Keresés

Részletes keresés

ati86 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 523
266. rész - Újra formában
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: sikerül eladatnia az értéktelen mezőt 30 millió dollárért Caseynek. A férfi még nem tud róla, hogy Jockey átejtette, csak akkor mondja el neki, hogy a mező értéktelen, mikor már lebonyolította az üzletet. Jockey rájött, Casey áll a sikkasztás hátterében, de mindent úgy alakít, mintha nem tudná, kivel áll szemben. Denault teljesen letörik, s barátnője azt javasolja neki, menjen Dallastól minél messzebbre, ugyanis itt nem terem neki babér. Többek között a nő pénzét is bukták. Megbeszéli Lizával, hogy próbáljon Cliff Barnes közelébe férkőzni a földgázügy miatt. A lány teljesíti kérését. Jockey újabb tervet eszel ki: elmegy ahhoz a farmerhoz, aki nem engedi, hogy Cliff átvezesse a földgázvezetékét. Magával viszi titkárnőjét, Slyt is, aki könnyűvérű nőnek öltözik, s leveszi lábáról a vén farmert. Jockey pedig nyélbe üti az üzletet. Később megmutatja kisfiának az irodát, s bevallja neki, hogy meg akarja szerezni a West Start.
Kimberlyvel találkozik, s rájön, ő találta ki apja kívánságát. Cserébe biztosítékot kér: azt, hogy ő is elváljon Wilsontól, így egálban lesznek.

Bobby: ma kevés, de annál fontosabb szerep jutott neki. Christopherrel próbálja kapcsolatát rendezni, és apa és fia elmennek együtt vacsorázni. Kisfia még mindig bizalmatlan, de már szófogadóbb, megértőbb, mint eddig. Egyik nap meglátogatja Lucast Jennánal. Jenna bevallja Bobbynak, házasságot szerettek volna, s mindkettejük sorsa más lett. Bobby, miután rájön, Jenna még mindig szereti, figyelmezteti, ez már nem szerelem, hanem egy elképzelt dolog, amit látni szeretne. Nem akar egy ideig találkozni sem Lucasszal, sem Jennával. Kijelenti, ez Rayjel szemben a legtisztességtelenebb dolog.

Samantha: Nicholas végére ért a munkájának, s le akarja zárni a kapcsolatát a nővel. Samantha értetlenkedik, a férfi azonban határozottan válaszol neki. A férfi bevallja, kissé belehabarodott a nőbe, s nem akar védőfal lenni Samantha és Jockey között. April egyik éttermi vendége az a férfi, aki felismerte korábban Nicholast. A férfi elmeséli, valamilyen sötét ügy van a háttérben. April gyanakodni kezd.

Cliff: még mindig nem halad földgázvezeték lefektetése. Egyik nap felkeresi Liza, s békejobbot nyújt neki. Később elmegy vacsorázni a nővel, sőt, még a lakásában is megvendégeli. Fogalma sincs arról, ő is csak egy játék gyanútlan eszköze. A nő egyre több információt tud meg a földgázvezeték problémáról
Egyik alkalommal felkeresi Wilson Cryder, aki felajánlja neki, megveszi az egész Barnes-Wentworth-t. A férfit kihajítja az irodájából.

Ellie: a gyerekelhelyezési probléma nyugtalanítja, s reméli, nem fajul el a helyzet odáig, ameddig Johnnyé.

Clayton: látszólag minden rendben van Ellie és ő közte, azonban továbbra is a képtárba járogat. Találkozik a festővel, aki a bájos lányt megalkotta. Megadja a nő címét is, ahol felkeresheti Clayton. Az idős úriembert lenyűgözi élőben is a lány szépsége, aki mellesleg egy virágkertész. Imponál neki, hogy az idősödő úrnak nagyon tetszik, s meghívja egy teára.

Ray: Charlie-t épp szeretkezés közben találja Randyvel az istálló szénakazaljában. A környékről is elhajtja a fiút, Charlie-t pedig kérdőre vonja. Charlie kijelenti, nem volt köztük semmi, s ne avatkozzon be a magánéletébe, de Ray továbbra is aggódik.

