belepillantottál abba amit írtam a 906-ban? Kíváncsi lennék a véleményedre!

exon_rock Creative Commons License 2008.01.19 0 0 913

Igen, sokkal jobban szól!

Egyébként érdekes dolog az amit Póka nyilatkozik a DVD-n. Mármint, hogy Körös és Szénich rutintalansága miatt ő játszotta fel a gitárokat is. Ez teljesen hihető, mert stúdió rutin nélkül egy zenekarnak 100 óra (úgy tudom annyi volt a lemezfelvételre) baromi kevés! Maximális tisztelet érte, hogy mégis meg tudták csinálni! 

De a kislemez gitár szólamait ki játszotta fel?

Nem vagyok annyira vájtfülű, hogy meg tudjam állapítani. Úgy rémlik az SP hamarabb jelent meg mint az LP. Bár végül is mindegy, mert nekem mégis csak K. és Sz. nevéhez fűződnek az azóta klasszikussá vált számok - ők gitároztak abban az időben a HBB-ben amikor ezek a dalok megszülettek. Csak nehogy véletlenül megint kioktatást kapjak Tom kollegától, mint a 895-ben:-) azért mert dicsérem ezt a 2 gitárost:-)

Előzmény: Zizi6785 (912)
Zizi6785 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 912

Az a kislemez nekem is megvan, mindkét oldalon dedikálva:-)))

Az egyébként jobban szól, mint a nagylemez.

Előzmény: exon_rock (908)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.19 0 0 911
Szerintem (bár lehet hogy tévedek), a Kopaszkutya lemez keverését nem nagyon "cizellálták" - inkább csak az volt a cél, hogy a mozikban szóljon valahogy. Az akkori mozi hangtechnikára meg jó volt úgy. Nem hiszem hogy a felvételek idején komolyan gondolták az illetékes elvtársak, hogy külön albumként is megjelentessék. Függetlenül attól, hogy állítólag szó volt a külön megjelenésről is. Amikor 93-ban megjelent, akkor vagy nem tudtak vagy nem akartak utólag belepiszkálni.
Előzmény: Hepatithos (909)
glycerin Creative Commons License 2008.01.18 0 0 910
üdv!
most hallgattam az új albumot. nem nagyon jön be, de nem sokat változott. talán a hangja. viszont vannak benne érdekes részek :)
pl:
"..lesből szart dobálnak
húgyszagú narancsok
névtelenül írják
a sunyi parancsot
okádják a mocskot, akár a kanális
nekik ez az élet és ez lesz a halál is.."
még jó, hogy nem gyűlöletkeltő ;)

a zene viszont jó. bluuuues!
Hepatithos Creative Commons License 2008.01.18 0 0 909
egyébként a kopaszkutya lemez ("=az lett volna a második albumunk") szerintem sokkal rosszabbul szól. azt nem keverték meg rendesen, vagy mi történt vele?
Előzmény: exon_rock (908)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.18 0 0 908
Nem véletlenül van az első lemez a legjobb HBB albumok közt! Egy dolog a hangzás, de akkoriban ki a fene foglalkozott azzal, hogy a hangzása nem érte el az akkori szintet sem? Én biztos nem :-) Amikor olvastam a hozzászólásodat gyorsan előkaptam a sercegős bakelit kislemezt... át azok a számok (Rolling Stones Blues és 3.2-as blues) még most is ott vannak a szeren!!!
Előzmény: Hepatithos (907)
Hepatithos Creative Commons License 2008.01.18 0 0 907
jajj hát. az én low fi füleimnek pl. az első lemez pont megfelelően szól, akkor is ha Póka cjátssza cimbalmon. Nyers, durva rock and roll. Muzsikus urak majd cáfolják, de én pl azt szeretem, ha a gitárnak gitár hangja van, nem teszemaszt, láncfűrész, mint az új albumon. A dob valóban kicsit fura, de annyi baj legyen, ha elég feszes a zene, nekem most is megfelelne ez a hangzás.
Előzmény: snejderfáni (905)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.18 0 0 906

A Sültbolondot nem játszuk. Felmerült régen, de nagyon kacifántos zene :-) + TJR ének szólama erősen meghaladja a képességeimet. A Vadskertről csak a Csipkerózsika és a hét törpe c. számot játszuk - de évek alatt sikerült magunk képére formálni a számot, hogy most szinte csak a szövege  az eredeti. Az eredeti zenét szinte teljesen lecseréltük sajátra, ami persze egyszerűbb és más feelingje van. Érdekes hibrid lett :-) Itt lecsekkolhatod az eredményt: http://www.youtube.com/exonmusic

Előzmény: crowkins (902)
snejderfáni Creative Commons License 2008.01.18 0 0 905
Jajjj! (IMHO:)
crowkins Creative Commons License 2008.01.18 0 0 904

Ja,  egyetértek!(meg gondolom mindenki)

Őket így próbálta az erdős kinyírni. A Ricsét nem engedte fellépni, verette ,a Mobilt nem engedte 10 éven át lemezhez jutni, a HBBt meg csak egy ilyen sz@r minőségű lemezhez, így próbálta kudarcba fullasztani a bandát.

