Sziasztok! Kis segítséget kérnék, 1992-es Range vezető oldali ajtózár szerkezetet keresnék, ahogy elnézem nem egyszerű feladat:( Esetleg volna ötletetek hol találok? Köszi: PEPITA
Sziasztok! Discovery 2 -m mostanában csinàl olyat,hogy beindítàs utàn az autómatavàltó karjàt R-be rakva nem kapcsol,a vàltó kar simàn megy ,nem szorúl. Ma reggel egyik sebességbe rakva sem mozdúlt a kocs. Újraindítàs utàn működött,vette a sebességet és tolatàst is. Mi lehet a probléma,volt e màr hasonló eset vkinek??
Na, arra kíváncsi vagyok, hogy fogod tágasabbá varázsolni a vasat :-) Azt is dokumentáld, hátha később másiknak is jól jöhet. Nem vagy egy vastag figura, hol szorít a szekér?
Megnyugtató, hogy nem hagytad még abba a mókolást, mert van indok: a felelős autózás (akarom mondani akciózás) pl. Szegeden :-)
Van pár dolog, amivel foglalkozni kell, de mind apróságok. Például jó lenne egy kicsit szélesebbre alakítani, mindig meglepődök azon, hogy mennyire szűk a bódé :) Illetve szeretném a csörlőmet is életre lehelni. Szegeden jól jött volna, hogyha működik, illetve az is jó lett volna, ha MT gumival vágok neki a nádasnak, de az lett volna az igazán jó, ha nyugton maradok és nem állok neki akciózni ész nélkül :)
Összeállt a paripa. Kicsit átvariáltam az ülés alatti elektromos rendszereket. Mindegyik akksi kapott kapcsolót, illetve a csörlőnek eleve volt. Továbbá az egyéb elektromos fogyasztóknak is került beépítésre egy biztosíték tábla. Amit tudtam leszigeteltem. Ha esetleg fejre állítom a kocsit és még tudok mozogni, simán le tudom áramtalanítani a technikát, aztán majd lesz valahogy.
Gyors helyzetjelentés: Lassan lábra áll a kocsi. Elől új gátló, ökölfejszimering, fékdugattyúk+tömítések, féktárcsa, értelemszerűen fékbetét, fékcső, kb 6 millió agysejt veszteség. Két csavarral szívtam nagyon sokat, de végül megadták magukat. Ami jön, az a fék légtelenítés, első difi kihajtás szimering csere, illetve az akkumulátor környéki elektromos cucccok. elrendezése.
Sziasztok! Diszkovery 2 Td5-ben cserélnénk ijektor tűzkarikàt ,aki csinàlt màr ilyet,segítsen ha tud! A felső holtponti àllítàs utàn,a kiscsavar lehúzàsa utàn ,mennyit kell vissza tekerni rajta???? 1 vagy 1.5 fordulatot?? Sajnos màr nem emlékszem rà ,pedig màr egyszer csináltuk
Sikeresen kicseréltem az egyik oldalon a féktárcsát kb. 10 perc alatt, a másik oldalon berohadt az egyik féknyereg rögzítő csavar, illetve az ökölfejszimering leszorító csavar (pirossal jelöltem). Továbbá a féknyergen lévő cső is megadta magát szétszedés közben. Innen szép nyerni. Viszont a fékdugattyúk elég ramaty állapotban vannak, kicserélem azokat is.
Én nekiugranék, de extrém módon zsúfolt a hétvégém ismét. Egyébként jó buli lenne, bekészíteném a grillt a garázs mellé, innánk rekesz számra az alkoholmentes söröket. :) Akksit kicserélhetném, akkor már üzemképes lenne a masina.
Sziasztok! Discovery 2 Td5 - n cserélnénk injektor alatt tűzkarikàt,esetleg leírnà vki a pontos menetét,melyik csavaron mennyit tekerjek stb ! Előre is köszönöm. A Youtube- n néztem pàr videot de nem làttszik rendesen.