Jenna: fogadja Bobbyt, aki a kis Lucast jött megtekinteni. Bevallja neki, még mindig szereti szíve mélyén, de Rayt is, csak másképp. Bobby figyelmezteti, ez nem helyes, s bejelenti, egy jó darabig nem hajlandó meglátogatni sem őt, sem Lucast.
Előzmény: ati86 (515)
ati86 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 522
Holnap írom meg a mai rész összefoglalóját.
Jó Dallas nézést!
Előzmény: ati86 (515)
piritta Creative Commons License 2009.09.06 0 0 521
Hát  ez tényleg nem meggyőző. Az írók mintha fél szemmel a nézettségre sandítva igyekeznének többféle folytatás lehetőségét is biztosítani, aztán néha kilóg a lóláb...
Előzmény: Lisalotti (520)
Lisalotti Creative Commons License 2009.09.06 0 0 520
Olvasd el a 400-as választ is!
Előzmény: piritta (518)
Lisalotti Creative Commons License 2009.09.06 0 0 519
Parmelee maga vallotta be Ellinek, hogy ő nem Jock, de azt nem mutatták.  Az azért nem derült ki, hogy a poligráfot hogyan tudta becsapni!
Előzmény: piritta (518)
piritta Creative Commons License 2009.09.06 0 0 518

Ez az egész Pamela eltűnése-ügy egy nagy hülyeség volt! Semmi szükség nem volt rá, Megtehette volna, hogy nem mutatkozik Bobby előtt kötés nélkül,  és hivatalosan kijelentkezik a kórházból. Nekem az még jobban zavaró, hogy Pamela egyéniségéből nem következik, hogy a gyerekét is szó nélkül elhagyja.

Aprilt is úgy ismertük meg, mint egy pénzéhes nőt, Jack elvált feleségét. Ha Jack-hez nem volt jó, Bobbyhoz miért lenne az? Inkább az lenne hiteles, hogy be akar házasodni a még nagyobb vagyonba.

 

Parmelee-ről hogy derült ki, hogy nem Jock? Arról lemaradtam, akkor voltunk nyaralni.

Előzmény: Lisalotti (517)
Lisalotti Creative Commons License 2009.09.05 0 0 517

Azért én is megjegyeznék egy - két furcsaságot! Pl. amikor Pamela bennt vot a korházban: összeégett, bepólyált kézzel toll és papír nélkül írt egy pár sort, amit az első bejövő nővérkének átadott, azzal a szöveggel, hogy bízik benne... (Akkor kitől kaphatta az írószereket?) Aztán, bemegy az a férfi a korházba, akit Pamela a levélben megemlít és az eddig beszédre a kötésektől képtelen Pamela megkéri, hogy ugyan vigye már el őt onnan.

Ez ugyanolyan marhaság, mint az, hogy Parmelee vércsoportja és bordatörései azonosak voltak a Jock-éval.

Előzmény: Plazma87 (514)
ati86 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 516
Úgy látszik, Patrick és Larry mindig egymás után rendeznek egy-egy részt.
Előzmény: ati86 (515)
ati86 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 515
265. rész - A papa kis drágája
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: Casey Denault megjelenik nála, s Jockey újabb feladattal bízza meg. Közben már szaglásztat azután az ember után, aki elhappolta előle a vásárolandó olajtársaságot. Egyik este, az olajvállalkozók bárjában egy ismerősével fut össze. A nő, aki barátjával volt, elmondja Jockeynak, hogy egy vidéki ismerőse vette meg előle a társaságot. Jockey egyre inkább Casey-re gyanakodik, s mindent úgy irányít, hogy a fiú csőd felé tendáljon. Felvásároltat vele egy mezőt, ami nem ér a fityinget sem, de ő 10-szeres áron vetet meg Denault-val. Találkozik Lizával, s együtt kuncognak azon, hogy bevette Bobby és az ügyvéd is a Christopheres történetet. Egy alkalommal találkozik Kimberly édesapjával, akinek a támogatását próbálja eléri a West Starnál. Apja azonban csak akkor támogatja az ambíciózus férfit, ha lányát elveszi feleségül. Jockey még nem válaszol semmit, de apja és lánya remekül összejátszottak.