Állítólag direkt a neoton hangmérnöke keverte a lemezt aki egyébként se szerette őket.

A következő lemezeken már Egon vette kezébe a dolgokat, így azokon a korongokon már hangmérnöki melót is végzett.

Ennek ellenére én nagyon szeretem azt az albumot is. Minden szempontból megbecsülendő mű!

Zizi6785 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 903
Mondjuk az első lemez botrányosan szól, persze nem Egon miatt.
Előzmény: crowkins (902)
crowkins Creative Commons License 2008.01.18 0 0 902

Bocs, h beleugatok, csak kicsit visszaolvastam és nemtom megállni!

Az 1. nagy lemezen (KEHB) a dobon kívül minden hangszer Egon keze alól szól illetve Karvaly Lajos (Svéd) is segített egyes nótákban nekik. Erre azért volt szükség mert a gitárosoknak(Kőrös Buksinak, de főleg Szénichnek) nem vót semmilyen studio tapasztalata Egonnak pedig voltak korábban rádió felvételei a JUventusszal (Csárlis-féle), meg ahogy Ő mondta : "csak én voltam professzoinális muzsikus.." :) 

 

Ekszon!

 

A Sültbolondot nem játszátok véletlenül? véletlenül :)

Nálam most éjjel-nappal üvölt a bolond a máglyáról, de főleg éjjel!:)

 

Üdv!

t2jani Creative Commons License 2008.01.14 0 0 901
Teljesen egyetértek veled, a diploma, vagy a végzettség semmit se számít, lehet egy diplomás is tahó, valamint lehet egy segédmunkás is értelmes ember. Szerintem azoknak fontos igazán a végzettség, akik vmi "látványtervezői" szakon szerezték a sajátjukat, és a saját addigi életüket érezték a diploma kiosztásanak pillanatában megkoronázottnak.

És egy kis ontopic is: nekem bejön az új lemez, bár személy szerint rövidítettem volna egy kicsit, sok ez a bő 70 perc, de számot kihúzni nem tudnék. A Fekete madár, a Túlélő trallalla, a Titkosügynök, és az Üvöltő vadállat nekem első hallgatásra tetszettek, így a huszonsokadikra meg az egész lemez bejön - elég sokat forog mostanában - és a hatására elővettem pár régebbi HBB lemezt is. Nekem bejönnek a jelenkorra való utalások, kicsit aktualizálja az egész lemezt, de nem hiszem, h az értékéből levonna. Én pl gimis koromba is patkánynak tartottam azt az osztálytársamat, aki merő kötelességtudatból beköpte, h a többiek hova járnak ki szünetbe cigizni - nem hiszem, h az egykori "titkos ügynökök" és a jelenlegi "túlélők" megítélése morálisan más lenne bármikor is, legalábbis nekem. Szóval: jó ez a lemez, azt meg, h mennyire időt álló, majd az idő eldönti. A sansza megvan rá nálam ;-)
Előzmény: Törölt nick (900)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.14 0 0 900

Lehet, hogy régimódi vagyok , netán túlérzékeny, de a magam részéről kicsinyes dolognak tartom, hogy tetszés-nem tetszés ügyekben szóba kerül a hozzáértés, sőt a diploma. Mikor ez jobbára szimpla ízlésbéli kérdés.

 

Egyébként amikor a fórumozás itt, a Zindexen 9-10 éve elindult, a protokoll része volt a "szerintem", sőt a "szerény véleményem szerint" kitételek használata, amelyek jócskán tompítottak, sőt megelőzték a konfliktusokat.

Előzmény: exon_rock (898)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.14 0 0 899

"Szívesen meghallgatnálak benneteket, aztán igyunk egy sört és dumáljuk meg!"

Nyugodtan eljöhetsz bármikor ha úgy adódik. De azt nem hiszem, hogy sok értelme lenne közös sörözésnek az olyan stílusú és hangvételű kijelentéseid után amit rólam és a társaimról tettél...

Előzmény: Tom Rye (894)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.14 0 0 898

Ezen is a topicon is voltak régebben viták, de nem mentek át durva személyes sértésekbe ha valakinek más volt a véleménye egy adott témáról/zenéről/albumról.

Most más idők járnak... :-(  

Előzmény: Törölt nick (896)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.14 0 0 897

Igen, tudom miért Egon játszotta fel a szólamokat. Legalábbis a Kopaszkutya DVD-n volt erről szó. Hogy ebben mennyi az igazság, azt az érintettek tudják. A második lemezen (a borító szerint) közreműködik Tibusz, de hogy ki mennyit játszott fel? Tudtommal a Kopaszkutya film zenéjét Körös és Szénich játszotta fel. Koncerteken ők játszottak és függetlenül attól , hogy a stúdióban ki játszott esetleg - nekem tetszett amit csináltak. Ennyi.