Bobby: felidézi régi emlékeit, mikor Christophert átvette édesapjától. Meglátogatja kicsi fiát éjszaka a szobájában, s régi emlékek lepik el gondolatait. Találkozik ügyvédjével, aki bevallja, tulajdonképpen megvette Christophert, de csak a jó szándék vezérelte tettében. Az ügyvéd kijelenti, addig vannak biztonságban, amíg Lizának erről nincs bizonyítéka. Később találkozik April Stevensszel, aki elmeséli Bobbynak, mennyire csalódott volt, amiért még ő sem kérte meg, hogy elmenjen a partira. Bobby vigasztalni próbálja a lányt, de nem sok sikerrel. April bevallja, soha senkinek nem ajánlkozott fel még úgy, mint ahogy neki tette, de Bobby képtelen Pamela bűvköréből kitörni. Bobby elgondolkozik az eseten, s meghívja vacsorázni. Egyre inkább kezdenek összemelegedni, s elcsattan az első csók is.

Samantha: épp egy újabb találkozóra készül Nicholasszal, amikor megpillantja egy gyermekkori képét a férfinak. Ő azonban nem veszi jó néven, hogy a kiskoráról kezdi faggatni az asszony. Este elmeséli férjének, milyen szerencsés, amiért Nicket az élet összehozta Nickkel. Jockey cinikusan megjegyzi, Nick még fiatal, s nem biztos, hogy egy öregedő csirkére fáj a foga. Meglátogatja Bobby, akit biztosít arról, a Christopher ügyben kiáll mellette, bármi történjék is, elvileg a kisgyerek nagynénje, s nagyon szereti Bobbyt.

Cliff: probléma van a földgázvezeték körül. Egy idős farmer nem hagyja, hogy földjén keresztül vezessék a földgázt. Cliff mielőbbi intézkedést sürget. Felkeresi Lizát, s próbálja lefizetni. Liza azonban nem hajlandó elfogadni a csekkel. A férfi figyelmezteti a nőt, kiáll Bobby mellett, úgy mint rokona, s mint Christopher nagybácsija, s a pert el fogja veszteni, bármit is csinál.

Ellie: minden idejét leköti a nőegyleti gyűlés, és annak szervezése.

Clayton: eleinte még asszisztál Ellie munkájához, de később úgy érzi, felesleges Southforkban. Egyre gyakrabban fordul meg egy képtárban, ahol egy lenyűgöző szépségű fiatal nőről készült festményt nézeget perceken, órákon keresztül. A kép hatalmába keríti, s elhatározza, megveszi a képet, de még nem szállíttatja Southforkba.

Ray: buliba megy Charlie és Randy. Minden jót kíván nekik, de figyelmezteti a fiút, semmi alkohol. Egyik alkalommal elbeszélget Christopherrel Lucasról, s saját gyermekkoráról. Próbálja meggyőzni a fiút, hogy Bobby nagyon szereti, de a fiú továbbra sem hisz senkinek.

Jenna: aggódva veszi tudomásul, hogy lánya bulizni megy, s lassan felnőtt nővé avanzsál. Ray próbálja nyugtatni Jennát.
Előzmény: ati86 (511)
Plazma87 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 514
Azért ez a keddi és szerdai rész elég gyerekesre sikeredett. Dandy 1 puskával 6 nála jóval erősebb és kigyúrtabb férfit sakkban tud tartani. A puskát nem is feléjük fordította. Néha a munkások olyan közel voltak hozzá, hogy simán leüthették volna őt....
A másik dolog meg, hogy Christopher ismeretlen kocsijába beül, Johnny nem is tesz ellene semmit. Aztán Lisát csak úgy Southforkba is beengedik....nem igaz, hogy Bobby annyit nem mondott senkinek, hogy azt a nőt ne engedjék be, meg Christopher nem fogad szót az apjának, azért az is vicces.....
Aprilre meg egyenesen rossz ránézni, olyan mint a deszka, mint valami bulémiás tyúk....remélem nem fogjuk többet fürdőruhában látni soha többé....
ati86 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 513
Az összefoglalót holnap teszem fel.
Előzmény: ati86 (512)
ati86 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 512
A mai rész nagyon jó volt, Jockey csak úgy szórta a poénokat. Bobby és April végre egyre közelebb kerül egymáshoz. Cliff is egyre szimpatikusabb, mióta Pamela eltűnt.
ati86 Creative Commons License 2009.09.04 0 0 511
264. rész - Add a fiad!
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: próbálja titkolni a Ewing partin, hogy bármi köze van Kimberlyhez. Samantha azonban tudatosan hívta meg a nőt, s figyeli férjét, mikor hibázik. A partin biztosítja Bobbyt, kidobatja Southforkból Lizát, ha nem tágít az ünnepségről. Casey Deanult keresi fel, aki bejelenti neki, a vásárolandó társaságot elhappolták előle. Mélységes sajnálatát fejezi ki Jockeynak. A férfi látszólag elnézi az ügyet, de már szaglásztat az olajtársaság után. Ezután Casey az ágyban henteregve barátnőjével már a jövőt tervezgetik. Célja, hogy Jockey oldalvizén felépítsen magának egy önálló vállalkozást.
Felesége ötlete nyomán együtt vacsorázik a Ewing és a Wilson házaspár. A találkozó meglehetősen laposra, ám annál kínosabbra sikeredik. Jockey már alig bírja tettetni magát Kimberly jelenlétében. Később meglepi Lizát abban a lakásban, melyet ő vett ki neki. Kiderül, Jockey áll az egész Christopheres hercehurca mögött, a nőt pedig felbérelte a szerepre.

Bobby: nem kíván többet beszélni Lizával, s követeli, hagyja el Southforkot. Semmiképp nem akar az üggyel bíróság elé kerülni, ezért szeretné a nőt lefizetni. Liza azonban nem fogadja el a pénzt, s kitart álláspontja mellett, miszerint megszerzi a kisfiút. Később próbál beszélni kisfiával, aki továbbra is nagyon feldúlt a Charlie-tól hallottaktól. A kisfiú úgy érzi, apja Lucast szereti, s azt gondolja, apja szabadulni akar tőle. Bobby képtelen meggyőzni ennek ellenkezőjéről, majd a gyereke feldúltan rohan ki a szobából.

Samantha: Nicholas Pearce előtt is világossá válik, Samantha voltaképpen azért kezdett ki vele, hgy férjének félrelépését megbosszulja. A nő bevallja neki, tudott Kimberly és Jockey viszonyáról, ezért hívta meg a nőt a partiba. Ezután üzleti kérdésekre térnek át, s még több információt akar megtudnia terjeszkedő Valentine cégéről. A parti után felkeresi Aprilt Nicholas, s bocsánatot kér tőle a múltkori nyers hangért. April azonban nagyon csalódott, amiért nem hívták meg a partiba. Úgy érzi, nincsenek barátai, s még azok, akikkel jóban van, főleg Bobby, sem kérték meg, hogy elmenjen. Samantha konstatálja férje előtt, hogy remekül sikerült a parti, sőt annyira felbuzdul ennek kapcsán, hogy a Wilson házaspárt vacsorázni hívja. Végig úgy viselkedik, mintha Jockey lenne a hűség megtestesítője, férje azonban egyre feszültebb és idegesebb, mikor szeretője pont szemben ül vele.

Cliff: miután tisztázza Dandyvel a félreértést, egy nővel tölti az éjszakát. Elmeséli élettörténetét a fiatal lánynak. Egyik nap találkozóra hívja Ellie-t, ahol bevallja, igaza volt Jocknak abban, amit a Tintásról mondott. Jock ugyanis nem vette el apja pénzét, de erre csak Dandyvel való találkozása és afférja után jött rá. Cliff beismeri, óriásit hibázott, amiért mindenért a Ewingokat okolta, ezért bocsánatot kér Ellie-től, s békekezet nyújt neki. Utal Pamelára is, amikor azt mondja, örülne, ha húga hallaná, ami most mondott.

Ellie: Punk és Maywis próbálja bevonni egy hajléktalan-menedékhely létesítésébe. Ellie-nek tetszik az ötlet. Találkozik Cliffel, s elmeséli neki, hogy szerette Willard Barnest, jóságos ember volt. Nagyon örül, hogy Cliff belátta, értelmetlen a Barnes-Ewing viaskodás, s arcon csókolja a férfit. Cliff azonban utal rá, a Ewingok nélkül is utálta volna mindig is Jockey-t.