Előzmény: Tom Rye (895)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.14 0 0 896

Az jutott az eszembe, hogy ezelőtt 15-20 éve, amikor egy beszélgetés során esetleg szóba került egy lemez, netán egy zenekar, a résztvevők megemlítették, hogy ennek tetszik ez meg emez, a másiknak nem, neki amaz tetszik, aztán ennyiben maradtak.

 

Nem tudom, hogy a világ durvult-e el még jobban, vagy az internet névtelensége teszi ezt, de a fórumokon - nem csak itt - napról napra azt tapasztalom, hogy tulajdonképpen nem is olyan lényeges kérdéseken képesek egymást verbálisan ölni az emberek, és olyan megjegyzések, netán sértések hangzanak el, amelyek a téma fajsúlyát illetően egyáltalán nem indokoltak.

 

De ez csak eszembe jutott.

Tom Rye Creative Commons License 2008.01.13 0 0 895

Figyi, Exon! A gitáros-kérdésről: ennyit értesz hozzá, vagy ennyit tudsz az egészről!

Egontól és Szénich Jánostól (függetlenül egymástól) tudom, hogy a HBB: Középeurópai Hobo Blues című első lemezének gyakorlatilag az összes gitárszólamát Póka Egon játszotta fel. Azt nem írom most le, hogy miért! A második lemezen (Oly sokáig voltunk lenn...) pedig Tátrai Tibi gitározik (gondolom, azt azért sikerül megkülönböztetni, hogy mikor).

De azért szeretjük őket, ugye?

 

 

Előzmény: exon_rock (869)
Tom Rye Creative Commons License 2008.01.13 0 0 894

Rendben, ez így OK. Csak mi van ebben újdonság, amit az enyémhez hozzátettél? Ezt már mind tudjuk.

Csupán a  későbbi kioktatások elkerülése végett: nem kell a zenész-duma, a vakítás, nem akartam erről írni, de én is zenész vagyok, pontosan tudom, miről van szó!

Szívesen meghallgatnálak benneteket, aztán igyunk egy sört és dumáljuk meg!

Előzmény: exon_rock (885)
Tom Rye Creative Commons License 2008.01.13 0 0 893

"Nem tudtam megérteni..." De, képzeld, megértettem! Amúgy te Exon ügyvédje vagy? Alább olvastam a sorait, egész jól érvel, szerintem nincs szüksége védelemre, de te tudod, szerintem csak a magad igazát próbálod ezzel (is) erőltetni. Nos, nekem nem lehet mindent lenyomni a torkomon! Ehhez sem kell diploma, bár nekem van. De nem ez a lényeg. Nem kellene a számba rágni a mások igazát, van nekem kialakult véleményem mindenről! Ha nem tetszik, sajnálom.

Nyugodtan vállalom a személyes találkozást is, amúgy meg feltett szándékom, hogy meghallgassam élőben is Exonék produkcióját. Aztán a végén odamegyek és bemutatkozom. Te nem értetted meg, hogy mi is itt az igazi probléma. A hiba nem az én készülékemben van!

Hogy Hobo kikre büszke és kikre nem, azt megy hagyjuk meg neki.

Peace And Love!

Tom

Előzmény: pudingman (886)
pudingman Creative Commons License 2008.01.13 0 0 892

Szerencsére nem kellett diploma hozzá:-))

Előzmény: exon_rock (891)
exon_rock Creative Commons License 2008.01.13 0 0 891

Örülök, hogy legalább te megértetted, hogy mire vonatkozott a "zászlós" célzásom :-) Köszi!

Előzmény: pudingman (886)
pudingman Creative Commons License 2008.01.13 0 0 890
dobj egy mail-t.
Előzmény: HTWWW (887)
HTWWW Creative Commons License 2008.01.13 0 0 889
Azt ugyan nemértem, hogy mi a bajotok Tom Rye-el. Csak futólag volt időm beleolvasni, de szerintem egy korrekt, művelt, zeneértő urat cikiztek...
pudingman Creative Commons License 2008.01.13 0 0 888

(Jelzem: nekem alapvetően tetszik a Senkifalva, csak épp mértékkel tetszik, nem hiszem, hogy agyon fogom hallgatni.)

Ezt én is így érzem. Igen, a Stones lemeze se "kutya". Nekem csak egy bajom van:

mióta Jagger hagyta magát lovaggá ütni, azóta hiteltelennek érzem és már nem tudom élvezni a zenéjüket. Tudom, ez hülyeség, de ilyen vagyok:-))

Előzmény: Törölt nick (883)
HTWWW Creative Commons License 2008.01.13 0 0 887
Ezt a lemezt nem lehetne feltenni rapidra? Már nagyon érdekel!!!
Előzmény: pudingman (886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!