Clayton: bár látszólag leköti a lótenyésztés minden idejét, érzi, hogy élhetne aktívabb életet is. Erre Punk Anderson figyelmezteti. Szeretné bevonni egy hatalmas üzletbe Claytont, de a vállalkozás körvonalai még nem látszódnak. Clayton szívesen csatlakozna ehhez.

Ray: hazatérnek a nászútról Southorkba. Claytonnal beszél a tenyésztésről, de megtudja, a férfinak más tervei is vannak. Mikor hazaért, döbbenten látja, hogy Charlie felhívta magához barátját. A bömbölő zene közepette a fiatal srác végül úgy dönt, jobb, ha elhagyja a házat.

Jenna: meg van döbbenve, mikor látja, lánya egy fiúval csókolózik saját házukban. Hirtelen nem tud szóhoz jutni, az udvarló viszont belátja, jobban teszi, ha odébbáll.
Előzmény: ati86 (507)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 510
Jockeynak mikor lesz új felesége? Sokára? Ha jól emlékszem Kathy Powdewell játszotta
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 509
Igen, ő volt az :D
Előzmény: 405x (508)
405x Creative Commons License 2009.09.04 0 0 508
Gyerekek az Brad Pitt volt aki smárolt csárlival?
ati86 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 507
263. rész - Családi kötelék
Rendezte: Michael Preece

Jockey: egyre többet akar megtudni Kimberly édesapjáról. A nő azt állítja, az apja a harcot kedveli, s Wilsonért sem rajong különösebben. Biztosítja Jockeyt, mindent megtesz, hogy a férfi elérje célját. Később Caseyvel ebédel, akit újabb megbízatással lát el. A fiún kitör az elégedetlenség, s már-már elhiszi, hogy Jockey átejtette, mikor végül kifizeti a fiatalembert. Jockey azonban nem is sejti, hogy saját zsebére dolgozik a dzsigoló. Miután Samantha hazaérkezik, nem tudja, mi lehet a baja feleségének. A szokásos Ewing partin bemutatja felesége Kimberlynek. A találkozás kínosra sikeredik, sőt még Cliff Barnesszal is nézeteltérése támad.

Bobby: egyik barátja egy új üzletbe szeretné bevonni. Üdülőparadicsomot akarna létrehozni vele. Bobbynak tetszik az ötlet, de úgy érzi, egyedül az olajszakmát szereti. Aprillel találkozik, akinek feltárja legbelső érzéseit. A nő buzdítaná az üzletre, de tetszik neki, hogy Bobbyt nemcsak a pénz és a haszon érdekli. Ray és Jenna esküvőjén Ray tanúja, s ismét beszél testvérével. Nagyon sok boldogságot kíván neki. Christopher megtudja Charlie-tól, hogy Lucas Bobby gyermeke, s erre a kisfiú zavarodottan bóklászik Southforkban. A Ewing parti közben megérkezik Lisa, s átnyújt Bobbynak egy végzést, miszerint joggal tart igényt a kis Christopherre. Bobby értetlenül álla a helyzet előtt.

Samantha: bocsánatot kér Nicholas Pearce-től, amiért az előző este úgy lerohanta. A férfi hozzáteszi, másként is alakulhatott volna a hálószoba-jelenet. A nő kezd egyre ismertebb lenni, s gratulálnak neki a volt nőegyleti gyűlés tagjai. Ott találkozik Kimberlyvel is, akiről rögtön sejti, férjének vele van viszonya. Mikor hazaérkezik Dallasba, látszik rajta a csalódottság, de nem említ semmit férjének. Bevallja Nicholasnak, nagyon bízott benne, hogy férje végre jó útra tér, de hiába. April magánnyomozója nem nyomoz tovább a keresett férfi után, miután az azt állítja, hogy megfenyegették. April csalódottan veszi tudomásul, majd Nicholas főnökénél érdeklődik Pearce-ról. Ez Nicholas fülébe jut, s figyelmezteti a nőt, ne próbáljon nyomozni utána. Később együtt sétálgat Bobbyval.

Cliff: Dandyvel másnaposan vegetálnak egy kocsmában. Az egyik munkás viszont bejelenti, hatalmas földgázmező van alattuk. Cliff és Dandy ünneplésbe fog. Dandy, miután megtudja, hogy adósságát kifizette Cliff, nekiesik, mert azt hiszi, a tulajdonára is igényt tart. A Ewing partin végül tisztázzák a nézeteltérést. Jockeynál óriási plakátot helyeztet el magáról és a földgázmezőről. Gratulál neki Jordan Lee is, aki nagyon büszke Cliffre.

Ellie: Ray esküvőjén jelen van férjével. Később a nőegyleti gyűlésre is elkíséri Samanthát.

Clayton: neki és Bobbynak kell megfékeznie a felbőszült Dandridge-t, aki pisztollyal rontana Cliffre. Sok boldogságot kíván Raynek és Jennának.

Ray: Jennával megbeszélik az esküvői előkészületeket, s bejelenti, Bobby lesz a tanúja. Jenna egy pillanatra ideges lesz, majd végül elfogadja a tényt, s beleegyezik.

Jenna: kínos neki, hogy Bobby lesz Ray tanúja, de végül megbékél a helyzettel. Úgy érzi, túllépett Bobbyn. Charlie elkottyantja Christophernek, hogy a kis Lucas édesapja Bobby. Christophert nagyon megviseli a hír, s nem akar róla senkinek sem beszélni.

Előzmény: ati86 (496)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 506
Meglesz, Te vagy az én "támaszom" a sorozatkövethetetlenségemben.:-)))
Előzmény: ati86 (504)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 505
"Gonoszdögöt" nem hiányomlom, de 'Réjt' sajnálnám, ha eltünne. Nálam ő összességében abszolut pozitív jellem, sőt példaértékű figura a maga hiátusaival együtt is...
Előzmény: M47-1239 (503)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 504
Köszi a dicséretet!
Olvasgasd is!
Előzmény: encián (502)
M47-1239 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 503

Katherine már nem lesz többet.

 

 

Amúgy Réjt leszúrják az évad végén, de túléli.

Előzmény: encián (500)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 502
Sajnos, attól tartok, hogy a mai részt is bealszom, de a Te tudósításoid annyira élethűek, hogy fogom tudni követni az eseményeket. Ha nem is írok mindig, azért olvaslak...:-)
Előzmény: ati86 (501)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 501
Igen, Katherine szerintem sem futamodna meg. A mostani részek is kicsit lassabbak, úgy, mint a Jock halála utáni epizódok. Úgy érzem, hogy Jockey most elég gyenge történeteket kap, Bobbyé viszont kezdettől fogva nagyon érdekes.

A 9. évadra visszaérve, szerintem az egyik legjobb szezon volt. Rengeteg új történet, Ellie, Clayton felkarolása, Wes Parmalee, Ray és Donna története, Bobby és Jockey Colhun ügye. Csupa jó rész. Nem mellesleg ettől az évadtól írom az összefoglalókat.
Előzmény: encián (500)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 500

Szia Ati!:-)

Várjuk ki a végét, lehet, hogy feltűnik még  valami sátáni szerepben. Ez a fajta gonoszság idővel csak megerősödik, hajtja a bosszúvágy és kapzsiság.

 

Előzmény: ati86 (499)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 499
Szia!
De rég jártál a fórumon! Már hiányoltalak.
Katherine Wentworth örökre eltűnt, miután Bobby a rendőrséggel fenyegette.
Szerintem sem volt jó ötlet így eltüntetni.Azért is furcsa, mert sokkal megszállottabbnak tűnt Pam mellett, mintsem hogy ilyen könnyen kereket oldjon. A visszahívása viszont nagyon tetszett.
Előzmény: encián (498)
encián Creative Commons License 2009.09.02 0 0 498
Pamela "gonoszdög" hugával mi lett, hova tünt? Volt egy jelenete a kórházban, azóta nem tudni róla semmit.
Előzmény: ati86 (497)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 497
April lassan de biztosan főszereplővé avanzsál.
Előzmény: ati86 (496)
ati86 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 496
262. rész - Érzelmek zűrzavara
Rendezte: Jerry Jameson

Jockey: szeretne beépülni a West Star Olajtársaságba, de szüksége van a West Star részvényeseinek nevére. Megdöbben, hogy a fő vezetőknek alig van részvényük a cégnél, viszont van egy idős ember, aki 14%-ban részesedik a cégből. Kiderül, a férfi Kimberly Cryder édesapja. Találkozik April Stevensszel is, akit arra kér, viszonzásul az 5%-ért, fektesse be vagyonát West Star részvények megvételébe, szigorúan névtelenül. Aprilnek felkelti kíváncsiságát, s egy brókert keres magának, hogy ötletekkel lássa el. Nicholas Pearce-t kéri fel, hogy segítsen neki a részvényvásárlásban.

Bobby: Phillis őszintén bevallja Bobbynak, hogy cége szinte csak papíron létezik, s felesleges fenntartani. Nagyon meg van elégedve a fizetésével, de nem érzi azt, hogy hasznos lenna. Bobby is egyetért azzal, hogy a cég inkább csak vegetál, mintsem profitálna. Beszélgetésük közben érkezik egy hatalmas meghívó Bobby számára. Kiderül, az ajándékot April küldte neki, s remekül szórakoznak egy vidéki mulatóban. Bobby nagyon jól érzi magát Aprillel, de nem tud túllépni Pamela elvesztésén.
Liza egyik nap meglátogatja Christophert az iskola előtt, s a gyermek nagyon megörül neki. Hazaviszi Southorkba, ahol Ellie-vel találkozik. Christopher ezután lovagolni hívja. Mikor Bobby hazaérkezik, nem veszi jó néven, hogy Liza ismét feltűnt. Kérdi, mi a lány valódi célja, majd kitérő választ ad a kérdésre. Szerinte Bobby hermetikusan elzárja Christophert a külvilágtól.
Jennával, majd Rayjel találkozik. Elmondja, hogy Jenna volt az első nagy szerelme, de Pamela az élete szerelme. Sok szerencsét kíván testvérének.

Samantha: sok időt tölt együtt Nicholas Pearce-szel, akivel ismét utaznak. Már épp utaznának, mikor megpillantja férjét egy idegen nővel, s konstatálja, férje sosem változik. (Éppen azon a helyen, ahol Pamela és Bobby a sorozat első pár részében jelent meg, s Gary észrevette őket.) Utazása közben felhívja Claytonékat, hogy otthon van-e Jockey. Miután megtudja, hogy férfi nincs otthon, dacból áthívja magához Pearce-t, hogy elcsábítsa.

Cliff: a mai epizód alapvetően a Dandy-történet köré csoportosult. Cliff leállítja a fúrásokat, ám az öreg Dandy, miután kiengedték a sittről, ismét be akarja indítani a munkát. A munkások tiltakoznak, Dandy azonban puskával fenyegeti, s sarkallja munkára őket. Cliff értesül az incidensről, s azonnal a helyszínre repül. Dandytől elveszi a fegyvert, s kijelenti, nincs több pénze erre. A vita közepette azonban feltör az olaj, amely sajnos csak pár másodpercig tart. Az öröm így gyorsan lelankad, Dandynek mennie kell, a munkának vége szakad.

Ellie: találkozik Lizával, akit Christopher mutat be neki. Tetszik neki a lány, de nem érti, pontosan miért érdekli ennyire a fiú sorsa.

Clayton: Ellie mellett fekszik az ágyban, mikor Samantha hazatelefonál Southforkba.

Ray: Bobbyt várja, hogy megbeszéljék az esküvőt. Tisztázzák érzéseiket egymás előtt, Ray elégedett, hogy Bobby tiszta szívből elengedi Jennát.

Jenna: Bobbyval találkozik, s Rayhez kíséri. Épp meghallja, amit a két férfi beszélget a nappaliban.
Előzmény: ati86 (495)
ati86 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 495
261. rész - Férfiak, nők, ágyak
Rendezte: Michael Preece

Jockey: egyre inkább belefolyik a Cryder házaspár életébe. Wilson feleségét akarja felhasználni céljai eléréséhez, amihez a nő is asszisztál, s becsüli Jockey rámenősségét. Kijelenti, segít Jockeynak, hogy később lemérje, melyik férfi tudott jobban a kegyeibe férkőzni. Wilson gyakran van távol, s a nő szabadidejében Jockeyval hetyeg. S habár Samanthával már egy jó ideje üdítő a kapcsolata, most mégis egy másik nő után néz. Dróton rángatja úgyszintén Casey Denault-t, akinek egyre inkább terhére van a megbízatás, de a pénzért továbbra is hajlandó Jockeynak dolgozni. Jockey célja nem más, minthogy a fiatalember üzletet köt Cryderrel, s rajta keresztül beszivárog a West Starba. Próbálja győzködni Bobbyt, hogy csatlakozzon a Wendellék elleni bosszúhadjárathoz, öccsét azonban a legkevésbé sem érdekli a bosszú. Találkozik Nicholas Pearceszel, aki figyelmezteti Jockeyt, ne avatkozzon bele az ügyeibe, mert, amit csinál, abban profi.

Bobby: megkéri Lizát, hogy Christopher miatt egy jó ideig ne találkozzanak. Bobby szerint kisfia nagyon megszerette a fiatal lányt, s traumát okozna számára egy esetleges elválás. Miután Pamela kilépett az életükből, Christopher is sebezhetőbbé vált, s meglehet, nem bírna ki egy újbóli csalódást. A lány, ha nehezen is, de belegyezik, azonban továbbra is követi őket. Liza felkeres egy ügyvédet, aki szerint joggal tarthat igényt a gyermekre, Liza azonban bizonytalan, ugyanis látja, mennyire szereti a kisfiú Bobbyt. Kiderül a lányról, hogy a néhai Jeff Faraday testvére.
Bobby egyik este összefut volt egyetemi évfolyamtársával, akivel felelevenítik a múlt szépségeit. A nő bevallja a férfinak, hogy egyetemista korában róla álmodozott, holott neki már akkor barátja volt. A remek este után felhívja Bobbyt magához, aki először vonakodik, majd végül belegyezik, hogy a nővel töltse az éjszakát. Mikor hazaér, bátyja próbálja Wendell ellen hangolni, de Bobbyt nem fűti a bosszúvágy. Újra dolgozni szeretne, de szigorúan Jockey nélkül, saját elképzelései szerint.

Samantha: egyre közelebb kerül Pearce-hez, aki hibáit lassan kezdi belátni. Egyre több időt töltenek együtt, s már Samantha világméretű cégének jövőjét tervezgetik. April Nicholas Pearce személye után nyomoztat, miután egyik alkalommal "összetévesztették" egy más emberrel. Nicholas egy esti órán épp szüleivel beszélget telefonon, mikor kiderül, valóban felismerték múltkor az étteremben, s az eredeti neve nem is Pearce. Apját az ügy jelentéktelenségéről biztosítja, nem is sejtve, hogy April már szimatoltat utána.

Cliff: minél tovább fúr lefelé, annál kilátástalanabb a helyzet. Nem találnak egyelőre semmit, Dandy Dandridge pedig eltűnik. Később kiderül, hót részegen tartóztatták le, s vitték a börtönbe. Cliffet felkeresi pénzügyi tanácsadója, aki figyelmezteti a férfit, ha továbbra is ilyen ütemben költekezik a semmire, az anyagi cső felé tendál. Személyen van jelen a fúrási munkálatoknál, de nincs semmi biztató jel.

Ellie: Claytonnal arról beszélgetnek, hány hamburgert evett meg előző este.

Clayton: Ellie-vel incselkedik, miután megtudja, hogy neje jól beevett a hagymás hamburgerből.

Ray: bejelenti Soutforkban, hogy elveszi Jennát feleségül. Bobby arca kissé ledermed, de mégis örül testvére boldogságának. Jennával épp esküvői ruhákat nézegetnek. Úgy gondolja, a lényeg nem a ruhán van, hanem a házasságon.

Jenna: az esküvőt tervezik Rayjel.
Előzmény: M47-1239 (491)
ati86 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 494
Köszönöm az összefoglalást!
Én is rendszeresen nézem a filmkatalógus Dallas fórumát. Vannak elég jó hozzászólások, de a fórum teljesen átalakult, Dallasról van benne talán a legkevesebb szó. Ott már sokan temetik a sorozatot. Szerintem butaság.
Előzmény: M47-1239 (491)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!